august 2012

Tacograteng

Hei fine lesere,

Tex mex er en stor favoritt hos meg. Såå godt! Jeg laget dermed tacograteng til middag, tacokjøttdeig blandet med herlig creme fraiche og salsa. Servert med frisk salat er det en sikker vinner hos de fleste :)

Oppskrift Tacograteng:

1 pakke Kjøttdeig, jeg brukte kyllingkjøttdeig.

1 pakke Tacokrydder

2 Fedd Hvitløk

1/2 Glass salsa

1 Boks hakket tomater

1/2 boks Creme Fraiche

50 gram Revet ost

1/2 pose Nachochips

1. Stek kjøttdeig og tilsett tacokrydder.

2. Rør inn salsa og creme frachie.

3. Tilsett tomater.

4. Bland alt godt sammen.

5. Dekk bunnen på en ildfastform med nachochips.

6. Legg over tacoblandingen.

7. Ha over revet ost og krydder. Stek i ovene på 200 grader i ca.20-30 min. Osten skal være gyllen på toppen.

Yummy.

Server med nachochips, rømme, salsa og salat.

Enjoy,

IV.

Rød Pesto

I går laget jeg rød pesto som tilbehør til middag. Smaker ypperlig på godt brød, i pastaretter og til tapas. Enkelt og fort å lage. Ekstra fint å legge pestoen i fine glass og gi vekk i gaver til venner.

Oppskrift rød pesto:
100 gram Soltørkede tomater
2-3 spiseskjeer ristet pinkjerner
2 spiseskjeer Parmasan
1 fedd revet hvitløk
1-1.5 dl God olivenolje

1. Hakk soltørket tomater i småbiter, og kjør det sammen i en blender eller bruk en stavmikser. Kjør til det blir en fast masse.

2. Legg pesto i et fint glass og oppbevar i kjøleskapet.

Server på godt brød. Mumsig.

Nyt kvelden,

IV.

Brownie with walnuts

God fredagskveld,

I kveld har jeg bakt mamma sin deilige brownie med valnøtter og sjokoladeknapper. Yummy! Kaken tar ikke lang tid å lage og er perfekt som helgekos servert sammen med iskrem.

Oppskrift:

200 g Smør

100 g Sjokoladeknapper

4 dl Sukker

4 Egg

2.5 dl Hvetemel

1 ts Vaniljesukker

5 ss Kakao

Fyll:

100 g Grovhakket valnøtter

100 g Sjokoladeknapper

1. Smelt smør og sjokoladeknapper sammen i en kjele.

2. Ta av platen når det er ferdig å rør godt.

3. Jeg bruker å blande alt i kjelen. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker.

4.Bland inn mel og kakao.

Rør godt.

5. Bland inn grovhakket valnøtter og sjokoladeknapper med en slikkepott.

6. Smør en  18×26 cm panne med smør, legg bakepapir over(da klistrer bakepapiret seg til bunnen). Du kan også bruke en liten springform, eller små porsjonsformer. Stek på 200 grader i ca. 20 min.

Jeg bruker å sette kaken i frysen, slik at det blir god fugde inni.

Server sammen med iskrem. Jeg prøvde ut Please sin smak med sjokolade og bringebær :) Perfekt!

Bak til helgekos!

IV.

Finn flere oppskrifter på brownie her.

Ukens Blogg

God torsdagkveld dere,

Jeg har hatt det veldig travelt siden jeg kom hjem på mandag, mange gode oppskrifter kommer framover. Denne uken er jeg " ukens blogg" på blogit.no. Supergøy http://blogit.no/2012/08/21/ukens-blogg-ingrid-victoria-husebye/. Dere kan også like meg på facebook http://www.facebook.com/FoodByVictoria og følge meg på instagram hvor jeg heter ivyhus :) 

Setter pris på om dere legger igjen en kommentar om oppskrift tips, eller mat dere ønsker jeg skal blogge om. Jeg har også blitt hektet på makroner, oppskriften på disse rosa herlighetene kommer iløpet av helgen :) stay tuned!

Ha en koselig torsdagskveld,

IV.

Ovnskbakt Ørret

God mandag dere,

Frisk og fin start på uken. Jeg reiser hjem til Oslo i dag, trist å reise vekk fra familien, men fint å treffe venner og kjæresten igjen. I forrige uke laget jeg ovnsbakt laks med grønnsaker til middag.

Oppskrift:

1 Ørret

1 Brokkoli

1 Blomkål

1 Squash

Salt og sitronpepper.

1. Kjøp laks i fiskedisken, eller i butikk.

2. Legg i folie. Krydre med sitonpepper og salt.

3. Legg grønnsaker langs fisken. Jeg hadde brokkoli, blomkål og squash. Stek på 200 grader ca. 25-30 min.

Server sammen med poteter, en frisk salat eller spinat. Du kan også grille laksen i folie på grillen. Sunt og godt.

Ha en strålende mandag,

IV.

Finn flere oppskrifter med ørret her.

Mammas Mandelbunn

God lørdag,

I går feiret vi 7 års dagen til familiens lille stjerne Emma. Jeg bakte jeg blandt annet mammas mandelbunn med krem og friske blåbær. Denne kaken er frisk og god. Min storesøster har gluten, så denne kaken er glutenfri. Flott å bake en kake alle kan spise :)

Oppskrift mandelbunn:

200 gram Mandelmel

200 gram Sukker

2 Egg

1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:

3 dl Pisket kremfløte

150 gram Blåbær

Mørke og hvite sjokoladeknapper

1. Jeg malte mandler selv, du kan også kjøpe ferdigmalt. Bland alle indigrienser godt sammen i en bakebolle.

2. Smør en bakeform med smør. Jeg brukte en 18×26 cm panne. Du kan også bruke en liten springform, eller små porsjonsformer.

Trykk deigen ned i formen, jeg brukte fingertuppene. Stek på 150 grader i 30 min.

Avkjøl kaken på rist.

Pisk kremfløte. Legg krem over kaken, og strø over blåbær og sjokoladeknapper.

Server til glade gjester. Perfekt sommerkake.

Legg gjerne igjen en kommentar om ønsker om noen jeg skal lage, eller om tips :)

Kos dere ikveld,

IV.

Langpannepizza

Hei dere,

Jeg er på ferie hjemme i Bergen og nyter sommeren. Håper dere gjør det sammen. Siden vi er en storfamilie laget jeg to langpanne pizzaer. Om du bare vil lage 1 langpanne pizza, så halvere du oppskriften. I pizzadeigen har jeg også tilsatt fetaost, for å få en fersk og god bunn. Dette er en super middag når man venter mange gjester. Pizza er jo en favoritt hos de aller fleste.

Oppskrift 2 langpannepizza:

1 pakke Tørrgjær

6 dl Vann

1 ts salt

1 ts hvitløkssal

100 gram Fetaost(kan sløyfes)

9-10 dl Hvetemel ++

Pizzafyll:

800 gram kjøttdeig

2 Pakker tacokrydder

7-800 gram revet ost

Organo

1. Bland vann og gjær sammen i en bolle

2. Tilsett mel, fetaost og saltet. Bland videre. Jeg bruker å blande med hendene. Tilsett mer mel om deigen blir veldig klissete.

3. Legg deigen på en benk, og kna den i 5-10 min før du setter den til heving. Den skal heve til dobbelt størrelse.

4. Del den hevet deigen i 2, og skjelv den ut. Ha godt med mel når du kjevler, slik at bunnen ikke klistrer seg fast.

Legg deigen i en langpanne

Jeg laget en enkel tomatsaus:

1 Løk finhakket

2 Fedd revet hvitløk

2 Bokser hermetisk tomat

2 Spiseskjeer basilikum

salt og pepper

1. Fres løken og hvitløken i en kjele sammen med en skvett olje.

Tilsett hermetiske tomater og organo. Smaktil med salt og pepper. La sausen småkoke i 5-10 min.

5. Legg tomatsaus over pizzadeigen

6. Legg på fyll, her kan du bruke hva du vil som kylling, kjøttdeig, skinke og grønnsaker. Jeg hadde tacokjøttdeig på min.

7. Ha over revet ost og dryss over organo. Stek i ovenen på 250 grader i ca. 15-20 min.

Server med en frisk salat og rømmedressing.mmmm.

Kos dere i finværet, IV.

Franske Makroner

God onsdag dere,

I går laget jeg makroner for første gang. Har hatt lenge lyst til å prøve å lage dette. Resulatet ble kjempe godt, og anbefaler alle å prøve. Kjempe fine å server i besøk, eller gi vekk som gave. Jeg skåldet ikke mandlene før jeg malte mandlene, det skal jeg gjøre neste gang. Du kan fylle makronene med hva du vil, jeg fylte mine med jordbær og sjokoladekrem. Herlig.

Makroner ca. 16 store:

120 gram Mandelmel

3 Eggehviter i romtemperatur

3 Spiseskjeer sukker

200 gram Melis

1/2 ts Wilton Champange konditorifarge

1. Istedenfor for å kjøpe mandelmel, malte jeg mandelene selv. Det er mye billigere. Malte mandlene selv med en mandelkvern.

2. Pisk marengs av eggehvitene. Når marengens begynner å bli skummete, tilsett sukkeret, en spiseskjee om gangen.

Stivpisk marengsen videre, du skal kunne holde bollen opp ned. Da er marengsen ferdig.

3.Tilsett konditorfargen. Jeg hadde bare champange farget konditorfarge med til Bergen, derfor ble mine makroner veldig naturell i fargen. Skal prøve med med mer farger neste gang.

4.Bland fargen forsiktig inn med en slikkepott.

5. Sil inn melis og mandelmel sammen.

Bland forsiktig alt godt sammen med en slikkepott.

6. Ha alt i sprøytepose, og sprøyt ut små rundinger på et bakebrett.

La makronene hvile i 30-60 min.

7. Stek makronene på 150 gradr i 10-14 min. Pass på å ha et ekstra bakebrett under, slik at makronene ikke sprekker.

8. Jeg fylte makronene med jordbær og sjokoladekrem. Jukset litt med jordbærkremen, siden jeg brukte  ferdigkjøpt jordbærmousse.

Sjokoladekrem

30 gram sjokoladeknapper

1 spiseskjee smeltet smør

1 ts vaniljesukker

1-2 spiseskjeer Melis

Smelt sjokoladen sammen med smøret. Tilsett deretter melis og vaniljesukker bland godt sammen.

9. Fyll makronene med ca en teskjee fyll i hver.

10. Legg på det andre makronlokket.

Server, smaker fantastisk.

Ha makroner i cellofanposer og gi vekk som gaver til venner og familie. Disse skal jeg ha med til mormor og morfar. Mums.

Ha en flott onsdag,

Love IV.

Potetmuffins

Happy Tuesday,

Sommerværet er på plass her i Bergen. Laget dermed disse potetmuffinsene til middag. En ny og smakfull vri med poteter. Du kan fylle redene med hva du vil, som kylling, kjøttdeig eller sjømat. De passer også fint som bare tilbehør til en lekker salat.

Oppskrift ca. 12-14 muffinser

900g poteter revet

3 Hvitløksfedd, finrevet

50g Revet parmesanost

4 spiseskjeer  Olivenolj

salt og pepper smak til.

1. Rasp potetene.

Jeg brukte den groveste raspen.

Legg revet potet i en kjøkkenhåndkle og press ut vannet. Legg deretter alt i en stor bolle.

2. Tilsett revet parmesanost, hvitløk, olivenolje og salt og pepper. Jeg brukte en god del salt.

Bland godt sammen, jeg brukte hendene slik at alt ble godt blandet.

Press ned ca. 1.5 spiseskjee ned i hver form. Stek på 200 grader i ca. 25-30 min.

Du kan velge hva du vil fylle disse søte redene med. Jeg fylte mine med tacokjøttdeig, servert med rømme og ruccolasalat. Yummy. Om du elsker poteter, anbefaler jeg å lage disse.

Ha en strålende tirsdag,

IV.

Kyllingfilet med gratinerte grønnsaker

God mandag kjære lesere,

Beklager dårlig blogging, har ikke vært hjemme. Tenkte å tipse dere med denne enkle retten, kyllingfilet med gratinerte grønnsaker. En enkel og god middag som ikke tar lang tid å lage. Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, finn fram dine favoritt grønnsaker og lag denne enkle retten.

Kyllingfilet med gratinerte grønnsaker:

2 stk Kyllingfilet

1/2 halv Løk

50 gram Spinat

1 Paprika

50 gram Revet ost

2 fedd Revet hvitløk

1 Spiseskjee pesto og 1 Spiseskjee Creme Fraiche blandet sammen.

1. Del kyllingfileten på langs og legg den i en ildfastform med olije i. Ha en spiseskjee av pesto blandigen på hver kyllingfilet.

Ha den andre kyllingfileten over.

2. Kutt grønnsakene i biter, og legg det over kyllingfiletene. Dryss over ost og organo tilslutt.

Stek på 200 grader - 20-25 min.

Server sammen med poteter, pasta eller en frisk salat.

Enjoy,

IV.

Tacosalat

Hei dere,

Tacokjøtt er jo bare super yum, sammen med salat er det en rask og sunn middag. Bruk dine favoritt grønnsaker og miks en god salat. Topp med deilig tacokjøtt.

Tacosalat til 2 personer:

1 Pakke karbonadekjøttdeig

1/2 Isbergsalat

1/2 Agurk

1 Paprika

1 Pakke tacokrydder

8 Cherrytomater

Rømme, salsa og ost etter ønsket mengde.

1. Stek karbonadekjøttet og tilsett tacokrydder.

2. Vask og skjær opp grønnsakene. Bruk gjerne andre grønnsaker om du foretrekker det.

Server sammen med rømme, salsa og topp med litt mozzarella .

Friskt og sunt. NYT!

Have a great Thursday,

IV.

Mango Sorbe

God onsdag fininger,

Mango er en av mine favoritt frukter, supersaftig og god. Laget derfor mango sorbe til dessert forleden. Perfekt om du vil ha en frisk is på varme sommerdager. Denne oppskriften er også veldig enkel. Du kan bytte ut mango med en andre frukter og bær. Spar har forresten 40% på mango og ananas denne uken. Kjør på.

Mango sorbe:

1 spisemoden Mango

100 gram sukker

1.5 dl Vann

Saften av 1 lime

1. Skrell og skjær mangoen i biter.

2. Mos mangoen sammen med limesaften med en blender, eller stavmikser.

3. Slik at det blir en glatt og fin pure.

4. Kok sukkerlake av sukker og vann. La det småkoke i 5 min.

5. Bland sukkerlaken og mangopuren sammen i en isboks eller plastboks. Rør hver halv time, om du ikke har en ismaskin. Jeg lot min fryse til neste dag.

La sorben tine i 10 min før du server.

 

En herlig forfriskning på en sommerdag. mmm

Love IV.

Vaniljeiskrem med rabarbratopping

Hei dere,

Forleden plukket jeg rabarbra av noen venner av meg. God og syrlig rabarbra servert med vaniljeiskrem er en perfekt sommer dessert. Ut å plukk dere. Dette er også en billig dessert, og det liker vi :)

Rabarbratopping til ca. 4 personer:

200 gram Rabarbra

50 gram Sukker

Saften av 1 lime

1. Skyll og rens rabarbraen. Skjær den videre i biter.

2. Ha rabarbraen i en ildfast form. Stø over sukker og saften av en lime. Bak i ovnen på 200 grader ca. 20 min. Bitene skal være myke.

3. Mos rabarbraene med en stavmikser eller blender.

Server med vaniljeiskrem. Jeg hadde noen rester av en tertedeig jeg strødde over. Himmelsk!

Perfekt balanse med søtt og syrlig. mmmm.

Enjoy,

IV.

Spinat og Kylling Lasange

God lørdag fine lesere,

Lørdag er en fin dag til å lage noe ekstra godt til middag. Jeg var i Sverige for en stund siden, hvor jeg kjøpte spinat lasangeplater. Spinat og kylling servert sammen, er en stor favoritt hos meg. Laget dermed denne spinat lasangen. Jeg har ikke sett spinat lasangeplater i Norge enda, men du kan fint bruke vanlige lasangeplater. Gøy å prøve ut noe annet enn den tradisjonelle lasangen. Jeg laget lasangen min i en mini ildfast form fra Ikea. Doble oppskriften om du skal lage en halv langpanne.

Oppskrift 1 mini lasange:

200 gram Kyllingkjøttdeig

50 gram Spinat

2 fedd Hvitløk

4 Spinatlasangeplater( velg selv hvor mange lag du vil lage)

50 gram Ost til topping

Hvit ostesaus:

1 Spiseskjee smør

2 Spiseskjeer hvetemel

2 dl Melk

1 dl Revet ost

Smak til med salt og pepper.

1. Begynn med å lage ostessausen. Smelt smør sammen med melet. Rør inn melken. Sausen begynner å tykne etter en stund, tilsett osten. Rør videre, og sett til siden.

2. Stek kyllingkjøttdeig, revet hvitløk og spinat sammen i en panne.

3. Smør den ildfaste formen med olje. Begynn med å legge spinatlasangeplaten i bunnen.

Hell så videre kyllingblanding over.

Deretter osteblandingen. Forsett med lasangeplate over til du er kommet til toppen.

Dryss over ost og organo. Stek i ovene  på 225 grader ca. 20 min.

Server lasangen med en frisk salat og godt brød. Deilig middag å nyte i finværet.

Jeg laget en lett tomatsalat til lasangen.

Ha en strålende lørdagskveld.

IV.

Appelsin og Sjokolade Kjeks

Hei dere,

Er det flere enn meg som synes appelsin og sjokolade smaker fortreffelig sammen? Min absloutt favoritt sjokolade. I denne oppskriften byttet jeg ut nesten all melk, men ferskpresset appelsin juice(nesten samme oppskrift som sjokolade og valnøtt scones) Dette skulle egentlig bli en slags scones, jeg formet ikke deigen så mye med hevtemel, dermed det fløt utover slik at det ble en slags hvetekjeks. Resultat ble likevel veldig smakfult, anbefaler alle å prøve det ut :) mums!

Oppskrift ca. 8 stk

200 gram Hvetemel

1.5 teskjee Bakepulver

2 Spiseskjeer Sukker

100 gram Romtemperert smør

1 dl Ferskpresset appelsinjuice

0.5 dl Melk

100 gram Chocolatechips

Skallet av 1/2 Appelsin

1. Bland mel og bakepulver i en egen bolle.

2. Bland sammen smør, sukker, apppelsinjuice, melk og raspet appelsinskall i en egen bolle.

3. Tilsett melblandingen og miks videre.

4. Bland inn chocolate chips og mike videre.

5. Form kuler med en cookiescoop. Stek på 200 grader i ca. 15-18 min.

Server sammen med melk, eller kaffe. Disse er fine å ha med i tursekken.

Herlig sjokolade. mmmm.

 

Legg gjerne en kommentar igjen, det setter jeg pris på.

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits