desember 2012

Sitronfromasj

Hei alle sammen,

Da var julaften over for denne gang. Jeg var tilbake på jobb allerede 2.juledag.Har hatt en superkoselig feiring sammen med familien min. Nå som jeg har blitt eldre er det maten jeg gleder meg mest til, og felleskapet med familien såklart :) Skal ikke lyge å si at jeg ikke blir glad for gaver heller.  I år var det jeg som skulle få lov å lage juledesserten. Jeg valgte å lage sitronfromasj. I min familie har vi ikke den tradisjonelle ris/multekremen til dessert. Denne sitronfromasjen, er utrolig frisk og syrlig. Det er ekstra godt med noe lett og syrlig, etter en heavy dinner. Kanskje noe å lage til nyttårs desserten? :)

Sitronfromasj til 10 glass:

7 gelantinplater

9 spiseskjeer sukker

3 egg

2 sitroner(saft og skall av)

5 spiseskjeer revet sitronskall

6 dl kremfløte

0.5 dl vann

1. Legg gelantinplatene i vann.

2. Pisk eggedosis av eggene og 6 spiseskjeer sukker.

3. Press saften ut av sitronene, og riv av skallet. Bland sitronsaften, skallet sammen med 3 spiseskjeer sukker.

4. Etter ca.10 min er gelantinplatene myke, press ut vannet. Ha gelantinplatene i en kjele, blandet med 0.5 dl vann. Smelt dette på svak varme. Bland det deretter sammen med sitronsaften.

5. Pisk kremfløten til luftig krem.Ha deretter i sitronsaften og eggedosisen. Rør alt godt og forsiktig sammen med en slikkepott.

6. Fordel røren i glassene, og sett i kjøleskapet til det har stivnet.

Denne desserten er perfekt å gjøre dagen før du skal ha gjester. Slipper du å stresse med både middag og dessert på en dag.

Jeg dekorerte sitronfromasjen med krem og sitronskiver. Toppet med revet sjokolade. Enkelt og smakfult. Sitronskivene laget jeg ved å skjære tynne sitronskiver. Koke opp sukkerlage(50/50 av vann og sukker - 2 dl av hver) ha sitronskivene i den allerede kokte opp sukkerlaken i ca. 5 min. Tørk på veldig svak varme, typ 50 grader. Pensle dem deretter med eggehvite og dypp i sukker. La dem stivne.

Ha en strålende kveld!

Love IV.

Julekos

Hei dere fine lesere,

Juleforberedelsene ble ikke helt slikt som jeg hadde planlagt. Har vært syk i to uker, og ikke hatt like mye overskudd til å bake og blogge. Jeg hadde egentlig tenkt å resie hjem med de 7 slagene ferdig bakt til mamma, men slik ble det ikke. Etter jeg kom hjem på mandag har jeg slappet av og bakt litt. Kamraet har ikke vært med, men har noen iphone bilder har jeg å dele med dere om hva jeg har gjort den siste uken. Julen er en av mine favoritt høytider. Midt oppi alt julestresset og gaver er det lett å glemme hvorfor vi først og fremst feirer jul ? Jesus ble født og juleevangeliet! Familiekos, gaver, lange middager og se resten slekten igjen hører jo også med. Er så mye vondt som skjer i verden, og da er det godt å ta vare på hverandre, og sette pris på det vi har :) God jul til alle, og kos dere 100% uten dårlig samvittighet! :) :)

Flydd hjem til Bææærgen.

Laget karamellpudding. Yum.

Bakt kransekaker med lillesøster.

Elsker å gi hjemmelaget gaver, i fine esker. lovelove.

Fått gaver(fra meg selv) hihi.

Kost meg med varm sjokolade.

Bakt pepperkakehjerter.

Laget rissjokolade. Enkelt og godt. Varm opp 200 gram sjokolade på veldig svak varme(eller vannbad) bland det med 5 dl puffet ris. Ha det i en avlang form med bakepapir. Vent til det stivner i kjøleskapet og skjær i biter. Supergodt og glutenfritt! Det liker vi :)

Vært på venninekvelder. Jeg og mine to søstre møter jentene vi bodde med i gaten Ingvild, Casandra og Henriette. Hver gang vi alle er hjemme. Det vil si jul og sommer. Så koselig! Vi er alle nesten som søstre. Henriette hadde dekket til et nydelig bord :)

Hatt besøk av fine mormor og morfar.

Laget varm sjokolade på pinne. Varm opp 200 gram sjokolade i vannbad, ta bollen av varmen. Tilsett 100 gram sjokoladen til. Rør godt sammen. Hell sjokoladen i konfektformer. Vent til sjokoladen er litt stivnet før du setter en pinne i hver form. Sett i kjøleskapet til den er ferdig stivnet. Ha cellofan papir rundt med bånd. Gi vekk som en vertinnegave eller kos deg med familien. Varm opp melk i en kopp og rør ut med pinnen. Jeg har også kjøpt mini marshmallows og polkadot sugerør. Koselig!

God Jul fra meg til dere.

Kålsalat

Hei dere,

Nå har jeg ligget syk siden lørdagkveld med feber og halsbetennelse. Typisk å få det nå i førjulstiden! Kan ikke huske sist jeg har vært så dårlig. Formen begynner heldigvis å komme seg, men forsatt syk. Orker iallefall å dele denne kålsalaten jeg laget forrige uke med dere. Kål er sunt og godt. Denne kålsalaten passer perfekt som middagstilbehør. Rask, enkel og ikke minst billig å lage :)

Kålsalat:

1 halv kål

10 små sjampinjong

smør/olje til steking

smak til med salt og pepper

1.Skjær kålen i tynne strimler. Gjør det sammen med sjampingjongen.

2.Ha smør/olje i en stekepanne. Stek til kålen får en gylden farge og sjampingjongen er godt stekt. Smak til med salt og pepper.

Server sammen med kjøtt eller kyllinmiddag. Supergodt og sunt :) En ny favoritt hos en som trodde hun ikke likte kål!

Ønsker alle en fin kveld!

IV.

Grove scones med havregryn

Hei fine lesere,

God onsdag. Sitter her å nyter nybakte grove scones til lunsj, som jeg skal friste dere med nå. Oppskriften har jeg fått av min tanten min Signe. Disse er super enkle å raske sammen om du vil ha nybakt brød til lunsj, eller kveldsmaten sammen med familien. Scones trenger ikke hevetid, og et stort pluss er at de er grove og full av sunne næringsstoffer. Nyt sammen med en kopp kaffe og deilig pålegg, når kulda herjer på utenfor :)

Oppskrift ca.12 stykker

3 spiseskjeer smør

1/2 teskjee salt

3 teskjeer bakepulver

4 dl skummet kulturmelk

3 dl havregryn

1 dl frø. Jeg brukte solsikke og sesamfrø.

1.5 dl grovt sammalt hvete grovt. Du kan også blande lyst og grovt mel.

1. Denne oppskriften er veldig enkel. Smuldre smør i melet, hell på havregryn og resten av det tørre. Bland lett sammen og tilsett kulturmelk. Deigens skal være klissete. Ha en cookiescoop med deig i hver cupcakeform. Pensle med egg eller melk.

Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15- 20 min. Sconsene skal være gyldene.

Ha på ditt favoritt pålegg. Disse er perfekte som nistemat også.

Server med en god kopp kaffe :)

Frister det til kveldsmat idag?

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits