august 2014

Brioche med sjokolade

Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smør og egg. Noe som gjør det utrolig luftig og saftig. Luksus gjærdeig med andre ord. Jeg har tidligere laget en variant med skogsbær og vaniljekrem. I dag har jeg laget en variant med sjokolade inni. Yum! Her kan du bruke mørk, melke eller hvitsjokolade. Jeg laget halvparten med sjokolade og halvparten av deigen med skogsbær og vaniljekrem. Bollene er supre å fryse ned. Server med en god kopp kaffe :)

Hele framgangsmåten med deigen finner du her: http://foodbyvictoria.com/2014/04/02/brioche-med-skogsbaer-og-vaniljekrem/

Oppskrift Brioch med sjokolade:

1000 gram mel + til utbaking

50 gram gjær

25 gram salt

50 gram sukker

500 gram egg(ca. 8-9 stk)

1 dl vann

500 gram meierismør romtemp

Sjokoladeknapper. Brukte ca. 1 spiseskjee i hver. Kan godt sløyfes.

1.  Ha mel på kjøkkenbenken. Deigen er veldig fettete, og enkel å jobbe med. Del deigen i emner.

2. Trykk bollene flate og ha i sjokolade. Rull sammen som en bolle.

3. Hadde bollene mine i disse muffinsformene fra Wilton. Veldig fine. Du kan bruke briocheformer, eller bare lage boller. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Pensle med egg før steking. Stek på 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være gylden på toppen.

Disse lukter himmelsk når de kommer ut fra ovnen.

Dryss litt melis over for en ekstra touch før servering :)

Disse er supre å fryse. Veldig fint å ha liggende når gjester kommer :)

Disse med vaniljekrem og skogsbær er også en vinner. Hva med å lage halvparten av hver? Det gjorde jeg.

Ønsker alle fine lesere en god helg :)

Ingrid Victoria

Matbokser til lunsj

Skole og jobbhverdagen er tilbake for fullt. Tenkte å dele et lite matboks tips med dere. Jeg har begynt med å ta med matboks på jobb hverdag. Sunn mat som metter mye. Du sparer både penger og småspising på dette. Tre bokser med lokk fikk jeg får 39kr på Clas Ohlson. Utrolig billig! Disse boksene tåler frys og mikro også.

Det koster litt ekstra å lage matbokser, men til gjengjeld får du hjemmelaget og god mat :) Jeg lager lunsj for 4-5 dager om gangen. Ukens lunsj er fullkornspasta med pesto, masse grønnsaker, kylling og kikerter. Sunt og godt.

Løp å kjøp!

Love IV.

Chewy chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies er noe av det beste jeg vet om. Servert med et glass melk er jeg lykkelig! Noe jeg også liker er å prøve ut nye cookie oppskrifter, denne er fra Kristine bak den flotte bakebloggen www.detsoteliv.no. Enkle og god oppskrift. Jeg bakte ut halve oppskriften, resten frøs jeg ned. Perfekt å ha liggende om det kommer gjester. Ferske cookies er jo best. Det er lørdag, slå deg løs på kjøkkenet.

Oppskrift Chewy Chocolate chip cookies:
225 gram romtemperert smør
200 gram brunt sukker
100 gram hvitt sukker
2 egg
2 teskjeer vaniljeestrakt/sukker
0.5 teskjee natron
325 gram mel
4 dl chocolate chip, eller grovhakket sjokolade. Godt å blande mørk, melke og hvit.

1. Bland smør og sukker godt sammen med en håndmikser.

2. Tilsett egg vaniljestrakt. Når alt er godt blandet, vend inn mel og natron.

3. Ha i chocolate chips tilslutt. Kjøpte mine av merke nestel i USA. Lurt å handle meg seg et par poser i utlandet. Mye billigere enn i Norge.

YUM! Cookie dough må jo være noe av det beste? Her ble det flere enn en smaksprøve skal jeg innrømme. Ser for meg å fryse noen kuler av dette og ha i vaniljeis. Ha deigen i frysen i ca. 30 min.

4. Jeg bruker en cookie scoop eller å veie opp like store kuler. Disse ble 60 gram per kjeks. da får du ca like store kjeks. Stek på 180 grader i ca. 10-12 minutter. De skal være gylden i kanten.

5. La de akjøle på stekebrett i ca. 10 minutter før du flytter de over på rist.

Ingenting slår en god american cookie.

Det beste er å servere med et glass melk :)

Frister det?

Bak deilige cookies til helgen :)

IV.

Iskjeks dyppet i sjokolade

Sommeren nærmer seg høst. Heldigvis kan vi spise is hele året. Hva med å dyppe vaffelkjeks i sjokolade? og rulle i din favoritt topping. Mmm, de beste iskjeksene. Jeg rullet mine i mørk sjokolade med grovhakket peanutter og fargerike sprinkels. Kreativt og godt. Passer fint til bursdag og fest, eller en helt vanlig hverdag med det lille ekstra. Lag din favoritt :)

Oppskrift vaffelkjeks dyppet i  sjokolade:

Vaffelkjeks

mørk eller hvit sjokolade smeltet i vannbad. (Smeltet 200 gram, dyppet 12 kjeks)

Ønsket topping

Iskrem. Jeg brukte karamell og jordbær.

1. Hakk peanøttene. Varm sjokoladen over vannbad.

2. Dypp den øverste delen av vaffelkjeksen i sjokolade. Rull i hakket peanøtter og sprinkels. Eller annet godt du liker. Legg de i fryseren i ca.10 min til de har stivnet. Fyll med din favoritt iskrem.

3. Serverte med karamellis. Anbefales, den beste kombinasjonen. Karamell, sjokolade og peanøtter. Må jeg si mer? mums!

Er ikke mye som skal til for å pynte opp en iskjeks :)

Nyt siste tiden for vi kan nyte is i varmen,

Love IV.

Lemon meringue cupcakes

Det er helg, og lov til å kose seg litt ekstra. Sitron cupcakes fylt med lemon curd, toppet med marengs er en av mine favoritter. En frisk og syrlig opplevelse. Disse er supersøte å servere til fest og bursdag :)

Lemon cupcakes ca. 12 stk:

100 gram romtemperert smør

2 dl sukker

2 egg

skallet av 2 små sitroner

3 spiseskjeer sitronsaft

1 teskjee bakepulver

1/2 teskjee salt

1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker

3.5 dl hvetemel

1.5 dl fløte/melk

Lemon curd:

Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.com/2013/06/16/sitronterte/

Marengs:

70 gram eggehvite

140 gram sukker

1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir like godt blandet.

.

3. Riv og press sitronene. Tilsett i røren, sammen med vaniljeestrakten. Miks godt.

4. Bland hvetemel, salt og bakepulver godt sammen. Dette er viktig å gjøre, slik at bakepulveret fordeles jevnt. Tilsett vekselsvis i røren sammen med fløten. Her er det lov å ta seg en liten smaksprøve. Mmm. Jeg liker å bake cupcakes med fløte, det gir en skikkelig fløyelsmyk smak.

5. Kjøpte disse fine gule formene på wilton.

6. Fordel røren med en cookiescoop. Stek på 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

7. Min cookiescoop er fra merke goodgrip. Veldig god. Snart kommer en konkurranse hvor du kan vinne en!

8. Avkjøl på rist.

Friske sitron muffins.

9. Når muffinsene er ferdig avkjølt. Bruk en kniv å lag hull i midten, ta ut innematen. Fyll med lemon curd.

10. Pisk sukker og eggehvite over vannbad til 60 grader. Ta av vannbad og pisk til marengs.

11. Ha marengsen i en sprøytepose, og dekorer. Jeg bruker en brenner å brenner marengsen. Dettte kan selvsagt sløyves. Om du har litt marengs til overs, kan du bruke resten til å lage pikekyss.

Dryss over litt melis for en ekstra touch.

Dette er en av mine favoritt cupcakes, så utrolig friske og gode.

En fest i munnen. Lag disse til neste fest, eller bursdag.

God helg fine lesere :)

Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits