desember 2012

Sitronfromasj

Hei alle sammen,

Da var julaften over for denne gang. Jeg var tilbake p jobb allerede 2.juledag.Har hatt en superkoselig feiring sammen med familien min. N som jeg har blitt eldre er det maten jeg gleder meg mest til, og felleskapet med familien sklart :) Skal ikke lyge si at jeg ikke blir glad for gaver heller. I r var det jeg som skulle f lov lage juledesserten. Jeg valgte lage sitronfromasj. I min familie har vi ikke den tradisjonelle ris/multekremen til dessert. Denne sitronfromasjen, er utrolig frisk og syrlig. Det er ekstra godt med noe lett og syrlig, etter en heavy dinner. Kanskje noe lage til nyttrs desserten? :)

Sitronfromasj til 10 glass:

7 gelantinplater

9 spiseskjeer sukker

3 egg

2 sitroner(saft og skall av)

5 spiseskjeer revet sitronskall

6 dl kremflte

0.5 dl vann

1. Legg gelantinplatene i vann.

2. Pisk eggedosis av eggene og 6 spiseskjeer sukker.

3. Press saften ut av sitronene, og riv av skallet. Bland sitronsaften, skallet sammen med 3 spiseskjeer sukker.

4. Etter ca.10 min er gelantinplatene myke, press ut vannet. Ha gelantinplatene i en kjele, blandet med 0.5 dl vann. Smelt dette p svak varme. Bland det deretter sammen med sitronsaften.

5. Pisk kremflten til luftig krem.Ha deretter i sitronsaften og eggedosisen. Rr alt godt og forsiktig sammen med en slikkepott.

6. Fordel rren i glassene, og sett i kjleskapet til det har stivnet.

Denne desserten er perfekt gjre dagen fr du skal ha gjester. Slipper du stresse med bde middag og dessert p en dag.

Jeg dekorerte sitronfromasjen med krem og sitronskiver. Toppet med revet sjokolade. Enkelt og smakfult. Sitronskivene laget jeg ved skjre tynne sitronskiver. Koke opp sukkerlage(50/50 av vann og sukker - 2 dl av hver) ha sitronskivene i den allerede kokte opp sukkerlaken i ca. 5 min. Trk p veldig svak varme, typ 50 grader. Pensle dem deretter med eggehvite og dypp i sukker. La dem stivne.

Ha en strlende kveld!

Love IV.

Julekos

Hei dere fine lesere,

Juleforberedelsene ble ikke helt slikt som jeg hadde planlagt. Har vrt syk i to uker, og ikke hatt like mye overskudd til bake og blogge. Jeg hadde egentlig tenkt resie hjem med de 7 slagene ferdig bakt til mamma, men slik ble det ikke. Etter jeg kom hjem p mandag har jeg slappet av og bakt litt. Kamraet har ikke vrt med, men har noen iphone bilder har jeg dele med dere om hva jeg har gjort den siste uken. Julen er en av mine favoritt hytider. Midt oppi alt julestresset og gaver er det lett glemme hvorfor vi frst og fremst feirer jul ? Jesus ble fdt og juleevangeliet! Familiekos, gaver, lange middager og se resten slekten igjen hrer jo ogs med. Er s mye vondt som skjer i verden, og da er det godt ta vare p hverandre, og sette pris p det vi har :) God jul til alle, og kos dere 100% uten drlig samvittighet! :) :)

Flydd hjem til Brgen.

Laget karamellpudding. Yum.

Bakt kransekaker med lillesster.

Elsker gi hjemmelaget gaver, i fine esker. lovelove.

Ftt gaver(fra meg selv) hihi.

Kost meg med varm sjokolade.

Bakt pepperkakehjerter.

Laget rissjokolade. Enkelt og godt. Varm opp 200 gram sjokolade p veldig svak varme(eller vannbad) bland det med 5 dl puffet ris. Ha det i en avlang form med bakepapir. Vent til det stivner i kjleskapet og skjr i biter. Supergodt og glutenfritt! Det liker vi :)

Vrt p venninekvelder. Jeg og mine to sstre mter jentene vi bodde med i gaten Ingvild, Casandra og Henriette. Hver gang vi alle er hjemme. Det vil si jul og sommer. S koselig! Vi er alle nesten som sstre. Henriette hadde dekket til et nydelig bord :)

Hatt besk av fine mormor og morfar.

Laget varm sjokolade p pinne. Varm opp 200 gram sjokolade i vannbad, ta bollen av varmen. Tilsett 100 gram sjokoladen til. Rr godt sammen. Hell sjokoladen i konfektformer. Vent til sjokoladen er litt stivnet fr du setter en pinne i hver form. Sett i kjleskapet til den er ferdig stivnet. Ha cellofan papir rundt med bnd. Gi vekk som en vertinnegave eller kos deg med familien. Varm opp melk i en kopp og rr ut med pinnen. Jeg har ogs kjpt mini marshmallows og polkadot sugerr. Koselig!

God Jul fra meg til dere.

Klsalat

Hei dere,

N har jeg ligget syk siden lrdagkveld med feber og halsbetennelse. Typisk f det n i frjulstiden! Kan ikke huske sist jeg har vrt s drlig. Formen begynner heldigvis komme seg, men forsatt syk. Orker iallefall dele denne klsalaten jeg laget forrige uke med dere. Kl er sunt og godt. Denne klsalaten passer perfekt som middagstilbehr. Rask, enkel og ikke minst billig lage :)

Klsalat:

1 halv kl

10 smsjampinjong

smr/olje til steking

smak til med salt og pepper

1.Skjr klen i tynne strimler. Gjr det sammen med sjampingjongen.

2.Ha smr/olje i en stekepanne. Stek til klen fr en gylden farge og sjampingjongen er godt stekt. Smak til med salt og pepper.

Server sammen med kjtt eller kyllinmiddag. Supergodt og sunt :) En ny favoritt hos en som trodde hun ikke likte kl!

nsker alle en fin kveld!

IV.

Grove scones med havregryn

Hei fine lesere,

God onsdag. Sitter her nyter nybakte grove scones til lunsj, som jeg skal friste dere med n. Oppskriften har jeg ftt av min tanten min Signe. Disse er super enkle raske sammen om du vil ha nybakt brd til lunsj, eller kveldsmaten sammen med familien. Scones trenger ikke hevetid, og et stort pluss er at de er grove og full av sunne nringsstoffer. Nyt sammen med en kopp kaffe og deilig plegg, nr kulda herjer p utenfor :)

Oppskrift ca.12 stykker

3 spiseskjeer smr

1/2 teskjee salt

3 teskjeer bakepulver

4 dl skummet kulturmelk

3 dl havregryn

1 dl fr. Jeg brukte solsikke og sesamfr.

1.5 dl grovt sammalt hvete grovt. Du kan ogs blande lyst og grovt mel.

1. Denne oppskriften er veldig enkel. Smuldre smr i melet, hell p havregryn og resten av det trre. Bland lett sammen og tilsett kulturmelk. Deigens skal vre klissete. Ha en cookiescoop med deig i hver cupcakeform. Pensle med egg eller melk.

Stek i ovnen p 200 grader i ca. 15- 20 min. Sconsene skal vre gyldene.

Ha p ditt favoritt plegg. Disse er perfekte som nistemat ogs.

Server med en god kopp kaffe :)

Frister det til kveldsmat idag?

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits