november 2012

Karamell Popcorn

Hei alle kjre!

Endelig er det fredag og snart 1 desember! Jeg har fri helg, og ingenting er bedre enn det :) eller hva? I dag skal jeg friste dere med deilig karamell popcorn. Karamell popcorn er en gammeldags snack, som kommer fra USAA(suprise) Da vi bodde i Boston, var jeg litt skeptisk med smake i begynnelsen, men det er faktisk super yummy! Kjempe fine christmas giveaways er det ogs :) I denne oppskriften er det ogs godt tilsette ntter, som peantter, cashew ntte osv. Om du har det tilgjengelig, det hadde ikke jeg, siden jeg begynte lage det nrmere 11 p kvelden.

Oppskrift ca.1 langpanne:

1 pose micropopcorn poppet

130 gram smr

2 dl brunt sukker

1 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker/extract

0.5 ts natron

0.5 ts salt

1. Popp popkornet i mikroovnen.Om du har god tid, popp popcorn the old way, det er ogs koselig. Ha bakepapir i en langpanne, og bre utover popcornet.

2.Siden jeg laget denne s seint pkvelden. Glemte derfor ta bilder av karamellen. Det beklager jeg.Ha smr, brunt sukker, vaniljesukker og sirup i en kjele. Kok blandingen opp, husk rre jevnlig. Det skal koke over medium varme i ca. 5 min(til det bobler i kantene). Ta av kjelen og tilsett salt og natron. Blandingen vil n heve seg og sprute. Vr forskiktig, s du ikke brenner deg.

3. Ha blandingen over popcornet. Jeg brukte to spiseskjeer fordelte karamellen utover.Stek i ovenen p 180 grader 10-20min, til det blir godt og crunchy. Om du liker popcornet mer mykt, la det st litt mindre inne i ovnen :)

Ha popcornet i ste bokser eller cellofanposer med slyfer rundt. Fin giveaway :) Eller ha dem i ste popcorn esker. Disse har jeg kjpt fra Wilton USA.

Lag dette om du vil gjre helgekosen ekstra fin ? jaaa! :) Perfekt lage i en tid som denne. Snen daler ned utenfor, mens du koser deg med varm karamell popcorn foran peisen.

YUMMY!!

Legg gjerne igjen en kommentar :) Da blir jeg glad!

Kos dere masse denne fredagen!!

Klemmer fra IV.

Kyllingboller med grnnsaksstappe

God onsdag dere,

Dagene gr fort, og desember er rett rundt hjrnet. Gleder meg masse! Denne uken jobber jeg kveld, derfor har jeg ikke like mye tid til matlaging. Uansett, idag sto jeg opp tidlig fr dagen treningskt, og laget disse deilige kyllingbollene. Tar rundt 30- 40 min lage. I grnnsaksstappen min har jeg potet, purrelk og blomkl. Fin mte lure barna i seg ekstra grnnsaker :)

Oppskrift 10 kyllingboller:

500 gram kyllingkjttdeig

1/2 rdlk hakket

1 pakke Tacokrydder

1 spiseskjee Potetmel

Grnnsaksstappe:

2 poteter

1/2 purrelk

1/2 hode Blomkl

1 spiseskjee Meierismr

0.5 dl Melk

Smak til med salt og pepper.

1. Hakk grnnsakene opp i sm biter. Ha dem i en kjele med vann. Kok dem mre.

2. Hell av vannet. Tilsett smr og melk. Bruk en moser/stavmikser og mos stappen. Smak til med salt og pepper.

3. Ha kyllinkjttdeig, potetmel, hakket rdlk og tacokrydder i en bolle. Bland godt med en sleiv.

4. Stek kyllingbollene p svak varme i olje/smr. Stek dem til dem er gjennomstekt. Ha dem p et fat med papir, slik at fettet fr rent seg av etterp.

Server sammen med grnnsaksstappen og en frisk salat. Mums :)

Er du glad i taco? make these!

nsker alle en fin onsdag :) Legg gjerne ved en kommentar om, dere har noen nsker om hva jeg skal bake til jul!

IV.

Baked Vanilla Doughnuts

 

Happy Sunday,

Jeg sitter her nyter morgenkaffen, fr jeg skal ta trikken ned til jobb. Har ikke s veldig lyst jobbe idag, men snn er det. Imellomtiden kan jo jeg friste dere med herlige doughnuts jeg bakte igr :) Jeg kjpte doughnutpannen min p et marked i Nazareth, da jeg var i Israel i juni. Et kupp siden det kostet bare 20 kr! Du kan f kjpt en slik form p kjkkenbutikker. Denne oppskriften er enkel og det tar ikke lang tid lage.

Oppskrift ca. 12 Doughnuts

9 dl Hvetemel

2 teskjeer Bakepulver

2 teskjeer Vaniljesukker

2 dl Skummet kulturmelk/kefir

1.5 dl Sukker

2 spiseskjeer smr smeltet

2 egg

1/2 teskjee salt

1. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en bolle.

2. Tilsett kulturmelk, egg og smeltet smr. Bland godt med en mikser.

3. Deigen blir veldig sticky, anbefaler ha den i en sprytepose. Da sparer du deg selv for masse kliss!

4. Smr formen med smr. Fyll hver form ca.1/2 fulle. Stek p 200 grader i 8-10 min.

La doughnutsene avkjle i formen i noen minutter, fr du tar dem ut.

Vaniljeglasur:

4-5 dl Melis

1-2 spiseskjer melk

1 teskjee Vaniljesukker

Red Wilton konditorfarge

Hvite sprinkels

1. Bland melis, melk og vaniljesukker godt sammen i en bolle. Tilsett deretter konditorfarge. Om glasuren blir for ls eller for tykk. Tilsett mer eller mindre melis/melk. Dypp doughnutsene i glasuren og ha over hvite sprinkels.

Disse ble bare supergode! og ikke minst ser de s ste ut. Bak disse til en venn eller familen :)

Nyt sndagen kjre lesere,

Klem fra meg.

Homemade Rapsberry Jellies

God fredagkveld dere,

Idag har dagen gtt til trening, handling og baking. Julen er rett rundt hjrne, og jeg liker planlegge og ligge foran skjema :) Desember er en herlig mned, og jeg elsker julen! Jeg elsker gi og lage gaver. Ingenting er vel s koselig gi vekk noe som, en har laget helt selv? Har allerede bestilet en haug med juleesker, baketing og annet stsj fra Wilton USA. Pakken kom denne uken. Hurra! Idag har jeg laget hjemmelaget gele for frste gang, oppskriften jeg er brukt er fra " love Manuela" kokeboken min! Love her! Disse er superenkle lage, og smaker stt og godt! :) Forsvant fort fra fatet her hjemme. Prv det du ogs! :)

Oppskrift hjemmelaget jellies:

1 dl vann

1 1/2 dl sukker

5 gelantinplater

2 pakker bringebrgele

1. Legg geleantinplatene i kaldt vann i ca.5 min.

2. Kok opp vann og sukker p svak varme, til sukkeret har smeltet.

3. Nr sukkert har smeltet, ta kjelen av platen og tilsett gelepulver. Rr godt. Klem deretter ut vannet av geleantinplatene og tilsett i rren. Rr til det blir en klumpfri re.

4. Spray en liten langpanne med formfett og hell rren i formen. Du kan ogs bruke silikonformer, jeg brukte denne juletreformen. Superfine! Enten det blir rde eller grnne juletre :)Sett kaldt i kjleskape, til gelen er stiv.

5. Nr gelen er ferdig stivnet. Ta dem ut av formene og dypp dem i sukker.

Superfine geletrr. Ha gelen i fine gaveesker og ha rdt bnd rundt.

Ready for giveaway :)

nsker alle er strlende helg.

IV.

Steinovnsbakt pizza med chorizo

God onsdagkveld dere,

Idag er jeg superglad! Har fri tre dager fra jobb, skal bli herlig! Juleforberedelsene har begynt for lengst, og det er deilig med et avbrekk. Feiret kvelden med hjemmelaget pizza. Vi har ftt steinovnsplate, og pizzen blir s mye bedre! Anbefaler alle til g til innkjp, og lag herlig pizza hjemme til familien og venner. Ingenting er som et velsmakende mltid og hygge :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 sm.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjr (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rr gjr og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om rren er klissete m du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og friske urter om du har tilgjengelig.

4. Elt deigen for hnd p hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen til dobbel strrelse.

Enkel tomatsaus:

1lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1/2 boks tomatpure

2-3 spiseskjeer basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint re det for hnd, bare pass p finhakk skikkelig.

Topping:

200 gram Chorizoplse skjrt i biter

Revet Norvegia eller annen ost, etter nsket mengde

Frisk basilikum og trket pizzakrydder

Nr du setter p ovnen, ha isteinovsplaten. Den skal vre glovarm nr du legger p deigen. Ha deretter p tomatsaus, fyll, ost, frisk basilikum og pizzakrydder.Stek p 250 grader i ca.8-10 min.

Server med frisk salat og rmme.

Ha en strlende uke videre :)

IV.

Scones med ntter

God sndagkveld

Idag hadde jeg lyst p noe godt til aftensmat, og da bestemte jeg meg for lage scones. Disse er rask mikse sammmen og smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget blbr syltety :) Disse er perfekte om en nsker noe annet til frokost, lunsj eller kveldsmat enn kjedelige brdskiver..Bake dere!! :)

Oppskrift ca. 8 stk scones

100 gram Meierismr romtemp.

1 dl Melk

4 dl Hvetemel

0.5 dl Sukker

2 teskjeer Bakepulver

Saften av 1 sitron

Skall av 1/2 appelsin

1 god neve Hasselntter

1 gode neve Valntter

1. Press saften ut av sitronen, og bland sammen med smr og appelsinskall. Bruk en mikser, eller kjkkenmaskin.

2. Bland mel, sukker og bakepulver godt sammen i en bolle. Jeg bruker blande det i litermlet, s slipper jeg enda mer oppvask.

3. Bland inn melblandingen sammen med melk i smrblandingen. Miks godt.

4. Tilsett nsket mengde med hakket ntter, jeg brukte en godt neve av hasselntter og valntter. Det er ogs godt bruke mandler, rosiner og annen trket frukt.

Fordel rren i cupcakeformer. Jeg brukte ca. 1 cookiescoop. Pensel med egg.Stek i ovenen p 200 grader – 15-20 min.

Server sammen med hjemmelaget syltety.

LOVE IV.

Healthy Pancakes

Hei dere,

En stund siden sist blogginnlegg. Har ikke hatt kameralader og motivasjonen har ikke vrt p topp. Kommer til blogge mer framover nr jeg har tid :) Idag skal friste dere med en litt sunnere pannakake som passer perfekt som frokost, lunsj og aftens. Hurra!

Oppskrift ca. 5-6 store pannekaker:

1/2 Boks mager vaniljekesam

1 Most Banan

2 egg

1 teskjee Kanel

3-4 spiseskjeer Havregryn

3-4 spiseskjeer Grovt glutenfrittmel

1 dl Skummet melk, eller styrk

Begynn med mose bananen, tilsett eggene og blandt godt sammen. Tilsett deretter resten av indegriensen, og rr godt sammen. Om rren blir for ls eller for fast tilsett bare mer melk eller mel. Jeg tar det litt p "feelingen".

Stek pannekakene p middels varme til de blir gyldne.

Server sammen med godt syltety og et glass melk. Yummy.

Nyt lrdagskvelden, for det skal jeg :)

Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits