pai

Smuldrepai med pistache og madel crumble

Smuldrepai er en av de enkleste dessertene du kan lage. Jeg har laget en deilig crumble med pistache og mandler. Finn frem det du har av bærrester i frysen, og lag denne herligheten til helgen! Perfekt å nyte til VM. Regner med det er flere enn meg som har sittet benket foran tv-en? Jeg er en veldig lettrørt person, så det blir en del tårer underveis. Jeg bare elsker ski og Norge- skijentene er såklart favoritten! Paien laget jeg i små porsjonformer, men du kan gjerne bruke en stor form. Personlig liker jeg godt å bruke porsjonesformer til mange av desserte jeg lager - hvis du serverer gjester, syns jeg det gir det "lille ekstra". I tillegg er det greit å fryse ned, så kan du bestemme hvor mye du til ta opp fra frysen.

Smuldrepai med pistache og mandel crumble:
500 gram bær. Jeg brukte det jeg hadde i frysern; skogsbær, jordbær, blåbær og bringebær
100 gram sukker

Pistache og mandelcrumble:
100 gram mel
80 gram sukker
80 gram kaldt smør
50 gram grovhakket pistache
50 gram grovhakket mandler eller mandelmel.
 

1. Bland sammen alt i en kjøkkenmaskin til du får brødsmuler. Store og små klumper. Pass på å ikke kjøre maskinen for lenge. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du gjøre det for hånd. Smuldre da inn smøret med hendene.



2. Jeg laget en liten kompott av bærene, men det er absloutt ikke nødvending. Du kan gjerne bare ha bærene rett i formen og helle over crumble. Har du tid er det godt å lage en litt tykkere bærkompott , da tar du i 1 ss maizenna som du blander med litt vann og lar den koke tykt på middelsvarme.

3. Ha bærene/kompott i formen og dryss over rikelig med crumble. Stek på 200 grader i ca.10-15 minutter. Toppen skal være gylden.

Server sammen med vaniljeiskrem eller pisket krem! Du kan også bruke vaniljekesam etc. om du vil ha en litt "sunnere" variant.



God helg og heia NORGE 

Pai med chevre fra haukeli

Chevre er en fersk geitost utvilket lokalt på haukelig. Jeg plukket med meg denne osten da jeg var på melkerampa i mathallen i går. Synes det er så spennede å kjøpe råvarer som er produsert i Norge. Ekte håndverk! osten hadde jeg i denne deilige paien. Servert sammen med en frisk salat.

Oppskrift 4 små porsjons paier:
Paideig:
2 dl hvetemel
125 gram kaldt meierismør i terninger
2-3 spiseskjeer vann

1. Kna mel og smør godt sammen. Tilsett vann og jobb til du har en fin og jevn deig. Sett i kjøleskapet i ca. 1 time. 

Fyll:
3 egg
2 dl matfløte
1 neve spinat finhakket
1/2 rød paprika finhakket
1/2 rødløk finhakket
100 gram stekt bacon 
1/2 pakke chevre fra haukeli
smak til med salt, pepper og timian.
 
2. Stek baconet i en panne og finhakk grønnsakene.  



3. Del osten i passe biter. Jeg gjorde det med hendene. 



4. Pisk egg, matfløte, salt og pepper godt sammen. Legg fyllet i formene og hell over eggeblandingen. Pynt med litt timian, Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter.



Nyt sammen med en frisk salat og rømme. Min favoritt er feldonsalat. 





Ha en nydelig dag videre, jeg er klar for en treningsøkt før jobb♥ 

Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai er så utrolig godt og en meget enkel dessert å lage. Da jeg var lite pleide søstrene mine og de andre jentene i gaten vår, å plukke blåbær i skogen på sommerkveldene. Etterpå spleiset vi på en boks med vaniljeiskem, og laget smuldredeig fra mammas brune kokebok.Fine sommerminner.Denne er til deg som liker enkle oppskrifter! Server paien lun med en kule deilig iskrem. Da har du en snerten dessert å servere gjestene dine. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Smuldrepai  kan servers til hverdags eller fest.Rema 1000 selger 400 gram frosne blåbær til 6 kr fastpris. Løp å kjøp! Smuldrepai kan lages påforhånd og varmes rett før. Lykke til :)

Oppskrift Smuldrepai med blåbær: 4 mini paiformer eller en liten form.
150 gram kaldt smør i terninger
100 gram hvetemel
70 gram havregryn
100 gram sukker
400 gram fryste blåbær + et dryss sukker og potetmel/maizenna
Mandelfalk til strø

1. Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

2. Tilsett kalde smørterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal være biter igjen av smøret, så ikke overbland.

Ferdig smuldredeig.

3. Dryss over litt sukker og potetmel over de frosne bærene. Bland godt.

4. Ha bærene i ønsket form. Jeg bruker disse ildfaste formene fra Italia.

5. Strø over rikelig med smuldredeig og mandelflak.

6. Stek på 200 grader i 25-30 min. Toppen skal være gylden.

Ferdigstekt smuldrepaier.

Dryss over litt melis for ekstra touch.

Server smuldrepaien lun med iskrem eller varm vaniljesaus til. Supergodt.

Dette er en enkel, men utrolig god dessert. Passer til hverdag og til fest :) Noen ganger er det enkle ofte det beste.

 

Porsjonsquicher med spinat og bacon.

Quiche er utrolig godt og lett å lage. Perfekt å bruke opp grønnsaksrester fra kjøleskapet. Trenger absolutt ikke å bruke mitt forslag, om du har andre ting liggende. Deigen kan lages dagen før, deretter er det bare å kjevle ut og fylle med smakfullt fyll. Venter du gjester kan de lages dager i forveien, og bare tines opp. Server med en frisk salat :)

Paideig 1 stor form – 24 cm eller 5 små paier:

4 dl speltmel/hvetemel

100 gram kaldt meierismør i terninger

2 spiseskjeer vann

3 spiseskjeer olivenolje

1 klype maldonsalt

1 neve klippet timian eller andre urter

Fyll:

4 egg

2 spisekjeer lett creme fraiche

0.5 dl skummet melk

150 gram fersk spinat

1 stor vårløk

1 rødløk

1/2 paprika

3 hvitløksfedd

200 gram bacon

revet mozzarella

smak til med salt, pepper, timian.

1. Bland sammen speltmel, olivenolje, vann, smør, salt og timian i en bolle.

2.Kna det godt sammenJeg bruker hendene, men du kan fint bruke en kjøkkenmaskin. Form det til en ball og dekk med plast i minst 1 time. Jeg hadde min over natten. Bare å blande sammen før du tar kvelden :)

3. Jeg kjøpte disse porsjonspaiformene i Israel i sommer. Veldig fine og er med løs bunn.

4. Kjelve deigen til ca. 3 cm tykkelse. Press ned i formene.

5. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen på 180 grader i 8-10 min. Den skal akkurat bli litt gylden.

6. Når paiformen stekes. Begynn på fyllet. Hakk charlottløk, vårløk og hvitløk i tynne skiver. Stek gylden i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten, og la den surre til den så vidt faller sammen. Ha den deretter i en sil, og press ut alt vannet. Jeg brukte en slikkepott, som jeg presset ut væsken med. Her er det viktig å ikke å slurve. Blir det for mye væske i spinaten, blir paiskallet vått.

6. Stek baconet gyldent og la dem renne av på et papir.

7. Pisk sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper i en bolle. Jeg bruker å gjøre det i et litermål. Da er det mye enklere å helle eggeblandingen over paien, uten å søle for mye. Hell over paiformen. Topp med revet mozzarella og timian. Stek på 180 grader i 25-30 min. Bruk en stekepinne for å se at paien er ferdigstekt.

Server paiene med en frisk salat og godt brød.

Disse er fine å lage før du venter gjester. Egner seg godt til frysing.

Håper det smaker!

Love IV.

Blåbærpai

Hei fininger,

Nå er det masse deilig bær i butikkene. Ble derfor blåbærpai til dessert igår. Servert sammen med vaniljeiskrem, smelter det i munnen. Bruk dine favorittbær, og lag en herlig pai til sommergjestene du får på besøk :) Idag brukte jeg noen mini bakeformer fra Italia, vet de selger lignende i Norge. Jeg elsker å bake min egen lille kake, istedenfor å lage en stor pai. Det er også mye lettere å å fryse ned, og ser mer smakfult ut.

Paibunn- ca. 4 miniformer

125 g hvetemel

65 g smør

1 egg

1 ts vaniljesukker

20 ml kaldt vann

2 spiseskjeer melis

Fyll:

250 g blåbær. Idag brukte jeg amerikanske blåbær, gode og saftige bær.

2 spisekjeer sukker.

1. Miks sammen alt i en bolle med mikser, eller for hånd.

2. Sett i kjøleskapet minst 1 time.

3. kjelv deigen ut i ønsket tykkelse, og legg i formene. Prikk med en gaffel i deigen.

4. Stek bunnene i ca.15 min på 200 grader.

5. Fordel blåbærfyllet i formene, og pynt gjerne med å legg litt paideig i mønster på toppen. Pensle mønstere og kantene med egg, og stek videre i ca.10-15 min.

Serverte sammen med vaniljeiskrem. Pynt gjerne med å legg litt paideig i mønster på toppen.

Ha en fin dag videre, kom gjerne med comments!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits