pålegg

Hjemmelaget timian og hvitløkssmør

Jeg elsker reker på fersk loff . Jeg hadde venninen min på reker og da laget jeg dette gode smøret. Det tar seg ut på bordet og det smaker selvfølgelig supergodt. Jeg har en del hvitløk i. Om du elsker hvitløk tilsett mer, om ikke ta 1-2 fedd mindre. Jeg var litt vimsete på butikken, så glemte å kjøpe fersk timian. Heldigvis hadde jeg tørket hjemme. Tilsett andre urter også, som dill, koriander, gressløk ect.

Sommern er høysesong for reker, imponer gjestene med eget smør. Tenkte også å gi et lite reke tips. Jeg bruker å kjøpe frossene reker. Ha dem i kjele med iskaldt vann, litt salt og sukker. Etter 45 min er de nesten tint. Hell av vannet og la rekene renne av på avispapir. Smaker som ferske, om ikke bedre :)

Oppskrift timian og hvitløksmør: 1 rull

200 gram mykt meierismør

3 fedd hvitløk

1 neve fersk timian( kun bladene)

Litt salt og pepper

1. Ha alt i en bolle og pisk mykt. Jeg river hvitløken på et rivjern.

2. Ha smøret i plastfolie og rull til en pølse.

Dette er også en fin vertinnegave å gi bort. Bruk da cellofan og et fint bånd.

Enkelt og elegant. Veldig fint på bordet. Er ikke mer enn det som skal til.

Smøret passer til alt. Enten det er en god biff eller toast til frokost.

God lørdag,

IV.

Rød Pesto

I går laget jeg rød pesto som tilbehør til middag. Smaker ypperlig på godt brød, i pastaretter og til tapas. Enkelt og fort å lage. Ekstra fint å legge pestoen i fine glass og gi vekk i gaver til venner.

Oppskrift rød pesto:
100 gram Soltørkede tomater
2-3 spiseskjeer ristet pinkjerner
2 spiseskjeer Parmasan
1 fedd revet hvitløk
1-1.5 dl God olivenolje

1. Hakk soltørket tomater i småbiter, og kjør det sammen i en blender eller bruk en stavmikser. Kjør til det blir en fast masse.

2. Legg pesto i et fint glass og oppbevar i kjøleskapet.

Server på godt brød. Mumsig.

Nyt kvelden,

IV.

Hummus ala Victoria

Hei dere.

Tenkte jeg skulle tipse dere om et pålegg jeg lagde til kveldsmat igår, nemlig hummus. Dette er ikke bare sunt og godt, men også veldig enkelt og raskt å lage.  For de som ikke vet hva hummus er så er det en kremet pure av kikerter som brukes som dip, tilbehør til tapas, smøreost på brød og så videre.  Jeg kjenner til dette fra når jeg bodde i Israel når jeg var liten, men begynte aldri å like det før jeg ble litt eldre. Nå derimot, syns jeg det er veldig godt. I går serverte jeg min hjemmelaget hummus på grovt surdeigsbrød som jeg hadde tatt med hjem fra jobb.  Pyntet med litt tomat og ruccola på toppen- super yum! Det er ekstra godt å bruke hummusen som en smøreost med kjøttpålegg over i en sandwich, eller i pitabrød sammen med grønnsaker og falafel.

Dette trenger du:

1 boks kikerter (fåes kjøpt i alle matbutikker)

1-2 fedd hvitløk (prøv deg frem)

0.5 dl olje

salt og pepper etter behov

1. Mos kikertene sammen med resten av ingrediensene i en blender eller med stavmikser til du får en kremet konsistens
2. Tilsett ønsket behov av krydder (lurt å smake underveis)

3. Oppbevar hummusen i en tett boks (syltetøyglass o.l)  i kjøleskapet

Lykke til! Iløpet av helgen kommer det  herlig pizza og oreo cheesecake oppskrift.  Stay tuned.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits