Smuldrepai med pistache og madel crumble
Smuldrepai er en av de enkleste dessertene du kan lage. Jeg har laget en deilig crumble med pistache og mandler. Finn frem det du har av bærrester i frysen, og lag denne herligheten til helgen! Perfekt å nyte til VM. Regner med det er flere enn meg som har sittet benket foran tv-en? Jeg er en veldig lettrørt person, så det blir en del tårer underveis. Jeg bare elsker ski og Norge- skijentene er såklart favoritten! Paien laget jeg i små porsjonformer, men du kan gjerne bruke en stor form. Personlig liker jeg godt å bruke porsjonesformer til mange av desserte jeg lager - hvis du serverer gjester, syns jeg det gir det "lille ekstra". I tillegg er det greit å fryse ned, så kan du bestemme hvor mye du til ta opp fra frysen.
Smuldrepai med pistache og mandel crumble:
500 gram bær. Jeg brukte det jeg hadde i frysern; skogsbær, jordbær, blåbær og bringebær
100 gram sukker
Pistache og mandelcrumble:
100 gram mel
80 gram sukker
80 gram kaldt smør
50 gram grovhakket pistache
50 gram grovhakket mandler eller mandelmel.
1. Bland sammen alt i en kjøkkenmaskin til du får brødsmuler. Store og små klumper. Pass på å ikke kjøre maskinen for lenge. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du gjøre det for hånd. Smuldre da inn smøret med hendene.
2. Jeg laget en liten kompott av bærene, men det er absloutt ikke nødvending. Du kan gjerne bare ha bærene rett i formen og helle over crumble. Har du tid er det godt å lage en litt tykkere bærkompott , da tar du i 1 ss maizenna som du blander med litt vann og lar den koke tykt på middelsvarme.
3. Ha bærene/kompott i formen og dryss over rikelig med crumble. Stek på 200 grader i ca.10-15 minutter. Toppen skal være gylden.
Server sammen med vaniljeiskrem eller pisket krem! Du kan også bruke vaniljekesam etc. om du vil ha en litt "sunnere" variant.
God helg og heia NORGE ♥