smoothie

Victorias smoothie bowl

God ettermiddagen. Mandagen er allerede godt i gang hos meg. En treningsøkt og litt jobbting er allerede unnagjort. Dagens frokost er noe jeg spiser hver morgen. Det er en tykk smoothie bestående av cottage chesse, bær, frossen banan og juice/melk. Skålen er toppet med det jeg hadde liggende denne morgningen. Bringebær, kokosflak og chiafrø. Mmm. Denne holder en god stund i magen og gir masse energi. Happy monday.

Oppskrift smoothieskål:
1 frossen banan
150 gram frosne jordbær
1-2 dl juice/melk
100-150 gram cottage cheese

1. Kjør alt sammen i en blender til det blir en tykk og kremet blanding.
2. Topp med frukt,bær,nøtter eller det du har liggende. 

Lag gjerne en dobbel oppskrift. Har du til neste morgen.

 

Greens for breakfast

På lørdagen er den store løpedagen for min del(Bergen halv maraton) og de siste ukene har jeg hatt litt ekstra fokus på å forberede kroppen med gode næringsrike frokost og middager. Denne grønne frokostskålen gjør godt for mage og sjel. Jo mer du fyller kroppen med gode næringsstoffer, jo bedre føler du deg. Jeg merker iallefall en stor forskjell! Start alltid dagen med en sunn og god frokost. Det gir så bra energi utover dagen. På onsdag kommer det oppskrift på en supergod og rask torskemiddag. Titt innom da og ha en god start på uken enn så lenge.

Greenie med bringebær og kokosflak(oppskrift inspirert fra kamille puls):
1 moden avokado
1 moden banan. Supergodt å ha i frossen banan.
2.5 dl appelsinjuice/eplejuice
100 gram spinat
saften fra 1 sitron
Friske bringebær(eller andre bær) og kokosflak/nøtter til topping.

1. Ha avokado,banan,spinat, sitron og appelsinjuice i en blender. Kjør til du får en passe tykk konsistens.
2. Topp med friske bringebær og kokosflak. Denne gjør godt for magen.


 

Power smoothie med cottage cheese

Jeg er ikke så glad i å spise cottage cheese aleine, men i smoothie synes jeg det smaker godt. Sammen med fryste jordbær,banan og juice blir det nesten som en sunnere milkshake. Må virkelig testes ut. Denne holder deg mett i en god stund og full av gode proteiner. Et lite tips om du lager mye smoothies er å kjøpe et nett bananer. Skrelle og fryse dem ned i poser. Synes det smaker ekstra godt og du slipper også masse brune bananer. Nyt solen denne fine tirsdagen.

Power smoothie for 1:
100 gram cottage cheese
1 liten fryst banan
150 gram fryste jordbær.
1-1.5 dl skummet melk/juive Jeg liker min smoothie tykk, liker du den tynnere ha i mer væske. 

1. Miks alt sammen i en blender. Server og nyt.

Rødbetsmoothie

Da var påsken over for denne gang. Jeg har ligget syk store deler av ferien, typisk at det skjer akkurat når en skal ha fri! Uansett tenkte jeg det passet bra å dele oppskriften på en skikkelig supersmoothie. Denne styrker immunforsvaret og gir en skikkelig antioksidant boost. Perfekt for deg som skal tilbake på trening eller har vært syk. Våren og sommeren er en fin tid å lage masse næringsrike smoothies på. Gleder meg til å dele flere oppskrifter med dere.


Rødbetsmoothie:(oppskrift fra shapeup)
1 passe stor rødbet
2 dl eplejuice
2 dl frosne bringebær
saften fra 1/2 sitron
1 god bit revet ingefær

1. Skrell rødbeten og kjør alt i blender. Topp med chiafrø og kokosflak. Det er også godt å toppe med havregryn, nøtter eller andre typer frø.

 

Bringebærdrøm

 

God onsdag alle dere som titter innom her. Jeg har vært litt fram og tilbake med blogginnlegg til tider. Det er ikke alltid tiden eller lyset strekker til. Nå har jeg bestemt meg for å blogge fast tre ganger i uken. Mandag, onsdag og fredag. Mandag og onsdags innleggene kommer til å være flest oppskrifter på frokost,lunsj og middag. På fredagene kommer det til å komme oppskrifter på noe søtt. Håper det høres bra ut. 

Dagens oppskrift er en supergod bringebær smoothie. Lages på 1-2-3. Oppskrift bringebærdrøm for 1:
100 gram frosne bringebær
1/2 frosen banan
1-2 spiseskjeer chiafrø, eller havregryn andre typer frø. 
1 dl juice eller melk.

1. Ha alt i en mixer og blend sammen. Om du liker tykk smoothie tilsett f.eks mer banan eller bær. Eller om du ønsker tynnere tilsett mer væske. 

Topp med kokosflak eller nøtter. Nyyt onsdagen videre.Smoothie tips

Rema 1000 har kommet med to nye smoothie blandinger, jeg tenkte jeg kunne tipse dere om. Den ene er med grønnkål,ananas, mango og banan. Den andre med eple,kirsebær,drue og banan. Smarte å ha liggende når du ønsker en kvikk start på dagen. Det eneste du trenger å tilsette er juice eller melk. Om jeg ønsker en ekstra mettende smoothie tilsetter jeg cottage cheese eller havegryn. Superdigg! Start dagen med en fresh smoothie.

Oppskrift grønn smoothie for 1:
100 gram smoothie blanding fra Rema 1000.
1-2 dl appelsinjuice.

1. Miks alt sammen i en blender. Masse gode næringsstoffer. Er også godt å tilsette litt frisk ingefær om du har liggende.

Smoothie er også perfekt on the go, om du har det travelt.Prisen på smoothie blandingene er 21 kr.Smoothie bowl on the go

Laget denne smartingen før jeg skulle på jobb. En fin løsning når du er i farten men vil ha noe næringsrikt og godt å spise. Jeg laget et tykk blåbær smoothie og toppet den med musli og diverse nøtter jeg hadde liggende. Yummy! Kopper og beger kjøper jeg til en billig penge på Pals i Oslo. Hvorfor gå på smoothie exchange, når du kan lagede beste smoothie bowls hjemme? Et annet tips er å kutte banan i biter og fryse ned. Godt i smoothies. God tirsdag dere 

Blåbær smoothie:
100 gram fryste blåbær
1 frossen banan
1.5 dl biola blåbær eller annen væske
Nøttblanding/musliblanding til toppen 

Gleder meg til å lage flere av disse. Neste er bringebær.

3 super smoothies til frokost

Smoothies drikker jeg hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. For tiden er jeg inne i mye jobb, da er det perfekt å stå opp å mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere på kjøkkenet. De er så gode. Ønsker alle en herlig start på uke, make the best of it 

1. Bringebær smoothie med kokosflak og granola. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html

2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjør meg meg glad. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html

3. Grønt er skjønt. Smoothie med spinat og appelsin. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.html

Avokadosmoothie

                                                                                                                                                                                                                                                                                       sponset produkt

Jeg elsker å lage smoothies til frokost eller som et mellommåltid! Denne varianten med avokado er en mettende og god smoothie å lage til frokost eller kvelds. Jeg har prøvd Go Green nye havremelk som er både sukkerfri og glutenfri, og et fint supplement du kan bruke i smoothies, pannekaker og grøt.

Avokado smoothie:
1 moden avokado
Saften av 1 sitron
3 ss honning
3 dl havremelk 

1.Miks alt sammen i en blender til du får en kremet konsistens, og den er klar til servering :) Drikk den til frokost, eller ta den med deg på vei til skole/jobb om du har dårlig tid! Enkelt, godt og smakfult!

Havremelken kan også brukes i pannekaker, i grøt eller i frokostblandinger. Grønn super smoothie med supermat

                                                                                                                                                                                                                                       Inneholder noe sponset produkter

Jeg var for en stund tilbake ble jeg invitert på supermat lunsj på kolonihagen i regi av super nature. Der holdt supermatguro John Ophsahl foredrag om detox. Veldig interessant. Detox handler ikke om å ta skippertak i en uke etter jul for eksempel. Det kan ta opp mot tre år å detoxe kroppen. Han forklarte hva supermat gjør med kroppen og jeg fikk smake tre ulike smoothies. Veldig gode!  Selv bruker jeg å drikke en grønn juice i begynnelsen av dagen. Proppet med masse grønnskaker, litt frukt og supermat. En fin måte å få i seg mer grønnsaker og kickstarte dagen. 

Oppskrift grønn smoothie:
2 gode never med grønnkål
1 god neve spinat 
1 selleristang
1 pære
Saften av 1 lime
1-2 dl ananasjuice
1 teskjee lecithin
1 teskjee erteprotein
1 teskjee pruely greens
4 isbiter

1. Ha alt i blender og miks godt.2. Elsker fargen. Denne kickstarter du dagen med. Gir masse energi.

I morgen er jeg klar for vixen blogawards. Gleder meg 

Smoothie monday

En litt tykkere smoothie med musli og kokosflak, er en herlig start på uken. Love it! Lages i en fei og smaker himmelsk. Jeg bruker å toppe med hjemmelaget musli(oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1420242500_03012015.html) eller så bruker jeg å kjøpe med fra utlandet. Alltid spennende å prøve ut noe nytt! Som denne kanel muslien med havre og nøtter av merke bear naked. Supergodt!

 

Oppskrift bringebær, mango og banan smoothie:
200 gram bringebær
1 banan
100 gram mango
1-1.5 dl appelsin juice.

1. Kjør alt sammen i blender til en tykk konsistens. Ønsker du den enda løsere tilsett mer juice. Topp med musli, kokosflak, nøtter og bær. Godt og næringsrikt.

Happy monday <3 

Orange supersmoothie

Oransje er jo årets farge i 2015. Jeg har derfor laget en frisk smoothie i denne fine farge. Oransj gjør meg glad. Denne lager du i en fei og er full av energi. Jeg har blitt hektet. Anbefaler å doble oppskriften, har du smoothie i 2-3 dager. Fryst mango kjøper jeg på ica/matkroken. 200 gram for 17 kr et lite tirsdagstips fra meg.

Oppskrift oransje supersmoothie:
1 gulrot
100 gram fryst/fersk mango
1 dl appelsinjuice 
0.5 dl ananasjuice
6 isbiter 

1. Kutt gulroten i biter. Blend alt sammen til du får en glatt smoothie. 

God og frisk smoothie til å bli glad av. 

Håper oppskriften faller i smak.
Nyt tirsdagen videre

Grønn Januar

Godt nyttår alle sammen. Jeg har som dere sikkert har merket tatt meg en velfortjent juleferie. Etter en travel julebordsesong med fullt hus på theatercafeen. Har det vært deilig å ha ferie fra matlaging og blogg. Jeg kost meg masse hjemme hos familen i Bergen og på fjellet. Nå er ferien snart over og jeg gleder meg sånn til å komme i gang med hverdagen igjen. 

Det er et nyttår med nye muligheter. La det bli det beste noensinne. Jeg gleder meg til å fargelegge dagen med nye opplevelser, trening, matlaging og hverdagsgleder. Nå i januar har jeg tenkt å ha grønn måned her på bloggen. Dele sunne og gode oppskrifter. Jeg er sikkert ikke den eneste som er lei av julemat og snoperier. Ja til sunn og god hverdagsmat. Håper jeg kan være med på inspirere noen av dere også. Månedes første oppskrift er en superenkel og god grønn juice. Bestående av ferskpresset appelsinjuice og spinat. Det smaker mye bedre enn hva det hørtes ut som og den gir masse energi.

Oppskrift grønnjuice:
1-2 never fersk/frossen spinet
1-2 dl ferskpresset appelsinjuice 

1. Blend alt sammen. Ha gjerne i noen isbiter om du har. 

Denne lager du superrask om morgningen. 


Håper dere er med på grønn januar med meg. Dette blir gøy! Vinneren av tefal giveaway ble Elsa. Kontakter deg på mail. 
 

Smoothie on the go

Jeg er en person som er veldig opptatt av detaljer. Jeg elsker det lille ekstra. Hverdagslykke for meg er å gå hjemmefra med hjemmelaget smoothie eller iskaffe i fine begre. Fått noen spørsmål på instagram hvor jeg har kjøpt disse begrene. De kjøpte jeg på Pals fabrikkutsalg i Oslo. 50 begre og  50 topper, for  80 kr. Jeg brukr det til smoohies eller iskaffe. Med noen fargerike sugerør fra Ikea, kan du ha din egen kafe. Billigere og hjemmelaget er best i mine øyne :) Om du ikke bor i Oslo, vet jeg at amazone selger.

Pals fabrikkutsalg holder til i Rosenborggt.19, inngang Pilestredet 75D. Her finne du alt fra plastvarer, belgisk sjokolade, konditor/bakeri varer  og mye mer. De fleste konditorier og bedrifter bestiller varer fra Pals. De har det meste, og passer perfekt for de som elsker å bake. Ta turen dit!

Love, IV.

Yellow morning smoothie

Helgen er forbi, jeg har selv hatt jobbhelg. Også hatt over 3000 besøkende. Veldig stas. Banan pannekakene mine er på godt.no denne helgen. Prøv den ut!! :)

Jeg slår til med nok en smoothie oppskrift på en mandag. Kanskje det skal bli et fast innsalg her på bloggen?  Smoothie lages på under fem minutter og er jo så forfriskende. Har du i litt hjemmelaget musli, har du en energirik frokost/lunsj :)

Denne mandagen blogger jeg også så tidlig som kvart over seks. Mitt nye mål er å spise skikkelig frokost før jobb, hvor jeg kan nyte en rolig morgen. Ikke løpe ut døren med en byggrynlunsj/smoothie i hånden. Flere som kjenner seg igjen? Tidlig i seng og tidlig opp. Wish me luck.

Oppskrift 2 glass:

1 banan

1/2 ananas

1 appelsin

3 spiseskjeer youghurt naturell

1 dl appelsinjuice

Hjemmelaget musli(kan sløyves)

1. Kutt opp frukten.

Oppkuttet frukt er selvsagt godt å spise bare i seg selv. Jeg liker alltid å spise delikat, førsteinntrykk er viktig. Har du en skål vaniljekesam til er det supergodt. Godt å servere til sunnere venninekvelder :)

2. Ha alt i en blender sammen med juice og youghurt. Blend.

Da er det bare å nyte denne gule energibomben. Lag dobbel oppskrift, så har du til neste morgen :)

Er veldig godt å ha i litt hjemmelaget musli. Blir du ekstra mett. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.com/2014/01/08/homemade-gronola/

Ønsker alle er strålende mandag. Er mange gode middagsoppskrifter på bloggen, ta en titt :)

Love IV.

Grønn superjuice

Jeg kickstartet dagen min med denne deilige vitaminbomben. Har vært forkjølet denne uken, og denne hjalp virkelig på. Det smaker bedre enn det ser ut, en deilig friskhet. Lag gjerne dobbel porsjon å oppbevar i kjøleskapet. Jeg fikk en fin nydelig glassflaske til jul, hvor en kan skrive med kritt. Love it! Ekstra koselig å våkne opp til egen "homemade" juice på flaske. En billig superjuice dette :) Prøv den.

Oppskrift appelsin og spinatjuice:

1 - 2 never fersk eller frossen spinet

1 - 2 dl ferskpresset appelsinjuice

1. Mix spinat og appelsinjuice i blender.

Tilsett gjerne isbiter om du har tilgjengelig.

Volia du har en deilig juice.

Jeg liker veldig godt grønnfargen. Start dagen med denne dere, lover energi :)

Ha en super ønsdag videre,

IV.

Mango Strawberry smoothie

God mandag fininger,

Jeg hadde mer igjen av min frozen strawberry youghurt. Jeg blandet restene sammen med frossen mango og appelsin juice. Frisk og god smoothie. Jeg liker at smoothien skal være litt tykk, hvis du ikke liker det, tilsett mer juice. Har du ikke frozen strawberry yoghurt, tilsett frosne jordbær.

Oppskrift 1 start glass(eller to små)

2 dl ferskpresset appelsinjuice

2 dl frozen strawberry youghurt

1 dl frossen mango

1. Bland jordbær og mango sammen i en blender.

2. Tilsett juice og blend blandingen.

Server sammen med sugerør. Friskt og godt.

Happy Monday,

Love IV.

Grønn superdrikk

God morgen lesere,

Jeg  starter ofte dagen med en treningsøkt. Pleier ikke å ha så stor matlyst, tenke derfor å tipse dere med en grønn superdrikk jeg pleier å drikke om morgningen. Denne passer også godt som et mellommåltid.  Jeg liker best å bruke frossen spinat, men fersk spinat er også godt. Enkel og frisk juice som gir mye energi.

1 glass grønn juice:

2.5 dl ferskpresset appelsinjuice

5 puter frossen spinat

1. Miks alt i en blender.

I dag drakk jeg juicen sammen med vannmelon. Skjær melonen i biter, og spise med gaffel. Frisk start på dagen!

Kram Ingrid Victoria.

Smoothie

God Lørdag,

Fått etterspørsel på smoothie av kjære Amalie. Jeg pleier å ofte å lage smoothie om morningen før jeg trener, eller som et mellommåltid. Nå som det er sesong for bær, og annen frisk frukt, er det bare å dra fram blenderen. Min favoritt er er mango, banan og ananas smoothie. På Rema 1000, får du 800 g mango, banan og ananas smoothie blanding for 29 kr. Et kupp spør du meg! På flyplassen i Madrid kjøpte jeg en starbucks takeaway kopp,som er perfekt til kalde drikker. Vet at de selger slike enda, kjempe fint å ha med seg på vei til trening. Jeg liker en litt tykk smoothie når jeg lager det. Om du vil ha den tynnere, eller tykkere er det bare å tilsette mer, eller mindre juice, eller youghurt. Prøv deg frem:)

Smoothie:

100-200 g mango, banan og ananas blanding

2.5 dl ferskpresset juice

2 dl youhurt natruell

1. Miks alt sammen i en blender, eller med en stavmikser. Jeg pleier å legge yoghurten i frysen i 30- 40 min før jeg lager smoothie, slik at den blir ekstra kald.:)

Ha en strålende lørdag i finværet. Love, Ingrid Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits