desember 2014

Giveaway, Tefal actifry

sponset innlegg

Jeg har vrt s heldig f lov teste ut nye tefal acticfry. Det er en maksin som er designet for lage sunnere hverdagsmat. Acticfry er en mellomting mellom ovnene og en frityrgryte. Bare at denne er laget for sunnere mat med kun en spiseskje olje og for spare tid i en travel hverdag. Her kan du tilberede alt fra grnnskaker, fisk, kjtt og varming av mat. Maten legges i gryten, som har vender og rrer maten underveis med tidsinnstilt klokke. I mellomtiden kan du lage tilbehr, se en film eller bare slappe av.Jeg testet maskinen ved lage pommes fritttes, noe av det beste jeg vet om. I denne kunne jeg lage 1000 gram fries p 1 spiseskje olje. Det er ikke verst. Acticfry er designet for mindre fett i hverdagen, spare tid og det liker jeg. Gleder meg til lage sunne kyllingretter, stpotetfries og masse annet sunt og godt.

Denne passer jo perfekt til nyere og sunnere tider i januar. Derfor er jeg s glad for at jeg fr gi ut en maskin til en av dere fine leserne mine. Det eneste du trenger gjre er dele bloggen og legge igjen en kommentar med navn. Vinneren trekkes p tirsdag.

1. Pommes frittes legges i maskinen med en spiseskjee olje. Sett timer p 20 minutter.



2. Etter 20 minutter har du gyldene og smakfulle fries.

Server sammen med en god burger, eller en god dipp. Perfekt om du elsker en litt sunnere helgekos.





Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Oldemors krumkaker

Krumkaker er en av vre juleklassikkere. Vakre og spre kaker, som er supergode fylle med multekrem, eller iskrem. I dag har jeg laget oldemors Torbjrgs krumkakeoppskrift. Rren lager du kvelden fr, s kan du steke nydelige kaker neste morgen. Fyll dem med multekrem, deilig juledessert.

Oldemors krumkaker ca. 20-25 stk:
125 gram smeltet smr
125 gram sukker
125 gram hvetemel
125 gram potetemel
4 egg
1.5 - 2 dl vann
1. egg og sukker piskes til eggedosis.

2.Tilsett avkjlt smr.
3.Sikt inn hvetemel.
4.Tilsett vannet.
5.La rren st i kjleskapet over natten.
6.Ferdig krumkakerre.Om rren er for tykk kan du spe den ut med litt vann fr du begynner steke. Her m en prve seg fram. Ha ca 2 spiseskjeer rre i jernet og press det hardt sammen for f tynne og spr kaker.

7.Jeg bruker elektrisk krumkakejern. Stek til en gyldenfarge, og rull dem med en krumkakeruller. Du kan ogssett ned i glass(da fr du sm skler) eller med en pinne. Steker du krumkakene brune, sprekker de. De m vre gyldene og rulles med engang.

8. Avkjl p rist. Oppbevares i en lufttett kakeboks.

Serveringstips. Fyll dem med multekrem eller iskrem. En fin dessert i juleselskapene.

Hper det smaker,

Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Hjemmelaget smultringer til jul

Enda en juleklassiker dele med dere. Smultringer, disse herlige kakene m dere lage til jul. Oppskriften er enkel, alle fr dette til. Bak sammen med familie, eller en venn. En som baker ut, og en som koker. En koselig ting gjre sammen i frjulstiden. Oppskriften er hentet fra Krem.no. En oppskrift jeg kommer til bruke i mange r framover.

Grethes smulteringer ca. 50-70 stykker:
2 egg
150 gramsukker
1.5 dl flte
1/2beger seterrmme
1 teskjee bakepulver
1 teskjee hornsalt
350- 400gram hvetemel + mel til utbaking
Natursmult(finnes i frysedisken)

Smultring utsikker(fes kjpt p Jernia til 25-30 kr)
Smultringrren lager du kvelden fr. Jeg har desverre ikke bilder av prosessen, siden det var sent p kveld = drlige kamerabilder. Uansett forklarer s godt jeg kan uten.

1.Pisk eggedois av egg og sukker. For sjekke at eggedosisen er klar, skal du kunne skrive " ole" med rren.
2.Pisk kremflten og seterrmme til krem.
3.Bland eggedosis og kremblandingen sammen.
4.Bland hvetemel, bakepulver og hornsalt sammen i en bolle. Sikt det inn med det andre. Deigen skal vre litt klissete. Ha plast over bollen og la den ligge i kjleskapet natten over.
5.Ta ut litt av deig av gangen.Ha mel p kjkkenbenken, og kjevle ut deigen til 2-3 cm tykkelse.

6.Trykk ut med smultering utsikkeren.

7.Legg dem p bakepapir. Jeg laget alle mine klare p bakepapir, fr jeg kokte opp smulten.

8. Kok opp smulten til 180 grader. Bruk enten et termometer, eller dypp en loff/potetbit nedi, flyter den opp. Da er smulten klar. Husk aldri forlate kjelen nr du koker matfett. Om gryten skulle ta fyr, ha en kjelelokk i nrheten og legg over. Bruk aldri vann!. Jeg brukter ogs natursmult. det finner du i frysedisken. Vanlig matfett, gir bismak.

Dypp ca. 4 stk om gangen. Snu dem med engang, slik at de ikke sprekker. La dem koke til de er gyldende, snu underveis.

9.Bruk en pinne for ta den opp. Jeg brukte skafte p en tresleiv.

10.La dem renne av p papir.

Pakk inn i cellofan og gi vekk som gaver. Ingeting slr hjemmelaget spiselige gaver. Disse smultringene er himmelske.

Pakk dem i poser og frys ned. Varmes opp i ovnen nr du trenger dem. Ellers s kan de tines p kjkkenbenken. Da har du alltid ferske smultringer.

Lag smultringer denne uken. Dette er noe alle fr til :) Lykke til!

Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Lussekatter til santa lucia

P lrdag er det santa lucia. Hvor koselig er det ikke st opp lrdagsmorgen bake ut deilige lussekatter til venner og familie? Deigen kan du lage kvelden fr og la kaldheve over natten. Dermed kan du bare st opp og bake ut. Et lite tips!! Saffranboller er jo bare jo helt nydelig. Jeg har laget lussekatter og saffaranboller med smr og kanel i.

Oppskrift lussekatter ca.20-30 stk:
5 dl melk
50 gram fersk gjr
2 teskjeer kardemomme
200 gram smeltet smr
2.5 dl sukker
12-13 dl mel
1 teskjee salt
1 gram safran(eller gurkemeie, for f den gule fargen)
rosiner til pynting.

1. Bland det trre sammen i en eltebolle.



2. Smelt smret og rr inn safranen. Safranen opplses best i fett. La det st i ca. 5 minutter. Rr inn melk og varm opp til fingertemperatur. Hell melkeblandingen over det trre. Elt i ca. 10-15 minutter til du har fin og smidig deig. Har du ikke kjkkenmaskin, er det bare gjre det for hnd. Dekk til bollen med plast, og la deigen heve p en lun plass til dobbel strrelse. Anbefaler la den heve foran peisen.

3. Fin hevet deig. Ha mel p kjkkenbenken og bak ut deilige lussekatter.

4. Jeg laget julegriser og saffranboller med smr og kanel inn. Veldige gode. La de heve i ca. 30 minutter fr steking. Pensle med egg og stek p 220 grader i ca. 8-10 minutter.

Saffransboller er ogs et alternativ. Pensle med egg og str over svenskt perlesukker fr steking.





Server med en god kopp kaffe, eller kakao med krem.

God helg dere. Hper oppskriften faller i smak.

Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Sjokolade p pinne

Varm sjokolade p pinne lager jeg hver vinter, og er min personlige favoritt. Kok opp varm melk, rre ut pinnen med sjokoladen. Voila deilig varm sjokolade p 1-2-3. Anbefaler mrk sjokolade med chiliflak. S godt! Jeg lager en del av disse n i desember. Gir dem vekk i gaver med f.eks en fin kopp, mini marshmallows og fine sugerr. Lag gjerne flere varianter med bde mrk, lys og melkesjokolade. Jeg har smaksatt med chiliflak, knust polkagris og julestr for ekstra pynt og smak. Formen kjpte jeg p panduro, de selger pinnene ogs.

Oppskrift sjokolade p pinne:Bruk gjerne kvalitetssjokolade.
100 gram hvit sjokolade
100 gram mrk sjokolade
100 gram melkesjokolade
Smaksalternativer:chiliflak, knust polakagris, kandisert appelsinskall, kakestrssel.

1.Smelt sjokoladen hver for seg i vannbad.
2.Grovhakk polkagrisen. Str chiliflak,polkagris og julestrssel i bunnen av hver form.Fyll opp med smeltet sjokolade. Anbefaler ha hver sjokolade i en sprytepose, unngr du sl.
3.Sett i kjleskapet i ca. 15 minutter til sjokoladen er passe stivnet fr du setter pinnen i midten av hver form.
4. Nr sjokoladen er ferdig stivnet. Pakk i cellofan med slyfebnd.


foto:Hanne Stensvold.

Hper det frister? Nyt tirsdagen.

Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Hvite trfler med pistachentter

Hvite trfler med pistachentter, kan det bli bedre? Perfekte gi bort som spiseligegaver. Jo bedre sjokolade du bruker, jo bedre smaker trflene. Bytt gjerne ut pistache med fin favoritt ntt. Pakk i fine konfektesker med bnd. S enkelt og s fint. Jeg elsker jul!

Hvite trfler med pistache:
250 gram hvitsjokolade av god kvalitet.f.eks Valherona.
dl flte
2 spiseskjeer cointreau
100 gram hakket pistachentter

1.Rist pistachenttene i ovenen i ca.10 minutter p 180 grader.(for bedre nttesmak) Grovhakk etterp.
2. Smelt sjokoladen og flten over vannbad p svak varme. Til alt har smeltet. Rr inn conintreau . Vend inn pistachenttene.
3. Ha i en firkanet form. Sett i kjleskapet til alt det har stivnet. Kutt i firkanter og ha i konfektformer.


Kan tipse om at panduro og sstrene grene selger mye fine bnd og esker til en rimlig penge.


Husk stemme p meg til vixen blogawards. Du kan stemme hver 12.time. Tusen takk til alle som har stemt ogs.Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM http://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/

Semifinalist Vixen blog awards

I dag fikk jeg en vite at jeg er en av semifinalistene i vixen blog adwards.Hurra! Jeg er veldig overrasket, glad og stolt. Tusen takk til dere fine lesere som har nominert meg! Av over 20 000 nominasjoner er jeg en av ti som er videre i kampen om bli rets matblogger. Det er en del strre bloggere enn meg i min kategori, trenger derfor alle stemmer jeg kan f! Blir s glad om dere har lyst stemme p meg! STEM p meg herhttp://vixen.no/category/vba-2013-2/arets-matblogger/






Fltekarameller med havsalt

rtes julekarameller har jeg laget med et dryss havsalt p. Hvor godt er ikke st karamell med hint av havsalt? Yum! Karameller er enkle lage, om du har et sukkertermometer(99 kr p Clash Ohlson), eller digital termomenter(Slikkepott termometer 149 kr p Kitchen).Du kan fint ogs bruke "kuleprven", nr du ser massen begynner bli karamellfarget. Da tar du en spiseskjee med karamellmassen i et glass kaldt vann, og om du kan forme massen til en kule er karamellen ferdig. For passe harde karameller koker du til 120 grader. nsker du dem litt hardere, koker du litt over. Jeg kokte til 122. Oppskriften er hentet fra flinke Krem.no. Lag gjerne dobbel porsjon, disse er gode! Karamell oppskriften er ogs finne i boligdrm sitt desember nummer.

Oppskrift Julekarameller:
3 dl flte
250 gram sukker
60 gram meierismr
100 gram lys sirup
havsaltflak

1.Bland alt sammen i en kjele. Kok p middelsvarme. Tar ca. 20 min.

2. Jeg bruker digitalt slikkepott termometer fra kitchen. Kok til massen er 120 grader, eller 122 grader om du nsker litt hardere karameller. Pass p mot slutten, da stiger temperaturen raskt. En ting som ogs er viktig, er ikke rre opp etter kantene, da danner det seg sukkerkrystaller, som gjr at karamellen sukrer seg. Krystallene blir tatt med nr du skal helle karamellen over i form. Derfor er det lurt ha en pensel i et glass vann, og pensle kantene underveis.

Nr massen er klar, heller du den over p bakepair, slikonmatte eller i en firkantet bakeform med bakepapir. La karamellen st i kjleskapet til den har stivnet ca. 10-15 minutter. Str over havsaltflak og kutt i passe biter. Pakk inn i mellomleggspapir.

Enkle og gode karameller.


foto: Hanne Stensvold.

God helg dere!

Sarah Bernhard

Sarah Bernhard er smakfulle konfektbit med trffelkrem og mandelbunn. Jeg har laget disse p den hurtigemten, med ferdig kransekakemasse. Trffelkremmen lager du helst kvelden fr du har tenkt bake. Den m sette seg. Disse er flotte servere i juleselskap, gi vekk, eller nyte selv. Disse er ogs glutenfrie.

Oppskrift Sarah bernhard:
Kransekakemasse. Odnes 55% mandler er veldig bra.
300 gram flte
150 gram god sjokolade
ca. 200 gram sjokolade + litt kokosfett til dypping

1. Kjevle kransekakemasse til passe tykkelse. Ca. 1-2 cm tykkelse.



2. Stek p 170 grader i ca.5-6 minutter. De skal vre gyldende.



3. Det beste er lage trffelkremen kvelden i forveien. Varm opp flten og hell over sjokoladen. Rr godt. Sett det i kjleskapet til blandigen er kald. Pisk opp tll deilig sjokoladekrem.

4. Spryt ut topper. Jeg brukte to forskjellige tyller. Sett i frysen til krem har stivnet.



5. Varm opp sjokoladen, gjerne med litt kokosfett for tynne den ut. Dypp konfekten. Pass p at all krem blir dekket av sjokolade. Dryss over litt julestrssel for en ekstra touch. Sett i kjleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i fryseren, til de skal spises.

Gi vekk i fine ekser med bnd.





nsker alle en super 3 desember. Flere juleoppskrifter kommer.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits