Søt helg

Victorias beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede godt i gang. Jeg har samlet noen av mine beste eple oppskrifter. Ingenting lukter så godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte høststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. Nyt helgen og det fine været ♥.

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du her her.


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du her.

3. Fransk epleterte Tart Tatin. Oppskrift finner du her.

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjærbakst. Oppskrift her.



5. Eplepannekaker med spelt. Supre til frokost. Oppskrift her.

6.Tilslutt en norsk klassikere. Tilslørte bondepiker. Oppskrift her.

Håper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

Jordbær og mynte salat

Hva er vel bedre enn å servere norske jordbær til dessert? Elsker norske jordbær! Når jeg var yngre dro vi alltid på jordbærplukk når vi var på hytten - gode minner. Dagens oppskrift er en jordbær- og mynte salat som kan lages på 1-2-3. Enkelt og veldig smakfull å servere. Smaker fortreffelig sammen med en god vaniljeiskrem. Du kan også subsidere mynte med basilikum om du liker det bedre.

Oppskrift jordbær og myntesalat:
1 kurv norske jordbær
2 never mynteblader

1.Finhakk først myntebladene. Jeg kjøpte en stor bunt for kun 15 kr på grønnsakshandelen
2.Skjær jordbærene i biter og bland alt godt sammen

Server sammen med vaniljeiskrem. Jeg er veldig glad i den fra Haagendazs. Y u m.



Håper alle får en god fredag - endelig helg! :)

 

Blomstret gulrotkake

Jeg er en liten tur hjemme i Bergen. Etter mammas ønske laget jeg gulrotkake. Dette er en halv langpannekake som er veldig fin å ha med på skoleavslutning og bursdager. Pyntet kaken enkelt med spiselige blomster. Stemorsblomster. Enkelt og delikat akkurat slik jeg liker det :) 

Oppskrift halv langpanne:
4 egg
4 dl sukker
3 dl solsikke/soyaolje
2 teskjeer bakepulver
1 teskjee natron
500 gram revet gulrot
2 teskjeer kanel
1 teskjee malt ingefær
4 dl mel 

Ostekrem:
150 gram mykt smør
250 gram myk kremomst
4 dl melis
1 teskjee vaniljesukker
Saften fra 1/2 sitron
 

1. Miks sammen egg, sukker og olje. 
2. Bland mel, natron, bakepulver og krydder sammen. Vend inn i røren sammen med gulrøttene. 
3. Stek på 180 grader i ca. 35-40 minutter. Jeg steker alltid på varmluft. 

4. Avkjøl kaken på rist. I mellomtiden lager du ostekremen. Pisk melis og smør luftig. Tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Ha i kremosten tilslutt. Bre kremen over kaken med en palett eller slikkepott.

5. Plukket blomstene i hagen. Veldig fine å pynte med. 



De beste vaniljeis pinnene

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift på en av mine favoritt matblogger www.matpaabordet.no. Isen lages på rundt 10 minutter. Her slipper du å røre eller å bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker å lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strøssel eller sjokolade. En hit hos både små og store :) 

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som når du pisker eggehviter til marengs.

2. Fløyelskrem.

3. Jeg hadde halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle.

 

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 5-6 timer.

Ha over litt fargerikt strøssel på isen. Barna elsker dette.

 

Bollefocaccia, gjærbakst på sitt beste!

Nystekt gjærbakst er noe av det beste jeg vet om. Helt siden jeg så flinke Elin fra krem.no  legge ut oppskrift på denne bollefocacciaen, visste jeg at jeg måtte lage den også. Opppskriften er enkel og passer til en langpanne/stor rund form. Perfekt å servere når du venter mange på besøk. Fyll den med min beste hjemmelaget vaniljekrem og topp med bær! God søt lørdag 

Oppskrift bollefocaccia: Bruk en stor langpanne 42x29 cm eller en rund form
500 gram hvetemel
25 gram fersk gjær
3 dl melk
1 dl sukker
2 teskjee kardemomme
75 gram smør 
1 egg

Hjemmelaget vaniljekrem/eller ferdig krem du kan kjøpe. Oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410169325_hjemmelaget_vaniljekr.html
2 Gode never valgfri bær. Jeg brukte bringebær og blåbær - frosne eller ferske
 
1. Bland alt det tørre i en eltemaskin. 
2. Varm melken til fingervarme og rør ut gjæren. Tilsett litt og litt mens maskinen går
3. Tilsett smeltet smør og egg. Elt deigen i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. La den heve til dobbel størrelse i ca. 1 time

4. Smør formen med mykt smør og kna ut deigen. Lag groper med fingrene og la den heve i ca. 30 minutter til

5. Fyll gropene med vaniljekrem og strø over bær. Husk å trykke bærene ned i deigen. La den etterheve i ca. 30 min

6. Pensle med egg før steking. Stek på 220 grader på nest nederste rille i ca. 10-15 minutter. Husk å se om det er stekt i midten. Ta en bakeålate/foile over om den er ikke er gjennomstekt.

Nystekt herlighet. Lover god duft i huset når denne kommer ut fra ovnen! So yummi

7. La den avkjøle til den er lunken før du ha på melisglasur. Den lager du ved å blande melis og vann til du får en passe tykk glasur. Ha gjerne i litt sitronsaft for ekstra smak

8. Ha over glasuren og nyt. Server med varm kaffe.








Årets første rabarbrakake

Rabarbrasesongen er rett rundt hjørnet så her kommer en oppskrift på en kake som passer perfekt! Visste du at rabarba opprinnelig er en grønnsak, men blir brukt som frukt på grunn av dens kjøttfulle og saftige stilker?Der lærte i alle fall jeg noe nytt! Minner fra barndommen hvor vi plukket rabarba og spiste det med strødd sukker. Yum! Denne er perfekt som dessert etter grillkosen i sommer. Server med vaniljeis eller pisket krem på siden. Kaken er saftig, og inneholder både hvit sjokolade og nøtter. Så god!

 

Rabarbrakake 20-24 cm form:
150 gram sukker
150 gram mykt meierismør
2 egg
Frøene fra 1 vaniljestang (eller 1.5 teskjee vaniljesukker)
100 gram smeltet hvit sjokolade
1 dl melk
350 gram hvetemel
2 teskjeer bakepulver
2-3 rabarbrastenger. Mine var veldig store. Ta hvor mange du trenger alt ettersom hva mønster du vil lage på kaken 
Hasselnøtter og sukker til str

1. Rør sukker,vaniljefrø og smør hvitt. Tilsett et og et egg om gange.
2. Smelt sjokoladen og la den kjøle seg ned til en lunken temperatur
3. Bland bakepulver og mel sammen. Tilsett i røren sammen med melken
4. Rør inn den hvite sjokoladen til slutt

5. Røren er ganske fast. Fordel den i valgfri form. Jeg brukte en rund paiform

6. Skyll og rens rabarbraen. Jeg kuttet alle i like store stengre, og brukte det til å lage et mønster på kaken l

7. Lag mønster og trykk godt ned i kaken. Strø øver litt sukker og hakket hasselnøtter (eller de nøttene du har liggende)

8. Stek på 180 grader i ca. 35-40 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om den er ferdig, kaken er ferdig stekt når det ikke kommer kakerester på





Server med et lite melisdryss og en kule vaniljeis om du har. Supergod!





God lørdag og Pinse 

Mini pavlova med karamellis og bær

Dagens "søt lørdag" oppskrift, er mini pavlova. Sprø marengsbunner toppet med karamellis og bær. Den beste komboen! Denne lages nesten av seg selv, om du en kjøkkenmaskin. La marengsen piske i femten minutter. Sprøyt ut topper og  steke på lav varme. Det er beste er å la den tørke over natten. Et fint tilskudd på kakebordet til 17 mai :) Det er enda ikke forseint å imponere! Om du ikke vil ha med is på, kan jeg nevne at Joker har tilbud på kremfløte til 10 kr. Et lite kupp! 

Oppskrift 6 mini pavlova:(dobble om du vil lage en stor)
2 eggehvitter(helst romtemp)
100 gram sukker
2 dråper hvitvinseddik
1 teskjee maizenna
Valgfri is. Jeg brukte charlottes iskrem "karamell og vaniljeis"
Bær 

1. Pisk eggehvittene til de skummer. Ha i litt og litt sukker. Pisk marengens stiv i ca. 15 minutter. Vend inn maizenna og hvitvinseddik. Gjør det forsiktig slik at margensen beholdet fastheten. 
2. Sprøyt rosetter eller små rundinger. Jeg brukte en sprøytetyll. Stek på 120 grader i ca. 60 min. Jeg lar dem tørke i ovnen over natten. Om du ikke har tid til det, så kjenn at marengens slipper bakepapiret og den ikke er tung når du kjenner under. 

3. Topp pavlovaen med krem eller is. Min favoritt er is. So yummy! Ha over bær og et lite dryss med melis.

Hipp hura for Norge. Jeg er klar for 17 mai. Ønsker dere alle en super feiring 

Ny fast spalte og kaketips til 17 mai

Hver lørdag blir det en fast spalte her på bloggen " med søt lørdag". Hvor jeg deler enten kake, dessert eller isoppskrifter. I dag har jeg samlet tre gode festkaker til 17 mai. Tenk at det bare en uke igjen? flere som gleder seg? Det gjør jeg. Pynt kakene med norgesbånd, bær i norske farger eller norges non stop. Enkelt og dekorativt.Har dere noen ønsker på hva jeg skal blogge om på " søt lørdag". Legg gjerne en kommentar igjen :) God søt lørdag!

1. Butterdeigstopper med krem og friske bær. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169737_butterdeigstopper_med.html

2. Mormors ostekake. Ostekaken alle får til. Kan lages glutenfri om du bytter ut kjeksen med glutenfrie eller har  http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169824_mormors_ostekake.html

3. Bløtekake med norges non stop. En sikker vinner med hjemmelaget sukkerbrød. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169792_17_mai_bltekake.html

 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits