november 2012

Karamell Popcorn

Hei alle kjære!

Endelig er det fredag og snart 1 desember! Jeg har fri helg, og ingenting er bedre enn det :) eller hva?  I dag skal jeg friste dere med deilig karamell popcorn. Karamell popcorn er en gammeldags snack, som  kommer fra USAA(suprise) Da vi bodde i Boston, var jeg litt skeptisk med å smake i begynnelsen, men det er faktisk super yummy! Kjempe fine christmas giveaways er det også :) I denne oppskriften er det også godt å tilsette nøtter, som peanøtter, cashew nøtte osv. Om du har det tilgjengelig, det hadde ikke jeg, siden jeg begynte å lage det nærmere 11 på kvelden.

Oppskrift  ca.1 langpanne:

1 pose micropopcorn poppet

130 gram smør

2 dl brunt sukker

1 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker/extract

0.5 ts natron

0.5 ts salt

1. Popp popkornet i mikroovnen.Om du har god tid, popp popcorn the old way, det er også koselig. Ha bakepapir i en langpanne, og bre utover popcornet.

2.Siden jeg laget denne så seint på kvelden. Glemte derfor å ta bilder av karamellen. Det beklager jeg. Ha smør, brunt sukker, vaniljesukker og sirup i en kjele. Kok blandingen opp, husk å røre jevnlig. Det skal koke over medium varme i ca. 5 min(til det bobler i kantene). Ta av kjelen og tilsett salt og natron. Blandingen vil nå heve seg og sprute. Vær forskiktig, så du ikke brenner deg.

3. Ha blandingen over popcornet. Jeg brukte to spiseskjeer å fordelte karamellen utover. Stek i ovenen på 180 grader 10-20min, til det blir godt og crunchy. Om du liker popcornet mer mykt, la det stå litt mindre inne i ovnen :)

Ha popcornet i søte bokser eller cellofanposer med sløyfer rundt. Fin giveaway :) Eller ha dem i søte popcorn esker. Disse har jeg kjøpt fra Wilton USA.

Lag dette om du vil gjøre helgekosen ekstra fin ? jaaa! :) Perfekt å lage i en tid som denne. Snøen daler ned utenfor, mens du koser deg med varm karamell popcorn foran peisen.

YUMMY!!

Legg gjerne igjen en kommentar :) Da blir jeg glad!

Kos dere masse denne fredagen!!

Klemmer fra IV.

Kyllingboller med grønnsaksstappe

God onsdag dere,

Dagene går fort, og desember er rett rundt hjørnet. Gleder meg masse! Denne uken jobber jeg kveld, derfor har jeg ikke like mye tid til matlaging. Uansett, idag sto jeg opp tidlig før dagen treningsøkt, og laget disse deilige kyllingbollene. Tar rundt 30- 40 min å lage. I grønnsaksstappen min har jeg potet, purreløk og blomkål. Fin måte å lure barna i seg ekstra grønnsaker :)

Oppskrift 10 kyllingboller:

500 gram kyllingkjøttdeig

1/2 rødløk hakket

1 pakke Tacokrydder

1 spiseskjee Potetmel

Grønnsaksstappe:

2 poteter

1/2 purreløk

1/2 hode Blomkål

1 spiseskjee Meierismør

0.5 dl Melk

Smak til med salt og pepper.

1. Hakk grønnsakene opp i små biter. Ha dem i en kjele med vann. Kok dem møre.

2. Hell av vannet. Tilsett smør og melk. Bruk en moser/stavmikser og mos stappen. Smak til med salt og pepper.

3. Ha kyllinkjøttdeig, potetmel, hakket rødløk og tacokrydder i en bolle. Bland godt med en sleiv.

4. Stek kyllingbollene på svak varme i olje/smør. Stek dem til dem er gjennomstekt. Ha dem på et fat med papir, slik at fettet får rent seg av etterpå.

Server sammen med grønnsaksstappen og en frisk salat. Mums :)

Er du glad i taco? make these!

Ønsker alle en fin onsdag :) Legg gjerne ved en kommentar om, dere har noen ønsker om hva jeg skal bake til jul!

IV.

Baked Vanilla Doughnuts

 

Happy Sunday,

Jeg sitter her å nyter morgenkaffen, før jeg skal ta trikken ned til jobb. Har ikke så veldig lyst å jobbe idag, men sånn er det. Imellomtiden kan jo jeg friste dere med herlige doughnuts jeg bakte igår :) Jeg kjøpte doughnutpannen min på et marked i Nazareth, da jeg var i Israel i juni. Et kupp siden det kostet bare 20 kr!  Du kan få kjøpt en slik form på kjøkkenbutikker. Denne oppskriften er enkel og det tar ikke lang tid å lage.

Oppskrift ca. 12 Doughnuts

9 dl Hvetemel

2 teskjeer Bakepulver

2 teskjeer Vaniljesukker

2 dl Skummet kulturmelk/kefir

1.5 dl Sukker

2 spiseskjeer smør smeltet

2 egg

1/2 teskjee salt

1. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en bolle.

2. Tilsett kulturmelk, egg og smeltet smør. Bland godt med en mikser.

3. Deigen blir veldig sticky, anbefaler å ha den i en sprøytepose. Da sparer du deg selv for masse kliss!

4. Smør formen med smør. Fyll hver form ca.1/2 fulle. Stek på 200 grader i 8-10 min.

La doughnutsene avkjøle i formen i noen minutter, før du tar dem ut.

Vaniljeglasur:

4-5 dl Melis

1-2 spiseskjer melk

1 teskjee Vaniljesukker

Red Wilton konditorfarge

Hvite sprinkels

1. Bland melis, melk og vaniljesukker godt sammen i en bolle. Tilsett deretter konditorfarge. Om glasuren blir for løs eller for tykk. Tilsett mer eller mindre melis/melk. Dypp doughnutsene i glasuren og ha over hvite sprinkels.

Disse ble bare supergode! og ikke minst ser de så søte ut. Bak disse til en venn eller familen :)

Nyt søndagen kjære lesere,

Klem fra meg.

Homemade Rapsberry Jellies

God fredagkveld dere,

Idag har dagen gått til trening, handling og baking. Julen er rett rundt hjørne, og jeg liker å planlegge og ligge foran skjema :) Desember er en herlig måned, og jeg elsker julen! Jeg elsker å gi og lage gaver. Ingenting er vel så koselig å gi vekk noe som, en har laget helt selv? Har allerede bestilet en haug med juleesker, baketing og annet stæsj fra Wilton USA. Pakken kom denne uken. Hurra! Idag har jeg laget hjemmelaget gele for første gang, oppskriften jeg er brukt er fra " love Manuela" kokeboken min! Love her! Disse er superenkle å lage, og smaker søtt og godt! :) Forsvant fort fra fatet her hjemme. Prøv det du også! :)

Oppskrift hjemmelaget jellies:

1 dl vann

1 1/2 dl sukker

5 gelantinplater

2 pakker bringebærgele

1. Legg geleantinplatene i kaldt vann i ca.5 min.

2. Kok opp vann og sukker på svak varme, til sukkeret har smeltet.

3. Når sukkert har smeltet, ta kjelen av platen og tilsett gelepulver. Rør godt. Klem deretter ut vannet av geleantinplatene og tilsett i røren. Rør til det blir en klumpfri røe.

4. Spray en liten langpanne med formfett og hell røren i formen. Du kan også bruke silikonformer, jeg brukte denne juletreformen. Superfine! Enten det blir røde eller grønne juletre :)  Sett kaldt i kjøleskape, til gelen er stiv.

5. Når gelen er ferdig stivnet. Ta dem ut av formene og dypp dem i sukker.

Superfine geletrær. Ha gelen i fine gaveesker og ha rødt bånd rundt.

Ready for giveaway :)

Ønsker alle er strålende helg.

IV.

Steinovnsbakt pizza med chorizo

God onsdagkveld dere,

Idag er jeg superglad! Har fri tre dager fra jobb, skal bli herlig! Juleforberedelsene har begynt for lengst, og det er deilig med et avbrekk. Feiret kvelden med hjemmelaget pizza. Vi har fått steinovnsplate, og pizzen blir så mye bedre! Anbefaler alle til å gå til innkjøp, og lag herlig pizza hjemme til familien og venner. Ingenting er som et velsmakende måltid og hygge :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 små.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og friske urter om du har tilgjengelig.

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen til dobbel størrelse.

 Enkel tomatsaus:

1løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1/2 boks tomatpure

2-3 spiseskjeer basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint røe det for hånd, bare pass på å finhakk skikkelig.

Topping:

200 gram Chorizopølse skjært i biter

Revet Norvegia eller annen ost, etter ønsket mengde

Frisk basilikum og tørket pizzakrydder

Når du setter på ovnen, ha isteinovsplaten. Den skal være glovarm når du legger på deigen. Ha deretter på tomatsaus, fyll, ost, frisk basilikum og pizzakrydder.Stek på 250 grader i ca.8-10 min.

Server med frisk salat og rømme.

Ha en strålende uke videre :)

IV.

Scones med nøtter

God søndagkveld

Idag hadde jeg lyst på noe godt til aftensmat, og da bestemte jeg meg for å lage scones. Disse er rask å mikse sammmen og smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget blåbær syltetøy :) Disse er perfekte om en ønsker noe annet til frokost, lunsj eller kveldsmat enn kjedelige brødskiver..Bake dere!! :)

Oppskrift ca. 8 stk scones

100 gram Meierismør romtemp.

1 dl Melk

4 dl Hvetemel

0.5 dl Sukker

2 teskjeer Bakepulver

Saften av 1 sitron

Skall av 1/2 appelsin

1 god neve Hasselnøtter

1 gode neve Valnøtter

1. Press saften ut av sitronen, og bland sammen med smør og appelsinskall. Bruk en mikser, eller kjøkkenmaskin.

2. Bland mel, sukker og bakepulver godt sammen i en bolle. Jeg bruker å blande det i litermålet, så slipper jeg enda mer oppvask.

3. Bland inn melblandingen sammen med melk i smørblandingen. Miks godt.

4. Tilsett ønsket mengde med hakket nøtter, jeg brukte en godt neve av hasselnøtter og valnøtter. Det er også godt å bruke mandler, rosiner og annen tørket frukt.

Fordel røren i cupcakeformer. Jeg brukte ca. 1 cookiescoop. Pensel med egg. Stek i ovenen på 200 grader – 15-20 min.

Server sammen med hjemmelaget syltetøy.

LOVE IV.

Healthy Pancakes

Hei dere,

En stund siden sist blogginnlegg. Har ikke hatt kameralader og motivasjonen har ikke vært på topp. Kommer til å blogge mer framover når jeg har tid :) Idag skal friste dere med en litt sunnere pannakake som passer perfekt som frokost, lunsj og aftens. Hurra!

Oppskrift ca. 5-6 store pannekaker:

1/2 Boks mager vaniljekesam

1 Most Banan

2 egg

1 teskjee Kanel

3-4 spiseskjeer Havregryn

3-4 spiseskjeer Grovt glutenfrittmel

1 dl Skummet melk, eller styrk

Begynn med å mose bananen, tilsett eggene og blandt godt sammen. Tilsett deretter resten av indegriensen, og rør godt sammen. Om røren blir for løs eller for fast tilsett bare mer melk eller mel. Jeg tar det litt på "feelingen".

Stek pannekakene på middels varme til de blir gyldne.

Server sammen med godt syltetøy og et glass melk. Yummy.

Nyt lørdagskvelden, for det skal jeg :)

Ingrid Victoria

hits