september 2014

Kylling og kokossuppe

Høsten har kommer for fullt og været har blitt kaldere.  Hva passer bedre med en rykende varm og god høstsuppe? Dette er en av mine favoritt supper, smaker så utrolig godt. Tilsett gjerne andre grønnsaker enn det jeg har i min oppskrift. Her kan du også bruke opp grønnsaksrester i kjøleskapet. Denne er fin å lage når du venter mange gjester, eller bare vil kose deg ekstra på en fin mandag.Oppsrift Kylling og kokossuppe ca.4 porsjoner:

2 kinesiske hvitløk
1 rødløk
1 chili
3-4 vårløk
2-3 teskjeer mild curry paste(smak deg fram)
1 rød paprika
1-2 små gulrøtter
1 bit(5 cm) ingefær
400 gram kyllingfilet
3-4 små sopp
1 boks kokosmelk
1 liter kyllingbuljong(1 liter vann med to kyllingbuljongterninger)
Saften av 1 lime
1 pakke eggnudler
Frisk koriander
Smak til med salt og pepper

1. Finhakk alle grønnsakene og kyllingen i biter. Fres hvitløken, ingefær, chili og rødløk/vårløk i olje, i ca 3 minutter.

2. Tilsett kyllingen, og fres til kyllingen har fått farge. Hell over kyllingkraft og kokosmelk. Tilsett currypaste, limesaft, finhakket paprika og sopp la det småkoke i ca. 10 minutter.

3. Kok nudlene som anvist på pakken. Smak til med salt,pepper og koriander. Server rykende varm. Gjerne med godt brød til. 

En deilig høstsuppe som varmer godt. En perfekt rett å lage når du venter mange gjester.Happy monday ♥ 

Clafotis en klassisk høstdessert

Clafotis er en klassisk fransk dessert. Franskmennene serverer denne pannekake-kaken ofte om høsten. Fylt med plommer eller kirsebær. Denne desserten er like lett å lage som en pannekakerøre, bare at du baker den i ovnen. Konsistensen blir litt cream brulee aktig i midten. En herlig dessert der du kan bruke det du har av frukt og bær. Jeg hadde bringebær og blåbær i min. Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Oppskrift clafotis 5-6 porsjoner:
3 egg
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl melk
300 gram bær

1. Pisk sukker og egg luftig.

2. Tilsett vaniljefrøene. Skjær vaniljestangen på langs, og bruk en kniv til å skrape ut frøene.

3. Tilsett melet og rør til en klumpfri røre.

 

4. Tilsett melk og fløte tilslutt.

 Jeg bruker å ha røren i et litermål før jeg heller i formene. Slipper du å søle.

5. Fordel bærene i små ildfasteformer. Du kan også bruke en stor form.

6. Hell i røren, ikke topp formen med røre. De hever. Stek på 180 grader i ca. 10-15 minutter.

Jeg liker clafotisen litt hevet i kantene, med en cream brulee aktig konsistens i midten. Her er det smak og behag som gjelder. Stek gjerne lengre om du ønsker den mer hevet. 

Server med en kule vaniljeiskrem, såå godt.

Disse kan lages på forhånd, og stekes når gjestene kommer. Eller frys dem ned og varm opp. Tar ikke lang tid.

Bruk opp bær/frukt rester du har liggende. Eller kjøp plommer/kirsebær på butikken. Denne må prøves. 
 
♥ IV.

Følg meg på instagram @foodbyvictoriaa

Jeg blir veldig glad om dere har lyst å følge meg på instagram http://instagram.com/foodbyvictoriaa. Her oppdaterer jeg ofte på nyeste blogginnlegg, tips, min hverdag og masse matbilder(selvføgelig) Dere finner meg på @foodbyvictoria. Gi meg gjerne tips på gode instagramer å følge!

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enkelt å lage og smaker såå godt. Hjemmelaget er absolutt best i mine øyne. Det passer godt sammen med tapas, pasta, salater, eller på min favoritt ristet landbrød fra Åpent bakeri. Lag gjerne en dobbel porsjon, denne forsvinner fort! Reguler mengden olivenolje. om du vil ha en tykk, eller tynnere pesto. Er det flere enn meg som unner seg en bedre middag/kvelds på mandager? Lag hjemmelaget pesto. Jeg lever for hverdagsglede.

Hjemmelaget pesto:
1 potte basilikum
2-3  hvitløksfedd
50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valnøtter, cashew også)
1 dl god olivenolje
100 gram revet parmesan
Smak til med salt og pepper

1. Rist pinkjernene i en tørr panne, til de er gyldende.

2. Ha alle ingrediensene en mikser eller bolle. Her kan du bruke mikser, stavmikser eller en morter. Miks til en glatt og fin konsistens. Smakt til med salt og pepper og olje. Jeg liker min pesto ganske tykk, ønsker du en tynnere konsistens ha i mindre olivenolje.Oppbevar pestoen i små glasskrukker eller beholdere. Min pesto forsvant på to dager, så god var den. Oppbevar i kjøleskapet.Sjokoladekake på 5 minutter

Denne oppskriften er til deg som elsker sjokoladekake. Den tar 5 minutter å røre sammen og smaker godt. Server lun med vaniljeiskrem til. Yum! Jeg hadde i peanøttsmør i min, veldig godt. Noen ganger er det lov med raske løsninger, denne er godkjent :) Oppskrift til 2 mug cakes:

4 spiseskjeer smør
80 gram mørk kokesjokolade
4 spiseskjeer mel
4 spiseskjeer sukker
1 teskjee bakepulver
2 egg
2 spiseskjeer kakao
1 dl melk
2 spiseskjeer peanøttsmør

1. Smelt smør og kokesjokolade i mikro.

2. Rør inn egg, sukker og melk.

3. Ha i mel, kakao og bakepulver. Rør godt.

4. Smør koppene med smør. Mine kopper rommer ca. 3 dl. 

5. Fyll opp 2/3 deler av koppene. Ha i en 1 spiseskjee penøttsmør i hver(kan selvsagt sløyves). Kjør på 600 w i mikro i ca. 1 minutt og 30 sekunder. Dette kommer selvsagt an på hvor sterk mikro du har. Begynn på 600 w. Kaken hever seg, så du merker at den er ferdig.

Deilig sjokoladekake ferdig i en fei. Toppet en med sjokoladebiter og den andre med en glatt penøttsmør og salte penøtter. 

Den perfekte venninekosen, når en ikke har mye tid. Greit med enkle løsninger som smaker godt.

Server gjerne varm med vaniljeiskrem. mmm!

Lag gjerne en sjokoladeglasur å ha over. 

Nyt fredagen, 
♥ Ingrid Victoria

Squash spaghetti

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte å dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her får du i den en ekstra grønnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut på tallerken. Grønt er skjønt :)Oppskrift Squash spaghetti:
1 squash
2 spisekjeer pesto 

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjøpte min for 129 kr på Jernia. Du kan også bruke en skreller. Riv til du kommer til frøene.

2. Kok opp vann i en kjele, legg squash spagehettien i en sil over kjelen og legg på lokk. Damp i squashen i ca. 3 minutter. Rør inn pesto.

Dette må alle prøve. Et kjempegodt tilbehør eller til middag. Ha gjerne på et godt kjøttsaus, pesto ect.

 

Jeg har laget også en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

 

Nyt denne solfylte høstdagen, 
 Ingrid Victoria 

Mattilbud appen

Jeg skal innrømme at jeg elsker kundeaviser fra matbutikker. Har gjort det siden jeg var liten. Greit å vite hvem som selger billigst smågodt og brus? Haha. Da jeg flyttet til Oslo som 19 åring, abonnerte jeg på alle kundeaviser fra butikkene, for å sjekke ut hvem som hadde ukens beste tilbud. Ja en skikkelig mattilbud nerd med andre ord.

Fikk tips fra en vennine om mattilbud appen. Her får du opp alle kundeneavisene fra alle butikker. Også en sammenligning om hvem som har best tilbud de ulike kategoriene som fisk, kjøtt, ost, ferdigmat ect. Veldig bra og pengesparende. Hvem vil vel ikke spare penger på mat? Kundeneavisene blir oppdatert fra søndagskveld/mandagmorgen. Her kan du planlegge middagsuken og spare penger. Appen lastes ned i appstore, og den er gratis dere :) 

Happy monday!
Mormors konfekt kake

Vi var ofte på middagsbesøk hos mormor og morfar når jeg var yngre. Mormor servert ofte denne enkle og gode kaken. Passer godt til en kopp god kaffe. Søndag er en koselig dag å invitere på kaffebesøk. Denne kaken lager du en fei.

Oppskrift mormors konfektkake for 20-24 cm:
200 gram mykt smør
250 gram sukker
3 egg
Skallet fra 1 sitron
100 gram mandler
100 gram mørk sjokolade
1 teskjee bakepulver
150 gram hevetemel 

1. Pisk smør og sukker hvitt. Jeg hadde ikke mere hvitt sukker, så hadde i halvparten brunt. Veldig godt det også. Vend inn 1 egg om gangen.2. Vend inn bakepulver, mel og sitronskall. 

3. Tilsett hakket mandler og sjokolade.

Lov med en smaksprøve, mmm. 

4.Om du ikke har røren i en sprinform. Anbefaler jeg å smøre kakeformen med smør og drysse over mel. Da er det lettere å få kaken ut av formen. Stek på 180 grader i ca.30-35 minutter.

5. Avkjøl kaken på rist, før du tar den ut av formen.6. Glaser kaken med sitronglasur. Bland melis med saften fra 1 sitron i en liten skål. Hadde glasuren i en sprøytepose og pyntet. Server med en kopp kaffe og nyt.

 Ingrid Victoria

Chorizo og blåmuggost pizza

Hjemmelaget pizza er utrolig gøy å lage. Du kan toppe den med akkurat det DU liker best. I dag deler jeg oppskrift på en av mine favoritt toppinger. Blåmuggost og chorizo. Denne må prøves. Hva med å invitere på pizzakveld i helgen? Sosialt og hyggelig. Deigen kan lages kvelden før. Kan tipse om, at Rema 1000 selger små pakker med chorizo til bare 10kr pakken.

Oppskrift helgepizza med chorizo og muggost:

Pizzadeig:
350 gram hvetemel + mel til utbaking 
1 teskjee tørrgjær
1 teskje salt
2 spiseskjeer olivenolje
2.5 dl vann

VictoriasTomatsaus:
Oppskrift finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410168993_victorias_tomatsaus.html 

Topping:
Chorizo
Blåmuggost
Spinat
Timian
Cherrytomater 

1. Bland det tørre og tilsett det våte. Jeg bruker kjøkkenmaskin, la deigen elte i ca.10-15 minutter. Om du blander for hånd, bruk en sleiv. Deretter elter du med hendene. La den heve til dobbel størrelse. Denne deigen er fin å lage kvelden før du skal bruke den. Jeg bruker å la den kaldheve i kjøleskapet over natten. Har du pizzadeig med engang du trenger den. Ha deigen på kjøkkenbenken med mel. Kjevle deigen så tynn som mulig.

2. Smør på tomatsaus.3. Legg på topping. Blåmuggost er utrolig godt på pizza, det må bare prøves! 4. Stek på det varmeste gradene ovnen din har, min er 300 grader. I ca. 10-12 minutter. Anbefaler å gå til innkjøp av pizzastein. Sprø og god pizza. Min er fra traktøren, koster under 300 kr. Du varmer opp ovnen med pizzasteinen i, har over deig, fyll og saus. Har du ikke pizzastein, kan du varme opp stekebrettet du skal bruke.

Nystekt pizza. Lag en frisk salat mens pizzaen er i ovnen. 

Ha over fersk timian og pinkjerner før servering. Hjemmelaget pizza er noe av det beste som finnes. Nyt helgen dere!
 Ingrid Victoria

Mine beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede i gang. Har samlet noen av mine beste eple oppskrifter, som jeg deler med dere. Ingenting lukter så godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte høststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. mmm. Løp og kjøp, eller plukk epler ute. 

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166399_eplemuffins_fra_hagen.html


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166349_smuldrepai_med_epler.html

3. Fransk epleterte Tart Tatin oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170595_tart_tatin_fransk_epl.html

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjærbakst. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166547_deilige_eplesnurrer.html5. Mini eplekaker med marengs. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167857_mini_eplekaker_med_ma.html

Håper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

 Ingrid Victoria

Ratatouille

Ratatouille er en smakfull grønnsaksrett fra Provence i Frankrike. Den er fargerik og full av sunne næringsstoffer. Det perfekte tilbehøret til fisk, kjøtt, pasta, eller på ristet franskt landbrød. Yum! Jeg serverte sammen med kylling. Utrolig godt. Ja til sunt og fargerikt tilbehør. Denne skal jeg lage masse av framover. Prøv den du også!


 
Oppskrift Ratatoille til ca. 4 personer:

4 tomater
1 rød paprika
1 gul paprika
1 kinesisk hvitløk
1 squash
1 aubergine
2 never frisk basilikum
1 neve frisk timian
Revet parmesan 
Smak til med salt og pepper 

1. Flå tomatene og fjern kjernen. Kutt i biter, det samme gjør du med paprikaen og hvitløk. Kutt i cirka like store biter. Varm opp olje og stek på middels varme. Stek grønnsakene gylden og myke.

2. Ha det over på tallerken. 

3. Kutt aubergine og squash i cirka like store biter. Stek bitene gylden og myke.4. Ha i frisk basilikum og timian. La det surre i ca. 10 minutter på middels varme. Anbefaler å kjøpe friske urter. De tar seg fint ut på kjøkkenbenken og løfter en hver rett :) 

5. Riv permesan over før servering. Smak til med salt og pepper.

 Jeg serverte med kyllingfilet surret i bacon. Deilig middag.  Ingrid Victoria

Scones med banan og sjokolade

Scones er utrolig godt, og det beste er at det ikke tar lang tid å lage. Disse rører du sammen på under 30 minutter. Passer perfekt til både frokost og kvelds. Jeg er vel ikke den eneste som skal se på " den nye jenta " i kveld.  Inviter en vennine eller to og kos dere med deilig scones. 

Oppskrift banan og sjokolade scones ca. 8 stk:
3 dl hvetemel + mel til utbaking
1/2 dl sukker
1 teskjee bakepulver
100 gram mykt smør
1 stor banan(eller to små)
1 dl melk
100 gram sjokoladeknapper
1 egg til penslig og mandelflarn 

1. Rør sammen mel, sukker og bakepulver.

2. Ha i mykt smør. Her kan du kna smøret inn med hendene, eller med en kjøkkenmaskin.

3. Ha i most banan og melk. Bland til du får en fin deig.

4. Bland inn sjokoladeknappene.

5. Ha mel på kjøkkenbenken og form deigen til en avlang pølse. Trykk ned med hendene. 

6. Del deigen i 8 emner.

7. Pensle med egg og ha over mandelflarn, eller andre grovhakkede nøtter du liker. Stek på 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

Nybakte herligheter. Jeg liker det best med mykt meierismør. Syltetøy er også godt å ha på. Mums. Ingrid Victoria

Om meg

Hei, og hjertelig velkommen til min blogg. Mitt navn er Ingrid Victoria. Jeg er en livsglad jente på 24 år som bor i Bergen. De siste fem årene har jeg bodd i Oslo hvor jeg hoppet fra sykepleierstudiet til å bli konditor. Min store passion er å lage mat og bake.

Bloggen ble opprettet for å inspirere unge og game til å lage sunn, enkel, men samtidig variert hjemmelaget mat og dessert. Bloggen min gir detaljerte oppskirfter og tips slik at alle kan lage rettene og lykkes.

Her kan dere følge meg og min mathverdag. Håper oppskriftene faller i smak hos dere.

Jeg kan kontaktes på: foodbyvictoria@gmail.com 

 

Tart Tatin fransk eplepai

Tart tatin er en herlig fransk eplepai, med masse deilig karamell. Paien er oppkalt etter søstrene Stéphanie og Caroline Tatin, som drev hotellet Tatin i Frankrike. Paien ble til da Stéphanie nesten brente eplene hun skulle ha i en eplepai. For å redde eplene la hun deiglokket på eplene, istedenfor omvendt.  Slik ble denne verdens berømte opp-ned eplepaien skapt. En suksess! Server med deilig vaniljeis :)


 

Oppskrift Tart Tatin ca. 5-6 små former:

3-4 grønne epler

130 gram sukker

70 gram smør

20 gram vann - liten skvett

Butterdeigsbunn 1 plate

1. Skyll og skrell eplene.

2. Ha sukkeret i en vid kjele og kok den brun.

3. Rør inn smøret og tilsett vannet. Bland godt.

4. Kutt eplene i skiver og legg som " taksteiner". Jeg la en form med med eplene som en liten rosett, det funket ikke så bra. Legg slik som på bilde.

5. Kjevle butterdeigsplaten tynn og stikk hull med en gaffel.

6. Hell 1-2 spiseskjeer karamell over eplene og legg over butterdeisplatene. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

7. Ferdige tart tatin.

8. Tart tatin skal serveres, snu formen og legg på fat.

Server sammen med vanilje eller karamelliskrem. Ha gjerne på ekstra karamell rundt.

Jeg laget litt sukkerpynt av brunet sukker. Enkel og fint å se på. Smelt sukker brunt i kjele. Tvinn med skje.

Ut å plukk epler dere, denne er god!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits