august 2012

Tacograteng

Hei fine lesere,

Tex mex er en stor favoritt hos meg. S godt! Jeg laget dermed tacograteng til middag, tacokjttdeig blandet med herlig creme fraiche og salsa. Servert med frisk salat er det en sikker vinner hos de fleste :)

Oppskrift Tacograteng:

1 pakke Kjttdeig, jeg brukte kyllingkjttdeig.

1 pakke Tacokrydder

2 Fedd Hvitlk

1/2 Glass salsa

1 Boks hakket tomater

1/2 boks Creme Fraiche

50 gram Revet ost

1/2 pose Nachochips

1. Stek kjttdeig og tilsett tacokrydder.

2. Rr inn salsa og creme frachie.

3. Tilsett tomater.

4. Bland alt godt sammen.

5. Dekk bunnen p en ildfastform med nachochips.

6. Legg over tacoblandingen.

7. Ha over revet ost og krydder. Stek i ovene p 200 grader i ca.20-30 min. Osten skal vre gyllen p toppen.

Yummy.

Server med nachochips, rmme, salsa og salat.

Enjoy,

IV.

Rd Pesto

I gr laget jeg rd pesto som tilbehr til middag. Smaker ypperlig p godt brd, i pastaretter og til tapas. Enkelt og fort lage. Ekstra fint legge pestoen i fine glass og gi vekk i gaver til venner.

Oppskrift rd pesto:
100 gram Soltrkede tomater
2-3 spiseskjeer ristet pinkjerner
2 spiseskjeer Parmasan
1 fedd revet hvitlk
1-1.5 dl God olivenolje

1. Hakk soltrket tomater i smbiter, og kjr det sammen i en blender eller bruk en stavmikser. Kjr til det blir en fast masse.

2. Legg pesto i et fint glass og oppbevar i kjleskapet.

Server p godt brd. Mumsig.

Nyt kvelden,

IV.

Brownie with walnuts

God fredagskveld,

I kveld har jeg bakt mamma sin deilige brownie med valntter og sjokoladeknapper. Yummy! Kaken tar ikke lang tid lage og er perfekt som helgekos servert sammen med iskrem.

Oppskrift:

200 g Smr

100 g Sjokoladeknapper

4 dl Sukker

4 Egg

2.5 dl Hvetemel

1 ts Vaniljesukker

5 ss Kakao

Fyll:

100 g Grovhakket valntter

100 g Sjokoladeknapper

1. Smelt smr og sjokoladeknapper sammen i en kjele.

2. Ta av platen nr det er ferdig rr godt.

3. Jeg bruker blande alt i kjelen. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker.

4.Bland inn mel og kakao.

Rr godt.

5. Bland inn grovhakket valntter og sjokoladeknapper med en slikkepott.

6.Smr en 1826 cm panne med smr, legg bakepapir over(da klistrer bakepapiret seg til bunnen). Du kan ogs bruke en liten springform, eller sm porsjonsformer. Stek p 200 grader i ca. 20 min.

Jeg bruker sette kaken i frysen, slik at det blir god fugde inni.

Server sammen med iskrem. Jeg prvde ut Please sin smak med sjokolade og bringebr :) Perfekt!

Bak til helgekos!

IV.

Finn flere oppskrifter p brownie her.

Ukens Blogg

God torsdagkveld dere,

Jeg har hatt det veldig travelt siden jeg kom hjem p mandag, mange gode oppskrifter kommer framover. Denne uken er jeg " ukens blogg" p blogit.no. Supergyhttp://blogit.no/2012/08/21/ukens-blogg-ingrid-victoria-husebye/. Dere kan ogs like meg p facebookhttp://www.facebook.com/FoodByVictoriaog flge meg p instagram hvor jeg heter ivyhus :)

Setter pris p om dere legger igjen en kommentar om oppskrift tips, eller mat dere nsker jeg skal blogge om. Jeg har ogs blitt hektet p makroner, oppskriften p disse rosa herlighetene kommer ilpet av helgen :) stay tuned!

Ha en koselig torsdagskveld,

IV.

Ovnskbakt rret

God mandag dere,

Frisk og fin start p uken. Jeg reiser hjem til Oslo i dag, trist reise vekk fra familien, men fint treffe venner og kjresten igjen. I forrige uke laget jeg ovnsbakt laks med grnnsaker til middag.

Oppskrift:

1 rret

1 Brokkoli

1 Blomkl

1 Squash

Salt og sitronpepper.

1. Kjp laks i fiskedisken, eller i butikk.

2. Legg i folie. Krydre med sitonpepper og salt.

3. Legg grnnsaker langs fisken. Jeg hadde brokkoli, blomkl og squash. Stek p 200 grader ca. 25-30 min.

Server sammen med poteter, en frisk salat eller spinat. Du kan ogs grille laksen i folie p grillen. Sunt og godt.

Ha en strlende mandag,

IV.

Finn flere oppskrifter med rret her.

Mammas Mandelbunn

God lrdag,

I gr feiret vi 7 rs dagen til familiens lille stjerne Emma. Jeg bakte jeg blandt annet mammas mandelbunn med krem og friske blbr. Denne kaken er frisk og god. Min storesster har gluten, s denne kaken er glutenfri. Flott bake en kake alle kan spise :)

Oppskrift mandelbunn:

200 gram Mandelmel

200 gram Sukker

2 Egg

1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:

3 dl Pisket kremflte

150 gram Blbr

Mrke og hvite sjokoladeknapper

1. Jeg malte mandler selv, du kan ogs kjpe ferdigmalt. Bland alleindigrienser godt sammen i en bakebolle.

2. Smr en bakeform med smr. Jeg brukte en1826 cm panne. Du kan ogs bruke en liten springform, eller sm porsjonsformer.

Trykk deigen ned i formen, jeg brukte fingertuppene. Stek p 150 grader i 30 min.

Avkjl kaken p rist.

Pisk kremflte. Legg krem over kaken, og str over blbr og sjokoladeknapper.

Server til glade gjester. Perfekt sommerkake.

Legg gjerne igjen en kommentar om nsker om noen jeg skal lage, eller om tips :)

Kos dere ikveld,

IV.

Langpannepizza

Hei dere,

Jeg er p ferie hjemme i Bergen og nyter sommeren. Hper dere gjr det sammen. Siden vi er en storfamilie laget jeg to langpanne pizzaer. Om du bare vil lage 1 langpanne pizza, s halvere du oppskriften. I pizzadeigen har jeg ogs tilsatt fetaost, for f en fersk og god bunn. Dette er en super middag nr man venter mange gjester. Pizza er jo en favoritt hos de aller fleste.

Oppskrift 2 langpannepizza:

1 pakke Trrgjr

6 dl Vann

1 ts salt

1 ts hvitlkssal

100 gram Fetaost(kan slyfes)

9-10 dl Hvetemel ++

Pizzafyll:

800 gram kjttdeig

2 Pakker tacokrydder

7-800 gram revet ost

Organo

1. Bland vann og gjr sammen i en bolle

2. Tilsett mel, fetaost og saltet. Bland videre. Jeg bruker blande med hendene. Tilsett mer mel om deigen blir veldig klissete.

3. Legg deigen p en benk, og kna den i 5-10 min fr du setter den til heving. Den skal heve til dobbelt strrelse.

4. Del den hevet deigen i 2, og skjelv den ut. Ha godt med mel nr du kjevler, slik at bunnen ikke klistrer seg fast.

Legg deigen i en langpanne

Jeg laget en enkel tomatsaus:

1 Lk finhakket

2 Fedd revet hvitlk

2 Bokser hermetisk tomat

2 Spiseskjeer basilikum

salt og pepper

1. Fres lken og hvitlken i en kjele sammen med en skvett olje.

Tilsett hermetiske tomater og organo. Smaktil med salt og pepper. La sausen smkoke i 5-10 min.

5. Legg tomatsaus over pizzadeigen

6. Legg p fyll, her kan du bruke hva du vil som kylling, kjttdeig, skinke og grnnsaker. Jeg hadde tacokjttdeig p min.

7. Ha over revet ost og dryss over organo. Stek i ovenen p 250 grader i ca. 15-20 min.

Server med en frisk salat og rmmedressing.mmmm.

Kos dere i finvret, IV.

Franske Makroner

God onsdag dere,

I gr laget jeg makroner for frste gang. Har hatt lenge lyst til prve lage dette. Resulatet ble kjempe godt, og anbefaler alle prve. Kjempe fine server i besk, eller gi vekk som gave. Jeg skldet ikke mandlene fr jeg malte mandlene, det skal jeg gjre neste gang. Du kan fylle makronene med hva du vil, jeg fylte mine med jordbr og sjokoladekrem. Herlig.

Makroner ca. 16 store:

120 gram Mandelmel

3 Eggehviter i romtemperatur

3 Spiseskjeer sukker

200 gram Melis

1/2 ts Wilton Champange konditorifarge

1. Istedenfor for kjpe mandelmel, malte jeg mandelene selv. Det er mye billigere. Malte mandlene selv med en mandelkvern.

2. Pisk marengs av eggehvitene. Nr marengens begynner bli skummete, tilsett sukkeret, en spiseskjee om gangen.

Stivpisk marengsen videre, du skal kunne holde bollen opp ned. Da er marengsen ferdig.

3.Tilsett konditorfargen. Jeg hadde bare champange farget konditorfarge med til Bergen, derfor ble mine makroner veldig naturell i fargen. Skal prve med med mer farger neste gang.

4.Bland fargen forsiktig inn med en slikkepott.

5. Sil inn melis og mandelmel sammen.

Bland forsiktig alt godt sammen med en slikkepott.

6. Ha alt i sprytepose, og spryt ut sm rundinger p et bakebrett.

La makronene hvile i 30-60 min.

7. Stek makronene p 150 gradr i 10-14 min. Pass p ha et ekstra bakebrett under, slik at makronene ikke sprekker.

8. Jeg fylte makronene med jordbr og sjokoladekrem. Jukset litt med jordbrkremen, siden jeg brukte ferdigkjpt jordbrmousse.

Sjokoladekrem

30 gram sjokoladeknapper

1 spiseskjee smeltet smr

1 ts vaniljesukker

1-2 spiseskjeer Melis

Smelt sjokoladen sammen med smret. Tilsett deretter melis og vaniljesukker bland godt sammen.

9. Fyll makronene med ca en teskjee fyll i hver.

10. Legg p det andre makronlokket.

Server, smaker fantastisk.

Ha makroner i cellofanposer og gi vekk som gaver til venner og familie. Disse skal jeg ha med til mormor og morfar. Mums.

Ha en flott onsdag,

Love IV.

Potetmuffins

Happy Tuesday,

Sommervret er p plass her i Bergen. Laget dermed disse potetmuffinsene til middag. En ny og smakfull vri med poteter. Du kan fylle redene med hva du vil, som kylling, kjttdeig eller sjmat. De passer ogs fint som bare tilbehr til en lekker salat.

Oppskrift ca. 12-14 muffinser

900g poteter revet

3 Hvitlksfedd, finrevet

50g Revet parmesanost

4 spiseskjeer Olivenolj

salt og pepper smak til.

1. Rasp potetene.

Jeg brukte den groveste raspen.

Legg revet potet i en kjkkenhndkle og press ut vannet. Legg deretter alt i en stor bolle.

2. Tilsett revet parmesanost, hvitlk, olivenolje og salt og pepper. Jeg brukte en god del salt.

Bland godt sammen, jeg brukte hendene slik at alt ble godt blandet.

Press ned ca. 1.5 spiseskjee ned i hver form. Stek p 200 grader i ca. 25-30 min.

Du kan velge hva du vil fylle disse ste redene med. Jeg fylte mine med tacokjttdeig, servert med rmme og ruccolasalat. Yummy. Om du elsker poteter, anbefaler jeg lage disse.

Ha en strlende tirsdag,

IV.

Kyllingfilet med gratinerte grnnsaker

God mandag kjre lesere,

Beklager drlig blogging, har ikke vrt hjemme. Tenkte tipse dere med denne enkle retten, kyllingfilet med gratinerte grnnsaker. En enkel og god middag som ikke tar lang tid lage. Jeg brukte de grnnsakene jeg hadde i kjleskapet, finn fram dine favoritt grnnsaker og lag denne enkle retten.

Kyllingfilet med gratinerte grnnsaker:

2 stk Kyllingfilet

1/2 halv Lk

50 gram Spinat

1 Paprika

50 gram Revet ost

2 fedd Revet hvitlk

1 Spiseskjee pesto og1 Spiseskjee Creme Fraiche blandet sammen.

1. Del kyllingfileten p langs og legg den i en ildfastform med olije i. Ha en spiseskjee av pesto blandigen p hver kyllingfilet.

Ha den andre kyllingfileten over.

2. Kutt grnnsakene i biter, og legg det over kyllingfiletene. Dryss over ost og organo tilslutt.

Stek p 200 grader - 20-25 min.

Server sammen med poteter, pasta eller en frisk salat.

Enjoy,

IV.

Tacosalat

Hei dere,

Tacokjtt er jo bare super yum, sammen med salat er det en rask og sunn middag. Bruk dine favoritt grnnsaker og miks en god salat. Topp med deilig tacokjtt.

Tacosalat til 2 personer:

1 Pakke karbonadekjttdeig

1/2 Isbergsalat

1/2 Agurk

1 Paprika

1 Pakke tacokrydder

8 Cherrytomater

Rmme, salsa og ost etter nsket mengde.

1. Stek karbonadekjttet og tilsett tacokrydder.

2. Vask og skjr opp grnnsakene. Bruk gjerne andre grnnsaker om du foretrekker det.

Server sammen med rmme, salsa og topp med litt mozzarella .

Friskt og sunt. NYT!

Have a great Thursday,

IV.

Mango Sorbe

God onsdag fininger,

Mango er en av mine favoritt frukter, supersaftig og god. Laget derfor mango sorbe til dessert forleden. Perfekt om du vil ha en frisk is p varme sommerdager. Denne oppskriften er ogs veldig enkel. Du kan bytte ut mango med en andre frukter og br. Spar har forresten 40% p mango og ananas denne uken. Kjr p.

Mango sorbe:

1 spisemoden Mango

100 gram sukker

1.5 dl Vann

Saften av 1 lime

1. Skrell og skjr mangoen i biter.

2. Mos mangoen sammen med limesaften med en blender, eller stavmikser.

3. Slik at det blir en glatt og fin pure.

4. Kok sukkerlake av sukker og vann. La det smkoke i 5 min.

5. Bland sukkerlaken og mangopuren sammen i en isboks eller plastboks. Rr hver halv time, om du ikke har en ismaskin. Jeg lot min fryse til neste dag.

La sorben tine i 10 min fr du server.

 

En herlig forfriskning p en sommerdag. mmm

Love IV.

Vaniljeiskrem med rabarbratopping

Hei dere,

Forleden plukket jeg rabarbra av noen venner av meg. God og syrlig rabarbra servert med vaniljeiskrem er en perfekt sommer dessert. Ut plukk dere. Dette er ogs en billig dessert, og det liker vi :)

Rabarbratopping til ca. 4 personer:

200 gram Rabarbra

50 gram Sukker

Saften av 1 lime

1. Skyll og rens rabarbraen. Skjr den videre i biter.

2. Ha rabarbraen i en ildfast form. St over sukker og saften av en lime. Bak i ovnen p 200 grader ca. 20 min. Bitene skal vre myke.

3. Mos rabarbraene med en stavmikser eller blender.

Server med vaniljeiskrem. Jeg hadde noen rester av en tertedeig jeg strdde over. Himmelsk!

Perfekt balanse med stt og syrlig. mmmm.

Enjoy,

IV.

Spinat og Kylling Lasange

God lrdag fine lesere,

Lrdag er en fin dag til lage noe ekstra godt til middag. Jeg var i Sverige for en stund siden, hvor jeg kjpte spinat lasangeplater. Spinat og kylling servert sammen, er en stor favoritt hos meg. Laget dermed denne spinat lasangen. Jeg har ikke sett spinat lasangeplater i Norge enda, men du kan fint bruke vanlige lasangeplater. Gy prve ut noe annet enn den tradisjonelle lasangen. Jeg laget lasangen min i en mini ildfast form fra Ikea. Doble oppskriften om du skal lage en halv langpanne.

Oppskrift 1 mini lasange:

200 gram Kyllingkjttdeig

50 gram Spinat

2 fedd Hvitlk

4 Spinatlasangeplater( velg selv hvor mange lag du vil lage)

50 gram Ost til topping

Hvit ostesaus:

1 Spiseskjee smr

2 Spiseskjeer hvetemel

2 dl Melk

1 dl Revet ost

Smak til med salt og pepper.

1. Begynn med lage ostessausen. Smelt smr sammen med melet. Rr inn melken. Sausen begynner tykne etter en stund, tilsett osten. Rr videre, og sett til siden.

2. Stek kyllingkjttdeig, revet hvitlk og spinat sammen i en panne.

3. Smr den ildfaste formen med olje. Begynn med legge spinatlasangeplaten i bunnen.

Hell s videre kyllingblanding over.

Deretter osteblandingen. Forsett med lasangeplate over til du er kommet til toppen.

Dryss over ost og organo. Stek i ovene p 225 grader ca. 20 min.

Server lasangen med en frisk salat og godt brd. Deilig middag nyte i finvret.

Jeg laget en lett tomatsalat til lasangen.

Ha en strlende lrdagskveld.

IV.

Appelsin og Sjokolade Kjeks

Hei dere,

Er det flere enn meg som synes appelsin og sjokolade smaker fortreffelig sammen? Min absloutt favoritt sjokolade. I denne oppskriften byttet jeg ut nesten all melk, men ferskpresset appelsin juice(nesten samme oppskrift som sjokolade og valntt scones) Dette skulle egentlig bli en slags scones, jeg formet ikke deigen s mye med hevtemel, dermed det flt utover slik at det ble en slags hvetekjeks.Resultat ble likevel veldig smakfult, anbefaler alle prve det ut :) mums!

Oppskrift ca. 8 stk

200 gram Hvetemel

1.5 teskjee Bakepulver

2 Spiseskjeer Sukker

100 gram Romtemperert smr

1 dl Ferskpresset appelsinjuice

0.5 dl Melk

100 gram Chocolatechips

Skallet av 1/2 Appelsin

1. Bland mel og bakepulver i en egen bolle.

2. Bland sammen smr, sukker, apppelsinjuice, melk og raspet appelsinskall i en egen bolle.

3. Tilsett melblandingen og miks videre.

4. Bland inn chocolate chips og mike videre.

5. Form kuler med en cookiescoop. Stek p 200 grader i ca. 15-18 min.

Server sammen med melk, eller kaffe. Disse er fine ha med i tursekken.

Herlig sjokolade. mmmm.

 

Legg gjerne en kommentar igjen, det setter jeg pris p.

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits