november 2014

Victorias pepperkaker

Pepperkaker er min absolutte favoritt julekake.Deigen holder lenge i kjøleskapet. Lag i dag, og ta fram når den skal brukes. Hjemme hos oss, var det alltid pappa som laget pepperkakedeig og bakte med meg og mine søstre. Fine barndomsminner. Spis som den er, eller pynt med royal icing og julestrøssel.



Victorias pepperkakeoppskrift:
1 dl sirup
150 gram sukker
150 gram smør
1 dl fløte
400 gram mel
1 teskjee nellik
1 teskjee kardemomme
1 teskjee ingefær
1 teskjee pepper
3 teskjeer kanel
1 teskjee bakepulver 

1. Bland sirup,smør og sukker i en kjele. Rør til en flytende masse og sukkeret har smeltet.

2. Avkjøl blandingen.

3. Rør inn fløten.

4. Bland mel, krydder og bakepulver sammen. 

Rør godt sammen.

5.Bland melblandingen inn med sirupsblandingen. Til du får en jevn og fin deig.

6. Ha deigen i en bolle dekket med plast. Deigen er litt glissete, da er det letter å få den ut neste dag. La den hvile over natten i kjøleskapet..

7. Neste dag, kan du bake ut deilige pepperkaker. Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut en tynn deig.

Jeg laget snøfnugg. 

Er selvfølgelig lov å prøvesmake på deigen. mmm.

8. Stek på 180 grader i ca.10 min. De skal være brun gylden.

9. Spis dem som de er, eller pynt med royal icing:
1 eggehvitte
1 skvett sitronsaft
ca.190 gram melis.

1. Stivpisk eggehviten. Tilsett en skvett sitronsaft og sikt inn melisen. Icingen er ferdig om ring-merkene etter vispen ikke forsvinner når du tar ut vispen.
2. Ha icingen i en spørytepose, og klipp et litte hull. Deretter er det bare å kjøre på med dekorasjoner.

10. Jeg brukte julestrøssel fra Wilton. Søte små julekuler. Dryss over strøssel over pepperkaken i en dyp skål. Unngår du søl og du kan bruke det som ikke fester seg på nytt.

10. Jeg brukte julestrøssel fra Wilton. Søte små julekuler. Dryss over strøssel over pepperkaken i en dyp skål. Unngår du søl og du kan bruke det som ikke fester seg på nytt.

Nydelige snøfnugg. Pakk inn i celllofan å gi til noen du er glad i. Eller legg dem i  en lufttett boks. Nyt med et glass melk, eller ha på muggost. Mums. 

Deigen holder lenge. Lag dobbel oppskrift. Lykke til!.

Farfars gløgg

Tusen takk god tur ønsker. Storkoser meg her i Boston. I dag skal vi feire thanksgiving. Blir veldig koselig. Med hjelp fra en number generator har jeg trukket vinneren av konkurransen. Det ble Reidun. Du mottar en mail fra meg. Hurra.

Dagens oppskrift er en smakfull gløgg laget på vin og andre godsaker. Gløggens historie er over 1600 år gammel, og er oppkalt etter legekunstens far Hippokrates. Gløggen er av de beste bevarte juletradisjonen. Passer perfekt å servere i alle julesammenkomster. Varmer både hender og struper. Server med pepperkaker med blåmuggost. Min favoritt

 
Oppskrift farfars gløgg-Oppskiften er hentet fra lindemans:
1 flaske rødvin, gjerne bind 45 fra lindemans
10 cl portvin
6 cl konjakk
2 dl brunt sukker
2 kanelstenger
1 liten bit frisk ingefær
20 nellikspiker
Båter fra 2 appelsiner og mandariner(eller en pose pomeranskrydder)

1. Varm opp sukker og halvparten av vinen. La det koke til sukkeret har smeltet. Ha over ressten av vinen, konjakk og portvin. La det varmes opp til max 60 grader(ellers forsvinner alkoholen). Tilsett krydder, mandarin og appelsinbåter. La det kjølne før servering.

Lover at denne gir og luker juuulesteming.

Har du ikke smakt pepperkaker med blåmuggost. Må du prøve det! Et must.




Happy Thanksgiving.

Cupcake giveaway

Det er mandag og jeg er lykkelig. I morgentidlig reiser jeg til USA. For å besøke min fine lillesøster. For de som har lest bloggen en stund,bodde jeg Boston for fem år siden. En by som absolutt er verdt et besøk. Vi skal handle i julegatene, spise masse god mat, thanksgiving og bare nyte livet. Gleder meg sånn! Kjører en liten cupcake giveaway. Cupcakeformer, cupcake dekoreringssett og en cookiescoop. Mine favoritt redskaper jeg bruker når jeg lager cupcakes. Nå er det snart julesesong. Disse kommer godt med. Legg igjen en kommentar med navn. Jeg trekker en vinner på torsdag. 

Min favoritt cupcake. Pepperkake cupcake med frisk topping. 

Nyt uken. Love.

Browine med appelsin

Dette er en av de beste browniene jeg har laget. Jeg elsker appelsinsjokolade. Du vet den oransje du får kjøpt i butikken nå i juletider. Derfor har jeg laget denne deilige brownie med appelsinsmak. Gir ekte glede.



Oppskrift Brownie med appelsin: Form 30x20
200 gram smør
300 gram kokesjokolade
400 gram sukker
1 teskje vaniljestrakt/sukker
5 egg
100 gram mel
40 gram kakao
Skallet av 1 appelsin 

1. Smelt smør og sjokoladen sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele oppskriften lager du i den. La blandingen bli lunken før du røren inn sukker og vaniljestrakt.

2. Bland inn et og ett egg. Visp godt.

3. Vend inn mel og kakao. 

4. Rør inn appesinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel, om du ønsker mer smak.Nøtter og tørket frukt er også godt.

5. Fyll i form 30x20 cm. Eller i porsjonsformer. Stek på 180 grader i 25 minutter. 

Avkjøl kaken før du tar deg en smaksprøve.

Dryss over litt melis og revet appelsinskall før servering. NYT





God helg. 

Pasta med rosenkål og chorizo

Pasta er godt og tar ikke lang tid å tilberede. Prøv denne gode pastaen med salt chorizo og smakfull rosenkål. En flott mulighet til å få barna i huset til å spise mer rosenkål. Rosenkål inneholder masse A og C vitaminer, samt jern og kalsium. Dessuten elsker jeg den fine grønnfargen. 

Pasta med rosenkål og chorizo for 2 personer:
100 gram rosenkål
100 gram chorizo
2-3 hvitløksfedd
4 små charlottløk
150 gram pasta (jeg brukte tykk tagliatelle)
1.5 dl matfløte
Smak til med salt og pepper

1. Skyll og rens rosenkålen. Kutt i to og ta vekk det ytterste skallet.

2. Surr i litt olivenolje, i ca. 5 min. Smak til med salt og pepper.

3. Kok pastaen som anvist på pakken. Tilsett finhakket løk og hvitløk. Vend inn matfløte og rosenkål. Bland på svak varme. Brun chorizoen i en stekepanne rett før du servere. Bland alt godt sammen.

Dryss gjerne litt parmesan før servering. Server en deilig og fargerik pasta. Ønsker du den enda sunnere bruk fullkornspasta.


Frister det? Ha en strålende lillelørdag!

Croque madam muffins

Etter jeg så Rachel Khoo lage disse deilige ostesmørbrødene i muffinsformer. Måtte jeg lage det selv. Passer til en ektra god frokost, lunsje eller kveldsmat. Varmt ostesmørbrød med hjemmelaget hvitsaus og egg i midten. Faller i smak hos alle. Her en video om du vil se framgangsmåten live https://www.youtube.com/watch?v=muRLOLmkEjc. Server med en frisk salat til.



Oppskrift 6 stk croque madam muffins:
6 skiver lyst sandwichebrød(firkantet)
6 strimler god skinke, bacon. Jeg brukte strandaskinke
6 små egg
3 spiseskjeer smeltet smør
Hvit saus
1 spiseskje smør
1 spiseskje mel
2 dl melk
0.5 teskjee muskat
1 teskjee disjonsennep
30 gram ost. Gjerne en god fransk gruyere 

1. Begynn med den hvite sausen. Smelt smøret og tilsett melet. Visp kraftig slik at det ikke klumper seg. Rør inn melken mens du skrur ned varmen. Skru opp varmen og tilsett sennep, muskat og osten. Rør hele tiden så den ikke brenner seg i bunnen. La den koke til den tykner ca. 7-10 minutter. Ta av platen. Skjær av kantene på loffskivene.

2. Kjevle loffskivene flate med en kjevle. Pensle dem på begge sider med smeltet smør.

3. Legg dem i muffinsformer. Jeg bretter inn mot kanten, slik at du har en grop i midten. Legg skinke.

4. Legg egget i midten. Om du har store egg, la litt av hvitten renne av. Slik at du får plass til sausen også.

5. Legg en god spiseskjee saus over hvert egg.

6. Dryss over ost og litt timian. Stek på 180 grader i ca.15 minutter om du vil ha flytenede egg inni. Jeg stekte i 20 min, liker egget fastere. Her er det smak og behag.

Superfine og delikate croque madamer. 

Ble litt dårlig bilde her, men det blir som en ostesmørbrød muffins.

Håper det smaker 

Fruktkake med nøtter og sjokolade

Saftig fruktkake med nøtter og sjokolade. Perfekt å servere i juletider. Pynt kaken med et fint bånd og gled en god nabo eller vennine. Denne er fin å fryse ned også. Jeg bruker å bake masse i november, å fylle fryseren opp med deilig julebakst. Kan jeg nyte desember og alt som hører til. God helg. 

Oppskirft Fruktkake med nøtter og sjokolade:
200 gram nøttemiks, jeg brukte pistaj,pekan,mandler og valnøtter.
300 gram tørket frukt, jeg brukte aprikos, tranebær, gule og svarte rosiner.
100 gram mørk sjokolade
100 gram appelsinjuice og skall fra 1 appelsin
150 gram smør
100 gram sukker
3 egg
200 gram mel
1 teskjee natron
3 spiseskjeer rømme. 

1. Grovhakk nøttene og det som trengs å kuttes av tørket frukt. Jeg kuttet aprikkosen i strimler.

2. Bland alt i en bolle sammen og hell over appelsinjuice. La det trekke seg godt inn i ca.1 time. Dette kan gjøre dagen før også.

3. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene.

4. Bland inn mel, natron og rømme.

5. Ha i frukt og nøtteblandingen tilslutt.

Bland godt.

6. Smør kakeformen med smør og dryss over mel. Vend opp ned. Dette gjør at det er enklere å få ut kaken. Ha i røren. Stek på 150 grader i 50 minutter.



Pynt fruktkaken med et melisdryss. Er også fint å pynte med melisglasur.



Ha fint bånd rundt som pynt. Inviter venner eller gi vekk deilig kake.



Denne er fin å lage i god tid før jul, og fryse ned.



God lørdag fine lesere.♥ 

Peanøtt konfekt

Det er allerede 15 november, halvveis til 1 Desember. Jeg har allerede begynt på julebakingen. Har mange gode oppskrifter jeg skal dele med dere. Først ut er en supergod peanøttkonfekt du lager på 1-2-3. Denne er kansende og god. Tips til alle som elsker peanøtter og sjokolade sammen. Pakk inn i fine esker med bånd. En perfekt julehilsen å gi til noen du er glad i.

Oppskrift peanøtt konfekt:
200 gram melkesjokolade eller mørksjokolade
200 gram peanøttsmør
50 gram melis
30 gram cornflakes
1 teskjee havsalt 

1. Smelt sjokolade og peanøttsmør over vannbad.

2. Vend inn melis når alt har stivnet. Stavmiks til en glastt røre.

3. Ha i cornflakes. Jeg stavmikset et par sekunder for å knuse opp de støre cornflakesene. 

4. Fordel i ønsket form. Jeg brukte en brødform, med bakepapir. Sett i kjøleskap, tar ca.1 time før det stivner. 

Konfekt på 1-2-3. Jeg synes denne er så kansende og god. Tips til alle som elsker peanøtter og sjokolade sammen.

Kutt i passe biter. Jeg hadde bitene i små konfektformer. Oppbevar kjølig, holdbarhet ca.2-3 uker. 

Legg i en fin boks eller eske med sløyfebånd. En hyggelig spiselig julehilsen til en du er glad i. 



God helg. I morgen kommer oppskrift på fruktkake til jul.

Sprøe lakriskjeks med mandler og sjokolade

Jeg har alltid vært glad i lakris. Alltid det jeg plukker mest av når det kommer til smågodt. Jeg kom over Johan Bulows lakridsbutikk i København i høst. Ekte gourmetlakris, som smaker noe helt annet enn det du finner i smågodthyllene. Historien om Johans drøm til å gjøre lakris om til luksus, er en nesten som et lite eventyr. I en alder av 23 år bestemte han seg for å følge drømmen om å gjøre goderiet om til en gourmet opplevelse. Han begynte hjemme på morens kjøkken, feilet mange ganger før han lykkes. Nå har bedrifen over 85 ansatte og omsetter for over 100 millioner danske kroner i året. Lakrisen selges på flere gourmentbutikker over hele verden. Nå åpner de sin egen butikk på Steen og Strøm i Oslo. Min favoritt er pasjonsfruktsjokolade lakrisen. Denne lakrisen må smakes. Her finner du alt fra chililakris til bringebær og sjokoladelakris. 

Jeg har derfor laget noen deilig og sprøe lakriskjeks. Med lakrispulver og søt lakris fra Johan Bulow. 


Oppskrift lakriskjeks: ca.12 stk:
100 gram smør
100 gram hvitt sukker
150 gram brunt sukker
2 egg
150 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
3 teskjeer raw liquorice poweder
8 stk lakrisbiter fra nr.1 - sweet liquorice fra Johan Bulow
40 gram mandler eller valnøtter
80 gram sjokolade 

1. Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn egg. 

2. Sikt inn mel, lakrispulver og bakepulver. Bland godt.

3. Bland inn sjokolade, nøtter og lakris.

Yum. Lov å ta seg en smaksprøve her. 



4. Lag kuler på ca. 40 gram. Stek på 190 grader i ca.10-15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.

Sprø og deilige lakriskjeks. Server med et kaldt glass melk. 





Vinner av Philipsblender ble Casandra. Gratulere! Du vil bli kontaktet på mail. 
Nyt lillelørdagen.

De beste Fardagsfrokostene

Overrask Far med en deilig frokost på sengen. Hvor koselig er det ikke å bli vekket til en hjemmelaget frokost, laget med litt ekstra kjærlighet? Har lagt ved mine beste oppskrifter, på en ekstra god frokost. Her er det både scones, pannekaker, posjert egg og deilig brioche. Blanding mellom søtt og sunt. Sett pris på pappa imorgen! 

1. Scones med banan og sjokolade. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410193546_scones_med_banan_og_s.html



2. Posjert egg. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169696_posjert_egg_til_froko.html 



3. Brioche med sjokolade. Sett deigen i kveld, la den kaldheve over natten. Brioche er virkelig noe av det beste  http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170555_brioche_med_sjokolade.html




4. Bananpannekaker. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168625_bananpannekaker.html 




5. Blåbær og hvitsjokolade muffins. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169978_blueberry_white_choco.html




6. Deilige sjokolade cookies. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170499_chewy_chocolate_chip_.html

 



7. Skogsbær smoothie. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169333_skogsbr_smoothie.html




8. Crepes. Franske pannekaker. Fyll med friske bær og krem. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169856_crepes_franske_pannek.html


 

God fardag imorgen!

Giveaway

                                                                                                                                                                                                                                                                               Sponset innlegg

Jeg har vært så heldig å få lov å dele ut en Phillips mini blender til en av mine lesere. Denne hendige miksere er perfekt å lage dipp, sauser og deilige smoothies med. Det følger med en praktisk on the go flaske. Ingen unnskyldning for å ikke løpe en ut med en sunn smoothie i hånden, eller lage en deilig dipp til grønnsakene.Det eneste du trenger å gjøre, er å legge igjen en kommentar. Jeg trekker en heldig vinner over helgen. Lykke til!


Bildene er hentet fra Philips.
God helg

Pesto pasta

Helgen er rett rundt hjørnet. Deler en av mine helge klassikere. Pesto pasta toppet med sprøstekt skogsbacon. Smakfullt og godt. Ha gjerne kylling, parma eller noe annet godt til. Hjemmelaget pesto er enkelt å lage, og den smaker mye bedre enn den du får kjøpt på glass i butikken. Server sammen med en frisk salat og godt brød. En sikker vinner.

 

Oppskrift pesto pasta: Juster mengden etter hvor mange dere er. 
Hjemmelaget pesto, oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1411342212_hjemmelaget_pesto.html
Pasta, jeg brukte tagliatelle.
1/2 boks matfløte
100 gram skogsbacon

1. Kok Pastaen som anvist på pakken.

2. Rør inn pesto. Ha i matfløte på svak varme. Rør til alt er godt bladet.  

Server som den er. Eller topp med bacon,kylling, parma eller noe annet godt. 

Fyr i peisen, tenn lys og lag denne deilige pastaen i helgen.

 

Avokado toast

I dag skal jeg friste dere med en frokost favoritt hos meg. Jeg prøver å bli flinkere på å variere frokostene mine. Det er så deilig å ha noe godt å glede seg til på morgenkvisten. Jeg bruker å stå opp en time før, så jeg kan nyte en god frokost og en kopp kaffe. Gull i en travel hverdag.

Avocado gir deg veldig mange helsefordeler. Den er proppfull av sunne næringsstoffer, er mettende, rik på vitaminer, fiber og sunt fett som er godt for både hjertet og kolestrolet. Vinn vinn med andre ord. 

Oppskrift avocado toast:
1 moden avocado
1-2 fedd hvitløk
Friske urter(kan sløyfes)
Smak til med salt og pepper
Grovtbrød

1. Ha alt i en bolle. Stavmiks lett. Har du ikke stavmikser kan du mose med en gaffel.

Herlig avocadokrem. Elsker den friske fargen.

2. Rist brødet og smør på avocadoen.

Deretter kan du nyte denne deilige toasten. Veldig godt med ananas juice til. Frokost er dagens viktigste måltid, make the best of it :)

Oppbevar avocadokremen med steinen, da blir den ikke brun.

Nyt tirsdagen.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits