oktober 2014

Fredagspizza

Det er helg, og i mine yne er det lov kose seg litt ekstra. Jeg lager ofte en deilig pizza. Min favoritt er blmuggost og chorizo. Topp gjerne med noe annet som parma, pepperoni, tre oster ect. Fredagspizza m vre noe av det beste som finnes. Senk skuldrene, fyr i peisen og kos deg p kjkkenet.

Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410471850_chorizo_og_blmuggost_.html

Nyt helgen!

Krydret gulrotkake

Gulrotkake er en del av hststemingen for meg. I r har jeg laget en ny vri med masse deilig krydder i. Toppet med en frisk kremost frosting.En herlig smaksopplevelse p en vakker hstdag. Bak og inviter venner p en kaffe og kakedate.

Oppskrift krydret gulrotkake: (form 22-24 cm)
4 egg
200 gram sukker
150 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee vaniljesukker
1 dl rasp eller solsikkeolje
5 dl revet gulrot
2 teskjeer kanel
1 teskjee kardemomme
1 teskjee ingefr
1/2 teskjee nelikk

Frosting:
150 gram kremost
100 gram smr
300-350 gram melis
Saften av en 1/2 sitron

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Ikke slurv med pisking! For sjekke at eggedosisen er ferdig skal du kunne skrive f.eks "ole" med rren. Sikt inn hvetemel blandet med krydde, bakepulver og vaniljesukker. Rr inn oljen og gulrttene.

2. Kle formen med bakepapir om du bruker springform. Jeg smurte en rund form med smr og drysset over hvetemel. Om du bruker form med bunn. Da er det lettere f den ut. Hell i rren. Stek p 175 grader i ca. 40-45 minutter. Avkjl deretter p rist.

3. Pisk sammen kremost og smr. Visp inn melis og sitronsaft. Pisk til en luftig krem. Bre ut p kaken med en plaett, sprytepose eller slikkepott.



Deilig krydret kake med frisk frosting. M bakes!

Nyt lillelrdagen

Popcorn p den gamle mten

Popcorn p den gamle mten er veldig enkelt, sunt og godt. Helgen tips til deg som nsker en litt sunnere,god og ikke minst billig helgesnack.Jeg bruker ha 1-2 spiseskjeer olje i en kjele p full varme. Fyll bunnen med maiskorn og ha p lokk. Dette popper fort. Skru ned varmen etterhvert slik at det ikke blir brent. Dette tar deg maks fem minutter. Smak til med havsalt. Er ogs godt drysse over spicy krydder, revet parmesan eller spise naturell. Perfekt nyte sammen med en god film.

Kjpte disse ste popcorn begerne i USA i sommer. Ingenting er s fint som f et beger med varm popcorn.



God helg fininger

Gresskarsuppe

Det er en regnete torsdag. Hva passer bedre med kose seg inne med en deilig suppe? Gresskar er i sesong, og jeg har laget en varmende suppe. Server med godt brd til.



Oppskrift gresskarsuppe:
700 gram gresskarkjtt. Jeg brukte flaskegresskar
1 stpotet
1 nypotet
1 chili finhakket
1 liter hnsebuljong
1 gul lk
2-3 fedd hvitlk
Smak til med salt og pepper.

1. Fres lk til den er blank i en kjele. Ha i finhakket chili(husk fjerne frene) og hvitlk. Ha i grovhakket gresskar, nypotet og stpotet. Hell over hnsebuljongen. Kok til alt er mrt, i ca. 30 minutter.

2. Stavmiks med en stavmikser.

3. Ha gjerne litt revet ingefr over fr serverning. Dekorer med litt rmme og urter.



Hper det smaker.

Chili con carne ala Victoria

I dag er det en deilig chili con carne, som str p menyen. En enkle gryte som hrer hsten til.Dette er er en alt i ett gryte. Tilsett det du har i kjleskapet. Ulike rotgrnnsaker er ogs godt putte i. Regel nummer en i matlaging, er smake seg fram. Liker du ikke for sterk chili smak tilsett mindre, liker du det mer tilsett mer. Denne blir bedre p smak over natten. Lag en stor porsjon, har du middag i 2-3 dage framover.

Oppskrift chili con carne: 4-5 porsjoner
400 gram karbonadekjttdeig
1 paprika
2 gulrtter
1 rd lk
1 gul lk
4 fedd hvitlk
2 sm bokser hakkede tomater
1 boks kidney bnner/grytebnner
2 teskjeer cumin
3 teskjeer paprikapulver
2 teskjeer chilipulver
1 teskjee trket chilikorn
Urter, jeg brukte timian
Smak til med salt og pepper.

1.Finhakk alle grnnsakene. Jeg bruker finhakke alt, og ha det i en bolle. Dermed er alt klar nr gryten er varm og kjttedeigen er ferdig brunet.

2.Brun kjttedeigen i olivenolje, fr du tilsetter alle grnnsakene.

3.Tilsett krydder. Bland godt.

4.Tilsett hakkede tomater, og timian.La det koke p svak varme i 10 - 15 minutter.

Smak deg fram med krydder. Hvis ikke du nsker sterke smak.

5.Hell vsken av bnnene og skyll fr de tilsettes i gryten. Det er ogs godt tilsette mais.

6. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Denne middagen lages p under30 min. Lage gjerne en dobbel oppskrift, slik at du har middag p to dager. Sunn og god mat er en vinner i hverdagen.

Server med ris eller potetmos og en deilig salat til. Er godt lage hvitlksbrd ogs.Oppbevar i kjleskapet. Smaken setter seg godt over natten.

Planlegg middagsuken. Det vinner du masse tid p, og du sparer penger!!
Happy monday!

Granateple

Jeg tok med meg et par granatepler fra Israel. Det er s godt og fint se p! Granateple er en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller spise den fra skallet. Det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten frti ganger mer enn et eple. Med andre ord, dette er frukten du br spise for styrke immunforsvaret. Jeg bruker skjre av toppen og bunnen, s dele den i fire. Skrell vekk det hvite. De fleste matbutikker og grnnsaksbutikker selger granatepler.



Innpakkning

Jeg elsker gjre det lille ekstra nr jeg gir vekk et bakeverk til venner eller familie. En hvit boks, slyvebnd og et "homemade" sticker, med et deilig bakeverk i. Gleder enhver sjel. Er ikke s mye som skal til. Jeg elsker detaljer. Selv kjper jeg bokser,bnd og klistremerker p nettet til en billig penge. Bak og spre glede til de du er glad i. Jeg har mange gode oppskrifter :)

Follow me on the go

12 dagers ferie nrmer seg slutten. Jeg har storkost meg og slappet av her i Israel. For de av dere som ikke vet det, har jeg bodd i Israel et r da jeg var tolv r. Siden den gang har jeg nesten vrt her rlig. Jeg elsker vre her. Har tilbragt dagene p bassenget/stranden, trent, lest gode bker, reist rundt, feiret de jdiske helligdagene og ikke minst spist masse god mat og iskrem. Mums! Batteriene er ladet, kroppen er brun og jeg er klar for julebordsesesongen p jobb. Legger ved noen bilder av mine seineste instabilder. Flg meg gjerne herhttp://instagram.com/foodbyvictoriaa.

Happy monday :)
IV

Kardemommesnurrer med sitron

Har du prvd bytte ut kanelsnurrene, med kardemomme? M prves. Deilig gjrbakst som passer nytes en fin sndag. Jeg elsker sndager. Perfekt dag g tur i marken, cafetur, lage sndagsmiddager, med noe godt til kaffen. Nyte og slappe av.



Oppskriften og framgangsmten er den samme som kanelsnurre oppskirften her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html. Jeg byttet ut fyllet med kardemomme og hadde i skallet fra 1 sitron.

1. Kjevle ut deigen til en stor rektangel, ca 1.5-2 cm tykk.



2. Ha p rikelig med smr, sukker, kardemomme og sitronzest. Jeg bruker et zestjern. Folde den ene langsiden inn mot midten, og den andre over slik at du har brettet deigen i tre p langs.

3. Skjr deigen i strimler, ca 3-4 cm i bredde.

4. Tvinn strimlene og lag knuter. Anbefaler se denne filmenhttps://www.youtube.com/watch?v=SDUPwKTEdlc. La dem etterheve i 30-60 minutter.

5. Pensle med egg og dryss over perlesukker. Stek p 200 grader i ca.10-15 minutter.

Nybakte snurrer. Disse er fine fryse ned og varme opp nr gjester kommer ogs.





Nyt sndagsroen,
IV.

Shepherds pie

Dette er en utrolig god og mettende middag. Jeg har delt denne fr, men deler igjen. Denne er s god! Kjttstuing med hjemmelaget potetmos, toppet med ost og urter. Mums! Har du grnnsaksrester liggende i kjleskapet, er denne perfekt lage. Alt i ett gryter er bde godt og varmer n som det har blitt kaldere.



Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167178_shepherds_pie.html



G
od torsdag :)

Coffee on the go

Jeg drikker mye kaffe i lpet av en dag. Det blir dyrt kjpe kaffe hver morgen. Derfor kom jeg med et aldri s lite mandagstips til dere. Kom over disse ste take away koppene fra Clas Ohlson . N lager jeg god kaffe hjemme som blir med meg p trikken til jobb. De har mange ulike designe og to strrelser. Fikk kopper og lokk til 50kr. Ikke verst!

Hverdagens must.

Lp kjp :)

Kanelbullens dag

I dag er det kanelbullens dag. Siden jeg er fdt i Sverige og bodd der i 6 r, feirer jeg den ogs. Hvorfor ikke gjre det du ogs? Vi baker med svenskene. En slik dag er jo bare koselig. Gled dine nrmeste med ferske kanelboller.

MIn beste kanelbolleoppskirft finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html

God lrdag

Flymat og ferie

Akkurat n sitter jeg p terassen i Israel. Solen skinner og det er deilig vre tilbake p ferie. Etterlengtet! Tenkte dele litt flymat inspo. Hvor deilig er det ikke lage sin egen favoritt matpakke? Flyymaten en bruker f servert er ikke en favoritt hos meg. Jeg laget en deilig kyllingsalat med pestopasta, havrebrd, kanelboller og druer p boks. Godt og mettende. Elsker fly med en goodiebag av god mat og blader.





nsker alle en fin helg,
IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits