pannekaker

Happy Sunday

Søndag er dagen jeg unner meg en lang og god frokost. Jeg elsker å ha en slow start på dagen, lese aviser, drikke kaffe og nyte en bedre frokost. Dagens oppskrift er noen saftige bananpannekaker. Disse rører du sammen på 1-2-3. Pannekakene er like gode til frokost som til kvelds. Nyt denne fine søndagen. 

Oppskrift bananpannekaker ca.6-8 stk:
2 modne bananer
2 egg
1 teskjee bakepulver
1.5 dl mel. Bruk gjerne spelt eller havremel.
1 dl lettmelk

1. Rør sammen egg og banan.
2. Tilsett mel og bakepulver. Bland til en klumpfri røre.
3. Tilsett melken. La røren svelle i 5-10 minutter.
4. Varm opp en stekepanne. Stek i smør på middels varme til de er gylden.

Jeg toppet mine pannekaker med vaniljeskyr og granatepler. Skikkelig mums. 



 

Pannekaker til frokost

I dag har jeg seinvakt og unnet meg en deilig frokost. Pannekaker er så lett å røre sammen og det smaker ekstra godt med god topping. Disse er supre å lage om du har god tid på morgningen eller har lyst å invitere venninner på kosekveld. Et lite tips er å stå for pannekakene selv, og la alle ta med en topping hver. Ønsker alle en fin tirsdag.



Pannekaker ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.
2. Sikt inn melet.
3. Vips inn melken til du får en klumpfrirøre.
4. Stek på svak varme. Om du holder pannen på skrå når du øser røren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag røre. Stek til de er gylden.
 

Høst pannekaker

Høsten har kommet til Bergen by. Norske epler smaker så godt om dagen. Jeg kjøpte med meg et par kilo når jeg var på hytten i Hardanger. Det ble til gode eplepannekaker. Disse er like gode til frokost,kvelds eller å ha med som matpakke.Jeg har byttet ut vanlig med spelt mel for en litt sunnere vri. Nyt disse etter en god tur i skogen. Små hverdagsgleder. 

Oppskrift spelt og eplepannekaker ca.6-7 stk mellomstore pannekaker:
1 eple. De norske er supergode.
2 egg.
1.5 dl speltmel.
1 dl ekstra lettmelk.
0.5 teskjee bakepulver.
0.5 teskjee kanel. Bruker gjerne teskjee om du har glad i kanel.
1 spiseskjee sukker.

1. Skrell og kutt eplet i biter. Jeg stavmikset eplet for å få klumpfri røre. Har du ikke stavmikser kan du raspe eplet istedenfor.

2. Tilsett egg og bland godt. Vend inn det tørre og melken. Rør til en klumpfri røre.
3. Stek pannekakene på middels varme. Jeg bruker å steke i smør.



Eplepannekaker som smaker skikkelig høst. Server med syltetøy, ost eller spis dem som de er.

Pancake friday

Pannekaker er så utrolig enkelt, godt og ikke minst billig å lage. I helgene liker jeg å lage frokoster med det lille ekstra. Ukens høydepunkt er en lang helgefrokost med godt lesestoff. Lag disse pannekakene servert med krem og jordbær til en du er glad i. Lover at de faller i smak. Håper alle får en nydelig helg.

Oppskrift pannekaker ca.6 stk:
2 egg
1.5 dl mel
2.5 dl melk
1 ts sukker
Smør til steking.

1. Bland sammen mel og halvparten av melken. Rør til en til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la røren svelle i ca. 20 min. 
2. Ha godt med smør i en stekepanne og bruk en liten øse å fordel røren. Røren skal dekke en tynt lag over stekepannen. Stek gylden på begge sider.

Server enten med pisket krem og friske jordbær. Syltetøy, sukker eller sprøstekt bacon. 

I helgene liker jeg å gjøre litt ekstra ut av frokosten. Det er så godt å servere de søte med krem og bær. mmm. 





Clafotis en klassisk høstdessert

Clafotis er en klassisk fransk dessert. Franskmennene serverer denne pannekake-kaken ofte om høsten. Fylt med plommer eller kirsebær. Denne desserten er like lett å lage som en pannekakerøre, bare at du baker den i ovnen. Konsistensen blir litt cream brulee aktig i midten. En herlig dessert der du kan bruke det du har av frukt og bær. Jeg hadde bringebær og blåbær i min. Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Oppskrift clafotis 5-6 porsjoner:
3 egg
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl melk
300 gram bær

1. Pisk sukker og egg luftig.

2. Tilsett vaniljefrøene. Skjær vaniljestangen på langs, og bruk en kniv til å skrape ut frøene.

3. Tilsett melet og rør til en klumpfri røre.

 

4. Tilsett melk og fløte tilslutt.

 Jeg bruker å ha røren i et litermål før jeg heller i formene. Slipper du å søle.

5. Fordel bærene i små ildfasteformer. Du kan også bruke en stor form.

6. Hell i røren, ikke topp formen med røre. De hever. Stek på 180 grader i ca. 10-15 minutter.

Jeg liker clafotisen litt hevet i kantene, med en cream brulee aktig konsistens i midten. Her er det smak og behag som gjelder. Stek gjerne lengre om du ønsker den mer hevet. 

Server med en kule vaniljeiskrem, såå godt.

Disse kan lages på forhånd, og stekes når gjestene kommer. Eller frys dem ned og varm opp. Tar ikke lang tid.

Bruk opp bær/frukt rester du har liggende. Eller kjøp plommer/kirsebær på butikken. Denne må prøves. 
 
♥ IV.

Bananpannekaker

Har du brune bananer liggende? Da er disse bananpannekakene perfekt å lage til kvelds eller frokost. Eller ha  med i lunsjboksen på jobb. En av mine favoritt pannekaker. Det beste er at de kan nytes med god samvittighet og de er mettende. Vinn vinn.

Bananpannekaker ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal størrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn, havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan sløyves)

1. Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.

Til du får en fin røre, uten klumper.

2. Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.

3. Stek pannekakene på middels varme til de er gyldene. Jeg steker i smør.

Nyt med blåbærsyltetøy. Et deilig måltid.

Pannekaker og et glass iskald skummet melk er min favoritt.

God mandag til alle, ha en herlig uke!

IV.

Healthy banana pancakes

Ingenting er bedre enn noen sunne og gode pannekaker i hverdagen.Eller hva? Disse kan spises med god samvittighet, og passer fint til frokost, lunsj, og etter trening :) Jeg har prøvd mange ulike oppskrifter på sunnere pannekaker, og disse er de beste jeg har laget så langt. Tar max 10 min å lage! Prøv dem! :)

Oppskrift banana pancakes 3 stk:

1 moden banan(mer moden, jo mer smak)

1 egg

1.5 spiseskjee Speltmel(eller annet grovt mel)

1.5 spiseskjee havregryn

0.5 teskjee bakepulver

Meierismør til steking.

1. Miks alt sammen med en håndmikser/stavmikser.

2. Stek pannekakene på middels varme til de er gyldene.

Server sammen med friske bær, og NYT!

Disse metter lenge, og smaker samtidig godt. Anbefaler å gå på internationale butikker å kjøpe frukt og bær. Her selger de ofte blåbær til 10 kr kurven, og moreller til 6.90 hekto.

Ha gjerne mager vaniljekesam på.

Håper det vil smake :)

IV.

Healthy Pancakes

Hei dere,

En stund siden sist blogginnlegg. Har ikke hatt kameralader og motivasjonen har ikke vært på topp. Kommer til å blogge mer framover når jeg har tid :) Idag skal friste dere med en litt sunnere pannakake som passer perfekt som frokost, lunsj og aftens. Hurra!

Oppskrift ca. 5-6 store pannekaker:

1/2 Boks mager vaniljekesam

1 Most Banan

2 egg

1 teskjee Kanel

3-4 spiseskjeer Havregryn

3-4 spiseskjeer Grovt glutenfrittmel

1 dl Skummet melk, eller styrk

Begynn med å mose bananen, tilsett eggene og blandt godt sammen. Tilsett deretter resten av indegriensen, og rør godt sammen. Om røren blir for løs eller for fast tilsett bare mer melk eller mel. Jeg tar det litt på "feelingen".

Stek pannekakene på middels varme til de blir gyldne.

Server sammen med godt syltetøy og et glass melk. Yummy.

Nyt lørdagskvelden, for det skal jeg :)

Ingrid Victoria

Chocolatechip pancakes

Hei dere,

I dag ble det pancakeday friday. Deilige amerikanske pannekaker med chocolatechips, min absolutte favorittfrokost! Jeg bruker en mini stekepanne jeg kjøpte i USA, men vet de selger lignedne på Åhlens  http://www.ahlens.no/kjokken/kjeler-og-mat/stekpanna-mini-id-2224f67d3a43470bba4f79e8f1d536b9.html. Super søte, og pannekakene blir like runde og fine.

Pannekaker ca. 4-6 mini

120 g mel

2 spiseskjeer sukker

1 ts bakepulver

1 egg

1 dl mel

65 g smør

50 g chocolatechips

1. Pisk egg og sukker godt sammen.

2. Rør mel og bakepulver sammen i en bolle/litermål

3. Tilsett melet sammen med melk, og pisk videre.

4. Tilsett smeltet smøret, og rør alt godt sammen.

4. Tilsett chocolatechips tilslutt og rør sammen med en slikkepott.

5. Stek gylne i stekepanne. Bruker ca. 1 stor spiseskje i stekepannen.

I dag serverte jeg sammen med Hershey´s sjokoladesirup og ferskepresset juice.

Perfekt til en bedre frokost i helgen :)

Finn flere oppskrifter på pannekaker her.

Blue Monday

Happy Monday lesere!

I går hadde jeg besøk av bestevenninnen min Charlotte på aftensmat. For anledningen ville jeg lage noe ekstra godt, og landet på deilige amerikanske pannekaker med friske blåbær. Jeg elsker amerikanske pannekaker! Det minner om tiden jeg bodde i Boston. Favoritten min er chocolatechip pancakes, men i går prøvde jeg meg på en ny vri, med amerikanske blåbær. Det ble super delicious, og perfekt til en ekstra god kvelds, eller frokost. Jeg steker alltid pannekakene mine, i min mini stekepanne fra USA, slik at de blir runde og fine!

Oppskrift: ca. 8 stk mini

240 g mel

2-3 spiseskjeer sukker

2 ts bakepulver

2 egg

2 dl melk

130 g smør

Blåbær

1. Smelt smøret

2. Pisk egg og sukker sammen, tilsett deretter mel, bakepulver og melk. Rør godt sammen.

3. Tilsett smøret, og rør alt godt sammen.

4. Tilsett blåbærene tilslutt, vend dem med en slikkepott, og rør forsiktig(røren kan bli farget av bærene)

5. Stek til de er gylne, og server.

Pyntet pannekakene med blåbær og litt melis som en ekstra finish. Er veldig godt å ha litt mager vanilje kesam, eller krem ved siden av.

Lykke til. Denne uken kommer det også flere enkle middagsoppskrifter!

Ingrid Victoria.

hits