august 2015

Hst, jeg gleder meg til

I sommer flyttet jeg tilbake til hjembyen min Bergen. Etter ha flyttet til Oslo rett etter videregende og bodd der de siste 5 rene var det p tide med en forandring. Selv om jeg likte meg veldig godt i Oslo, er det sdeilig bo mye nrmere familie og venner. Jeg flyttet her i slutten av sommeren og trives allerede. Det har gtt slag i slag siden jeg kom hjem, og n er vi i September og hsten begynner s smtt.

Jeg er i hvertfall veldig klar for hst, og det er masse nytt og spennende som skjer.Jeg begynner i ny jobb om en mned, og gleder meg masse til ta fatt p en ny utfordring.Hsten er ogs en av mine favorittrstider. Elsker at det endelig blir kjlig nok til at du kan kle deg lagvis med fine gensre og skjerf. Den magiske hstluften. Fine farger p trrene. Masse god hstmat. N har jeg jo ikke hatt en ekte Bergen-hst (regn hver eneste dag) p mange r, s vi fr se om det mter mine forventninger.

Her kommer min liste til hva jeg gleder meg til og mine ml for hsten. Ukens siste snapbilder ogs. Hper jeg kan dele litt inspirasjon!

Jeg gleder meg til :
- G masse tur i fjellene her i Bergen. Vi er omgitt av fjell s her er det masse velge mellom. Mlet mitt er g opp Ulriken 20 ganger fr November.
- Ny jobb i Oktober.
- Lage masse gode hstretter; supper, rotgrnnsaker, gryter, og annet godt. Mmm!
- Trene og lpe masse ute. Jeg har begynt lpe en del bakkelp som vi gjorde masse nr jeg drev med roing, og det er superbra og effektiv trening!
- Kvelder foran peisen med ullpledd og gode bker/ filmer.
- Bli ferdig med lappen. Dette har vrt et langsiktig ml (kremt) i noen r, men i hst har jeg virkelig ingen unnskyldning til ikke ta den!
- Hstmoten. Lag p lag, hatt, poncho, skjerf. Elsker hstmoten!
- Bli en bedre blogger og dele nye og gode oppskrifter.
- Hytteturer og vre enda mer sosial.

Kylling tips og oppskrifter for 1

Det er snart ny uke for tur og med litt planlegging p forhnd kan du spare penger og tid. Jeg bruker kjpe en grillet kylling og del den i fire. Enten frys jeg ned i bokser eller s har jeg det i kjleskapet (holder opptil et 3-4 dager).

Da har du kylling ferdig og klar til hive i salater, p pizza, i en wrap,sandwich eller p en terte.G p Clas Ohlson/Ikea o.l og kjp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr. Laget ved litt inspo bilder med oppskrifter. God uke♥



Del kyllingen i biter. Jeg bruker en liten kniv.



Ha i bokser og frys/ha i kjleskapet.

1. Smakfull Kyllingterte.

2. Kylling og quionasalat.

3.Stpotetpizzatoppet med kylling?



4.Wraps med kylling.





Sommerens siste bltekake

Sensommeren er snart slutt og hva passer vel bedre enn feire med en god bltekake fr hsten trer inn? Jeg laget denne bringebrkaken til min lillessters bursdag forrige helg.

lage sukkerbrd er mye enklere enn du tror. Er absolutt noe du kan lage selv og ikke kjpe. Det eneste du trenger er sukker, romtempererte egg, mel og bakepulver. Noe jeg antar de fleste har hjemme. Nkkelen er piske en god og luftig eggedosis og vende inn siktet mel forsiktig inn i eggemassen. Bltekaker er noe som passer godt i selskaper.

Bltekake med bringebr:Sukkerbrd til langpanne:
6 romtempererte egg
180 gram sukker
180 gram
1 teskjee bakepulver
6 dl kremflte
2 kurver bringebr
1 neve finhakket valntter
Syltety til bunnen.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Du skal kunne skrive "ole" med rren. Sikt inn melet og vend det forsiktig inn. Du skal ikke sl luftboblene. Bre rren ut p bakepapir p en langpanne.
2. Stek p 200 grader i ca. 12-14 minutter. For sjekke at sukkerbrdet er ferdig kan du trykke ned en finger ned p bunnen, og om den siger opp, er den ferdig.

3. Ha et bakepapir klart p rist med litt sukker drysset p. Vend det varme sukkerbrdet p rett etter steking. Synes dette er dette er en rask og enkel mte lage sukkerbrd til bltekake/rullekake med.



4.Du kutter bare ut 3 ringer til nsket strrelse eller en firkant om du nsker det.



4. Pisk kremflten og litt sukkert sammen til luftig krem. Legg lagvis syltety,krem,bringebr og hakket valntter. Bre krem rundt kaken og pynt med bringebr. For f kremen pent rundt er det lurt bruke en palett. Fes kjpt i det aller fleste bakebutikker.

Drysser over litt melis som en ektsra touch fr servering.



God helg fra meg.




Kontakt meg

For henvendelser om annonsering, samarbeid,sprsml og presse:
Kontakt meg p: foodbyvictoria@gmail.com




Fries av rotgrnnsaker

Hsten er rett rund hjrnet og det skader jo ikke tjuvstarte p tilbehret. Fries av rotgrnnskaker smaker godt til nesten alt. Kylling, fisk, og kjtt. Eller spise dem som de er,som snacks p kveldstid med litt ketchup(min favoritt). Et tips er bltelegge grnnsakene i vann noen timer fr du skal steke dem. Da stekes de mye bedre. God torsdag♥

Fries av rotgrnnsaker:
1 stpotet
1/2 klrabi
1 sellerirot
Olivenolje
Salt,pepper og urter/krydder.

1. Kutt grnnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper. Kni det godt sammen, jeg bruker gjre det med hendene. Jeg bruker legge stavene ut p et bakepapir eller som p bilde i en ildfastform. De blir mest crispy om du legger en og en p bakepapir.
2. Steke p 200 grader i circa 30 minutter.Pass p de brenner seg lett i kantene.

Bon appetit. Lover at du blir hektet p disse! Mums som de sier p svenska.



Farmors bringebrgele med norske br

Denne desserten minner meg om barndommen. Det var noe vi nesten alltid fikk servert til dessert av farmor. Gele med bringebr eller jordbr toppet med vaniljesaus. Friskt og godt! Ser ogs veldig delikat ut nr du har br i selve geleen, for gjre det lille ekstra. Lykkelige barnebarn!

Her om dagen fikk jeg s lyst p gele, s da laget jeg denne som alltid minner meg om vr kjre farmor. Laget en sukkerfri variant med Funlight bringebr/lime og hadde i norske bringebr. Mmm! Gele er veldig enkelt lage selv - alt du trenger er 1 plate gelatin per 1 dl vske. Her kan du lage akkurat hva du liker best av juice, saft, lett saft, brus etc. De selger ogs mini-pakker med vaniljesaus som passer fint for 1. Just a tip!

Oppskrift bringebr gele for 1:
2 dl vann
2.5 plater gelantin
0.5 dl Funsaft (alt etter hvor sterk smak du nsker)
1 hndfull bringebr
Vaniljesaus eller f.eks kesam til servering.

1. Legg gelantinen i kaldt vann, det tar circa 5 minutter fr de er myke. Varm opp vannet (trenger ikke kokende vann, men varmt nok til at gelatinen smelter)
2.Ta av platen og rr inn gelatinplatene og hell deretter i saften. Ta brene i en glass/skl og hell over geleen. Sett i kjleskapet, og geleen er klar i lpet av 3-4 timer!

2. Jeg bruker lage 1 liter gele om gangen. Da har jeg det tilgjenglig om jeg nskerdessert!

Flere enn meg som syns vaniljesausen smaker godt? Yum



Flg Foodbyvictoria

Jeg prver hver tirsdag komme med tips og diverse. Slik at ikke alle innlegg blir matrelatert hele tiden og dere kan bli litt bedre kjent med meg. Jeg har instagramdu kan flge meg p eller pfacebook. Her legger jeg ut alle nye oppskrifter med en gang. Deler ogs masse bilder p instagram. Hper dere vil flge meg♥ OG husk nominer meg pvixen blogawards. God tirsdag fra bakern.




Victorias grnnsaksgrateng for 1

I dag tenkte jeg kjre kjttfri mandag. Jeg sier det ofte, men etter helgen har jeg ofte en del grnnsaksrester igjen. Lag grnnsaksgrateng s fr du brukt opp alt fr du handler inn mat til en ny uke. Jeg skjrte opp alt jeg hadde av grnnsaker og la det lagvis i en ildfast form. Helte overlitt olivenolje, salt, pepper og urter. Deretter helte jeg over litt tomatsaus og drysset med fersk mozarella. Bakes i ovnen, og voila du har et lite festmltid! Hvis du bare lager til deg selv anbefaler jeg deg lagemin tomatsausog frys ned det du har til over i porsjoner. Perfekt til pizza, pasta, lasange og gratenger. Matlagingen gr mye fortere ogs nr du allerede har ting ferdig p forhnd.

Oppskrift grnnsaksgrateng for 1:
1 nypotet
1 rdlk
1 kvart squash
1/2 paprika
1 fersk mozzarella
Victorias tomatsaus, ca. 2 dl
Olivenolje, salt, pepper og urter

1. Kutt alle grnnsaker i tynne skiver. Legg lagvis etter hverandre i en ildfast form. Dryss over olivenolje, salt, pepper og urter.
Bak i ovnen p 200 grader i circa 15 minutter.Formen kjpte jeg p IKEA til kun 19,-. Perfekt strrelse. Et kupp, og kan brukes til alt!



2. Hell over tomatsausen og revet mozerella ost.Dryss over oregano eller andre friske urter



3. Stek videre p 200 grader i ca. 15 minuttertil osten er gylden



Server med frisk salat og en rmme.Denne kan jeg anbefale p det sterkest - smaker supergodt!

God mandag fininger - og ikke glem sjekke ut ukens mattilbud, Hvis du er like matnerd som meg s ville jeg lastet ned mattilbud appen, og du fr en oversikt over alle kundeavisene :)

Blueberry weekend

Det bjunger av blbr i skog og mark om dagen. Dere kan lage blbrpai, scones eller muffins. Da jeg var mindre, pleide vi jentene i gaten plukke blbr sammen. Etterp laget vi blbrpai og spleiset p vaniljeis fra butikken. Gode minner! Sndag er en fin dag ta seg en blbrtur ute.

1. Oppskrift blbrmuffins med crumbleher.

2. Blbrmuffins med hvitsjokolade her.

3. Smuldrepai med mandler og pistache her



4. Blbrscones her



Ripssaftis til sensommerkos

Det nrmer seg slutten p sommeren, men det stopper ikke meg for spise en is eller to fr hsten inntrer. Jeg liker forsvidt spise is uansett rsstid, trenger ikke vre sommer for min del. Jeg var ute og plukket rips i hagen forleden og laget disse saftisene sammen med lillesstren min. Koselig! Enkel mikse sammen og smaker friskt.Er du heldig ha rips, blbr eller andre br i hagen ville jeg prvd meg p disse. Rema 1000 selger ogs norske bringebr for 15 kroner kurven denne uken.God helg fine lesere!

Ripsis til sensommer 6 stk:
5 dl rips eller annen type br
2 dl sukker
2 dl vann

1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er lst opp. Dette kalles sukkerlake. Varer en evighet i kjleskapet og passer perfekt nr du blir fysen p saftis. Mos valgfri frukt og smak til med sukkerlake.



2. Jeg moste alt i en blender. Jeg hadde ingen sil nr jeg laget disse, s det ble litt fr i blandingen, men om du nsker en klar vske sil ut frene.
Fyll i formene og la det stivne i frysen.



Pakk i matpapir nr du fryser ned. Bon appetit!

Emma tester :)




Dagens knekkebrd frokost

Enkel og mettende frokoster er virkelig gull i hverdagen. Nr jeg har drlig tid bruker jeg lage en smoothie eller spise knekkebrd. Sammen med solskinnsegg og spekeskinke med litt grnt blir det en energirik frokost, som varer lenge i magen. Enten du baker selv med min beste oppskrift er hereller kjper s smaker det fortreffelig. Bak opp en runde og ha til de travle morgningene. Det var dagens tips fra meg! Hper dere nyter de solfylte vret ute♥



Victorias mat for 1: min inspirasjon

Vi er allerede i midten av August, og skolen, studier og jobb har startet for de fleste av oss. Denne sommeren bare flydde avgrde, men jeg sitter igjen med mange gode reiser og minner. Frst n fr vi strlende vr i Bergen - deilig, men kanskje noen mnd for sent hehe... syns det er viktig snu litt p det. Istede for grue seg til en ny skole- eller jobbhst s kan man se det p den positive siden. Du er endelig tilbake i skikkelige rutiner og fr en ny start. Sett deg ned, skriv ned delml og planlegg dagene dine s du er mest mulig effektiv. I tillegg er det jo mye se frem til: vi kan pakke oss inn i deilige skjerf, hatter, luer, kper og ikke minst spise masse deilig hstmat.

Idag vil jeg gjerne dele litt om baktanken om konseptet mitt "Victorias mat for 1" som jeg starter 1. Mai.Jeg lager som regel kun mat til meg selv om ikke jeg venter besk sklart, og utover vren merket jeg at det ble mye svinn ved at jeg ofte fikk ekstra rester av mat liggende igjen.Ikke er jeg noe spesielt glad i spise rester s dette ble som oftest kastet. Jeg vet ogs at det er mange studenter eller de som bor alene som ofte bare lager mat til en, og da tenkte jeg denne ideen ville vre perfekt.Det jeg ville vise ved starte denne kategorien p bloggen min, er at det trenger ikke vre kjedelig, vanskelig eller noe dyrt lage mat til kun seg selv. Hvis du er som meg som liker prve nye retter og spise varierte mltid passer dette perfekt. Jeg syns mat er godt og jeg gleder meg til hvert mltid - det er vel en grunn til at alle legger ut bilder av maten sin p sosiale medier eller p snapchat, bare for vise alle andre hvor god maten de har spiser? Matlaging er gy, og jeg vil prve inspirere de som leser bloggen min til synes det samme :) Sjekk gjerne ut kategorien minVictorias mat for 1. Jeg har lagt ved noen av mine beste tips nedenfor.

Et par eksempler er:

- G p Clash Ohlson/Ikea o.l og kjp matpakkebokser, de selger typ 3 stk for 39kr
- Kjp en grillet kylling og del den i fire. Frys ned eller ha i kjleskapet (holder opptil et 3-4 dager) - ferdig og klar til hive i salaten, p pizza, i en wrap eller sandwich.
- Kjp 1 pk karbonadekjttdeig og stek med tacokrydder. Stek hele pakken og posjoner i poser ala 100 gram. Frys ned og varm opp i mikroen
- Kok flere egg av gangen og oppbevar i kjleskapet. Sunt mellommltid!
- Lag en store porsjon tomatsaus og del i glass som du kan fryse ned. Kan du lage spagehetti, pizza og annet godt.Mye sunnere enn den du kjper ferdiglaget!
- Hvis du elsker pesto like mye som meg, ha ulike typer i kjleskapet. Setter god smak p salaten, som "smr" under plegg eller p pizza.
- Handle inn grnnsaker og rvarer hver mandag, og g kun p butikken hvis du trenger noe ekstra spesielt. Jeg har alltid noen faste ingredienser jeg har liggende til enhver tid spinat, rdlk, stpotet, blomkl, timian, egg, ost, kjttplegg, havregryn, knekkebrd etc.
- Ha alltid trrvarer hjemme som pasta, ris, sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker, fr etc. Dette er ting som du alltid vil ha bruk for, og som har veldig lang holdbarhet.
- Lag gjerne en matplan hver sndag og skriv handleliste deretter. Lag gjerne de "enkle rettene" de dagene du har mindre tid.Sjekk gjerne ut hvilke forretninger som har Tilbud den uken, og planlegg handleturen deretter.

Flg meg gjerne p instagram: @foodbyvictoria
Her legger jeg daglig ut tips og inspirasjon av maten jeg lager.








Kanelboller og guide p hvordan du lager de beste snurrene

Hello Friday! I dag er den store bakedagen for min del for imorgen skal jeg i bryllup til en av mine gode barndomsvenninner. Yay, gleder meg snn!Frst skal jeg dele oppskrift p mine beste kanelboller, denne oppskriften gir utrolig store og luftige boller. Syns i starten det var vanskelig lage fine kanelsnurrer ettersom det er litt vanskelig tvinne bollene, men jeg kommer overdenne videoen som gjr at alle fr det til :) Check it out. Hper du fr nytte av videoen og lager disse!

Oppskrift ca. 20 store kanelsnurrer:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjr
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smr, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smr til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan slyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjreni en bolle. Tilsett egget og start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strlen mens maskinen gr p lav hastighet.k hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret
3. Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel strrelse.Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha p godt med mykt smr, kanel og sukker p deigen.Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag p langs.

7. Skjrdeigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden. Flg framgangsmten p filmen. Hvor du kutter strimler og kutter et snitt i strimlen igjen og tvinner sammen.

8. Tvinn strimlene og lag knuter. La dem etterheve i 30- 60 minutter



9. Pensle med egg og str over perlesukker fr steking.Stek p 200 grader i 10-12min. De skal vre gyldene p toppen



Nystekte herligheter. Lukter s godt i huset!



Kanelboller egner seg ogs godt til frysing



Inviter p kanelboller i helgen :) God helg fra meg.



Give me cookies and milk

Det er ikke mye som slr nybakte amerikanske cookies og et glass kaldt melk. mmm. Noe av det beste jeg vet om! Laget disse kjeksene p under 30 minutter. Veldig grei rre sammen om du fr gjester p besk, eller lager noen du skal gi vekk til en god venn. Alltid koselig f noe hjemmelaget i gave! Et lite tips er ogs ta turen til Sstrene Grene, de har masse fine gaveposer,bnd og annet fint til pakke inn med. Ha en superfin torsdag♥

Oppskrift Chewy Chocolate chip cookies: ca. 12 stk.
115 gram romtemperert smr
100 gram brunt sukker
50 gram hvitt sukker
1 egg
1 teskjeer vaniljeestrakt/sukker
0.5 teskjee natron
160 gram mel
2 dl chocolate chip, eller grovhakket sjokolade. Godt blande mrk, melke og hvit.

1.Bland smr og sukker godt sammen med en hndmikser.
2. Tilsett egg vaniljestrakt. Nr alt er godt blandet, vend inn mel og natron.
3. Rri chocolate chips tilslutt.
4.Jeg bruker en cookie scoop eller veie opp like store kuler. Disse ble 60 gram per kjeks. da fr du ca like store kjeks. Stek p 180 grader i ca. 10-12 minutter. De skal vre gylden i kanten.
5. La de avkjle p stekebrett i ca. 10 minutter fr du flytter de over p rist.



Du kan fint fryse ned cookiesene eller pakke i lufttette bokser.



Sving deg p kjkkenet og lag disse herlighetene :)




Kyllingburger i hjertesalat for 1

Det er "lille lrdag" og hva er vel ikke bedre enn lage noen saftige kyllingburgere? Hjemmelagde burger er mye enklere lage enn det folk tror. I tillegg smaker det mye bedre enn de du kjper i butikken + du vet akkurat hva ingredienser du har oppi. Bruk hjertesalat som "brd", s blir det en veldig sunn middag. Jeg serverte med ovnsbakte rotgrnnsaks-fries.

Oppskrift 2 kyllingburgere a 75 gram:
150 gram kyllingkjttdeig
1 egg
1/2 rdlk
1 neve spinat
1-2 fedd hvitlk
1 spiseskjee potetmel
salt + pepper
1 hjertesalat
1 liten stpotet
1/3 klrot

1. Finhakk rdlk, hvitlk og spinat. Bland inn kyllingkjttdeig, potetmel og et egg. Dryss over salt og pepper



2. Jeg bruker bare rre med en sleiv. Du kan selvsagt smaksette med tacokrydder etc. om du liker det bedre. Her er det bare prve seg fram!

3. Jeg brukte en hamburgerpresser til forme to like store burgere. Kjpes p hlens til en billig penge. Du kan ogs forme to burgere med hendene og trykke de flate.

4. Stek burgerne p grill eller i stekepanne til de er gjennomstekt



5. Nr jeg lager fries av rotgrnnsaker kutter jeg frst grnnsakene i tynne strimler. Drysser over olivenolje, havsalt og pepper.Stekes p 200 grader i circa 30 minutter. Begynn med rotgrnnsakene, og lag burgerne i mellomtiden nr de er i ovnen. Ta gjerne skru opp varmen siste minuttene for f de crispy.Et tips er blte grnnsakene i vann noen timer fr du skal lage mat, om du er som meg og kanskje planlegger litt i forveien. Da stekes de mye bedre.



6. Ta av de ytterste bladene p hjertesalaten. Ha p ketchup/dressing i bunnen. Legg oppi kyllingburger, toppet med litt argurk, lk og tomat. Topp med et hjertesalatblad.

Enkel og utrolig smakfull middag! Nr du frst er i gang, lag gjerne burgere p en hel pakke kjttdeig, og frys ned resten. Perfekt ha til lange dager p lesesalen eller jobb - kan varmes i mikroen eller tines p morningen.



Victoria tipser: Gul energibombe og de beste smoothieposene

Dere som har fulgt med p bloggen en stund vet at jeg er veldig glad i lage smoothies. Nr jeg var innom Coop forleden kom jeg over mange ulike poser med fryste br og frukt - ananas, mango, bjrnebr og bringebr. Posene ligger p kun 10-15 kroner stk, s det er superbillig. Mye bedre kjpe frossen frukt enn fersk - det er billigere, inneholder mer nringsstoffer ettersom brene fryses ned med en gang og det varer ogs lengre.

Perfekt til drysse over grt og youghurt, ha i smoothies, varme br over is eller gresk youghurt... mulighetene er uendelige. Jeg bruker ofte kjpe en bunt bananer som jeg skjrer opp og fryser ned til ha til smoothies. I dag laget jeg en gul energibombe av tropiske frukter - s godt!

Oppskrift tropisk smoothie for 1:
100 gram fryst ananas
100 gram fryst mango
1 fryst banan
1.5 dl ananasjuice

1. Her er bilder av posene. Ta deg en tur p Coop



2. Bland alt sammen i en blender. Jeg liker smoothien litt kremete s den kan spises med skje. Om du nsker den tynnere spe p med mer juice



Server med et sugerr. Gult er kult!



Blomklpizza for 1

Norsk blomkl er i sesong, s hva er vel bedre enn starte den spreke uken med en litt sunnere pizza? En myk overgang fra helgen hehe... deilig kunne diske opp med en litt sunnere variant enn den du kanskje bruker spise. Jeg har allerede rukket en ro kt hjemme i dag og er klar for litt mandagsshopping. nsker alle en fin mandag♥

Oppskrift blomklpizza for 1:
150 gram revet blomkl (ca. et halvt hode)
1 egg
50 gram revet ost
Salt og pepper
nsket fyll, jeg hadde rd pesto som saus, litt squash, rdlk,plommetomater,fersk oregano, ost og spekeskinke fra Sogndal.

1. Riv blomklen p et rivejern (det skal nesten se ut som ris). Bland sammen egg, ost og blomkl. Jeg drysset over litt salt og pepper og blandet sammen. Jeg bruker stavmikser for f en jevn masse, men du kan ogs bruke sleiv/mikser om du ikke har stavmikser.

2. Smr rren ut p et bakepapir og form til en runding. Forhndsstek bunnen p 200 grader i ca. 15 minutter.

3. Fordel pesto, nsket fyll og ost over pizzaen. Her er det perfekt fylle p med grnnsaksrester. Jeg brukte rdlk, plommetomater og squash, toppet med oregano.



4. Stek pizzaen til osten er smeltet,ca. 10-12 minutter



Toppet pizzaen med spekeskinke fra Sogndal (19.90,- for en pakke p Rema!) fr servering

Hvor godt ser ikke dette ut? Smaker like godt ogs :) Anbefaler alle prve bunn laget p blomkl.

Blondie brownie. Yumminess.

Endelig fredag og helg. Hurra! I gr var jeg skikkelig effektiv p kjkkenet. Etter ha startet dagen med bakkelp i skogen hadde jeg masse energi til bake. Jeg laget blomklpizza(oppskrift kommer p mandag!), tomatsaus, salat, italiensk pizza og denne deilige blondie brownien som jeg skal dele oppskrift med idag. Jeg hadde middagsbesk igr s da passet det perfekt med noe godt til kaffen.

En av mine sstre har cliaki s du kan fint bytte ut mel med glutenfritt mel slik jeg gjorde for tilpasse oppskriften. Denne kaken er veldig mektig, s oppskriften kan rekke til mange personer.nsker alle en finfin helg♥

Oppskrift Blondie Brownie fra godt.no :Form 20x20
200 gram hvitsjokolade
120 gram meierismr
2 egg
2 dl sukker
1 dl mel
Saften fra 1/2 sitron
1 teskjee vaniljesukker
1 teskjee bakepulver

1. Smelt smret og sjokoladen over vannbad
2. Pisk egg og sukker sammen. Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker
3. Bland inn sjokoladesmret sammen med sitronsaften
4. Hell rren i formen

5. Stek kaken p 170 grader i ca. 30 minutter



Denne lukter nesten litt karamellaktig nr den kommer ut av ovnen. S godt!



Som glasur smeltet jeg litt hvits jokolade (ca. 100g) over vannbad med 2 spiseskjeer smr. Smurte det utover kaken og drysset over hakkede pistasjentter og lakrispulver fra Johan Bulow. Toppet med et lite dryss melis. Ikke ndvendig, men smaker utrolig godt!



Vixen Blogaward: rets Matblogger

Nominasjonen til Vixen Blogaward startet p onsdag. I fjor var jeg topp 10 som finalist i "rets Matblogger". I r som i fjor vil jeg gjerne klatre enda hyere oppover p listen. Om dere vil stemme p meg hadde jeg blitt superglad :)nominer til blog-awardsher.

Slenger med en trikkeselfie fra da jeg var p vei til Vixen Awards i Januar. Alt jeg har av dokumentasjon hehe. M dere husk stemme a!

Inviter til fest med denne focacciaen

Nystekt foaccia med pesto og spekeskinke - mmm. Nystekt brd er noe av det beste som finnes, og focaccia smaker bare nydelig. Kan brukes som tilbehr eller forrett til middag, sandwich, tapas, ostekveld. Alt etter hva anledningen er. Denne oppskriften bruker jeg titt og ofte. Den krever litt tid og planlegging, men du fr et utrolig godt bakeverk som resultat. Bakeverk krever mindre gjr og mye lengre hevetid, da blir resultatet best. Hvis du vet du skal p tapaskveld elller inviterer venner p middag, sett av litt tid i forveien til lage denne.



Oppskrift framgangsmten finner duHer

1. Jeg toppet denne foccaciaen med timian, soltrkede tomater og havsalt

Bruk en god olivenolje nr du lager focaccia. Den gir mye bedre smak. Skader heller ikke vre litt raus med oljen s du unngr f en trr focaccia. Nr du frst skal spise focaccia, kan du i s fall spise en god en;)



Oppskrift p hjemmelagetpestoogaioliher. Dekk et koselig bord og inviter gjester i helgen!



Dages frokost: Chiagrt med norske bringebr

Jeg har hrt s utrolig mye om chiagrt eller chiapudding om du vil i det siste at jeg mtte finne ut hva det var for noe. Om det var s sunt og godt som alle pstr? Ja! Jeg hadde en periode for noen r siden hvor jeg spiste havregrt kokt p vann toppet med syltety og kanel til frokost hver eneste dag. Jeg ble s lei av havregrt at jeg klarer nesten ikke spise det lenger og n har jeg erstattet det med chiagrt. Yummi.

Det lages kun p f ingredienser. Chiagr er sm superfr fra Sr Amerika. De har hyt innehold av essentiselle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitamienr og mineraler. Frene absorberer 12 ganger sin egentlige vekt s de er med andre ord perfekt lage kjleskapsgrt med, du fr veldig mye grt av kun noen spiseskjeer med fr. Du kan ogs blande det i smoothies, som topping p youghurt og granola, i salater og s videre.Chiafr kjes p Helsekosten



Chiagrt for 1:
2 dl vske - brukte 1 dl kokosmelk og 1 dl ekstra lett melk
4 spiseskjeer chiafr
Br/frukt/nttertil topping

1. Rr melk og fr sammen i en beholder. La det st over natten. nsker du spise grten med en gang m den svelle i minst 10 minutter fr den er klar.



Topp chiagrten med det du har tilgjengelig, sesongens frukt eller br er alltid en slager. Jeg topper med med ulike brn om sommeren. Om du nsker en stere grt kan du tilsette honning eller stevia o.l. Jeg lager flere porsjoner om gangen og lar det st over natten - perfekt ha hvis du skal raske med deg frokost p veien. Jeg toppet min grt med norske bringebr og et dryss hakkede pistachentter. Yumminess!

Giveaway: Personlig Almanakk

Sponset produkt

Tenk at vi er allerede i August mned. Rart tenke p for fort denne sommeren har bare flydd av grde. Om bare et par 2-3 uker er det back to reality med skole- og studiestart for flere av oss, eller kanskje noen allerede har begynt i jobb igjen etter ferien. Uansett s er en almanakk noe av de fleste av oss har bruk for. Jeg har vrt s heldig f lov dele ut en personlig almanakk til en av mine fine lesere. Planlegging er alfa og omega i hverdagen, i allefall for meg. Jeg er en liste-person og har alltid likt skrive ned planer, huskelister og s videre s jeg kan f litt struktur og slippe prve huske p alt i hodet. En personlig almanakk lar deg lage den akkurat slik du vil - det lille ekstra er jo ha noe du kan designe selv med dine egne bilder og sitater :) Du kan velge fylle almanakken slik du selv nsker med egne kolonner, bilder og mye mer.

Jeg vet det er mange ulike "planleggings-apper" p mobilen, men syns likevel det er kjekt ha min egen fysiske almanakk skrive i. Her skriver jeg ned alt fra treningsdagbok, oppskrifter, tips, avtaler osv.Du kan selv strukturere den slik du vil bruke den! Les mer om personlig almanakkHer

Lyst vinne en personlig almanakk? Legg igjen en kommentar med navet ditts trekker jeg en vinner p fredag!♥

Bildene er hentet Her. Flg for finne mer inspo til din almanakk!

Stpotetpizza til 1 takk

Jeg har blitt begeistret for pizza med grnnsaksbunner den siste tiden. Italienskpizza er noe av det beste jeg vet, men ikke noe som jeg kan spise hver dag. Hvis du vil spise pizza ofte s finne det mange gode alternativer som er hakket sunnere. Dagens pizzabunn er laget med stpotet, grdig godt som de sier p bergensk. Sunn, enkel lage og smaker godt! En fin start p uken ogs. Hrer hele tiden folk som ikke liker mandag, men jeg derimot elsker mandager. Ny fresh start p uken!

Oppskriften hentet jeg fra den fine bloggen til Camilla,http://www.fitnok.no/. Verdt en titt om du nsker sunne oppskrifter og gode tekster.



Oppskrift stpotetpizza til 1:
1 medium stpotet ca.200-300 gram.
1 egg
1 spiseskjee mel
1 teskjee salt + pepper
Tomatsaus/eller rd/grnn pesto
1 neve spinat
1/2 rdlk
4 stk skinkeplegg delt i biter
Revet ost

1. Skrell stpotet og del den i biter. Stikk hull med gaffel p bitene. Ha i mikroen p full guffe i ca. 5 minutter.

2. Stavmiks stpoteten sammen med egget og mel til du fr en glatt og fin rre.

3. Bre rren ut med en slikkepott p bakepapir. Form en runding.

4. Stek bunnen i ca. 20 minutter p 200 grader. Om bunnen buler opp under steking, stikk hull med en gaffel.

5. Nr bunnen er klar, ha over topping. Vanligvis bruker jeg rd/grnn pesto som pizzasaus nr jeg lager bare til meg selv. I dag var jeg tom s da laget jeg en rask saus med det jeg hadde tilgjengelig. Hadde i 3 spiseskjeer tomatpure, 2 fedd hvitlk, 3 spiseskjeer soltrket tomater, 1 spiseskjee creme fraice. Stavmiks alt sammen. Smak til med salt, pepper og oregano. Enkelt og greit. Bruk det du har tilgjengelig i kjleskapet :)

6. Toppet resten av pizzaen med skinke, spinat, ost og rdlk. Stek p 225 grader til osten er gylden. Ca.10-15 minutter

Server sammen med en frisk salat og rmme



Topp gjerne pizzaen med frisk spinat og rdlk fr servering. Yummi!



Bursdagskake

Jeg elsker bake til bursdager og andre festligheter. Der er jeg ikke vanskelig be! I gr hadde en av mine bestevenniner bursdag og jeg laget denne sjokoladekaken. http://foodbyvictoria.blogg.no/1438283915_chocolate_cake_friday.html.Et lite tips er pynte med favoritt sjokoladen til den du baker til. Enkelt, fint og bursdagsbarnet blir glad. Jeg har ellers planer om en rolig sndag med serietitting og pizzabaking. Hello lazy sunday! Hva er deres planer?♥



Dette er min favoritt dag i uken. Jeg lader batteriene til kommende uke og bare koser meg. Happy sunday!




, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits