Pasta

Pasta friday

Hello friday! Dagens rett er en skikkelig koserett. Ofte etter en lang uke er det greit med deilig mat som ikke tar en evighet å lage. Jeg lager en smakfull tomatsaus og blander inn fersk pasta. Server med salat og godt brød. Min favoritt er hvitløksbrød. Skikkelig snadder!! Lag denne retten om du vil bytte ut fredagstacoen! Oppskriften på saus er passe stor, resten av sausen kan du bruke til en god lørdagspizza. God helg.

Pasta friday:
1 potte basilikum.
3-4(eller mer) fedd hvitløk.
1 gul løk.
2 bokser muttit tomater
1 boks tomatpure
4-500 gram pasta
Smak til med salt og pepper.

1. Jeg kjører alt sammen i en foodproseccor. 
2. La det småputre på svak varme. I mellomtiden koker du pastaen som anvist på pakken.
3. Bland inn sausen med pastaen. Server med godt brød.

Dette er en superenkel, men veldig god pastarett. Den tar ikke lang tid og smaker superdigg!

Om du har god tid,lag godt hvitløksbrød til.mmm.

 

Pesto + pasta

Hjemmelaget pesto er noe av det beste jeg vet om. Sammen med pasta er det et lite festmåltid. Å lage pesto selv er utrolig enkelt og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken! Denne retten er en av mine store favoritter. Jeg servere den enten som en kremet variant med fløte, eller med sprøstekt bacon/kylling sammen med en frisk salat. Det er også godt å bare lage pestoen og servere sammen med focaccia. Perfekt til tapas.

Oppskrift Pesto pasta:
Oppskrift på pesto og framgangsmåte finner du http://foodbyvictoria.blogg.no/1411342212_hjemmelaget_pesto.html​
Pasta koker du ettersom hvor mye du skal bruke.

Server med kylling eller bacon. Et herlig måltid.

Chorizo pasta

Enkle retter som smaker godt er gull i hverdagen. Denne lager du på ca.30 minutter. En deilig pastarett med spicy chorizopølse og spinat. Om du har god tid kan du gratinere den i ovnen med god ost. Severe sammen med en frisk salat og godt brød. God lille lørdag.

Oppskrift chorizo 4 porsjoner:
200 gram Gnocchi/eller annen pasta.
200 gram chorizo.
200 gram fersk spinat.
2- 3 fedd hvitløkfedd.
1 boks plommetomater eller cherrytomater på boks. 
1/2 halv paprika.
1/2 gul løk.
1 liten håndfull frisk oregano finhakket.
Smak til med salt og pepper. 
Dryss over parmesan før servering.

1. Kok pasten som anvist på pakken. Legg til siden.
2. Stek chorizoen gylden. Legg til siden. 
3. Stek hvitløk, gulløk og spinat. Til spinaten faller ned. Tilsett tomatene og oregano. La det småputre på svak varme. Smak til med salt og pepper. 
4. Bland alt godt sammen og server. 

Jeg bruker å drysse over litt parmesan før servering. Enkelt og smakfult. Det er også veldig godt å gratinere i ovnen med f.eks mozzarella.



Pasta med rosenkål og chorizo

Pasta er godt og tar ikke lang tid å tilberede. Prøv denne gode pastaen med salt chorizo og smakfull rosenkål. En flott mulighet til å få barna i huset til å spise mer rosenkål. Rosenkål inneholder masse A og C vitaminer, samt jern og kalsium. Dessuten elsker jeg den fine grønnfargen. 

Pasta med rosenkål og chorizo for 2 personer:
100 gram rosenkål
100 gram chorizo
2-3 hvitløksfedd
4 små charlottløk
150 gram pasta (jeg brukte tykk tagliatelle)
1.5 dl matfløte
Smak til med salt og pepper

1. Skyll og rens rosenkålen. Kutt i to og ta vekk det ytterste skallet.

2. Surr i litt olivenolje, i ca. 5 min. Smak til med salt og pepper.

3. Kok pastaen som anvist på pakken. Tilsett finhakket løk og hvitløk. Vend inn matfløte og rosenkål. Bland på svak varme. Brun chorizoen i en stekepanne rett før du servere. Bland alt godt sammen.

Dryss gjerne litt parmesan før servering. Server en deilig og fargerik pasta. Ønsker du den enda sunnere bruk fullkornspasta.


Frister det? Ha en strålende lillelørdag!

Pesto pasta

Helgen er rett rundt hjørnet. Deler en av mine helge klassikere. Pesto pasta toppet med sprøstekt skogsbacon. Smakfullt og godt. Ha gjerne kylling, parma eller noe annet godt til. Hjemmelaget pesto er enkelt å lage, og den smaker mye bedre enn den du får kjøpt på glass i butikken. Server sammen med en frisk salat og godt brød. En sikker vinner.

 

Oppskrift pesto pasta: Juster mengden etter hvor mange dere er. 
Hjemmelaget pesto, oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1411342212_hjemmelaget_pesto.html
Pasta, jeg brukte tagliatelle.
1/2 boks matfløte
100 gram skogsbacon

1. Kok Pastaen som anvist på pakken.

2. Rør inn pesto. Ha i matfløte på svak varme. Rør til alt er godt bladet.  

Server som den er. Eller topp med bacon,kylling, parma eller noe annet godt. 

Fyr i peisen, tenn lys og lag denne deilige pastaen i helgen.

 

Ovnsbakt pasta med chorizo

Jeg elsker pasta, rød pesto og chorizo. Laget dermed denne deilige gratinerte pastaen til middag forleden. Toppet med revet parmesan og mozzarella. Blir det et lite festmåltid. En mektig, men deilig middagsrett. Passer perfekt nå som det er helg, og lov å kose seg litt ekstra. Inviter venner, å bjuda på denne herlige pastaretten :) Jeg spiste restene i dag etter jobb. Lover at denne er god.

Oppskrift 2 porsjoner:

250 gram pasta. Jeg brukte tagliatelle

1.5 dl fløte

3 spiseskjeer cream fraiche

1/2 glass(3-4 spiseskjeer) rød pesto

1/2 paprika

1/2 løk

150 gram chorizo/bacon

2 fedd hvitløk

1-2 never basilikum/timian.

Topp med revet parmesan og mozzarella

1. Kok pastaen som anvist på pakken. I mellomtiden finhakker du grønnsakene.

2. Bland pastaen sammen med rød pesto, chorizo, grønnsakene, cream fraiche og matfløten. Rør sammen på svak varme.

3. Rør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

4. Ha pastaen i en ildfastform. Topp med revet mozzarella,parmesan og friske urter. Stek på 200 grader i ca. 20-25 min. Osten skal være gylden.

Server med en deilig salat og godt brød. Fest i munnen.

Ønsker alle en herlig helg, selv skal jeg jobbe..

Cheers, IV.

Victorias tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus er supert å ha tilgjengelig i kjøleskapet. Enten du skal lage pizza, pasta eller lasange. Eller en god chili. Jeg bruker å lage denne oppskriften, som gir to store glass med saus. Varer lenge i kjøleskapet. Er ikke dyrt å lage og er hjemmelaget. Det beste :) Middagen går i en fei,med ferdiglaget glass i kjøleskapet.

Tomatsaus:
2 boker hakkede tomater(brukte Elerado)
1 boks tomatpure
4-5 hvitløksfedd
1 teeskje sukker
2 spiseskjee cream fraiche
1 gul løk
En stor neve basilikum/timian/organo.
Smak til med salt og pepper

1. Fres hvitløk og løk i olivenolje.

2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure,, salt, pepper og basilikum, timian og oregano. Holder å bare bruke basilikum, eller en av de andre. Brukte alle siden hadde det tilgjengelig.

Jeg lar den putre på middels varme, til den tykner.

3. Stavmiks sausen til en glatt konsistens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du får presset ut de største klumpene

4. Tilsett 2 spiseskjeer cream fraiche tilslutt.

La sausen putre på svak varme til du skal bruke den. Eller hell i glass og sett i kjøleskapet.

Min saus kan 2 fulle krukker av denne størrelsen. Norgesglass.

Alltid greit å ha hjemmelaget tomatsaus tilgjengelig. Til pasta, pizza, lasange osv :)

Håper noen vil prøve? Ha en strålende mandag.

Love IV.

Pasta med rosenkål og chorizo

Pasta er godt og tar ikke lang tid å tilberede. Prøv denne gode pastaen med salt chorizo og smakfull rosenkål. En flott mulighet til å få barna i huset til å spise mer rosenkål. Tilsett gjerne andre grønnsaker.

Pasta med rosenkål og chorizo for 2 personer:

150 gram pasta (jeg brukte tykk tagliatelle)

100 gram rosenkål

100 gram chorizo

3 hvitløksfedd

4 små charlottløk

1.5 dl matfløte

Smak til med salt og pepper

1. Skyll og rens rosenkålen. Kutt i to og ta vekk det ytterste skallet.

2. Surr i litt olivenolje, i ca. 5 min. Smak til med salt og pepper.

3. Kok pastaen som anvist på pakken. Tilsett finhakket løk og hvitløk. Vend inn matfløte og rosenkål. Bland på svak varme. Brun chorizoen i en stekepanne rett før du servere. Bland alt godt sammen.

Server og nyt en deilig pastamiddag.

En ypperlig mulighet for å få barna til spise mer rosenkål.

Frister det?

God torsdag :)

Pasta med fløte, spinat og kylling.

Pasta er noe av det beste jeg vet om. I dag laget jeg denne raske men gode pastaretten til middag. I dag var jeg ganske sliten, etter en lang arbeidsdag og uke i går. Uansett hvor sliten jeg er, klarer jeg aldri å kjøpe med meg en grandiosa eller ferdigmat fra butikken. Hehe. Jeg er for hjemmelaget, og noen retter tar jo ikke mer en 20-30 min å røre sammen. Å lage mat er jo også noe jeg elsker å gjøre. Lag denne middagen til uken.

Pasta med fløtesaus 2-3 porsjoner:

3 - 4 fedd hvitløk

2 sjarlottløker

2 dl fløte

200 gram fersk spinat

250 gram pasta

150 gram kyllingfilet/bacon

Revet permesan

Smak til med salt og pepper

1. Stek spinaten i litt olivenolje til den faller sammen.

La den renne av på papir.

2. Finhakk hvitløken og sjarlottløken

3. Fres løken i litt olje og tilsett fløten. La det koke opp og tilsett en neve parmesan. Samk til med salt og pepper. Jeg bruker peppermix.

4. Skjær kylligen i biter og stek. Krydre med salt og pepper.  La dem renne av.

5. Kok pastaen som henvist på pakken.

Når pastaen er ferdigkokt. Hell av vannet.

6. Hell fløtesausen, spinat, kylling over pastaen. Rør godt sammen.

Smak til med salt og pepper.

Server med engang. Riv over litt parmesan.

En deilig og rask pastarett. Det er også godt å ha bacon også.

Nå skal jeg nyte resten av søndagskvelden,

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits