Biscotti til jul
Første søndag i advent. Jeg gleder meg sånn til jul. Jeg laget disse Biscottiene på lørdag. Det beste med disse italienske kjeksene, er at de har lang holdbarhet og er perfekt å dyppe te/kaffe i. Skikkelig kaffekos. Liker du ikke hasselnøtter/appelsin. Kan du tilsette andre nøtter som mandler, pistache, eller sjokolade. Bare fantasien som stopper deg! Pakk kjeksene inn i fine poser eller på glass å gi vekk som vertinnegaver i julen.
Biscotti med hasselnøtter og appelsin:
3 eggehviter
3 eggeplommer
3 dl sukker
Zest(revet skall) av 1 appelsin
4 ts romtemperet smør
3 spiseskjeer vaniljesukker
1 teskjee bakepulver
6 dl hvetemel
200 gram hasselnøtter eller mandler.
1.Pisk eggehvittene til skum.
2.Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, appelsin zest og smør i en bolle.
3.Bland inn eggehvitene. Rist hasselnøttene i ovnen i ca. 10 min, hakk dem i små biter. Vend inn nøttene sammen med hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
4. Ha deigen på kjøkkenbenken. Stø over godt med mel deigen er klissete. Del deigen i to og kjevle ned til ca 1-2 cm. Form den som to avlange rektangler .Stek på 170° i 15-18min. Kutt deretter i stenger og tørk videre i 10min.
La de tørke på rist, før du pakker de i poser eller legger på glass. Supergode kjeks.