pizza

Blomkålpizza

Dette er en skikkelig hverdagspizza du kan spise med god samvittighet. En flott måte å få i seg litt ekstra grønnsaker er det også. Jeg liker både å lage blomkålbunn eller søtpotetbunn. Topp med deilig tomatsaus/pesto og masse godt pålegg.

Oppskriften er superenkel og du kan toppe den med dine favoritter. Hele framgangsmåten og oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1439136560_blomklpizza_for_sunne.html

Fredagspizza med tomat og mozzarella

God fredag dere. Fredager gir meg alltid en god lykkefølelse. Jeg gleder meg alltid til å ta helgens siste treningsøkt, handle inn god mat og drikke og ikke minst finne hvilepulsen. Det er en god følelse. Det er alltid lov å unne seg noe ekstra når det går mot helg i mine øyne. Selv er jeg veldig svak for pizza. Det er så godt! Dagens oppskrift er med cherry tomater, fersk mozzarella og basilikum. Yummi. Server med en frisk salat til. Håper alle får en nydelig helg.

Pizzadeig 2 porsjoner:
250 gram mel
2 dl vann
1 teskjee salt
3 spiseskjeer olivenolje
1/4 pakke fersk/tørrgjær

Rask pizzasaus:
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpure
2-3 fedd hvitløk
1/2 gul løk
1 klype salt og pepper
1 god neve friske urter f.eks basilikum eller timian

Topping:
1 pakke cherry tomater
1 pakke mini mozzarella
Frisk basilikum

1. Bland sammen salt og mel en bolle.
2. Løs gjæren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for tørr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen i ca.15 minutter. La den heve til dobbel størrelse i ca. 60 min. Den kan også kaldheve over natten med plast om du skal bruke den neste dag.
3. Mens deigen hever lager du sausen. Dette er min raske saus jeg bruker om jeg spontant vil lage pizza. Det beste er jo selvfølgelig å la den putre et par timer på komfyren. Uansett dette er en god nr.2. Jeg kjører alle ingrediensene i en foodprossor. Til det blir en glatt og fin saus. Det blir litt saus til overs, den kan oppbevares på glass i kjøleskapet.

4. Når deigen er ferdig hevet. Del den i to og kjevle den så tynn som mulig. Ha deigen over på pizzastein(om du har) bre over pizzasaus, cherrytomater, mozzarella og fersk basilikum. Stek på 275 grader i ca. 6-8 minutter.

Topp med litt fersk basilikum før servering. Lag gjerne en god salat til. Jeg elsker å nyte fredagskvelden med en ekstra god middag og noe godt i glasset. Denne er fin å lage sammen med venner og toppe med ulike skinker, oster og grønnsaker.

Pizza til tidsklemma

De dagene tidsklemma tar meg, liker jeg å lage en rask og god middag. Speltlompepizza tar kort tid å lage og kan variers med alt mulig godt. På fredagen laget jeg denne kombinasjonen med mini kjøttboller og bacon. Det smakte virkelig himmelsk. Om du har klart alle råvarene tar denne herligheten under 30 minutter å lage. Nyt onsdagen dere.


Speltlompepizza:
2-3 speltlomper
Tomatsaus/eller pesto
Valgfrie grønnsaker. Jeg brukte spinat og rødløk
Kjøtt eller skinke. Jeg brukte mini kjøttboller og bacon
Revet ost

1. Smør utover tomatsausen. Ha over grovhakket grønnsaker, kjøtt og ost.
2. Stek på 200 grader nederste rist i ca.8-10 minutter.


Server med en frisk salat til.

 

Pizza med hvit geitost

Hver gang jeg er på Olivia å spiser pizza velger jeg alltid hvit saus. Den er virkelig favoritten min. Nå har laget min egen hvite pizza med ekte hvit geitost fra tine og strandaskinke. Ekte norsk pizza med gode råvarer. Kanskje noe å lage til kjæresten på Valentines på lørdag? Eller en ny lørdagsfavoritt! Den må prøves. En fest i munnen!

Pizzadeig 2 porsjoner:
250 gram pizzamel
2 dl vann
1 teskjee salt
1/2 teskjee sukker
2 spiseskjeer olivenolje
1/4 pakke fersk/tørrgjær

Hvit pizzasaus:
1 books cream fraiche
2-3 fedd hvitløk
1 spiseskje olivenolje
1 liten neve fersk basilikum eller organo.

Topping:
Strandaskinke
Ekte hvit geitost fra tine(brukte ca. en halv pakke)
Ristet pinkjerner
Organo/ruccola til pynt
 

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.
2. Løs gjæren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for tørr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan også bruke en eltekrok til dette.
3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut på kvelden.
4. Finhakk hvitløken og organo. Bland sammen med cream fraiche og olje. Smaken setter seg best om den står over natten. Går også fint å bruke med engang. 

5. Kjvele deigen så tynn som mulig. Jeg bruker pizzastein som jeg kjøpte på traktøren, anbefales. 

Ha på hvitsaus. Denne blander du sammen i en fei.

Revet ekte hvit geitost. Denne er veldig god på smak. 

6. Stek på 250 grader ++(høyest temperatur på ovenen) i ca. 8-10 minutter. 

7. Ha på strandaskinke, ristet pinkjerner og litt frisk organo. Server og nyt med engang. Yummm.

Denne pizzaen har masse smak og er laget med gode norske råvarer. Det liker vi! Ha en herlig tirsdag dere ♥ 

Fredagspizza

Det er helg, og i mine øyne er det lov å kose seg litt ekstra. Jeg lager ofte en deilig pizza. Min favoritt er blåmuggost og chorizo. Topp gjerne med noe annet som  parma, pepperoni, tre oster ect. Fredagspizza må være noe av det beste som finnes. Senk skuldrene, fyr i peisen og kos deg på kjøkkenet.

Oppskrift finner du her: http://foodbyvictoria.blogg.no/1410471850_chorizo_og_blmuggost_.html

 

Nyt helgen!

Chorizo og blåmuggost pizza

Hjemmelaget pizza er utrolig gøy å lage. Du kan toppe den med akkurat det DU liker best. I dag deler jeg oppskrift på en av mine favoritt toppinger. Blåmuggost og chorizo. Denne må prøves. Hva med å invitere på pizzakveld i helgen? Sosialt og hyggelig. Deigen kan lages kvelden før. Kan tipse om, at Rema 1000 selger små pakker med chorizo til bare 10kr pakken.

Oppskrift helgepizza med chorizo og muggost:

Pizzadeig:
350 gram hvetemel + mel til utbaking 
1 teskjee tørrgjær
1 teskje salt
2 spiseskjeer olivenolje
2.5 dl vann

VictoriasTomatsaus:
Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168993_victorias_tomatsaus.html 

Topping:
Chorizo
Blåmuggost
Spinat
Timian
Cherrytomater 

1. Bland det tørre og tilsett det våte. Jeg bruker kjøkkenmaskin, la deigen elte i ca.10-15 minutter. Om du blander for hånd, bruk en sleiv. Deretter elter du med hendene. La den heve til dobbel størrelse. Denne deigen er fin å lage kvelden før du skal bruke den. Jeg bruker å la den kaldheve i kjøleskapet over natten. Har du pizzadeig med engang du trenger den. Ha deigen på kjøkkenbenken med mel. Kjevle deigen så tynn som mulig.

2. Smør på tomatsaus.3. Legg på topping. Blåmuggost er utrolig godt på pizza, det må bare prøves! 4. Stek på det varmeste gradene ovnen din har, min er 300 grader. I ca. 10-12 minutter. Anbefaler å gå til innkjøp av pizzastein. Sprø og god pizza. Min er fra traktøren, koster under 300 kr. Du varmer opp ovnen med pizzasteinen i, har over deig, fyll og saus. Har du ikke pizzastein, kan du varme opp stekebrettet du skal bruke.

Nystekt pizza. Lag en frisk salat mens pizzaen er i ovnen. 

Ha over fersk timian og pinkjerner før servering. Hjemmelaget pizza er noe av det beste som finnes. Nyt helgen dere!
 Ingrid Victoria

Italiensk pizza med parmaskinke

Det er helg allerede. Hva passer vel bedre med å dele oppskriften på en skikkelig god helge pizza? Dette er min favoritt pizzaoppskriften. Det er en meget enkel oppskrift og resultatet blir en deilig sprø italiensk pizza. Topp med ditt favoritt fyll og kos deg sammen med venner og familie. Pizzastein får du kjøpt til under 300 kr på traktøren eller andre kjøkkenbutikker. Gull verdt å ha på kjøkkenet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/tørrgjær

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2. Løs gjæren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for tørr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan også bruke en eltekrok til dette.

3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut på kvelden.

Tomatsaus:

Oppskriften finner du her: http://foodbyvictoria.com/2014/02/24/min-hjemmelagde-tomatsaus/

Fyll:

Parmaskinke

ost

løk

Friske eller tørkede urter. Jeg brukte timian og oregano

Topp med ruccola etter steking

1. Sett ovene på 250-300 grader(høyeste som går) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm når du skal legge på deigen. Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen går det også å dra godt med.

2. Legg deigen på den varme pizzasteinen. Ha over tomtasaus og fyll.

3. Stek på 250-300 grader i ca. 10 -13min. Til osten er gylden og kantene er gyldende

Topp med ruccola etter steking. Server med en deilig salat og rømmedressing til :)

Italiensk pizza er noe det beste jeg vet. Den beste pizzaen lager du selv :) Pizzastein får du kjøpt til under 300 kr på traktøren eller andre kjøkkenbutikker. Gull verdt å ha på kjøkkenet.

Ønsker alle en superhelg :)

Love IV.

Speltlompe pizza, hurtig pizza i hverdagen

Det er ingen hemmelighet at jeg liker speltlompe pizza. Det lages på max 20 min, og passer supert i en travel hverdag. Når du har lyst å unne deg en litt sunnere pizza:) Ha på ditt favorittfyll, ypperlig mulighet til å bruke rester. Jeg hadde tacokjøtt liggende. Du trenger ikke å lage tomatsaus, sukkerfri ketchup/tomatpure funker veldig bra.

Oppskrift Speltlpmpe pizza:
Speltlomper
Tomatpure/ketchup/tomatsaus
Tacokjøtt
Vårløk
Ost
Hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper

1Sett ovnen på 220 grader. Legg speltlompene på stekebrett, smør utover tomatpuren og legg på fyllet. Topp med ost og timian/organo.

2. Stek på nederste rille i ca. 10 min. Da får du en crispy bunn.

Server med en glatt mager kesam og en deilig salat.

Hjemmelaget middag trenger ikke å ta lang tid å lage :)

Håper det smaker,

Love IV.

Italiensk pizza med blåmuggost og chorizo

I dag har jeg prøvd kaldhevet pizzadeig for første gang. Resultatet ble meget bra. Denne deigen skal jeg definitivt lage mange ganger framover. En veldig enkel pizzadeig, som du lager kvelden før/tidlig på morgningen. Kjempe tynn og sprø italiensk pizza. Ekte lykke på fatet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/tørrgjær

Tomatsaus:

1/2 boks hermetiske tomater

1/2 boks tomatpure

1-2  never fersk baslikum

3 fedd hvitløk

2 spiseskjeer olivenolje

Smak til med salt og pepper

Fyll:

100 -150 gram chorizo

1 pakke blåmuggost. Jeg brukte castello sin.

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2. Løs gjæren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for tørr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan også bruke en eltekrok til dette.

3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten.

4. Bland hermetiske tomater, tomatpure, hvitløk, salt, pepper og basilikum i en kjele. Jeg lar den putre på middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du får presset ut de største klumpene.

Smak til med salt og pepper.

5. Sett ovene på 250-300 grader(høyeste som går) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm når du skal legge på deigen.

Del deigen i to.

Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen går det også å dra godt med.

Gjør klar fyllet.

Ha på tomatsaus, fyll og topp med basilikum.

6. Stek på 250-300 grader i ca. 10 -13min. Til osten er gylden og kantene er gyldende.

Deilig pizza.

Ha gjerne på mer basilikum.

Lag en god salat og nyt pizza. Lover at denne faller i god smak. Min forsvant med engang! YUM!

Lag en stor porsjon med deig. Kjøp masse godt fyll og inviter venner på pizzafest!

Love IV.

Spelt pizza med blåmuggost

Tenkte å dele enda en pizza oppskrift med dere.Denne helgen prøvde jeg meg på oppskriften med speltmel. Litt sunnere og det  smakte supergodt. Lag deigen før du legger deg, så er den klar til å brukes neste dag :) raskt og enkelt! Toppet pizzen med deilig tomatsaus, kylling, bacon og blåmuggost. Fantastiske smaker!

Eltefri spelt pizza – 2 porsjonspizzaer.
400 g speltmel
1/2 teskjeer  tørrgjær
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Før du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen med en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 10-15 timer.

Ferdig hevet.

Siden pizzadeigen lages av seg selv. Trenger du bare å tenke på å lage tomatsaus og gjøre klar fyllet, før du kan nyte middagen. Begynn med dette ca. 45 min før :) 

Tomatsaus:
1 kinesisk hvitløk
1 boks grobvhakket tomater
Olivenolje
Timian og basilikum
Smak til med salt og pepper

1. Riv hvitløken med et rivjern. Finhakk timian og basilikum.

Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Når blandingen har blitt blank, tilsett en boks hakkende tomater.

Bruk en stavmikser, eller en sil for å få en jevn saus uten klumper. Smak til med salt og pepper og la suasen putre på svak varme.

Ferdig klar til pizza.

Fyll:
Jeg toppet min pizza med kyllingfilet som jeg har stekt lett i pannen. Bacon og vårløk.

Toppet 1 pizza med blåmuggost og 1 med mozzarella.

Sett pizzasteien i oven, på 250 grader. Har du ikke en pizzastein kan du bruke stekebrett. Viktig at det er glovarmt, slik at du får en sprø bunn. I mellomtiden ha deigen på et bakepapir, med speltmel. Deigen er klissete, så pass på å ha godt med mel på hendene. Form ønsket form på pizzaen, og ha den på en pizzabrett, og vend den over på den varme pizzasteinen.

Ha over tomatsaus og fyllet.

Stek i 10- 15 min. 

Voila, du har perfekt pizza :)

Topp med timian eller ruccola. Server sammen med salat.

Da er det bare nyte middagen.

Håper det smaker,
IV.

Speltlompe pizza, verdens raskeste hverdagspizza

Hei alle sammen,

Nå har jeg endelig fått nytt kamera og linse :) Hurra! Nå blir det mange fine og bedre bilder/blogg framover. Goodbye iphone pictures! Litt flaut å se nedover bloggen merker jeg, men men! Nå er det nye og bedre tider.

Titter innom for å dele dagens middagstips med dere. De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg elsker speltlompe pizza. Må være verdens raskeste pizza å smelle sammen, og den er også ganske så sunn. Kan dermed nytes med god samvittighet. Pizzaen kan toppes med ditt favoritt tilbehør :) Idag laget jeg med mager svinekjøttdeig.

Speltlompe pizza:

Speltlomper

Tomatpure

Ketchup

Mager svinekjøttdeig

Vårløk og cherrytomater

Ost

Hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper

1. Jeg bruker å lage en rask tomatsaus/pure, hvor jeg mikser sammen tomatpure, ketchup, olivenolje, salt, pepper, timian og masse hvitløk. Elsker hvitløk! Miks alt godt sammen.

2. Finhakk vårløk og cherrytomater.

3. Sett ovnen på 220 grader. Legg speltlompene på stekebrett, smør utover tomatpuren og legg på fyllet. Topp med ost og timian/organo. Stek på nederste rille i ca. 10 min. 

Server med frisk salat og kesam/rømme. Jeg har fått en ny favoritt salat. Feldsalat. Den smaker så godt, og så er den så fin å se på.

Supergodt! Herlig middag å nyte i en travel hverdag. Lages på max 30 min. Hjemmelaget middag er det beste som finnes, eller hva? :)

Vi blogges,

Love IV.

Eltefri spelt pizza

God lørdagsmorgen,

Tenkte å dele enda en pizza oppskrift med dere.Etter sist pizza jeg lage eltefritt, har jeg blitt hektet. I går prøvde jeg meg på oppskriften med speltmel. Litt sunnere og smakte supergodt. Jeg toppet min pizza med mine favoritt topping chorizo, spinat, hvitløk og vårløk. Herlige smaker.

Eltefri spelt pizza - 3 porsjonspizzaer.

400 g speltmel

1/2 teskjeer  tørrgjær

2 teskjeer salt

3 dl vann

1. Rør sammen det tørre først.

2.  Bland deretter inn vannet. Jeg bruker å røe med en slikkepott. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

3. Etter 10 timer, eller mer. Ser pizzadeigen slik ut. Masse bobler, og den er luftig og fin.

4. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Ha speltmel på et bakepapir, og hell deigen ut av bollen. Deigen er som sagt veldig klissete.. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Dette kan du gjøre i luften, strekke den ut. Det er bare å øve seg, jeg merker jeg har fått litt bedre teknikk siden sist gang jeg laget.  Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

5. Når pizzastein er ferdig varmet, ta den ut av ovnen og bre deigen over. Ha over fyllet du ønsker å bruke. Jeg hadde finhakket vårløk, chorizo, spinat, mozzarella og en frisk tomatsaus.

Denne tomatsausen rørte jeg fort sammen. Jeg hadde 3 store spiseskjeer tomatpure, 1 spiseskjee ketchup, frisk koriander og timian, masse hvitløk, salt og pepper og en dæsj olivenolje.

Stek på 250 grader i ca. 10 min. 

Server med en god hvitløksdressing og frisk salat.

God helg,

IV.

 

 

 

 

Eltefri pizza med blåmuggost

Hei alle sammen,

Da er 17 mai over for denne gang. Hurra for det! neida, men jeg har hatt en av de travleste ukene på lenge. To dager med 12 timers jobb på rad, for å få alle kaker og annet klart til 17 mai. Selve dagen begynte jeg 06:00 på jobb! Det var en fin, men hektisk dag. Jeg hadde dekorert hatten min, og koste meg på jobb tross det var nasjonaldagen. :) Hadde egentlig planer om å bake masse denne uken, men det ble med tanken. Nå venter rolige tider, så da blir det mer bakst fra meg.

I går laget jeg eltefri pizza, noe jeg hadde gledet meg til å prøve ut. Jeg har tidligere laget eltefritt brød, så er ikke helt ukjent med prossesen, men nå er jeg frelst. Hvor herlig er det ikke å smelle sammen verdens enkleste pizzadeig kvelden før, og bake ut når du kommer hjem fra jobb neste dag? Jeg har lenge prøvd å få den perfekte pizzadeig, og dette er the perfect one! Jeg har også prøvd meg på ny ost på pizzaen, nemlig blåmuggost fra castello. Det smakte også supergodt, skal prøve flere varianter neste gang. Det er også bra å investere i en pizzadeig, det gjør deigen mye mer crispy. Jeg vet at traktøren selger pizzasteiner for rundt 200 kr. Løp å kjøp!

Pizzadeig 3 porsjonspizzaer:

5 dl hvetemel

1/2 ts tørrgjær

2 ts salt

3.5 dl vann

1. Rør sammen det tørre først. Bland deretter inn vannet. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

2. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Pizzadeigen skal være klissete når du tar ut deigen. Ha mel på en pizzaspade, eller bakepapir. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

3. Legg pizzadeigen på den glovarme steinovsplaten. Ha over fyll, og stek i ca. 10 min( kommer an på hvor stor størrelse du har på din pizza). Jeg fylte min pizza med strimlet kyllinfilet, bacon, frisk timian, pizzasaus og blåmuggost.

Enkel tomatsaus:

1 løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint presse det gjennom en sil. Da blir det klumpfritt!

Server med urtedressing og frisk salat.

Håper det smaker,

IV.

Steinovnsbakt pizza med chorizo

God onsdagkveld dere,

Idag er jeg superglad! Har fri tre dager fra jobb, skal bli herlig! Juleforberedelsene har begynt for lengst, og det er deilig med et avbrekk. Feiret kvelden med hjemmelaget pizza. Vi har fått steinovnsplate, og pizzen blir så mye bedre! Anbefaler alle til å gå til innkjøp, og lag herlig pizza hjemme til familien og venner. Ingenting er som et velsmakende måltid og hygge :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 små.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og friske urter om du har tilgjengelig.

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen til dobbel størrelse.

 Enkel tomatsaus:

1løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1/2 boks tomatpure

2-3 spiseskjeer basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint røe det for hånd, bare pass på å finhakk skikkelig.

Topping:

200 gram Chorizopølse skjært i biter

Revet Norvegia eller annen ost, etter ønsket mengde

Frisk basilikum og tørket pizzakrydder

Når du setter på ovnen, ha isteinovsplaten. Den skal være glovarm når du legger på deigen. Ha deretter på tomatsaus, fyll, ost, frisk basilikum og pizzakrydder.Stek på 250 grader i ca.8-10 min.

Server med frisk salat og rømme.

Ha en strålende uke videre :)

IV.

Kylling, basilikum og tomat pizza

God mandagskveld,

Idag hadde jeg lyst på pizza til kvelds/sen middag. På kveldens pizza hadde jeg kyllingfilet sammen med basilikum og tomat. Ny favoritt! Da jeg var i Italia kjøpte jeg mini pizzaform, som passer perfekt når man skal lage en pizza for 1-2 personer. Love it! Fyll gjerne pizzaen med noe annet.

Oppskrift pizzadeig til 1-2 personer:

1 dl vann

1/2 ts salt

1 spiseskjee god olivenolje

2 ts Pizzagjær

1-2 dl Hvetemel. Prøv deg fram, om deigen blir for klissete eller for tørr.

Fyll:

1 Tomat

1 Kyllingfilet i strimler

1 Neve basilikumsblader

ca. 100 gram Mozerella ost.

Hvitpizzasaus:

1-5 dl Creme fraiche

1-2 fedd hvitløk. Jeg brukte en hel mini hvitløk, siden jeg elsker hvitløk. Om du ikke er så glad i det, ta mindre.

1 Spiseskjee god olivenolje

1 neve Ferske basilikumsblader

1. Jeg begynner alltid men pizzasausen først, om jeg ikke har laget den dagen før. Slik at den får hvilt seg litt i kjøleskapet.

2. Hakk basilikumsbladene og press/riv hvitløken. Tilsett olje og rør godt sammen. Sett deretter i kjøleskapet.

3. Bland lunkent vann sammen med pizzagjær og rør sammen. Tilsett salt, mel og olivenolje.

4. Når deigen er rørt sammen, ta den ut av bollen og kna den på kjøkkenbenken i ca. 5 min.

5. La den heve til dobbel størrelse.

6. Bak ut deigen, og form den i pizzaformen. Har du ikke en slik form, er det bare å lage den rund selv :) vet de selger slike panner i div kjøkkenbutikker.

7. Ha på saus og fyll.

Stek på 225 grader i ca.10-15 min.

Server med frisk salat. Herlig kveldsmåltid.

Nyt uken,

Ingrid Victoria.

Speltlompe Pizza

God tirsdag lesere,

Speltlompe pizza er en rask og en litt sunnere pizza på en travel hverdag. Fikk tipset denne av min lillesøster Birgitta Hildur. Tilsett ønsket fyll å stek i ovenen i 10 min. Dette er  av mine favoritt middager når jeg har det travelt på timeplanen. Bruk creme fraiche eller tomatpure som pizzasaus, og tilsett det du har av pålegg i kjøleskapet. I dag brukte jeg karbonadekjøttdeig. Rema 1000 selger den billigste karbonadekjøttdeigen jeg vet om, 34 kr for 500 gram(nordfjord) Sunnere alternativ!

2 Speltlompe pizza:

50 gram Karbonadekjøttdeig krydret med tacokrydder

1 spiseskjee Lett creme fraiche blandet sammen med 1 fedd revet hvitløk

Ønsket mengde revet ost + organo

1. Smør bunnen med creme fraiche blandet med revet hvitløk. Strø over kjøttet, ost og krydder. Stek på 200 grader- 8-10 min.

Server med kesam eller rømme.

såå godt!

Nyt Kvelden,

IV.

Chicken spinach pizza

God fredag dere,

Jeg kyllingrester fra den ovnsbakte kyllingen jeg laget på søndag, dermed laget jeg kylling og spinat pizza. Smakte fantastisk sammen med hvit pizzasaus, min nye favoritt. Om du er litt lei av den røde pizzasausen anbefaler jeg deg å prøve ut denne.

Oppskrift 6 mini pizza:

3 dl Vann

4-5 dl Mel

25 gram Fersk gjær

1 teskjee Salt

2 spiseskjeer Olivenolje

Oppskrift hvitgrunnsaus:

1.5 dl creme fraiche

2 Fedd revet hvitløk

1 håndfull Grovhakket basilikumblader

1 Spiseskjee olivenolje

Salt og pepper etter behov.

Pizzafyll:

200 g Kyllingfilet, eller kyllingkjøttdeig. Jeg blandet mitt kjøtt med kyllingblanding

100 g ost

100 g frossen spinat, som er tint.

Organo

1. Bland gjær og lunket vann sammen, rør godt.

2. Bland mel og salt godt sammen i en bolle, og bland inn sammen med gjærblandigen.

3. Tilsett oljen og bland videre. Om deigen er veldig klissete tilsett mer mel, og bruk hendene til å elte deigen.

4. Legg deigen på kjøkkenbenken, og elt den sammen med hendene i ca. 5- 10 min.

5. Rull deigen sammen som en pølse, og del den i 6 emner.

6. Lag små boller, og la den heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.

7. Mens pizzadeigen heves, bland sammen den hvite grunnsausen.

La den stå i kjøleskapet fram til bruk.

8. Når deigen er ferdighevet, skjelv ut små mini pizzaer.

9. Legg på pizzasaus, deretter kylling og spinat. Husk å klemme ut vannet av spinaten, om du bruker fryst spinat.

10. Legg på ost, og dryss over organo. Stek på 250 grader i ca. 6- 8 min.

Sever pizzaen sammen med salat og rømme.

Mums, bak pizza til helgekos.

Nyt fredagskvelden lesere,

IV.

Minipizza

Hei fininger.

Nå er jeg tilbake solbrun fra ferie! Har vært herlig med strandliv i 2 uker, men deilig å komme hjem til kjøkkenet og hverdagen :)  I går laget jeg minipizza i cupcakebakeformen min fra Wilton. Supert å ha med som lunsj, eller som tilbehør til tapas. Jeg bakte disse med hvetemel og fullkornsmel slik at det skulle bli litt mer mat i dem.

Pizzadeig ca. 15-18 minipizzaer

3 ts pizzagjær (fra idun)

1 dl vann

2 dl fullkornsmel

2 dl hvetemel

1 ss olivenolje

0.5 ts salt

1. Bland ut gjæren sammen med lunket vann.

2. Tilsett mel, olivenolje, salt og bland sammen. Når jeg har blandet alt godt sammen, pleier jeg å ta ut deigen og elte den med hendene i ca. 5 min.

 3. Heves til dobbel størrelse

Mens deigen hevet laget jeg hvit pizzasaus og fyllet til pizzaene.

Hvit pizzasaus:

3 spiseskjeer creme fraiche

2 fedd hvitløk (kan bruke 1 om du ikke er så glad i hvitløk) press feddene i hvitløkspresser.

1 spiseskje olivenolje

1 spiseskje organo.

Bland alt sammen godt sammen i en bolle.

I dag fylte jeg pizzane med karbonadekjøttdeig blandet med tacokrydder. Yummy! Her det bare å bruke kreativiten med å velge ditt favoritttilbehør å fylle pizzane med, som f.eks kylling, parmaskine, og  pepperoni.

Fyll:

200 g karbonadekjøttdeig

1/2 pakke tacokrydder

1. Stek alt sammen i stekepanne.

4. Kjevle ut pizzadeigen, og bruk en litt stor kopp til å lage rundinger som du legger du former ned i hver cupcakeform.

5. Fyll pizzaene med pizzasaus, og fyllet. Brukte ca. 1 spiseskjee med kjøttdeig i hver form. Tilsett revet cheddar og mozzarellaost i hver form. Tilslutt dryss organo over.

6. Stek i ca. 15 min på 200 grader.

7. Servere sammen med rømme, og en frisk salat.

Perfekt til helgekos.

Ha en fin kveld videre! I morgen kommer delig cookies med hvit sjokolade.

Love Ingrid Victoria.

Italiensk pizza med hvit saus.

Idag skal jeg friste dere med deilig italiensk pizza. Det er noe de fleste liker, så dette er en sikker vinner hvis du skal ha besøk, eller bare lage noe godt til middag.  Jeg valgte å ha hvit saus, så om du er lei av rød tomatsau på pizza, da anbefaler jeg deg å prøve denne. Bunnen jeg bruker er veldig basic og grei å lage. Du kan bruke hva du vil som fyll- jeg brukte bacon og skinke idag etter ønske fra kjæresten. Min favoritt er kyllingfilet og bacon, men her er det bare å velge det du liker best. Du kan jo for eksempel dele deigen i flere deler, og lage flere mini-pizza hvor du varierer fyllet. Jeg bruker runde pizzaformer som jeg har kjøpt i Italia slik at jeg får en rund og fin pizza. Disse formene kan også kjøpes på Coop-butikker til 99 kroner stk.
Hvit grunnsaus: (rekker til 1 stor pizza, eller 3 mini)  Denne sausen må stå et par timer i kjøleskapet før den brukes, slik at det får satt seg.  Lag den gjerne dagen før.
3 dl creme fraiche

1- 2 fedd hvitløk

1 ss god olivenolje

2 ss organo (helst fersk)

salt + pepper (etter behov)

1. Rør alle ingredienser godt sammen

2. Sett sausen i kjøleskapet med lokk eller plast over

Pizzadeig:

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen i 30-60 min

Fyll:

ca. 80-100 g skinke (tilsett mer/mindre etter eget ønske)

100 g bacon

100-150 g revet mozzarella ost (tilsett mer/mindre etter eget ønske)

Strø over organo og timian tilsuttNår deigen er ferdig hevet baker du ut pizzaen på en bakebrett/pizzaform eller former den selv. Smør så grunnsausen over bunnen og tilsett skinke og bacon. Strø over ost og krydder til slutt.

Pizzaen stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Jeg pleier alltid å servere min pizza med ruccola, pinekjerner og litt kaldpresset olivenolje som en ekstra touch.

Lykke til :)

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar. Ønsker alle mine lesere en fin lørdag!

Love, Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits