oktober 2015

Pumkin cupcakes

Tenk at vi går mot slutten av Oktober allerede. Tiden flyr. Gresskar cupcakes er perfekt å lage til Halloween fest eller selskap. Krydret muffins toppet med smakfull ostekrem.mmm. Gresskar fåes kjøpt i de aller fleste matbutikker. Jeg kjøpte flaksegresskar. Resten av gresskaret bruket jeg til suppe. Oppskrift kommer på mandag. God helg.Trick or treat.

 

Oppskrift inspirert krem.no pumkin cupcakes ca. 14 stk:
2 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1.5 dl solsikke/soyaolje
1 teskjeer bakepulver
0.5 teskjee natron
300 gram revet gresskar.
1 teskjeer kanel
1/4 teskjee malt muskat
0.5 teskjee malt ingefær
2 dl mel 

Ostekrem:
100 gram mykt smør
125 gram myk kremomst
2-3 dl melis
1 teskjee vaniljesukker
Saften fra 1/2 sitron
 
1. Bland sammen egg, sukker og olje.  2. Bland mel, natron, bakepulver og krydder sammen.

3. Riv gresskaret på rivjern. Jeg brukte flaskegresskar. Resten kan du f.eks bruke i en suppe.

4. Vend gresskar inn røren og bland godt. Fordel røren i muffinsformer.5. Stek på 180 grader i ca. 15 -18 minutter. Jeg steker alltid på varmluft.

6.Mens muffinsene avkjøles. Lag ostekremen. Pisk melis og smør luftig. Tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Ha i kremosten tilslutt. 

7. Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket tipp. Pynt cupcaksene. Jeg hadde gule, hvite. og oransje m&ms. 

Det går også å pynte cupcaksene med farget sukker. Farg sukkeret med oransje konditorfarge.

Urter på kjøkkenbenken

Friske urter er superfint å ha som pynt på kjøkkenbenken og bruke i matlaging. Prikken over ién på enhver rett. Jeg bruker å variere hvilke urter jeg handler inn. Favorittene mine er timian og basilikum. Drømmer om å lage en fin urtehagen en dag. Et lite tips er å sette urtene i store tekopper. Enkelt og fint å se på.

Kjøpte disse fine koppene for 25,- kr stykke på IKEA.Orange energiboost

Det er klart for en ny uke og jeg er klar med masse gode oppskrifter. Jeg har lagt en travel uke fra meg og har ikke hatt mye tid til å oppdatere dere. Beklager det. Jeg har også vært syk. Tett i nese og hals. Laget denne godsaken av en smoothie som gir en ekstra energiboost. Om du skulle begynne å føle deg syk. Prøv den!

Oppskrift energi smoothie for 1:
1 gulrot medium størrelse
1 håndfull anans og mangobiter(kjøper disse i frysedisken)
1 liten skive ingefær. Liker du mye ingefær er det bare å tilsette mer.
1-1-5 dl appelsinjuice.

1. Ha alt i en blender og miks sammen.

Toast på surdeig

Favorittbrødet mitt er surdeigsbrød. Ikke noe jeg spiser hver dag, men i helgen pleier jeg å unne meg en skive eller to. Mmm. Nystekt brød er livet! Siden jeg jobber i Godt Brød blir det masse brød. Alt fra grovt til lyst. Laget denne deilige toasten til frokost. Toast er perfekt å lage når brødet er blitt 1-3 dager gammelt. Med litt pesto, brie og spekeskinke fra Sogndal blir det et lite festmåltid. Lag toast og bruk opp grønnsaks og osterester fra helgen. 

Toast til 1:
1-2 skiver surdeigsbrød eller annet brød.
3 skiver brie eller annet ost.
3- 4 skiver spekeskinke.
Rød eller grønn pesto.
Urter eller salt+pepper til topping.

1. Smør skiven med pesto. Ha på spekeskinke, brie og topp med urter. Stek i toastjern eller i ovnen på grillfunksjon. Server med en frisk salat til. Dette er også en rask middag om dagene er travle. 

Victorias beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede godt i gang. Jeg har samlet noen av mine beste eple oppskrifter. Ingenting lukter så godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte høststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. Nyt helgen og det fine været ♥.

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du her her.


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du her.

3. Fransk epleterte Tart Tatin. Oppskrift finner du her.

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjærbakst. Oppskrift her.5. Eplepannekaker med spelt. Supre til frokost. Oppskrift her.

6.Tilslutt en norsk klassikere. Tilslørte bondepiker. Oppskrift her.

Håper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

Vitaminboost på morgenkvisten

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple? Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret.

Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjøkkenvasken, da unngår du å søle så mye. Hjelper mot søtsuget i hverdagen, og så er den så fin å se på.

Oppskrift granateple med yoghurt for 1:
1 granateple. Jeg sparer halvparten til f.eks til en salat eller samme frokost dagen etterpå.
2 dl yoghurt. Jeg brukte frokostyoghurt fra Q-meieriene.

Nyt med en god kopp kaffe til, det blir en skikkelig morgenboost.Rask hverdagsmiddag

"Hva skal vi ha til middag i dag?" tenker du antakeligvis flere ganger i løpet av dagen. Svaret ligger i raske hverdagsmiddager og planlegging av matuken. Planlegg middager og måltider på søndagen. Et lite tips er å handle inn til uken på mandagen og til helgen på fredagen. Da unngår du mange unødvendige turer til butikken og du sparer penger. Dagens raske middag er grønnsakspasta med laks.Sunt og godt. Flere gode oppskrifter finner du her.

Oppskrift grønnsakspasta med laks til 1:
125 gram fersk grønnsakspasta
150 gram laks.
Smak til med salt,pepper og urter.

1. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. 
2. Stek enten laksen i stekepanne eller i ovnen.

Server sammen med en salat. Bon appetit.Boller med vaniljekrem og bær

Det nærmer seg helg med stormskritt. Det er meldt sol i Bergen og jeg gleder meg til masse kos.Før jeg tar helg ønsker jeg å dele oppskrift på disse godsakene. Boller fylt med masse deilig vaniljekrem og friske bær. En god høstbolle. Helgen er en perfekt stund å bake og invitere de du er glad i på besøk.♥

 

Oppskrift boller med vaniljekrem og bær. ca. 10-14 stk:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjær
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smør, romtemperert og i biter
Ferdig vaniljekrem fra Piano eller lag min hjemmelaget her.
Bær. Jeg målte ikke nøyaktig, men brukte en blanding av blåbær,skogsbær og bringebær.
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan sløyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjøkkenmaskinen med eltekro på lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min. før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger, det skal være romtemperert. Jeg setter smøret ut dagen før jeg skal bake, da er det mye enklere å jobbe med.  La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving i ca. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur i mellomtiden!
6. Ha deigen ut på et melete bord. Form 14 like store boller. La dem heve i ca.30 minutter.

7. Press bollene flate med kant, slik som på bilde. Press godt ned i midten. Fyll med vaniljekrem. Enkleste måten å gjøre dette på, er å bruke en sprøytepose.

8.Dryss over en neve bær over hver bolle. Pensle deretter godt med egg i kantene.

9. Stek på 200 grader i ca.8-10 minutter. Bollen skal være gylden.

10. La bollene avkjøles på rist. Jeg liker å drysse over litt melis før servering. Mmm.

Nyt med en god kopp kaffe.Tilslørte bondepiker Victoria style

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell norsk klassiker. En skikkelig god en. Dette er en dessert som ofte går i glemmeboken, men den smaker fantastisk. Det er masse gode norske epler i butikker og hager. Unn deg en deilig treat midt i uken. Har du litt eplemos til overs, er det supergodt som topping på havregrøt.

Oppskrift tilslørte bondepiker for 1:
2 store eple(eller fire små).
1/2 dl sukker.
1/2 - 1 dl vann(vann avhenger av eplet) Jeg tilsatte litt ekstra.
1 teskjee kanel.
1 bixit kjeks i biter, eller rester av f.eks loff/kavring.
1 dl pisket krem.

1. Jeg laget litt ekstra stor oppskrift på eplemosten. Alltid godt å ha litt ekstra på glass. Skrell eplet, rens ut kjernen og kutt i biter. 
2. Kok opp med vann og sukker. La det småkoke på svak varme til eplene er møre. Tar ca.10-15 minutter.

3. Tilsett kanel og avkjøl. I mellomtiden knuser du kjeksen i biter. Jeg ristet kjeks smulene lett i en stekepanne med 1 teskjee smør. Hell av og avkjøl. 4. Pisk fløten til myk krem. Enten kan du legge lagvis i et glass/bolle. Eller så kan du legge slik jeg har gjort på bilde. En enkel og delikat måte å servere desserten på.

Denne forsvinner på 1-2-3. Supergod. Frokostskål ala Victoria

I dag har jeg sovet lenge og hatt en koselig start på dagen. Skikkelig luksus å få sove litt lengre! Jeg har tidligere skrevet om at jeg liker veldig godt å teste ut matnyheter. Q meieriene har kommet ut med en ny vanilje frokost yoghurt med 30% mindre sukker. Smakte veldig godt, og ikke like kunstig smak av vanilje som andre typer lett yoghurt. Det liker vi. Om du topper yoghurten med granola, blåbær og kokos blir det en skikkelig god frokost. Et lite tirsdagstips fra meg. Nyt denne fine høstdagen ut.Oppskrift frokostskål ala Victoria:
150-200 gram frokostyoghurt fra Q meieriene.
Granola. Min er fra Godt brød. Oppskrift på hjemme laget her her.
Blåbær og kokosflak.

1. Ha yoghurt i en skål, topp med granola,blåbær og kokos. Mmm. Kaffekoppen kjøpte jeg fra IKEA i helgen. Anbefaler turen ut dit, de har fått masse fint.
Spelt og eplepannekaker

Starter uken med å dele en skikkelig høst oppskrift med dere. Nemlig spelt og eplepannekaker. Norske epler smaker så godt om dagen. Disse er like gode til frokost,kvelds eller å ha med som matpakke. Mandager kan noen ganger være litt treige. Unn deg en fin start på uken med å lage eplepannekaker. Hverdagsgleder.

Oppskrift spelt og eplepannekaker ca.6-7 stk mellomstore pannekaker:
1 eple. De norske er supergode.
2 egg.
1.5 dl speltmel.
1 dl ekstra lettmelk.
0.5 teskjee bakepulver.
0.5 teskjee kanel. Bruker gjerne teskjee om du har glad i kanel.
1 spiseskjee sukker.

1. Skrell og kutt eplet i biter. Jeg stavmikset eplet for å få klumpfri røre. Har du ikke stavmikser kan du raspe eplet istedenfor.

2. Tilsett egg og bland godt. Vend inn det tørre og melken. Rør til en klumpfri røre.
3. Stek pannekakene på middels varme. Jeg bruker å steke i smør.Eplepannekaker som smaker skikkelig høst. Server med syltetøy, ost eller spis dem som de er. Happy monday.Lørdagsgodt

Hver lørdag gleder jeg meg til lørdagsgodt.Prøver å holde meg sukkerfri fram til lørdagen. Lykke er å fylle en liten pose smågodt. Barnslige gleder. Candy king har kommet med en del smågodt nyheter. Disse hjertene har blitt en liten favoritt. Like fine å fylle i små krukker å ha som pynt, eller gi bort som en liten treat til en du er glad i. Nyt helgen alle dere fine som klikker inn her.♥Krukkene kjøpte jeg på Søstrene Grene. Del litt kjærlighet.Verdens beste snickerskake

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Salte peanøtter med karamell. Himmelsk kombinasjon. Denne kaken har jeg laget mange ganger. Har servert den som Valentines kake på Theatercafeen og på julebord på Grand Hotel, men andre ord en skikkelig innertier på kakefronten. Om du vil imponerer i selskap,eller nyte en skikkelig god smaksopplevelse. Bak denne! Oppskriften er fra Sverre Sætre. 

 
Peanøttbunn form 22 cm:
2 eggehviter
30 g sukker
100 g salte peanøtter
50 g melis

Karamellganache
100 g sukker
1,5 dl fløte
100 g hvit sjokolade
10 g smør
1/2 teskjee maldonsalt
Peanøtter til dryss.

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade med 60-70& kakaomasseinnhold.
75 g usaltet smør.
1/2 dl espresso eller sterk kaffe.
1 gelatinplate.
2 eggeplommer.
2 eggehviter.
50 sukker.

1. Begynn med å ha peanøtter og melis i en food processor. Kjør til en grov konsistens. Pisk eggehvitter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt til du har en fin og stiv marengs. Vend inn peanøttmelet med en slikkepott.

2. Rør til alt er blandet.

3. Smør en form med litt smør og vend i røren. Jeg bruker en lite palett å bre ut røren med. Stek bunnen på 170 grader i ca. 25-30 min.

4. Etter bunnnen er avkjølt bruker jeg å legge den i frysen, mens jeg lager karamellganachen. Da går det litt fortere. Smelt sukkere på middels varme. Her gjelder det å følge med slik at det ikke brenner seg. Tilsett fløten litt etter litt til alt er oppløst i karamellen. Tilsett smøret og la det småkoke til en tykk masse. 2. Hakk den hvite sjokoladen i en egen bolle. Hell over den varme karamellen og bland godt sammen med maldonsalt. Bre over kakebunnen. 5. Dryss peanøtter over karamellen. Sett kaken på frys i mellomtiden lager du sjokolademoussen.
6.Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann til den er myk, rør den ut i den varme espressoen/kaffen. Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smøret til du har en jevn masse. Tilsett de to eggeplommene og rør sammen til også dette bli en jevn masse. Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjølte sjokoladeblandingen skal være (ca. 30-35 grader).

7. Hell moussen over karamellen og sett i kjøleskapet. La den stå minst 2-3 timer før servering. Denne kaken er fin å lage dagen før.8. Jeg pyntet kaken med et kakao dryss og sukret peanøtter.Smeltet bare sukker til karamell, rørte inn peanøtter og rullet dem i sukker. Pass på å ikke brenne deg. Har du litt karamell til overs kan du lage sukkerpynt slik jeg gjorde på bilde. Brukte en gaffel å dra opp, slik det blir sukker strimler. Pynt på kaken.

En lekker og enkel pynt. 

Nyt med en god kopp kaffe. God helg. ♥, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits