Terte

Grove scones til frokosten

En ny uke står for tur. Scones er supergodt og enkelt å lage. De rører du sammen og de er ferske til frokost. I dag deler jeg oppskriften på baker Hannes grove scones. Disse er uten sukker og gir masse energi på treningstur, eller om du sitter på lesesalen med eksamenslesing. Godt brød har kommet ut med en superfin bakebok, som jeg anbefaler alle å kjøpe! Her får du oppskrift på alle de gode økologiske bakeverkene de selger og masse fine bilder. 

Grove scones ca.7 stk fra Godt Brøds bakebok:
70 gram havregryn +1.5 dl lett melk til havregrøt.
135 gram siktet hvetemel.
85 gram sammalt hvete.
1.5 gram salt.
3 teskjeer bakepulver.
135 gram mykt smør.
100 gram tørket frukt. Jeg brukte dadler og rosiner. 
1 dl lettmelk.
75 gram hasselnøtter.

1. Begynn med å lage havregrøten. Kok opp melken og bløtlegg havregrynene. La den avkjøle i minst 30 minutter. Denne kan også gjøres klar kvelden før, går det enda raskere på morgenkvisten.

2. Rist hasselnøttene lett i en tørr stekepannen/stekeovn til de får en gylden farge. Tar ca.5 minutter.
3. Bland sammen havregrøt,hasselnøtter(grovhakket) og resten av ingrediensene. Elt deigen til all væsken er blandet inn og deigen henger sammen. Ca. 1-2 minutter. Deigen skal være litt klissete.

4. Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i ca. 7 like store emner. Jeg laget trekanter. 

5. Pensle med egg og stek på 210 grader i ca. 20 minutter.

Min favoritt er å spise dem med smør og brunost.mmm. God mandag.

Den beste osteterten

Dette er en av de enkleste tertene du kan lage og den smaker nydelig! Topp med gode grønnsaker og ost .Den er ferdiglaget på 30 minutter. En fin appetizer å servere gjester, eller å ha til middag sammen med en frisk salat. Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til. Er ikke mye som skal til til før du har et lite festmåltid midt i uken.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
1 liten potet
1 håndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er å kjøpe poteter i løsvekt på frukt og grøntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha på ostekremen og topping. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gylden

Server med en frisk salat til. Mums!

Biscotti til jul

Første søndag i advent. Jeg gleder meg sånn til jul. Jeg laget disse Biscottiene på lørdag. Det beste med disse italienske kjeksene, er at de har lang holdbarhet og er perfekt å dyppe te/kaffe i. Skikkelig kaffekos. Liker du ikke hasselnøtter/appelsin. Kan du tilsette andre nøtter som mandler, pistache, eller sjokolade. Bare fantasien som stopper deg! Pakk kjeksene inn i fine poser eller på glass å gi vekk som vertinnegaver i julen.

Biscotti med hasselnøtter og appelsin:
3 eggehviter
3 eggeplommer
3 dl sukker
Zest(revet skall) av 1 appelsin
4 ts romtemperet smør
3 spiseskjeer vaniljesukker
1 teskjee bakepulver
6 dl hvetemel
200 gram hasselnøtter eller mandler.

1.Pisk eggehvittene til skum.
2.Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, appelsin zest og smør i en bolle.
3.Bland inn eggehvitene. Rist hasselnøttene i ovnen i ca. 10 min, hakk dem i små biter. Vend inn nøttene sammen med hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.4. Ha deigen på kjøkkenbenken. Stø over godt med mel deigen er klissete. Del deigen i to og kjevle ned til ca 1-2 cm. Form den som to avlange rektangler .Stek på 170° i 15-18min. Kutt deretter i stenger og tørk videre i 10min. 

La de tørke på rist, før du pakker de i poser eller legger på glass. Supergode kjeks.Høstlig pæreterte

Endelig fredag. Ukens beste dag spør du meg. Jeg gleder meg alltid til å handle inn god mat og drikke og lørdagsgodt. Mys! Barnslige gleder! I helgen skal jeg ha middagsselskap, en bytur også skal jeg kose meg med den nye boken til flinke Cathrine. Gleder meg!

Jeg laget denne superenkle og gode pæreterten til mine besteforeldre som var på besøk forleden. Den falt i smak! Dette er en terte du kan lage rett før gjestene kommer, så om du får besøk litt på sparket vet du hva du kan servere. Lages på 1-2-3. Servers lun med vaniljeis til. Nyyyyt helgen!

Pæreterte til ca. 8 -10 stk:
2 plater butterdeig fra frysedisken
2-3 pærer.
1 håndfull hasselnøtter
Brunt og hvitt sukker
Vaniljekrem

1. Ta ut butterdeigsplatene og la de tine på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter. I mellomtiden kan du skrelle pærene. Du kan fint bruke epler, plommer eller fersken om du heller foretrekker det
2. Jeg kjevler butterdeigsplaten litt tynnere i kantene. Den er allerede en rektangel og ganske så tynn fra før så jeg kjevler den bare ut litt til. Prikker med en gaffel over hele.
3. Bre vaniljekremen over i et passe tykt lag. Jeg jukset litt og brukte ferdigkjøpt vaniljekrem fra Piano. Om du har tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget.

4. Kutt pærene i tynne skiver. Jeg synes det er fint å skjære i pæreform, men du kan fint kutte i tynne stilker. Strø over hvitt og brunt sukker og dryss over grovhakkede hasselnøtter til slutt. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. Terten skal være gylden.5. Avkjøl på rist til den er lunDryss over melis før servering. Nyt sammen med en kule vaniljeis eller pisket krem


, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits