sunn snacks

Den perfekte hverdagssnacksen

Hvis du har lyst på noe søtt og ikke så altfor usunt i hverdagen må du lage disse. En fin kombinasjon av søte dadler og crunchy peanøttsmør toppet med maldonsalt. Det smaker utrolig godt. De er også veldig mektige, så et godt alternativ når du vil spise noe godt. Nytes med en kopp kaffe eller to! 

Oppskrift fylte dadler:
5-6 dadler
Peanøttsmør - jeg brukte denne økologiske fra Green Choice, men her kan du velge den du liker best
Maldonsalt.

Del dadlene i to og ta ut steinen. Jeg plukker de løsvekt på butikken. Fyll med ønsket mengde peanøttsmør og strø over litt maldonsalt til slutt.

Smakfull hverdagssnacks. Viktig å kose seg ♥Speltchips med hjemmelaget guacamole

Happy Friday! Som jeg skrev på onsdag da jeg delte oppskrift på speltlompepizza, skulle jeg gi tipse dere om hva dere kan gjøre med resten av lompene dere har til overs - nemlig lage speltlompechips. Det er kjempegodt og er en god nummer 2 til sørlandschip - men er mye bedre for deg, ettersom næringsinnholder er bektraktelig bedre. Jeg serverer dette til fredagstacoen eller som snacks sammen med guacamole. Jeg krydrer med havsalt og urter - yummi! Bruk det du vil - om du vil ha en søt variant kan du strø over kanel for eksempel. 

Oppskrift speltlompechips med hjemmelaget guacamole:
3 stk speltlomper
Olje og havsalt til pensling
1 moden avokado
2-3 hvitløksfedd
1/2 liten chili
ca. 1 ss sitronsaft (smak deg fram)
Smak til med salt og pepper

1. Kutt spellompene i trekanter - jeg kuttet mine i 8 circa like store biter

2. Pensle med olje. Dryss over havsalt og friske urter om du har 
Stek på 200 grader i 8-10 minutter. I mellomtiden kan du lage guacamolen3. Del avokadoen i to. Finhakk chili og hvitløk

4. Ha i alt en skål og hell over saften av circa en halv sitron
Smak til med salt og pepper. Mos med en gaffelServer og nyt!Om du har guacamole til overs kan du bruke det på brødskiven dagen etter - smaker veldig godt!

Ha en fin helg!

Peanut butter + chocolate = love

Jeg elsker virkelig sjokolade og peanøttsmør sammen. Finnes det noe bedre? laget disse godbitene da jeg hadde besøk forleden. Disse er mektig og smelter i munnen. En bit og en kopp mørk kaffe er en sikker vinner mot søtsuget også. 

Oppskrift peanøtt og sjokolade konfekt 8-10 ruter:
200 gram mørk sjokolade. Jeg brukte 70%
Peanøttsmør. Jeg brukte økologisk. Anbefaler go green.
Havsalt

1. Jeg brukte en firkantet silikonform av merke Wilton. Bruk gjerne små konfektformer, eller en annen silikonform. Smelt sjokoladen over vannbad. Jeg bruker å ha sjokoladen i en sprøytepose for å unngå å søle. Fyll et tynt lag i bunnen og sett på frys til det stivner ca.5-10 minutter. 
2. Ha deretter i peanøttsmør, en liten klump i hver form. Dryss gjerne litt havsalt over.

3. Ha resten av sjokoladen over og sett på frys til det har stivnet. Tar ca. 40-60 minutter. Kan stå i kjøleskapet også, er bare enklere å få de ut av formen når du har silikonformer.

Nyt med en kopp kaffe. Åh som jeg elsker peanutt og sjokolade sammen 

Disse smelter i munnen og er mektig. 

Sunn snacks - spis mer frukt!

Nå som det nye året er godt i gang, var en av mine mål å prøve å spise så sunt som mulig i ukedagene, og heller kunne unne meg hva jeg ville når helgen kommer. Om søtsuget kommer på kvelden bruker jeg å kutte opp litt forskjellig frukt som et bedre alternativ i stede for å falle for fristelsen!

Dander det fint på en tallerken så ser det litt mer innbydende ut - enkelt, billig og veldig godt! Samtidig så kan du dekke 5 om dagen. Sjekk tilbudsavisene om hvilke type frukt som er på tilbud den uken, så får du både variasjon og du parer penger. Jeg spiser mye sitrusfrukter for tiden som grapefrukt, blodappelsin og appelsin, anbefales!  ♥Lag gjerne en smoothie også. I love it!Nå skal jeg snart avgårde til mathallen på ostesmaking. Ha en herlig tirsdag  ♥

Popcorn friday

Det er endelig helg. Jeg er så heldig og har langhelg, ikke dårlig etter juleferie. Ukens femte treningsøkt er fullført, helgevasken er unnagjort og jeg er klar for en bytur. Woho! Elsker de dagene jeg er effektiv.
Tenkte å tipse om enkel helgesnacks. Poppet popcorn, så godt og enkelt. Kjøpte denne varianten i USA i desember. Trodd jeg skulle få farget popcorn, men det var bare kjernen inni. hehe.. Snur en film og kos deg med popcorn.Kjempegodt å smakesette med parmesan, havsalt, urter eller om du ønsker en søtere variant med karamell.God helg alle sammen, 
Love IV. 

Popcorn på den gamle måten

Popcorn på den gamle måten er veldig enkelt, sunt og godt. Helgen tips til deg som ønsker en litt sunnere,god og ikke minst billig helgesnack.Jeg bruker å ha 1-2 spiseskjeer olje i en kjele på full varme. Fyll bunnen med maiskorn og ha på lokk. Dette popper fort. Skru ned varmen etterhvert slik at det ikke blir brent. Dette tar deg maks fem minutter. Smak til med havsalt. Er også godt å drysse over spicy krydder, revet parmesan eller spise naturell. Perfekt å nyte sammen med en god film. 

Kjøpte disse søte popcorn begerne i USA i sommer. Ingenting er så fint som å få et beger med varm popcorn. God helg fininger

Granateple

Jeg tok med meg et par granatepler fra Israel. Det er så godt og fint å se på! Granateple er en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den fra skallet. Det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple. Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret. Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Skrell vekk det hvite. De fleste matbutikker og grønnsaksbutikker selger granatepler. , Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits