september 2016

Boller fylt med blbr og cream fraiche

Gjrbakst synes jeg er utrolig kjekt bake. Jeg laget denne saftige varianten som er en blanding mellom syrlig og stt. Boller fylt med cream fraiche og blbr. Skikkelig hstkos. Mitt beste tips er la deigen elte lenge og la bolledeigen f gode hevetid. Det krever litt tid, men til gjengjeld fr du saftig og luftige boller.

Oppskrift Blbrboller med cream fraiche ca. 10-14 stk:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjr
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smr, romtemperert og i biter.
1 boks cream fraiche.
Br. Jeg mlte ikke nyaktig ca. En halv pose frosne blbr.
Egg til penslig. 

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjkkenmaskinen med eltekro p lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn strle mens maskinen gr p lav hastighet. Nr all melken er tilsatt, k hastigheten. La den elte i 10 min. fr du tilsetter smret
3. Tilsett smret i terninger, det skal vre romtemperert. Jeg setter smret ut dagen fr jeg skal bake, da er det mye enklere jobbe med.  La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving i ca. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur i mellomtiden!
6. Ha deigen ut p et melete bord. Form 14 like store boller. La dem heve i ca.30 minutter.
7. Press bollene flate med kant, slik som p bilde. Press godt ned i midten. Fyll med cream fraiche. Enkleste mten gjre dette p, er bruke en sprytepose.

8. Pensle med egg og str over sukker. Stek p 200 grader i ca. 8-10 minutter. Bollene skal vre gylden.

Avkjl p rist.

Server med en god kopp kaffe. Disse bollene er ypperlig fryse.


 

Pannekaker til frokost

I dag har jeg seinvakt og unnet meg en deilig frokost. Pannekaker er s lett rre sammen og det smaker ekstra godt med god topping. Disse er supre lage om du har god tid p morgningen eller har lyst invitere venninner p kosekveld. Et lite tips er st for pannekakene selv, og la alle ta med en topping hver. nsker alle en fin tirsdag.



Pannekaker ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.
2. Sikt inn melet.
3. Vips inn melken til du fr en klumpfrirre.
4. Stek p svak varme. Om du holder pannen p skr nr du ser rren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag rre. Stek til de er gylden.
 

Hst pannekaker

Hsten har kommet til Bergen by. Norske epler smaker s godt om dagen. Jeg kjpte med meg et par kilo nr jeg var p hytten i Hardanger. Det ble til gode eplepannekaker. Disse er like gode til frokost,kvelds eller ha med som matpakke.Jeg har byttet ut vanlig med spelt mel for en litt sunnere vri. Nyt disse etter en god tur i skogen. Sm hverdagsgleder. 

Oppskrift spelt og eplepannekaker ca.6-7 stk mellomstore pannekaker:
1 eple. De norske er supergode.
2 egg.
1.5 dl speltmel.
1 dl ekstra lettmelk.
0.5 teskjee bakepulver.
0.5 teskjee kanel. Bruker gjerne teskjee om du har glad i kanel.
1 spiseskjee sukker.

1. Skrell og kutt eplet i biter. Jeg stavmikset eplet for f klumpfri rre. Har du ikke stavmikser kan du raspe eplet istedenfor.

2. Tilsett egg og bland godt. Vend inn det trre og melken. Rr til en klumpfri rre.
3. Stek pannekakene p middels varme. Jeg bruker steke i smr.



Eplepannekaker som smaker skikkelig hst. Server med syltety, ost eller spis dem som de er.

Victorias smoothie bowl

God ettermiddagen. Mandagen er allerede godt i gang hos meg. En treningskt og litt jobbting er allerede unnagjort. Dagens frokost er noe jeg spiser hver morgen. Det er en tykk smoothie bestende av cottage chesse, br, frossen banan og juice/melk. Sklen er toppet med det jeg hadde liggende denne morgningen. Bringebr, kokosflak og chiafr. Mmm. Denne holder en god stund i magen og gir masse energi. Happy monday.

Oppskrift smoothieskl:
1 frossen banan
150 gram frosne jordbr
1-2 dl juice/melk
100-150 gram cottage cheese

1. Kjr alt sammen i en blender til det blir en tykk og kremet blanding.
2. Topp med frukt,br,ntter eller det du har liggende. 

Lag gjerne en dobbel oppskrift. Har du til neste morgen.

 

Pasta friday

Hello friday! Dagens rett er en skikkelig koserett. Ofte etter en lang uke er det greit med deilig mat som ikke tar en evighet lage. Jeg lager en smakfull tomatsaus og blander inn fersk pasta. Server med salat og godt brd. Min favoritt er hvitlksbrd. Skikkelig snadder!! Lag denne retten om du vil bytte ut fredagstacoen! Oppskriften p saus er passe stor, resten av sausen kan du bruke til en god lrdagspizza. God helg.

Pasta friday:
1 potte basilikum.
3-4(eller mer) fedd hvitlk.
1 gul lk.
2 bokser muttit tomater
1 boks tomatpure
4-500 gram pasta
Smak til med salt og pepper.

1. Jeg kjrer alt sammen i en foodproseccor. 
2. La det smputre p svak varme. I mellomtiden koker du pastaen som anvist p pakken.
3. Bland inn sausen med pastaen. Server med godt brd.

Dette er en superenkel, men veldig god pastarett. Den tar ikke lang tid og smaker superdigg!

Om du har god tid,lag godt hvitlksbrd til.mmm.

 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits