Victorias mat for 1

Trendy grøt

Grøt er i vinden om dagen. Jeg har spist en del havregrøt opp gjennom årene. Det er ikke mye som skal til for å pimpe opp den tradisjonelle havregrøten. Jeg har prøvd meg på kjøleskapsgrøt med havre og chiafrø. Godt og mettende. Om du er som meg, og ikke liker å spise supervarm grøt er denne perfekt. Fin å pakke med seg å spise på vei til skole/jobb. Topp grøten med bær og nøtter. Lover deg at du er mett fram til lunsj med masse energi. Ha en fresh start på uken. Kjøleskapsgrøt med chia og havre:
1 beger skyr(jeg brukte mango smak)
1.5 dl lett melk
0.5 dl lettkokte havregryn.
2 spiseskjeer chifrø(har du ikke chiafrø, bruk f.eks linfrø eller solsikkefrø.
Nøtter og bær til topping.

1. Rør sammen alt i en beholder. Gjerne med en bolle/glass du har lokk til. Sett i kjøleskapet til neste dag. 
2. Server sammen med bær,nøtter eller syltetøy. Godt og ikke minst mettende. 

Jeg pleier å kjøpe en pakke med usaltet nøtter fra nøttefabrikken. Hakker opp en neve om dagen og strør over grøten. Pakken varer ut uken. Et lite tips!Frokostskål ala Victoria

God morgen. Startet dagen med denne frokosten som lages på 1-2-3. Dette er en frokostskål av cottage cheese, yoghurt/kesam, opphakket frukt og litt kokos crunch på toppen. Yum! Rask og enkel frokost.

Oppskrift frokostskål for 1:
100 gram cottagecheese (ca. 1/2 boks).
3-4 spiseskjeer yoghurt/kesam
1/2 banan
1 kiwi
1 liten håndfull kokosflak

1. Bland cottage cheese og yoghurt sammen. Kutt opp frukten og strø over. Topp med kokosflak

Dette er en enkel og ikke minst supergod frokost. Topp med din favoritt frukt/bær. Denne er også fin å lage "on the go" i en boks om du har dårlig tid

 

Grove scones til frokost

I dag har jeg laget baker Hannes grove scones. Disse er uten sukker og gir masse energi på treningstur, eller om du sitter på lesesalen med eksamenslesing. Godt brød har kommet ut med en superfin bakebok, som jeg anbefaler alle å kjøpe! Her får du oppskrift på alle de gode økologiske bakeverkene de selger og masse fine bilder. 

Grove scones ca.7 stk fra Godt Brøds bakebok:
70 gram havregryn +1.5 dl lett melk til havregrøt.
135 gram siktet hvetemel.
85 gram sammalt hvete.
1.5 gram salt.
3 teskjeer bakepulver.
135 gram mykt smør.
100 gram tørket frukt. Jeg brukte dadler og rosiner. 
1 dl lettmelk.
75 gram hasselnøtter.

1. Begynn med å lage havregrøten. Kok opp melken og bløtlegg havregrynene. La den avkjøle i minst 30 minutter. Denne kan også gjøres klar kvelden før, går det enda raskere på morgenkvisten.

2. Rist hasselnøttene lett i en tørr stekepannen/stekeovn til de får en gylden farge. Tar ca.5 minutter.
3. Bland sammen havregrøt,hasselnøtter(grovhakket) og resten av ingrediensene. Elt deigen til all væsken er blandet inn og deigen henger sammen. Ca. 1-2 minutter. Deigen skal være litt klissete.

4. Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i ca. 7 like store emner. Jeg laget trekanter. 

5. Pensle med egg og stek på 210 grader i ca. 20 minutter.

Min favoritt er å spise dem med smør og brunost.mmm. God mandag.

Enkel hverdagsmiddag for 1

Ny uke og ny enkel hverdagsrett. I ukedagene er raske middager gull. Jeg liker å lage middagere som ikke tar mer enn 20-30 minutter. Mat er kjærlighet, og det tar ikke lange tiden å lage et næringsrikt måltid. Jeg elsker å stå på kjøkkenet etter jobb. Høre på musikk, tenne lys og kose med med matlagingen. Kom gjerne med oppskrifter/tips på hva dere ønsker å se mer av her på bloggen. Det setter jeg stor pris på. God start på uken.

Oppskrift grønnpasta i kjøttsaus for 1:
100 gram kjøttboller. Kjøpte en pakke fra go og mager.
200 gram grønnsakspasta. Brukte den grønne med erter og brokkoli fra Toro.
Victorias tomatsaus. Lag et stort glass. Passer fint å fryse ned. Perfekt til å ha klart til pasta, lompepizza, toast ect.

1. Lag tomatsausen som anvist i oppskriften. Eller kjøp ferdig i glass. Stek kjøttbollene i egen panne til de er gjennomstekt. Bland sammen i tomatsausen. La det putre på svak varme.
2. Kok pastaen som anvist på pakken. Koketiden er bare på 1 min, så pastaen er ferdig på 1-2-3.

Ha kjøttsausen over pastaen og nyt. Er meget godt med en liten salat som tilbehør. 

En enkel og næringsrik middag på 1-2-3. Håper den faller i smak. 

Gresskar og gulrotsuppe

Hei November. Tenk at det snart er juul(53 dager). Jeg gleder meg! Det har blitt mye kaldere ute og hva passer vel bedre enn å lage varme supper til middag?Skikkelig innekos. Jeg hadde gresskarrester igjen fra pumkin cupcaksene jeg laget fredag, og laget denne godsaken av en suppe. Toppet med sprøstekt chorizo og litt friske urter. Et lite festmåltid. Suppe er enkelt og veldig godt å lage. 

Oppskrift for 1 person:
300 gram gresskar(jeg brukte flaskegresskar).
1 gulrot
1/2 grønnsaksbuljong.
4 dl vann.
1 liten gulløk.
Smak til med revet ingefær,salt og pepper.
50 gram chorizopølse.
Er godt med en skvett fløte eller cream fraiche om du har liggende i kjøleskapet.

1. Kutt gresskar,gulrot og løk i biter. Hell over vannet med grønnskasbuljong.
2. La det småkoke til alt er mørt, tar ca. 15-20 minutter.

3. Stavmiks suppen til den er jevn og klumpfri. Hell tilbake i kjelen og smak til med revet ingefær, salt og pepper. Chili er også godt om du ønsker en litt spicy suppe.

4. Sprøstek chorizoen i stekepannen. Server i suppen. Jeg toppet med litt frisk oregano tilslutt. Suppe er utrolig godt å servere når det er kaldt ute. Gjerne med litt godt brød til. Orange energiboost

Det er klart for en ny uke og jeg er klar med masse gode oppskrifter. Jeg har lagt en travel uke fra meg og har ikke hatt mye tid til å oppdatere dere. Beklager det. Jeg har også vært syk. Tett i nese og hals. Laget denne godsaken av en smoothie som gir en ekstra energiboost. Om du skulle begynne å føle deg syk. Prøv den!

Oppskrift energi smoothie for 1:
1 gulrot medium størrelse
1 håndfull anans og mangobiter(kjøper disse i frysedisken)
1 liten skive ingefær. Liker du mye ingefær er det bare å tilsette mer.
1-1-5 dl appelsinjuice.

1. Ha alt i en blender og miks sammen.

Toast på surdeig

Favorittbrødet mitt er surdeigsbrød. Ikke noe jeg spiser hver dag, men i helgen pleier jeg å unne meg en skive eller to. Mmm. Nystekt brød er livet! Siden jeg jobber i Godt Brød blir det masse brød. Alt fra grovt til lyst. Laget denne deilige toasten til frokost. Toast er perfekt å lage når brødet er blitt 1-3 dager gammelt. Med litt pesto, brie og spekeskinke fra Sogndal blir det et lite festmåltid. Lag toast og bruk opp grønnsaks og osterester fra helgen. 

Toast til 1:
1-2 skiver surdeigsbrød eller annet brød.
3 skiver brie eller annet ost.
3- 4 skiver spekeskinke.
Rød eller grønn pesto.
Urter eller salt+pepper til topping.

1. Smør skiven med pesto. Ha på spekeskinke, brie og topp med urter. Stek i toastjern eller i ovnen på grillfunksjon. Server med en frisk salat til. Dette er også en rask middag om dagene er travle. 

Vitaminboost på morgenkvisten

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple? Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret.

Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjøkkenvasken, da unngår du å søle så mye. Hjelper mot søtsuget i hverdagen, og så er den så fin å se på.

Oppskrift granateple med yoghurt for 1:
1 granateple. Jeg sparer halvparten til f.eks til en salat eller samme frokost dagen etterpå.
2 dl yoghurt. Jeg brukte frokostyoghurt fra Q-meieriene.

Nyt med en god kopp kaffe til, det blir en skikkelig morgenboost.Rask hverdagsmiddag

"Hva skal vi ha til middag i dag?" tenker du antakeligvis flere ganger i løpet av dagen. Svaret ligger i raske hverdagsmiddager og planlegging av matuken. Planlegg middager og måltider på søndagen. Et lite tips er å handle inn til uken på mandagen og til helgen på fredagen. Da unngår du mange unødvendige turer til butikken og du sparer penger. Dagens raske middag er grønnsakspasta med laks.Sunt og godt. Flere gode oppskrifter finner du her.

Oppskrift grønnsakspasta med laks til 1:
125 gram fersk grønnsakspasta
150 gram laks.
Smak til med salt,pepper og urter.

1. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. 
2. Stek enten laksen i stekepanne eller i ovnen.

Server sammen med en salat. Bon appetit.Tilslørte bondepiker Victoria style

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell norsk klassiker. En skikkelig god en. Dette er en dessert som ofte går i glemmeboken, men den smaker fantastisk. Det er masse gode norske epler i butikker og hager. Unn deg en deilig treat midt i uken. Har du litt eplemos til overs, er det supergodt som topping på havregrøt.

Oppskrift tilslørte bondepiker for 1:
2 store eple(eller fire små).
1/2 dl sukker.
1/2 - 1 dl vann(vann avhenger av eplet) Jeg tilsatte litt ekstra.
1 teskjee kanel.
1 bixit kjeks i biter, eller rester av f.eks loff/kavring.
1 dl pisket krem.

1. Jeg laget litt ekstra stor oppskrift på eplemosten. Alltid godt å ha litt ekstra på glass. Skrell eplet, rens ut kjernen og kutt i biter. 
2. Kok opp med vann og sukker. La det småkoke på svak varme til eplene er møre. Tar ca.10-15 minutter.

3. Tilsett kanel og avkjøl. I mellomtiden knuser du kjeksen i biter. Jeg ristet kjeks smulene lett i en stekepanne med 1 teskjee smør. Hell av og avkjøl. 4. Pisk fløten til myk krem. Enten kan du legge lagvis i et glass/bolle. Eller så kan du legge slik jeg har gjort på bilde. En enkel og delikat måte å servere desserten på.

Denne forsvinner på 1-2-3. Supergod. Spelt og eplepannekaker

Starter uken med å dele en skikkelig høst oppskrift med dere. Nemlig spelt og eplepannekaker. Norske epler smaker så godt om dagen. Disse er like gode til frokost,kvelds eller å ha med som matpakke. Mandager kan noen ganger være litt treige. Unn deg en fin start på uken med å lage eplepannekaker. Hverdagsgleder.

Oppskrift spelt og eplepannekaker ca.6-7 stk mellomstore pannekaker:
1 eple. De norske er supergode.
2 egg.
1.5 dl speltmel.
1 dl ekstra lettmelk.
0.5 teskjee bakepulver.
0.5 teskjee kanel. Bruker gjerne teskjee om du har glad i kanel.
1 spiseskjee sukker.

1. Skrell og kutt eplet i biter. Jeg stavmikset eplet for å få klumpfri røre. Har du ikke stavmikser kan du raspe eplet istedenfor.

2. Tilsett egg og bland godt. Vend inn det tørre og melken. Rør til en klumpfri røre.
3. Stek pannekakene på middels varme. Jeg bruker å steke i smør.Eplepannekaker som smaker skikkelig høst. Server med syltetøy, ost eller spis dem som de er. Happy monday.Kremet grønnsakspasta

Elsker når det kommer nye matnyheter i butikken. Alltid masse spennende å teste ut! Norge henger jo litt etter på utvalget i matbutikkene i forhold til andre land, en av tingene jeg syns er gøy med USA er å gå i matbutikken og browse gjennom alt utvalget. Jeg har allerede prøvd ut en del nye matnyheter som ulike youghurter, sjokolade, potetgull osv. Her om dagen kom jeg over denne ferske grønnsakspastaen fra Toro, 40% av pastaen er laget av blomkål. Syns den var veldig god på smak og den er heller ikke altfor dyr. De selger en type til med brokkoli og erter. Siden pastaen er fersk kokes den på kun 1 minutt - middag på 1-2-3! Det liker vi.

Oppskrift kremet grønnsakspasta til 1:
125 gram fersk grønnsakspasta
1 dl matfløte
1-2 fedd hvitløk
1 god neve fersk spinat
Ønsket kjøtt, kylling, fisk. Jeg brukte biffpølse
Smak til med salt og pepper

1. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet2. Tilsett matfløten, finhakket spinat og hvitløk, salt, pepper og litt urter om du har. Varm pasta opp på svak varme til den har en kremet konsistens. I mellomtiden steker du kjøttet du ønsker å spise til

Hjemmelaget mat tar ikke langt tid å lage. Denne retten er ferdig på under 30 min. Tenn lys og nyt maten. God lille lørdag!
En fresh start på uken

Hello Monday. Jeg er klar for en ny og sprek uke. Er du? Dagens frokost er en tykk smoothie bowl toppet med frukt og kokosflak. En skikkelig energistart på dagen som jeg liker å kalle det. Hvis du lager mye smoothie vil jeg tipse deg om å kjøpe en hel bunt bananer, kutte opp og fryse i porsjonposer. Kan brukes til både smoothies og bananis. Skikkelig snadder! Trenger du mer frokostinspo eller middag for 1? Sjekk ut flere av mine oppskrifter her

Oppskrift smoothie bowl:
1 frossen banan
100 gram bjørnebær/blåbær/skogsbær eller en blanding
0.5-1 dl juice/kokosmelk/melk
Druer, banan, kokosflak til topping

1. Blend alt sammen i en blender. Jeg liker en ganske tykk kremet konsistens på smoothien så prøv deg frem med så mye juice du ønsker
2. Topp med bær, frukt og granola om du harEn frisk start på dagen som gjør godt for magen. Jeg drikker også 1-2 kopper kaffe før jeg forlater heimen. Prøv å stå opp 1 time før du går og nyt en god morgenstund. Gjør underverker før du skal på jobb/skole. Du blir mer opplagt og våken og slipper å stresse ut døren. God mandag fine lesere ♥Brennende kjærlighet

Det er virkelig høst om dagen, og jeg elsker det! Min favoritt årstid. Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt!

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 

2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 

3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander.Nyt høsten og lag masse god mat. Hello Monday

Starter mandagen med et brak.I dag er en spennende dag for meg, min første dag i ny jobb!! Etter et par måneder med ferie er det deilig å endelig begynne å jobbe. Målet mitt de kommende ukene er å komme meg opp i god tid før jeg må dra så jeg rekker å trene og nyte en god frokost før arbeidsdagen, Ikke noe stress. Vi får se hvor lenge det varer hehe.  

Laget denne deilige frokosten som lages på 1-2-3. Godt med skikkelig god frokost i magen for å starte dagen. Dette er en frokostskål av cottage cheese, yoghurt/kesam, opphakket frukt og litt kokos crunch på toppen. Yum!

Oppskrift frokostskål for 1:
100 gram cottagecheese (ca. 1/2 boks).
3-4 spiseskjeer yoghurt/kesam
1/2 banan
1 kiwi
1 liten håndfull kokosflak

1. Bland cottage cheese og yoghurt sammen. Kutt opp frukten og strø over. Topp med kokosflak

Dette er en enkel og ikke minst supergod frokost. Topp med din favoritt frukt/bær. Denne er også fin å lage "on the go" i en boks om du har dårlig tid

Victorias blomkålsgrateng for 1

Gode og varme retter er perfekt om høsten. Når det er kaldt og surt ute er det ekstra godt med en deilig varm middag. Middag er mitt favorittmåltid i løpet av dagen. Ferdig med dagens gjøremål, tenner lys, dekker bordet fint og koser meg. Jeg syns alltid det er veldig koselig å gjøre det litt ekstra ut av måltidet selvom jeg spiser middagen alene. Denne uken har Meny 10,- for blomkålhoder. Bon appetit.

Victorias blomkålgrateng for 1:
50 gram bacon/skinke
1/2 blomkålhode
1 spiseskjee smør
1 spiseskjee mel
1 kvart teskjee muskat
2 dl melk
30 gram ost til saus + til topping
Poteter/salat til tilbehør

1. Begynn med å lage den hvite sausen. Smelt smør og tilsett mel på svak varme. Visp kraftig slik at den ikke klumper seg og rør så inn melken. Skru opp varmen når all melken er rørt inn og tilsett muskat og ost. Rør hele tiden så den ikke brenner seg i bunnen. La den koke til den tykner, circa 5 minutter. Ta av platen.
2. Del blomkålen i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 5 minutter (de skal være litt myke). Hell av vannet og ha blomkålen i en sil for å få ut alt vannet
3. Stek baconet.
4. Ha alt i en liten ildfast form. Denne er fra IKEA og koster bare 19 kr.

5. Hell den hvite sausen over og dryss over revet ost. Jeg brukte mozarella. Topp med litt urter om du har. Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter-

Server rykende varm med kokte poteter og salat. Skikkelig digg høstmat!Pesto pasta mandag

Hurra for mandag og en ny spennende uke. I dag deler jeg nok en pasta oppskrift. Nemlig pesto pasta toppet med sprøstekt skogsbacon. Har du tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget pesto. Enkelt og det smaker hakket bedre enn kjøpe glass fra butikken. Nyyyt dagen!

Oppskrift pesto pasta for 1:
60 gram pasta(brukte tre baller med tagliatelle pasta)
1 dl matfløte.
3-4 spiseskjeer grønn pesto. 
1 dl matfløte.
2 fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper.
50-100 gram kjøtt. Enten kylling, kjøttdeig, bacon eller chorizo. 

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. Tilsett pestoen,salt, pepper, revet hvitløk og matfløten. Har du god tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget pesto. Supergodt!

2. Kok det opp på svak varme til alt er rørt godt sammen. Det skal være en kremet konsistens. 
3. Stek kjøttet på siden og vend inn med det andre. 

Server med bacon. Gjerne med brød eller en frisk salat på siden. 

Pesto rosso pasta for 1

Kremet pasta med rød/grønn pesto er en av mine favoritter. Det går fort å lage og det smaker h i m m e l s k. Siden det er "lille lørdag" passer det perfekt med denne deilige retten. Server med brød eller en frisk salat til. 

Oppskrift pesto rosso for 1:
60 gram pasta(brukte tre baller med tagliatelle pasta)
1 dl matfløte
3-4 spiseskjeer rød pesto.
1 dl matfløte
2 fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper.
50-100 gram kjøtt. Enten kylling, kjøttdeig, bacon eller chorizo. 

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. Tilsett pestoen,salt, pepper, revet hvitløk og matfløten.
2. Kok det opp på svak varme til alt er rørt godt sammen. Det skal være en kremet konsistens. 

3. Stek kjøttet på siden og vend inn med det andre. 

Veldig godt med en frisk salat til, eller hvitløksbrød. 
Eggs for breakfast

Starter uken med speilegg på en seng av grønn salat. Meget godt. Om jeg skal trene rett etter frokost, liker jeg å lage en lett og god frokost som denne. Speilegg passer like godt som en middag også, om du vil ha noe raskt og enkelt. Server da gjerne med bacon/skinke og godt brød til. Yum. God mandag dere og husk å gjøre noe koselig ♥

Oppskrift speilegg for 1:
2 egg
Grønn salat. Brukte en halvhjertesalat og en neve spinat. + gjerne andre grønnsaker også.
Smak til med salt og pepper.

1. Stek speilegget på medium varme. Jeg liker å steke plommen på begge sider. 
2. Lag en enkel grønn salat og nyt.Ovnsbakt søtpotet med masse godt i

Åh som jeg elsker søtpotet og bakt potet generelt. Søtpotet er i tillegg veldig næringsrikt og proppfull av helsebringende virkestoffer. Jeg fylte søtpoteten med karbonadedeig, spinat, rødløk og toppet med ost. Hørtes godt ut? Det skal ikke mye til for å spise et lite festmåltid midt i uken.

Oppskrift ovnsbakt søtpotet for 1:
1 liten søtpotet
50 gram kjøtt, kjøttdeig, chorizo, bacon, skinke ect. 
1 neve spinat
1/2 rødløk + 1-2 fedd hvitløk.
Revet ost.
Smakt til med salt,pepper og urter. 

1. Del søtpoteten i to. Dryss over litt olivenolje. Bak den på  200 grader i ca. 25-30 min bakepapir med siden ned til den er myk. Tar ca.25-30 min. I mellomtiden finhakker du grønnsakene og steker kjøttet. Jeg laget med karbonadedeig med litt tacokrydder i. Yummi.

2. Skrap ut innematen med en skje og bland det sammen med resten av fyllet. 3.
Fyll søtpotene med fyll og dryss over ost.


4. Stek på 200 grader til osten er smeltet ca. 12 min.Server med rømme og en god salat til. Mmm. 
Kylling tips og oppskrifter for 1

Det er snart ny uke for tur og med litt planlegging på forhånd kan du spare penger og tid. Jeg bruker å kjøpe en grillet kylling og del den i fire. Enten frys jeg ned i bokser eller så har jeg det i kjøleskapet (holder opptil et 3-4 dager).

Da har du kylling ferdig og klar til å hive i salater, på pizza, i en wrap,sandwich eller på en terte. Gå på Clas Ohlson/Ikea o.l og kjøp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr. Laget ved litt inspo bilder med oppskrifter. God uke ♥Del kyllingen i biter. Jeg bruker en liten kniv. Ha i bokser og frys/ha i kjøleskapet. 

1. Smakfull Kyllingterte.

2. Kylling og quionasalat.

3.Søtpotetpizza toppet med kylling?4.Wraps med kylling.

Farmors bringebærgele med norske bær

Denne desserten minner meg om barndommen. Det var noe vi nesten alltid fikk servert til dessert av farmor. Gele med bringebær eller jordbær toppet med vaniljesaus. Friskt og godt! Ser også veldig delikat ut når du har bær i selve geleen, for å gjøre det lille ekstra. Lykkelige barnebarn!

Her om dagen fikk jeg så lyst på gele, så da laget jeg denne som alltid minner meg om vår kjære farmor. Laget en sukkerfri variant med Funlight bringebær/lime og hadde i norske bringebær. Mmm! Gele er veldig enkelt å lage selv - alt du trenger er 1 plate gelatin per 1 dl væske. Her kan du lage akkurat hva du liker best av juice, saft, lett saft, brus etc. De selger også mini-pakker med vaniljesaus som passer fint for 1. Just a tip!

Oppskrift bringebær gele for 1:
2 dl vann
2.5 plater gelantin
0.5 dl Funsaft (alt etter hvor sterk smak du ønsker)
1 håndfull bringebær
Vaniljesaus eller f.eks kesam til servering.

1. Legg gelantinen i kaldt vann, det tar circa 5 minutter før de er myke. Varm opp vannet (trenger ikke kokende vann, men varmt nok til at gelatinen smelter)
2.Ta av platen og rør inn gelatinplatene og hell deretter i saften. Ta bærene i en glass/skål og hell over geleen. Sett i kjøleskapet, og geleen er klar i løpet av 3-4 timer!

2. Jeg bruker å lage 1 liter gele om gangen. Da har jeg det tilgjenglig om jeg ønsker dessert!

Flere enn meg som syns vaniljesausen smaker godt? YumVictorias grønnsaksgrateng for 1

I dag tenkte jeg å kjøre kjøttfri mandag. Jeg sier det ofte, men etter helgen har jeg ofte en del grønnsaksrester igjen. Lag grønnsaksgrateng så får du brukt opp alt får du handler inn mat til en ny uke. Jeg skjærte opp alt jeg hadde av grønnsaker og la det lagvis i en ildfast form. Helte over litt olivenolje, salt, pepper og urter. Deretter helte jeg over litt tomatsaus og drysset med fersk mozarella. Bakes i ovnen, og voila du har et lite festmåltid! Hvis du bare lager til deg selv anbefaler jeg deg å lage min tomatsaus og frys ned det du har til over i porsjoner. Perfekt til pizza, pasta, lasange og gratenger. Matlagingen går mye fortere også når du allerede har ting ferdig på forhånd. 

Oppskrift grønnsaksgrateng for 1:
1 nypotet
1 rødløk
1 kvart squash
1/2 paprika
1 fersk mozzarella
Victorias tomatsaus, ca. 2 dl
Olivenolje, salt, pepper og urter

1. Kutt alle grønnsaker i tynne skiver. Legg lagvis etter hverandre i en ildfast form. Dryss over olivenolje, salt, pepper og urter.
Bak i ovnen på 200 grader i circa 15 minutter. Formen kjøpte jeg på IKEA til kun 19,-.  Perfekt størrelse. Et kupp, og kan brukes til alt!2. Hell over tomatsausen og revet mozerella ost. Dryss over oregano eller andre friske urter3. Stek videre på 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gyldenServer med frisk salat og en rømme. Denne kan jeg anbefale på det sterkest - smaker supergodt! 

 God mandag fininger - og ikke glem å sjekke ut ukens mattilbud, Hvis du er like matnerd som meg så ville jeg lastet ned mattilbud appen, og du får en oversikt over alle kundeavisene :)

Victorias mat for 1: min inspirasjon

Vi er allerede i midten av August, og skolen, studier og jobb har startet for de fleste av oss. Denne sommeren bare flydde avgårde, men jeg sitter igjen med mange gode reiser og minner. Først nå får vi strålende vær i Bergen  - deilig, men kanskje noen mnd for sent hehe... syns det er viktig å snu litt på det. Istede for å grue seg til en ny skole- eller jobbhøst så kan man se det på den positive siden. Du er endelig tilbake i skikkelige rutiner og får en ny start. Sett deg ned, skriv ned delmål og planlegg dagene dine så du er mest mulig effektiv. I tillegg er det jo mye å se frem til: vi kan pakke oss inn i deilige skjerf, hatter, luer, kåper og ikke minst spise masse deilig høstmat.

Idag vil jeg gjerne dele litt om baktanken om konseptet mitt "Victorias mat for 1" som jeg starter 1. Mai. Jeg lager som regel kun mat til meg selv om ikke jeg venter besøk såklart, og utover våren merket jeg at det ble mye svinn ved at jeg ofte fikk ekstra rester av mat liggende igjen. Ikke er jeg noe spesielt glad i å spise rester så dette ble som oftest kastet. Jeg vet også at det er mange studenter eller de som bor alene som ofte bare lager mat til en, og da tenkte jeg denne ideen ville være perfekt. Det jeg ville vise ved å starte denne kategorien på bloggen min, er at det trenger ikke være kjedelig, vanskelig eller noe dyrt å lage mat til kun seg selv. Hvis du er som meg som liker å prøve nye retter og spise varierte måltid passer dette perfekt. Jeg syns mat er godt og jeg gleder meg til hvert måltid - det er vel en grunn til at alle legger ut bilder av maten sin på sosiale medier eller på snapchat, bare for å vise alle andre hvor god maten de har spiser? Matlaging er gøy, og jeg vil prøve å inspirere de som leser bloggen min til å synes det samme :) Sjekk gjerne ut kategorien min Victorias mat for 1. Jeg har lagt ved noen av mine beste tips nedenfor.

Et par eksempler er:

- Gå på Clash Ohlson/Ikea o.l og kjøp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr
- Kjøp en grillet kylling og del den i fire. Frys ned eller ha i kjøleskapet (holder opptil et 3-4 dager) - ferdig og klar til å hive i salaten, på pizza, i en wrap eller sandwich.
- Kjøp 1 pk karbonadekjøttdeig og stek med tacokrydder. Stek hele pakken og posjoner i poser ala 100 gram. Frys ned og varm opp i mikroen
- Kok flere egg av gangen og oppbevar i kjøleskapet. Sunt mellommåltid!
- Lag en store porsjon tomatsaus og del i glass som du kan fryse ned. Kan du lage spagehetti, pizza og annet godt.Mye sunnere enn den du kjøper ferdiglaget!
- Hvis du elsker pesto like mye som meg, ha ulike typer i kjøleskapet. Setter god smak på salaten, som "smør" under pålegg eller på pizza.
- Handle inn grønnsaker og råvarer hver mandag, og gå kun på butikken hvis du trenger noe ekstra spesielt. Jeg har alltid noen faste ingredienser jeg har liggende til enhver tidø spinat, rødløk, søtpotet, blomkål, timian, egg, ost, kjøttpålegg, havregryn, knekkebrød etc. 
- Ha alltid tørrvarer hjemme som pasta, ris, sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker, frø etc. Dette er ting som du alltid vil ha bruk for, og som har veldig lang holdbarhet.
- Lag gjerne en matplan hver søndag og skriv handleliste deretter. Lag gjerne de "enkle rettene" de dagene du har mindre tid. Sjekk gjerne ut hvilke forretninger som har Tilbud den uken, og planlegg handleturen deretter.

 Følg meg gjerne på instagram: @foodbyvictoria
Her legger jeg daglig ut tips og inspirasjon av maten jeg lager.
Kyllingburger i hjertesalat for 1

Det er "lille lørdag" og hva er vel ikke bedre enn å lage noen saftige kyllingburgere? Hjemmelagde burger er mye enklere å lage enn det folk tror. I tillegg smaker det mye bedre enn de du kjøper i butikken + du vet akkurat hva ingredienser du har oppi. Bruk hjertesalat som "brød", så blir det en veldig sunn middag. Jeg serverte med ovnsbakte rotgrønnsaks-fries. 

Oppskrift 2 kyllingburgere a 75 gram:
150 gram kyllingkjøttdeig
1 egg
1/2 rødløk
1 neve spinat
1-2 fedd hvitløk
1 spiseskjee potetmel
salt + pepper
1 hjertesalat
1 liten søtpotet
1/3 kålrot

1. Finhakk rødløk, hvitløk og spinat. Bland inn kyllingkjøttdeig, potetmel og et egg. Dryss over salt og pepper2. Jeg bruker bare å røre med en sleiv. Du kan selvsagt smaksette med tacokrydder etc. om du liker det bedre. Her er det bare å prøve seg fram!

3. Jeg brukte en hamburgerpresser til å forme to like store burgere. Kjøpes på Åhlens til en billig penge. Du kan også forme to burgere med hendene og trykke de flate.

4. Stek burgerne på grill eller i stekepanne til de er gjennomstekt5. Når jeg lager fries av rotgrønnsaker kutter jeg først grønnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper. Stekes på 200 grader i circa 30 minutter. Begynn med å rotgrønnsakene, og lag burgerne i mellomtiden når de er i ovnen. Ta gjerne å skru opp varmen siste minuttene for å få de crispy. Et tips er å bløte grønnsakene i vann noen timer før du skal lage mat, om du er som meg og kanskje planlegger litt i forveien. Da stekes de mye bedre.6. Ta av de ytterste bladene på hjertesalaten. Ha på ketchup/dressing i bunnen. Legg oppi kyllingburger, toppet med litt argurk, løk og tomat. Topp med et hjertesalatblad.

Enkel og utrolig smakfull middag! Når du først er i gang, lag gjerne burgere på en hel pakke kjøttdeig, og frys ned resten. Perfekt å ha til lange dager på lesesalen eller jobb - kan varmes i mikroen eller tines på morningen.Blomkålpizza for 1

Norsk blomkål er i sesong, så hva er vel bedre enn å starte den spreke uken med en litt sunnere pizza? En myk overgang fra helgen hehe... deilig å kunne diske opp med en litt sunnere variant enn den du kanskje bruker å spise. Jeg har allerede rukket en ro økt hjemme i dag og er klar for litt mandagsshopping. Ønsker alle en fin mandag  ♥

Oppskrift blomkålpizza for 1:
150 gram revet blomkål (ca. et halvt hode)
1 egg
50 gram revet ost
Salt og pepper
Ønsket fyll, jeg hadde rød pesto som saus, litt squash, rødløk,plommetomater,fersk oregano, ost og spekeskinke fra Sogndal.

1. Riv blomkålen på et rivejern (det skal nesten se ut som ris). Bland sammen egg, ost og blomkål. Jeg drysset over litt salt og pepper og blandet sammen. Jeg bruker stavmikser for å få en jevn masse, men du kan også bruke sleiv/mikser om du ikke har stavmikser.

2. Smør røren ut på et bakepapir og form til en runding. Forhåndsstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

3. Fordel pesto, ønsket fyll og ost over pizzaen. Her er det perfekt å fylle på med grønnsaksrester. Jeg brukte rødløk, plommetomater og squash, toppet med oregano.4. Stek pizzaen til osten er smeltet, ca. 10-12 minutterToppet pizzaen med spekeskinke fra Sogndal (19.90,- for en pakke på Rema!) før servering

Hvor godt ser ikke dette ut? Smaker like godt også :) Anbefaler alle å prøve bunn laget på blomkål.

Dages frokost: Chiagrøt med norske bringebær

Jeg har hørt så utrolig mye om chiagrøt eller chiapudding om du vil i det siste at jeg måtte finne ut hva det var for noe. Om det var så sunt og godt som alle påstår? Ja! Jeg hadde en periode for noen år siden hvor jeg spiste havregrøt kokt på vann toppet med syltetøy og kanel til frokost hver eneste dag. Jeg ble så lei av havregrøt at jeg klarer nesten ikke å spise det lenger og nå har jeg erstattet det med chiagrøt. Yummi.

Det lages kun på få ingredienser. Chiagrø er små superfrø fra Sør Amerika. De har høyt innehold av essentiselle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitamienr og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egentlige vekt så de er med andre ord perfekt å lage kjøleskapsgrøt med, du får veldig mye grøt av kun noen spiseskjeer med frø. Du kan også blande det i smoothies, som topping på youghurt og granola, i salater og så videre.Chiafrø kjøes på HelsekostenChiagrøt for 1:
2 dl væske - brukte 1 dl kokosmelk og 1 dl ekstra lett melk
4 spiseskjeer chiafrø
Bær/frukt/nøtter til topping

1. Rør melk og frø sammen i en beholder. La det stå over natten. Ønsker du å spise grøten med en gang må den svelle i minst 10 minutter før den er klar.Topp chiagrøten med det du har tilgjengelig, sesongens frukt eller bær er alltid en slager. Jeg topper med med ulike bær nå om sommeren. Om du ønsker en søtere grøt kan du tilsette honning eller stevia o.l. Jeg lager flere porsjoner om gangen og lar det stå over natten - perfekt å ha hvis du skal raske med deg frokost på veien. Jeg toppet min grøt med norske bringebær og et dryss hakkede pistachenøtter. Yumminess

Søtpotetpizza til 1 takk

Jeg har blitt begeistret for pizza med grønnsaksbunner den siste tiden. Italiensk pizza er noe av det beste jeg vet, men ikke noe som jeg kan spise hver dag. Hvis du vil spise pizza ofte så finne det mange gode alternativer som er hakket sunnere. Dagens pizzabunn er laget med søtpotet, grådig godt som de sier på bergensk. Sunn, enkel å lage og smaker godt! En fin start på uken også. Hører hele tiden folk som ikke liker mandag, men jeg derimot elsker mandager. Ny fresh start på uken! 

Oppskriften hentet jeg fra den fine bloggen til Camilla, http://www.fitnok.no/. Verdt en titt om du ønsker sunne oppskrifter og gode tekster.Oppskrift søtpotetpizza til 1:
1 medium søtpotet ca.200-300 gram.
1 egg
1 spiseskjee mel
1 teskjee salt + pepper
Tomatsaus/eller rød/grønn pesto
1 neve spinat
1/2 rødløk
4 stk skinkepålegg delt i biter
Revet ost

1. Skrell søtpotet og del den i biter. Stikk hull med gaffel på bitene. Ha i mikroen på full guffe i ca. 5 minutter. 

2. Stavmiks søtpoteten sammen med egget og mel til du får en glatt og fin røre. 

3. Bre røren ut med en slikkepott på bakepapir. Form en runding. 

4. Stek bunnen i ca. 20 minutter på 200 grader. Om bunnen buler opp under steking, stikk hull med en gaffel.

5. Når bunnen er klar, ha over topping. Vanligvis bruker jeg rød/grønn pesto som pizzasaus når jeg lager bare til meg selv. I dag var jeg tom så da laget jeg en rask saus med det jeg hadde tilgjengelig. Hadde i 3 spiseskjeer tomatpure, 2 fedd hvitløk, 3 spiseskjeer soltørket tomater, 1 spiseskjee creme fraice. Stavmiks alt sammen. Smak til med salt, pepper og oregano. Enkelt og greit. Bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet :)

6. Toppet resten av pizzaen med skinke, spinat, ost og rødløk. Stek på 225 grader  til osten er gylden. Ca.10-15 minutter

Server sammen med en frisk salat og rømmeTopp gjerne pizzaen med frisk spinat og rødløk før servering. Yummi! Victorias smoothie favoritter for 1

Smoothies drikker jeg nesten hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. Perfekt å stå opp å mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere på kjøkkenet. De er så gode! Et lite tips er også å kjøpe bananer å fryse ned. Synes det er veldig godt i smoothies. Fryste bær koster nesten ingenting det heller. Slikt blir det masse gode smooties av :) Nå har jeg hatt en lang lat morgen. Skal snart ut å løpe bakkeintervaller. Gleder meg til det er ferdig. Verdens beste følelse ♥ Ha en sprek onsdag videre.1. Bringebær smoothie med kokosflak og granola. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html 2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjør meg meg glad. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html3. Grønt er skjønt. Smoothie med spinat og appelsin. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.htmlFløtegratinerte poteter for 1

Fløtegratinerte poteter er supert tilbehør til et godt stykke kjøtt eller kylling. Perfekt hvis du vil lage en litt ekstra god middag! Jeg bruker å kjøpe "Go helg" pakkene med kjøtt fra Kiwi - perfekt porsjonsstykker med kjøtt. Lager du hjemmelagde fløtegratinerte poteter til får du en god smaksopplevelse - det er mandag og sommerferie, så hvorfor ikke unne seg litt hverdagsluksus?Oppskrift fløtegratinerte poteter for 1:
1 medium nypotet 
1/2 gul løk
1 dl fløte
Revet ost til topping
Smak til med salt og pepper

1. Skjær poteten og løken i tynne skiver

2. Legg lagvis i en liten ildfastform. Dryss over revet ost og hell over fløte. Jeg bruker denne formen fra IKEA - den er liten og perfekt hvis du skal bare lage til 1 person. Kan brukes til det meste:) Vet de selger lignende på Åhlens eller Clas Olhsen.

3. Dryss over salt og peppermix. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter til osten er gyldenServer sammen med et godt stykke kjøtt og en frisk salat. Jeg serverte med biff - så godt!

Ha en fin mandag - gjør det beste ut av det for å få en fin start på uken :)

Speltwraps on the go

Jeg elsker å lage små retter som du kan ha "on the go". Disse speltwrapsene lagde jeg som post-workout mat etter trening forleden. Passet perfekt! Vet ikke hvordan det er med dere, men hvis jeg går innom matbutikken på vei hjem fra trening når jeg er skrubbsulten kjøper jeg alltid mer enn jeg burde. Så disse er supre å ha med seg, så sparer du deg for noen kroner og kalorier;) 

Oppskirft 2 speltwraps:
2 speltlomper
1/2 rødløk
2 blader hjertesalat
2 spiseskjeer rød pesto
2 kalkunskinke skiver
1/2 avokado

1. Smør pestoen på lompene. Legg på grønnsakene og skinken. Rull sammen

Ha matpapir rundt slik at de holder seg sammen. Enkel og god mat :) 

Du kan også fylle speltlompene med diverse annet pålegg - ta det du liker best! Det er godt å smøre med peanutsmør og banan i skiver, brunost og syltetøy, kun grønnsaker om du vil velge en uten kjøttpålegg. Håper dere tester! Nå skal jeg ta meg en liten roøkt. God onsdag ♥

Søtpotet snacks

Disse chipsene laget av søtpotet er gode og salte - et bra alternativ til vanlig sørlandschips. Søtpotet er en rotgrønnsak som kan brukes til det meste. Den er rik på betakaroten, vitamin C, kostfiber og andre gode næringsstoffer. Jeg bytter som oftest ut vanlig potet med søtpotet, ettersom jeg syns det er mye bedre. Senere skal jeg komme med tips til ulike ting du kan bruke den til:) 

Ikke glem at hver mandag og onsdag kommer det oppskriften for 1 person. Sjekk ut Victorias mat for 1 kategorien for flere gode oppskrifter. Gi gjerne tilbakemelding på om dette er noe dere liker/vil se mer av :)Oppskrift søtpotetsnacks:
1 søtpotet
Litt olivenolje, salt og pepper + urter om ønskelig

1. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver

2. Ha søtpoteten i en bolle og dryss litt olivenolje, salt og pepper over. Bland godt med hendene

3. Legg skivene på bakepapir og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter. De brenner seg lett, så er viktig å passe på.Avkjøl på rist før servering. Mine brant seg litt i kantene men smakte supergodt fordiom.

Når søtsuget smyger seg på, lager jeg disse. Hvis du vil lage en litt søtere variant kan du bytte ut salt og pepper med kanel - dryss masse kanel over! Smaker kjempegodt.

Osteterte med kylling

Etter jeg laget osteterte forrige uke, laget jeg en ny dagen etter. Var bare såå god! Denne ble med kylling,squash, løk og tomat. Kommer flere varianter framover for denne kan varieres i den uendelige :) Enkle og raske oppskrifter er gull i hverdagen. Server med en god salat til!Oppskrift osteterte med kylling:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
100 gram grillet kylling
4 cherrytomater
1/3 gul squash
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og squashen i tynne strimler. 

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel.  Ha på ostekremen og toppingen.

5. Jeg hadde litt frisk timian over også. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gylden

Ha gjerne på litt rød pesto før servering. Oppskriften på den andre osteterten finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1436105225_osteterte_til_1_takk.html

Jeg serverte med enkel grønn salat. Proteinrik frokost

Det varierer ofte hva jeg liker å spise til frokost. Alt fra smoothies, youghurt og granola, omelett, brødmat eller hva som måtte friste. Jeg er ikke en person som kan spise det samme hver eneste morgen. I dag lagde jeg disse lappene/rundstykkene- fulle av proteiner og metter lengre. Behøver bare noen få ingredienser, ingen heving og de er ferdig på 20 minutter. Supergode! Perfekt om du vil lage ferske rundstykker til frokost, men ikke har tid til å vente på heving osv. 

Denne oppskriften gir circa fire rundstykker. Jeg bruker ofte doble den i samme slengen, og legger resten i fryseren. Ta de opp når du står opp og rist i brødristeren :)Oppskrift proteinrundstykker:
1 halv boks cottage cheese
1 teskjee bakepulver
1 egg
1.5 dl lettkokte havregryn
Frø til topping

1. Stavmiks egg, bakepulver og cottage cheese2. Bland inn havegrynen med en slikkepott

3. Bruk to spiseskjeer til å forme fire like store rundstykker. Strø over frø. Jeg hadde linfrø,sesamfrø og litt havsalt jeg drysset over.
Stek på 200 grader i 12-15 minutter.

Disse smaker supergodt. Topp med deilig pålegg og friske grønnsaker :)Kylling og quinoasalat

Jeg fikk servert en nydelig quinoasalat i Israel. Ble så glad da jeg fant en pakke på Kiwi.Quinoa er stappfull av proteiner og mineraler. Frøene har en nøttaktig og mild smak. Frøene kan smaksettes med krydder, buljong og pesto. Metter godt og er bra for fordøyelsen. Det er et flott alternativ til ris,cocous og den er glutenfri. Godt med salater som metter lenge! Lag gjerne dobbel porsjon så har du til lunsj neste dag.

Oppskrift kylling og quinoasalat for 1:
0.5 dl quionafrø-dobbel mengde vann. Koks om anvist på pakken.
1/2 hjertesalat
1/2 rødløk
5 små cherrytomater
100 gram grillet kylling
1 kvart agurk
1 neve pinekjerner

1. Kok quionaen som anvist på pakken. Lag salaten i mellomtiden. 
2. Bland alt godt sammen når frøene er ferdig.

Osteterte til 1 takk

Etter et par ukers ferie fra matlaging er det virkelig deilig å være tilbake på kjøkkenet. Har fått masse ny inspirasjon! I dag fikk jeg så lyst til å prøve meg på en osteterte, den smakte n y d e l i g! Du kan toppe med hva du vil, og den er ferdiglaget på 30 minutter. En fin appetizer å serve gjester, eller å ha til middag sammen med en frisk salat. Det gjorde jeg idag! Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
1 liten potet
1 håndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er å kjøpe poteter i løsvekt på frukt og grøntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha på ostekremen og topping. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gyldenServer med en frisk salat til. Mums!

Nyt sommerværet videre!

Victorias mat for 1

Nå har jeg hatt min faste kategori "Victorias mat for 1" i litt over en mnd. Liker dere den? Hver mandag og onsdag poster jeg oppskrifter. Hadde satt stor pris på en liten tilbakemelding og ønsker om oppskrifter fra dere. Hva liker dere/liker ikke? kom gjerne med innspill. Har plukket ut et par oppskrifter fra den siste måneden. Litt mat inspo på en mandag.

1. Hjemmelaget fiskegraten. http://foodbyvictoria.blogg.no/1431028199_victorias_fiskegraten.html

2. Chevre salat. http://foodbyvictoria.blogg.no/1432554052_himmelsk_chevre_salat.html 

3. Vegetar pizza. http://foodbyvictoria.blogg.no/1433696466_veggie_monday.html

4. Lasange. http://foodbyvictoria.blogg.no/1431434990_lasange_onsdag_for_1.html

5. Rekesalat. http://foodbyvictoria.blogg.no/1431778522_victorias_rekesalat.html

6. Sjokoladekake http://foodbyvictoria.blogg.no/1433926304_sjokoladekake_p_123.html

Sjokoladekake på 1-2-3

Denne oppskriften er til deg som elsker sjokoladekake. Den tar 5 minutter å røre sammen og smaker godt. Server lun med vaniljeiskrem til. Yum! Jeg hadde i peanøttsmør i min, veldig godt. Noen ganger er det lov med raske løsninger, og denne er godkjent :) Oppskrift til 1 mug cakes:
2 spiseskjeer smør
40 gram mørk kokesjokolade
2 spiseskjeer mel
2 spiseskjeer sukker
0.5 teskjee bakepulver
1 egg
1 spiseskjeer kakao
0.5 dl melk
1 spiseskjeer peanøttsmør(kan sløyfes)

1. Smelt smør og kokesjokolade i mikro.

2. Rør inn egg, sukker og melk.

3. Ha i mel, kakao og bakepulver. Rør godt.

4. Smør koppene med smør. Mine kopper rommer ca. 3 dl. 

5. Fyll opp 2/3 deler av koppene. Ha i en 1 spiseskjee penøttsmør i hver(kan selvsagt sløyves). Kjør på 600 w i mikro i ca. 1 minutt og 30 sekunder. Dette kommer selvsagt an på hvor sterk mikro du har. Begynn på 600 w. Kaken hever seg, så du merker at den er ferdig.

Deilig sjokoladekake ferdig i en fei. Toppet en med sjokoladebiter og den andre med en glatt penøttsmør og salte penøtter. 

Den perfekte venninekosen, når en ikke har mye tid. Greit med enkle løsninger som smaker godt.

Server gjerne varm med vaniljeiskrem. mmm!

Lag gjerne en sjokoladeglasur å ha over. Veggie monday

Hva passer vel bedre å starte mandagen med en kjøttfri middag? Laget denne vegtar pizzaen etter trening på lørdag og den smakte supergodt! Det beste er at det ikke tar lang tid å lage og du kan toppe med dine favoritt grønnsaker. Jeg hadde rødløk, squash og paprika på min. Yum! Happy monday, make the best of it!

Oppskrift vegatar pizza for 1:
Taco/spelt lomper fra bauer
Grønn pesto
grønnsaker
Ost

1. Smør pesto på lompen og kutt grønnsakene i tynne skiver.Tok mine grønnsaker i spiralizeren, blir det tynne og fine skiver. 

2. Ha over grønnsaker og revet ost. Stek på 200 grader i ca. 10 -15 minutter til osten er gylden.Topp med ruccola og server sammen med salat.

Sunt, godt og enkelt :) Tilbake til barndomme med hjemmelaget potetstappe og pølser

Tatt en liten tur tilbake til barndommen med hjemmelaget potetstappe og pølser. Noe av det beste jeg visste som liten. Flere som hadde det som favoritt?Jeg kjøpte gode fennikel og pancetta pølser fra Jacobs. De er litt dyrere enn andre pølser, men inneholder 93% kjøtt. Potetstappen er smaksatt hvitløk og timian. En smakfull middag på lille lørdag :)

Oppskrift pølse og potetstappe for 1:
1 stor potet 
1 teskjee mykt smør
0.5 dl melk
2 fedd hvitløk
Smak til med salt, pepper og timian.
2 pølser, jeg brukte fennikkel og pancetta pølser fra Jacobs. 

1. Skrell og kutt poteten i biter. Ha vann over så det dekker og kok den mør. Tar ca. 15-20 minutter.

2. Hell av vannet. Ha i smør,melk, salt,pepper og timian. Mos sammen. Ønsker du en stappe uten klumper, bruk en stavmikser.

3.Stek pølsene som anvist på pakken og server. En ekte hverdagsmiddag som ikke tar lange tiden.Taco mandag for 1

Har dere hatt en fin helg? Min ente på legevakten med dypt kutt i hånden. Ble et par sting, en stivkrampe og en sykemelding. Veldig kjedelig! Sitter å skriver med venstre hånden nå. Heldigvis har jeg oppskrifter klar på forhånd som jeg kan dele med dere. Det er mandag og Victorias mat for 1. Dagens oppskrift er deilig tacosalat, enkel å lage. Perfekt måte å bruke opp grønnsaksrester fra helgen på også. Spis som salat eller lage gode speltchips til. Yum! Et lite tips når du er en, kjøp en pakke kjøttdeig og del den i 4 og frys resten. Har du tre middager til å bruke kjøttdeigen til. Smart!

Taco middag for 1 oppskrift:
100 gram karbonadedeig
1/4 pakke tacokrydder
1 kvart agurk
1/2 pose blandingssalat
1 neve revet ost
1 spiseskje salsa 
1 spiseskjee rømme 
1 monden avokado
1-2 hvitløkfedd
1 skvett lime
Smak til med salt og pepper
Oppskrift på guacamole og speltchips her http://foodbyvictoria.blogg.no/1431020433_speltlompechips_med_h.html 

1. Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder. Ha den på lav varme mens du lager guacamolen og speltchips.
2. Kutt opp salaten ha over kjøttdeige, guacamole, rømme, salsa og revet ost. NYT! 

Håper alle får en nydelig mandag! Jeg skal ligge å se på serier. 

Avokado brekkie for one

Avokado er mettende og næringsrikt. Toppet på ristet rundstykke er det bare supergodt! Et lite tips når du er bare 1 er å kjøpe rundstykker fra f.eks Hatting,som du kan ta opp fra frys når du trenger. Billig og du slipper å kjøpe et helt brød. Er alle mulige gode rundstykker å velge mellom. En sunn og god frokost.

Avokado toast:
1/2 moden avokado
1 rundstykke. Jeg hadde solsikkerundstykke fra hatting.
 Smak til med salt og pepper

1. Rist rundstykke. Mos avokadoen med en gaffel. Ha over salt og pepper. 

Himmelsk chevre salat for 1

Denne lune chevre salaten løfter mandagen et hakk, og det beste er at den ikke tar ikke lang tid å lage. Den perfekte sommersalaten i mine øyne. Kjøp med deg chevre fra haukeli eller fra ferskvaredisken og lag den i en fei. Håper alle nyter den siste fridagen, det skal jeg :)

Himmelsk chevre salat for 1:
100 gram chevre. Jeg brukte den fra haukeli. Du kan kjøpe også i ferskvaredisken på f.eks meny.
1 liten hjertesalat
3 cherrytomater skåret i tynne skiver
1 kvart agurk
2 spiseskjeer ristet pinjekjerner
1 skive brød. Jeg brukte baguette.

1. Skjær chevren slik at den passer på skiven. Stek i ovnen på 200 grader i ca.10 minutter. Til den er gylden på toppen. I mellomtiden lager du salaten.

2. Legg chevren i midten av salat og nyt. Dette smaker så fantastisk godt. Ha gjerne over litt honning eller dressing om du foretrekker det.

Denne salaten lager du på 1-2-3 og den er sunn og god. God mandag og 2 pinsedag

Sweet potato love for one

Søtpotet er så godt og næringsrikt. Laget denne raske middagen i en fei. Det å ha en spiralizer er virkelig gull. Alt av grønnsaker blir det vakre strimler. Om du ikke har anbefaler jeg en julienne, eller bare vanlig skreller. Blir litt breiere strimler, men forsatt like godt :) Raske middagere er gull i hverdagen! Husk å sjekke ut kategorien " Victorias mat for 1" for flere oppskrifter.

Oppskrift søtpotetnudler for 1:
1 medium søtpotet
100 gram karbonadekjøttdeig
1/2 boks hakket tomater på boks
20 gram spinat
Smak til med salt, pepper, hvitløk og urter. Brukte estragon. 

1. Skrell søtpoteten med det du har tilgjengelig. Ha litt olje i en varm stekepanne. La søtpoteten surre på lav varme til den blir myk. Tar ca. 5 minutter. 

2. Stek kjøttdeigen. Ha i spinat, hakket tomater og smak til med hvitløk, salt, pepper og urter. Ha over søtpotet nudlene og bland godt sammen. Anbefaler virkelig å kjøpe en pakke med karbonadedeig. Lage en god kjøttsaus med den og fryse ned i fire like store pakker. Perfekt til denne middagen, pizza og andre retter. Slipper du å lage ala minute hver dag! Server og nyt. God lillelørdag dere 

Victorias rekesalat

Reker er noe av det beste jeg får om sommeren. Det er så koselig å sitte ute å spise reker med fersk loff og skravle i vei med venner. Ekte sommerkos! Frossene reker er heller ikk dyrt og tar ikke lang tid å tilberede. Jeg kjøpte med meg ca. 400 gram frosne reker(kiwi er billigst i kilopris) Legger i en bolle med iskaldt vann og drysser over 1 teskjee salt. Etter rundt 20 minutter er de tinte. Om du kjøper dagen før, trenger du ikke å ha dem i vann. Skrell dem og spise dem sammen med en frisk salat. Jeg ristet litt loff å hadde ved siden av. En deilig salat som skal bli en gjenganger hos meg.  Så godt! Liker dere min nye spalte. "Victorias mat for 1" ? Legg gjerne igjen en kommentar på ønske oppskrifter :)

Victorias rekesalat for 1:
150 gram reker skrellte(frossne med skall ca. 400 gram) 
1 hjertesalat
1 kvart agurk
1/2 rødløk
1/2 avokado
1 spiseskjee kesam
1 båt sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Dressing om du foretrekker det. 

1. Skrell rekene. Lag salaten. Jeg er veldig glad i hjertesalat. Bruker å kjøpe 2pakke på butikken. Disse varer en stund, og er fine for oss som lager til 1. Resten bruker jeg som pålegg, i wraps osv. 

2. Smakt til med salt, pepper og sitronsaft.Rist litt brød vedsiden om du foretrekker det. Kjempegod salat. Happy monday, make the best of it!

Lasange onsdag for 1

Onsdag allerede. Hei hvor det går. Om allerede fire uker sitter jeg på flyet til Israel og varmen. Gleder meg! Dagens "oppskrift for 1" er en enkel og god lasange. Denne laget jeg på rundt 40 minutter og smaker fortreffelig. Om du ønsker en sunnere lasange bruk karbonade/kyllingkjøttdeig, spelt pastaplater og lettere melk til den hvitesausen. Blir et lite festmåltid midt i uken :) 

Husk å nyte hverdagen. De dagene vi har flest av. Jeg tar ofte meg selv at jeg gleder meg til ting langt framover i tid. F.eks ferie om 4 uker, istedenfor å nyte denne dagen. Lag deg en god middag, kjøp favoritt bladet eller ta et langt bad. Nyt livet!

Lasange ala Victoria:
100 gram karbonadekjøttdeig
150 gram hakket tomater på boks
1/2 gulrot
3 hvitløksfedd 
20 gram spinat
Smak til med salt, pepper og urter. Jeg brukte ekstragon.
1 spiseskjee smør
1 spiseskjee mel
1 kvart teskjee muskat
2 dl melk
30 gram ost til saus + til topping 

1.Begynn med å lage den hvite sausen.Smelt smør og tilsett mel. Visp kraftig slik at det ikke klumper seg, og rør så inn melken men du skrur ned varmen. Skru opp varmen og tilsett muskat og ost. Rør hele tiden så den ikke brenner seg i bunnen. La den koke til den tykner, circa 5 minutter. Ta av platen
2. Kutt grønnsakene i biter/strimler.  

3. Brun kjøttdeigen sammen med grønnsakene. Tilsett deretter hakkede tomater. La det småputre mens du smaker til med salt, pepper og urter.

4. Legg lagvis med kjøttsaus, ostesaus og pastaplater. Jeg begynner med kjøttsaus, pastaplater deretter ostesaus.

5. Topp med revet ost og urter. Stek på 200 grader i ca. 20 minutter. Osten skal være gylden.

Server med en frisk salat og en glatt rømme/kesam. Min favoritt salat fortiden er agurk, rødløk og hjertesalat. River alt med spiralizeren min, blir det så delikate strimler.


Victorias fiskegrateng for 1

I dag er det mandag, så hva passer vel bedre enn å starte uken med en sunn og god middag? Jeg har tidligere fått spørsmål om oppskrift på fiskegrateng, og her kommer det endelig. Enkel og perfekt oppskrift laget til 1! Lager du middag til deg og kjæresten så kan du lett doble oppskriften. Dagens fisketips er også 225 gram fersk torskefilet for kun 39,90 på Rema 1000. Kupp! 
Oppskrift Victorias fiskegrateng:
50 gram pasta.
100 gram torsk
20 gram spinat
1 spiseskjee smør
1 spiseskjee mel
1 kvart teskjee muskat
2 dl melk
30 gram ost til saus + til topping 
Revet gulrøtter/poteter til tilbehør

1. Begynn med å lage den hvite sausen samtidig som du koker pastaen
Smelt smør og tilsett mel. Visp kraftig slik at det ikke klumper seg, og rør så inn melken men du skrur ned varmen. 
Skru opp varmen og tilsett muskat og ost. Rør hele tiden så den ikke brenner seg i bunnen. La den koke til den tykner, circa 5 minutter. Ta av platen
2. Kutt torsken i passé store biter og skjær spinaten i strimler

 

Dette er fisken jeg brukte, men du kan bruke det du har tilgjengelig. Rester av torsken kan du fryse ned og bruke til neste gang. Kommer oppskrift på hva du kan gjøre med den neste uke:) 3. Ha torsken, pastaen og spinat i en liten ildfast form. Hell over den hvite sausen og dryss over revet ost.
Stek på 200 grader i ca. 20 min. Osten skal være gylden på toppen.

Jeg kjøpte liten form på Ikea, men Clas Ohlson, Kitchen, Åhlens og andre kjøkkenbutikker selger også små ildfaste former som passer perfekt til porsjoner.

Hjemmelaget fiksegrateng i en fei. Server sammen med f.eks revet gulrøtter eller poteter om du ønsker det:) Ønsker alle en fin start på dag på uken. 

Sunn pizza for 1

Dette er mitt første innlegg med "Victorias mat for 1". Fremover skal jeg dele enkle oppskrifter for en person og jeg håper jeg vil inspirere dere som bor aleine til en mer spennede mathverdag, med gode oppskrifter. I hverdagen bruker jeg å lage mat kun til meg selv, og siden jeg ikke er noe glad i å spise det samme til middag to dager på rad, bruker jeg å lage alt i små porsjoner. Måltider er et av mine høydepunkter i hverdagen. Selv om det er kun meg, syns jeg det er hyggelig å tenne lys, brette serviette og lage det koselig! Det tar heller ikke så mye tid, og jeg syns det er viktig å sette pris på seg selv:) Har jeg besøk osv er det lett å gange oppskriften. 

I dag har dagen gått i ett - jeg har jobbet i 8 timer, gjort unna små ærender før jeg hadde en 75 minutt spinningstime. Var helt utslitt og kjempesulten når jeg kom hjem, så lagde derfor speltlompe pizza som lages på under 30 minutter. Håper dere liker den! Jeg toppet pizzaen med friske urter - kjøpte ekstragon for 50kr på Mestergrønn - halvpris, og du får en stor potte! Dagen tips. 

Oppskrift speltlompepizza for 1:
2 speltlomper
2 spiseskjeer tomatpesto (kjøpte min på Rimi)
50 gram spinatplater
1/2 rødløk
50 gram revet mozarella (min favoritt er den fra Arla)
50 gram strandaskinke
Friske urter om du har til topping,

1. Smør pesto på lompene2. Ha på spinat, rødløk og ost

3. Stek på 200 grader i 8-10 min; varmluft på nederste rille. Jeg liker min godt stekt, så har den som oftes i 10 minutter men det kan du variere ettersom hva du liker bestHa på strandaskinke rett etter steking. Server med en enkel salat; jeg lagde min av spinat og rødløk


Legg gjerne igjen kommentarer på oppskrifter dere savner for 1 person. Jeg skal fremover komme med ulike oppskrifter ukentlig, samt oppskrifter på ulike kaker/dessert til helgen. På fredag kommer jeg med tips til hva du kan gjøre med resten av speltlompene! 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits