oktober 2015

Pumkin cupcakes

Tenk at vi gr mot slutten av Oktober allerede. Tiden flyr. Gresskar cupcakes erperfekt lage til Halloween fest eller selskap. Krydret muffins toppet med smakfull ostekrem.mmm. Gresskar fes kjpt i de aller fleste matbutikker. Jeg kjpte flaksegresskar. Resten av gresskaret bruket jeg til suppe. Oppskrift kommer p mandag. God helg.Trick or treat.

Oppskrift inspirertkrem.nopumkin cupcakes ca. 14 stk:
2 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1.5 dl solsikke/soyaolje
1 teskjeer bakepulver
0.5 teskjee natron
300 gram revet gresskar.
1 teskjeer kanel
1/4 teskjee malt muskat
0.5 teskjee malt ingefr
2 dl mel

Ostekrem:
100 gram mykt smr
125 gram myk kremomst
2-3 dl melis
1 teskjee vaniljesukker
Saften fra 1/2 sitron

1. Bland sammen egg, sukker og olje.



2. Bland mel, natron, bakepulver og krydder sammen.

3. Riv gresskaret p rivjern. Jeg brukte flaskegresskar. Resten kan du f.eks bruke i en suppe.

4. Vend gresskar inn rren og bland godt. Fordel rren i muffinsformer.



5. Stek p 180 grader i ca. 15 -18 minutter. Jeg steker alltid p varmluft.

6.Mens muffinsene avkjles. Lag ostekremen.Pisk melis og smr luftig. Tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Ha i kremosten tilslutt.

7. Ha frostingen i en sprytepose med nsket tipp. Pynt cupcaksene. Jeg hadde gule, hvite. og oransje m&ms.

Det gr ogs pynte cupcaksene med farget sukker. Farg sukkeret med oransje konditorfarge.

Urter p kjkkenbenken

Friske urter er superfint ha som pynt p kjkkenbenken og bruke i matlaging. Prikken over in p enhver rett.Jeg bruker variere hvilke urter jeg handler inn. Favorittene mine er timian og basilikum. Drmmer om lage en fin urtehagen en dag. Et lite tips er sette urtene i store tekopper. Enkelt og fint se p.

Kjpte disse fine koppene for 25,- kr stykke p IKEA.



Orange energiboost

Det er klart for en ny uke og jeg er klar med masse gode oppskrifter. Jeg har lagt en travel uke fra meg og har ikke hatt mye tid til oppdatere dere. Beklager det. Jeg har ogs vrt syk. Tett i nese og hals. Laget denne godsaken av en smoothie som gir en ekstra energiboost. Om du skulle begynne fle deg syk. Prv den!

Oppskrift energi smoothie for 1:
1 gulrot medium strrelse
1 hndfull anans og mangobiter(kjper disse i frysedisken)
1 liten skive ingefr. Liker du mye ingefr er det bare tilsette mer.
1-1-5 dl appelsinjuice.

1. Ha alt i en blender og miks sammen.





Toast p surdeig

Favorittbrdet mitt er surdeigsbrd. Ikke noe jeg spiser hver dag, men i helgen pleier jeg unne meg en skive eller to. Mmm. Nystekt brd er livet! Siden jeg jobber i Godt Brd blir det masse brd. Alt fra grovt til lyst. Laget denne deilige toasten til frokost. Toast er perfekt lage nr brdet er blitt 1-3 dager gammelt. Med litt pesto, brie og spekeskinke fra Sogndal blir det et lite festmltid. Lag toast og bruk opp grnnsaks og osterester fra helgen.

Toast til 1:
1-2 skiver surdeigsbrd eller annet brd.
3 skiver brie eller annet ost.
3- 4 skiver spekeskinke.
Rd eller grnn pesto.
Urter eller salt+pepper til topping.

1. Smr skiven med pesto. Ha p spekeskinke, brie og topp med urter. Stek i toastjern eller i ovnen p grillfunksjon.



Server med en frisk salat til. Dette er ogs en rask middag om dagene er travle.

Victorias beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede godt i gang. Jeg har samlet noen av mine beste eple oppskrifter. Ingenting lukter s godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte hststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. Nyt helgen og det fine vret♥.

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du herher.


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du her.

3. Fransk epleterte Tart Tatin. Oppskrift finner du her.

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjrbakst. Oppskrifther.



5. Eplepannekaker med spelt. Supre til frokost. Oppskrift her.

6.Tilslutt en norsk klassikere. Tilslrte bondepiker. Oppskrift her.

Hper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

Vitaminboost p morgenkvisten

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten frti ganger mer enn et eple? Med andre ord, dette er frukten du br spise for styrke immunforsvaret.

Jeg bruker skjre av toppen og bunnen, s dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjkkenvasken, da unngr du sle s mye. Hjelper mot stsuget i hverdagen, og s er den s fin se p.

Oppskrift granateple med yoghurt for 1:
1 granateple. Jeg sparer halvparten til f.eks til en salat eller samme frokost dagen etterp.
2 dl yoghurt. Jeg brukte frokostyoghurt fra Q-meieriene.

Nyt med en god kopp kaffe til, det blir en skikkelig morgenboost.



Rask hverdagsmiddag

"Hva skal vi ha til middag i dag?" tenker du antakeligvis flere ganger i lpet av dagen. Svaret ligger i raske hverdagsmiddager og planlegging av matuken. Planlegg middager og mltider p sndagen. Et lite tips er handle inn til uken p mandagen og til helgen p fredagen. Da unngr du mange undvendige turer til butikken og du sparer penger. Dagens raske middag er grnnsakspasta med laks.Sunt og godt. Flere gode oppskrifter finner du her.

Oppskrift grnnsakspasta med laks til 1:
125 gram fersk grnnsakspasta
150 gram laks.
Smak til med salt,pepper og urter.

1. Kok opp vann og kok pastaen som anvist p pakken. Hell av vannet.
2. Stek enten laksen i stekepanne eller i ovnen.

Server sammen med en salat. Bon appetit.



Boller med vaniljekrem og br

Det nrmer seg helg med stormskritt. Det er meldt sol i Bergen og jeg gleder meg til masse kos.Fr jeg tar helg nsker jeg dele oppskrift p disse godsakene. Boller fylt medmasse deilig vaniljekrem og friske br. En god hstbolle. Helgen er en perfekt stund bake og invitere de du er glad i p besk.♥

Oppskrift boller med vaniljekrem og br. ca. 10-14 stk:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjr
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smr, romtemperert og i biter
Ferdig vaniljekrem fra Piano eller lag min hjemmelaget her.
Br. Jeg mlte ikke nyaktig, men brukte en blanding av blbr,skogsbr og bringebr.
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan slyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjkkenmaskinen med eltekro p lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn strle mens maskinen gr p lav hastighet. Nr all melken er tilsatt, k hastigheten. La den elte i 10 min. fr du tilsetter smret
3. Tilsett smret i terninger, det skal vre romtemperert. Jeg setter smret ut dagen fr jeg skal bake, da er det mye enklere jobbe med.La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving ica. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur i mellomtiden!
6.Ha deigen ut p et melete bord. Form 14 like store boller. La dem heve i ca.30 minutter.

7. Press bollene flate med kant, slik som p bilde. Press godt ned i midten. Fyll med vaniljekrem. Enkleste mten gjre dette p, er bruke en sprytepose.

8.Dryss over en neve br over hver bolle. Pensle deretter godt med egg i kantene.

9. Stek p 200 grader i ca.8-10 minutter. Bollen skal vre gylden.

10. La bollene avkjles p rist. Jeg liker drysse over litt melis fr servering. Mmm.

Nyt med en god kopp kaffe.



Tilslrte bondepiker Victoria style

Tilslrte bondepiker er en tradisjonell norsk klassiker. En skikkelig god en. Dette er en dessert som ofte gr i glemmeboken, men den smaker fantastisk. Det er masse gode norske epler i butikker og hager. Unn deg en deilig treat midt i uken. Har du litt eplemos til overs, er det supergodt som topping p havregrt.

Oppskrift tilslrte bondepiker for 1:
2 store eple(eller fire sm).
1/2 dl sukker.
1/2 - 1 dl vann(vann avhenger av eplet) Jeg tilsatte litt ekstra.
1 teskjee kanel.
1 bixit kjeks i biter, eller rester av f.eks loff/kavring.
1 dl pisket krem.

1. Jeg laget litt ekstra stor oppskrift p eplemosten. Alltid godt ha litt ekstra p glass. Skrell eplet, rens ut kjernen og kutt i biter.
2. Kok opp med vann og sukker. La det smkoke p svak varme til eplene er mre. Tar ca.10-15 minutter.

3. Tilsett kanel og avkjl. I mellomtiden knuser du kjeksen i biter. Jeg ristet kjeks smulene lett i en stekepanne med 1 teskjee smr. Hell av og avkjl.



4. Pisk flten til myk krem. Enten kan du legge lagvis i et glass/bolle. Eller s kan du legge slik jeg har gjort p bilde. En enkel og delikat mte servere desserten p.

Denne forsvinner p 1-2-3. Supergod.



Frokostskl ala Victoria

I dag har jeg sovet lenge og hatt en koselig start p dagen. Skikkelig luksus f sove litt lengre! Jeg har tidligere skrevet om at jeg liker veldig godt teste ut matnyheter. Q meieriene har kommet ut med en ny vanilje frokost yoghurt med 30% mindre sukker. Smakte veldig godt, og ikke like kunstig smak av vanilje som andre typer lett yoghurt. Det liker vi. Om du topperyoghurten med granola, blbr og kokos blir det en skikkelig god frokost. Et lite tirsdagstips fra meg. Nyt denne fine hstdagen ut.



Oppskrift frokostskl ala Victoria:
150-200 gram frokostyoghurt fra Q meieriene.
Granola. Min er fra Godt brd. Oppskrift p hjemme laget her her.
Blbr og kokosflak.

1. Ha yoghurt i en skl, topp med granola,blbr og kokos. Mmm. Kaffekoppen kjpte jeg fra IKEA i helgen. Anbefaler turen ut dit, de har ftt masse fint.




Spelt og eplepannekaker

Starter uken med dele en skikkelig hst oppskriftmed dere. Nemlig spelt og eplepannekaker. Norske epler smaker s godt om dagen. Disse er like gode til frokost,kvelds eller ha med som matpakke. Mandager kan noen ganger vre litt treige. Unn deg en fin start p uken med lage eplepannekaker. Hverdagsgleder.

Oppskrift spelt og eplepannekaker ca.6-7 stk mellomstore pannekaker:
1 eple. De norske er supergode.
2 egg.
1.5 dl speltmel.
1 dl ekstra lettmelk.
0.5 teskjee bakepulver.
0.5 teskjee kanel. Bruker gjerne teskjee om du har glad i kanel.
1 spiseskjee sukker.

1. Skrell og kutt eplet i biter. Jeg stavmikset eplet for f klumpfri rre. Har du ikke stavmikser kan du raspe eplet istedenfor.

2. Tilsett egg og bland godt. Vend inn det trre og melken. Rr til en klumpfri rre.
3. Stek pannekakene p middels varme. Jeg bruker steke i smr.



Eplepannekaker som smaker skikkelig hst. Server med syltety, ost eller spis dem som de er. Happy monday.



Lrdagsgodt

Hver lrdag gleder jeg meg til lrdagsgodt.Prver holde meg sukkerfri fram til lrdagen. Lykke er fylle en liten pose smgodt. Barnslige gleder. Candy king har kommet med en del smgodt nyheter. Disse hjertene har blitt en liten favoritt. Like fine fylle i sm krukker ha som pynt, eller gi bort som en liten treat til en du er glad i. Nyt helgen alle dere fine som klikker inn her.♥



Krukkene kjpte jeg p Sstrene Grene. Del litt kjrlighet.



Verdens beste snickerskake

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Salte peantter med karamell. Himmelsk kombinasjon.Denne kaken har jeg laget mange ganger. Har servert den som Valentines kake p Theatercafeen og p julebord p Grand Hotel, men andre ord en skikkelig innertier p kakefronten. Om du vil imponerer i selskap,eller nyte en skikkelig god smaksopplevelse. Bak denne! Oppskriften er fra Sverre Stre.


Peanttbunn form 22 cm:
2 eggehviter
30 g sukker
100 g salte peantter
50 g melis

Karamellganache
100 g sukker
1,5 dl flte
100 g hvit sjokolade
10 g smr
1/2 teskjee maldonsalt
Peantter til dryss.

Sjokolademousse
150 g mrk sjokolade med 60-70& kakaomasseinnhold.
75 g usaltet smr.
1/2 dl espresso eller sterk kaffe.
1 gelatinplate.
2 eggeplommer.
2 eggehviter.
50 sukker.

1. Begynn med ha peantter og melis i en food processor. Kjr til en grov konsistens. Pisk eggehvitter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt til du har en fin og stiv marengs. Vend inn peanttmelet med en slikkepott.

2. Rr til alt er blandet.

3. Smr en form med litt smr og vend i rren. Jeg bruker en lite palett bre ut rren med. Stek bunnen p 170 grader i ca. 25-30 min.

4. Etter bunnnen er avkjlt bruker jeg legge den i frysen, mens jeg lager karamellganachen. Da gr det litt fortere. Smelt sukkere p middels varme. Her gjelder det flge med slik at det ikke brenner seg. Tilsett flten litt etter litt til alt er opplst i karamellen. Tilsett smret og la det smkoke til en tykk masse. 2. Hakk den hvite sjokoladen i en egen bolle. Hell over den varme karamellen og bland godt sammen med maldonsalt. Bre over kakebunnen.



5. Dryss peantter over karamellen. Sett kaken p frys i mellomtiden lager du sjokolademoussen.
6.Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smret. Bltlegg gelatinen i kaldt vann til den er myk, rr den ut i den varme espressoen/kaffen. Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smret til du har en jevn masse. Tilsett de to eggeplommene og rr sammen til ogs dette bli en jevn masse. Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjlte sjokoladeblandingen skal vre (ca. 30-35 grader).

7. Hell moussen over karamellen og sett i kjleskapet. La den st minst 2-3 timer fr servering. Denne kaken er fin lage dagen fr.



8. Jeg pyntet kaken med et kakao dryss og sukret peantter.Smeltet bare sukker til karamell, rrte inn peantter og rullet dem i sukker. Pass p ikke brenne deg. Har du litt karamell til overs kan du lage sukkerpynt slik jeg gjorde p bilde. Brukte en gaffel dra opp, slik det blir sukker strimler. Pynt p kaken.

En lekker og enkel pynt.

Nyt med en god kopp kaffe. God helg.♥



, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits