august 2015

Høst, jeg gleder meg til

I sommer flyttet jeg tilbake til hjembyen min Bergen. Etter å ha flyttet til Oslo rett etter videregående og bodd der de siste 5 årene var det på tide med en forandring. Selv om jeg likte meg veldig godt i Oslo, er det så deilig å bo mye nærmere familie og venner. Jeg flyttet her i slutten av sommeren og trives allerede. Det har gått slag i slag siden jeg kom hjem, og nå er vi i September og høsten begynner så smått.

Jeg er i hvertfall veldig klar for høst, og det er masse nytt og spennende som skjer. Jeg begynner i ny jobb om en måned, og gleder meg masse til å ta fatt på en ny utfordring. Høsten er også en av mine favorittårstider. Elsker at det endelig blir kjølig nok til at du kan kle deg lagvis med fine gensre og skjerf. Den magiske høstluften. Fine farger på trærene. Masse god høstmat. Nå har jeg jo ikke hatt en ekte Bergen-høst (regn hver eneste dag) på mange år, så vi får se om det møter mine forventninger. 

Her kommer min liste til hva jeg gleder meg til og mine mål for høsten. Ukens siste snapbilder også. Håper jeg kan dele litt inspirasjon!

 Jeg gleder meg til å:
- Gå masse tur i fjellene her i Bergen. Vi er omgitt av fjell så her er det masse å velge mellom. Målet mitt er å gå opp Ulriken 20 ganger før November.
- Ny jobb i Oktober.
- Lage masse gode høstretter; supper, rotgrønnsaker, gryter, og annet godt. Mmm!
- Trene og løpe masse ute. Jeg har begynt å løpe en del bakkeløp som vi gjorde masse når jeg drev med roing, og det er superbra og effektiv trening!
- Kvelder foran peisen med ullpledd og gode bøker/ filmer.
- Bli ferdig med lappen. Dette har vært et langsiktig mål (kremt) i noen år, men i høst har jeg virkelig ingen unnskyldning til å ikke ta den!
- Høstmoten. Lag på lag, hatt, poncho, skjerf. Elsker høstmoten!
- Bli en bedre blogger og dele nye og gode oppskrifter.
- Hytteturer og være enda mer sosial.

Kylling tips og oppskrifter for 1

Det er snart ny uke for tur og med litt planlegging på forhånd kan du spare penger og tid. Jeg bruker å kjøpe en grillet kylling og del den i fire. Enten frys jeg ned i bokser eller så har jeg det i kjøleskapet (holder opptil et 3-4 dager).

Da har du kylling ferdig og klar til å hive i salater, på pizza, i en wrap,sandwich eller på en terte. Gå på Clas Ohlson/Ikea o.l og kjøp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr. Laget ved litt inspo bilder med oppskrifter. God uke ♥Del kyllingen i biter. Jeg bruker en liten kniv. Ha i bokser og frys/ha i kjøleskapet. 

1. Smakfull Kyllingterte.

2. Kylling og quionasalat.

3.Søtpotetpizza toppet med kylling?4.Wraps med kylling.

Sommerens siste bløtekake

Sensommeren er snart slutt og hva passer vel bedre enn å feire med en god bløtekake før høsten trer inn? Jeg laget denne bringebærkaken til min lillesøsters bursdag forrige helg.

Å lage sukkerbrød er mye enklere enn du tror. Er absolutt noe du kan lage selv og ikke kjøpe. Det eneste du trenger er sukker, romtempererte egg, mel og bakepulver. Noe jeg antar de fleste har hjemme. Nøkkelen er å piske en god og luftig eggedosis og vende inn siktet mel forsiktig inn i eggemassen. Bløtekaker er noe som passer godt i selskaper. 

Bløtekake med bringebær:Sukkerbrød til langpanne:
6  romtempererte egg
180 gram sukker
180 gram
1 teskjee bakepulver
6 dl kremfløte
2 kurver bringebær
1 neve finhakket valnøtter
Syltetøy til bunnen.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Du skal kunne skrive "ole" med røren. Sikt inn melet og vend det forsiktig inn. Du skal ikke slå luftboblene. Bre røren ut på bakepapir på en langpanne.
2. Stek på 200 grader i ca. 12-14 minutter. For å sjekke at sukkerbrødet er ferdig kan du trykke ned en finger ned på bunnen, og om den siger opp, er den ferdig.

3. Ha et bakepapir klart på rist med litt sukker drysset på. Vend det varme sukkerbrødet på rett etter steking. Synes dette er dette er en rask og enkel måte å lage sukkerbrød til bløtekake/rullekake med. 4. Du kutter bare ut 3 ringer til ønsket størrelse eller en firkant om du ønsker det. 4. Pisk kremfløten og litt sukkert sammen til luftig krem. Legg lagvis syltetøy,krem,bringebær og hakket valnøtter. Bre krem rundt kaken og pynt med bringebær. For å få kremen pent rundt er det lurt å bruke en palett. Fåes kjøpt i det aller fleste bakebutikker.

Drysser over litt melis som en ektsra touch før servering. God helg fra meg.
Kontakt meg

For henvendelser om annonsering, samarbeid,spørsmål og presse:
Kontakt meg på: foodbyvictoria@gmail.com
Fries av rotgrønnsaker

Høsten er rett rund hjørnet og det skader jo ikke å tjuvstarte på tilbehøret. Fries av rotgrønnskaker smaker godt til nesten alt. Kylling, fisk, og kjøtt. Eller å spise dem som de er,som snacks på kveldstid med litt ketchup(min favoritt). Et tips er å bløtelegge grønnsakene i vann noen timer før du skal steke dem. Da stekes de mye bedre. God torsdag ♥

Fries av rotgrønnsaker:
1 søtpotet
1/2 kålrabi
1 sellerirot
Olivenolje
Salt,pepper og urter/krydder.

1. Kutt grønnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper. Kni det godt sammen, jeg bruker å gjøre det med hendene. Jeg bruker å legge stavene ut på et bakepapir eller som på bilde i en ildfastform. De blir mest crispy om du legger en og en på bakepapir.
2. Steke på 200 grader i circa 30 minutter. Pass på de brenner seg lett i kantene. 

Bon appetit. Lover at du blir hektet på disse! Mums som de sier på svenska. Farmors bringebærgele med norske bær

Denne desserten minner meg om barndommen. Det var noe vi nesten alltid fikk servert til dessert av farmor. Gele med bringebær eller jordbær toppet med vaniljesaus. Friskt og godt! Ser også veldig delikat ut når du har bær i selve geleen, for å gjøre det lille ekstra. Lykkelige barnebarn!

Her om dagen fikk jeg så lyst på gele, så da laget jeg denne som alltid minner meg om vår kjære farmor. Laget en sukkerfri variant med Funlight bringebær/lime og hadde i norske bringebær. Mmm! Gele er veldig enkelt å lage selv - alt du trenger er 1 plate gelatin per 1 dl væske. Her kan du lage akkurat hva du liker best av juice, saft, lett saft, brus etc. De selger også mini-pakker med vaniljesaus som passer fint for 1. Just a tip!

Oppskrift bringebær gele for 1:
2 dl vann
2.5 plater gelantin
0.5 dl Funsaft (alt etter hvor sterk smak du ønsker)
1 håndfull bringebær
Vaniljesaus eller f.eks kesam til servering.

1. Legg gelantinen i kaldt vann, det tar circa 5 minutter før de er myke. Varm opp vannet (trenger ikke kokende vann, men varmt nok til at gelatinen smelter)
2.Ta av platen og rør inn gelatinplatene og hell deretter i saften. Ta bærene i en glass/skål og hell over geleen. Sett i kjøleskapet, og geleen er klar i løpet av 3-4 timer!

2. Jeg bruker å lage 1 liter gele om gangen. Da har jeg det tilgjenglig om jeg ønsker dessert!

Flere enn meg som syns vaniljesausen smaker godt? YumFølg Foodbyvictoria

Jeg prøver hver tirsdag å komme med tips og diverse. Slik at ikke alle innlegg blir matrelatert hele tiden og dere kan bli litt bedre kjent med meg. Jeg har instagram du kan følge meg på eller på facebook. Her legger jeg ut alle nye oppskrifter med en gang. Deler også masse bilder på instagram. Håper dere vil følge meg ♥ OG husk å nominer meg på vixen blogawards. God tirsdag fra bakern. 
Victorias grønnsaksgrateng for 1

I dag tenkte jeg å kjøre kjøttfri mandag. Jeg sier det ofte, men etter helgen har jeg ofte en del grønnsaksrester igjen. Lag grønnsaksgrateng så får du brukt opp alt får du handler inn mat til en ny uke. Jeg skjærte opp alt jeg hadde av grønnsaker og la det lagvis i en ildfast form. Helte over litt olivenolje, salt, pepper og urter. Deretter helte jeg over litt tomatsaus og drysset med fersk mozarella. Bakes i ovnen, og voila du har et lite festmåltid! Hvis du bare lager til deg selv anbefaler jeg deg å lage min tomatsaus og frys ned det du har til over i porsjoner. Perfekt til pizza, pasta, lasange og gratenger. Matlagingen går mye fortere også når du allerede har ting ferdig på forhånd. 

Oppskrift grønnsaksgrateng for 1:
1 nypotet
1 rødløk
1 kvart squash
1/2 paprika
1 fersk mozzarella
Victorias tomatsaus, ca. 2 dl
Olivenolje, salt, pepper og urter

1. Kutt alle grønnsaker i tynne skiver. Legg lagvis etter hverandre i en ildfast form. Dryss over olivenolje, salt, pepper og urter.
Bak i ovnen på 200 grader i circa 15 minutter. Formen kjøpte jeg på IKEA til kun 19,-.  Perfekt størrelse. Et kupp, og kan brukes til alt!2. Hell over tomatsausen og revet mozerella ost. Dryss over oregano eller andre friske urter3. Stek videre på 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gyldenServer med frisk salat og en rømme. Denne kan jeg anbefale på det sterkest - smaker supergodt! 

 God mandag fininger - og ikke glem å sjekke ut ukens mattilbud, Hvis du er like matnerd som meg så ville jeg lastet ned mattilbud appen, og du får en oversikt over alle kundeavisene :)

Blueberry weekend

Det bjunger av blåbær i skog og mark om dagen. Dere kan lage blåbærpai, scones eller muffins. Da jeg var mindre, pleide vi jentene i gaten å plukke blåbær sammen. Etterpå laget vi blåbærpai og spleiset på vaniljeis fra butikken. Gode minner! Søndag er en fin dag å ta seg en blåbærtur ute.

1. Oppskrift blåbærmuffins med crumble her.

2. Blåbærmuffins med hvitsjokolade her.

3. Smuldrepai med mandler og pistache her4. Blåbærscones herRipssaftis til sensommerkos

Det nærmer seg slutten på sommeren, men det stopper ikke meg for å spise en is eller to før høsten inntrer. Jeg liker forsåvidt å spise is uansett årsstid, trenger ikke å være sommer for min del. Jeg var ute og plukket rips i hagen forleden og laget disse saftisene sammen med lillesøstren min. Koselig! Enkel å mikse sammen og smaker friskt.Er du heldig å ha rips, blåbær eller andre bær i hagen ville jeg prøvd meg på disse. Rema 1000 selger også norske bringebær for 15 kroner kurven denne uken. God helg fine lesere!

Ripsis til sensommer 6 stk:
5 dl rips eller annen type bær
2 dl sukker
2 dl vann

1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er løst opp. Dette kalles sukkerlake. Varer en evighet i kjøleskapet og passer perfekt når du blir fysen på saftis. Mos valgfri frukt og smak til med sukkerlake. 2. Jeg moste alt i en blender. Jeg hadde ingen sil når jeg laget disse, så det ble litt frø i blandingen, men om du ønsker en klar væske sil ut frøene.
Fyll i formene og la det stivne i frysen. Pakk i matpapir når du fryser ned. Bon appetit!

Emma tester :) 
Dagens knekkebrød frokost

Enkel og mettende frokoster er virkelig gull i hverdagen. Når jeg har dårlig tid bruker jeg å lage en smoothie eller spise knekkebrød. Sammen med solskinnsegg og spekeskinke med litt grønt blir det en energirik frokost, som varer lenge i magen. Enten du baker selv med min beste oppskrift er her eller kjøper så smaker det fortreffelig. Bak opp en runde og ha til de travle morgningene. Det var dagens tips fra meg! Håper dere nyter de solfylte været ute ♥Victorias mat for 1: min inspirasjon

Vi er allerede i midten av August, og skolen, studier og jobb har startet for de fleste av oss. Denne sommeren bare flydde avgårde, men jeg sitter igjen med mange gode reiser og minner. Først nå får vi strålende vær i Bergen  - deilig, men kanskje noen mnd for sent hehe... syns det er viktig å snu litt på det. Istede for å grue seg til en ny skole- eller jobbhøst så kan man se det på den positive siden. Du er endelig tilbake i skikkelige rutiner og får en ny start. Sett deg ned, skriv ned delmål og planlegg dagene dine så du er mest mulig effektiv. I tillegg er det jo mye å se frem til: vi kan pakke oss inn i deilige skjerf, hatter, luer, kåper og ikke minst spise masse deilig høstmat.

Idag vil jeg gjerne dele litt om baktanken om konseptet mitt "Victorias mat for 1" som jeg starter 1. Mai. Jeg lager som regel kun mat til meg selv om ikke jeg venter besøk såklart, og utover våren merket jeg at det ble mye svinn ved at jeg ofte fikk ekstra rester av mat liggende igjen. Ikke er jeg noe spesielt glad i å spise rester så dette ble som oftest kastet. Jeg vet også at det er mange studenter eller de som bor alene som ofte bare lager mat til en, og da tenkte jeg denne ideen ville være perfekt. Det jeg ville vise ved å starte denne kategorien på bloggen min, er at det trenger ikke være kjedelig, vanskelig eller noe dyrt å lage mat til kun seg selv. Hvis du er som meg som liker å prøve nye retter og spise varierte måltid passer dette perfekt. Jeg syns mat er godt og jeg gleder meg til hvert måltid - det er vel en grunn til at alle legger ut bilder av maten sin på sosiale medier eller på snapchat, bare for å vise alle andre hvor god maten de har spiser? Matlaging er gøy, og jeg vil prøve å inspirere de som leser bloggen min til å synes det samme :) Sjekk gjerne ut kategorien min Victorias mat for 1. Jeg har lagt ved noen av mine beste tips nedenfor.

Et par eksempler er:

- Gå på Clash Ohlson/Ikea o.l og kjøp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr
- Kjøp en grillet kylling og del den i fire. Frys ned eller ha i kjøleskapet (holder opptil et 3-4 dager) - ferdig og klar til å hive i salaten, på pizza, i en wrap eller sandwich.
- Kjøp 1 pk karbonadekjøttdeig og stek med tacokrydder. Stek hele pakken og posjoner i poser ala 100 gram. Frys ned og varm opp i mikroen
- Kok flere egg av gangen og oppbevar i kjøleskapet. Sunt mellommåltid!
- Lag en store porsjon tomatsaus og del i glass som du kan fryse ned. Kan du lage spagehetti, pizza og annet godt.Mye sunnere enn den du kjøper ferdiglaget!
- Hvis du elsker pesto like mye som meg, ha ulike typer i kjøleskapet. Setter god smak på salaten, som "smør" under pålegg eller på pizza.
- Handle inn grønnsaker og råvarer hver mandag, og gå kun på butikken hvis du trenger noe ekstra spesielt. Jeg har alltid noen faste ingredienser jeg har liggende til enhver tidø spinat, rødløk, søtpotet, blomkål, timian, egg, ost, kjøttpålegg, havregryn, knekkebrød etc. 
- Ha alltid tørrvarer hjemme som pasta, ris, sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker, frø etc. Dette er ting som du alltid vil ha bruk for, og som har veldig lang holdbarhet.
- Lag gjerne en matplan hver søndag og skriv handleliste deretter. Lag gjerne de "enkle rettene" de dagene du har mindre tid. Sjekk gjerne ut hvilke forretninger som har Tilbud den uken, og planlegg handleturen deretter.

 Følg meg gjerne på instagram: @foodbyvictoria
Her legger jeg daglig ut tips og inspirasjon av maten jeg lager.
Kanelboller og guide på hvordan du lager de beste snurrene

Hello Friday! I dag er den store bakedagen for min del for imorgen skal jeg i bryllup til en av mine gode barndomsvenninner. Yay, gleder meg sånn! Først skal jeg dele oppskrift på mine beste kanelboller, denne oppskriften gir utrolig store og luftige boller. Syns i starten det var vanskelig å lage fine kanelsnurrer ettersom det er litt vanskelig å tvinne bollene, men jeg kommer over denne  videoen som gjør at alle får det til :) Check it out. Håper du får nytte av videoen og lager disse!

Oppskrift ca. 20 store kanelsnurrer:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan sløyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strålen mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel størrelse. Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs.

7. Skjær deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden. Følg framgangsmåten på filmen. Hvor du kutter strimler og kutter et snitt i strimlen igjen og tvinner sammen.

8. Tvinn strimlene og lag knuter. La dem etterheve i 30- 60 minutter9. Pensle med egg og strø over perlesukker før steking. Stek på 200 grader i 10-12min. De skal være gyldene på toppenNystekte herligheter. Lukter såå godt i huset!Kanelboller egner seg også godt til frysingInviter på kanelboller i helgen :) God helg fra meg.Give me cookies and milk

Det er ikke mye som slår nybakte amerikanske cookies og et glass kaldt melk. mmm. Noe av det beste jeg vet om! Laget disse kjeksene på under 30 minutter. Veldig grei å røre sammen om du får gjester på besøk, eller lager noen du skal gi vekk til en god venn. Alltid koselig å få noe hjemmelaget i gave! Et lite tips er også å ta turen til Søstrene Grene, de har masse fine gaveposer,bånd og annet fint til å pakke inn med. Ha en superfin torsdag ♥

Oppskrift Chewy Chocolate chip cookies: ca. 12 stk.
115 gram romtemperert smør
100 gram brunt sukker
50 gram hvitt sukker
1 egg
1 teskjeer vaniljeestrakt/sukker
0.5 teskjee natron
160 gram mel
2 dl chocolate chip, eller grovhakket sjokolade. Godt å blande mørk, melke og hvit.

1. Bland smør og sukker godt sammen med en håndmikser.
2. Tilsett egg vaniljestrakt. Når alt er godt blandet, vend inn mel og natron.
3. Rør i chocolate chips tilslutt. 
4. Jeg bruker en cookie scoop eller å veie opp like store kuler. Disse ble 60 gram per kjeks. da får du ca like store kjeks. Stek på 180 grader i ca. 10-12 minutter. De skal være gylden i kanten.
5. La de avkjøle på stekebrett i ca. 10 minutter før du flytter de over på rist.Du kan fint fryse ned cookiesene eller pakke i lufttette bokser.Sving deg på kjøkkenet og lag disse herlighetene :) 
Kyllingburger i hjertesalat for 1

Det er "lille lørdag" og hva er vel ikke bedre enn å lage noen saftige kyllingburgere? Hjemmelagde burger er mye enklere å lage enn det folk tror. I tillegg smaker det mye bedre enn de du kjøper i butikken + du vet akkurat hva ingredienser du har oppi. Bruk hjertesalat som "brød", så blir det en veldig sunn middag. Jeg serverte med ovnsbakte rotgrønnsaks-fries. 

Oppskrift 2 kyllingburgere a 75 gram:
150 gram kyllingkjøttdeig
1 egg
1/2 rødløk
1 neve spinat
1-2 fedd hvitløk
1 spiseskjee potetmel
salt + pepper
1 hjertesalat
1 liten søtpotet
1/3 kålrot

1. Finhakk rødløk, hvitløk og spinat. Bland inn kyllingkjøttdeig, potetmel og et egg. Dryss over salt og pepper2. Jeg bruker bare å røre med en sleiv. Du kan selvsagt smaksette med tacokrydder etc. om du liker det bedre. Her er det bare å prøve seg fram!

3. Jeg brukte en hamburgerpresser til å forme to like store burgere. Kjøpes på Åhlens til en billig penge. Du kan også forme to burgere med hendene og trykke de flate.

4. Stek burgerne på grill eller i stekepanne til de er gjennomstekt5. Når jeg lager fries av rotgrønnsaker kutter jeg først grønnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper. Stekes på 200 grader i circa 30 minutter. Begynn med å rotgrønnsakene, og lag burgerne i mellomtiden når de er i ovnen. Ta gjerne å skru opp varmen siste minuttene for å få de crispy. Et tips er å bløte grønnsakene i vann noen timer før du skal lage mat, om du er som meg og kanskje planlegger litt i forveien. Da stekes de mye bedre.6. Ta av de ytterste bladene på hjertesalaten. Ha på ketchup/dressing i bunnen. Legg oppi kyllingburger, toppet med litt argurk, løk og tomat. Topp med et hjertesalatblad.

Enkel og utrolig smakfull middag! Når du først er i gang, lag gjerne burgere på en hel pakke kjøttdeig, og frys ned resten. Perfekt å ha til lange dager på lesesalen eller jobb - kan varmes i mikroen eller tines på morningen.Victoria tipser: Gul energibombe og de beste smoothieposene

Dere som har fulgt med på bloggen en stund vet at jeg er veldig glad i å lage smoothies. Når jeg var innom Coop forleden kom jeg over mange ulike poser med fryste bær og frukt - ananas, mango, bjørnebær og bringebær. Posene ligger på kun 10-15 kroner stk, så det er superbillig. Mye bedre å kjøpe frossen frukt enn fersk - det er billigere, inneholder mer næringsstoffer ettersom bærene fryses ned med en gang og det varer også lengre.

Perfekt til å drysse over grøt og youghurt, ha i smoothies, varme bær over is eller gresk youghurt... mulighetene er uendelige. Jeg bruker ofte å kjøpe en bunt bananer som jeg skjærer opp og fryser ned til å ha til smoothies. I dag laget jeg en gul energibombe av tropiske frukter - så godt!

Oppskrift tropisk smoothie for 1:
100 gram fryst ananas
100 gram fryst mango
1 fryst banan
1.5 dl ananasjuice

1. Her er bilder av posene. Ta deg en tur på Coop2. Bland alt sammen i en blender. Jeg liker smoothien litt kremete så den kan spises med skje. Om du ønsker den tynnere spe på med mer juiceServer med et sugerør. Gult er kult! Blomkålpizza for 1

Norsk blomkål er i sesong, så hva er vel bedre enn å starte den spreke uken med en litt sunnere pizza? En myk overgang fra helgen hehe... deilig å kunne diske opp med en litt sunnere variant enn den du kanskje bruker å spise. Jeg har allerede rukket en ro økt hjemme i dag og er klar for litt mandagsshopping. Ønsker alle en fin mandag  ♥

Oppskrift blomkålpizza for 1:
150 gram revet blomkål (ca. et halvt hode)
1 egg
50 gram revet ost
Salt og pepper
Ønsket fyll, jeg hadde rød pesto som saus, litt squash, rødløk,plommetomater,fersk oregano, ost og spekeskinke fra Sogndal.

1. Riv blomkålen på et rivejern (det skal nesten se ut som ris). Bland sammen egg, ost og blomkål. Jeg drysset over litt salt og pepper og blandet sammen. Jeg bruker stavmikser for å få en jevn masse, men du kan også bruke sleiv/mikser om du ikke har stavmikser.

2. Smør røren ut på et bakepapir og form til en runding. Forhåndsstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

3. Fordel pesto, ønsket fyll og ost over pizzaen. Her er det perfekt å fylle på med grønnsaksrester. Jeg brukte rødløk, plommetomater og squash, toppet med oregano.4. Stek pizzaen til osten er smeltet, ca. 10-12 minutterToppet pizzaen med spekeskinke fra Sogndal (19.90,- for en pakke på Rema!) før servering

Hvor godt ser ikke dette ut? Smaker like godt også :) Anbefaler alle å prøve bunn laget på blomkål.

Blondie brownie. Yumminess.

Endelig fredag og helg. Hurra! I går var jeg skikkelig effektiv på kjøkkenet. Etter å ha startet dagen med bakkeløp i skogen hadde jeg masse energi til å bake. Jeg laget blomkålpizza(oppskrift kommer på mandag!), tomatsaus, salat, italiensk pizza og denne deilige blondie brownien som jeg skal dele oppskrift med idag. Jeg hadde middagsbesøk igår så da passet det perfekt med noe godt til kaffen.

En av mine søstre har cøliaki så du kan fint bytte ut mel med glutenfritt mel slik jeg gjorde for å tilpasse oppskriften. Denne kaken er veldig mektig, så oppskriften kan rekke til mange personer. Ønsker alle en finfin helg ♥

Oppskrift Blondie Brownie fra godt.no :Form 20x20
200 gram hvitsjokolade
120 gram meierismør
2 egg
2 dl sukker
1 dl mel
Saften fra 1/2 sitron
1 teskjee vaniljesukker
1 teskjee bakepulver

1. Smelt smøret og sjokoladen over vannbad
2. Pisk egg og sukker sammen. Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker
3. Bland inn sjokoladesmøret sammen med sitronsaften
4. Hell røren i formen

5. Stek kaken på 170 grader i ca. 30 minutterDenne lukter nesten litt karamellaktig når den kommer ut av ovnen. Så godt!Som glasur smeltet jeg litt hvits jokolade (ca. 100g) over vannbad med 2 spiseskjeer smør. Smurte det utover kaken og drysset over hakkede pistasjenøtter og lakrispulver fra Johan Bulow. Toppet med et lite dryss melis. Ikke nødvendig, men smaker utrolig godt!Vixen Blogaward: Årets Matblogger

Nominasjonen til Vixen Blogaward startet på onsdag. I fjor var jeg topp 10 som finalist i "Årets Matblogger". I år som i fjor vil jeg gjerne klatre enda høyere oppover på listen. Om dere vil stemme på meg hadde jeg blitt superglad :)nominer til blog-awards her. 

Slenger med en trikkeselfie fra da jeg var på vei til Vixen Awards i Januar. Alt jeg har av dokumentasjon hehe. Må dere husk å stemme a!

Inviter til fest med denne focacciaen

Nystekt foaccia med pesto og spekeskinke - mmm. Nystekt brød er noe av det beste som finnes, og focaccia smaker bare nydelig. Kan brukes som tilbehør eller forrett til middag, sandwich, tapas, ostekveld. Alt etter hva anledningen er. Denne oppskriften bruker jeg titt og ofte. Den krever litt tid og planlegging, men du får et utrolig godt bakeverk som resultat. Bakeverk krever mindre gjær og mye lengre hevetid, da blir resultatet best. Hvis du vet du skal på tapaskveld elller inviterer venner på middag, sett av litt tid i forveien til å lage denne.Oppskrift framgangsmåten finner du Her

1. Jeg toppet denne foccaciaen med timian, soltørkede tomater og havsalt 

Bruk en god olivenolje når du lager focaccia. Den gir mye bedre smak. Skader heller ikke å være litt raus med oljen så du unngår å få en tørr focaccia. Når du først skal spise focaccia, kan du i så fall spise en god en;)Oppskrift på hjemmelaget pesto og aioli her. Dekk et koselig bord og inviter gjester i helgen!Dages frokost: Chiagrøt med norske bringebær

Jeg har hørt så utrolig mye om chiagrøt eller chiapudding om du vil i det siste at jeg måtte finne ut hva det var for noe. Om det var så sunt og godt som alle påstår? Ja! Jeg hadde en periode for noen år siden hvor jeg spiste havregrøt kokt på vann toppet med syltetøy og kanel til frokost hver eneste dag. Jeg ble så lei av havregrøt at jeg klarer nesten ikke å spise det lenger og nå har jeg erstattet det med chiagrøt. Yummi.

Det lages kun på få ingredienser. Chiagrø er små superfrø fra Sør Amerika. De har høyt innehold av essentiselle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitamienr og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egentlige vekt så de er med andre ord perfekt å lage kjøleskapsgrøt med, du får veldig mye grøt av kun noen spiseskjeer med frø. Du kan også blande det i smoothies, som topping på youghurt og granola, i salater og så videre.Chiafrø kjøes på HelsekostenChiagrøt for 1:
2 dl væske - brukte 1 dl kokosmelk og 1 dl ekstra lett melk
4 spiseskjeer chiafrø
Bær/frukt/nøtter til topping

1. Rør melk og frø sammen i en beholder. La det stå over natten. Ønsker du å spise grøten med en gang må den svelle i minst 10 minutter før den er klar.Topp chiagrøten med det du har tilgjengelig, sesongens frukt eller bær er alltid en slager. Jeg topper med med ulike bær nå om sommeren. Om du ønsker en søtere grøt kan du tilsette honning eller stevia o.l. Jeg lager flere porsjoner om gangen og lar det stå over natten - perfekt å ha hvis du skal raske med deg frokost på veien. Jeg toppet min grøt med norske bringebær og et dryss hakkede pistachenøtter. Yumminess

Giveaway: Personlig Almanakk

Sponset produkt

Tenk at vi er allerede i August måned. Rart å tenke på for fort denne sommeren har bare flydd av gårde. Om bare et par 2-3 uker er det back to reality med skole- og studiestart for flere av oss, eller kanskje noen allerede har begynt i jobb igjen etter ferien. Uansett så er en almanakk noe av de fleste av oss har bruk for. Jeg har vært så heldig å få lov å dele ut en personlig almanakk til en av mine fine lesere. Planlegging er alfa og omega i hverdagen, i allefall for meg. Jeg er en liste-person og har alltid likt å skrive ned planer, huskelister og så videre så jeg kan få litt struktur og slippe å prøve å huske på alt i hodet. En personlig almanakk lar deg lage den akkurat slik du vil - det lille ekstra er jo å ha noe du kan designe selv med dine egne bilder og sitater :) Du kan velge å fylle almanakken slik du selv ønsker med egne kolonner, bilder og mye mer. 

Jeg vet det er mange ulike "planleggings-apper" på mobilen, men syns likevel det er kjekt å ha min egen fysiske almanakk å skrive i. Her skriver jeg ned alt fra treningsdagbok, oppskrifter, tips, avtaler osv. Du kan selv strukturere den slik du vil bruke den! Les mer om personlig almanakk Her

 

Lyst å vinne en personlig almanakk? Legg igjen en kommentar med navet ditt så trekker jeg en vinner på fredag! ♥

Bildene er hentet Her. Følg for å finne mer inspo til din almanakk! 

Søtpotetpizza til 1 takk

Jeg har blitt begeistret for pizza med grønnsaksbunner den siste tiden. Italiensk pizza er noe av det beste jeg vet, men ikke noe som jeg kan spise hver dag. Hvis du vil spise pizza ofte så finne det mange gode alternativer som er hakket sunnere. Dagens pizzabunn er laget med søtpotet, grådig godt som de sier på bergensk. Sunn, enkel å lage og smaker godt! En fin start på uken også. Hører hele tiden folk som ikke liker mandag, men jeg derimot elsker mandager. Ny fresh start på uken! 

Oppskriften hentet jeg fra den fine bloggen til Camilla, http://www.fitnok.no/. Verdt en titt om du ønsker sunne oppskrifter og gode tekster.Oppskrift søtpotetpizza til 1:
1 medium søtpotet ca.200-300 gram.
1 egg
1 spiseskjee mel
1 teskjee salt + pepper
Tomatsaus/eller rød/grønn pesto
1 neve spinat
1/2 rødløk
4 stk skinkepålegg delt i biter
Revet ost

1. Skrell søtpotet og del den i biter. Stikk hull med gaffel på bitene. Ha i mikroen på full guffe i ca. 5 minutter. 

2. Stavmiks søtpoteten sammen med egget og mel til du får en glatt og fin røre. 

3. Bre røren ut med en slikkepott på bakepapir. Form en runding. 

4. Stek bunnen i ca. 20 minutter på 200 grader. Om bunnen buler opp under steking, stikk hull med en gaffel.

5. Når bunnen er klar, ha over topping. Vanligvis bruker jeg rød/grønn pesto som pizzasaus når jeg lager bare til meg selv. I dag var jeg tom så da laget jeg en rask saus med det jeg hadde tilgjengelig. Hadde i 3 spiseskjeer tomatpure, 2 fedd hvitløk, 3 spiseskjeer soltørket tomater, 1 spiseskjee creme fraice. Stavmiks alt sammen. Smak til med salt, pepper og oregano. Enkelt og greit. Bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet :)

6. Toppet resten av pizzaen med skinke, spinat, ost og rødløk. Stek på 225 grader  til osten er gylden. Ca.10-15 minutter

Server sammen med en frisk salat og rømmeTopp gjerne pizzaen med frisk spinat og rødløk før servering. Yummi! Bursdagskake

Jeg elsker å bake til bursdager og andre festligheter. Der er jeg ikke vanskelig å be! I går hadde en av mine bestevenniner bursdag og jeg laget denne sjokoladekaken. http://foodbyvictoria.blogg.no/1438283915_chocolate_cake_friday.html. Et lite tips er å pynte med favoritt sjokoladen til den du baker til. Enkelt, fint og bursdagsbarnet blir glad. Jeg har ellers planer om en rolig søndag med serietitting og pizzabaking. Hello lazy sunday! Hva er deres planer? ♥Dette er min favoritt dag i uken. Jeg lader batteriene til kommende uke og bare koser meg. Happy sunday!
, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits