Victoria tipser

Cupcake friday

Gulrot cupcakes med frisk kremost frosting. En stor favoritt! Dette er en enkel røre sammen kake, som alle får til. Oppskriften er Sverre Sætres. Har byttet ut oljen, med smeltet smør og tilsatt ekstra krydder. En herlig smaksbombe. God helg!

Gulrot cupcakes ca. 14 stk:(Om du heller ønsker å lage en kake, bruk en 22-14 cm.)
250 g revet gulrøtter(økologiske gir best smak)
3 egg
300 gram sukker
1.5 dl smeltet meierismør
200 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel
1/2 teskjee ingefær

Frosting:
150 gram romtempert smør( lurt å legge ut dagen før du skal bake, eller noen timer før)
150 gram philadelpia kremost
1 spiseskjee sitronsaft
3-4 dl melis
Wilton extra white color(kan sløyfes, gjør frostingen hvitere)

1. Miks sammen smeltet smør, revet gulrøtter, sukker og egg.
2. Bland inn det tørre. Jeg bruker å blande alt i et litermål. Slik at alt blir godt blandet, og bakepulveret fordeles godt.Miks godt for hånd, eller med en mikser/kjøkkenmaskin.
3. Fordel i ca. 1 cookiescoop i hver form.
4. Jeg bruker disse hvite papirformene fra Wilton. Stek på 180 grader i ca.15-17 min.

Nystekte og deilige duftende muffins.

5. La dem avkjøle, i mellomtiden lager du frosting.Miks smør og kremost luftig.
6. Tilsett melis, sitronsaft og extra white color. Miks til du har en luftig krem. Tilsett mer melis om kremen blir for myk.
7.  La den stå i kjøleskapet i 10 min før du spøryter ut.


8. Jeg bruker en stor rund( 20.mm) sprøytetipp.

9. Jeg farget sukkeret oransje, med 3 dråper konditorfarge. Enkel og fin pynt synes jeg :)

Dryss sukkeret over frostingen.

Speltchips med hjemmelaget guacamole

Tenkte å tipse dere om speltlompechips. Det er kjempegodt og er en god nummer 2 til sørlandschip - men er mye bedre for deg, ettersom næringsinnholder er bektraktelig bedre. Passer perfekt på dager hvor du er sugen på noe snacks. Jeg bruker å krydrer med havsalt og urter. Bruk det du vil - om du vil ha en søt variant kan du strø over kanel for eksempel. Server sammen med hjemmelaget guacamole. Yummi!

Oppskrift speltlompechips med hjemmelaget guacamole:
3 stk speltlomper
Olje og havsalt til pensling
1 moden avokado
2-3 hvitløksfedd
1/2 liten chili
ca. 1 ss sitronsaft (smak deg fram)
Smak til med salt og pepper

1. Kutt spellompene i trekanter - jeg kuttet mine i 8 circa like store biter

2. Pensle med olje. Dryss over havsalt og friske urter om du har .Stek på 200 grader i 8-10 minutter. I mellomtiden kan du lage guacamolen3. Del avokadoen i to. Finhakk chili og hvitløk

4. Ha i alt en skål og hell over saften av circa en halv sitron
Smak til med salt og pepper. Mos med en gaffelServer og nyt!
Om du har guacamole til overs kan du bruke det på brødskiven dagen etter - smaker veldig godt!

Coffee monday

Jeg starter aldri dagen uten en kopp kaffe. Det beste er å stå opp i god tid før jobb, og lage en god kopp kaffe, frokost og lese siste nytt. Anbefales virkelig! Det verste er å stresse om morgningen. Jeg er er skikkelig klar for en ny uke. I dag er det også nøyaktig 8 uker til jeg skal løpe halv marathon.De neste ukene er det fult fokus på riktig kost og masse trening.Gleder meg. Ønsker alle en nydelig uke. Make the best of it!

Koppen er ny fra Sophie Conran. Elsker den.


 

Frokost i farta

Jeg elsker hver gang det kommer nye matnyheter i butikkene. I helgen har jeg allerede rukket å prøve ut nye potetgull sorter,godis og yoghurt nyheter. Blandt annet denne skyren med smak av kaffe og vanilje. Nesten som en liten dessert. Jeg drysset over litt frokostblanding. Kan se for meg at denne er god som en dessert med grovhakket sjokolade over. Yum!

Nyt med en god kopp kaffe. Eller ha med i vesken on the go. Ønsker alle en fin uke.


 

Søtsaker til farsdagen

Husk farsdagen på søndag. Jeg har lagt ved oppskrifter på et par gode og enkle søtsaker du kan lage til din pappa. Disse kakene kan fint lages dagen før. Overrask Pappaen din med frokost  eller en god middag med kake til dessert. Nyt helgen ♥.

1. Sjokoladekake.

2. Blondie brownie.

 

3. Superdigg brownie med appelsin.

4.Kanelboller.


5.Cookies.

Knekkebrød tips

Når jeg ikke baker knekkebrød selv, liker jeg å teste ut knekkebrød fra diverse bakerier/butikker. Ekte glede å kunne kjøpe med seg gode knekkebrød eller brød fra et godt bakeri. Viktig å sette pris på små hverdagsgleder.

I dag vil jeg tipse om Godt brød sine økologiske frøknekkebrød. Disse er veldig mettende og fulle av gode proteiner og næringsstoffer. Noe av det beste jeg vet er knekkebrød med meierismør, god skinke og ost. Enkelt og utrolig smakfullt. Kom gjerne med tips på gode knekkebrød som er verdt å teste ut. God tirsdag.♥

Knekkebrød er en fin vertinnegave å gi vekk til en du vet er glad i god mat og drikke. Eller å ta med på kvelds med gode venner. Urter på kjøkkenbenken

Friske urter er superfint å ha som pynt på kjøkkenbenken og bruke i matlaging. Prikken over ién på enhver rett. Jeg bruker å variere hvilke urter jeg handler inn. Favorittene mine er timian og basilikum. Drømmer om å lage en fin urtehagen en dag. Et lite tips er å sette urtene i store tekopper. Enkelt og fint å se på.

Kjøpte disse fine koppene for 25,- kr stykke på IKEA.Lørdagsgodt

Hver lørdag gleder jeg meg til lørdagsgodt.Prøver å holde meg sukkerfri fram til lørdagen. Lykke er å fylle en liten pose smågodt. Barnslige gleder. Candy king har kommet med en del smågodt nyheter. Disse hjertene har blitt en liten favoritt. Like fine å fylle i små krukker å ha som pynt, eller gi bort som en liten treat til en du er glad i. Nyt helgen alle dere fine som klikker inn her.♥Krukkene kjøpte jeg på Søstrene Grene. Del litt kjærlighet.De fineste melposene

Jeg elsker de små tingene og detaljene. Er ikke dette de fineste melposene du har sett? Så freshe og fine farger!! Disse kan absolutt stå fremme som pynt på kjøkkenet. Nesten for fine til å bruke spør du meg, men nå skal det bli masse økologisk bakst her hjemme. Melet får du kjøpt hos alle Godt Brød butikker. En fin vertinne/venninegave å gi til en som er glad i å bake. Et lite torsdagstips fra meg ♥Du kan lese mer om melet her og bli bakekompis(da får du rabatt på mel).My story

Jeg er til tider en aktiv snapper, og spesielt nå som de nye funksjonene har kommet ut. Noen andre enn meg som syns det er gøy? Morsomt. Her er ukes snaps. Mye mat og trening. Jeg er inne i en veldig god treningsperiode nå.

Jeg prøver å trene minst 5 ganger i uken, noen ganger slår jeg til med 6 om jeg rekker det. Løping er virkelig en favoritt for tiden, det er terapi for sjelen å løpe ute i kald og frisk høstluft på ettermiddagen. Det er så fint ute. Ta på favorittmusikken og legg løpeturen ute fremfor på møllen. Nøkkelen å komme seg ut på trening er å ikke sette seg ned når du kommer hjem fra skole eller jobb. Ta på deg treningsklærene eller gå på trening rett etter skolen så er du ferdig med det. Hvis du kan løpe hjem fra jobb er jo det 2 in 1 så slipper du å bruke tid på å komme deg hjem. Ingenting slår følelsen når du er ferdig og kan nyte kvelden med en god middag eller kvelds. Håper alle nyter tirsdagen, og at dere blir inspirert til å ta dere en løpetur ute ♥ I morgen kommer oppskriften på grønnsakspastaen jeg testet ut. 
Mine siste snapshots

Her er mine siste snaps. Tenker det er litt koslig å dele litt flere sider av meg selv annet enn oppskrifter og matinspo, eller hva tenker dere? Selvom dette er delvis bilder av mat.. I love food! Hverdagen min består av å lage mat, trene og jobbe. Selvsagt være litt sosial mellom slagene og ha tid til en reise eller to. Mitt hverdags motto er å gjøre minst en ting som gjør meg glad hver dag. Enten det er en sjokolademelk etter intervaller, spise nystekte boller til kaffen eller en ny bok. Ja takk til hverdagsglede. Treat yourself På tur til Trolltunga

På tirsdag dro jeg på tur til Trolltunga med noen gode venner. En veldig lang, men fin tur. Jeg har utrolig høydestrekk, og vurderte dermed om jeg skulle tørre å dra på turen til å begynne med. Selv om det ble en del skrekkopplevelser er jeg skikkelig glad for at jeg ble med og fullførte. Definitivt verdt det når du kommer på toppen - den utsikten!

Når en skal ut på lang tur er det viktig med god og næringsrik mat (i tillegg til den obligatoriske Freia sjokoladen). Jeg pakket med meg en god lunsj bestående av kylling og quionasalat og chiagrøt med yoghurt,blåbær og kokos. Hadde med meg noen barer, frukt og nøtter i tillegg.

Maten kan fint lages kvelden før og legges i bokser. Viktig med god mat som metter på lang tur :) 

Jeg brukte dobbel-0 pasjonsfruktyoghurt til chiagrøten. Supergodt. Denne holder lenge i magen. Håper det kan inspirere til matpakke neste gang du skal ut på tur. Ikke feil å nyte en god lunsj på toppen av Trolltunga i alle fall!Inviter en god venn på middag

Å invitere på middag trenger ikke alltid å være superfancy. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Det hyggeligste er jo å slippe å lage maten selv og bli invitert. Jeg laget quionasalat, ovnsbakte rotgrønnsaker og kylling til middag til min storesøster. Jeg synes alltid det er koselig med middagsbesøk i hverdagen. Inviter en god venn på middag du også. ♥1.Salaten lager du mens grønnsakene er i ovnen. Kyllingen varmer du rett før. Oppskrift på grønnsaker og quinoasalat. Jeg bruker å kjøpe ferdig grillet kylling eller kyllingfilet. 

Bon appetit. Nyt en god middag i godt selskap :) 
Høst, jeg gleder meg til

I sommer flyttet jeg tilbake til hjembyen min Bergen. Etter å ha flyttet til Oslo rett etter videregående og bodd der de siste 5 årene var det på tide med en forandring. Selv om jeg likte meg veldig godt i Oslo, er det så deilig å bo mye nærmere familie og venner. Jeg flyttet her i slutten av sommeren og trives allerede. Det har gått slag i slag siden jeg kom hjem, og nå er vi i September og høsten begynner så smått.

Jeg er i hvertfall veldig klar for høst, og det er masse nytt og spennende som skjer. Jeg begynner i ny jobb om en måned, og gleder meg masse til å ta fatt på en ny utfordring. Høsten er også en av mine favorittårstider. Elsker at det endelig blir kjølig nok til at du kan kle deg lagvis med fine gensre og skjerf. Den magiske høstluften. Fine farger på trærene. Masse god høstmat. Nå har jeg jo ikke hatt en ekte Bergen-høst (regn hver eneste dag) på mange år, så vi får se om det møter mine forventninger. 

Her kommer min liste til hva jeg gleder meg til og mine mål for høsten. Ukens siste snapbilder også. Håper jeg kan dele litt inspirasjon!

 Jeg gleder meg til å:
- Gå masse tur i fjellene her i Bergen. Vi er omgitt av fjell så her er det masse å velge mellom. Målet mitt er å gå opp Ulriken 20 ganger før November.
- Ny jobb i Oktober.
- Lage masse gode høstretter; supper, rotgrønnsaker, gryter, og annet godt. Mmm!
- Trene og løpe masse ute. Jeg har begynt å løpe en del bakkeløp som vi gjorde masse når jeg drev med roing, og det er superbra og effektiv trening!
- Kvelder foran peisen med ullpledd og gode bøker/ filmer.
- Bli ferdig med lappen. Dette har vært et langsiktig mål (kremt) i noen år, men i høst har jeg virkelig ingen unnskyldning til å ikke ta den!
- Høstmoten. Lag på lag, hatt, poncho, skjerf. Elsker høstmoten!
- Bli en bedre blogger og dele nye og gode oppskrifter.
- Hytteturer og være enda mer sosial.

Følg Foodbyvictoria

Jeg prøver hver tirsdag å komme med tips og diverse. Slik at ikke alle innlegg blir matrelatert hele tiden og dere kan bli litt bedre kjent med meg. Jeg har instagram du kan følge meg på eller på facebook. Her legger jeg ut alle nye oppskrifter med en gang. Deler også masse bilder på instagram. Håper dere vil følge meg ♥ OG husk å nominer meg på vixen blogawards. God tirsdag fra bakern. 
Dagens knekkebrød frokost

Enkel og mettende frokoster er virkelig gull i hverdagen. Når jeg har dårlig tid bruker jeg å lage en smoothie eller spise knekkebrød. Sammen med solskinnsegg og spekeskinke med litt grønt blir det en energirik frokost, som varer lenge i magen. Enten du baker selv med min beste oppskrift er her eller kjøper så smaker det fortreffelig. Bak opp en runde og ha til de travle morgningene. Det var dagens tips fra meg! Håper dere nyter de solfylte været ute ♥Victoria tipser: Gul energibombe og de beste smoothieposene

Dere som har fulgt med på bloggen en stund vet at jeg er veldig glad i å lage smoothies. Når jeg var innom Coop forleden kom jeg over mange ulike poser med fryste bær og frukt - ananas, mango, bjørnebær og bringebær. Posene ligger på kun 10-15 kroner stk, så det er superbillig. Mye bedre å kjøpe frossen frukt enn fersk - det er billigere, inneholder mer næringsstoffer ettersom bærene fryses ned med en gang og det varer også lengre.

Perfekt til å drysse over grøt og youghurt, ha i smoothies, varme bær over is eller gresk youghurt... mulighetene er uendelige. Jeg bruker ofte å kjøpe en bunt bananer som jeg skjærer opp og fryser ned til å ha til smoothies. I dag laget jeg en gul energibombe av tropiske frukter - så godt!

Oppskrift tropisk smoothie for 1:
100 gram fryst ananas
100 gram fryst mango
1 fryst banan
1.5 dl ananasjuice

1. Her er bilder av posene. Ta deg en tur på Coop2. Bland alt sammen i en blender. Jeg liker smoothien litt kremete så den kan spises med skje. Om du ønsker den tynnere spe på med mer juiceServer med et sugerør. Gult er kult! Noe godt til kaffen

Når jeg var yngre husker jeg alltid at mamma og pappa pleide å ha noe "godt til kaffen" etter middag. Nå har jeg blitt en av dem som elsker å gjøre det samme. Høydepunktet er jo alltid dessert. Etter en god middag eller sent på kvelden eller det alltid godt med noen ruter sjokolade til kaffen. Litt hverdagslykke. Bare sitte og småprate eller ha litt "me-time". Selv om vi alle prøver å være så sunne, så syns jeg man kan unne seg noen ruter mørk sjokolade. Mitt tips er å kjøpe med seg Freia 70% extra thin sjokoladepletter. Dypp i kaffen. Så godt!

Det er lett å bare gå fra en ting til en annen, spesielt med travle hverdager bestående av jobb, trening, mat, sosiale medier, venner osv. Prøver å rekke alt og gjøre alt best mulig. Det kan bli veldig slitsomt. Kjenner selv på det at jeg prøver å gjøre alle ting best mulig, men det kan fort bli litt for mye. Ikke glem å sette dere ned og ta et pust i bakken! 

Anbefaler alle Freia sine nye sjokoladeplater. Endelig har det kommet litt bedre utvalg av mørk og "sunne" sjokolade. Melkesjokolade-variantene kan ofte bli litt for søte for min del. Mine favoritter er havsalt og pekan, kokos, og marsipan. Yum! 

Håper dere får en fin tirsdag. Takk for at dere stikker innom :) Gi gjerne en tilbakemelding om det er noe type mat dere ønsker å se mer av, eller om dere vil lese om andre ting enn bare oppskrifter.

 

Strawberries on the go

Når jeg er ute å reiser/på tur blir jeg lett småsulten. Alltid lurt å ha med seg noe snacks i vesken. Norske jordbær er noe av det beste jeg får om dagen. I fine beholdere er de enkle å ha med i vesken. Den nye kesam bringebær har også blitt en ny favoritt hos meg. Smakt den? såå god! 

Spar penger og lag din egen reisesnacks :) Det beste jeg vet om

Seine frokoster er noe av det beste jeg vet om. Spesielt når jeg har rukket en treningsøkt før og appetitten er på topp! I dag sto jeg opp tidlig å laget rundstykker, kanelboller en brownie og masse godt pålegg. Effektiv much? Min fine kusine ble 18 år i dag og det måtte feires. Et av mine beste tips er å sette deigen kvelden før, kan du stå opp å bake ut med engang. Laget en brioche deig i går, som ble til rundstykker og kanelboller. To i ett. Oppskriften finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170555_brioche_med_sjokolade.html. Sommeren er en fin tid å invitere på sein frokost/brunsj :) 

Jeg delte oppskriften i to og laget rundstykker toppet med sesamfrø, og resten laget jeg mini kanelboller(de fikk jeg desverre ikke bilde av)Kjøp inn deilig pålegg og bær. Nytrukket kaffe og masse god prat. En komplett frokostlykke!

Plukket roser og pioner fra hagen. Mine favoritt blomster. Enkelt og fint å pynte med :) 
Drikk nok vann

Sponset produkt

Etter en ferie med masse brus og annen drikke er det godt å rense kroppen med å bare drikke vann. Flere som har det sånn? For øyeblikket er favoritten lime, mynte, isbiter og boblevann. Friskt og godt! Anbefaler alle å investere i en sodastreamer! Billigere enn å gå å kjøpe brus/vann. Visste du at du skal drikke 30 milliliter vann per kilo. Gang derfor kroppsvekten din med 0.03, så finner du ut hvor mye vann du trenger daglig. Et smart tips :) 

Kommer flere vann favoritter framover. Husk å drikke masse vann i varmen! Nyt torsdagen dere ♥Victorinox

Jeg elsker knivene fra Victorinox. Mitt nyeste tilskudd i samlingen er denne bølget grønnsakskniven. Den er superskrap og er perfekt til småarbeid på kjøkkenet. En god kniv er virkelig gull. Prisen ligger på 60 kr og er virkelig verdt pengene. En fin vertinnegave å gi bort også! Et lite tips på en solfylt tirsdag. 


Inviter til lunsj

Noe av det beste jeg vet er å spise lange lunsjer/kvelds med gode venner og familie. Godt brød, pålegg og frukt. Lange og gode samtaler. Det koseligste. Lagt ved noen bilder fra mine siste lunsj besøk. Er ikke mye som skal til for å gjøre det lille ekstra. Dekk bordet fint, kutt opp frukten, pynt med pålegg og grønnsaker. Kanskje kjøpe noen gode bakevarer eller sjokolade? Inviter noen du er glad i til lunsj. God tirsdag ♥ 

Anbefaler å kjøpe brød og knekkebrød fra åpent bakeri, såå godt! Eller lage mine knekkebrød her http://foodbyvictoria.blogg.no/1433799942_anne_cathrines_fantas.html

Kjøp masse deilig frukt. Nå er jo endelig norske jordbær i butikken. Yum!
Egg for breakfast

Starter dagen med speilegg til frokost og en stor kopp kaffe. Rett før eggene er klare pleier jeg å riste brød til. Supergodt! Rask og enkel frokost når du ønsker en litt fin start på dagen! Ønsker dere alle en fin tirsdag 
Premium Kokosdrøm

Åh jeg må bare tipse om freia sin nye premium kokos sjokolade. I love it! Kokos og mørk sjokolade, kan det bli bedre? Nyt sammen med en kopp mørk kaffe. Et lite torsdagstips fra meg 


, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits