september 2013

Shepherds pie

Mandag ny uke med nye muligheter. Start uken med denne tradisjonelle engelske retten. Kjttstuing med potetstappe i ovnen. Tradisjonelt brukes det lammekjtt. Jeg brukte svinekjtt i min, og gjort min egen vri. I denne middag har du mulighet bruke opp grnnsaksrester fra helgen i kjttsausen. Alt i ett gryter er bde godt og varmer n, somdet begynner bli kaldere. Du kan lage denne i forveien og la den st i kjleskapet. En smakfull rett som er fin lage om du venter mange p besk.

Shepards pie 4 porsjoner:

300 gram svinekjttdeig

1 lk

1 vrlk

1 kinesisk hvitlk(hodehvitlk)

2 gulrtter

1 liten paprika

Smak til med salt, pepper og urter.

Tomatsaus:

1 boks hermetiske tomater

1/2 boks tomatpure

1-2 never fersk baslikum

3 fedd hvitlk

2 spiseskjeer olivenolje

Smak til med salt og pepper

Potetmos:

5 middelspoteter

1 stor glatt smr

1.5 dl melk

Revet parmasan

Smak til med salt og pepper

1. Vask og og skrell potetene. Kok dem mre i vann.

2. Finhakk grnnsakene. Er kjempe godt med bnner og selleri ogs.

Jeg brukte masse lkrester jeg hadde liggende.

3. Ha olje i en stekepanne og sett p full varme. Deretter har du i kjttdeigen. Da steker du kjttet i stedenfor koke det. Stek kjttet gyldent og tilsett grnnsakene. Ha i tomatsausen.

La det putre p lav varme, mens du lager potetmosen.

4. Nr potetene er mre, hell av vannet. Tilsett melk, en glatt meierismr og salt og pepper.

Mos potene med en potetmoser.

5. Sett ovnen p 200 grader, med varmluft med grill.Jeg bruker disse fine ildfasteformene. Legg kjttfyllet i bunnen.

Ha over potetstappen.

6. Riv over parmesan eller annen ost. Dryss over litt rosmarin. Stek i 20- 30 min. Til Potetmosen er gyldenbrun p toppen.

Lover at det lukter godt i huset nr disse kommer ut av ovnen. Potetmos er noe av det beste jeg vet om. Denne er definitivt en favoritt hos barna.

Server som den er, eller lag en frisk salat til. Mums!

God mandag til alle. Grip uken med et smil :)

Love IV.

Lemon meringue cupcakes

Da var det en veeldig tidlig sndagsmorgen. Klokken er litt over 05, og jeg sitter blogger om sitron cupcakes til dere. Haha, huff m le litt av meg selv. Jeg hadde nemlig bake lrdag i gr. Hvor jeg drakk en hel del kaffe, s n sitter jeg her lysvken. Her kommer det en oppskrift tidlig. Vinn vinn for dere, s alle kan bake disse p en fin sndag. Er det flere enn meg som liker bake p sndager? Jeg synes det er deilig avslutte helgen med en god hjemmelaget middag eller dessert til kaffen. Lykke! G en tur i det fine hstvret og avslutt dagen med deilige lemon meringue cupcakes :)

Lemon cupcakes ca. 12 stk:

100 gram romtemperert smr

2 dl sukker

2 egg

skallet av 2 sm sitroner

3 spiseskjeer sitronsaft

1 teskjee bakepulver

1/2 teskjee salt

1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker

3.5 dl hvetemel

1.5 dl flte/melk

Marengs:

70 gram eggehvite

140 gram sukker

1. Sett ovnen p 180 grader. Pisk Smr og sukker hvitt og luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir like godt blandet.

3. Riv og press sitronene. De kologiske sitronene er veldige gode p smak. Tilsett i rren, sammen med vaniljeestrakten. Miks godt.

Jeg bruker en sitronpressser. Denne liker jeg veldig godt. Presser ut all saften.

3.Bland hvetemel, salt og bakepulver godt sammen. Dette er viktig gjre, slik at bakepulveret fordeles jevnt. Tilsett vekselsvis i rren sammen med flten.

4. Miks til du fr en creamy og deilig rre. Her er det godt ta seg en liten smaksprve. Mmm. Jeg liker bake cupcakes med flte, det gir en skikkelig flyelsmyk smak.

5. Fordel rren med en cookiescoop. Jeg bruker en av merke goodgrip.

6. Ca. 1 stor scoop per form. Har du ikke en cookiescoop kan du fint bruke en sprytepose, eller skje. Stek p 180 grader i ca. 15-20 minutter. Bruk en trepinne for sjekke at de er gjennomstekte.

Avkjl p rist.

7. Nr cupcaksene er helt avkjlte, kan du begynne lage marengsen. Pisk eggehviter og sukker over vannbad til 60 grader. Pass p rre hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Deretter pisker du marengens kald med en mikser.

Et tips til sjekke om marengsen er ferdig. Hold bollen opp ned.

8. Ha marengsen i en sprytepose, og dekorer. Jeg bruker en brenner brenner marengsen. Dettte kan selvsagt slyves.Om du har litt marengs til overs, kan du bruke resten til lage pikekyss.

Jeg drysser over litt melis. Synes det blir ekstra fint. Eller hva?

Frisk og syrlig, en deilig kombinasjon.

nsker alle mine fine lesere en flott sndag. Nyt hstvret og den friske luften.

Ingrid Victoria.

Italiensk pizza med blmuggost og chorizo

I dag har jeg prvd kaldhevet pizzadeig for frste gang. Resultatet ble meget bra. Denne deigen skal jeg definitivt lage mange ganger framover. En veldig enkel pizzadeig, som du lager kvelden fr/tidlig p morgningen. Kjempe tynn og spr italiensk pizza. Ekte lykke p fatet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/trrgjr

Tomatsaus:

1/2 boks hermetiske tomater

1/2 boks tomatpure

1-2 never fersk baslikum

3 fedd hvitlk

2 spiseskjeer olivenolje

Smak til med salt og pepper

Fyll:

100 -150 gram chorizo

1 pakke blmuggost. Jeg brukte castello sin.

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2. Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan ogs bruke en eltekrok til dette.

3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten.

4. Bland hermetiske tomater, tomatpure, hvitlk, salt, pepper og basilikum i en kjele. Jeg lar den putre p middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du fr presset ut de strste klumpene.

Smak til med salt og pepper.

5. Sett ovene p 250-300 grader(hyeste som gr) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm nr du skal legge p deigen.

Del deigen i to.

Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen gr det ogs dra godt med.

Gjr klar fyllet.

Ha p tomatsaus, fyll og topp med basilikum.

6. Stek p 250-300 grader i ca. 10 -13min. Til osten er gylden og kantene er gyldende.

Deilig pizza.

Ha gjerne p mer basilikum.

Lag en god salat og nyt pizza. Lover at denne faller i god smak. Min forsvant med engang! YUM!

Lag en stor porsjon med deig. Kjp masse godt fyll og inviter venner p pizzafest!

Love IV.

Bygg og speltrundstykker

De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg er veldig glad i bake eltefritt. Det er s enkelt og godt. Lag deigen kvelden fr, og s har du deilige rundstykker neste morgen. Noe av det beste jeg vet om, er ha en lang frokost p morgningen. Sjekke mail og aviser og drikke kaffe. Du kan ogs sette deigen fr du drar p jobb, s har du deilige rundstykker til kvelds. Jeg har brukt to grove meltyper. Bland de meltypene du liker best. Jeg ser at det er mange som er innom bloggen for tiden. Blir glad for en kommentar eller to, om det er nsker for oppskrifter eller noe dere vil jeg skal skrive om :)

Eltefri bygg og speltrundtsykker ca.10 stk:
200 gram speltmel
200 gram byggmel
1/2 teskje trrgjr
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Bland sammen gjr, spelt og byggmel. Tilsett vann og bland sammen med en slikkepott.

2. Ha plast over og la det heve i 10-18 timer.

3. Da deigen er ferdig hevet. Ha godt med mel p kjkkenbenken. Deigen er veldig klissete, s ha godt med mel p hendene. Rull den til en lang plse.

4. Kutt i emner. La dem etterheve i 30 min.Sett ovenen p 250-300 grader med stekebrett/pizzastein i ovnen. Brettet skal vre glovarmt nr du legger p rundstykkene.

4. Stek p 220 grader i 15- 20 min. Pensle med olivenolje. Dryss gjerne over solskikkefr og gresskarkjerner om du har liggende. Sesamfr/valmuefr er ogs godt.

Deretter kan du server nybakte rundstykker til frokosten. J

Jeg synes det er ekstra godt smre p meierismr og godt plegg. mmm.

Jeg har ogs laget winerdeig for frste gang. Resultatet ble supergode croissanter og pain au chocolat. Anbefaler bruke en kjevlemaskin, det gjorde jeg. Mums til kaffen.

Legg gjerne igjen en kommentar, om det er noe du vil at jeg skal blogge om :)

Ingrid Victoria.

Pasta med flte, spinat og kylling.

Pasta er noe av det beste jeg vet om. I dag laget jeg denne raske men gode pastaretten til middag. I dag var jeg ganske sliten, etter en lang arbeidsdag og uke i gr. Uansett hvor sliten jeg er, klarer jeg aldri kjpe med meg en grandiosa eller ferdigmat fra butikken. Hehe. Jeg er for hjemmelaget, og noen retter tar jo ikke mer en 20-30 min rre sammen. lage mat er jo ogs noe jeg elsker gjre. Lag denne middagen til uken.

Pasta med fltesaus 2-3 porsjoner:

3 - 4 fedd hvitlk

2 sjarlottlker

2 dl flte

200 gram fersk spinat

250 gram pasta

150 gram kyllingfilet/bacon

Revet permesan

Smak til med salt og pepper

1. Stek spinaten i litt olivenolje til den faller sammen.

La den renne av p papir.

2. Finhakk hvitlken og sjarlottlken

3. Fres lken i litt olje og tilsett flten. La det koke opp og tilsett en neve parmesan. Samk til med salt og pepper. Jeg bruker peppermix.

4.Skjr kylligen i biter og stek. Krydre med salt og pepper. La dem renne av.

5. Kok pastaen som henvist p pakken.

Nr pastaen er ferdigkokt. Hell av vannet.

6.Hell fltesausen, spinat, kylling over pastaen. Rr godt sammen.

Smak til med salt og pepper.

Server med engang. Riv over litt parmesan.

En deilig og rask pastarett. Det er ogs godt ha bacon ogs.

N skal jeg nyte resten av sndagskvelden,

IV.

Havrekjeks med rosiner og kanel

Start helgen med deilige havrekjeks og en kopp kaffe. Kjeks er noe jeg elsker bake. Favoritten er sjokolade og denne havre og rosin kjeksen. Smakfult og raskt lage. Denne oppskriften gir ca. 15 kjeks. Har du ikke tenkt spise alle. Lag cookie kuler og ha i frysen. Da fr du alltid nystekte kjeks. Dagens tips.

Havrekjeks ca. 15 stk:

120 gram mykt meierismr

1 dl brunt sukker

1 dl sukker

1 teskje vaniljeestrakt

2 teskjeer kanel

1 teskjee natron

3 dl havregryn

1.5 dl hvetemel

1.5 dl rosiner

2 egg

1. Rr sukker, smr og vaniljeesktrakt luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Rr godt.

3.Bland hvetemel, natron, kanel og havregryn godt sammen i et literml/bolle.

4. Miks alt sammen med rosiner.

Cookie rre er supergodt!

Jeg bruker en cookiescop av merke "good grip". Til lage kuler. Det er supert fryse ned kuler, om du ikke skal spise alle med engang. Dermed fr du alltid fersk og nystekt kjeks.

Stek p 180 grader i 10-15 min. De skal vre brune i kantene.

Avkjl p rist.

Jeg spiser selvsagt ikke alt jeg baker selv. Glede er gi vekk til andre. Ha dem i fine esker med et " homemade" klistremerke. Gjerne bnd ogs. Har du en super hjemmelaget gave.

Bokser og klistemerker er bestilt fra Wilton.

Deilige havrekjeks. Deilig med en kopp kaffe til.

God fredag til alle!

IV.

Hstlig gulrotsuppe

Da jeg var p matstreif i helgen, kjpte jeg med meg gulrtter fra Toten. Ekte norske rvarer. Denne suppen er enkel og rask lage. Gulrotsuppe er utrolig friskt og varmende. Nyt sammen med et godt stykke brd p en regnfull hstkveld.
Gulrotsuppe 2 -3 porsjoner:

5 middles store gulrtter

2 nypoteter

1 kyllingbuljong terning

ca. 1 liter vann (skal dekke over grnnsakene)

1-2 ss kesam/rmme

salt + pepper (smak deg frem)

1.Skrell og vask gulrttene og potetene.

2. Kutt dem i biter. Ha dem i en kasserolle og dekk grnnsakene med vann. Kok opp, og tilsett buljongen. Kok grnnsakene mre.Putt grnnsakene og ca. halvparten av buljongvannet i en blender, og mos sammen. Tilsett mer vann etterhvert etter hvilken konsistens du nsker p suppen. Jeg liker den best litt tykk. Smak til med salt og pepper.

Pynt med timian og rmme. Er du ekstra sulten, kan du gjerne tilsette kylling eller egg.

Elsker fargen p denne suppen. Skikkelig hstlig. Ingen hemmelighet at hst er min favoritt rstid.

Pakk dere inn i tepper og lag suppe.

Love Ingrid Victoria.

Hjemmelaget hummus

Hummus, spiste jeg hver dag da jeg var p ferie i Israel i sommer. For de som ikke vet hva hummus er s er det en kremet pure av kikerter, som brukes som dip, tilbehr til tapas, smreost p brd og s videre. Det er ekstra godt bruke hummusen som en smreost i en sandwich, eller i pitabrd sammen med grnnsaker og falafel. Godt, sunt og enkelt. Oppbevares i en tett boks i kjleskapet. Anbefaler dobble oppskriften. Min hummus forsvant p dagen. YUM!

Hjemmelaget hummus:

1 boks ferdigkokte kikerter

2- 3 fedd hvitlk (prv deg frem)

0.5 dl extra vergin olivenolje

1/2 presser sitron

2 teskjeer tahini

2 hndfuller koriander, eller mer.

Smak til med salt og pepper etter behov.

1. Skyll kikertene i en sil.

2.Blad kikertene, tahini, revet hvitlk og sitronsaft i en bolle. Stavmiks til du fr en glatt og jevn pure.

3.Tilsett deretter koriander. Jeg bruker kjpe mine urter billig p internasjone grnnsakshandlere. Her fr du bunter med koriander til bare 13 kr, og andre urter til 20 kr. Dagens tips, maten blir alltid bedre med ferske urter.

4.Stavmiks til alt er godt blandet. Mikser du for lenge blir hummusen grnnaktig pgrunn av korianderen. Min ble det, men det gjr selvsagt ikke noe.Om du synes puren blir for tykk kan du tilsette mer olje/vann.

Server som tilbehr til middag. Dryss gjerne over olivenolje.

Jeg spiste hummus p havrebrd. Er ogs godt spise det p rugspr.

Legger ved et bilde fra ferien i Israel i sommer. Jeg og min lillesster Emma. Min familie bor for tiden i Israel. Tenker p de hvergang jeg spiser hummus.

Grip dagen, og lag en deilig middag med hummus.

IV.

Sjokolademakroner

Makroner er godt, stt og vakkert for ye. I dag laget jeg disse deilige sjokolademakronene fylt med sjokoladeganach. Smaken er nesten litt brownie aktig. Utrolig godt. Disse er vakre gi vekk som vertninnegaver, eller som en overraskelse til en god venn.

Et par tips nr du skal lage franske makroner:

Eggehvitene m vre romtemperert. De skal helst ha ligget ute et dgn.

Miks marengsen p middel hastighet, slik at du fr jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle ml m vre nyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjp en makronmatte, fr du alle like store. Fes kjpt p kjkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift 30 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

3 teskjeer kakao

1.Bland mandelme, kakaol og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du fr vekk alle klumper.

2.Pisk eggehvitene p middels hastighet til de er stive.Ha deretter i sukkeret.Miks 2-3 minutter til du fr en skinnende marengs.

3.Vend inn mandelblandinge, og rr med slikkepott. Rr med et fast grep til alt er blandet godt. Her er det viktig sl ut luften.

4.Ha rren i sprytepose med tipp, og spryt ut i sirklene. Har du ikke makronmatte, kan du fint bruke en femkroning og tegne sirkler med.La dem trke i 30-60 min p kjkkenbenken.

Lag sjokolade ganache i mellomtiden:

100 gram flte

100 gram melke eller mrk sjokolade

1. Kok opp flten, hell den over sjokoladen. Miks godt sammen. Det er lurt bruke en stavmikser, slik at du fr en glatt rre. Ha den deretter over i en spryepose. La den ligge i kjleskapet til den har stivnet.

5. Nrmakronene er ferdig trket. Stek dem p 150 grader i 14 min.

Fyll makronene med sjokoladefyllet. Pass p ikke fylle for mye, da flyter de utover.

Ha dem i fine esker, eller cellofanposer :)

Deilige sjokolademakroner.

Det er fint drysse over litt kakao, for en ekstra touch.

Makronene smaker best etter de har ftt satt seg litt i kjleskapet. De m ikke vre i kjleskapet mer enn 12 timer, for da blir de myke. Ha de heller i en boks og frys ned. De tiner veldig fort.

Flg meg gjerne p instagram. Jeg heter foodbyvictoriaa.

IV.

White chocolate cranberry cookies

Da var det endelig helg igjen dere. Jeg har bare en treningskt og en seintvakt f unnagjort, fr jeg tar helg. Det gleder jeg meg til! Fr det har jeg tenkt gi dere denne gode cookie oppskriften. Disse er proppet med trkede tranebr fra Israel og hvit sjokolade fra Belgia. Deilig kombinasjon. Nytes sammen med en deilig kopp kaffe.

Oppskrift ca. 15 kjeks:

130 gram mykt meierismr

2 egg

200 gram hvetemel

80 gram brunt sukker

80 gram hvitt sukker

1 teskjee kanel

1 teskjee vaniljesukker

1 teskjee natron

80 gram trkede tranebr

100 gram hvitsjokolade

1.Sett ovnen p 170 grader. Rr smr og sukker mykt og luftig. Husk ta ut smret i forveien, helst dagen fr.

2.Tilsett et egg om gangen. Rr du til du fr en luftig og kremaktig konsistens.

3. Bland hvetemel, natron, vaniljesukker og kanel godt sammen i en skl. Jeg bruker rre rundt i ca. fem min. Slik at hevemiddelet blir godt blandet.

4.Ha melblandingen i den andre bollen. Miks godt.

5.Vend inn tranebr og hvitsjokolade. Jeg bruker hvit belgisk sjokolade og trket tranebr fra Israel. Yum! Fine farger er det sammen ogs.

6. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Du kan la deigen st kaldt i kjleskapet en time eller to. Jeg bruker lage cookie scoops, og la dem ligge i frysen i 10- 15 min, fr jeg steker. Slik at ikke smret ikke smelter for mye ut. Du kan ogs lage en stor cookie rre, og fryse ned kuler, ta opp steke nr det kommer uventede gjester. Ingenting slr en deilig nybakt cookie.

7. Lag kuler med en cookie scoop eller spiseskjee. Stek p 170 grader i 10-15 min.

8. Avkjl p rist.

Server ferske med en god kopp kaffe. Oppbevarers i en kakeboks.

Hper det smaker. God helg til alle!

IV.

Blomkl og brokkoli suppe

I morgen er det valgdag. Tenke dermed tipse dere om denne gode blomkl og brokkoli suppen som kan nytes til valgvaken. Inviter venner og familie p suppe og valgvake. Server samme med deilig hvitlksbrd. Tenn stearinlys og sett dere foran tven. Det skal jeg!

Blomkl/brokkolisuppe til 4 personer:

1/2 hode brokkoli

1/2 hode blomkl

8 dl melk

200 gram bacon

Litt smr til fresing

Smak til med salt, pepper og timian/basilikum.

1. Kutt blomklen og brokkolien i buketter. Kutt av nederste delen av stilkene. Spar et par av bukketene til pynt.

2.Fres buktettene i smr/ olivenolje i 2-3 minutter.

3. Tilsett melk, og la det koke opp. Her kan du ogs bruke skummet/lettmelk om du vil ha en enda sunnere suppe. Pass p rre hele tiden. Hvis ikke brenner den seg i bunnen.

4. Nr suppen har kokt opp, kjr den glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt urter om du har liggende. Om du synes suppen er for tjukk tilsett mer melk.

5. Fr servering. Stek baconet gyldent, og la fettet renne av p papir.

Pynt suppen med bacon, blomklbuketter og timian.

Ha gjerne godt brd til. Hvitlksbaguetter er noe jeg anbefaler.

Tenn lys og nyt kvelden!

Kjempegodt dyppe brdet i suppen. Yum!

nsker Erna og Hyre lykke til med valget!

IV.

Deilige eplesnurrer

Da jeg hadde frir etter vidergende. Jobbet jeg p pent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri! Alle som kommer til Oslo m ta turen dit. De har de deiligste brd og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift p kanelsnurrer. Jeg har tilsatt revet epler fra hagen. N som det er eplesesong, mtte jeg prve det. Resultatet var himmelsk. Eple, kanel, sukker, smr i deilig gjrbakst. Lag disse ta med p tur i det herlige vret ute. Eller om du er for lat til bake, ta turen til pent bakeri. Sjokoladeboller, kanelsnurrer og franskt landbrd er noe jeg anbefaler prve :) Mums!

Oppskrift ca. 20 store eplesnurrer

1 kg hvetemel

3 ts havsalt

4 ts malt kardemomme

2 dl sukker

50 g fersk gjr (st type)

1 egg

6 dl lunken melk( ca. 30 grader)

150 g smr, romtemperert og i biter

4 epler revet

Egg til pensling

Malt kanel, sukker og mykt smr til fyll

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

Deigen skal vre glatt og smidig. Ha plast/kjkkenhndkle over la den heve i 1 time. Deigen skal vre dobbelt strrelse.

5.Ha deigen ut p en melete bord.

Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha p godt med mykt smr.

6.Skyll, skrell og rasp eplene. De blir brune med engang, men det gjr ingenting.

Dryss over revet eple.

Ha over godt med kanel og sukker.

7.Brett den ene langsiden mot midten, og den andre siden over. Slik at du har brettet deigen i tre lag p langsiden.

8.Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

Snurr sammen p langs.

Deretter bretter du en knute. Dette tar litt vning. Jeg er ikke verdensmester enda selv, men det har kommet seg en god del siden sist jeg prvde.

9.La dem etterheve i ca. 30 minutter p bakepapir.

Pensle eplesnurrene med egg. Str gjerne over litt svenskt perlesukker om du har det liggende. Stek p 230 grader i ca. 10-15 min. De skal vre gyldende.

Deilig og nystekte eplesnurrer. Det m jo vre det beste i hele verden? :)

Avkj p rist.

Har du noen til overs kan du alltids overraske en nabo.

Jeg liker mine lunke med et glass iskaldt melk. Lykke!!

Jeg har jobbhelg denne helgen. Til dere som har fri, bak boller med familien :) Skriv gjerne en linje til meg, om dere prver disse.

God helg,

IV.

Speltpai med spinat og bacon

Endelig er det torsdag, og dermed snart helg. Hurra! I dag skal jeg friste dere med en utrolig god pai jeg laget igr. Jeg kjpte en ny avlang paiform i Israel, som jeg har gledet meg til bruke. Du finner sikkert lik p ebay. Denne paien er ogs litt sunnere enn vanlig. Jeg har byttet ut melet med speltmel, og smaktsatt med olivenolje og timian. Du kan selvsagt velge en enda grovere/finere meltype. Lett creme fraiche, skummet melk, og egg til fyll. Sammen med mine favoritt grnnsaker ble det en utrolig smakfull middag. Denne paien metter godt p en hstkveld :)

Paideig 1 stor form - 24 cm.

4 dl speltmel

100 gram kaldt meierismr i terninger

2 spiseskjeer vann

3 spiseskjeer olivenolje

1 klype maldonsalt

1 liten neve klippet timian eller andre urter

Fyll:

4 egg

2 spisekjeer lett creme fraiche

0.5 dl skummet melk

150 gram fersk spinat

1 stor vrlk

2 charlottlk

2 hvitlksfedd

200 gram bacon

6-8 sm cherrytomater

revet mozzarella

smak til med salt, pepper, timian.

1. Bland sammen speltmel, olivenolje, vann, smr, salt og timian i en bolle.

Jeg bruker hendene, men du kan fint bruke en kjkkenmaskin. Kna det godt sammen.

2.Dekk til med plast la den hvile minst 1 time i kjleskapet.

3. Nr deigen er klar, skjelv den ut. Pass p ha mel p benken.

Jeg kjpte denne fine avlange paiformen i Israel. Elsker den! Gleder meg til lage masse godt med denne formen.

4. Kjevl, og trykk deigen ned i formen. Pass p trykke s tynt som mulig. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek paibunnen p 180 grader i 10-15 min. Den skal akkurat bli litt gylden.

5.Nr paiformen stekes. Begynn p fyllet. Hakk charlottlk, vrlk og hvitlk i tynne skiver. Stek gylden i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten, og la den surre til den s vidt faller sammen.

Ha den deretter i en sil, og press ut alt vannet. Jeg brukte en slikkepott, som jeg presset ut vsken med. Her er det viktig ikke slurve. Blir det for mye vske i spinaten, blir paiskallet vtt.

6. Stek baconet gyldent og la dem renne av p et papir.

7.Fyll paiformen med bacon, spinat og lkblandigen.

8.Pisk sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper i en bolle.

Hell over paiformen. Topp med revet mozzarella, cherrytomater og timian. Stek p 200 grader i 40 min. Bruk en stekepinne for se at paien er ferdigstekt.

Herlig ferdigstekt pai. La den avkjle p rist.

Ta den deretter ut av formen.

Lag en frisk salat til, og gjerne en god urtedressing.

Utrolig god og smakfull pai. Nytes inne med hsten begynner nrme seg utenfor :)

Happy Thursday!

IV.

Eplemuffins fra hagen

Ingenting slr nystekte bakevarer fra kjkkenet. Himmelsk duft! Jeg slr til med enda en eple oppskrift til dere. Ut plukk er alt jeg kan si. Er s masse godt som kan lages. Disse muffinsene er raske. Lag dem etter middag og nyt foran tven med lys og pledd.

Er supert bake sammen med barn/ssken/venner. Jeg er utrolig takknemlig for at mamma lot meg og mine sstre f sl oss ls p kjkkenet nr vi var sm. Betingelsen var at alt var strkent etterp. Har lrt masse av det og er bare gode minner. Da jeg bodde hjemme, pleide jeg ofte bake med mine smsstre. Forkler og god steming!

Eplemuffins ca. 12 stk

100 gram sukker

150 gram smr

2 egg

1 teskjee vaniljesukker

1 teskjee bakepulver

150 gram mel

3 spiseskjeer rmme

0. 5 desiliter melk

4-5 epler( sm norske epler, eller 2 store)i biter, blandes med 2 spiseskjeer kanel og 2 spiseskjeer sukker.

1 neve mandelflak eller andre hakkede ntter.

1. Sett ovnen p 180 grader. Pisk smr og sukker hvitt.

2. Tilsett et egg om gangen. Pass p bruke en slikkepott i kantene, slik at du fr pisket alt like mye.

3. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker i en bolle. Sikt det inn i rren. Vend deretter inn rmmen og melken. Pisk godt.

4. Fordel rren i muffinsformene. Jeg bruker 1 scoop.

5.Vask, skrell og kutt eplenene i sm biter. Bland sammen med kanel og sukker.

Press eplebitene ned i hver muffinsform.

Jeg hadde noen pairester til overs som jeg strdde over, sammen med mandelflak. Bruk gjerne andre ntter eller havregryn str over.

Stek p 180 grader i ca. 25- 30 min. Bruk en kakepinne/trepinne for se at muffinsen er gjennomstekt.

Herlige ferdigstekte eplemuffins.

Disse er fine fryse ned og ta med p tur i marken. Eller kanskje ta med p skolen og dele med venner.

Server med et melisdryss over, eller en glatt med krem om du har :)

God tirsdag til dere!

Klem fra meg.

Smuldrepai med epler

Hei alle sammen,

Da er jeg endelig hjemmebrun og fin etter en fem ukers lang ferie i varmen. Jeg har hatt det kjempefint i Israel sammen med familien. Det var trist reise fra mamma og pappa, men vi ses jo til jul. Kommer til skrive et eget innlegg fra Israel, sammen med en supergod oppskrift p hummus og falafelboller. Mums! Jeg skal innrmme at jeg var lykkelig nr jeg pustet inn norsk luft da jeg ankom Gardemoen, friskt og herlig. I dag er jo det offesielt hst, min absolutte favoritt rstid!! Masse god mat, supper, seine kvelder med varm sjokolade og telys, den deilige luften og fine vret. h som jeg gleder meg! Jeg har storkost meg p ferie og har ladet batteriene til en herlig og travel hst.

I dag har jeg vrt i hagen plukket deilige epler. Kommer en del oppskrifter framover med epler, det er jo s godt. Dagens oppskrift er en herlig smuldrepai med epler. En superenkel dessert, som er perfekt server som sndagsdessert. Toppet med en kule vaniljeiskrem blir den komplett. Nam!

Oppskrift til 6 minipaier eller 1 stor:

8 -10 sm epler/ 5 store . Mine som kom fra hagen var ikke s store.

200 gram kaldt smr i terninger

100 gram hvetemel

100 gram havregryn

50 gram sukker

1- 2 spiseskjeer kanel

1 neve mandelflakk

Jeg plukket eplene mine fra hagen :) har du ikke epletre, kan du kjpe eller sprre en nabo.

Norsk glede!

1. Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

Tilsett kalde smrterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal bli store og smbiter.

Jeg anbefaler bruke meierismr. Jeg hadde ikke det i dag, s det ble melange, som gjr at deigen blir litt mykere.

2. Vask, skrell og skjr eplene i terninger.

Blad sammen med 1-2 spiseskjeer med kanel og 2 spiseskjeer sukker.

3. Legg eplebtene p bunnen av formen. Eplebtene krymper i ovenen, s gjr ikke noe om det topper over formen.

Ha over rikelig med deig og dryss over mandelflak.

3. Stek p 200 grader i 20-25 min. Toppen skal vre gylden.

Lover en herlig eplelukt i huset, nr de kommer fra ovnen :)

Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller krem.

Min form ble skrapt, supergodt :) Bruk gjerne andre br/frukt du har i hagen. Dette er en fin dessert smelle sammen om du fr uventede gjester.

nsker alle en fin 1. September og Hst :)

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits