juli 2015

Chocolate cake friday

En god sjokoladekake er alltid en slager å ha i hus. Dette er en røre som ikke krever noe mye, og du har nok de fleste av ingrediensene allerede tilgjengelig på kjøkkenet. Sjokoladekake var faktisk den første kaken jeg fikk lov å lage alene på mamma sitt kjøkken når jeg gikk i 5.klasse. Er nok den siden i kokeboken som har flest flekker, det var en gjenganger her i alle fall. Mange gode minner fra barndommen.  

Jeg bruker å toppe sjokoladekaken med glasur, men i dag valgte jeg å heller lage en variant med kaffe sjokoladekrem. Nam! Det er en fin kake å servere til venniner som elsker sjokoladekake og kaffe. Det gjorde jeg. God helg alle dere fine som titter innom her ♥Sjokoladekake 24 cm form:

2 egg
3 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
2 1/2 teskjee bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 1/2 dl melk/ jeg brukte vaniljesaus jeg hadde liggende
150 gram smeltet smør
100 gram sjokolade

Kaffe sjokoladekrem:
100 gram mykt smør
4 spiseskjeer kakao
ca. 200 gram melis
200 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du ønsker
1 pose sjokosmell fra mors hjemmebakte(kan sløyfes)

1. Boksiden med mest flekker i. 2. Smelt smøret. Rør sukker og egg sammen. Hakk sjokoladen i biter


3. Bland det tørre sammen. Bruker å gjøre det i litermålet og røre godt med en skje så alt er godt blandet

4. Vend inn vaniljesaus, smør, melblandingen og sjokoladen. Bland godt sammen5. Smør formen med smeltet smør. Ha i røren og stek på 200 grader i ca. 30 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt6. Mens kaken avkjøles på rist lager du sjokoladekremen. Pisk smøret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen. Ha i kremosten tilslutt. Miks til en fluffy krem. Bre kremen over kaken og strø over sjokoladepynten

Sjokoladekake på 1-2-3. Perfekt til alle bursdager. Hurra!Ukens tips:Poteter

Ett av mine favorittilbehør er poteter. Det kan lages på så utrolig mange måter - potetmos, pommes fritz, potetgull, potetbåter, bakt potet og så videre. You name it! Kan brukes til det meste. Denne varianten jeg deler i dag er blitt en ny favoritt hos meg, spesielt hvis du bruker nypoteter i oppskriften. De er crispy utenpå og myk inni. So yummi! Er ikke mye som skal til for å lage et smakfult måltid.

På bloggen prøver jeg å inspirere enhver til å prøve nye retter på kjøkken. Jeg vil gjerne vise alle - selv de som ikke er over-interessert i matlaging sånn som meg, at du trenger ikke å anstrenge deg så mye for å lage og tilbrede god mat. De fleste av oppskriftene krever ikke noe mye tid eller dyre ingredienser til å lages så det både smaker og ser godt ut.

Oppskrift fantastiske poteter:
Ønsket mengde poteter - jeg brukte 8 stk.
Olivenolje,havsalt, pepper og urter.

1. Kok potetene til de er myke. Hell av vannet, avkjøl og ha dem på et bakepapir. Bruk håndflaten til å presse dem ned så du får sprekker. 

2. Dryss godt over med olivenolje, havsalt, pepper og urter. Stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne, ca. 20-25 minutterMmmm.... så godt!

Jeg serverte med biff og salat. Smakte utrolig godt. Får nesten lyst til å spise det samme en gang til.... heheHåper dere tester - kanskje det neste du kan ta med deg på grillkveld med venner!

Victorias smoothie favoritter for 1

Smoothies drikker jeg nesten hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. Perfekt å stå opp å mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere på kjøkkenet. De er så gode! Et lite tips er også å kjøpe bananer å fryse ned. Synes det er veldig godt i smoothies. Fryste bær koster nesten ingenting det heller. Slikt blir det masse gode smooties av :) Nå har jeg hatt en lang lat morgen. Skal snart ut å løpe bakkeintervaller. Gleder meg til det er ferdig. Verdens beste følelse ♥ Ha en sprek onsdag videre.1. Bringebær smoothie med kokosflak og granola. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html 2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjør meg meg glad. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html3. Grønt er skjønt. Smoothie med spinat og appelsin. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.htmlNoe godt til kaffen

Når jeg var yngre husker jeg alltid at mamma og pappa pleide å ha noe "godt til kaffen" etter middag. Nå har jeg blitt en av dem som elsker å gjøre det samme. Høydepunktet er jo alltid dessert. Etter en god middag eller sent på kvelden eller det alltid godt med noen ruter sjokolade til kaffen. Litt hverdagslykke. Bare sitte og småprate eller ha litt "me-time". Selv om vi alle prøver å være så sunne, så syns jeg man kan unne seg noen ruter mørk sjokolade. Mitt tips er å kjøpe med seg Freia 70% extra thin sjokoladepletter. Dypp i kaffen. Så godt!

Det er lett å bare gå fra en ting til en annen, spesielt med travle hverdager bestående av jobb, trening, mat, sosiale medier, venner osv. Prøver å rekke alt og gjøre alt best mulig. Det kan bli veldig slitsomt. Kjenner selv på det at jeg prøver å gjøre alle ting best mulig, men det kan fort bli litt for mye. Ikke glem å sette dere ned og ta et pust i bakken! 

Anbefaler alle Freia sine nye sjokoladeplater. Endelig har det kommet litt bedre utvalg av mørk og "sunne" sjokolade. Melkesjokolade-variantene kan ofte bli litt for søte for min del. Mine favoritter er havsalt og pekan, kokos, og marsipan. Yum! 

Håper dere får en fin tirsdag. Takk for at dere stikker innom :) Gi gjerne en tilbakemelding om det er noe type mat dere ønsker å se mer av, eller om dere vil lese om andre ting enn bare oppskrifter.

 

Fløtegratinerte poteter for 1

Fløtegratinerte poteter er supert tilbehør til et godt stykke kjøtt eller kylling. Perfekt hvis du vil lage en litt ekstra god middag! Jeg bruker å kjøpe "Go helg" pakkene med kjøtt fra Kiwi - perfekt porsjonsstykker med kjøtt. Lager du hjemmelagde fløtegratinerte poteter til får du en god smaksopplevelse - det er mandag og sommerferie, så hvorfor ikke unne seg litt hverdagsluksus?Oppskrift fløtegratinerte poteter for 1:
1 medium nypotet 
1/2 gul løk
1 dl fløte
Revet ost til topping
Smak til med salt og pepper

1. Skjær poteten og løken i tynne skiver

2. Legg lagvis i en liten ildfastform. Dryss over revet ost og hell over fløte. Jeg bruker denne formen fra IKEA - den er liten og perfekt hvis du skal bare lage til 1 person. Kan brukes til det meste:) Vet de selger lignende på Åhlens eller Clas Olhsen.

3. Dryss over salt og peppermix. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter til osten er gyldenServer sammen med et godt stykke kjøtt og en frisk salat. Jeg serverte med biff - så godt!

Ha en fin mandag - gjør det beste ut av det for å få en fin start på uken :)

Sjokoladeboller til helgen

Gjærbakst + sjokolade = fantastisk kombinasjon! Hvem liker ikke boller og sjokolade? Jeg bakte disse når familien var på besøk forrige helg, og de ble spist opp med en gang. Tar det som et tegn på at de falt veldig i smak og da må jeg jo selfølgelig dele oppskriften her. Det er både fordeler og ulemper med å være matblogger - jeg kan ikke poste samme favoritt-oppskrift hele tiden, men samtidig så får det meg til å ville utforske og prøve nye oppskrifter. Gjærbakst derimot, er noe jeg ofte baker. Kan alltid fryses ned og taes i ovnen når det kommer uventet besøk, og i tillegg smaker det jo supergodt!Oppskrift ca. 20 sjokoladesnurrer:
1 kg hvetemel + litt mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
200 gram sjokolade + 50 gram mykt smør til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker(kan sløyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.
2. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 minnfør du tilsetter smøret.
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før jeg skal bake. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
4. Ha plast over bollen og la den heve i ca. 60 minutter til dobbel størrelse. Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur i mellomtiden, vask huset etc. :) 
5. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk6. Smelt smør og sjokolade sammenn i en liten skål.7. Bre over sjokoladen. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs

8. Skjær deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden9.Tvin strimlene og lag knuter. Jeg la mine i små muffinsformer, men de kan også legges rett på bakepapir på brettet. La dem etterheve i 30- 60 minutter

10. Pensle med egg og strø over perlesukker før steking. Stek på 200 grader i 10-15 min. De skal være gyldne på toppen.

Avkjøl på rist. Server med et glass iskald melk til! YummiHåper dere prøver disse til helgen! Happy friday :) 

Salte kjeks til ostekveld

Forleden dag bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget kjeks til ostekvelden jeg hadde invitert til. Jammen var det mye enklere enn jeg trodde! Oppskriften er rett fram og kan varieres med de smakene du liker best. Neste runde har jeg tenkt å prøve meg på en variant med hvitløkssmak. Yum! Hvor koselig er det ikke å invitere til ostekveld når du har laget det meste selv? Mine favoritt oster er blåmuggost, brie og hvitløksost. Utforsk ostedisken og inviter til fest :)

Oppskrift saltekjeks:
2.5 dl mel 
3 spiseskjeer olivenolje
8-10 spiseskjeer vann
1 teskjee salt
1 nevene finhakket urter. Jeg brukte basilikum.
Havsalt og olivenolje til pensling før steking.

1. Bland sammen mel, salt,olivenolje og basilikum sammen. Jeg blandet i kjøkkenmaskin(kan også gjøres for hånd) bland inn vannet. Her må du se litt etter om deigen blir for bløt/tørr ha i mer vann/mel.2 .Pakk deigen i plast og sett kaldt i ca.30 minutter.3. Kjevle deigen så tynt som mulig. Pass på å godt med mel på kjøkkenbenken når du kjevler ut. Jeg brukte en rund cutter å trykket ut kjeks med. Bruk det du har. Kutt firkanter med kniv, bruke et eggeglass ect. Legg på bakepapir. Pensle hver kjeks med olivenolje og dryss over havsalt. Stek på 200 grader i 10-15 minutter. Pass på de siste minuttene at de ikke blir for brune. 

4. Avkjøl på rist. De blir med crispy når de avkjøles. Ha en herlig torsdag videre ♥

Speltwraps on the go

Jeg elsker å lage små retter som du kan ha "on the go". Disse speltwrapsene lagde jeg som post-workout mat etter trening forleden. Passet perfekt! Vet ikke hvordan det er med dere, men hvis jeg går innom matbutikken på vei hjem fra trening når jeg er skrubbsulten kjøper jeg alltid mer enn jeg burde. Så disse er supre å ha med seg, så sparer du deg for noen kroner og kalorier;) 

Oppskirft 2 speltwraps:
2 speltlomper
1/2 rødløk
2 blader hjertesalat
2 spiseskjeer rød pesto
2 kalkunskinke skiver
1/2 avokado

1. Smør pestoen på lompene. Legg på grønnsakene og skinken. Rull sammen

Ha matpapir rundt slik at de holder seg sammen. Enkel og god mat :) 

Du kan også fylle speltlompene med diverse annet pålegg - ta det du liker best! Det er godt å smøre med peanutsmør og banan i skiver, brunost og syltetøy, kun grønnsaker om du vil velge en uten kjøttpålegg. Håper dere tester! Nå skal jeg ta meg en liten roøkt. God onsdag ♥

Dagens frokost

Avokado på knekkebrød er virkelig mums! De er mettende, næringsrikt og smaker supergodt! Mos på knekkebrødet og dryss over havsalt og peppermix. Om jeg ikke lager knekkebrød selv oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1433799942_anne_cathrines_fantas.html. Liker jeg å teste ut knekkebrød fra bakerier/butikker. Sigdal og Helios sine knekkebrød er store favoritter! Unn deg noen gode knekkebrød til frokosten :) 

Hva er dine favoritt knekkebrød ? God tirsdag ♥Søtpotet snacks

Disse chipsene laget av søtpotet er gode og salte - et bra alternativ til vanlig sørlandschips. Søtpotet er en rotgrønnsak som kan brukes til det meste. Den er rik på betakaroten, vitamin C, kostfiber og andre gode næringsstoffer. Jeg bytter som oftest ut vanlig potet med søtpotet, ettersom jeg syns det er mye bedre. Senere skal jeg komme med tips til ulike ting du kan bruke den til:) 

Ikke glem at hver mandag og onsdag kommer det oppskriften for 1 person. Sjekk ut Victorias mat for 1 kategorien for flere gode oppskrifter. Gi gjerne tilbakemelding på om dette er noe dere liker/vil se mer av :)Oppskrift søtpotetsnacks:
1 søtpotet
Litt olivenolje, salt og pepper + urter om ønskelig

1. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver

2. Ha søtpoteten i en bolle og dryss litt olivenolje, salt og pepper over. Bland godt med hendene

3. Legg skivene på bakepapir og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter. De brenner seg lett, så er viktig å passe på.Avkjøl på rist før servering. Mine brant seg litt i kantene men smakte supergodt fordiom.

Når søtsuget smyger seg på, lager jeg disse. Hvis du vil lage en litt søtere variant kan du bytte ut salt og pepper med kanel - dryss masse kanel over! Smaker kjempegodt.

Sjokoladedrøm på pinne

I går laget jeg noen kjempegode sjokoladeispinner. Toppet isene med smeltet sjokolade og crunchy jordbærstrø - mmmm.... en liten sjokoladedrøm. Alt du trenger er fløte og kondensert melk. Enklere blir det ikke! Kanskje noe du kan lage til helgen?Sjokoladedrøm is 6 stk + liten boks:
1 boks sjokolade kondesertmelk
6 dl kremfløte
100 gram smeltet sjokolade + valgfritt strø, jeg brukte jordbærstrø.

1. Pisk sjokolade kondesert melk og kremfløten sammen til en luftig krem. Får du ikke tak kondesert melk med sjokoladesmak (kjøpte min i Sverige) kan du bruke vanlig melk og tilsette sjokoladepulver/kakaopulver til du får en god sjokoladesmak.2. Pass på at du ikke skiller kremen når den piskes. Om du bruker en kjøkkenmaskin gjøres dette på circa 5 min, en håndmikser bruker litt lengre tid.  
Dette er en veldig luftig og enkel iskrem som lages i en fei.

3. Fyll former eller eventualt alt i en isboks om du vil det. Jeg bruker en sprøytepose til å fylle formene med. Bruk en palett/kniv for å trykke kremen ned, og slå deretter formen i kjøkkenbenken slik at du unngår luftbobler i isen.Sett så isen i fryseren, og den er klar til servering etter 3-4 timer.4. Smelt mørk sjokolade i vannbad. Dypp pinnen nedi og ha så over strø. Jeg brukte jordbærstrø - syns det ble en veldig frisk og sommerfin farge!

Isformene er fra Nicolas Vahe

Resten av isen fylte jeg i en liten isboks. Disse små isboksene bestilte jeg fra AmazonØnsker alle en superfin helg. Tusen takk for alle som titter innom og legger igjen kommentarer. Blir veldig glad  ♥

Strawberries on the go

Når jeg er ute å reiser/på tur blir jeg lett småsulten. Alltid lurt å ha med seg noe snacks i vesken. Norske jordbær er noe av det beste jeg får om dagen. I fine beholdere er de enkle å ha med i vesken. Den nye kesam bringebær har også blitt en ny favoritt hos meg. Smakt den? såå god! 

Spar penger og lag din egen reisesnacks :) Osteterte med kylling

Etter jeg laget osteterte forrige uke, laget jeg en ny dagen etter. Var bare såå god! Denne ble med kylling,squash, løk og tomat. Kommer flere varianter framover for denne kan varieres i den uendelige :) Enkle og raske oppskrifter er gull i hverdagen. Server med en god salat til!Oppskrift osteterte med kylling:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
100 gram grillet kylling
4 cherrytomater
1/3 gul squash
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og squashen i tynne strimler. 

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel.  Ha på ostekremen og toppingen.

5. Jeg hadde litt frisk timian over også. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gylden

Ha gjerne på litt rød pesto før servering. Oppskriften på den andre osteterten finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1436105225_osteterte_til_1_takk.html

Jeg serverte med enkel grønn salat. Det beste jeg vet om

Seine frokoster er noe av det beste jeg vet om. Spesielt når jeg har rukket en treningsøkt før og appetitten er på topp! I dag sto jeg opp tidlig å laget rundstykker, kanelboller en brownie og masse godt pålegg. Effektiv much? Min fine kusine ble 18 år i dag og det måtte feires. Et av mine beste tips er å sette deigen kvelden før, kan du stå opp å bake ut med engang. Laget en brioche deig i går, som ble til rundstykker og kanelboller. To i ett. Oppskriften finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170555_brioche_med_sjokolade.html. Sommeren er en fin tid å invitere på sein frokost/brunsj :) 

Jeg delte oppskriften i to og laget rundstykker toppet med sesamfrø, og resten laget jeg mini kanelboller(de fikk jeg desverre ikke bilde av)Kjøp inn deilig pålegg og bær. Nytrukket kaffe og masse god prat. En komplett frokostlykke!

Plukket roser og pioner fra hagen. Mine favoritt blomster. Enkelt og fint å pynte med :) 
Grillspyd med masse godt

Inneholder sponset produkt

Grilling er noe av det koseligte jeg vet om. Spesielt om sommeren - samle venner eller familie, lage god mat sammen med de jeg er glad i, og ha det hyggelig sammen! 
Gårsdagens grillmat ble spyd med masse grønnsaker og chorizo pølser fra Stange Kylling. Mmm! Smakte utrolig godt.

Jeg har tidligere skrevet hvor viktig jeg syns det er å ha gode kniver tilgjengelig på kjøkkenet - matlagingen blir ti ganger enklere når du har en god, skarp kniv til å lage mat med. I dag skal jeg tipse dere om kniver fra Victorinox - et av mine favorittmerker! Veldig god kvalitet, og skaftet er av tre som gjør det enkelt og bra å holde i. Det å kutte grønnsaker og andre råvarer går som en lek. Mange kokker bruker også disse i sitt eget kjøkken. Et fint gavetips om du skal i bryllup eller bursdag i sommer:)


Oppskrift 4 grillspyd:
1 pakke chorizopølser fra stange kylling
1 squash
1 kokt mais
1 lite aubergine
1 liten paprika
1/2 rødløk
1/2 gulløk

1. Kutt grønnsakene og pølser i passe store biter, og tre på spydene. Jeg liker å legge det ganske tett slik at du får mest mulig på et spyd. Du må selvfølgelig ikke bruke de samme grønnsakene jeg har brukt - ta de som du liker best, eller lag spyd med ulike grønnsaker på hver ettersom hva de som skal spise dem liker best. Grillspyd er også en fin måte og bruke opp grønnsaksrester på. Jeg brukte pølse fra Stange, som er supergode på smak!Spyd klare for grillen.Koselige sommerkvelder med masse grillkos!

Som tilbehør lagde jeg en fullkorn-couscous salat. Kok opp couscous, hakk i rød- og gulløk, 2 ss grønn pesto, 2 never spinatblader og en liten neve frisk basilikum. Bland ingrediensene godt sammen

Håper det smaker :)Proteinrik frokost

Det varierer ofte hva jeg liker å spise til frokost. Alt fra smoothies, youghurt og granola, omelett, brødmat eller hva som måtte friste. Jeg er ikke en person som kan spise det samme hver eneste morgen. I dag lagde jeg disse lappene/rundstykkene- fulle av proteiner og metter lengre. Behøver bare noen få ingredienser, ingen heving og de er ferdig på 20 minutter. Supergode! Perfekt om du vil lage ferske rundstykker til frokost, men ikke har tid til å vente på heving osv. 

Denne oppskriften gir circa fire rundstykker. Jeg bruker ofte doble den i samme slengen, og legger resten i fryseren. Ta de opp når du står opp og rist i brødristeren :)Oppskrift proteinrundstykker:
1 halv boks cottage cheese
1 teskjee bakepulver
1 egg
1.5 dl lettkokte havregryn
Frø til topping

1. Stavmiks egg, bakepulver og cottage cheese2. Bland inn havegrynen med en slikkepott

3. Bruk to spiseskjeer til å forme fire like store rundstykker. Strø over frø. Jeg hadde linfrø,sesamfrø og litt havsalt jeg drysset over.
Stek på 200 grader i 12-15 minutter.

Disse smaker supergodt. Topp med deilig pålegg og friske grønnsaker :)Jordbær og mynte salat

Hva er vel bedre enn å servere norske jordbær til dessert? Elsker norske jordbær! Når jeg var yngre dro vi alltid på jordbærplukk når vi var på hytten - gode minner. Dagens oppskrift er en jordbær- og mynte salat som kan lages på 1-2-3. Enkelt og veldig smakfull å servere. Smaker fortreffelig sammen med en god vaniljeiskrem. Du kan også subsidere mynte med basilikum om du liker det bedre.

Oppskrift jordbær og myntesalat:
1 kurv norske jordbær
2 never mynteblader

1.Finhakk først myntebladene. Jeg kjøpte en stor bunt for kun 15 kr på grønnsakshandelen
2.Skjær jordbærene i biter og bland alt godt sammen

Server sammen med vaniljeiskrem. Jeg er veldig glad i den fra Haagendazs. Y u m.Håper alle får en god fredag - endelig helg! :)

 

Drikk nok vann

Sponset produkt

Etter en ferie med masse brus og annen drikke er det godt å rense kroppen med å bare drikke vann. Flere som har det sånn? For øyeblikket er favoritten lime, mynte, isbiter og boblevann. Friskt og godt! Anbefaler alle å investere i en sodastreamer! Billigere enn å gå å kjøpe brus/vann. Visste du at du skal drikke 30 milliliter vann per kilo. Gang derfor kroppsvekten din med 0.03, så finner du ut hvor mye vann du trenger daglig. Et smart tips :) 

Kommer flere vann favoritter framover. Husk å drikke masse vann i varmen! Nyt torsdagen dere ♥Kylling og quinoasalat

Jeg fikk servert en nydelig quinoasalat i Israel. Ble så glad da jeg fant en pakke på Kiwi.Quinoa er stappfull av proteiner og mineraler. Frøene har en nøttaktig og mild smak. Frøene kan smaksettes med krydder, buljong og pesto. Metter godt og er bra for fordøyelsen. Det er et flott alternativ til ris,cocous og den er glutenfri. Godt med salater som metter lenge! Lag gjerne dobbel porsjon så har du til lunsj neste dag.

Oppskrift kylling og quinoasalat for 1:
0.5 dl quionafrø-dobbel mengde vann. Koks om anvist på pakken.
1/2 hjertesalat
1/2 rødløk
5 små cherrytomater
100 gram grillet kylling
1 kvart agurk
1 neve pinekjerner

1. Kok quionaen som anvist på pakken. Lag salaten i mellomtiden. 
2. Bland alt godt sammen når frøene er ferdig.

Victorinox

Jeg elsker knivene fra Victorinox. Mitt nyeste tilskudd i samlingen er denne bølget grønnsakskniven. Den er superskrap og er perfekt til småarbeid på kjøkkenet. En god kniv er virkelig gull. Prisen ligger på 60 kr og er virkelig verdt pengene. En fin vertinnegave å gi bort også! Et lite tips på en solfylt tirsdag. 


Verdens kyssedag

Samarbeid med Regal

I dag er det hele verdens kyssedag. I den anleding har jeg laget et roseformet browniekake. En romantisk kake du kan overraske din kjære med. Jeg holder på med et samarbeid med regal og har da brukt deres brownie kakemiks. Jeg laget disse kakene på 30 minutter. Visste du at kakemiksen er laktose og glutenfri? Det er ikke for seint å overraske kjæresten med kake. Har du ikke roseform, bruk en hjerteform eller muffinsformer. Husk å kysse masse på din kjære i dag ♥

Oppskrift rosebrownie:
1 pakke regal brownie kakemiks
Rosa perler fra Wilton

1. Lag kaken som anvist på pakken. Du trenger kun vann og olje. 
2. Stek i valgfri kakeform.

3. Kjøpte denne roseformen i Israel. Vet den selges i Norge også. Hvor fin er ikke den til å lage iskrem og mousse i? Pyntet kaken med noen rosaperler fra Wilton. Enkelt og romantisk. Server gjerne med iskrem til. God kyssedag alle lesere ♥

Osteterte til 1 takk

Etter et par ukers ferie fra matlaging er det virkelig deilig å være tilbake på kjøkkenet. Har fått masse ny inspirasjon! I dag fikk jeg så lyst til å prøve meg på en osteterte, den smakte n y d e l i g! Du kan toppe med hva du vil, og den er ferdiglaget på 30 minutter. En fin appetizer å serve gjester, eller å ha til middag sammen med en frisk salat. Det gjorde jeg idag! Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
1 liten potet
1 håndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er å kjøpe poteter i løsvekt på frukt og grøntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha på ostekremen og topping. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gyldenServer med en frisk salat til. Mums!

Nyt sommerværet videre!

Pølse og hamburgerbrød til grillkosen

Åh jeg har virkelig den beste oppskriften til pølse og hamburgerbrød. Disse er luftige og slår kjøpebrødene ned i støvlene. Det koster noen kalorier ekstra å lage dem selv, men til gjengjeld har du ekte vare. Hjemmelaget er det beste uten tvil! Inviter til sommerfest med denne oppskriften. Lag den før du drar på stranden eller tar deg en løpetur.

Oppskrift hamburgerbrød/pølsebrød
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjær
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann
Frøblanding til strø. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfrø, linfrø og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det tørre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett væsken i det tørre. La deigen elte i ca.15 minutter.
2. La deigen heve til deigen heve til dobbel størrelse.
3. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram på hamburgerbrød og 50 gram på pølsebrød. Da blir brødene ca like store. Jeg kjøpte min vekt for 299 kr på Clas Ohlson. Et godt kjøp og bra å ha i huset. Trykk brødene flate etter du har målt dem opp.
4. La dem heve ytterlig 30 minutter.
5. La en frøblanding til topping på brødene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfrø og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.
6. Pensle bollene med egg og dryss over frøblandingen. Stek på 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brødene skal være gyldende.Brødene egner seg godt til frysing også. 


Nyt sommeren ♥

Forfriskende sukkerfrie ispinner

Jeg sitter i københavn airport og venter på flyet til Oslo. Tenkte å dele oppskriften på noen lekre sukkerfrie ispinner. Forfriskende i varmen med smak av sitron og lime. Yummi! Det er mange som spør hvor jeg kjøper disse isformene, de er fra Nicolas Vahe. Selges på Ting, Bolia, Annen Etage og diverse interiørbutikker.

De koster 100 kr og du får med 100 ispinner. Jeg personelig elsker disse formene. Ser ut som kjøpeis og er veldig enkle å bruke. En fin venninegave er det også. Lag masse is i sommer. Flere is oppskrifter finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/iskrem.html ♥

Oppskrift sukkerfrie ispinner:
Zero saft med smak av lime og sitron
Lime og sitronskiver. Eventuelt litt mynte om du har det liggende.

1. Lag saften som anvist på pakken. Tror jeg laget 2 dl til 6 former. Kutt tynne sitron og limeskiver. Legg i formene og hell over saften.
2. Sett på frys. Isen er klar etter ca. 3-4 timer. 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits