august 2014

Brioche med sjokolade

Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smr og egg. Noe som gjr det utrolig luftig og saftig. Luksus gjrdeig med andre ord. Jeg har tidligere laget en variant med skogsbr og vaniljekrem. I dag har jeg laget en variant med sjokolade inni. Yum! Her kan du bruke mrk, melke eller hvitsjokolade. Jeg laget halvparten med sjokolade og halvparten av deigen med skogsbr og vaniljekrem. Bollene er supre fryse ned. Server med en god kopp kaffe :)

Hele framgangsmten med deigen finner du her:http://foodbyvictoria.com/2014/04/02/brioche-med-skogsbaer-og-vaniljekrem/

Oppskrift Brioch med sjokolade:

1000 gram mel + til utbaking

50 gram gjr

25 gram salt

50 gram sukker

500 gram egg(ca. 8-9 stk)

1 dl vann

500 gram meierismr romtemp

Sjokoladeknapper. Brukte ca. 1 spiseskjee i hver. Kan godt slyfes.

1.Ha mel p kjkkenbenken. Deigen er veldig fettete, og enkel jobbe med. Del deigen i emner.

2. Trykk bollene flate og ha i sjokolade. Rull sammen som en bolle.

3. Hadde bollene mine i disse muffinsformene fra Wilton. Veldig fine. Du kan bruke briocheformer, eller bare lage boller. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Pensle med egg fr steking.Stek p 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal vre gylden p toppen.

Disse lukter himmelsk nr de kommer ut fra ovnen.

Dryss litt melis over for en ekstra touch fr servering :)

Disse er supre fryse. Veldig fint ha liggende nr gjester kommer :)

Disse med vaniljekrem og skogsbr er ogs en vinner. Hva med lage halvparten av hver? Det gjorde jeg.

nsker alle fine lesere en god helg :)

Ingrid Victoria

Matbokser til lunsj

Skole og jobbhverdagen er tilbake for fullt. Tenkte dele et lite matboks tips med dere. Jeg har begynt med ta med matboks p jobb hverdag. Sunn mat som metter mye. Du sparer bde penger og smspising p dette. Tre bokser med lokk fikk jeg fr 39kr p Clas Ohlson. Utrolig billig! Disse boksene tler frys og mikro ogs.

Det koster litt ekstra lage matbokser, men til gjengjeld fr du hjemmelaget og god mat :) Jeg lager lunsj for 4-5 dager om gangen. Ukens lunsj er fullkornspasta med pesto, masse grnnsaker, kylling og kikerter. Sunt og godt.

Lp kjp!

Love IV.

Chewy chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies er noe av det beste jeg vet om. Servert med et glass melk er jeg lykkelig! Noe jeg ogs liker er prve ut nye cookie oppskrifter, denne er fra Kristine bak den flotte bakebloggen www.detsoteliv.no. Enkle og god oppskrift. Jeg bakte ut halve oppskriften, resten frs jeg ned. Perfekt ha liggende om det kommer gjester. Ferske cookies er jo best. Det er lrdag, sl deg ls p kjkkenet.

Oppskrift Chewy Chocolate chip cookies:
225 gram romtemperert smr
200 gram brunt sukker
100 gram hvitt sukker
2 egg
2 teskjeer vaniljeestrakt/sukker
0.5 teskjee natron
325 gram mel
4 dl chocolate chip, eller grovhakket sjokolade. Godt blande mrk, melke og hvit.

1.Bland smr og sukker godt sammen med en hndmikser.

2. Tilsett egg vaniljestrakt. Nr alt er godt blandet, vend inn mel og natron.

3.Ha i chocolate chips tilslutt. Kjpte mine av merke nestel i USA. Lurt handle meg seg et par poser i utlandet. Mye billigere enn i Norge.

YUM! Cookie dough m jo vre noe av det beste? Her ble det flere enn en smaksprve skal jeg innrmme. Ser for meg fryse noen kuler av dette og ha i vaniljeis. Ha deigen i frysen i ca. 30 min.

4.Jeg bruker en cookie scoop eller veie opp like store kuler. Disse ble 60 gram per kjeks. da fr du ca like store kjeks. Stek p 180 grader i ca. 10-12 minutter. De skal vre gylden i kanten.

5. La de akjle p stekebrett i ca. 10 minutter fr du flytter de over p rist.

Ingenting slr en god american cookie.

Det beste er servere med et glass melk :)

Frister det?

Bak deilige cookies til helgen :)

IV.

Iskjeks dyppet i sjokolade

Sommeren nrmer seg hst. Heldigvis kan vi spise is hele ret. Hva med dyppe vaffelkjeks i sjokolade? og rulle i din favoritt topping. Mmm, de beste iskjeksene. Jeg rullet mine i mrk sjokolade med grovhakket peanutter og fargerike sprinkels. Kreativt og godt. Passer fint til bursdag og fest, eller en helt vanlig hverdag med det lille ekstra. Lag din favoritt :)

Oppskrift vaffelkjeks dyppet i sjokolade:

Vaffelkjeks

mrk eller hvit sjokolade smeltet i vannbad. (Smeltet 200 gram, dyppet 12 kjeks)

nsket topping

Iskrem. Jeg brukte karamell og jordbr.

1. Hakk peanttene. Varm sjokoladen over vannbad.

2. Dypp den verste delen av vaffelkjeksen i sjokolade. Rull i hakket peantter og sprinkels. Eller annet godt du liker. Legg de i fryseren i ca.10 min til de har stivnet. Fyll med din favoritt iskrem.

3. Serverte med karamellis. Anbefales, den beste kombinasjonen. Karamell, sjokolade og peantter. M jeg si mer? mums!

Er ikke mye som skal til for pynte opp en iskjeks :)

Nyt siste tiden for vi kan nyte is i varmen,

Love IV.

Lemon meringue cupcakes

Det er helg, og lov til kose seg litt ekstra. Sitron cupcakes fylt med lemon curd, toppet med marengs er en av mine favoritter. En frisk og syrlig opplevelse. Disse er superste servere til fest og bursdag :)

Lemon cupcakes ca. 12 stk:

100 gram romtemperert smr

2 dl sukker

2 egg

skallet av 2 sm sitroner

3 spiseskjeer sitronsaft

1 teskjee bakepulver

1/2 teskjee salt

1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker

3.5 dl hvetemel

1.5 dl flte/melk

Lemon curd:

Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.com/2013/06/16/sitronterte/

Marengs:

70 gram eggehvite

140 gram sukker

1. Pisk smr og sukker hvitt og luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir like godt blandet.

.

3. Riv og press sitronene. Tilsett i rren, sammen med vaniljeestrakten. Miks godt.

4. Bland hvetemel, salt og bakepulver godt sammen. Dette er viktig gjre, slik at bakepulveret fordeles jevnt. Tilsett vekselsvis i rren sammen med flten. Her er det lov ta seg en liten smaksprve. Mmm. Jeg liker bake cupcakes med flte, det gir en skikkelig flyelsmyk smak.

5.Kjpte disse fine gule formene p wilton.

6. Fordel rren med en cookiescoop. Stek p 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

7.Min cookiescoop er fra merke goodgrip. Veldig god. Snart kommer en konkurranse hvor du kan vinne en!

8. Avkjl p rist.

Friske sitron muffins.

9. Nr muffinsene er ferdig avkjlt. Bruk en kniv lag hull i midten, ta ut innematen. Fyll med lemon curd.

10. Pisk sukker og eggehvite over vannbad til 60 grader. Ta av vannbad og pisk til marengs.

11.Ha marengsen i en sprytepose, og dekorer. Jeg bruker en brenner brenner marengsen. Dettte kan selvsagt slyves. Om du har litt marengs til overs, kan du bruke resten til lage pikekyss.

Dryss over litt melis for en ekstra touch.

Dette er en av mine favoritt cupcakes, s utrolig friske og gode.

En fest i munnen. Lag disse til neste fest, eller bursdag.

God helg fine lesere :)

Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits