pizza

Blomklpizza

Dette er en skikkelig hverdagspizza du kan spise med god samvittighet. En flott mte f i seg litt ekstra grnnsaker er det ogs. Jeg liker bde lage blomklbunn eller stpotetbunn. Topp med deilig tomatsaus/pesto og masse godt plegg.

Oppskriften er superenkel og du kan toppe den med dine favoritter. Hele framgangsmten og oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1439136560_blomklpizza_for_sunne.html

Fredagspizza med tomat og mozzarella

God fredag dere. Fredager gir meg alltid en god lykkeflelse. Jeg gleder meg alltid til ta helgens siste treningskt, handle inn god mat og drikke og ikke minst finne hvilepulsen. Det er en god flelse. Det er alltid lov unne seg noe ekstra nr det gr mot helg i mine yne. Selv er jeg veldig svak for pizza. Det er s godt! Dagens oppskrift er med cherry tomater, fersk mozzarella og basilikum. Yummi. Server med en frisk salat til. Hper alle fr en nydelig helg.

Pizzadeig 2 porsjoner:
250 gram mel
2 dl vann
1 teskjee salt
3 spiseskjeer olivenolje
1/4 pakke fersk/trrgjr

Rask pizzasaus:
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpure
2-3 fedd hvitlk
1/2 gul lk
1 klype salt og pepper
1 god neve friske urter f.eks basilikum eller timian

Topping:
1 pakke cherry tomater
1 pakke mini mozzarella
Frisk basilikum

1. Bland sammen salt og mel en bolle.
2. Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen i ca.15 minutter. La den heve til dobbel strrelse i ca. 60 min. Den kan ogs kaldheve over natten med plast om du skal bruke den neste dag.
3. Mens deigen hever lager du sausen. Dette er min raske saus jeg bruker om jeg spontant vil lage pizza. Det beste er jo selvflgelig la den putre et par timer p komfyren. Uansett dette er en god nr.2. Jeg kjrer alle ingrediensene i en foodprossor. Til det blir en glatt og fin saus. Det blir litt saus til overs, den kan oppbevares p glass i kjleskapet.

4. Nr deigen er ferdig hevet. Del den i to og kjevle den s tynn som mulig. Ha deigen over p pizzastein(om du har) bre over pizzasaus, cherrytomater, mozzarella og fersk basilikum. Stek p 275 grader i ca. 6-8 minutter.

Topp med litt fersk basilikum fr servering. Lag gjerne en god salat til. Jeg elsker nyte fredagskvelden med en ekstra god middag og noe godt i glasset. Denne er fin lage sammen med venner og toppe med ulike skinker, oster og grnnsaker.

Pizza til tidsklemma

De dagene tidsklemma tar meg, liker jeg lage en rask og god middag. Speltlompepizza tar kort tid lage og kan variers med alt mulig godt. P fredagen laget jeg denne kombinasjonen med mini kjttboller og bacon. Det smakte virkelig himmelsk. Om du har klart alle rvarene tar denne herligheten under 30 minutter lage. Nyt onsdagen dere.


Speltlompepizza:
2-3 speltlomper
Tomatsaus/eller pesto
Valgfrie grnnsaker. Jeg brukte spinat og rdlk
Kjtt eller skinke. Jeg brukte mini kjttboller og bacon
Revet ost

1. Smr utover tomatsausen. Ha over grovhakket grnnsaker, kjtt og ost.
2. Stek p 200 grader nederste rist i ca.8-10 minutter.


Server med en frisk salat til.

 

Pizza med hvit geitost

Hver gang jeg er p Olivia spiser pizza velger jeg alltid hvit saus. Den er virkelig favoritten min. N har laget min egen hvite pizza med ekte hvit geitost fra tine og strandaskinke. Ekte norsk pizza med gode rvarer. Kanskje noe lage til kjresten p Valentines p lrdag? Eller en ny lrdagsfavoritt! Den m prves. En fest i munnen!

Pizzadeig 2 porsjoner:
250 gram pizzamel
2 dl vann
1 teskjee salt
1/2 teskjee sukker
2 spiseskjeer olivenolje
1/4 pakke fersk/trrgjr

Hvit pizzasaus:
1 books cream fraiche
2-3 fedd hvitlk
1 spiseskje olivenolje
1 liten neve fersk basilikum eller organo.

Topping:
Strandaskinke
Ekte hvit geitost fra tine(brukte ca. en halv pakke)
Ristet pinkjerner
Organo/ruccola til pynt

1.Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.
2.Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan ogs bruke en eltekrok til dette.
3.Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut p kvelden.
4. Finhakk hvitlken og organo. Bland sammen med cream fraiche og olje. Smaken setter seg best om den str over natten. Gr ogs fint bruke med engang.

5. Kjvele deigen s tynn som mulig. Jeg bruker pizzastein som jeg kjpte p traktren, anbefales.

Ha p hvitsaus. Denne blander du sammen i en fei.

Revet ekte hvit geitost. Denne er veldig god p smak.

6. Stek p 250 grader ++(hyest temperatur p ovenen) i ca. 8-10 minutter.

7. Ha p strandaskinke, ristet pinkjerner og litt frisk organo. Server og nyt med engang. Yummm.

Denne pizzaen har masse smak og er laget med gode norske rvarer. Det liker vi!



Ha en herlig tirsdag dere

Fredagspizza

Det er helg, og i mine yne er det lov kose seg litt ekstra. Jeg lager ofte en deilig pizza. Min favoritt er blmuggost og chorizo. Topp gjerne med noe annet som parma, pepperoni, tre oster ect. Fredagspizza m vre noe av det beste som finnes. Senk skuldrene, fyr i peisen og kos deg p kjkkenet.

Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410471850_chorizo_og_blmuggost_.html

Nyt helgen!

Chorizo og blmuggost pizza

Hjemmelaget pizza er utrolig gy lage. Du kan toppe den med akkurat det DU liker best. I dag deler jeg oppskrift p en av mine favoritt toppinger. Blmuggost og chorizo.Denne m prves. Hva med invitere p pizzakveld i helgen? Sosialt og hyggelig. Deigen kan lages kvelden fr. Kan tipse om, at Rema 1000 selger sm pakker med chorizo til bare 10kr pakken.

Oppskrift helgepizza med chorizo og muggost:

Pizzadeig:
350 gram hvetemel + mel til utbaking
1 teskjee trrgjr
1 teskje salt
2 spiseskjeer olivenolje
2.5 dl vann

VictoriasTomatsaus:
Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168993_victorias_tomatsaus.html

Topping:
Chorizo
Blmuggost
Spinat
Timian
Cherrytomater

1. Bland det trre og tilsett det vte. Jeg bruker kjkkenmaskin, la deigen elte i ca.10-15 minutter. Om du blander for hnd, bruk en sleiv. Deretter elter du med hendene. La den heve til dobbel strrelse. Denne deigen er fin lage kvelden fr du skal bruke den. Jeg bruker la den kaldheve i kjleskapet over natten. Har du pizzadeig med engang du trenger den. Ha deigen p kjkkenbenken med mel. Kjevle deigen s tynn som mulig.

2. Smr p tomatsaus.



3. Legg p topping. Blmuggost er utrolig godt p pizza, det m bare prves!



4. Stek p det varmeste gradene ovnen din har, min er 300 grader. I ca. 10-12 minutter. Anbefaler g til innkjp av pizzastein. Spr og god pizza. Min er fra traktren, koster under 300 kr. Du varmer opp ovnen med pizzasteinen i, har over deig, fyll og saus. Har du ikke pizzastein, kan du varme opp stekebrettet du skal bruke.

Nystekt pizza. Lag en frisk salat mens pizzaen er i ovnen.

Ha over fersk timian og pinkjerner fr servering.



Hjemmelaget pizza er noe av det beste som finnes.



Nyt helgen dere!
Ingrid Victoria

Italiensk pizza med parmaskinke

Det er helg allerede. Hva passer vel bedre med dele oppskriften p en skikkelig god helge pizza? Dette er min favoritt pizzaoppskriften. Det er en meget enkel oppskrift og resultatet blir en deilig spr italiensk pizza. Topp med ditt favoritt fyll og kos deg sammen med venner og familie.Pizzastein fr du kjpt til under 300 kr p traktren eller andre kjkkenbutikker. Gull verdt ha p kjkkenet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/trrgjr

1.Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2.Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan ogs bruke en eltekrok til dette.

3.Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut p kvelden.

Tomatsaus:

Oppskriften finner du her:http://foodbyvictoria.com/2014/02/24/min-hjemmelagde-tomatsaus/

Fyll:

Parmaskinke

ost

lk

Friske eller trkede urter. Jeg brukte timian og oregano

Topp med ruccola etter steking

1.Sett ovene p 250-300 grader(hyeste som gr) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm nr du skal legge p deigen.Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen gr det ogs dra godt med.

2. Legg deigen p den varme pizzasteinen. Ha over tomtasaus og fyll.

3. Stek p 250-300 grader i ca. 10 -13min.Til osten er gylden og kantene er gyldende

Topp med ruccola etter steking. Server med en deilig salat og rmmedressing til :)

Italiensk pizza er noe det beste jeg vet. Den beste pizzaen lager du selv :) Pizzastein fr du kjpt til under 300 kr p traktren eller andre kjkkenbutikker. Gull verdt ha p kjkkenet.

nsker alle en superhelg :)

Love IV.

Speltlompe pizza, hurtig pizza i hverdagen

Det er ingen hemmelighet at jeg liker speltlompe pizza. Det lages p max 20 min, og passer supert i en travel hverdag. Nr du har lyst unne deg en litt sunnere pizza:) Ha p ditt favorittfyll, ypperlig mulighet til bruke rester. Jeg hadde tacokjtt liggende. Du trenger ikke lage tomatsaus, sukkerfri ketchup/tomatpure funker veldig bra.

Oppskrift Speltlpmpe pizza:
Speltlomper
Tomatpure/ketchup/tomatsaus
Tacokjtt
Vrlk
Ost
Hvitlk, timian, olivenolje, salt og pepper

1.Sett ovnen p 220 grader.Legg speltlompene p stekebrett, smr utover tomatpuren og legg p fyllet. Topp med ost og timian/organo.

2.Stek p nederste rille i ca. 10 min. Da fr du en crispy bunn.

Server med en glatt mager kesam og en deilig salat.

Hjemmelaget middag trenger ikke ta lang tid lage :)

Hper det smaker,

Love IV.

Italiensk pizza med blmuggost og chorizo

I dag har jeg prvd kaldhevet pizzadeig for frste gang. Resultatet ble meget bra. Denne deigen skal jeg definitivt lage mange ganger framover. En veldig enkel pizzadeig, som du lager kvelden fr/tidlig p morgningen. Kjempe tynn og spr italiensk pizza. Ekte lykke p fatet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/trrgjr

Tomatsaus:

1/2 boks hermetiske tomater

1/2 boks tomatpure

1-2 never fersk baslikum

3 fedd hvitlk

2 spiseskjeer olivenolje

Smak til med salt og pepper

Fyll:

100 -150 gram chorizo

1 pakke blmuggost. Jeg brukte castello sin.

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2. Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan ogs bruke en eltekrok til dette.

3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten.

4. Bland hermetiske tomater, tomatpure, hvitlk, salt, pepper og basilikum i en kjele. Jeg lar den putre p middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du fr presset ut de strste klumpene.

Smak til med salt og pepper.

5. Sett ovene p 250-300 grader(hyeste som gr) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm nr du skal legge p deigen.

Del deigen i to.

Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen gr det ogs dra godt med.

Gjr klar fyllet.

Ha p tomatsaus, fyll og topp med basilikum.

6. Stek p 250-300 grader i ca. 10 -13min. Til osten er gylden og kantene er gyldende.

Deilig pizza.

Ha gjerne p mer basilikum.

Lag en god salat og nyt pizza. Lover at denne faller i god smak. Min forsvant med engang! YUM!

Lag en stor porsjon med deig. Kjp masse godt fyll og inviter venner p pizzafest!

Love IV.

Spelt pizza med blmuggost

Tenkte dele enda en pizza oppskrift med dere.Denne helgen prvde jeg meg p oppskriften med speltmel. Litt sunnere og det smakte supergodt. Lag deigen fr du legger deg, s er den klar til brukes neste dag :) raskt og enkelt! Toppet pizzen med deilig tomatsaus, kylling, bacon og blmuggost. Fantastiske smaker!

Eltefri spelt pizza – 2 porsjonspizzaer.
400 g speltmel
1/2 teskjeer trrgjr
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen med en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 10-15 timer.

Ferdig hevet.

Siden pizzadeigen lages av seg selv. Trenger du bare tenke p lage tomatsaus og gjre klar fyllet, fr du kan nyte middagen. Begynn med dette ca. 45 min fr :)

Tomatsaus:
1 kinesisk hvitlk
1 boks grobvhakket tomater
Olivenolje
Timian og basilikum
Smak til med salt og pepper

1. Riv hvitlken med et rivjern. Finhakk timian og basilikum.

Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Nr blandingen har blitt blank, tilsett en boks hakkende tomater.

Bruk en stavmikser, eller en sil for f en jevn saus uten klumper. Smak til med salt og pepper og la suasen putre p svak varme.

Ferdig klar til pizza.

Fyll:
Jeg toppet min pizza med kyllingfilet som jeg har stekt lett i pannen. Bacon og vrlk.

Toppet 1 pizza med blmuggost og 1 med mozzarella.

Sett pizzasteien i oven, p 250 grader. Har du ikke en pizzastein kan du bruke stekebrett. Viktig at det er glovarmt, slik at du fr en spr bunn. I mellomtiden ha deigen p et bakepapir, med speltmel. Deigen er klissete, s pass p ha godt med mel p hendene. Form nsket form p pizzaen, og ha den p en pizzabrett, og vend den over p den varme pizzasteinen.

Ha over tomatsaus og fyllet.

Stek i 10- 15 min.

Voila, du har perfekt pizza :)

Topp med timian eller ruccola. Server sammen med salat.

Da er det bare nyte middagen.

Hper det smaker,
IV.

Speltlompe pizza, verdens raskeste hverdagspizza

Hei alle sammen,

N har jeg endelig ftt nytt kamera og linse :) Hurra! N blir det mange fine og bedre bilder/blogg framover. Goodbye iphone pictures! Litt flaut se nedover bloggen merker jeg, men men! N er det nye og bedre tider.

Titter innom for dele dagens middagstips med dere. De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg elsker speltlompe pizza. M vre verdens raskeste pizza smelle sammen, og den er ogs ganske s sunn. Kan dermed nytes med god samvittighet. Pizzaen kan toppes med ditt favoritt tilbehr :) Idag laget jeg med mager svinekjttdeig.

Speltlompe pizza:

Speltlomper

Tomatpure

Ketchup

Mager svinekjttdeig

Vrlk og cherrytomater

Ost

Hvitlk, timian, olivenolje, salt og pepper

1. Jeg bruker lage en rask tomatsaus/pure, hvor jeg mikser sammen tomatpure, ketchup, olivenolje, salt, pepper, timian og masse hvitlk. Elsker hvitlk! Miks alt godt sammen.

2. Finhakk vrlk og cherrytomater.

3. Sett ovnen p 220 grader. Legg speltlompene p stekebrett, smr utover tomatpuren og legg p fyllet. Topp med ost og timian/organo. Stek p nederste rille i ca. 10 min.

Server med frisk salat og kesam/rmme. Jeg har ftt en ny favoritt salat. Feldsalat. Den smaker s godt, og s er den s fin se p.

Supergodt! Herlig middag nyte i en travel hverdag. Lages p max 30 min. Hjemmelaget middag er det beste som finnes, eller hva? :)

Vi blogges,

Love IV.

Eltefri spelt pizza

God lrdagsmorgen,

Tenkte dele enda en pizza oppskrift med dere.Etter sist pizza jeg lage eltefritt, har jeg blitt hektet. I gr prvde jeg meg p oppskriften med speltmel. Litt sunnere og smakte supergodt. Jeg toppet min pizza med mine favoritt topping chorizo, spinat, hvitlk og vrlk. Herlige smaker.

Eltefri spelt pizza - 3 porsjonspizzaer.

400 g speltmel

1/2 teskjeer trrgjr

2 teskjeer salt

3 dl vann

1.Rr sammen det trre frst.

2.Bland deretter inn vannet. Jeg bruker re med en slikkepott. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

3.Etter 10 timer, eller mer. Ser pizzadeigen slik ut. Masse bobler, og den er luftig og fin.

4.Sett inn pizzasteinen p den hyeste temperaturen p din stekeovn.Ha speltmel p et bakepapir, og hell deigen ut av bollen. Deigen er som sagt veldig klissete.. Vend deigen p begge sider i melet, og form den rund. Dette kan du gjre i luften, strekke den ut. Det er bare ve seg, jeg merker jeg har ftt litt bedre teknikk siden sist gang jeg laget. Se denne videoen for lre merhttp://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

5.Nr pizzastein er ferdig varmet, ta den ut av ovnen og bre deigen over. Ha over fyllet du nsker bruke. Jeg hadde finhakket vrlk, chorizo, spinat, mozzarella og en frisk tomatsaus.

Denne tomatsausen rrte jeg fort sammen. Jeg hadde 3 store spiseskjeer tomatpure, 1 spiseskjee ketchup, frisk koriander og timian, masse hvitlk, salt og pepper og en dsj olivenolje.

Stek p 250 grader i ca. 10 min.

Server med en god hvitlksdressing og frisk salat.

God helg,

IV.

 

 

 

 

Eltefri pizza med blmuggost

Hei alle sammen,

Da er 17 mai over for denne gang. Hurra for det! neida, men jeg har hatt en av de travleste ukene p lenge. To dager med 12 timers jobb p rad, for f alle kaker og annet klart til 17 mai. Selve dagen begynte jeg 06:00 p jobb! Det var en fin, men hektisk dag. Jeg hadde dekorert hatten min, og koste meg p jobb tross det var nasjonaldagen. :) Hadde egentlig planer om bake masse denne uken, men det ble med tanken. N venter rolige tider, s da blir det mer bakst fra meg.

I gr laget jeg eltefri pizza, noe jeg hadde gledet meg til prve ut. Jeg har tidligere laget eltefritt brd, s er ikke helt ukjent med prossesen, men n er jeg frelst. Hvor herlig er det ikke smelle sammen verdens enkleste pizzadeig kvelden fr, og bake ut nr du kommer hjem fra jobb neste dag? Jeg har lenge prvd f den perfekte pizzadeig, og dette er the perfect one! Jeg har ogs prvd meg p ny ost p pizzaen, nemlig blmuggost fra castello. Det smakte ogs supergodt, skal prve flere varianter neste gang. Det er ogs bra investere i en pizzadeig, det gjr deigen mye mer crispy. Jeg vet at traktren selger pizzasteiner for rundt 200 kr. Lp kjp!

Pizzadeig 3 porsjonspizzaer:

5 dl hvetemel

1/2 ts trrgjr

2 ts salt

3.5 dl vann

1. Rr sammen det trre frst. Bland deretter inn vannet. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

2. Sett inn pizzasteinen p den hyeste temperaturen p din stekeovn. Pizzadeigen skal vre klissete nr du tar ut deigen. Ha mel p en pizzaspade, eller bakepapir. Vend deigen p begge sider i melet, og form den rund. Se denne videoen for lre merhttp://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

3. Legg pizzadeigen p den glovarme steinovsplaten. Ha over fyll, og stek i ca. 10 min( kommer an p hvor stor strrelse du har p din pizza). Jeg fylte min pizza med strimlet kyllinfilet, bacon, frisk timian, pizzasaus og blmuggost.

Enkel tomatsaus:

1 lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint presse det gjennom en sil. Da blir det klumpfritt!

Server med urtedressing og frisk salat.

Hper det smaker,

IV.

Steinovnsbakt pizza med chorizo

God onsdagkveld dere,

Idag er jeg superglad! Har fri tre dager fra jobb, skal bli herlig! Juleforberedelsene har begynt for lengst, og det er deilig med et avbrekk. Feiret kvelden med hjemmelaget pizza. Vi har ftt steinovnsplate, og pizzen blir s mye bedre! Anbefaler alle til g til innkjp, og lag herlig pizza hjemme til familien og venner. Ingenting er som et velsmakende mltid og hygge :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 sm.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjr (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rr gjr og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om rren er klissete m du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og friske urter om du har tilgjengelig.

4. Elt deigen for hnd p hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen til dobbel strrelse.

Enkel tomatsaus:

1lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1/2 boks tomatpure

2-3 spiseskjeer basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint re det for hnd, bare pass p finhakk skikkelig.

Topping:

200 gram Chorizoplse skjrt i biter

Revet Norvegia eller annen ost, etter nsket mengde

Frisk basilikum og trket pizzakrydder

Nr du setter p ovnen, ha isteinovsplaten. Den skal vre glovarm nr du legger p deigen. Ha deretter p tomatsaus, fyll, ost, frisk basilikum og pizzakrydder.Stek p 250 grader i ca.8-10 min.

Server med frisk salat og rmme.

Ha en strlende uke videre :)

IV.

Kylling, basilikum og tomat pizza

God mandagskveld,

Idag hadde jeg lyst p pizza til kvelds/sen middag. P kveldens pizza hadde jeg kyllingfilet sammen med basilikum og tomat. Ny favoritt! Da jeg var i Italia kjpte jeg mini pizzaform, som passer perfekt nr man skal lage en pizza for 1-2 personer. Love it! Fyll gjerne pizzaen med noe annet.

Oppskrift pizzadeig til 1-2 personer:

1 dl vann

1/2 ts salt

1 spiseskjee god olivenolje

2 ts Pizzagjr

1-2 dl Hvetemel. Prv deg fram, om deigen blir for klissete eller for trr.

Fyll:

1 Tomat

1 Kyllingfilet i strimler

1 Neve basilikumsblader

ca. 100 gram Mozerella ost.

Hvitpizzasaus:

1-5 dl Creme fraiche

1-2 fedd hvitlk. Jeg brukte en hel mini hvitlk, siden jeg elsker hvitlk. Om du ikke er s glad i det, ta mindre.

1 Spiseskjee god olivenolje

1 neve Ferske basilikumsblader

1. Jeg begynner alltid men pizzasausen frst, om jeg ikke har laget den dagen fr. Slik at den fr hvilt seg litt i kjleskapet.

2. Hakk basilikumsbladene og press/riv hvitlken. Tilsett olje og rr godt sammen. Sett deretter i kjleskapet.

3. Bland lunkent vann sammen med pizzagjr og rr sammen. Tilsett salt, mel og olivenolje.

4. Nr deigen er rrt sammen, ta den ut av bollen og kna den p kjkkenbenken i ca. 5 min.

5. La den heve til dobbel strrelse.

6. Bak ut deigen, og form den i pizzaformen. Har du ikke en slik form, er det bare lage den rund selv :) vet de selger slike panner i div kjkkenbutikker.

7. Ha p saus og fyll.

Stek p 225 grader i ca.10-15 min.

Server med frisk salat. Herlig kveldsmltid.

Nyt uken,

Ingrid Victoria.

Speltlompe Pizza

God tirsdag lesere,

Speltlompe pizza er en rask og en litt sunnere pizza p en travel hverdag. Fikk tipset denne av min lillesster Birgitta Hildur. Tilsett nsket fyll stek i ovenen i 10 min. Dette er av mine favoritt middager nr jeg har det travelt p timeplanen. Bruk creme fraiche eller tomatpure som pizzasaus, og tilsett det du har av plegg i kjleskapet. I dag brukte jeg karbonadekjttdeig. Rema 1000 selger den billigste karbonadekjttdeigen jeg vet om, 34 kr for 500 gram(nordfjord) Sunnere alternativ!

2 Speltlompe pizza:

50 gram Karbonadekjttdeig krydret med tacokrydder

1 spiseskjee Lett creme fraiche blandet sammen med 1 fedd revet hvitlk

nsket mengde revet ost + organo

1. Smr bunnen med creme fraiche blandet med revet hvitlk. Str over kjttet, ost og krydder. Stek p 200 grader- 8-10 min.

Server med kesam eller rmme.

s godt!

Nyt Kvelden,

IV.

Chicken spinach pizza

God fredag dere,

Jeg kyllingrester fra den ovnsbakte kyllingen jeg laget p sndag, dermed laget jeg kylling og spinat pizza. Smakte fantastisk sammen med hvit pizzasaus, min nye favoritt. Om du er litt lei av den rde pizzasausen anbefaler jeg deg prve ut denne.

Oppskrift 6 mini pizza:

3 dl Vann

4-5 dl Mel

25 gram Fersk gjr

1 teskjee Salt

2 spiseskjeer Olivenolje

Oppskrift hvitgrunnsaus:

1.5 dl creme fraiche

2 Fedd revet hvitlk

1 hndfull Grovhakket basilikumblader

1 Spiseskjee olivenolje

Salt og pepper etter behov.

Pizzafyll:

200 g Kyllingfilet, eller kyllingkjttdeig. Jeg blandet mitt kjtt med kyllingblanding

100 g ost

100 g frossen spinat, som er tint.

Organo

1. Bland gjr og lunket vann sammen, rr godt.

2. Bland mel og salt godt sammen i en bolle, og bland inn sammen med gjrblandigen.

3. Tilsett oljen og bland videre. Om deigen er veldig klissete tilsett mer mel, og bruk hendene til elte deigen.

4. Legg deigen p kjkkenbenken, og elt den sammen med hendene i ca. 5- 10 min.

5. Rull deigen sammen som en plse, og del den i 6 emner.

6. Lag sm boller, og la den heve under et kjkkenhndkle i ca. 1 time.

7. Mens pizzadeigen heves, bland sammen den hvite grunnsausen.

La den st i kjleskapet fram til bruk.

8. Nr deigen er ferdighevet, skjelv ut sm mini pizzaer.

9. Legg p pizzasaus, deretter kylling og spinat. Husk klemme ut vannet av spinaten, om du bruker fryst spinat.

10. Legg p ost, og dryss over organo. Stek p 250 grader i ca. 6- 8 min.

Sever pizzaen sammen med salat og rmme.

Mums, bak pizza til helgekos.

Nyt fredagskvelden lesere,

IV.

Minipizza

Hei fininger.

N er jeg tilbake solbrun fra ferie! Har vrt herlig med strandliv i 2 uker, men deilig komme hjem til kjkkenet og hverdagen :) I gr laget jeg minipizza i cupcakebakeformen min fra Wilton. Supert ha med som lunsj, eller som tilbehr til tapas. Jeg bakte disse med hvetemel og fullkornsmel slik at det skulle bli litt mer mat i dem.

Pizzadeig ca. 15-18 minipizzaer

3 ts pizzagjr (fra idun)

1 dl vann

2 dl fullkornsmel

2 dl hvetemel

1 ss olivenolje

0.5 ts salt

1. Bland ut gjren sammen med lunket vann.

2. Tilsett mel, olivenolje, salt og bland sammen. Nr jeg har blandet alt godt sammen, pleier jeg ta ut deigen og elte den med hendene i ca. 5 min.

3. Heves til dobbel strrelse

Mens deigen hevet laget jeg hvit pizzasaus og fyllet til pizzaene.

Hvit pizzasaus:

3 spiseskjeer creme fraiche

2 fedd hvitlk (kan bruke 1 om du ikke er s glad i hvitlk) press feddene i hvitlkspresser.

1 spiseskje olivenolje

1 spiseskje organo.

Bland alt sammen godt sammen i en bolle.

I dag fylte jeg pizzane med karbonadekjttdeig blandet med tacokrydder. Yummy! Her det bare bruke kreativiten med velge ditt favoritttilbehr fylle pizzane med, som f.eks kylling, parmaskine, og pepperoni.

Fyll:

200 g karbonadekjttdeig

1/2 pakke tacokrydder

1. Stek alt sammen i stekepanne.

4. Kjevle ut pizzadeigen, og bruk en litt stor kopp til lage rundinger som du legger du former ned i hver cupcakeform.

5. Fyll pizzaene med pizzasaus, og fyllet. Brukte ca. 1 spiseskjee med kjttdeig i hver form. Tilsett revet cheddar og mozzarellaost i hver form. Tilslutt dryss organo over.

6. Stek i ca. 15 min p 200 grader.

7. Servere sammen med rmme, og en frisk salat.

Perfekt til helgekos.

Ha en fin kveld videre! I morgen kommer delig cookies med hvit sjokolade.

Love Ingrid Victoria.

Italiensk pizza med hvit saus.

Idag skal jeg friste dere med deilig italiensk pizza. Det er noe de fleste liker, s dette er en sikker vinner hvis du skal ha besk, eller bare lage noe godt til middag. Jeg valgte ha hvit saus, s om du er lei av rd tomatsau p pizza, da anbefaler jeg deg prve denne.Bunnen jeg bruker er veldig basic og grei lage.Du kanbruke hva du vil som fyll- jeg brukte bacon og skinke idag etter nske fra kjresten. Min favoritt er kyllingfilet og bacon, men her er det bare velge det du liker best. Du kan jo for eksempel dele deigen i flere deler, og lage fleremini-pizza hvor du varierer fyllet. Jeg bruker runde pizzaformer som jeg har kjpt i Italia slik at jeg fr en rund og fin pizza. Disse formene kan ogs kjpes p Coop-butikker til 99 kroner stk.
Hvit grunnsaus:(rekker til 1 stor pizza, eller 3 mini) Denne sausen m st et par timer i kjleskapet fr den brukes, slik at det fr satt seg.Lag den gjerne dagen fr.
3 dlcreme fraiche

1- 2 fedd hvitlk

1 ss god olivenolje

2 ss organo (helst fersk)

salt + pepper (etter behov)

1. Rr alleingredienser godt sammen

2. Sett sausen i kjleskapet med lokk eller plast over

Pizzadeig:

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjr (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rr gjr og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om rren er klissete m du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt

4. Elt deigen for hnd p hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen i 30-60 min

Fyll:

ca. 80-100 g skinke (tilsett mer/mindre etter eget nske)

100 g bacon

100-150 g revet mozzarella ost (tilsett mer/mindre etter eget nske)

Str over organo og timian tilsuttNr deigen er ferdig hevet baker du ut pizzaen p en bakebrett/pizzaform eller former den selv.Smr s grunnsausen over bunnen og tilsett skinke og bacon. Str over ost og krydder til slutt.

Pizzaen stekes p 200 grader i ca 15-20 minutter.

Jeg pleier alltid servere min pizza med ruccola, pinekjerner og litt kaldpresset olivenolje som en ekstra touch.

Lykke til :)

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar. nsker alle mine lesere en fin lrdag!

Love, Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits