september 2015

De fineste melposene

Jeg elsker de små tingene og detaljene. Er ikke dette de fineste melposene du har sett? Så freshe og fine farger!! Disse kan absolutt stå fremme som pynt på kjøkkenet. Nesten for fine til å bruke spør du meg, men nå skal det bli masse økologisk bakst her hjemme. Melet får du kjøpt hos alle Godt Brød butikker. En fin vertinne/venninegave å gi til en som er glad i å bake. Et lite torsdagstips fra meg ♥Du kan lese mer om melet her og bli bakekompis(da får du rabatt på mel).Kremet grønnsakspasta

Elsker når det kommer nye matnyheter i butikken. Alltid masse spennende å teste ut! Norge henger jo litt etter på utvalget i matbutikkene i forhold til andre land, en av tingene jeg syns er gøy med USA er å gå i matbutikken og browse gjennom alt utvalget. Jeg har allerede prøvd ut en del nye matnyheter som ulike youghurter, sjokolade, potetgull osv. Her om dagen kom jeg over denne ferske grønnsakspastaen fra Toro, 40% av pastaen er laget av blomkål. Syns den var veldig god på smak og den er heller ikke altfor dyr. De selger en type til med brokkoli og erter. Siden pastaen er fersk kokes den på kun 1 minutt - middag på 1-2-3! Det liker vi.

Oppskrift kremet grønnsakspasta til 1:
125 gram fersk grønnsakspasta
1 dl matfløte
1-2 fedd hvitløk
1 god neve fersk spinat
Ønsket kjøtt, kylling, fisk. Jeg brukte biffpølse
Smak til med salt og pepper

1. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet2. Tilsett matfløten, finhakket spinat og hvitløk, salt, pepper og litt urter om du har. Varm pasta opp på svak varme til den har en kremet konsistens. I mellomtiden steker du kjøttet du ønsker å spise til

Hjemmelaget mat tar ikke langt tid å lage. Denne retten er ferdig på under 30 min. Tenn lys og nyt maten. God lille lørdag!
My story

Jeg er til tider en aktiv snapper, og spesielt nå som de nye funksjonene har kommet ut. Noen andre enn meg som syns det er gøy? Morsomt. Her er ukes snaps. Mye mat og trening. Jeg er inne i en veldig god treningsperiode nå.

Jeg prøver å trene minst 5 ganger i uken, noen ganger slår jeg til med 6 om jeg rekker det. Løping er virkelig en favoritt for tiden, det er terapi for sjelen å løpe ute i kald og frisk høstluft på ettermiddagen. Det er så fint ute. Ta på favorittmusikken og legg løpeturen ute fremfor på møllen. Nøkkelen å komme seg ut på trening er å ikke sette seg ned når du kommer hjem fra skole eller jobb. Ta på deg treningsklærene eller gå på trening rett etter skolen så er du ferdig med det. Hvis du kan løpe hjem fra jobb er jo det 2 in 1 så slipper du å bruke tid på å komme deg hjem. Ingenting slår følelsen når du er ferdig og kan nyte kvelden med en god middag eller kvelds. Håper alle nyter tirsdagen, og at dere blir inspirert til å ta dere en løpetur ute ♥ I morgen kommer oppskriften på grønnsakspastaen jeg testet ut. 
En fresh start på uken

Hello Monday. Jeg er klar for en ny og sprek uke. Er du? Dagens frokost er en tykk smoothie bowl toppet med frukt og kokosflak. En skikkelig energistart på dagen som jeg liker å kalle det. Hvis du lager mye smoothie vil jeg tipse deg om å kjøpe en hel bunt bananer, kutte opp og fryse i porsjonposer. Kan brukes til både smoothies og bananis. Skikkelig snadder! Trenger du mer frokostinspo eller middag for 1? Sjekk ut flere av mine oppskrifter her

Oppskrift smoothie bowl:
1 frossen banan
100 gram bjørnebær/blåbær/skogsbær eller en blanding
0.5-1 dl juice/kokosmelk/melk
Druer, banan, kokosflak til topping

1. Blend alt sammen i en blender. Jeg liker en ganske tykk kremet konsistens på smoothien så prøv deg frem med så mye juice du ønsker
2. Topp med bær, frukt og granola om du harEn frisk start på dagen som gjør godt for magen. Jeg drikker også 1-2 kopper kaffe før jeg forlater heimen. Prøv å stå opp 1 time før du går og nyt en god morgenstund. Gjør underverker før du skal på jobb/skole. Du blir mer opplagt og våken og slipper å stresse ut døren. God mandag fine lesere ♥Søte dessert munnfuller

Mini cupcakes er perfekt å servere til bursdag og fest. I slike anledninger er det ofte mye mat og da liker jeg å lage små dessertmunnfuller - en liten søt avslutning etter maten. Jeg laget disse brownie cupcakes med mokkakrem til min venninnes bursdag. En skikkelig innertier til festligheter. Jeg ønsker alle en superfin helg ♥

Oppskrift mini cupcakes ca.24 stk:
100 gram smør.
50 gram mørk sjokolade.
2 dl sukker.
2 Egg
1.5 dl hvetemel.
0.5 ts vaniljesukker.
2 ss Kakao

Kaffe sjokoladekrem:
50 gram mykt smør
2 spiseskjeer kakao
ca. 150 gram melis
100 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du ønsker.

1.Smelt smør og sjokolade sammen på lav varme. Ta av platen og rør inn egg.
2.Tilsett det tørre og bland alt godt sammen. Dette er en veldig enkel rør sammen i en gryte kake. 3. Ha røren i en sprøytepose og fyll opp 2/3 av formene. Jeg kjøpte disse mini rosa cupcakeformene fra Wilton. Stek på 180 grader i ca.12-14 min. 

4. La cupcakesene avkjøle på rist. I mellomtiden lager du frostingen. Pisk smøret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen.Tilsett kremosten i slutten. Miks til en fluffy krem. Ha frostingen i sprøytepose med sprøytetip. 

Frost cupcakene og dryss over strøssel. 

Superfine mini kaker som er perfekt å servere i bursdager og fest. Brennende kjærlighet

Det er virkelig høst om dagen, og jeg elsker det! Min favoritt årstid. Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt!

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 

2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 

3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander.Nyt høsten og lag masse god mat. Hello Monday

Starter mandagen med et brak.I dag er en spennende dag for meg, min første dag i ny jobb!! Etter et par måneder med ferie er det deilig å endelig begynne å jobbe. Målet mitt de kommende ukene er å komme meg opp i god tid før jeg må dra så jeg rekker å trene og nyte en god frokost før arbeidsdagen, Ikke noe stress. Vi får se hvor lenge det varer hehe.  

Laget denne deilige frokosten som lages på 1-2-3. Godt med skikkelig god frokost i magen for å starte dagen. Dette er en frokostskål av cottage cheese, yoghurt/kesam, opphakket frukt og litt kokos crunch på toppen. Yum!

Oppskrift frokostskål for 1:
100 gram cottagecheese (ca. 1/2 boks).
3-4 spiseskjeer yoghurt/kesam
1/2 banan
1 kiwi
1 liten håndfull kokosflak

1. Bland cottage cheese og yoghurt sammen. Kutt opp frukten og strø over. Topp med kokosflak

Dette er en enkel og ikke minst supergod frokost. Topp med din favoritt frukt/bær. Denne er også fin å lage "on the go" i en boks om du har dårlig tid

Høstlig pæreterte

Endelig fredag. Ukens beste dag spør du meg. Jeg gleder meg alltid til å handle inn god mat og drikke og lørdagsgodt. Mys! Barnslige gleder! I helgen skal jeg ha middagsselskap, en bytur også skal jeg kose meg med den nye boken til flinke Cathrine. Gleder meg!

Jeg laget denne superenkle og gode pæreterten til mine besteforeldre som var på besøk forleden. Den falt i smak! Dette er en terte du kan lage rett før gjestene kommer, så om du får besøk litt på sparket vet du hva du kan servere. Lages på 1-2-3. Servers lun med vaniljeis til. Nyyyyt helgen!

Pæreterte til ca. 8 -10 stk:
2 plater butterdeig fra frysedisken
2-3 pærer.
1 håndfull hasselnøtter
Brunt og hvitt sukker
Vaniljekrem

1. Ta ut butterdeigsplatene og la de tine på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter. I mellomtiden kan du skrelle pærene. Du kan fint bruke epler, plommer eller fersken om du heller foretrekker det
2. Jeg kjevler butterdeigsplaten litt tynnere i kantene. Den er allerede en rektangel og ganske så tynn fra før så jeg kjevler den bare ut litt til. Prikker med en gaffel over hele.
3. Bre vaniljekremen over i et passe tykt lag. Jeg jukset litt og brukte ferdigkjøpt vaniljekrem fra Piano. Om du har tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget.

4. Kutt pærene i tynne skiver. Jeg synes det er fint å skjære i pæreform, men du kan fint kutte i tynne stilker. Strø over hvitt og brunt sukker og dryss over grovhakkede hasselnøtter til slutt. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. Terten skal være gylden.5. Avkjøl på rist til den er lunDryss over melis før servering. Nyt sammen med en kule vaniljeis eller pisket krem


Mine siste snapshots

Her er mine siste snaps. Tenker det er litt koslig å dele litt flere sider av meg selv annet enn oppskrifter og matinspo, eller hva tenker dere? Selvom dette er delvis bilder av mat.. I love food! Hverdagen min består av å lage mat, trene og jobbe. Selvsagt være litt sosial mellom slagene og ha tid til en reise eller to. Mitt hverdags motto er å gjøre minst en ting som gjør meg glad hver dag. Enten det er en sjokolademelk etter intervaller, spise nystekte boller til kaffen eller en ny bok. Ja takk til hverdagsglede. Treat yourself Victorias blomkålsgrateng for 1

Gode og varme retter er perfekt om høsten. Når det er kaldt og surt ute er det ekstra godt med en deilig varm middag. Middag er mitt favorittmåltid i løpet av dagen. Ferdig med dagens gjøremål, tenner lys, dekker bordet fint og koser meg. Jeg syns alltid det er veldig koselig å gjøre det litt ekstra ut av måltidet selvom jeg spiser middagen alene. Denne uken har Meny 10,- for blomkålhoder. Bon appetit.

Victorias blomkålgrateng for 1:
50 gram bacon/skinke
1/2 blomkålhode
1 spiseskjee smør
1 spiseskjee mel
1 kvart teskjee muskat
2 dl melk
30 gram ost til saus + til topping
Poteter/salat til tilbehør

1. Begynn med å lage den hvite sausen. Smelt smør og tilsett mel på svak varme. Visp kraftig slik at den ikke klumper seg og rør så inn melken. Skru opp varmen når all melken er rørt inn og tilsett muskat og ost. Rør hele tiden så den ikke brenner seg i bunnen. La den koke til den tykner, circa 5 minutter. Ta av platen.
2. Del blomkålen i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 5 minutter (de skal være litt myke). Hell av vannet og ha blomkålen i en sil for å få ut alt vannet
3. Stek baconet.
4. Ha alt i en liten ildfast form. Denne er fra IKEA og koster bare 19 kr.

5. Hell den hvite sausen over og dryss over revet ost. Jeg brukte mozarella. Topp med litt urter om du har. Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter-

Server rykende varm med kokte poteter og salat. Skikkelig digg høstmat!Den perfekte hverdagssnacksen

Hvis du har lyst på noe søtt og ikke så altfor usunt i hverdagen må du lage disse. En fin kombinasjon av søte dadler og crunchy peanøttsmør toppet med maldonsalt. Det smaker utrolig godt. De er også veldig mektige, så et godt alternativ når du vil spise noe godt. Nytes med en kopp kaffe eller to! 

Oppskrift fylte dadler:
5-6 dadler
Peanøttsmør - jeg brukte denne økologiske fra Green Choice, men her kan du velge den du liker best
Maldonsalt.

Del dadlene i to og ta ut steinen. Jeg plukker de løsvekt på butikken. Fyll med ønsket mengde peanøttsmør og strø over litt maldonsalt til slutt.

Smakfull hverdagssnacks. Viktig å kose seg ♥Pesto pasta mandag

Hurra for mandag og en ny spennende uke. I dag deler jeg nok en pasta oppskrift. Nemlig pesto pasta toppet med sprøstekt skogsbacon. Har du tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget pesto. Enkelt og det smaker hakket bedre enn kjøpe glass fra butikken. Nyyyt dagen!

Oppskrift pesto pasta for 1:
60 gram pasta(brukte tre baller med tagliatelle pasta)
1 dl matfløte.
3-4 spiseskjeer grønn pesto. 
1 dl matfløte.
2 fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper.
50-100 gram kjøtt. Enten kylling, kjøttdeig, bacon eller chorizo. 

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. Tilsett pestoen,salt, pepper, revet hvitløk og matfløten. Har du god tid anbefaler jeg å lage hjemmelaget pesto. Supergodt!

2. Kok det opp på svak varme til alt er rørt godt sammen. Det skal være en kremet konsistens. 
3. Stek kjøttet på siden og vend inn med det andre. 

Server med bacon. Gjerne med brød eller en frisk salat på siden. 

Verdens beste skillingsbolle

Her kommer oppskrift på en supergod kanelbolle, eller skillingsbolle som vi sier i Bergen. Gjærbakst er jo som mange ganger nevnt før alltid en slager for de fleste. Denne metter også mange. Istede for å lage enkeltvis skillingsboller eksprimenterte jeg litt og lagde heller en stor kanelbolle. Denne kan du dele i stykker. Definitivt noe du har lyst å servere gjestene dine, kan love den blir en suksess.Gjærbakst på sitt beste. ♥ Oppskrift 1 stor skillingsbolle:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjær
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan sløyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjøkkenmaskinen med eltekro på lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min. før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger, det skal være romtemperert. Jeg setter smøret ut dagen før jeg skal bake, da er det mye enklere å jobbe med.  La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving i ca. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur i mellomtiden!
6. Ha deigen ut på et melete bord. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Kutt like store strimler på 2-3 cm. Den første strimlen ruller du sammen, så legger du resten av strimlene rundt til du har en stor kanelbolle.Husk å legge strimlene tett og litt stramt rundt slik at den holder seg sammen.

7. La den etterheve i ca. 30 minutter. Gjerne lengre om du har tid

8. Pensle med egg og strø over perlesukker. Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter. Pass på å sjekke at den er gjennomstekt.

Avkjøl på rist.Før servering kan det være godt å lage en melisglasur. Lages enkelt av å blande melis og vann til du får en passe tykk konsistens. Spre over kaken, jeg bruker en skje til å ta på melisglasus så blir det et litt rustikk preg over det. Del i stykker og nyt. God helg ♥ På tur til Trolltunga

På tirsdag dro jeg på tur til Trolltunga med noen gode venner. En veldig lang, men fin tur. Jeg har utrolig høydestrekk, og vurderte dermed om jeg skulle tørre å dra på turen til å begynne med. Selv om det ble en del skrekkopplevelser er jeg skikkelig glad for at jeg ble med og fullførte. Definitivt verdt det når du kommer på toppen - den utsikten!

Når en skal ut på lang tur er det viktig med god og næringsrik mat (i tillegg til den obligatoriske Freia sjokoladen). Jeg pakket med meg en god lunsj bestående av kylling og quionasalat og chiagrøt med yoghurt,blåbær og kokos. Hadde med meg noen barer, frukt og nøtter i tillegg.

Maten kan fint lages kvelden før og legges i bokser. Viktig med god mat som metter på lang tur :) 

Jeg brukte dobbel-0 pasjonsfruktyoghurt til chiagrøten. Supergodt. Denne holder lenge i magen. Håper det kan inspirere til matpakke neste gang du skal ut på tur. Ikke feil å nyte en god lunsj på toppen av Trolltunga i alle fall!Pesto rosso pasta for 1

Kremet pasta med rød/grønn pesto er en av mine favoritter. Det går fort å lage og det smaker h i m m e l s k. Siden det er "lille lørdag" passer det perfekt med denne deilige retten. Server med brød eller en frisk salat til. 

Oppskrift pesto rosso for 1:
60 gram pasta(brukte tre baller med tagliatelle pasta)
1 dl matfløte
3-4 spiseskjeer rød pesto.
1 dl matfløte
2 fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper.
50-100 gram kjøtt. Enten kylling, kjøttdeig, bacon eller chorizo. 

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet. Tilsett pestoen,salt, pepper, revet hvitløk og matfløten.
2. Kok det opp på svak varme til alt er rørt godt sammen. Det skal være en kremet konsistens. 

3. Stek kjøttet på siden og vend inn med det andre. 

Veldig godt med en frisk salat til, eller hvitløksbrød. 
Eggs for breakfast

Starter uken med speilegg på en seng av grønn salat. Meget godt. Om jeg skal trene rett etter frokost, liker jeg å lage en lett og god frokost som denne. Speilegg passer like godt som en middag også, om du vil ha noe raskt og enkelt. Server da gjerne med bacon/skinke og godt brød til. Yum. God mandag dere og husk å gjøre noe koselig ♥

Oppskrift speilegg for 1:
2 egg
Grønn salat. Brukte en halvhjertesalat og en neve spinat. + gjerne andre grønnsaker også.
Smak til med salt og pepper.

1. Stek speilegget på medium varme. Jeg liker å steke plommen på begge sider. 
2. Lag en enkel grønn salat og nyt.When life gives you lemons, make cupcakes

Jeg har noen supergode sitron cupcakes å dele med dere. Noen av de beste jeg har laget vil jeg påstå. For noen år siden laget jeg cupcakes nesten hele tiden. Det var det gøyeste jeg visste om. Etter en liten pause på et par år har jeg fått inspirasjon til å bake de igjen. Det er gøy å lage kaker også, men den ser ikke like bra ut etter du har sprettet den, men det gjør derimot cupcakes som er til overs. Derfor liker jeg å lage f.eks kakeoppskrifer i muffinsformer og lage dem om til flotte minikaker. De er fine å se på og gøy å pynte med ulike tyller og strøssel. Blir noe litt mer ekstra over dem i mine øyne.

Med disse vil jeg ønske alle en superfin helg. Nyt an som de sier her i Bergen ♥

Sitron cupcakes ca. 12 stk:
100 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
Skallet  og saften av 2 sitroner
1 teskjee bakepulver
1/2 teskjee salt
1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
1.5 dl fløte/melk

Frosting:
150 gram romtempert smør( lurt å legge ut dagen før du skal bake, eller noen timer før)
150 gram philadelpia kremost
2-3spiseskjeer sitronsaft
3-4 dl melis

1. Rør sukkeret og smøret hvitt. Det tar ca. 5-8 minutter. Det skal være hvitt og luftig. 
2. Tilsett et egg om gangen og bland godt.
3..Bruk et zest/riverjern å riv av sitronskallet og saften i en liten bolle. Tilsett i røren.
4. Vend inn det tørre og melken. 
5. Fordel røren i 12 muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være gjennomstekt og litt gylden på toppen.6. Avkjøl muffinsene på rist. I mellomtiden kan du lage frostingen. Miks smør,melis og sitronsaft luftig. Tilsett kremosten tilsutt og miks til du får en fluffy frosting.7. Ha frostingen i en pose og pynt. Jeg brukte en stor stjernetyll.Dryss over litt strøssel om du har. Revet sitronskall er også fint.  ♥

Inviter en god venn på middag

Å invitere på middag trenger ikke alltid å være superfancy. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Det hyggeligste er jo å slippe å lage maten selv og bli invitert. Jeg laget quionasalat, ovnsbakte rotgrønnsaker og kylling til middag til min storesøster. Jeg synes alltid det er koselig med middagsbesøk i hverdagen. Inviter en god venn på middag du også. ♥1.Salaten lager du mens grønnsakene er i ovnen. Kyllingen varmer du rett før. Oppskrift på grønnsaker og quinoasalat. Jeg bruker å kjøpe ferdig grillet kylling eller kyllingfilet. 

Bon appetit. Nyt en god middag i godt selskap :) 
Ovnsbakt søtpotet med masse godt i

Åh som jeg elsker søtpotet og bakt potet generelt. Søtpotet er i tillegg veldig næringsrikt og proppfull av helsebringende virkestoffer. Jeg fylte søtpoteten med karbonadedeig, spinat, rødløk og toppet med ost. Hørtes godt ut? Det skal ikke mye til for å spise et lite festmåltid midt i uken.

Oppskrift ovnsbakt søtpotet for 1:
1 liten søtpotet
50 gram kjøtt, kjøttdeig, chorizo, bacon, skinke ect. 
1 neve spinat
1/2 rødløk + 1-2 fedd hvitløk.
Revet ost.
Smakt til med salt,pepper og urter. 

1. Del søtpoteten i to. Dryss over litt olivenolje. Bak den på  200 grader i ca. 25-30 min bakepapir med siden ned til den er myk. Tar ca.25-30 min. I mellomtiden finhakker du grønnsakene og steker kjøttet. Jeg laget med karbonadedeig med litt tacokrydder i. Yummi.

2. Skrap ut innematen med en skje og bland det sammen med resten av fyllet. 3.
Fyll søtpotene med fyll og dryss over ost.


4. Stek på 200 grader til osten er smeltet ca. 12 min.Server med rømme og en god salat til. Mmm. 
, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits