Muffins

Blueberry monday

Blåbærmuffins er saftig og gode. Personlig liker jeg muffins bedre enn cupcakes. Toppet med en crunchy crumble av pistache og mandler er det en sikker vinner hos meg. Disse lages på 1-2-3. Har du en blå mandag i dag? hvorfor ikke lages disse. Om du ønsker en sunnere variant. Ha i grovere mel og mindre sukker :) Blueberry muffins ca. 12 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk/fløte
150 gram blåbær

1. Miks smør og sukker mykt sammen. 
2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet.
3.Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Sikt inn.
4. Tilsett melken og miks videre.
5. Ha i blåbær. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå.6. Bruk en cookiescopp, og ha ca. 1 scoop i hver form. Dryss over mandelflarn, eller hakkede nøtter tilslutt. Jeg hadde litt crumble igjen fra smuldrepai. Veldig godt å toppe med også. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1424994140_smuldrepai_med_pistac.htmStek på 200 grader i ca.15 minutter.


Blueberry white chocolate muffins

Cupcakes har alltid vært en favoritt hos meg. Noe av det første jeg begynte å bake masse av, med ulike smaker og frostinger. I seinere tid liker jeg egentlig best en naturell muffins fylt med blåbær og hvitsjokolade. Utrolig godt og med blåbærene blir de utrolig saftige. Både bringebær og blåbær egner seg godt. Disse slang jeg sammen i en bakebolle på under 30 minutter. Supert å lage om du får gjester eller om du vil unne deg noe godt til kaffen :)

Blueberry white chocolate muffins ca. 14 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk/fløte
150 gram blåbær
100 gram hvitesjokoladeknapper

1. Miks smør og sukker mykt sammen. 2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet. 3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Sikt inn.

4. Tilsett melken og miks videre.

5. Ha i blåbær og hvitsjokolade. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå.

6. Bruk en cookiescopp, og ha ca. 1 scoop i hver form.

7. Dryss over mandelflarn, eller hakkede nøtter tilslutt. Stek på 200 grader i ca.15 minutter.

Det beste med baking, er den gode lukten som fyller huset. mmm.

Enkle og smakfulle blåbærmuffins.

Dryss over litt melis før servering. For en ekstra touch.

Disse egner seg godt til frysing. Flott å ha liggende om det kommer noen på besøk, eller å ha med i tursekken.

Blåbær og hvitsjokolade muffins

Fredagmorgen laget jeg disse blåbærmuffinsene. Når det er helg liker jeg å lage noe ekstra godt til frokosten med familien. Disse muffinsene tar ikke lang tid å lage. Hvitsjokolade og blåbær smaker også fortreffelig sammen :) Oppskriften kan fint lages med andre bær som jordbær, rips eller bringebær. Er jo så mye gode bær i butikkene nå :)

Blåbær muffins ca. 12 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
150 gram blåbær
50 gram hvitesjokoladeknapper

Sett ovnen på 200 grader.

1. Miks smør og sukker mykt sammen.

2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn i røren. Tilsett melken.

4. Ha i blåbær og hvitsjokolade. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå. Supergod røre, må bare smake.

Jeg kjøpte disse fine papirformene på Clas Ohlson for 19 kr.

Fyll formene med røre ca.1.5 scoop med røre. Stek i ovnen i ca. 15 min. 

Jeg synes disse smaker best med et glass melk og kaffe. mmm. Muffins er også supre å fryse ned, slik at du har et lager om det kommer gjester, eller om du skal ut på tur :)

Lykke er god mat!!

Ønsker alle en super søndag i finværet

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits