tilbehør

Juksepotetsalat

Sommeren har virkelig kommet til Bergen. Solen går ned seint og det er perfekt grillvær. Jeg er veldig glad i potetsalat som tilbehør.Tenkte å tipse om denne supre juksepotetsalaten. Om jeg ikke har tid til å lage hjemmelaget,da den smaker best etter å ha stått et døgn i kjøleskapet. Kjøper jeg heller ferdiglaget og tilsetter kokte nypoteter, friske urter og vårløk. Supergodt og smaker nesten som hjemmelaget. Det lov å jukse noen ganger.

Oppskrift jukse potetsalat:
1 boks ferdig potetsalat
3-4 nypoteter
2 vårløker
1-2 fedd hvitløk
1-2 spiseskjeer ferske urter som f.eks persille,koriander eller timian.
Smak til med salt og pepper.

1. Kok nypotene myke. Skrell og kutt i terninger.
2. Finhakk vårløk,hvitløk og urter. Bland alt sammen i en bolle med den ferdige potetsalaten.

Dryss urter over før servering.

Hjemmelaget krutonger

Om du har gammelt brød liggende er det perfekt å lage krutonger. Det er enkelt og smaker ekstra godt i en god salat. Jeg hadde olivenloff liggende hjemme, det ble til smakfulle krutonger. Oppbevar på glass med lokk. Fin vertinnegave å gi vekk er det også. Jeg synes hjemmelaget gaver er veldig fint å gi vekk.

Oppskrift hjemmelaget krutonger:
Gammelt brød. Jeg brukte ca. 1/2 loff
Olivenolje
Tørket urter som timina eller rosmarin

1. Skjær brødet i passe store biter. Ha alt i en bolle og dryss godt over med olivenolje.
2. Ha på stekebrett i ovenen på 120 grader i ca. 50-60 minutter. De skal være tørket og gylden.

Oppbevar krutongene på f.eks Norgeglass eller en lufttett boks. Disse er supergod i salat. 

Victorias tomatsalsa

Tomatsalsa er utrolig godt og enkelt å lage. Veldig smakfult på ristet surdeigsbrød eller å snacke med tortillachips. Jeg bruker å gratinere salsaen i oven med mozarella på ristet surdeigsbrød. Supergodt.

Oppskrift tomatsalsa:
5-6 modne tomater.
1 gode neve frisk koriander.
1 rødløk.
2-3 fedd hvitløk.
Smak til med salt,pepper og lime.
Ha i chili om du ønsker det.

1. Ha alt i en food prosessor. Bland det godt sammen.
2. Hell blandingen i en sil, og press saften ut. Slik at salsaen ikke blir så rennende.

Server på ristet surdeig. Veldig godt å ha over litt god ost og gratinere i ovnen. Ellers er det også digg med tortillachips.Fries av rotgrønnsaker

Høsten er rett rund hjørnet og det skader jo ikke å tjuvstarte på tilbehøret. Fries av rotgrønnskaker smaker godt til nesten alt. Kylling, fisk, og kjøtt. Eller å spise dem som de er,som snacks på kveldstid med litt ketchup(min favoritt). Et tips er å bløtelegge grønnsakene i vann noen timer før du skal steke dem. Da stekes de mye bedre. God torsdag ♥

Fries av rotgrønnsaker:
1 søtpotet
1/2 kålrabi
1 sellerirot
Olivenolje
Salt,pepper og urter/krydder.

1. Kutt grønnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper. Kni det godt sammen, jeg bruker å gjøre det med hendene. Jeg bruker å legge stavene ut på et bakepapir eller som på bilde i en ildfastform. De blir mest crispy om du legger en og en på bakepapir.
2. Steke på 200 grader i circa 30 minutter. Pass på de brenner seg lett i kantene. 

Bon appetit. Lover at du blir hektet på disse! Mums som de sier på svenska. Ukens tips:Poteter

Ett av mine favorittilbehør er poteter. Det kan lages på så utrolig mange måter - potetmos, pommes fritz, potetgull, potetbåter, bakt potet og så videre. You name it! Kan brukes til det meste. Denne varianten jeg deler i dag er blitt en ny favoritt hos meg, spesielt hvis du bruker nypoteter i oppskriften. De er crispy utenpå og myk inni. So yummi! Er ikke mye som skal til for å lage et smakfult måltid.

På bloggen prøver jeg å inspirere enhver til å prøve nye retter på kjøkken. Jeg vil gjerne vise alle - selv de som ikke er over-interessert i matlaging sånn som meg, at du trenger ikke å anstrenge deg så mye for å lage og tilbrede god mat. De fleste av oppskriftene krever ikke noe mye tid eller dyre ingredienser til å lages så det både smaker og ser godt ut.

Oppskrift fantastiske poteter:
Ønsket mengde poteter - jeg brukte 8 stk.
Olivenolje,havsalt, pepper og urter.

1. Kok potetene til de er myke. Hell av vannet, avkjøl og ha dem på et bakepapir. Bruk håndflaten til å presse dem ned så du får sprekker. 

2. Dryss godt over med olivenolje, havsalt, pepper og urter. Stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne, ca. 20-25 minutterMmmm.... så godt!

Jeg serverte med biff og salat. Smakte utrolig godt. Får nesten lyst til å spise det samme en gang til.... heheHåper dere tester - kanskje det neste du kan ta med deg på grillkveld med venner!

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enkelt å lage og smaker såå godt. Hjemmelaget er absolutt best i mine øyne. Det passer godt sammen med tapas, pasta, salater, eller på min favoritt ristet landbrød fra Åpent bakeri. Lag gjerne en dobbel porsjon, denne forsvinner fort! Reguler mengden olivenolje. om du vil ha en tykk, eller tynnere pesto. Er det flere enn meg som unner seg en bedre middag/kvelds på mandager? Lag hjemmelaget pesto. Jeg lever for hverdagsglede.

Hjemmelaget pesto:
1 potte basilikum
2-3  hvitløksfedd
50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valnøtter, cashew også)
1 dl god olivenolje
100 gram revet parmesan
Smak til med salt og pepper

1. Rist pinkjernene i en tørr panne, til de er gyldende.

2. Ha alle ingrediensene en mikser eller bolle. Her kan du bruke mikser, stavmikser eller en morter. Miks til en glatt og fin konsistens. Smakt til med salt og pepper og olje. Jeg liker min pesto ganske tykk, ønsker du en tynnere konsistens ha i mindre olivenolje.Oppbevar pestoen i små glasskrukker eller beholdere. Min pesto forsvant på to dager, så god var den. Oppbevar i kjøleskapet.Ratatouille

Ratatouille er en smakfull grønnsaksrett fra Provence i Frankrike. Den er fargerik og full av sunne næringsstoffer. Det perfekte tilbehøret til fisk, kjøtt, pasta, eller på ristet franskt landbrød. Yum! Jeg serverte sammen med kylling. Utrolig godt. Ja til sunt og fargerikt tilbehør. Denne skal jeg lage masse av framover. Prøv den du også!


 
Oppskrift Ratatoille til ca. 4 personer:

4 tomater
1 rød paprika
1 gul paprika
1 kinesisk hvitløk
1 squash
1 aubergine
2 never frisk basilikum
1 neve frisk timian
Revet parmesan 
Smak til med salt og pepper 

1. Flå tomatene og fjern kjernen. Kutt i biter, det samme gjør du med paprikaen og hvitløk. Kutt i cirka like store biter. Varm opp olje og stek på middels varme. Stek grønnsakene gylden og myke.

2. Ha det over på tallerken. 

3. Kutt aubergine og squash i cirka like store biter. Stek bitene gylden og myke.4. Ha i frisk basilikum og timian. La det surre i ca. 10 minutter på middels varme. Anbefaler å kjøpe friske urter. De tar seg fint ut på kjøkkenbenken og løfter en hver rett :) 

5. Riv permesan over før servering. Smak til med salt og pepper.

 Jeg serverte med kyllingfilet surret i bacon. Deilig middag.  Ingrid Victoria

Enkel og god potetsalat

Potetsalat er et must have om sommeren for meg. Utrolig godt som grilltilbehør. Lag denne enkle potetsalaten kvelden før, da setter smaken seg best. Eller tidlig om morgningen samme dag. Det tar litt lengre tid å lage selv, enn å slenge med seg en boks fra dagligvaren. Men til gjengjeld får du ekte smak og kan tilsette dine favoritt smaker :)

Oppskrift potetsalat:

20 små amadinepoter. Eller 7-8 vanilig størrelse.Jeg bruker å plukke de aller minste på grønnsaksbutikken.

2 stengre selleri

1 rødløk

4 -5 fedd hvitløk

1 dl majones

2 dl cream fraiche

1-2 håndfuller med fersk timian

Smak til med salt og pepper

1. Skyll og vask potetene godt. Kok potene til de er nesten ferdig. Jeg kokte potene med skall, om du foretrekker uten skrell.

2. Skjær potetene i passe biter.

3. Bland cream fraiche, majones, hvitløk,  salt og pepper godt sammen. Finhakk grønnsakene.

4. Bland alt godt sammen.

5. La potetsalaten stå et par timer i kjøleskapet å godgjøre seg. Helst over natten, da setter smaken seg best.

Deilig potetsalat klar for grillfest. Et utrolig godt tilbehør og must have om sommeren :)

Håper noen vil prøve,

Love Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits