søt snacks

Sjokoladepopcorn

Hello weekend! Jeg gleder meg skikkelig til helg. Får alltid skikkelig helgefølelse når fredagen banker på døren. Forrige uke laget jeg denne godbiten av en snacks. Sjokoladepopcorn. Den perfekte fredagskosen! Jeg elsker å poppe popcorn på den gamle måten, sveldig koselig. Bland inn med din favoritt sjokolade. Jeg brukte mørk. Om du liker det søtt anbefaler jeg melkesjokolade.Oppskrift sjokoladepopcorn:
250 gram upoppet popcorn
200 gram mørk/lys sjokolade.

1. Grovhakk sjokoladen. Legg i en ildfast form/liten langpanne.
2. Varm opp en kjele med 3-4 spiseskjeer olje. Pop popcornet med lokk. Hell over langpannen med sjokolade. Rør det sammen. Dette må gjøres fort mens popcornet er varmt. Jeg bruker en slikkepott.
3. Strø over havsalt. Sett kaldt i kjøleskapet før servering.

God helg.

Karamell Popcorn

Hei alle kjære!

Endelig er det fredag og snart 1 desember! Jeg har fri helg, og ingenting er bedre enn det :) eller hva?  I dag skal jeg friste dere med deilig karamell popcorn. Karamell popcorn er en gammeldags snack, som  kommer fra USAA(suprise) Da vi bodde i Boston, var jeg litt skeptisk med å smake i begynnelsen, men det er faktisk super yummy! Kjempe fine christmas giveaways er det også :) I denne oppskriften er det også godt å tilsette nøtter, som peanøtter, cashew nøtte osv. Om du har det tilgjengelig, det hadde ikke jeg, siden jeg begynte å lage det nærmere 11 på kvelden.

Oppskrift  ca.1 langpanne:

1 pose micropopcorn poppet

130 gram smør

2 dl brunt sukker

1 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker/extract

0.5 ts natron

0.5 ts salt

1. Popp popkornet i mikroovnen.Om du har god tid, popp popcorn the old way, det er også koselig. Ha bakepapir i en langpanne, og bre utover popcornet.

2.Siden jeg laget denne så seint på kvelden. Glemte derfor å ta bilder av karamellen. Det beklager jeg. Ha smør, brunt sukker, vaniljesukker og sirup i en kjele. Kok blandingen opp, husk å røre jevnlig. Det skal koke over medium varme i ca. 5 min(til det bobler i kantene). Ta av kjelen og tilsett salt og natron. Blandingen vil nå heve seg og sprute. Vær forskiktig, så du ikke brenner deg.

3. Ha blandingen over popcornet. Jeg brukte to spiseskjeer å fordelte karamellen utover. Stek i ovenen på 180 grader 10-20min, til det blir godt og crunchy. Om du liker popcornet mer mykt, la det stå litt mindre inne i ovnen :)

Ha popcornet i søte bokser eller cellofanposer med sløyfer rundt. Fin giveaway :) Eller ha dem i søte popcorn esker. Disse har jeg kjøpt fra Wilton USA.

Lag dette om du vil gjøre helgekosen ekstra fin ? jaaa! :) Perfekt å lage i en tid som denne. Snøen daler ned utenfor, mens du koser deg med varm karamell popcorn foran peisen.

YUMMY!!

Legg gjerne igjen en kommentar :) Da blir jeg glad!

Kos dere masse denne fredagen!!

Klemmer fra IV.

Homemade Rapsberry Jellies

God fredagkveld dere,

Idag har dagen gått til trening, handling og baking. Julen er rett rundt hjørne, og jeg liker å planlegge og ligge foran skjema :) Desember er en herlig måned, og jeg elsker julen! Jeg elsker å gi og lage gaver. Ingenting er vel så koselig å gi vekk noe som, en har laget helt selv? Har allerede bestilet en haug med juleesker, baketing og annet stæsj fra Wilton USA. Pakken kom denne uken. Hurra! Idag har jeg laget hjemmelaget gele for første gang, oppskriften jeg er brukt er fra " love Manuela" kokeboken min! Love her! Disse er superenkle å lage, og smaker søtt og godt! :) Forsvant fort fra fatet her hjemme. Prøv det du også! :)

Oppskrift hjemmelaget jellies:

1 dl vann

1 1/2 dl sukker

5 gelantinplater

2 pakker bringebærgele

1. Legg geleantinplatene i kaldt vann i ca.5 min.

2. Kok opp vann og sukker på svak varme, til sukkeret har smeltet.

3. Når sukkert har smeltet, ta kjelen av platen og tilsett gelepulver. Rør godt. Klem deretter ut vannet av geleantinplatene og tilsett i røren. Rør til det blir en klumpfri røe.

4. Spray en liten langpanne med formfett og hell røren i formen. Du kan også bruke silikonformer, jeg brukte denne juletreformen. Superfine! Enten det blir røde eller grønne juletre :)  Sett kaldt i kjøleskape, til gelen er stiv.

5. Når gelen er ferdig stivnet. Ta dem ut av formene og dypp dem i sukker.

Superfine geletrær. Ha gelen i fine gaveesker og ha rødt bånd rundt.

Ready for giveaway :)

Ønsker alle er strålende helg.

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits