suppe

Gresskarsuppe

Det er en regnete torsdag. Hva passer bedre med å kose seg inne med en deilig suppe? Gresskar er i sesong, og jeg har laget en varmende suppe. Server med godt brød til.



Oppskrift gresskarsuppe:
700 gram gresskarkjøtt. Jeg brukte flaskegresskar
1 søtpotet
1 nypotet
1 chili finhakket
1 liter hønsebuljong
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
Smak til med salt og pepper.

1. Fres løk til den er blank i en kjele. Ha i finhakket chili(husk å fjerne frøene) og hvitløk. Ha i grovhakket gresskar, nypotet og søtpotet. Hell over hønsebuljongen. Kok til alt er mørt, i ca. 30 minutter. 

2. Stavmiks med en stavmikser.

3. Ha gjerne litt revet ingefær over før serverning. Dekorer med litt rømme og urter. 



Håper det smaker.

Kylling og kokossuppe

Høsten har kommer for fullt og været har blitt kaldere.  Hva passer bedre med en rykende varm og god høstsuppe? Dette er en av mine favoritt supper, smaker så utrolig godt. Tilsett gjerne andre grønnsaker enn det jeg har i min oppskrift. Her kan du også bruke opp grønnsaksrester i kjøleskapet. Denne er fin å lage når du venter mange gjester, eller bare vil kose deg ekstra på en fin mandag.



Oppsrift Kylling og kokossuppe ca.4 porsjoner:

2 kinesiske hvitløk
1 rødløk
1 chili
3-4 vårløk
2-3 teskjeer mild curry paste(smak deg fram)
1 rød paprika
1-2 små gulrøtter
1 bit(5 cm) ingefær
400 gram kyllingfilet
3-4 små sopp
1 boks kokosmelk
1 liter kyllingbuljong(1 liter vann med to kyllingbuljongterninger)
Saften av 1 lime
1 pakke eggnudler
Frisk koriander
Smak til med salt og pepper

1. Finhakk alle grønnsakene og kyllingen i biter. Fres hvitløken, ingefær, chili og rødløk/vårløk i olje, i ca 3 minutter.

2. Tilsett kyllingen, og fres til kyllingen har fått farge. Hell over kyllingkraft og kokosmelk. Tilsett currypaste, limesaft, finhakket paprika og sopp la det småkoke i ca. 10 minutter.

3. Kok nudlene som anvist på pakken. Smak til med salt,pepper og koriander. 



Server rykende varm. Gjerne med godt brød til. 

En deilig høstsuppe som varmer godt. En perfekt rett å lage når du venter mange gjester.



Happy monday ♥ 

Hjemmelaget Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsesongen er i gang. Har planer om å lage både blomkålris og blomkålpizza denne uken. Legger ut oppskrift om det blir vellykket :) Jeg abonnerer på KK. Kom over denne deilige blomkål suppen til  http://trinesmatblogg.no/Oppskrift: Passer perfekt når regner plasker ned.

Oppskrift Blomkålsuppe 3-4 porsjoner:

1 stort blomkålhode

1 liten løk, jeg brukte 3 charlottløker

1 liter hønsebuljong(2 pakker)

2 dl melk

2 spiseskjeer cream fraiche

1 liten purreløk

150 gram baconSmak til med salt og pepper.

1. Kok opp melk og hønsebuljongen. Vask og skjær blomkålen i buketter(bruk stilken også). Hold av noen buketter til pynt. La blomkålen småkoke i væsken til den er mør. Ca, 15 minutter.

2. Når blomkålen er mør. Stavmiks til en glatt konsistens. Har du ikke stavmikser, kan du sile.

3. Tilsett cream fraiche. Smak til med salt og pepper.

 

4.  Stek baconet rett før servering. Jeg liker det best sprøstekt. Surr purreløken og et par blomkålbuketter i smør. Til de får litt farge. La det renne av på papir.

Fordel garnetyren over suppen. Deretter er det bare å NYTE!

Server gjerne med hvitløksbrød til. Noe av det beste jeg vet om :)

Nyt tirsdagen,

IV.

Høstlig gulrotsuppe

Da jeg var på matstreif i helgen, kjøpte jeg med meg gulrøtter fra Toten. Ekte norske råvarer. Denne suppen er enkel og rask å lage. Gulrotsuppe er utrolig friskt og varmende. Nyt sammen med et godt stykke brød på en regnfull høstkveld.
Gulrotsuppe  2 -3 porsjoner:

5 middles store gulrøtter

2  nypoteter

1 kyllingbuljong terning

ca. 1 liter vann (skal dekke over grønnsakene)

1-2 ss kesam/rømme

salt + pepper (smak deg frem)

1.Skrell  og vask gulrøttene og potetene.

2. Kutt dem i biter. Ha dem i en kasserolle og dekk grønnsakene med vann. Kok opp, og tilsett buljongen. Kok grønnsakene møre. Putt grønnsakene og ca. halvparten av buljongvannet i en blender, og mos sammen. Tilsett mer vann etterhvert etter hvilken konsistens du ønsker på suppen. Jeg liker den best litt tykk. Smak til med salt og pepper.

Pynt med timian og rømme. Er du ekstra sulten, kan du gjerne tilsette kylling eller egg.

Elsker fargen på denne suppen. Skikkelig høstlig. Ingen hemmelighet at høst er min favoritt årstid.

Pakk dere inn i tepper og lag suppe.

Love Ingrid Victoria.

Blomkål og brokkoli suppe

I morgen er det valgdag. Tenke dermed å tipse dere om denne gode blomkål og brokkoli suppen som kan nytes til valgvaken.  Inviter venner og familie på suppe og valgvake. Server samme med deilig hvitløksbrød. Tenn stearinlys og sett dere foran tven. Det skal jeg!

Blomkål/brokkolisuppe til 4 personer:

1/2 hode brokkoli

1/2 hode blomkål

8 dl melk

200 gram bacon

Litt smør til fresing

Smak til med salt, pepper og timian/basilikum.

1.  Kutt blomkålen og brokkolien i buketter. Kutt av nederste delen av stilkene.  Spar et par av bukketene til pynt.

2. Fres buktettene i smør/ olivenolje i 2-3 minutter.

3.  Tilsett melk, og la det koke opp. Her kan du også bruke skummet/lettmelk om du vil ha en enda sunnere suppe. Pass på å røre hele tiden. Hvis ikke brenner den seg i bunnen.

4. Når suppen har kokt opp, kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt urter om du har liggende. Om du synes suppen er for tjukk tilsett mer melk.

5. Før servering. Stek baconet gyldent, og la fettet renne av på papir.

Pynt suppen med bacon, blomkålbuketter og timian.

Ha gjerne godt brød til. Hvitløksbaguetter er noe jeg anbefaler.

Tenn lys og nyt kvelden!

Kjempegodt å dyppe brødet i suppen. Yum!

Ønsker Erna og Høyre lykke til med valget!

IV.

Blomkålsuppe i brød

Nå er blomkålsesongen i gang for fullt. Jeg bestemte meg derfor for å lage blomkålsuppe til middag igår. Er ikke mye sommervær her i Oslo for tiden. Derfor passet det perfekt med suppe :) Serverte suppen i brød, en spennende og smakfull vri :)

Blomkålsuppe 2 porsjoner:
1 Blomkålhode
1 Purreløk
1-2 Revet hvitløkfedd
1 Spiseskjee olje
6 dl vann
1 Kylling/grønnsakbuljongterning
100 g Bacontrerninger
1 rundstykke. Åpent bakeri sin landbrødrundstykker er veldig gode.
Blomkål og Brokkolibuktter til pynt
Smak til med salt, pepper og timian. Bruk gjerne andre krydder om du foretrekker det.

1. Kutt og rens blomkålhode og purreløken i biter.

2. Fres blomkålen, purreløken, revet hvitløk i en dyp panne( jeg brukte en wokpanne) sammen med litt olje.

3. Tilsett vannet sammen med buljongterningen, og kok blomkålen mør. Tar ca. 15 min

4. Bruk en blender til å mose blomkålblandingen til en kremet konsistens. En stavmikser fungere fint også.

5. Smak til med salt, pepper og timian.

6. Kutt bacon i terninger, og fres i pannen sammen med brokkoli og blomkålbuktter.

7. Mens jeg stekte baconet, gjorde jeg klart rundtsykket.

8. Skjær av toppen av rundstykket, og ta ut alt brød inni.

Server suppen i brødet. Pynt med brokkoli og blomkålbuketter. Jeg drysset over litt fersk gressløk også. Super godt :)

Passer perfekt som en bedre kveldsmat på kalde kvelder.  yummy!

Love Ingrid Victoria.

Gresskarsuppe

Hei fine lesere,

Gresskar hører ikke bare halloween til, derfor laget jeg gresskarsuppe til middag i går. Veldig god suppe, og den tar ikke lang tid å lage i en travel hverdag. Suppen smaker fortreffelig sammen med deilig brød, som f.eks lyst surdeigsbrød fra Åpent Baker som jeg brukte til tilbehør idag :)

Gresskarsuppe 2 store porsjoner:

1 kg gresskar

1 liter vann

1-2 kyllingbuljongterninger

Smak til med krydder, jeg brukte salt, pepper, muskat, chili og timian.

1. Rens gresskaret for frø og skrell av skallet. (Gjøres på samme måte som med melon o.l)

2. Kutt gresskarkjøttet i biter.

3. Kok det mørt i buljonvannet i ca. 15-20 min.

4. Bruk en stavmikser eller blender til å mose gresskarkjøttet. Smak til med krydder etter behov :)

5. Serveres sammen med deilig brød.

Håper det smaker!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits