september 2014

Kylling og kokossuppe

Hsten har kommer for fullt og vret har blitt kaldere. Hva passer bedre med en rykende varm og god hstsuppe? Dette er en av mine favoritt supper, smaker s utrolig godt. Tilsett gjerne andre grnnsaker enn det jeg har i min oppskrift. Her kan du ogs bruke opp grnnsaksrester i kjleskapet. Denne er fin lage nr du venter mange gjester, eller bare vil kose deg ekstra p en fin mandag.



Oppsrift Kylling og kokossuppe ca.4 porsjoner:

2 kinesiske hvitlk
1 rdlk
1 chili
3-4 vrlk
2-3 teskjeer mild curry paste(smak deg fram)
1 rd paprika
1-2 sm gulrtter
1 bit(5 cm) ingefr
400 gram kyllingfilet
3-4 sm sopp
1 boks kokosmelk
1 liter kyllingbuljong(1 liter vann med to kyllingbuljongterninger)
Saften av 1 lime
1 pakke eggnudler
Frisk koriander
Smak til med salt og pepper

1. Finhakk alle grnnsakene og kyllingen i biter. Fres hvitlken, ingefr, chili og rdlk/vrlk i olje, i ca 3 minutter.

2. Tilsett kyllingen, og fres til kyllingen har ftt farge. Hell over kyllingkraft og kokosmelk. Tilsett currypaste, limesaft, finhakket paprika og sopp la det smkoke i ca. 10 minutter.

3. Kok nudlene som anvist p pakken. Smak til med salt,pepper og koriander.



Server rykende varm. Gjerne med godt brd til.

En deilig hstsuppe som varmer godt. En perfekt rett lage nr du venter mange gjester.



Happy monday

Clafotis en klassisk hstdessert

Clafotis er en klassisk fransk dessert. Franskmennene serverer denne pannekake-kaken ofte om hsten. Fylt med plommer eller kirsebr. Denne desserten er like lett lage som en pannekakerre, bare at du baker den i ovnen. Konsistensen blir litt cream brulee aktig i midten. En herlig dessert der du kan bruke det du har av frukt og br. Jeg hadde bringebr og blbr i min. Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Oppskrift clafotis 5-6 porsjoner:
3 egg
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl flte
1 1/2 dl melk
300 gram br

1. Pisk sukker og egg luftig.

2.Tilsett vaniljefrene. Skjr vaniljestangen p langs, og bruk en kniv til skrape ut frene.

3.Tilsett melet og rr til en klumpfri rre.

4.Tilsett melk og flte tilslutt.

Jeg bruker ha rren i et literml fr jeg heller i formene. Slipper du sle.

5. Fordel brene i sm ildfasteformer. Du kan ogs bruke en stor form.

6. Hell i rren, ikke topp formen med rre. De hever. Stek p 180 grader i ca. 10-15 minutter.

Jeg liker clafotisen litt hevet i kantene, med en cream brulee aktig konsistens i midten. Her er det smak og behag som gjelder. Stek gjerne lengre om du nsker den mer hevet.

Server med en kule vaniljeiskrem, s godt.

Disse kan lages p forhnd, og stekes nr gjestene kommer. Eller frys dem ned og varm opp. Tar ikke lang tid.

Bruk opp br/frukt rester du har liggende. Eller kjp plommer/kirsebr p butikken. Denne m prves.
♥ IV.

Flg meg p instagram @foodbyvictoriaa

Jeg blir veldig glad om dere har lyst flge meg p instagram http://instagram.com/foodbyvictoriaa. Her oppdaterer jeg ofte p nyeste blogginnlegg, tips, min hverdag og masse matbilder(selvfgelig) Dere finner meg p@foodbyvictoria. Gi meg gjerne tips p gode instagramer flge!

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enkelt lage og smaker s godt. Hjemmelaget er absolutt best i mine yne. Det passer godt sammen med tapas, pasta, salater, eller p min favoritt ristet landbrd fra pent bakeri. Lag gjerne en dobbel porsjon, denne forsvinner fort! Reguler mengden olivenolje. om du vil ha en tykk, eller tynnere pesto. Er det flere enn meg som unner seg en bedre middag/kvelds p mandager? Lag hjemmelaget pesto. Jeg lever for hverdagsglede.

Hjemmelaget pesto:
1 potte basilikum
2-3 hvitlksfedd
50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valntter, cashew ogs)
1 dl god olivenolje
100 gram revet parmesan
Smak til med salt og pepper

1.Rist pinkjernene i en trr panne, til de er gyldende.

2.Ha alle ingrediensene en mikser eller bolle. Her kan du bruke mikser, stavmikser eller en morter. Miks til en glatt og fin konsistens. Smakt til med salt og pepper og olje. Jeg liker min pesto ganske tykk, nsker du en tynnere konsistens ha i mindre olivenolje.



Oppbevar pestoen i sm glasskrukker eller beholdere. Min pesto forsvant p to dager, s god var den. Oppbevar i kjleskapet.



Sjokoladekake p 5 minutter

Denne oppskriften er til deg som elsker sjokoladekake. Den tar 5 minutter rre sammen og smaker godt. Server lun med vaniljeiskrem til. Yum! Jeg hadde i peanttsmr i min, veldig godt. Noen ganger er det lov med raske lsninger, denne er godkjent :)



Oppskrift til 2 mug cakes:

4 spiseskjeer smr
80 gram mrk kokesjokolade
4 spiseskjeer mel
4 spiseskjeer sukker
1 teskjee bakepulver
2 egg
2 spiseskjeer kakao
1 dl melk
2 spiseskjeer peanttsmr

1. Smelt smr og kokesjokolade i mikro.

2. Rr inn egg, sukker og melk.

3. Ha i mel, kakao og bakepulver. Rr godt.

4. Smr koppene med smr. Mine kopper rommer ca. 3 dl.

5. Fyll opp 2/3 deler av koppene. Ha i en 1 spiseskjeepenttsmr i hver(kan selvsagt slyves). Kjr p 600 w i mikro i ca. 1 minutt og 30 sekunder. Dette kommer selvsagt an p hvor sterk mikro du har. Begynn p 600 w. Kaken hever seg, s du merker at den er ferdig.

Deilig sjokoladekake ferdig i en fei. Toppet en med sjokoladebiter og den andre med en glattpenttsmr og salte pentter.

Den perfekte venninekosen, nr en ikke har mye tid. Greit med enkle lsninger som smaker godt.

Server gjerne varm med vaniljeiskrem. mmm!

Lag gjerne en sjokoladeglasur ha over.





Nyt fredagen,
Ingrid Victoria

Squash spaghetti

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her fr du i den en ekstra grnnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut p tallerken. Grnt er skjnt :)



Oppskrift Squash spaghetti:
1 squash
2 spisekjeer pesto

1.Riv squashen med et julienne. Jeg kjpte min for 129 kr p Jernia. Du kan ogs bruke en skreller. Riv til du kommer til frene.

2.Kok opp vann i en kjele, legg squash spagehettien i en sil over kjelen og legg p lokk. Damp i squashen i ca. 3 minutter. Rr inn pesto.

Dette m alle prve. Et kjempegodt tilbehr eller til middag. Ha gjerne p et godt kjttsaus, pesto ect.

Jeg har laget ogs en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

Nyt denne solfylte hstdagen,
Ingrid Victoria

Mattilbud appen

Jeg skal innrmme at jeg elsker kundeaviser fra matbutikker. Har gjort det siden jeg var liten. Greit vite hvem som selger billigst smgodt og brus? Haha. Da jeg flyttet til Oslo som 19 ring, abonnerte jeg p alle kundeaviser fra butikkene, for sjekke ut hvem som hadde ukens beste tilbud. Ja en skikkelig mattilbud nerd med andre ord.

Fikk tips fra en vennine om mattilbud appen. Her fr du opp alle kundeneavisene fra alle butikker. Ogs en sammenligning om hvem som har best tilbud de ulike kategoriene som fisk, kjtt, ost, ferdigmat ect. Veldig bra og pengesparende. Hvem vil vel ikke spare penger p mat? Kundeneavisene blir oppdatert fra sndagskveld/mandagmorgen. Her kan du planlegge middagsuken og spare penger. Appen lastes ned i appstore, og den er gratis dere :)

Happy monday!




Mormors konfekt kake

Vi var ofte p middagsbesk hos mormor og morfar nr jeg var yngre. Mormor servert ofte denne enkle og gode kaken. Passer godt til en kopp god kaffe. Sndag er en koselig dag invitere p kaffebesk. Denne kaken lager du en fei.

Oppskrift mormors konfektkake for 20-24 cm:
200 gram mykt smr
250 gram sukker
3 egg
Skallet fra 1 sitron
100 gram mandler
100 gram mrk sjokolade
1 teskjee bakepulver
150 gram hevetemel

1. Pisk smr og sukker hvitt. Jeg hadde ikke mere hvitt sukker, s hadde i halvparten brunt. Veldig godt det ogs. Vend inn 1 egg om gangen.



2. Vend inn bakepulver, mel og sitronskall.

3. Tilsett hakket mandler og sjokolade.

Lov med en smaksprve, mmm.

4.Om du ikke har rren i en sprinform. Anbefaler jeg smre kakeformen med smr og drysse over mel. Da er det lettere f kaken ut av formen. Stek p 180 grader i ca.30-35 minutter.

5. Avkjl kaken p rist, fr du tar den ut av formen.



6. Glaser kaken med sitronglasur. Bland melis med saften fra 1 sitron i en liten skl. Hadde glasuren i en sprytepose og pyntet.



Server med en kopp kaffe og nyt.

Ingrid Victoria

Chorizo og blmuggost pizza

Hjemmelaget pizza er utrolig gy lage. Du kan toppe den med akkurat det DU liker best. I dag deler jeg oppskrift p en av mine favoritt toppinger. Blmuggost og chorizo.Denne m prves. Hva med invitere p pizzakveld i helgen? Sosialt og hyggelig. Deigen kan lages kvelden fr. Kan tipse om, at Rema 1000 selger sm pakker med chorizo til bare 10kr pakken.

Oppskrift helgepizza med chorizo og muggost:

Pizzadeig:
350 gram hvetemel + mel til utbaking
1 teskjee trrgjr
1 teskje salt
2 spiseskjeer olivenolje
2.5 dl vann

VictoriasTomatsaus:
Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168993_victorias_tomatsaus.html

Topping:
Chorizo
Blmuggost
Spinat
Timian
Cherrytomater

1. Bland det trre og tilsett det vte. Jeg bruker kjkkenmaskin, la deigen elte i ca.10-15 minutter. Om du blander for hnd, bruk en sleiv. Deretter elter du med hendene. La den heve til dobbel strrelse. Denne deigen er fin lage kvelden fr du skal bruke den. Jeg bruker la den kaldheve i kjleskapet over natten. Har du pizzadeig med engang du trenger den. Ha deigen p kjkkenbenken med mel. Kjevle deigen s tynn som mulig.

2. Smr p tomatsaus.



3. Legg p topping. Blmuggost er utrolig godt p pizza, det m bare prves!



4. Stek p det varmeste gradene ovnen din har, min er 300 grader. I ca. 10-12 minutter. Anbefaler g til innkjp av pizzastein. Spr og god pizza. Min er fra traktren, koster under 300 kr. Du varmer opp ovnen med pizzasteinen i, har over deig, fyll og saus. Har du ikke pizzastein, kan du varme opp stekebrettet du skal bruke.

Nystekt pizza. Lag en frisk salat mens pizzaen er i ovnen.

Ha over fersk timian og pinkjerner fr servering.



Hjemmelaget pizza er noe av det beste som finnes.



Nyt helgen dere!
Ingrid Victoria

Mine beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede i gang. Har samlet noen av mine beste eple oppskrifter, som jeg deler med dere. Ingenting lukter s godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte hststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. mmm. Lp og kjp, eller plukk epler ute.

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410166399_eplemuffins_fra_hagen.html


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410166349_smuldrepai_med_epler.html

3. Fransk epleterte Tart Tatin oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410170595_tart_tatin_fransk_epl.html

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjrbakst.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166547_deilige_eplesnurrer.html



5. Mini eplekaker med marengs. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410167857_mini_eplekaker_med_ma.html

Hper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

Ingrid Victoria

Ratatouille

Ratatouille er en smakfull grnnsaksrett fra Provence i Frankrike. Den er fargerik og full av sunne nringsstoffer. Det perfekte tilbehret til fisk, kjtt, pasta, eller p ristet franskt landbrd. Yum! Jeg serverte sammen med kylling. Utrolig godt. Ja til sunt og fargerikt tilbehr. Denne skal jeg lage masse av framover. Prv den du ogs!



Oppskrift Ratatoille til ca. 4 personer:

4 tomater
1 rd paprika
1 gul paprika
1 kinesisk hvitlk
1 squash
1 aubergine
2 never frisk basilikum
1 neve frisk timian
Revet parmesan
Smak til med salt og pepper

1. Fl tomatene og fjern kjernen. Kutt i biter, det samme gjr du med paprikaen og hvitlk. Kutt i cirka like store biter. Varm opp olje og stek p middels varme. Stek grnnsakene gylden og myke.

2. Ha det over p tallerken.

3. Kutt aubergine og squash i cirka like store biter. Stek bitene gylden og myke.



4. Ha i frisk basilikum og timian. La det surre i ca. 10 minutter p middels varme. Anbefaler kjpe friske urter. De tar seg fint ut p kjkkenbenken og lfter en hver rett :)

5. Riv permesan over fr servering. Smak til med salt og pepper.

Jeg serverte med kyllingfilet surret i bacon. Deilig middag.



Ingrid Victoria

Scones med banan og sjokolade

Scones er utrolig godt, og det beste er at det ikke tar lang tid lage. Disse rrer du sammen p under 30 minutter. Passer perfekt til bde frokost og kvelds. Jeg er vel ikke den eneste som skal se p " den nye jenta " i kveld. Inviter en vennine eller to og kos dere med deilig scones.

Oppskrift banan og sjokolade scones ca. 8 stk:
3 dl hvetemel + mel til utbaking
1/2 dl sukker
1 teskjee bakepulver
100 gram mykt smr
1 stor banan(eller to sm)
1 dl melk
100 gram sjokoladeknapper
1 egg til penslig og mandelflarn

1. Rr sammen mel, sukker og bakepulver.

2. Ha i mykt smr. Her kan du kna smret inn med hendene, eller med en kjkkenmaskin.

3. Ha i most banan og melk. Bland til du fr en fin deig.

4. Bland inn sjokoladeknappene.

5. Ha mel p kjkkenbenken og form deigen til en avlang plse. Trykk ned med hendene.

6. Del deigen i 8 emner.

7. Pensle med egg og ha over mandelflarn, eller andre grovhakkede ntter du liker. Stek p 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

Nybakte herligheter.



Jeg liker det best med mykt meierismr. Syltety er ogs godt ha p. Mums.



Ingrid Victoria

Om meg

Hei, og hjertelig velkommen til min blogg. Mitt navn er Ingrid Victoria. Jeg er en livsglad jente p 24 r som bor i Bergen. De siste fem rene har jeg bodd i Oslo hvor jeg hoppet fra sykepleierstudiet til bli konditor. Min store passion er lage mat og bake.

Bloggen ble opprettet for inspirere unge og game til lage sunn, enkel, men samtidig variert hjemmelaget mat og dessert. Bloggen min gir detaljerte oppskirfter og tips slik at alle kan lage rettene og lykkes.

Her kan dere flge meg og min mathverdag. Hper oppskriftene faller i smak hos dere.

Jeg kan kontaktes p: foodbyvictoria@gmail.com

Tart Tatin fransk eplepai

Tart tatin er en herlig fransk eplepai, med masse deilig karamell. Paien er oppkalt etter sstrene Stphanie og Caroline Tatin, som drev hotellet Tatin i Frankrike. Paien ble til daStphanie nesten brente eplene hun skulle ha i en eplepai. For redde eplene la hun deiglokket p eplene, istedenfor omvendt. Slik ble denne verdens bermte opp-ned eplepaien skapt. En suksess! Server med deilig vaniljeis :)


Oppskrift Tart Tatin ca. 5-6 sm former:

3-4 grnne epler

130 gram sukker

70 gram smr

20 gram vann - liten skvett

Butterdeigsbunn 1 plate

1. Skyll og skrell eplene.

2. Ha sukkeret i en vid kjele og kok den brun.

3. Rr inn smret og tilsett vannet. Bland godt.

4. Kutt eplene i skiver og legg som " taksteiner". Jeg la en form med med eplene som en liten rosett, det funket ikke s bra. Legg slik som p bilde.

5. Kjevle butterdeigsplaten tynn og stikk hull med en gaffel.

6. Hell 1-2 spiseskjeer karamell over eplene og legg over butterdeisplatene. Stek p 200 grader i ca. 15-20 minutter.

7. Ferdige tart tatin.

8. Tart tatin skal serveres, snu formen og legg p fat.

Server sammen med vanilje eller karamelliskrem. Ha gjerne p ekstra karamell rundt.

Jeg laget litt sukkerpynt av brunet sukker. Enkel og fint se p. Smelt sukker brunt i kjele. Tvinn med skje.

Ut plukk epler dere, denne er god!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits