august 2016

Blomkålpizza

Dette er en skikkelig hverdagspizza du kan spise med god samvittighet. En flott måte å få i seg litt ekstra grønnsaker er det også. Jeg liker både å lage blomkålbunn eller søtpotetbunn. Topp med deilig tomatsaus/pesto og masse godt pålegg.

Oppskriften er superenkel og du kan toppe den med dine favoritter. Hele framgangsmåten og oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1439136560_blomklpizza_for_sunne.html

Sjokoladepopcorn

Hello weekend! Jeg gleder meg skikkelig til helg. Får alltid skikkelig helgefølelse når fredagen banker på døren. Forrige uke laget jeg denne godbiten av en snacks. Sjokoladepopcorn. Den perfekte fredagskosen! Jeg elsker å poppe popcorn på den gamle måten, sveldig koselig. Bland inn med din favoritt sjokolade. Jeg brukte mørk. Om du liker det søtt anbefaler jeg melkesjokolade.Oppskrift sjokoladepopcorn:
250 gram upoppet popcorn
200 gram mørk/lys sjokolade.

1. Grovhakk sjokoladen. Legg i en ildfast form/liten langpanne.
2. Varm opp en kjele med 3-4 spiseskjeer olje. Pop popcornet med lokk. Hell over langpannen med sjokolade. Rør det sammen. Dette må gjøres fort mens popcornet er varmt. Jeg bruker en slikkepott.
3. Strø over havsalt. Sett kaldt i kjøleskapet før servering.

God helg.

Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør lages på 1-2-3. Ikke bare er det enkelt å lage, men det er sunt og smaker superdigg! Server samme med banan, eller dipp,på topping av grøt, skive eller i speltlompe. Perfekt etter treningsmat.

Oppskrift hjemmelaget peanøttsmør:
1 pose peanøtter

1. Kjør alt i en foodprocessor eller en god blender til det er kremete og mykt. Det tar ca. 2-3 minutter.Jeg liker å grovhakke 1-2 never av nøttene og blande inn etterpå. Blir det skikkelig crunchy og godt.

Dette er en superkoselig vertinnegave å gi vekk. Alt som er laget med en personlig touch er hyggelig å få.

 

Vegetar taco

Mandagen er rett rundt hjørnet og jeg tenkte å dele en god "meatfree monday" oppskrift. Nemlig vegar taco med kikerter. Jeg skal ærlig innrømme jeg var litt skeptisk om dette var godt, men det var virkelig!! Jeg smakte nesten ikke forskjell. Dette er en god nr.2 om du vil bytte ut litt på kjøttvarianten og spare noen kroner. En boks med kikerter koster mellom 7-10 kr. Godt for magen er det også med litt kjøttfritt til middag. Lag en deilig salat til med noen gode lefser/skjell.

Oppskrift vegetar taco:
1 boks kikerter(brukte en boks fra go green)
1 pakke tacokrydder
Grønnsaker. Jeg laget en liten salat av hjertesalat,vårløk,agurk og hjemmelaget tomat salsa.
Rømme og ost.
Tacolefser

1. Hell av vannet på kikertene og skyll godt.
2. Varm opp olje i stekepanne. Stek kikertene litt mye i olje og mos med entene en gaffel/potetmoser. Tilsett tacokrydder og litt vann. Bland det godt sammen og la det putre på svak varme.
3. Lag ønsket salat. Her er det perfekt å bruke rester fra helgen.

Server og nyt. Lover at dette er supergodt.

Ønsker alle en nydelig start på uken.


 

Min sommer

Hei dere,

Jeg har hatt en aldri så liten bloggferie som dere sikkert har merket. Delevis fordi jeg har manglet litt motivasjon og jeg har jobbet mye. Kjente jeg hadde godt av en liten pause for å samle inspirasjon og gjøre en god jobb her inne når høsten kommer. Denne sommeren har jeg som sagt jobbet mye, vært litt på hytten og en tur til Santorini. Har trent masse i sommer og kost meg med gode venner. Min bestevenn/søster er også tilbake fra USA så vi har kost oss mye. Legger ved noe snaps av min sommer som har bestått av masse god mat,trening, gode venner og reising. Det beste i livet!

Jeg gleder meg masse til en spennede høst med jobb,deltidsstudier,reising, bedre blogging og masse trening. Kom gjerne med forsalg på oppskrifter/ideer jeg kan blogge om. Ha en fin søndag videre., Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits