november 2013

Victorias Julekake

Hurra for 1 desember. Jeg gleder meg masse til jul, i dag er det ogs 14 dager til jeg har juleferie. rets kosligste mned str for tur, hva med lage deilig julekake? Denne deigen kaldhevet jeg over natten. Neste morgen kan du bake ut smakfulle julebrd. Passer perfekt til frokost, lunsj og aftens. Du trenger selvsagt ikke kaldheve, om du skal bake samme dag. Da hever du deigen til dobbelstrrelse. Jeg har ikke sukat i denne deigen, siden det er ikke s populrt hos meg. Tilsett gjerne det i deigen, om du liker det :)

Dette er faktisk frste gang jeg lager julekake. Det er det vanligvis mamma som gjr hjemme hos oss. N som jeg har blitt voksen, og flyttet hjemmefra. Lager jeg ting jeg ikke har laget fr. Nye tradisjoner. Det er jo hyggelig for foreldre, nr barna er med bidra lager julemat og kaker. Eller hva? Hjemmelaget er s klart best.

Oppskrift Victorias Julekake - 1 stor brdform:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjr (st type)

1 egg

3 dl lunken melk( ca. 30 grader)

75 g smr, romtemperert og i biter

100 - 150 gram rosiner

Sukat

Egg til pensling

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger og rosiner. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

5.Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjleskapet. Du kan ogs la deigen kaldheve i brdformen.

1. Ferdig kaldhevet bolledeig. Utrolig greit, er bare st opp, bake ut.

2. Form deigen etter brdformen du bruker.

4. Ha bakepapir i formen, og la deigen etterheve i 30 min.

5. Pensle brdet med egg. Stek brdet p 180 grader i ca. 35-40 min. 10 minutter fr du tar ut julebrdet, kan du pensle brdet med enda et lag med egg, for ekstra glans.

La brdet avkjle p rist.

Min favoritt, er spise julebrdet med smr og brunost.

Pakk inn i brdet med julebnd. Gi til noen du er glad i.

God frste sndag i advent :)

Nyt dagen,

IV.

Pepperkake cupcakes med deilig frosting

Desember nrmer seg med stormskritt. En mned som inneholder masse kos og selskaper. Hva med prve en ny variant til julebaksten? En skikkelig krydret cupcake toppet med luftig kremost frosting. Yum! Disse kommer til forsvinne fra kakefatet.

Pepperkake cupcakes ca.12 stk:

100 gram meierismr romteperert

1 dl sukker

2 spiseskjeer lys sirup

2 egg romtempererte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts malt ingefr

1 ts malt nellik

1 ts malt sort pepper

1-1.5 dl flte/H-melk

Kremost Frosting:

100 gram romtempert smr( lurt legge ut dagen fr du skal bake, eller noen timer fr)

150 gram philadelpia kremost

1 spiseskjee sitronsaft

2-3 dl melis

Wilton extra white color(kan slyfes, gjr frostingen hvitere)

1.Miks smr og sukker mykt og luftig. Det er lurt legge ut smret dagen fr en skal bake, slik at det er ekstra mykt.

2. Tilsett egg, et om gangen. Miks ca. 2 min p hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir godt mikset.

3.Bland alt det trre i et literml/bolle. Bland godt. Vendinn sirup, melblanding og flte. Miks godt.

En deilig pepperkakerre.

4.Fordel rren med en cookiescoop. 1 scoop i hver form. Jeg bruker disse hvite formene fra Wilton.

5.Stek i ovnen p 180 grader i ca. 15 min -20.

Ah disse dufter deilig julekrydder. Mens cupcaksene avkjles, begynn p cream cheese frosting.

6.Miks smr og kremost til en glatt krem.

7.Tilsett melis, sitronsaft og extra white color. Miks til du har en luftig krem. Tilsett mer melis om kremen blir for myk.

8. Sett i kjeksapet i 10 minutter, fr du spryter ut.

Spryt ut med nsket tipp. Jeg brukte Wilton 1B tipp. Pynt med julestrssel, eller julegodt.

Fine og herlige jule cupcakes, disse blir en hit p juleselskaper.

Smakfull pepperkake cupcake, med en frisk kremost frosting, en smakfull kombinasjon :)

Fin onsdag til alle,

IV.

Julens pepperkakeoppskrift

Pepperkaker er min absolutte favoritt julekake. P denne solfylte sndagen, tenkte jeg dele denne gode oppskriften. Deigen holder lenge i kjleskapet. Lag i dag, og ta fram nr den skal brukes. Hjemme hos oss, var det alltid pappa som laget pepperkakedeig og bakte med meg og mine sstre. Fine barndomsminner. I r gleder jeg meg spesielt mye til Jul. Mamma og pappa, og sstrene mine bor i Israel. Skal bli ekstra koselig feire jul i r. Lykke.

Spis naturelle eller pynt med royal icing. Til de voksende er det godt spise naturelle med blmuggost. Oppskrift kommer til uken. Lykke til! :)

Julens pepperkakeoppskrift:

1 dl sirup( jeg brukte halvparten av lys og mrk)

150 gram sukker

150 gram smr

1 dl flte

400 gram mel

1 teskjee nellik

1 teskjee kardemomme

1 teskjee ingefr

1 teskjee pepper

4 teskjeer kanel

1 teskjee bakepulver

1.Bland sirup, smr og sukker i en kjele. Rr til en flytende masse og sukkeret har smeltet.

2. Avkjl blandingen.

3. Rr inn flten.

4. Bland sammen mel, krydder og bakepulver.

Rr alt godt sammen.

5. Vend innmelblandingen inn siurpsblandingen. Bland til du fr en fin deig.

6. Ha deigen i en bolle dekket med plast. Deigen er litt glissete, da er det lettere f den ut neste dag. La den hvile over natten i kjleskapet.

7. Neste dag, kan du bake ut deilige pepperkaker. Ha mel p kjkkenbenken og kjevle ut en tynn deig.

Jeg laget snfnugg.

Er selvfgelig lov prvesmake deigen, mmm.

8. Stek p 180 grader i ca. 10 min. De skal vre brun gyldende.

9. Spis dem Naturelle, eller pynt med royal icing.

Oppskrift royal icing:

1 eggehvite

1 skvett sitronsaft

ca. 190 gram melis.

1. Stivpisk eggehviten. Tilsett en skvett sitronsaft. Sikt inn melisen.Icingen er ferdig om ring-merkene etter vispene ikke forsvinner nr du tar ut vispene

2. Ha icingen i en sprytepose og klipp et lite hull. Deretter er det bare kjre p med dekorasjoner.

10. Jeg brukte jule strssel fra wilton. Ste sm julekuler. Dryss over strssel, og snu pepperkaken etterp. Deretter kan du brukte det p nytt etterp, og unng strssel over hele gulvet.

Vakre og julete snfnugg. Noe alle kommer til like.

Pakk inn i cellofan, og gi en ekstra fin pepperkake til noen du er glad i.

Pepperkaker og iskald melk, er supergodt sammen. Min favoritt.

Deigen holder lenge. Lag en stor deig, og ha i kjleskapet.

nsker alle en flott sndag,

IV.

Hjemmelaget Kokosboller

Kokosboller er utrolig godt. Dette er en enkel og fin oppskrift alle fr til. Trenger ikke kjpe, nr du kan lage minst like gode selv. En ny sort til julebesket i r? Disse kommer til forsvinne i en fei.

Kokosboller ca. 10 store.

4 eggehviter

4 gelantinplater

4 spiseskjeersukker

2 ts vaniljesukker

10 mariekjeks

200- 250 gram, 70% mrk sjokolade, eller annen sjokolade

kokos til pynt

1. Legg gelantinplatene i vann.Skill eggene, og ha eggehvitene i en bolle. (Eggeplommene kan brukes til julebaksten)Begynn pisk marengs med en spiseskjee sukker. Nr den begynner skumme, tilsett resten av sukkeret. En spiseskjee om gangen. Ha vaniljesukkeret i tilslutt.

2.Klem vannet ut av gelantinplatene, smelt dem p lav varme sammen med fire spiseskjeer vann. Jeg hadde mine kokeplater p 2.

3.Nr gelantinen er ferdig smeltet. tilsett den i marengensen. La den den renne i en tynn strle mens du pisker samtidig. Pisk til alt er godt blandet.

4.Ha marengsen i en sprytepose med tipp, og spryt ut topper. Jeg bruker sette spryteposen i en dyp kopp, og fylle med marengs. Unngr du sle.

5.Sett i kjleskapet i minst en time, til de er stivnet.

6.Varm sjokolade i vannbad. Har du mer sjokolade til overs, kan du lage varmsjokolade etterp.Hold p kanten av mariekjeksen, mens du bruker en spiseskjee til renne sjokolade over. Siden jeg var aleine p kjkkenet var det litt vanskelig ta bilde av. La dem stivne litt, fr du vender dem i en skl av kokos. Dette er litt klissete. Sett dem i kjleskapet til sjokoladen er ferdig stivnet.

Deilige kokosboller. Kan love at disse smaker godt. Yummy.

Ha en herlig helg. P sndag kommer pepperkake oppskrift :)

IV.

Varm sjokolade p pinne

Varm sjokolade, er perfekt n som kalde vinterkvelder kommer. Det er ekstra koselige rre ut varm sjokolade i melk, som en har laget selv. Disse laget jeg til jul i fjord. P julaften koste vi oss med varm sjokolade, julesugerr og mini marshmallows. Varmende kos p fine desemberdager. Lag til deg selv, eller gi bort. En hyggelig desembergave :) Disse har lang holdbarhet.

Oppskrift varm sjokolade, ca 15 stk:

Konfektform, eller annen nsket form. Min er fra Kitchen.

300 gram sjokolade, jeg brukte 70%. (mengde varierer ogs p hvilken type former du har, prv deg fram)

Pinner(kjpte mine p panduro

1.Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad. Tilsett resten av sjokoladen og bland godt sammen.

2. Jeg tar sjokoladen i sprytepose, for unng sl. Fyll formene.

3. Sett i kjleskapet, etter ca. 5-10 min. Nr sjokoladen har begynt stivne, sett i pinnene. Slik at de str stdig.

4. La dem st i kjleskapet til sjokoladen er stiv.

5. Ta dem ut av formene. Pakk inn i cellofan, eller annen nsket forpakning.

Fine sjokolade p pinner.

Tips til julegave. Kjp en fin kopp, legg i sjokolade p pinne og noen ste mini marshmallows. Kanskje et julesugerr ogs? En st desember/julegave. Jeg gav selv en kopp til min vennine. Fin oppmuntring i siste eksameninnspurt fr jul.

10 dager til 1 desember. Jeg gleder meg :) Gjr du?

Love IV.

Julekarameller

Julekaramellene har allerede kommet i hus. Disse kan du lage i forveien, pakke inn i cellofan. Gi bort til venner og familie i julegave. Hjemmelaget spiselige gaver er jo superkoselig f.

Karameller er enkle lage, om du har et sukkertermometer(99 kr p Clash Ohlson), eller digital termomenter(Slikkepott termometer 149 kr p Kitchen).Du kan fint ogs bruke "kuleprven", nr du ser massen begynner bli karamellfarget. Da tar du en spiseskjee med karamellmassen i et glass kaldt vann, og om du kan forme massen til en kule er karamellen ferdig. For passe harde karameller koker du til 120 grader. nsker du dem litt hardere, koker du litt over. Jeg kokte til 122. Oppskriften er hentet fra flinke Krem.no. Ta en titt innom bloggen hennes for fine oppskrifter.

Oppskrift Julekarameller:

3 dl flte

250 gram sukker

60 gram meierismr

100 gram lys sirup

1. Bland alt sammen i en kjele. Kok p middelsvarme. Tar ca. 20 min.

2. Jeg bruker digitalt slikkepott termometer fra kitchen. Kok til massen er 120 grader, eller 122 grader om du nsker litt hardere karameller. Pass p mot slutten, da stiger temperaturen raskt. En ting som ogs er viktig, er ikke rre opp etter kantene, da danner det seg sukkerkrystaller, som gjr at karamellen sukrer seg. Krystallene blir tatt med nr du skal helle karamellen over i form. Derfor er det lurt ha en pensel i et glass vann, og pensle kantene underveis.

Nr massen er klar, heller du den over p bakepair, eller silikonmatte.

3.Jeg bruker disse tre redskapene. En silikonmatte, palett og en cutter. Slik at alle bitene blir ca. like store. Bruker du silikonform, pass p ikke skjre i matten, men bare danne mnsteret.

4. Bre massen utover. Sett i kjleskapet i ca. 5 min, til massen har blitt litt stiv.

5. Kutt nsket mnster, jeg kuttet firkanter. La dem st i kjleskapet i ca. 5-10 min. Fr du kutter i biter.

6. Klipp cellofanppir i firkanter. Du kan ogs bruke mellomleggspapir. Pakk inn fine julekarameller. Sstrene Grene selger blandt annet billig cellofanruller, julebnd, silkebnd osv. Fint til innpakking.

Smakfulle julekarameller. Du kan ogs prve smaktilsette med f.eks vanilje, kanel, sjokolade.

Pakk inn i gaveposer. Disse er fra Wilton.

Lykke til! Alle juleoppskrifter ligger under kategori "Jul". Kommer mange fine oppskrifter der, i nrmeste framtid.

IV.

Flg Foodbyvictoria p facebook

Hei alle lesere,

Jeg har opprettet en facebook side -https://www.facebook.com/pages/foodbyvictoriacom/1414373432130600

Flg meg, for nyeste innlegg og tips.

Love IV.

Pasta med rosenkl og chorizo

Pasta er godt og tar ikke lang tid tilberede. Prv denne gode pastaen med salt chorizo og smakfull rosenkl. En flott mulighet til f barna i huset til spise mer rosenkl. Tilsett gjerne andre grnnsaker.

Pasta med rosenkl og chorizo for 2 personer:

150 gram pasta (jeg brukte tykktagliatelle)

100 gram rosenkl

100 gram chorizo

3 hvitlksfedd

4 sm charlottlk

1.5 dl matflte

Smak til med salt og pepper

1. Skyll og rens rosenklen. Kutt i to og ta vekk det ytterste skallet.

2. Surr i litt olivenolje, i ca. 5 min. Smak til med salt og pepper.

3. Kok pastaen som anvist p pakken. Tilsett finhakket lk og hvitlk. Vend inn matflte og rosenkl. Bland p svak varme.Brun chorizoen i en stekepanne rett fr du servere. Bland alt godt sammen.

Server og nyt en deilig pastamiddag.

En ypperlig mulighet for f barna til spise mer rosenkl.

Frister det?

God torsdag :)

Fylt Aubergine

Sunne og deilige middager i hverdagen er et must i hverdagen for meg. Fylt aubergine toppet med mozzarella. Sammen med en frisk salat, er det en sunn og mettende middag. Ikke tar det lang tid lage heller. Planlegg middager sndagkveld, da slipper du stresse i ukedagene. Jeg bruker handle til uken p mandager, og fredag handler jeg inn til helgen. Sparer penger og har oversikt. Blir raskt mye penger om du skal handle middag hver dag, blir alltid noe ekstra som flger med hjem. Ukens tips fra meg. Prv det!

Oppskrift fylt aubergine for to personer:

1 stk stor aubergine

200 gram svinekjttdeig/karbonadekjttdeig

4-5 fedd hvitlk. Jeg er er veldig glad i hvitlk, bruk mindre/mer alt etter din smak.

1 gul lk

1 halv boks hakkede tomater

1 neve fersk spinat

2 spiseskjeer tomatpure

Revet mozzarella

Koriander eller andre friske urter

Smak til med salt og pepper

1.Snitt auberginen p langs.

2.Pensle den med olje. Legg snitflaten ned, og stek p200 grader i ca. 20 min. Til innematen er s myk, at du kan skrape den ut med skje. I mellomtiden lager du fyllet.

3. Skrap ut innematen med skje.

4. Bland sammen med hvitlk.

5. Stek kjttet i stekepanne, tilsett deretter lk og spinat. Vend inn hakkede tomater og tomatpure. La det koke opp, smak til med salt, pepper og urter. Bland sammen med hvitlk og aubergine innematen.

6. Fyll auberginene med kjttfyllet.

7. Dryss over revet mozzarella.

Stek p 200 grader til osten er gylden, ca. 15-20 min.

Pynt med friske urter. Server med en deilig salat til. En enkel og smakfull middag.

Det ligger ogs aubergine pizza ute p bloggen, prv den ogs!

Er det noen som er fristet til prve?

Love IV.

Kokosbomber

Julens frste oppskrift kommer i dag. Nemlig disse smakfulle kokosbomene. Jeg kjpte kokosmel for en stund siden, da jeg kom over denne oppskriften fra KK, s jeg muligheten til bruke det opp. Hjemmelaget konfekt og gaver er en flott og personlig gave gi vekk i jule og vertinnegaver. Kokos og sjokolade sammen er en deilig kombinasjon.

Oppskrift kokosbomber ca.24 stk:

200 gram kokosmel

200 gram kondensert melk

50 gram melis

2 teskjeer vaniljesukker

350 gram mrk kvalitetsjokolade. Jeg brukte Valrhona.

1. Bland sammen kokosmel og kondesert melk.

2. Rr inn melis og vaniljesukker.

Til du fr en ganske fast masse.

3. Du kan ente trykke deigen ned med en palett i form. Eller forme kuler/barer med hendene. La massen hvile i kjleskapet over natten.

4. Neste dag skjrer du i ruter, eller i nsket strrelse.

5. Hakk og smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av platen, og dypp kokosrutene nede. Jeg bruker ha rutene p en gaffel, og renne sjokolade over med en skje, til alt er dekket. Bruk en silikonmatte og legg rutene p. Du kan ogs bruke en rist. Det gjr ikke noe at de renner utenfor, nr sjokoladen stivner, kan du finskjre. Dryss deretter over kokos, og la dem stivne i kjleskapet.

Finskjr runt kantene, og nyt.

Disse er fine og gi i vertinnegaver, eller som julegaver. Mektige og deilige kokosbomber.

Pakk i fine gaveesker og gi vekk.

Lykke til og happy fathers day :)

Love IV.

Smakfulle kardemommesnurrer

I dag er det deilige kardemommesnurrer som str p menyen. Jeg har hatt fri, og kost med med bakedag p kjkkenet. Jeg har ogs prvd kaldhevet bolledeig for frste gang, og det ble et vellykket resultat. Jeg laget deigen i gr kveld, og bakte dem ut i dag. Et supert alternativ, hvor du slipper vente p at deigen skal heve. Hurra, det liker vi. Hva med lage disse til farsdags frokosten? Lag deigen lrdagkveld, og kos dere med fersk gjrbakst p farsdagen. Boller og kaffe liker enhver far :)

Oppskrift ca. 10-12 store kardemommesnurrer:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjr (st type)

1 egg

3 dl lunken melk( ca. 30 grader)

75 g smr, romtemperert og i biter

Egg til pensling

Malt kardemomme, sukker og mykt smr til fyll

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

5. Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjleskapet.

6.Ha deigen ut p en melete bord

7. Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha p godt med mykt smr, kardemomme og sukker p halvparten av deigen. Brett den andre halvsiden over.

8.Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden. Lag knuter. Denne filmen kan hjelpe.http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368

9. Legg snurrene p bakepapir. Pensle med egg og str over perlesukker.

10. Stek p 200 grader i 10-15 min. De skal vre gyldene p toppen.

IMG_0555

Nybakte gjrbakst lukter himmelsk.

IMG_0566

Det beste jeg vet, er spise nybakte boller med et glass iskaldt melk. Lykke! M prves.

nsker alle en flott helg :)

Love IV.

Speltlompe pizza, hurtig pizza i hverdagen

Det er ingen hemmelighet at jeg liker speltlompe pizza. Det lages p max 20 min, og passer supert i en travel hverdag. Nr du har lyst unne deg en litt sunnere pizza:) Ha p ditt favorittfyll, ypperlig mulighet til bruke rester. Jeg hadde tacokjtt liggende. Du trenger ikke lage tomatsaus, sukkerfri ketchup/tomatpure funker veldig bra.

Oppskrift Speltlpmpe pizza:
Speltlomper
Tomatpure/ketchup/tomatsaus
Tacokjtt
Vrlk
Ost
Hvitlk, timian, olivenolje, salt og pepper

1.Sett ovnen p 220 grader.Legg speltlompene p stekebrett, smr utover tomatpuren og legg p fyllet. Topp med ost og timian/organo.

2.Stek p nederste rille i ca. 10 min. Da fr du en crispy bunn.

Server med en glatt mager kesam og en deilig salat.

Hjemmelaget middag trenger ikke ta lang tid lage :)

Hper det smaker,

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits