november 2016

Verdens beste scones

Har du lyst på ferskt bakeverk til frokost/lunsj? Da er scones det perfekte å lage. Deigen trenger ikke hevetid og er bare å røre fort sammen. Jeg laget disse godbitene til lunsj i dag. Tilsatte nøttmiks bestående av pistasjnøtter,valnøtter og tranebær. Perfekt å servere om du vil ha en ekstra god lunsj.



Oppskrift 6 scones:(oppskrift hentet fra Godt brød sin fine bakebok)
350 gram hvetemel
90 gram sukker
125 gram mykt meierismør
100 gram nøtteblanding fra "den lille nøttefabrikken" valgte den lilla posen med pistachenøtter, tranebær og valnøtter.
2.5 teskjee bakepulver
1,5 dl lettmelk.

1. Bland samme alle ingredienser. 
2. Elt deigen til all væske er tatt opp og deigen er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske løs, tar kun 1-2 minutter.
3. Ha deigen på melete kjøkkenbenk. Del deigen i 6 like store emner. Jeg liker enten å lage trekanter eller avlange biter.

4. Pensle med pisket egg. Stek på 210 grader i ca. 15-18 minutter.



Avkjøl på rist etter steking.

Server med mykt smør og en god kopp kaffe. 

hits