middag

Vegetar taco

Mandagen er rett rundt hjørnet og jeg tenkte å dele en god "meatfree monday" oppskrift. Nemlig vegar taco med kikerter. Jeg skal ærlig innrømme jeg var litt skeptisk om dette var godt, men det var virkelig!! Jeg smakte nesten ikke forskjell. Dette er en god nr.2 om du vil bytte ut litt på kjøttvarianten og spare noen kroner. En boks med kikerter koster mellom 7-10 kr. Godt for magen er det også med litt kjøttfritt til middag. Lag en deilig salat til med noen gode lefser/skjell.

Oppskrift vegetar taco:
1 boks kikerter(brukte en boks fra go green)
1 pakke tacokrydder
Grønnsaker. Jeg laget en liten salat av hjertesalat,vårløk,agurk og hjemmelaget tomat salsa.
Rømme og ost.
Tacolefser

1. Hell av vannet på kikertene og skyll godt.
2. Varm opp olje i stekepanne. Stek kikertene litt mye i olje og mos med entene en gaffel/potetmoser. Tilsett tacokrydder og litt vann. Bland det godt sammen og la det putre på svak varme.
3. Lag ønsket salat. Her er det perfekt å bruke rester fra helgen.

Server og nyt. Lover at dette er supergodt.

Ønsker alle en nydelig start på uken.


 

Hjemmelaget Falafel

Bloggen har hatt en aldri så liten ferie. Jeg har vært i Israel og vært bortreist med jobb. Det er alltid godt med lite avbrekk fra matlaging. Da kommer alltid ny inspirasjon og oppskrifter. Israel har de fineste kjøkkenbutikkene med alt av utstyr du kan tenkte deg. Jeg kan gå i timesvis å se og plukke ut nye skatter. Flere som er like matnerd?  Masse nytt og fint utstyr som ble med meg hjem. Gleder meg til å vise de nye iskremformene mine.

Dagens rett er supergode falafel boller. Spiste en god del av disse på ferie. Dette er virkelig noe alle bør lage. De er vegetarisk og smaker himmelsk sammen med hummus og pitabrød. Jeg har begynt med et fast vegatarisk måltid i uken. Synes det er gøy å utforske matretter uten kjøtt/fisk. Kom gjerne med innspill på oppskrifter/ting dere vil jeg skal skrive om.

Oppskrift hjemmelaget falafel ca.20 stk: Oppskrift fra matpåbordet
2 bokser kikerter i lake
1/2 gul løk
1-2 hvitløksfedd
1 spiseskjee finkhakket persille
2 spiseskjeer finhakket koriander
1/4 teskjee cayenne pepper
1/2 teskjee spisskumin
1/2 teskjee malt koriander
1/4 teskjee kardemomme
1/2 teskjee bakepulver
1 teskjee salt
1-3 spiseskjeer mel
sesamfrø
olje til steking

1. Skyll kikertene godt i vann. Jeg bruker en sil. Finhakk koriander,persille, løk og hvitløk. Ha alt sammen i en food processor(har du ikke bruk f.eks en stavmikser).
2. Bland sammen krydder og mel i en egen bolle. Tilsett i blandingen. Begynn med en spiseskjee mel. Du må prøve deg fram med massen, om det blir for løs ha i mer og den er for fast tilsett litt vann. Deigen skal være myk og god å jobbe med. Ha spiseskjee i vann og lag kuler i håndflaten din.

2. Rull i sesamfrø. Sett bollene kaldt en time ++ før du steker. Jeg gjorde ikke dette og det gikk fint. Blir litt bedre resultat om du har de kaldt først, blir det lettere å steke.
3. Ha godt med olje i en høy kjele, slik at de er på høyde med falafelen. Stek de til de er gjennomstek og brune. Pass på å være forsiktig. La de renne av på papir.



Server sammen pitabrød, hummus og midøsten salat(terninger av agurk, tomat og paprika).

Dette er virkelig supergodt og enkelt å lage. Smaken er fantastisk.

Ovnsbakt paprika

Ovnsbakte grønnsaker er et supergodt alternativ når du ønsker en lettere middag. De aller fleste grønnsaker kan ovnsbakes med smakfult kjøttfyll. Dagens oppskrift er med paprika. Jeg bruker å lage en kjøttsaus med de grønnsakene jeg har liggende. Har skrevet hva jeg har brukt i oppskriften, men bruk det du liker best eller har av rester. Husk å finne store paprikaer når du handler,slik at du får fylt dem godt opp. Er du ikke så glad i paprika? er squash, aubergine eller poteter godt å fylle. Ha en nydelig onsdag.

Oppskrift fylt paprika: 6 halve.
3 store paprika
200 gram karbonade/svinekjøttdeig
150 gram spinat
1 liten gulrot finhakket
1 liten gul løk finhakket
2 fedd hvitløk
1/2 boks tomater på boks
4 spiseskjeer tacokrydder
Smak til med salt og pepper.
Revet mozzarella ost

1. Stek kjøttdeigen, og tilsett tacokrydder. Sett til siden.
2. Finhakk alle grønnsakene. Stek det på svak varme og tilsett kjøttet. Ha i tomatsausen og la det småputre.
3. Del paprikaen tvers over på midten. Rens ut frøene og stilken. Vær litt forsiktig slik at du ikke får hull.
4. Fyll paprikane med kjøttblandingen.Dryss over mozzarella og topp med urter. Stek på 200 grader i ca. 25-30 min. De skal være gyldende.




 

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Squash spaghetti med hjemmelaget tomatsaus

Har du lyst til å få enda mer grønnsaker inn i kosten og en sunn middag i hverdagen? Da er denne oppskriften til deg. Squash tilhører gresskarfamilien og er rik på både jern og vitaminer. Det er en mager grønnsak som smaker godt. I dag har jeg laget squash spagheti med hjemmelaget kjøttsaus - et sunnere alternativ du kan bytte bort den vanlige spaghettien med. Det smaker kjempegodt, og ser samtidig veldig delikat ut på tallerkenen! Jeg bruker å lage hjemmelaget tomatsaus, og lager ofte litt ekstra i samme slengen som jeg har stående på et glass i kjøleskapet. Holder seg en stundt. Perfekt å bruke til andre middagsretter som for eksempel på pizza, chili ect.

Oppskrift squash spaghetti 1-2 porsjoner:
1 stor squash (eller to små)
200 gram karbonadekjøttdeig
Tomatsaus (oppskrift på hjemmelaget tomatssaus finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168993_victorias_tomatsaus.html
1 liten neve frisk basilikum

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjøpte min for 129 kr på Jernia, men du kan også bruke en skreller. Riv til du kommer til frøene

 

2. Stek kjøttdeigen og ha over tomatsausen. Her kan du selvfølgelig gjøre raske løsninger som å bruke pesto, cream fraiche eller et par tomater/urter for å smaksette om du ikke har tid til å lage saus.
Oppskrift med pesto finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410944144_17092014.html


3. Kok opp vann i en kjele, legg squash spagehettien i en sil over kjelen og legg på lokk. Damp squashen i ca. 3 minutter.



Server med engang. Dryss over litt pinkjerner og parmesan om du har.





Dette er en veldig rask, enkel og rimelig middagsrett å lage - samtidig litt mer spennende enn de "vanlige" måltidene de fleste bruker å lage. Håper det smaker:) 

Aubergine lasange

Grønn Januar forsetter på bloggen. I helgen laget jeg en veldig god lasange med aubergine. En litt lettere versjon istedenfor å bruke pastaplater, men veldig god. Her kan du bruke opp grønnsaksrester i kjøttsausen. Denne laget jeg på under en time. Bytt ut kjøttet i oppskrift med mer grønnsaker om du vil lage en vegetar versjon. Sunn og rask hverdagsmiddag i ukedagene.  

Oppskrift aubergine lasange:
400 gram karbonadekjøttdeig
1 boks hakket tomat
3 spiseskjeer cream fraiche
2 mellomstore auberginer
150 gram spinat
1 rødløk
3-4 fedd hvitløk
1 purreløk
Smak til med basilikum, salt og pepper.
Ønsker mengde revet ost. Brukte selv rundt 2-300 gram.

1. Finhakk grønnsakene og kutt auberginen i 1-2 cm tykke.

2. Pensl dem lett med olje og stek til de blir myke i stekepanne. La de renne av på kjøkkenhåndle så fort de er myke.

3. La de hvile på kjøkkenpapir mens du lager kjøttfyllet.

4. Stek kjøttet sammen med litt olivenolje i pannen. Tilsett grønnsakene. La det bli mykt, før du tilsetter hakkede tomater og cream fraiche. La det putre i 5-10 minutter.

5. Legg lagvis aubergineskiver, kjøttsaus og ost i en ildfastform. Jeg gjorde tre lag. Du kan gjerne lage becamel saus om du ønsker det. 

6. Topp med friske urter. Jeg brukte basilikum og koriander. Stek på 200 grader i ca. 30-35 minutter til osten er gylden.

Herlig middag på 1-2-3. Jeg deler denne i fire og har som lunsj/middag. Yum!



Squash spaghetti

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte å dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her får du i den en ekstra grønnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut på tallerken. Grønt er skjønt :)



Oppskrift Squash spaghetti:
1 squash
2 spisekjeer pesto 

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjøpte min for 129 kr på Jernia. Du kan også bruke en skreller. Riv til du kommer til frøene.

2. Kok opp vann i en kjele, legg squash spagehettien i en sil over kjelen og legg på lokk. Damp i squashen i ca. 3 minutter. Rør inn pesto.

Dette må alle prøve. Et kjempegodt tilbehør eller til middag. Ha gjerne på et godt kjøttsaus, pesto ect.

 

Jeg har laget også en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

 

Nyt denne solfylte høstdagen, 
 Ingrid Victoria 

IV´s hjemmelaget lasange

God torsdag.

Jeg har hatt fri i to dager. Superdeilig. Dagene har gått til å bake, trene og lese bilteori. Sistenevnte er ikke så gøy, men må ha lappen. Målet er å ha den innen sommeren er slutt. Dagens middag  jeg deler med dere i dag, er min hjemmelaget lasange. Lasange er både enkelt og godt å lage. Flott å server når du venter mange gjester. Gjerne med en salat og hvitløksbrød til :)

Jeg har forklart i tre steg nedenfor. Tomatsausen trenger du selvsagt ikke å lage slik jeg forklarer. Jeg bruker ofte å lage en stor porsjon hjemmelaget tomatsaus, som jeg oppbevarer på glass i kjøleskapet. Da har jeg alltid saus til pizza, pasta ect. Du kan også bare tilsett hakkede tomater, pure og hvitløk i kjøttfyllet. Om du ikke har tid til å lage sausen.

Kjøttfyll:

400 gram kjøttdeig/karbonade/svin/kylling

2 gulrøtter

1/2 paprika

3 vårløk

1 selleri

1 store neve spinatblader

1. Finhakk grønnsakene. Stek kjøttdeigen, og tilsett grønnsakene.

Tomatsaus:

1  boks hakkede tomater

1 boks tomatpure

3-4 hvitløksfedd

1 teeskje sukker

1 spiseskjee cream fraiche

1 gul løk

En stor neve basilikum/timian/organo

Smak til med salt og pepper

2. Fres hvitløk og løk i olivenolje. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure,, salt, pepper og basilikum. Jeg lar den putre på middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du får presset ut de største klumpene. Tilsett 1 spiseskjee cream fraiche tilslutt. Hell over kjøttblandingen.

Permesan ostesaus:

2 spiseskjee Smør

4 spiseskjeer Hvetemel

47-8 dl Melk

5 spiseskjeer Permesanost(Rema 1000 selger permesan i poser til 8 kr stk a 40 gram)

1 ts Malt muskat

Smak til med salt og pepper

3.Smelt smøret på lav varme, og tilsett hvetemel. Spe inn melk under omrøring og la den koke i 10 min. Tilsett permasanost og smak til med muskat, salt og pepper.

Når alt er laget klart. Gjenstår det å bygge lasangen. Jeg bruker en en vanlig firkantet ildfastform. Hell litt saus i bunnen, legg 3 lasangeplater(hvor mande du får plass til, skal dekke sausen). Ha over kjøttfyll, gjenta prossesen igjen. Min form gi to lag.

Topp med revet ost, og friske urter om du har liggende. Stek på 200 grader  i ca.30-40 min, til osten får en gylden og fin farge.

Server med frisk salt og rømme til. En enkle og god middag. Flott å fryse ned også.

Ha en strålende torsdag,

Love IV.

Sunn Aubergine Pizza

Sunn pizza til middag. Regner med at det er flere enn meg, som liker sunne og raske middager i hverdagen? I dag skal jeg friste dere med denne deilige aubergine pizzaen. Aubergine er veldig kalorifattig, 100 gram gir 23 kalorier. Jeg hadde aubergine som pizzabunn og toppet den med deilig hjemmelaget tomatsaus og fyll. Det var utrolig godt! Dette er en rask og sunn middag, ferdig på under 30 min. Det liker vi :)

Oppskrift Aubergine pizza:

1 tykk augbergine - jeg brukte fire skiver, ca 2-3 cm tykke.

Tomatsaus eller tomatpesto- oppskrift her http://foodbyvictoria.com/2013/09/27/italienks-pizza-med-blamuggost-og-chorizo/

Skinke, chorizo, pepperoni

Spinatblader

Olivenolje til pensling

Revet mozzarella

Friske urter

1. Sett ovnen på 220 grader. Del aubergine i tykke skiver 2-3 cm tykke. Pensle dem med olivenolje, og stek dem i ca. 1 min på hver side, til de har fått farge. Legg dem deretter på bakepapir. Ha på tomatsaus, skinke, spinatblader og revet mozzarella. Et lite tips er å lage en stor porsjon tomatsaus å ha liggende på glass i kjøleskapet. Det kan brukes til alt. Ellers kan du ha på ketchup, eller tomatpesto.

2. Stek dem på 220 grader i ca. 10-15 min. Osten skal være gylden.

Disse kan du nyte med god samvittighet.  Aubergine er veldig kalorifattig. 100 gram aubergine gir 23 kalorier. Pluss  2,3 gram kostfiber. Vinn vinn :)

Server på en seng av spinat og cherrytomater. Sunt og godt :) mmm.

Lag gjerne en urtedressing av mager kesam og urter og hvitløk. Supergodt.

Håper det smaker :)

God torsdag fine lesere,

IV.

Hjemmelaget vårruller med grønnsaksblanding og kylling

Vårruller er overraskende lett å lage. Så lett at du ikke trenger å kjøpe ;) Jeg har laget disse gode vårrullene med grønnsaksblanding og kylling.  Velg det fyllet du liker best, enten det er med kjøtt, kylling, veggetar eller fisk. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så glad i thaimat, derfor har jeg tatt sauser og glassnudler i oppskriften. Lag din egen favoritt vårull med det fyllet du liker best. Enkelt, raskt og godt. Kan anbefale denne kombinasjonen :) Vårrullark fåes kjøpt til en billing penge på internasjonale matvarebutikker, eller på Meny/Ultra.

Oppskrift våruller ca. middels store 15 stk:

1 stor kyllingfilet

1 paprika

1/2 gul løk

15 spring roll pastry ark

2 gulrøtter

1 halv liten kål(eller ønsket mengde)

3 fedd hvitløk

Raspolje til frytering

Smak til med timian(andre urter) salt og pepper.

1. Kutt kålen i strimler, og finhakk resten av grønnsakene. Bland sammen i en bolle.

2. Legg vårrullarkene på benk for å tine.

3. Kutt kyllingen i små biter, stek med salt og pepper. La dem renne av, før du blander inn grønnsaksblaningen.

Bland alt godt sammen.

4. Her har jeg lagt fram hvordan du bretter en vårruller. Det er ikke så velding vanskelig. Dette var min første gang, og resultatet ble slett ikke værst. Øvelse gjør mester! Ikke legg for mye fyll inni, da sprekker de. Snakker av erfaring. Penlse kantene med egg. Slik at det blir limt sammen. Følg framgangsmåten på bildene.

.

Det blir som en konvolutt nesten.

5. Legg alle vårullene klar på en fat, mens du venter på at oljen skal bli varm nok. For å sjekke at oljen er varm nok, ta en brødbit på en gaffel og dypp nedi. Hvis det bobler rundt brødbiten, er oljen klar. Friter til de er gyldene ca. 2- 3minutter. Husk å snu dem

La dem renne av på papir.

Så godt, så enkelt. Trenger ikke å dra å kjøpe vårruller, når du kan lage minst like gode selv.

Jeg serverte med en frisk salat til. Supergodt.

Er også godt å servere med ulike chilisauser og soyasaus. Lag en deilig wok til, om du liker det best.

God tirsdag til alle!

IV.

Shepherds pie

Mandag ny uke med nye muligheter. Start uken med denne tradisjonelle engelske retten. Kjøttstuing med potetstappe i ovnen. Tradisjonelt brukes det lammekjøtt. Jeg brukte svinekjøtt i min, og gjort min egen vri.  I denne middag har du mulighet å bruke opp grønnsaksrester fra helgen i kjøttsausen. Alt i ett gryter er både godt og varmer nå, somdet begynner å bli kaldere. Du kan lage denne i forveien og la den stå i kjøleskapet. En smakfull rett som er fin å lage om du venter mange på besøk.

Shepards pie 4 porsjoner:

300 gram svinekjøttdeig

1 løk

1 vårløk

1 kinesisk hvitløk(hodehvitløk)

2 gulrøtter

1 liten paprika

Smak til med salt, pepper og urter.

Tomatsaus:

1 boks hermetiske tomater

1/2 boks tomatpure

1-2  never fersk baslikum

3 fedd hvitløk

2 spiseskjeer olivenolje

Smak til med salt og pepper

Potetmos:

5 middelspoteter

1 stor glatt smør

1.5 dl melk

Revet parmasan

Smak til med salt og pepper

1. Vask og og skrell potetene. Kok dem møre i vann.

2. Finhakk grønnsakene. Er kjempe godt med bønner og selleri også.

Jeg brukte masse løkrester jeg hadde liggende.

3. Ha olje i en stekepanne og sett på full varme. Deretter har du i kjøttdeigen. Da steker du kjøttet i stedenfor å koke det. Stek kjøttet gyldent og tilsett grønnsakene. Ha i tomatsausen.

La det putre på lav varme, mens du lager potetmosen.

4. Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk, en glatt meierismør og salt og pepper.

Mos potene  med en potetmoser.

5. Sett ovnen på 200 grader, med varmluft med grill. Jeg bruker disse fine ildfasteformene. Legg kjøttfyllet i bunnen.

Ha over potetstappen.

6. Riv over parmesan eller annen ost. Dryss over litt rosmarin. Stek i 20- 30 min. Til Potetmosen er gyldenbrun på toppen.

Lover at det lukter godt i huset når disse kommer ut av ovnen. Potetmos er noe av det beste jeg vet om. Denne er definitivt en favoritt hos barna.

Server som den er, eller lag en frisk salat til. Mums!

God mandag til alle. Grip uken med et smil :)

Love IV.

Dobbelt bakt potet

God fredag kjære lesere,

Helgen er en fin anledning til å lage noe ekstra godt til middag. I dag skal jeg friste dere med bakt potet fylt med deilig fyll. Den perfekte fredagskosen :) Pass på å kjøpe runde poteter, slik at det er mye innemat. Disse er mektige så beregn ca. 1 potet til hver.

Bakt potet til 6 personer:

6 store poter

4 vårløk

1 kinesisk hvitløk

1/2 gul løk

200 gram bacon

1 books cream fraiche

0.5 dl matfløte

revet ost

smak til med salt og pepper

timian

1. Skyll og vask potetene, skjær dem deretter på langs.

Legg dem på bakepapir drysset med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time.

2. Mens potene baker  i ovnen. Begynn å lag fyllet. Vask vårløken, og hakk alt i små biter.

Stek baconet, og la fettet renne av på papir.

3. Potene er ferdig bakt, når innematen er myk.

Bruk en kniv på å snitte rundt kanten på poteten. Ta ut fyllet med en skje. Er lurt å holde poteten med en grytevott, siden den er så varm.

4. Bland fyllet med potetene. Rør inn cream fraiche og matfløte. Smak til med salt og pepper.

Fyll potene, og dryss over revet ost og timian. Stek i ca. 15 min. Osten skal være gylden på toppen.

Yummy, så er det bare å glede seg til maten :)

Server potene med en frisk salat og rømme. Den perfekte fredagkosen foran TVen :) Meget smakfult.

Ha en strålendekveld,

IV

Potetkarbonader

God morgen,

Poteter er en stor favoritt hos meg, og det passer jo til så mangt. Jeg fikk denne oppskriften av min vennine Emeli. Potetkarbonader, eller "potatisbullar" som det heter på svenska. Du kan bruke grønnsaker som gulrøtter, poteter og squash osv. Disse grønnsakskarbonadene passer perfekt som tilbehør til middag, og kan få småbarna til å spise mer grønnsaker :)

Oppskrift ca. 6 stk

1/2 kg Raspet poteter

1 Egg

1 dl Mel

0-5 dl Sesamfrø

1 ts Cumin

2 fedd revet hvitløk

Fersk koriander hakket, eller du kan bruke krydder.

Smak til med salt og pepper

1. Vask og skrell potene. Rasp potetene. Jeg bruker den groveste raspen.

2. Bland inn mel, krydder, egg og sesamfrø. Bland godt.

Røren skal være litt klissete, de former seg sammen når du steker dem.

3. Form baller, og stek på lav varme. Viktig at de blir skikkelig gjennomstekte.

Server sammen med ketchup, og kjøtt/kylling.

Spennede med en annen form for potet.

Ha en fin tirsdag videre,

Ingrid Victoria.

Kålsalat

Hei dere,

Nå har jeg ligget syk siden lørdagkveld med feber og halsbetennelse. Typisk å få det nå i førjulstiden! Kan ikke huske sist jeg har vært så dårlig. Formen begynner heldigvis å komme seg, men forsatt syk. Orker iallefall å dele denne kålsalaten jeg laget forrige uke med dere. Kål er sunt og godt. Denne kålsalaten passer perfekt som middagstilbehør. Rask, enkel og ikke minst billig å lage :)

Kålsalat:

1 halv kål

10 små sjampinjong

smør/olje til steking

smak til med salt og pepper

1.Skjær kålen i tynne strimler. Gjør det sammen med sjampingjongen.

2.Ha smør/olje i en stekepanne. Stek til kålen får en gylden farge og sjampingjongen er godt stekt. Smak til med salt og pepper.

Server sammen med kjøtt eller kyllinmiddag. Supergodt og sunt :) En ny favoritt hos en som trodde hun ikke likte kål!

Ønsker alle en fin kveld!

IV.

Kålrotchips

God Lørdagmorgen,

Jeg har posted denne oppskriften i sommer, men velger å gjøre det igjen :) For dette smaker bare fantastisk! Kålrot som også kalles " Nordens appelsin" er også meget rik på C-vitaminer. Her er det bare å kjøre på med kålrot som tilbehør til en herlig middag, eller som bare en litt sunnere snacks :) Lykke til!

Kålrotfries for to personer:

1 kålrot

1 liten neve Rosmarin

50 g  revet parmesan

3 fedd revet hvitløk(eller 1 hel mini hvitløk)

Dryss over olje, havsalt og pepper etter behov.

1. Skrell kålroten.

2. Skjær kålroten i lange strimler. Passe tykke.

3. Ha bakepapir i en langpanne. Legg kålrot frisene i pannen. Rasp over revet parmesan, hvitløk og salt, pepper og rosmarin. Jeg hadde en god del olje over. Jeg blandet alt med hendene, slik at hver fries skulle bli godt dekket.

Stek i oven på 225 grader i ca. 30 min. Stek først i 15 min, ta brettet ut av ovnen og snu frisene, stek videre i 15  min.

Kålrotfrisene får en fin og gylden farge når de kommer ut av ovnen.

Server sammen med ketchup, og valgfritt tilbehør.

Anbefaler å lage dette, smaker fantastisk. Mmm my new fav!

Kjøp kålrot imorgen, og gi tilbakemelding!

God helg

IV.

Nachos

God fredag,

Nå nærmer det seg helg snart. Herlig! Jeg skal jobbe imorgen, så kan jeg ta helg :) Høsten har også kommet snikende, noe som jeg synes er herlig. Høst er en av favoritt årstidene mine. Strikkejakker, uggs og frisk luft. Gleder meg til å lage masse deilige supper og god varm mat. Alt ved sin årstid. Igår hadde jeg koslig middag med en av mine gode venniner Rebecca. Laget nachos, siden vi begge er glad i meksikansk mat. Yummy! Noe for fredagskosen?

Oppskrift nachos for 2 stk:

1 pakke Karbonadekjøttdeig

1 pakke Tacokrydder

200 - 250 gram Nachochips/Tortillacgips(velg for mye du selv vil ha)

Ost etter ønsket mengde. Vet noen elsker det cheesy.

1. Stek karbonadekjøttdeifg og tilsett tacokrydder.

2. Legg et lag tortillachips i bunnen på en form. Legg deretter kjøttdeig over og tilslutt ost.

Legg to lag tilsammen. Stek i ovnen på 200 grader i ca.20 min. Jeg liker at det er godt stekt.

Server sammen med frisk salat, rømme og salsa.

Ha en fantastisk helg,

IV.

Gratinert Bagett

God Søndag,

I helgen har jeg laget gratinert bagett. Perfekt om vil ha en rask og god middag.

Oppskrift 1 stor lys bagett:

300 gram Karbonadekjøttdeig(eller annen kjøttdeig)

4 Spiseskjeer Cream Fraiche

1 pakke Tacokrydder(eller annen krydder)

100 gram Revet ost

1/2 boks Hakket tomater

1. Stek kjøttdeigen og tilsett cream fraiche, krydder og hakket tomater.

2. Skjær bagetten på langs og del den i to.

3. Ha på kjøttfyll og ha over revet ost.

Stek på rist på 200 grader i ca.20 min.

Server sammen med salat.

Nyt søndagen,

Love IV.

Langpannepizza

Hei dere,

Jeg er på ferie hjemme i Bergen og nyter sommeren. Håper dere gjør det sammen. Siden vi er en storfamilie laget jeg to langpanne pizzaer. Om du bare vil lage 1 langpanne pizza, så halvere du oppskriften. I pizzadeigen har jeg også tilsatt fetaost, for å få en fersk og god bunn. Dette er en super middag når man venter mange gjester. Pizza er jo en favoritt hos de aller fleste.

Oppskrift 2 langpannepizza:

1 pakke Tørrgjær

6 dl Vann

1 ts salt

1 ts hvitløkssal

100 gram Fetaost(kan sløyfes)

9-10 dl Hvetemel ++

Pizzafyll:

800 gram kjøttdeig

2 Pakker tacokrydder

7-800 gram revet ost

Organo

1. Bland vann og gjær sammen i en bolle

2. Tilsett mel, fetaost og saltet. Bland videre. Jeg bruker å blande med hendene. Tilsett mer mel om deigen blir veldig klissete.

3. Legg deigen på en benk, og kna den i 5-10 min før du setter den til heving. Den skal heve til dobbelt størrelse.

4. Del den hevet deigen i 2, og skjelv den ut. Ha godt med mel når du kjevler, slik at bunnen ikke klistrer seg fast.

Legg deigen i en langpanne

Jeg laget en enkel tomatsaus:

1 Løk finhakket

2 Fedd revet hvitløk

2 Bokser hermetisk tomat

2 Spiseskjeer basilikum

salt og pepper

1. Fres løken og hvitløken i en kjele sammen med en skvett olje.

Tilsett hermetiske tomater og organo. Smaktil med salt og pepper. La sausen småkoke i 5-10 min.

5. Legg tomatsaus over pizzadeigen

6. Legg på fyll, her kan du bruke hva du vil som kylling, kjøttdeig, skinke og grønnsaker. Jeg hadde tacokjøttdeig på min.

7. Ha over revet ost og dryss over organo. Stek i ovenen på 250 grader i ca. 15-20 min.

Server med en frisk salat og rømmedressing.mmmm.

Kos dere i finværet, IV.

Potetmuffins

Happy Tuesday,

Sommerværet er på plass her i Bergen. Laget dermed disse potetmuffinsene til middag. En ny og smakfull vri med poteter. Du kan fylle redene med hva du vil, som kylling, kjøttdeig eller sjømat. De passer også fint som bare tilbehør til en lekker salat.

Oppskrift ca. 12-14 muffinser

900g poteter revet

3 Hvitløksfedd, finrevet

50g Revet parmesanost

4 spiseskjeer  Olivenolj

salt og pepper smak til.

1. Rasp potetene.

Jeg brukte den groveste raspen.

Legg revet potet i en kjøkkenhåndkle og press ut vannet. Legg deretter alt i en stor bolle.

2. Tilsett revet parmesanost, hvitløk, olivenolje og salt og pepper. Jeg brukte en god del salt.

Bland godt sammen, jeg brukte hendene slik at alt ble godt blandet.

Press ned ca. 1.5 spiseskjee ned i hver form. Stek på 200 grader i ca. 25-30 min.

Du kan velge hva du vil fylle disse søte redene med. Jeg fylte mine med tacokjøttdeig, servert med rømme og ruccolasalat. Yummy. Om du elsker poteter, anbefaler jeg å lage disse.

Ha en strålende tirsdag,

IV.

Tacosalat

Hei dere,

Tacokjøtt er jo bare super yum, sammen med salat er det en rask og sunn middag. Bruk dine favoritt grønnsaker og miks en god salat. Topp med deilig tacokjøtt.

Tacosalat til 2 personer:

1 Pakke karbonadekjøttdeig

1/2 Isbergsalat

1/2 Agurk

1 Paprika

1 Pakke tacokrydder

8 Cherrytomater

Rømme, salsa og ost etter ønsket mengde.

1. Stek karbonadekjøttet og tilsett tacokrydder.

2. Vask og skjær opp grønnsakene. Bruk gjerne andre grønnsaker om du foretrekker det.

Server sammen med rømme, salsa og topp med litt mozzarella .

Friskt og sunt. NYT!

Have a great Thursday,

IV.

Spinat og Pesto Byggris

Hei kjære lesere,

Byggris er en fin erstatning til pasta, ris og poteter. Det passer fint som tilbehør ved kylling, kjøtt eller å blande i salater. Byggris i seg selv smaker ikke så veldig mye, jeg tilsatte spinat og pesto. Yum!

Oppskrift 2 porsjoner:

1 pose byggris

1/2 Broccoli

100 gram Spinat

100 gram Kyllingfilet

2 spiseskjeer Pesto

Salt og pepper etter behov.

1. Kok byggrisen etter anvisning på pakken. Tilsett salt i vannet.

2. Mens byggrisen koker, skjær kyllingfileten i terninger og stek. Jeg bruker å tilsette kyllinkrydder.

Når kyllingbitene er ferdig stek, la de renne av seg på et bakepapir.

3. Jeg brukte frossen spinat, som har tint. Husk å klemme ut alt vannet.

4. Bland byggris og spinat sammen på svak varme.

5. Tilsett pesto og bland videre.

6. Bland inn brokkolibuketter og kyllingterningen. Smak til med salt og pepper.

Eat and enjoy!

So healthy.mmm

Blogges imorgen,

Cheers IV.

Chicken Burger

God Onsdag,

Hamburger er en av mine favoritt middager om sommeren. I helgen laget jeg kyllingburgere til familien, servert sammen med landbrødrundstykke, smakte det fortreffelig.

Kyllinghamburgere ca. 8 stk.

800 gram kyllingkjøttdeig

1 stor løk

1-2 Spiseskjeer potetmel

2 Fedd revet hvitløk.

3 Spiseskjeer sprøstektløk

3-4 Spiseskjeer kyllingkrydder. Bruk gjerne tacokrydder, paprika krydder, eller hva du foretrekker.

8 Skiver ost

Salat + Tomat.

1. Hakk løken i små biter.

2. Bland løken sammen med kyllingkjøttdeigen i en kjøkkenbolle.

3. Tilsett kyllingkrydder, sprøstekt løk, revet hvitløk og bland godt sammen. Jeg pleier å bruke hendene, slik at alt blir blandet skikkelig.

4. Lag runde baller med en spiseskjee, legg ballen i en hamburgerpresser, og press burgere. Jeg kjøpte min presser på Åhlens. Grill burgerne til de er gjennomstekt og gylne.

Jeg synes det er ekstra godt når hamburger blir servert sammen med skikkelig brød. Landbrød, eller Valnøttrundstykke er veldig godt. Dekorer hamburgeren med salatblader, tomatskiver. Server sammen med  ovnsbakte potetbåter. Oppskrift finnes her http://foodbyvictoria.com/2012/06/03/ovnsbakte-potetbater/

Nyt sommerkvelden,

IV.

Kylling i spinat og asparges

Hei dere,

I dag laget jeg en veldig enkel og sunn middag. Dette er en av mine raske favorittretter! Brukte frossene grønnsaker, greit å ha liggende når det bare er 10 kr pakken. Billig studentmat!! Ellers er det godt å bruke rå grønnsaker :)

Oppskrift 1 person:

100 g kyllingfilet i terninger

130 g frossen spinat

130 g asparges

Salt og pepper etter behov.

1. Stekt alt sammen i en wok panne. Bruk gjerne mer grønnsaker, eller pasta om du foretrekker det.

Serverte sammen med pinkjerner. Super godt!

Ha en fin dag videre, det skal iallefall jeg :)  Lillesøsteren min kommer på besøk fra Bergen. Bestevenn tid!

Cheers, IV.

Ovnsbakte potetbåter

Hei kjære lesere,

Tidligere denne uken, laget jeg båtetpoter som grilltilbehør. Super godt, og smaker godt samme til all grillmat. Du kan enten steke det i folie på grillen, eller i ovnen. Jeg hadde gått tom for folie, så stekte det i ovnen denne gangen. Det er også godt å bake potene sammen med gullerøtter og broccoli.

Ovnsbakte poteter: til 3 personer

6-7 store nypoteter

1 purreløk

2 fedd hvitløk

olje, salt og pepper etter behov. Jeg pleier å bruke havsalt sammen med litt urter.

1. Vask og skjær potene i båter.

2. Finhakk purreløken og hvitløk. Jeg pleier å bruke hvitløspresser.

3. Bland alt sammmen i en bolle, sammen med olje og ønsket mengde krydder. Jeg pleier å olje underveis i stekingen slik at de blir gylne og sprøe.

4. Stek på 225 grader i ca.35-45 min.

Server sammen med ketchup, salat og nygrillet kyllinglår. Deilig sommerkos.

Ha en flott helg videre,

Love, IV.

Laks i pesto pasta

God mandag lesere,

Nå har ferien startet for min del. Jeg reiser til Israel på onsdag, og det gleder jeg meg masse til. Sol og strand hver dag! Lykke!! Jeg ble spurt om jeg hadde en god oppskrift som inneholdt laks for noen dager siden, dermed laget jeg laks med pesto pasta til middag igår. En enkel, men supergod rett!

Oppskrift 2 personer:

250 g tagliatelle

4 spiseskjeer pesto (av merket barilla)

1/2 halv boks creme fraiche

2 fedd hvitløk

280 g fersk laksefilet

salt/pepper etter behov

1. Kok opp vannet med litt salt, og tilsett pastaen. Kok i 8-10 min. Hell av vannet, og tilsett 1-2 ss olje.

2. Skjær laksfileten i biter, og stek forsiktig på panne.(slik at ikke bitene deler seg)

3. Ta pastaen i f.eks en wok panne, sammen med pesto, creme fraiche og finhakket hvitløk. Wok på svak varme.

4.  Tilsett laksen til slutt, og bland alt forsiktig.  Jeg legger gjerne av noen laksebiter som jeg kan legge på toppen for syns skyld.

Serverte laksen sammen med hvitløksbrød. Yummy!

Ha en super dag videre,

<3 Ingrid Victoria.

Chicken salad with garlic bread

Hei fine lesere,

Idag har jeg hatt en travel dag så dagens middag ble kyllingsalat - raskt og enkelt å lage, men veldig godt :) Jeg elsker kylling, og spesielt å bruke det i salater. Kyllingssalat kan lages på så mange måter. Jeg steker kyllingfileet i strimler, og hakker opp salat. Igår hadde jeg bare agurk, tomat og salat for hånden, men her er det bare å ta de grønnsakene du liker best :) Jeg lagde også hjemmelaget hvitløkssmør som jeg hadde på brødet som tilbehør til maten. Himmelsk!

Hvitløkssmør (rekker til ca. 4-6 skiver)

50 g smør

2-3 fedd hvitløk (etter behov)

1-2 ss finhakket fersk persille

Salt og pepper etter behov.

1. Finhakk persillen og hvitløk, og tilsett det sammen med de andre indigriensene. Jeg bruker en mikser for da blir det mye bedre blandet sammen. Er også lurt å legge ut smøret påforhånd slik at det er mykt, det gjør det mye enklere å mikse sammen.

2. Smør hvitløkssmøret på skivene og stek i ovnen i 5-10 min.

Kram Ingrid Victoria

Tacoburger

Hei lesere,

Idag har jeg hatt en lang dag, bestående av trening og jobb. Alltid travelt på åpent bakeri i helgene, og gøy er det. Hadde besøk av min bestevenninde Charlotte, og sammen laget vi tacoburger. yum! Brukte samme brød, som jeg bruke på cheeseburgeren min(ligger i arkivet) landbrød rundstykke. Hadde ikke tid til å lage mine egne hambrugerbrød, men det kommer om ikke lenge. Anbefaler denne burgeren til alle dere som liker taco like godt som meg:)

Oppskrift til 2, 200 g burgere:

1 pose tacokrydder

1 pakke karbonadekjøttdeig

2 stk landbrødrundstykker

3 spiseskjeer potetmel

1 spiseskjee olje

2 spiseskjeer sprøstekt løk/rå løk

2 skiver cheddarcheese

1 tomat

1 crispsalat

Tacosaus

Tortillachips

1. Bland tacokrydder, løk, kjøttdeig, olje og potetmelet godt sammen i en bakebolle.

2. Form 2 runde hamburgere med skje, husk å dyppe skjeen i varmt vann, da er det lettere å forme hamburgere. Jeg bruker hamburgerpresser jeg kjøpte på Åhléns, blir det perfekte runde hamburgere. Anbefaler å kjøpe en slik nå som grillsesongen er rett rundt hjørne.

3. Stek i stekepanne, eller på grill. Etter 3-4 min, legg en skive med cheddarcheese på hver burger. Stek videre til de er gjennomstekt.

4. Varm brødene i ovnen, og dekorer sammen med salat, salsasaus, rømme og tortillachips.

Love Ingrid Victoria.

Pølse i brød

Hei dere,

I dag lagde jeg min egen vri på pølse i brød. Dette passer ypperlig nå som grillsesongen nærmer seg, og tar heller ikke lang tid å lage.  Denne oppskriften inneholder også fullkornsmel som gjør deg mettere enn ved vanlig mel. Oppskriften er bare å justere, etter hvor mange pølser du velger å bruke. Jeg foretrekker å bruke wienerpølser, men grillpølser funker også.

Oppskrift - 8-12 winerpølser

25 g gjær

1.5 dl lunket vann

0.5 ts salt

2 ss olje

ca. 250 g fullkornsmel

ca.250 g hvetemel

egg + sesamfrø til pensling.

225 grader i ca. 15-20 min(miderste rille)

1. Bland gjær og lunket vann sammen.

2. Bland inn salt og olje.

3. Tilsett melet og rør sammen. Kna deigen i ca.5 min før du setter den til heving.

4. Bak ut, etter deigen er hevet til dobbel størrelse.

5. Kjevle ut deigen til en firkant, og del i strimler, og surr rundt pølsen.

Pensle alle pølsene med egg, og dryss sesamfrø over. Stek i ovnen til 15-20 min(til de er gylne)

Server sammen med ketchup. Super godt!

Ha en fin dag videre. I morgen kommer kaketips til 17 mai.

Love IV

Aubergine Dip

Hei dere.

Igår laget jeg aubergine-dip, sammen med en mini kyllingsalat til middag. Jeg synes det er spennende å lage egen dipp som man kan ha som pålegg til brød, eller som tilbehør til grønnskaker. Veldig godt! Etter jobb idag, dro jeg på Grønnland frukt og grønnsakshandel for å kjøpte aubergine, salat og frisk frukt. Denne butikken har nesten halv pris på all frukt og grønt i forhold til de vanlie norske daglivarekjedene. Dessuten har de et mye større utvalg. Her finner du masse spennende frukt og grønnsaker! Jeg synes det er morsomt og gå på et "internasjonalt" marked!

Augbergine dipp:

1 Aubergine

50 g Pinkjerner

3 Spiseskjeer extra vergin olive oil

1-2 Fedd hvitløk

Salt og pepper ettter behov.

1. Del auberginen i 2 på langs, og pensle den med olje. Stek den i ovnen på 200 grader, med skallet opp i ca.15-20 min til den føles mør.

2. Rist pinnekjernene lett i ovnen.

3. Ta ut alt innholdet og miks i stavmikser, eller blend sammen med pinnekjerner, olje og presset hvitløk.

4. Smak til med olje, salt og pepper.

Serverte dippen på fransk landbrød eller noe tilsvarende brød du liker godt, sammen med f.eks. en enkel kyllingsalt. Dette er supergodt og frisk. Oppbevare dippen på glass i kjøleskapet, og bruk den som dressing på sandwich, eller som tilbehør til tapas.

Denne brune ildfaste formen kjøpte jeg i Italia. Slike er kjempe fine å bruke, dersom man vil lage en liten salat til en forrett, eller som tilbehør til middag. Formen passer perfekt til å lage pai i også.

Ha en fin mandag videre.

Hug Victoria.

Yummy Cheeseburger

Kjære lesere.
Da nærmer helgen seg her, og jeg tenkte å friste dere med en supergod hamburger!  Dette er en av mine favorittmiddager, og smaker fantastisk. Nå som det endelig snart er helg, hva er vel da bedre enn å slå til med en deilig middag? Personlig synes jeg hambuerger er best på et deilig ferskt brød.  Et av mine favrittbrød, er fransk landbrød, så det var dette jeg brukte i dag. Det deilige ferske brøde gjør det hele fantastisk! For en stund tilbake kjøpte jeg en hamburgerpresse på Åhléns. Denne er perfekt til å lage hamburgere med, og koster kun 15 kroner. Et veldig bra kjøp.
Til 1 stor (eller 2 små) hamburger(e) trenger du:
150 g Karbonadekjøttdeig(34.90 nordfjord - rema 1000)
1 Landbrødrundstykke (17 kr på Åpent Bakeri)
 2-3 Blader hjertesalat
 3 Ringer rødløk
 2 Skiver tomat
 1 fedd hvitløk
 1 Spiseskje sprøstektløk
 3 Osteskiver med white cheddar cheese
 2 Strimler bacon
4 små mandelpoteter
1 Spiseskje potetmel (dette forhindrer at kjøttet krymper)
Oregano, salt og pepper brukes etter behov.
 1. Skjær potetene i skiver, strø havsalt og olje over. Stek i ovnen på 200 grader, i ca. 20 min.
 2. Bland kjøttet sammen med, finhakket hvitløk, sprøstekt løk, oregano, salt og pepper.(ikke kna for mye på kjøttet, dette kan føre til at det faller fra hverandre).
 3. Form en ball, og press med hamburgerpresseren.

5. 3 min før potetene er ferdig, legger du inn baconstrimlene sammen med brødet. Grunnen til det er at da slipper du å steke bacon i olje.
6. Dandér hamburgeren din etter ønske
7. Klar til servering! Yum!
Ønsker dere alle en fin helg fyllt med deilig mat(og trening)!
Love Victoria.

WOK med kokosmelk

Hi you all.

Idag har jeg laget wok til familien,før turen går hjem til Oslo.Wok er sunt og godt, og ikke minst super raskt å lage. Velg de grønnsakene du liker best, og fres sammen i pannen. Dette er kjempe enkelt og et sunt alternativ til alle på studenthyblene,som sverger til grandiosa og annen ferdigmat. Framover kommer det mange sunne, og enkle middagstips for oss som ikke lengre bor hjemme hos mor og far.

Idag brukte jeg:

gulrøtter

broccoli

blomkål

strimlet svinekjøtt

paprika

kokosmelk(santa maria)

Timian, rosmarin, havsalt og pepper, til å kryddre kjøttet

1.Brun kjøttet i pannen(ta å legg de til siden, når de er ferdig brunet)

2.Wok grønnsakene i pannen

3.Vend kjøttet tilbake i pannen,sammen med kokosmelken

4.Wok i 2-3 minuttter

5.Server

Ha en fin tirsdag videre.

Ingrid Victoria.

hits