oktober 2014

Fredagspizza

Det er helg, og i mine øyne er det lov å kose seg litt ekstra. Jeg lager ofte en deilig pizza. Min favoritt er blåmuggost og chorizo. Topp gjerne med noe annet som  parma, pepperoni, tre oster ect. Fredagspizza må være noe av det beste som finnes. Senk skuldrene, fyr i peisen og kos deg på kjøkkenet.

Oppskrift finner du her: http://foodbyvictoria.blogg.no/1410471850_chorizo_og_blmuggost_.html

 

Nyt helgen!

Krydret gulrotkake

Gulrotkake er en del av høststemingen for meg. I år har jeg laget en ny vri med masse deilig krydder i. Toppet med en frisk kremost frosting.En herlig smaksopplevelse på en vakker høstdag. Bak og inviter venner på en kaffe og kakedate. 

Oppskrift krydret gulrotkake: (form 22-24 cm)
4 egg
200 gram sukker
150 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee vaniljesukker
1 dl rasp eller solsikkeolje 
5 dl revet gulrot
2 teskjeer kanel
1 teskjee kardemomme
1 teskjee ingefær
1/2 teskjee nelikk 

Frosting:
150 gram kremost 
100 gram smør
300-350 gram melis
Saften av en 1/2 sitron

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Ikke slurv med pisking! For å sjekke at eggedosisen er ferdig skal du kunne skrive f.eks "ole" med røren. Sikt inn hvetemel blandet med krydde, bakepulver og vaniljesukker. Rør inn oljen og gulrøttene.

2. Kle formen med bakepapir om du bruker springform. Jeg smurte en rund form med smør og drysset over hvetemel. Om du bruker form med bunn. Da er det lettere å få den ut. Hell i røren. Stek på 175 grader i ca. 40-45 minutter. Avkjøl deretter på rist.

3. Pisk sammen kremost og smør. Visp inn melis og sitronsaft. Pisk til en luftig krem. Bre ut på kaken med en plaett, sprøytepose eller slikkepott.Deilig krydret kake med frisk frosting. Må bakes!

Nyt lillelørdagen 

Popcorn på den gamle måten

Popcorn på den gamle måten er veldig enkelt, sunt og godt. Helgen tips til deg som ønsker en litt sunnere,god og ikke minst billig helgesnack.Jeg bruker å ha 1-2 spiseskjeer olje i en kjele på full varme. Fyll bunnen med maiskorn og ha på lokk. Dette popper fort. Skru ned varmen etterhvert slik at det ikke blir brent. Dette tar deg maks fem minutter. Smak til med havsalt. Er også godt å drysse over spicy krydder, revet parmesan eller spise naturell. Perfekt å nyte sammen med en god film. 

Kjøpte disse søte popcorn begerne i USA i sommer. Ingenting er så fint som å få et beger med varm popcorn. God helg fininger

Gresskarsuppe

Det er en regnete torsdag. Hva passer bedre med å kose seg inne med en deilig suppe? Gresskar er i sesong, og jeg har laget en varmende suppe. Server med godt brød til.Oppskrift gresskarsuppe:
700 gram gresskarkjøtt. Jeg brukte flaskegresskar
1 søtpotet
1 nypotet
1 chili finhakket
1 liter hønsebuljong
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
Smak til med salt og pepper.

1. Fres løk til den er blank i en kjele. Ha i finhakket chili(husk å fjerne frøene) og hvitløk. Ha i grovhakket gresskar, nypotet og søtpotet. Hell over hønsebuljongen. Kok til alt er mørt, i ca. 30 minutter. 

2. Stavmiks med en stavmikser.

3. Ha gjerne litt revet ingefær over før serverning. Dekorer med litt rømme og urter. Håper det smaker.

Chili con carne ala Victoria

 

I dag er det en deilig chili con carne, som står på menyen. En enkle gryte som hører høsten til. Dette er er en alt i ett gryte. Tilsett det du har i kjøleskapet. Ulike rotgrønnsaker er også godt å putte i. Regel nummer en i matlaging, er å smake seg fram. Liker du ikke for sterk chili smak tilsett mindre, liker du det mer tilsett mer. Denne blir bedre på smak over natten. Lag en stor porsjon, har du middag i 2-3 dage framover.

Oppskrift chili con carne: 4-5 porsjoner
400 gram karbonadekjøttdeig
1 paprika
2 gulrøtter
1 rød løk
1 gul løk
4 fedd hvitløk
2 små bokser hakkede tomater
1 boks kidney bønner/grytebønner
2 teskjeer cumin
3 teskjeer paprikapulver
2 teskjeer chilipulver
1 teskjee tørket chilikorn
Urter, jeg brukte timian
Smak til med salt og pepper.

1. Finhakk alle grønnsakene. Jeg bruker å finhakke alt, og å ha det i en bolle. Dermed er alt klar når gryten er varm og kjøttedeigen er ferdig brunet.

2. Brun kjøttedeigen i olivenolje, før du tilsetter alle grønnsakene.

3. Tilsett krydder. Bland godt.

4. Tilsett hakkede tomater, og timian. La det koke på svak varme i 10 - 15 minutter.

Smak deg fram med krydder. Hvis ikke du ønsker sterke smak.

5. Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i gryten. Det er også godt å tilsette mais.

6. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Denne middagen lages på under 30 min. Lage gjerne en dobbel oppskrift, slik at du har middag på to dager. Sunn og god mat er en vinner i hverdagen.

Server med ris eller potetmos og en deilig salat til. Er godt å lage hvitløksbrød også. Oppbevar i kjøleskapet. Smaken setter seg godt over natten.

Planlegg middagsuken. Det vinner du masse tid på, og du sparer penger!!
Happy monday!

 

Granateple

Jeg tok med meg et par granatepler fra Israel. Det er så godt og fint å se på! Granateple er en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den fra skallet. Det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple. Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret. Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Skrell vekk det hvite. De fleste matbutikker og grønnsaksbutikker selger granatepler. Innpakkning

Jeg elsker å gjøre det lille ekstra når jeg gir vekk et bakeverk til venner eller familie. En hvit boks, sløyvebånd og et "homemade" sticker, med et deilig bakeverk i. Gleder enhver sjel. Er ikke så mye som skal til. Jeg elsker detaljer. Selv kjøper jeg bokser,bånd og klistremerker på nettet til en billig penge. Bak og spre glede til de du er glad i. Jeg har mange gode oppskrifter :) 

Follow me on the go

 

12 dagers ferie nærmer seg slutten. Jeg har storkost meg og slappet av her i Israel. For de av dere som ikke vet det, har jeg bodd i Israel et år da jeg var tolv år. Siden den gang har jeg nesten vært her årlig. Jeg elsker å være her. Har tilbragt dagene på bassenget/stranden, trent, lest gode bøker, reist rundt, feiret de jødiske helligdagene og ikke minst spist masse god mat og iskrem. Mums! Batteriene er ladet, kroppen er brun og jeg er klar for julebordsesesongen på jobb. Legger ved noen bilder av mine seineste instabilder. Følg meg gjerne her http://instagram.com/foodbyvictoriaa.

Happy monday :)
IV 

Kardemommesnurrer med sitron

Har du prøvd å bytte ut kanelsnurrene, med kardemomme? Må prøves. Deilig gjærbakst som passer å nytes en fin søndag. Jeg elsker søndager. Perfekt dag å gå tur i marken, cafetur, lage søndagsmiddager, med noe godt til kaffen. Nyte og slappe av.Oppskriften og framgangsmåten  er den samme som kanelsnurre oppskirften her: http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html. Jeg byttet ut fyllet med kardemomme og hadde i skallet fra 1 sitron. 

1. Kjevle ut deigen til en stor rektangel, ca 1.5-2 cm tykk.2. Ha på rikelig med smør, sukker, kardemomme og sitronzest. Jeg bruker et zestjern. Folde den ene langsiden inn mot midten, og den andre over slik at du har brettet deigen i tre på langs.

3. Skjær deigen i strimler, ca 3-4 cm i bredde.

4. Tvinn strimlene og lag knuter. Anbefaler å se denne filmen https://www.youtube.com/watch?v=SDUPwKTEdlc. La dem etterheve i 30-60 minutter. 

5. Pensle med egg og dryss over perlesukker. Stek på 200 grader i ca.10-15 minutter.

Nybakte snurrer. Disse er fine å fryse ned og varme opp når gjester kommer også.

Nyt søndagsroen, 
IV. 

Shepherds pie

Dette er en utrolig god og mettende middag. Jeg har delt denne før, men deler igjen. Denne er så god! Kjøttstuing med hjemmelaget potetmos, toppet med ost og urter. Mums! Har du grønnsaksrester liggende i kjøleskapet, er denne perfekt å lage. Alt i ett gryter er både godt og varmer nå som det har blitt kaldere.Oppskrift finner du her: http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167178_shepherds_pie.htmlG
od torsdag :) 

Coffee on the go

Jeg drikker mye kaffe i løpet av en dag. Det blir dyrt å kjøpe kaffe hver morgen. Derfor kom jeg med et aldri så lite mandagstips til dere. Kom over disse søte take away koppene fra Clas Ohlson . Nå lager jeg god kaffe hjemme som blir med meg på trikken til jobb. De har mange ulike designe og to størrelser.  Fikk kopper og lokk til 50kr. Ikke verst!

Hverdagens must.

Løp å kjøp :) 

Kanelbullens dag

I dag er det kanelbullens dag. Siden jeg er født i Sverige og bodd der i 6 år, feirer jeg den også. Hvorfor ikke gjøre det du også? Vi baker med svenskene. En slik dag er jo bare koselig. Gled dine nærmeste med ferske kanelboller. 

MIn beste kanelbolleoppskirft finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html

God lørdag  

Flymat og ferie

Akkurat nå sitter jeg på terassen i Israel. Solen skinner og det er deilig å være tilbake på ferie. Etterlengtet! Tenkte å dele litt flymat inspo. Hvor deilig er det ikke å lage sin egen favoritt matpakke? Flyymaten en bruker å få servert er ikke en favoritt hos meg. Jeg laget en deilig kyllingsalat med pestopasta, havrebrød, kanelboller og druer på boks. Godt og mettende. Elsker å fly med en goodiebag av god mat og blader. 

Ønsker alle en fin helg, 
IV. 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits