september 2012

Tomatbrød

Hei fine mennesker,

Jeg har laget eltefritt brød for første gang, eller no knead bread som det heter på engelsk. Hurra :) Det ble supergodt, og det beste er at det ikke trenger mye arbeid, men du må planlegge litt når du skal lage det. Det tar 5 min å røre sammen deigen, men den skal heve 15-20 timer, og deretter etterheve i 2 timer.  Jeg synes dette brødet passer perfekt til helgefrokoster :) ingenting er som nybaktbrød til søndagsfrokost med familien vel? Prøv det ut! Du kan også tilsette hva du vil i brødet som hvitløk, nøtter, solsikkefrø, ost, eller som jeg gjorde med soltørkede tomater.

Eltefritt Tomatbrød:

10 dl Hvetemel(du kan bruke andre meltyper også)

4 dl Lunket vann

1/4 ts Tørrgjær

8-10 Soltørkende tomater i biter

1-2 spisekskjee God olivenolje

2 ts Salt

1. Bland hvetemel, salt og tørrgjær sammen i en bolle.

2. Tilsett vann og rør sammen.

3. Hakk de soltørkende tomatene i biter, og tilsett i røren sammen med olje.

4. Ha plast over bollen, og la den heve i romtemperatur i ca. 15-20 timer.

5.Ha godt med hvetemel på et bakepapir, og "brett "brødet sammen med en slikkepott. Deigen er litt løs,men gjenta prossesen et par ganger. Ha bakebollen overdeigen, og la den heve ytterlig 2 timer. 

Når det er 30 min igjen av hevetiden, sett en ildfastform, eller gryte med lokk inn i ovnen på 250 grader.

Ta ut den kokvarme formen/gryten med lokk, og vipp brødet ned i formen. Bruk en slikkepotte å skrap ned resten av brødet om det henger igjen på bakepapriet. Strø tilslutt over litt mel. Stek i ovene i 30 min med lokk, og 15 min uten lokk.

Voila, du har et deilig nystekt brød.

Server brødet lunket sammen med meierismør og jarlsberg. mmm. Trenger ikke å kjøpe brød hos bakern, når du kan lage enda bedre hjemme :)

Neste gang skal jeg lage brødet med hvitløkssmør. Håper alle vil prøve å lage dette til helge frokost!!

Lykke til.

Ingrid Victoria.

Kylling, basilikum og tomat pizza

God mandagskveld,

Idag hadde jeg lyst på pizza til kvelds/sen middag. På kveldens pizza hadde jeg kyllingfilet sammen med basilikum og tomat. Ny favoritt! Da jeg var i Italia kjøpte jeg mini pizzaform, som passer perfekt når man skal lage en pizza for 1-2 personer. Love it! Fyll gjerne pizzaen med noe annet.

Oppskrift pizzadeig til 1-2 personer:

1 dl vann

1/2 ts salt

1 spiseskjee god olivenolje

2 ts Pizzagjær

1-2 dl Hvetemel. Prøv deg fram, om deigen blir for klissete eller for tørr.

Fyll:

1 Tomat

1 Kyllingfilet i strimler

1 Neve basilikumsblader

ca. 100 gram Mozerella ost.

Hvitpizzasaus:

1-5 dl Creme fraiche

1-2 fedd hvitløk. Jeg brukte en hel mini hvitløk, siden jeg elsker hvitløk. Om du ikke er så glad i det, ta mindre.

1 Spiseskjee god olivenolje

1 neve Ferske basilikumsblader

1. Jeg begynner alltid men pizzasausen først, om jeg ikke har laget den dagen før. Slik at den får hvilt seg litt i kjøleskapet.

2. Hakk basilikumsbladene og press/riv hvitløken. Tilsett olje og rør godt sammen. Sett deretter i kjøleskapet.

3. Bland lunkent vann sammen med pizzagjær og rør sammen. Tilsett salt, mel og olivenolje.

4. Når deigen er rørt sammen, ta den ut av bollen og kna den på kjøkkenbenken i ca. 5 min.

5. La den heve til dobbel størrelse.

6. Bak ut deigen, og form den i pizzaformen. Har du ikke en slik form, er det bare å lage den rund selv :) vet de selger slike panner i div kjøkkenbutikker.

7. Ha på saus og fyll.

Stek på 225 grader i ca.10-15 min.

Server med frisk salat. Herlig kveldsmåltid.

Nyt uken,

Ingrid Victoria.

Oreo Cupcakes

God tirsdag fine lesere,

I helgen bakte jeg oreo cupcakes til mine fine kusine Oline sin konfirmasjon.Veldig fin feiring med familien! Oreo cupcakes er en av mine favorittcupcakes, oreo med chocolatechips toppet med deilig creme cheese frosting. mmm, må prøves ut :) Jeg kjøpte disse søte formene med prikker på cacas. Elsker å bake med slike pappformer, synes cupcaken blir mye finere! Det er også lurt å bruke romtemperet smør og egg, slik at du oppnår best bakeresultat. Jeg bruker å legge ut egg og smør kvelden før.

Oreo cupcakes ca. 30 stk.

300 gram romtemperert smør

3 dl Sukker

6 Egg

7 dl Hvetemel

5 dl Fløte/H-melk

4 teskjeer vaniljesukker

2 Teskjeer bakepulver

1 Boks mini oreos til pynt

2 packer store oreos

150 gram Chocolatechips.

1. Miks smør og sukker godt sammen. Skal bli fluffy.

2. Tilsett ett og ett egg om gangen, og miks godt. Pass på å bruke en slikkepott i kantene, slik at all røre blir tatt med.

3. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Bland godt.

Tilsett blandingen sammen med fløte. Miks godt.

Slik at du får en fin røre, og den smaker såå godt. Smelter på tungen!

5. Jeg bruker disse fine formene. Love dots!

Ta av lokket på hver oreo, og legg bunnen ned i hver form.

Knus resten av oreokjeksene og ha det i røren, sammen med chocolatechips. Rør med en slikkepott.

6. Ha en scoop med røre i hver form. Stek på 200 grader i ca. 12 min. 

Nybakte cupcakes rett fra ovnen, er min favoritt sammen med et kaldt glass melk. mmm.

Du kan fint sereve uten frosting(men da blir det muffins), eller så kan du lage cream cheese frosting.

Creme cheese frosting:

200 gram Smør

1 pakke philadelphia kremost

100 gram  smeltet hvitsjokolade i vannbad

5 dl Melis

1- 2 Spiseskjee extra white fra Wilton.

1 skvett fløte eller melk.

1. Miks smør, melis, sjokolade og kremost sammen med en skvett fløte.

Tilsett extra white fra wilton, slik at du får en fin og ren hvitfarge på frostingen.

Ha frostingen i en sprøytepose med tipp, og dekorere. Pynt med mini oreo.

Server glade gjester, eller deg selv :)

Ha en fin onsdag, send meg gjerne en kommentar :)

IV.

Finn flere oppskrifter på cupcakes her.

Nachos

God fredag,

Nå nærmer det seg helg snart. Herlig! Jeg skal jobbe imorgen, så kan jeg ta helg :) Høsten har også kommet snikende, noe som jeg synes er herlig. Høst er en av favoritt årstidene mine. Strikkejakker, uggs og frisk luft. Gleder meg til å lage masse deilige supper og god varm mat. Alt ved sin årstid. Igår hadde jeg koslig middag med en av mine gode venniner Rebecca. Laget nachos, siden vi begge er glad i meksikansk mat. Yummy! Noe for fredagskosen?

Oppskrift nachos for 2 stk:

1 pakke Karbonadekjøttdeig

1 pakke Tacokrydder

200 - 250 gram Nachochips/Tortillacgips(velg for mye du selv vil ha)

Ost etter ønsket mengde. Vet noen elsker det cheesy.

1. Stek karbonadekjøttdeifg og tilsett tacokrydder.

2. Legg et lag tortillachips i bunnen på en form. Legg deretter kjøttdeig over og tilslutt ost.

Legg to lag tilsammen. Stek i ovnen på 200 grader i ca.20 min. Jeg liker at det er godt stekt.

Server sammen med frisk salat, rømme og salsa.

Ha en fantastisk helg,

IV.

Torskkaker

Hei dere,

Først må jeg bare beklage for alt for dårlig blogging. Jeg har hatt det supertravelt siden jeg begynte som konditorlærling på Grand. Hele forrige uke jobbet jeg til 22:30, har derfor ikke laget mye mat hjemme. hehe. Disse to ukene jobber jeg dag, dermed blir det mer matlaging hjemme for meg. Hurra! Jeg har laget fiskekaker for første gang denne uken. Enkle og god oppskrift. Du kan også bruke laks i denne oppskriften.

Torskekaker-4 kaker:

200 gram Torskefilet

1 Egg

1 Neve hakket gressløk

1/2 Purreløk

Smak til med salt og pepper.

1. Skjær torskefileten i små biter og hakk purreløk og gressløk.

2. Ha alt i en blender sammen med 1 egg, salt og pepper. Bland til det blir en god farse.

3. Min farse ble veldig grønn, pga løken.

4. Form små kaker, og stek på middelsvarme slik at de blir gjennomstekte.

Jeg serverte sammen med pestopasta, brokkoli og blomkål. Server gjerne sammen med poteter, salat og annet godt du liker. Disse er perfekt å fryse ned og ha til middag når timeplanen blir travel.

Lag fiskekaker dere,

IV.

Gratinert Bagett

God Søndag,

I helgen har jeg laget gratinert bagett. Perfekt om vil ha en rask og god middag.

Oppskrift 1 stor lys bagett:

300 gram Karbonadekjøttdeig(eller annen kjøttdeig)

4 Spiseskjeer Cream Fraiche

1 pakke Tacokrydder(eller annen krydder)

100 gram Revet ost

1/2 boks Hakket tomater

1. Stek kjøttdeigen og tilsett cream fraiche, krydder og hakket tomater.

2. Skjær bagetten på langs og del den i to.

3. Ha på kjøttfyll og ha over revet ost.

Stek på rist på 200 grader i ca.20 min.

Server sammen med salat.

Nyt søndagen,

Love IV.

hits