juli 2015

Chocolate cake friday

En god sjokoladekake er alltid en slager ha i hus. Dette er en rre som ikke krever noe mye, og du har nok de fleste av ingrediensene allerede tilgjengelig p kjkkenet. Sjokoladekake var faktisk den frste kaken jeg fikk lov lage alene p mamma sitt kjkken nr jeg gikk i 5.klasse. Er nok den siden i kokeboken som har flest flekker, det var en gjenganger her i alle fall. Mange gode minner fra barndommen.

Jeg bruker toppe sjokoladekaken med glasur, men i dag valgte jeg heller lage en variant med kaffe sjokoladekrem. Nam! Det er en fin kake servere til venniner som elsker sjokoladekake og kaffe. Det gjorde jeg. God helg alle dere fine som titter innom her♥



Sjokoladekake 24 cm form:

2 egg
3 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
2 1/2 teskjee bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 1/2 dl melk/ jeg brukte vaniljesaus jeg hadde liggende
150 gram smeltet smr
100 gram sjokolade

Kaffe sjokoladekrem:
100 gram mykt smr
4 spiseskjeer kakao
ca. 200 gram melis
200 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du nsker
1 pose sjokosmell fra mors hjemmebakte(kan slyfes)

1. Boksiden med mest flekker i.



2. Smelt smret. Rr sukker og egg sammen. Hakk sjokoladen i biter


3. Bland det trre sammen. Bruker gjre det i litermlet og rre godt med en skje s alt er godt blandet

4. Vend inn vaniljesaus, smr, melblandingen og sjokoladen. Bland godt sammen



5. Smr formen med smeltet smr. Ha i rren og stek p 200 grader i ca. 30 minutter. Bruk en pinne for sjekke om kaken er gjennomstekt



6. Mens kaken avkjles p rist lager du sjokoladekremen. Pisk smret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen. Ha i kremosten tilslutt. Miks til en fluffy krem. Bre kremen over kaken og str over sjokoladepynten

Sjokoladekake p 1-2-3. Perfekt til alle bursdager. Hurra!



Ukens tips:Poteter

Ett av mine favorittilbehr er poteter. Det kan lages p s utrolig mange mter - potetmos, pommes fritz, potetgull, potetbter, bakt potet og s videre. You name it! Kan brukes til det meste. Denne varianten jeg deler i dag er blitt en ny favoritt hos meg, spesielt hvis du bruker nypoteter i oppskriften. De er crispy utenp og myk inni. So yummi! Er ikke mye som skal til for lage et smakfult mltid.

P bloggen prver jeg inspirere enhver til prve nye retter p kjkken. Jeg vil gjerne vise alle - selv de som ikke er over-interessert i matlaging snn som meg, at du trenger ikke anstrenge deg s mye for lage og tilbrede god mat.De fleste av oppskriftene krever ikke noe mye tid eller dyre ingredienser til lages s det bde smaker og ser godt ut.

Oppskrift fantastiske poteter:
nsket mengde poteter - jeg brukte 8 stk.
Olivenolje,havsalt, pepper og urter.

1. Kok potetene til de er myke. Hell av vannet, avkjl og ha dem p et bakepapir. Bruk hndflaten til presse dem ned s du fr sprekker.

2. Dryss godt over med olivenolje, havsalt, pepper og urter. Stek i ovnen p 200 grader til de er gyldne,ca. 20-25 minutter



Mmmm.... s godt!

Jeg serverte med biff og salat.Smakte utrolig godt. Fr nesten lyst til spise det samme en gang til.... hehe



Hper dere tester - kanskje det neste du kan ta med deg p grillkveld med venner!

Victorias smoothie favoritter for 1

Smoothies drikker jeg nesten hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. Perfekt st opp mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere p kjkkenet. De er s gode! Et lite tips er ogs kjpe bananer fryse ned. Synes det er veldig godt i smoothies. Fryste br koster nesten ingenting det heller. Slikt blir det masse gode smooties av :) N har jeg hatt en lang lat morgen. Skal snart ut lpe bakkeintervaller. Gleder meg til det er ferdig. Verdens beste flelse ♥ Ha en sprek onsdag videre.



1. Bringebr smoothie med kokosflak og granola. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html



2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjr meg meg glad. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html



3. Grnt er skjnt. Smoothie med spinat og appelsin. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.html



Noe godt til kaffen

Nr jeg var yngre husker jeg alltid at mamma og pappa pleide ha noe "godt til kaffen" etter middag. N har jeg blitt en av dem som elsker gjre det samme. Hydepunktet er jo alltid dessert. Etter en god middag eller sent p kvelden eller det alltid godt med noen ruter sjokolade til kaffen. Litt hverdagslykke. Bare sitte og smprate eller ha litt "me-time". Selv om vi alle prver vre s sunne, s syns jeg man kan unne seg noen ruter mrk sjokolade. Mitt tips er kjpe med seg Freia 70% extra thin sjokoladepletter. Dypp i kaffen. S godt!

Det er lett bare g fra en ting til en annen, spesielt med travle hverdager bestende av jobb, trening, mat, sosiale medier, venner osv. Prver rekke alt og gjre alt best mulig. Det kan bli veldig slitsomt. Kjenner selv p det at jeg prver gjre alle ting best mulig, men det kan fort bli litt for mye.Ikke glem sette dere ned og ta et pust i bakken!

Anbefaler alle Freia sine nye sjokoladeplater. Endelig har det kommet litt bedre utvalg av mrk og "sunne" sjokolade. Melkesjokolade-variantene kan ofte bli litt for ste for min del. Mine favoritter er havsalt og pekan, kokos, og marsipan. Yum!

Hper dere fr en fin tirsdag.Takk for at dere stikker innom :) Gi gjerne en tilbakemelding om det er noe type mat dere nsker se mer av, eller om dere vil lese om andre ting enn bare oppskrifter.

Fltegratinerte poteter for 1

Fltegratinerte poteter er supert tilbehr til et godt stykke kjtt eller kylling. Perfekt hvis du vil lage en litt ekstra god middag! Jeg bruker kjpe "Go helg" pakkene med kjtt fra Kiwi - perfekt porsjonsstykker med kjtt. Lager du hjemmelagde fltegratinerte poteter til fr du en god smaksopplevelse - det er mandag og sommerferie, s hvorfor ikke unne seg litt hverdagsluksus?



Oppskrift fltegratinerte poteter for 1:
1 medium nypotet
1/2 gul lk
1 dl flte
Revet ost til topping
Smak til med salt og pepper

1. Skjr poteten og lken i tynne skiver





2. Legg lagvis i en liten ildfastform. Dryss over revet ost og hell over flte.Jeg bruker denne formen fra IKEA - den er liten og perfekt hvis du skal bare lage til 1 person. Kan brukes til det meste:) Vet de selger lignende p hlens eller Clas Olhsen.

3. Dryss over salt og peppermix.Stek p 200 grader i ca. 30 minutter til osten er gylden



Server sammen med et godt stykke kjtt og en frisk salat. Jeg serverte med biff - s godt!





Ha en fin mandag - gjr det beste ut av det for f en fin start p uken :)

Sjokoladeboller til helgen

Gjrbakst + sjokolade = fantastisk kombinasjon! Hvem liker ikke boller og sjokolade? Jeg bakte disse nr familien var p besk forrige helg, og de ble spist opp med en gang. Tar det som et tegn p at de falt veldig i smak og da m jeg jo selflgelig dele oppskriften her. Det er bde fordeler og ulemper med vre matblogger - jeg kan ikke poste samme favoritt-oppskrift hele tiden, men samtidig s fr det meg til ville utforske og prve nye oppskrifter. Gjrbakst derimot, er noe jeg ofte baker. Kan alltid fryses ned og taes i ovnen nr det kommer uventet besk, og i tillegg smaker det jo supergodt!



Oppskrift ca. 20 sjokoladesnurrer:
1 kg hvetemel + litt mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjr
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smr, romtemperert og i biter
200 gram sjokolade + 50 gram mykt smr til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker(kan slyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egget og start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.
2. Tilsett den lunkende melken i en tynn strle mens maskinen gr p lav hastighet. Nr all melken er tilsatt, k hastigheten. La den elte i 10 minnfr du tilsetter smret.
3. Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr jeg skal bake. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
4. Ha plast over bollen og la den heve i ca. 60 minutter til dobbel strrelse.Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur i mellomtiden, vask huset etc. :)
5.Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk



6. Smelt smr og sjokolade sammenn i en liten skl.



7. Bre over sjokoladen.Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag p langs

8.Skjr deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden



9.Tvin strimlene og lag knuter. Jeg la mine i sm muffinsformer, men de kan ogs legges rett p bakepapir p brettet. La dem etterheve i 30- 60 minutter

10.Pensle med egg og str over perlesukker fr steking. Stek p 200 grader i 10-15 min. De skal vre gyldne p toppen.

Avkjl p rist. Server med et glass iskald melk til! Yummi



Hper dere prver disse til helgen! Happy friday :)



Salte kjeks til ostekveld

Forleden dag bestemte jeg meg for lage hjemmelaget kjeks til ostekvelden jeg hadde invitert til. Jammen var det mye enklere enn jeg trodde! Oppskriften er rett fram og kan varieres med de smakene du liker best. Neste runde har jeg tenkt prve meg p en variant med hvitlkssmak. Yum! Hvor koselig er det ikke invitere til ostekveld nr du har laget det meste selv? Mine favoritt oster er blmuggost, brie og hvitlksost. Utforsk ostedisken og inviter til fest :)

Oppskrift saltekjeks:
2.5 dl mel
3 spiseskjeer olivenolje
8-10 spiseskjeer vann
1 teskjee salt
1 nevene finhakket urter. Jeg brukte basilikum.
Havsalt og olivenolje til pensling fr steking.

1. Bland sammen mel, salt,olivenolje og basilikum sammen. Jeg blandet i kjkkenmaskin(kan ogs gjres for hnd) bland inn vannet. Her m du se litt etter om deigen blir for blt/trr ha i mer vann/mel.



2 .Pakk deigen i plast og sett kaldt i ca.30 minutter.



3. Kjevle deigen s tynt som mulig. Pass p godt med mel p kjkkenbenken nr du kjevler ut. Jeg brukte en rund cutter trykket ut kjeks med. Bruk det du har. Kutt firkanter med kniv, bruke et eggeglass ect. Legg p bakepapir. Pensle hver kjeks med olivenolje og dryss over havsalt. Stek p 200 grader i 10-15 minutter. Pass p de siste minuttene at de ikke blir for brune.

4. Avkjl p rist. De blir med crispy nr de avkjles.



Ha en herlig torsdag videre♥

Speltwraps on the go

Jeg elsker lage sm retter som du kan ha "on the go". Disse speltwrapsene lagde jeg som post-workout mat etter trening forleden. Passet perfekt! Vet ikke hvordan det er med dere, men hvis jeg gr innom matbutikken p vei hjem fra trening nr jeg er skrubbsulten kjper jeg alltid mer enn jeg burde. S disse er supre ha med seg, s sparer du deg for noen kroner og kalorier;)

Oppskirft 2 speltwraps:
2 speltlomper
1/2 rdlk
2 blader hjertesalat
2 spiseskjeer rd pesto
2 kalkunskinke skiver
1/2 avokado

1. Smr pestoen p lompene. Legg p grnnsakene og skinken. Rull sammen

Ha matpapir rundt slik at de holder seg sammen. Enkel og god mat :)

Du kan ogs fylle speltlompene med diverse annet plegg - ta det du liker best!Det er godt smre med peanutsmr ogbanan i skiver, brunost og syltety, kun grnnsaker om du vil velge en uten kjttplegg.Hper dere tester! N skal jeg ta meg en liten rokt. God onsdag♥

Dagens frokost

Avokado p knekkebrd er virkelig mums! De er mettende, nringsrikt og smaker supergodt! Mos p knekkebrdet og dryss over havsalt og peppermix. Om jeg ikke lager knekkebrd selv oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1433799942_anne_cathrines_fantas.html. Liker jeg teste ut knekkebrd fra bakerier/butikker. Sigdal og Helios sine knekkebrd er store favoritter! Unn deg noen gode knekkebrd til frokosten :)

Hva er dine favoritt knekkebrd ? God tirsdag ♥



Stpotet snacks

Disse chipsene laget av stpotet er gode og salte - et bra alternativ til vanlig srlandschips. Stpotet er en rotgrnnsak som kan brukes til det meste. Den er rik p betakaroten, vitamin C, kostfiber og andre gode nringsstoffer. Jeg bytter som oftest ut vanlig potet med stpotet, ettersom jeg syns det er mye bedre.Senere skal jeg komme med tips til ulike ting du kan bruke den til:)

Ikke glem at hver mandag og onsdag kommer det oppskriften for 1 person. Sjekk ut Victorias mat for 1kategorien for flere gode oppskrifter.Gi gjerne tilbakemelding p om dette er noe dere liker/vil se mer av :)



Oppskrift stpotetsnacks:
1 stpotet
Litt olivenolje, salt og pepper + urter om nskelig

1. Bruk en ostehvel til skjre tynne skiver

2. Ha stpoteten i en bolle og dryss litt olivenolje, salt og pepper over. Bland godt med hendene

3. Legg skivene p bakepapir og stek p 200 grader i ca. 10-15 minutter.De brenner seg lett, s er viktig passe p.



Avkjl p rist fr servering. Mine brant seg litt i kantene men smakte supergodt fordiom.

Nr stsuget smyger seg p, lager jeg disse.Hvis du vil lage en litt stere variant kan du bytte ut salt og pepper med kanel - dryss masse kanel over! Smaker kjempegodt.

Sjokoladedrm p pinne

I gr laget jeg noen kjempegode sjokoladeispinner. Toppet isene med smeltet sjokolade og crunchy jordbrstr - mmmm.... en liten sjokoladedrm. Alt du trenger er flte og kondensert melk. Enklere blir det ikke!Kanskje noe du kan lage til helgen?



Sjokoladedrm is 6 stk + liten boks:
1 boks sjokolade kondesertmelk
6 dl kremflte
100 gram smeltet sjokolade + valgfritt str, jeg brukte jordbrstr.

1. Pisk sjokolade kondesert melk og kremflten sammen til en luftig krem. Fr du ikke tak kondesert melk med sjokoladesmak (kjpte min i Sverige) kan du bruke vanlig melk og tilsette sjokoladepulver/kakaopulver til du fr en god sjokoladesmak.



2. Pass p at du ikke skiller kremen nr den piskes. Om du bruker en kjkkenmaskin gjres dette p circa 5 min, en hndmikser bruker litt lengre tid.
Dette er en veldig luftig og enkel iskrem som lages i en fei.

3. Fyll former eller eventualt alt i en isboks om du vil det. Jeg bruker en sprytepose til fylle formene med. Bruk en palett/kniv for trykke kremen ned, og sl deretter formen i kjkkenbenken slik at du unngr luftbobler i isen.Sett s isen i fryseren, og den er klar til servering etter 3-4 timer.



4.Smelt mrk sjokolade i vannbad. Dypp pinnen nedi og ha s over str. Jeg brukte jordbrstr - syns det ble en veldig frisk og sommerfin farge!

Isformene er fra Nicolas Vahe

Resten av isen fylte jeg i en liten isboks.Disse sm isboksenebestilte jeg fra Amazon



nsker alle en superfin helg. Tusen takk for alle som titter innom og legger igjen kommentarer. Blir veldig glad ♥

Strawberries on the go

Nr jeg er ute reiser/p tur blir jeg lett smsulten. Alltid lurt ha med seg noe snacks i vesken. Norske jordbr er noe av det beste jeg fr om dagen. I fine beholdere er de enkle ha med i vesken. Den nye kesam bringebr har ogs blitt en ny favoritt hos meg. Smakt den?s god!

Spar penger og lag din egen reisesnacks :)



Osteterte med kylling

Etter jeg laget osteterte forrige uke, laget jeg en ny dagen etter. Var bare s god! Denne ble med kylling,squash, lk og tomat. Kommer flere varianter framover for denne kan varieres i den uendelige :) Enkle og raske oppskrifter er gull i hverdagen. Server med en god salat til!



Oppskrift osteterte med kylling:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rdlk
100 gram grillet kylling
4 cherrytomater
1/3 gul squash
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine p kjkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt lken og squashen i tynne strimler.

4.Ha mel p kjkkenbenken kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel. Ha p ostekremen og toppingen.

5. Jeg hadde litt frisk timian over ogs.Stek p 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal vre gylden

Ha gjerne p litt rd pesto fr servering. Oppskriften p den andre osteterten finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1436105225_osteterte_til_1_takk.html

Jeg serverte med enkel grnn salat.



Det beste jeg vet om

Seine frokoster er noe av det beste jeg vet om. Spesielt nr jeg har rukket en treningskt fr og appetitten er p topp! I dag sto jeg opp tidlig laget rundstykker, kanelboller en brownie og masse godt plegg. Effektiv much? Min fine kusine ble 18 r i dag og det mtte feires. Et av mine beste tips er sette deigen kvelden fr, kan du st opp bake ut med engang. Laget en brioche deig i gr, som ble til rundstykker og kanelboller. To i ett. Oppskriften finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170555_brioche_med_sjokolade.html. Sommeren er en fin tid invitere p sein frokost/brunsj :)

Jeg delte oppskriften i to og laget rundstykker toppet med sesamfr, og resten laget jeg mini kanelboller(de fikk jeg desverre ikke bilde av)Kjp inn deilig plegg og br. Nytrukket kaffe og masse god prat. En komplett frokostlykke!

Plukket roser og pioner fra hagen. Mine favoritt blomster. Enkelt og fint pynte med :)




Grillspyd med masse godt

Inneholder sponset produkt

Grilling er noe av det koseligte jeg vet om. Spesielt om sommeren - samle venner eller familie, lage god mat sammen med de jeg er glad i, og ha det hyggelig sammen!
Grsdagens grillmat ble spyd med masse grnnsaker og chorizo plser fra Stange Kylling. Mmm! Smakte utrolig godt.

Jeg har tidligere skrevet hvor viktig jeg syns det er ha gode kniver tilgjengelig p kjkkenet - matlagingen blir ti ganger enklere nr du har en god, skarp kniv til lage mat med. I dag skal jeg tipse dere om kniver fra Victorinox - et av mine favorittmerker! Veldig god kvalitet, og skaftet er av tre som gjr det enkelt og bra holde i. Det kutte grnnsaker og andre rvarer gr som en lek. Mange kokker bruker ogs disse i sitt eget kjkken. Et fint gavetips om du skal i bryllup eller bursdag i sommer:)


Oppskrift 4 grillspyd:
1 pakke chorizoplser fra stange kylling
1 squash
1 kokt mais
1 lite aubergine
1 liten paprika
1/2 rdlk
1/2 gullk

1. Kutt grnnsakene og plser i passe store biter, og tre p spydene. Jeg liker legge det ganske tett slik at du fr mest mulig p et spyd.Du m selvflgelig ikke bruke de samme grnnsakene jeg har brukt - ta de som du liker best, eller lag spyd med ulike grnnsaker p hver ettersom hva de som skal spise dem liker best. Grillspyd er ogs en fin mte og bruke opp grnnsaksrester p. Jeg brukte plse fra Stange, som er supergode p smak!



Spyd klare for grillen.



Koselige sommerkvelder med masse grillkos!

Som tilbehr lagde jeg en fullkorn-couscous salat. Kok opp couscous, hakk i rd- og gullk, 2 ss grnn pesto, 2 never spinatblader og en liten neve frisk basilikum. Bland ingrediensene godt sammen

Hper det smaker :)



Proteinrik frokost

Det varierer ofte hva jeg liker spise til frokost. Alt fra smoothies, youghurt og granola, omelett, brdmat eller hva som mtte friste. Jeg er ikke en person som kan spise det samme hver eneste morgen. I dag lagde jeg disse lappene/rundstykkene- fulle av proteiner og metter lengre. Behver bare noen f ingredienser, ingen heving og de er ferdig p 20 minutter. Supergode! Perfekt om du vil lage ferske rundstykker til frokost, men ikke har tid til vente p heving osv.

Denne oppskriften gir circa fire rundstykker. Jeg bruker ofte doble den i samme slengen, og legger resten i fryseren. Ta de opp nr du str opp og rist i brdristeren :)



Oppskrift proteinrundstykker:
1 halv boks cottage cheese
1 teskjee bakepulver
1 egg
1.5 dl lettkokte havregryn
Fr til topping

1. Stavmiks egg, bakepulver og cottage cheese



2. Bland inn havegrynen med en slikkepott

3. Bruk to spiseskjeer til formefire like store rundstykker. Str over fr. Jeg hadde linfr,sesamfr og litt havsalt jeg drysset over.
Stek p 200 grader i 12-15 minutter.

Disse smaker supergodt. Topp med deilig plegg og friske grnnsaker :)



Jordbr og mynte salat

Hva er vel bedre enn servere norske jordbr til dessert? Elsker norske jordbr! Nr jeg var yngre dro vi alltid p jordbrplukk nr vi var p hytten - gode minner.Dagens oppskrift er en jordbr- og mynte salat som kan lages p 1-2-3. Enkelt og veldig smakfull servere. Smaker fortreffelig sammen med en god vaniljeiskrem. Du kan ogs subsidere mynte med basilikum om du liker det bedre.

Oppskrift jordbr og myntesalat:
1 kurv norske jordbr
2 never mynteblader

1.Finhakk frst myntebladene. Jeg kjpte en stor bunt for kun 15 kr p grnnsakshandelen
2.Skjr jordbrene i biter og bland alt godt sammen

Server sammen med vaniljeiskrem. Jeg er veldig glad i den fra Haagendazs. Y u m.



Hper alle fr en god fredag - endelig helg! :)

Drikk nok vann

Sponset produkt

Etter en ferie med masse brus og annen drikke er det godt rense kroppen med bare drikke vann. Flere som har det snn? For yeblikket er favoritten lime, mynte, isbiter og boblevann. Friskt og godt! Anbefaler alle investere i en sodastreamer! Billigere enn g kjpe brus/vann. Visste du at du skal drikke 30 milliliter vann per kilo. Gang derfor kroppsvekten din med 0.03, s finner du ut hvor mye vann du trenger daglig. Et smart tips :)

Kommer flere vann favoritter framover. Husk drikke masse vann i varmen! Nyt torsdagen dere♥



Kylling og quinoasalat

Jeg fikk servert en nydelig quinoasalat i Israel. Ble s glad da jeg fant en pakke p Kiwi.Quinoa er stappfull av proteiner og mineraler. Frene har en nttaktig og mild smak. Frene kan smaksettes med krydder, buljong og pesto. Metter godt og er bra for fordyelsen. Det er et flott alternativ til ris,cocous og den er glutenfri. Godt med salater som metter lenge! Lag gjerne dobbel porsjon s har du til lunsj neste dag.

Oppskrift kylling og quinoasalat for 1:
0.5 dl quionafr-dobbel mengde vann. Koks om anvist p pakken.
1/2 hjertesalat
1/2 rdlk
5 sm cherrytomater
100 gram grillet kylling
1 kvart agurk
1 neve pinekjerner

1. Kok quionaen som anvist p pakken. Lag salaten i mellomtiden.
2. Bland alt godt sammen nr frene er ferdig.

Victorinox

Jeg elsker knivene fra Victorinox. Mitt nyeste tilskudd i samlingen er denne blget grnnsakskniven. Den er superskrap og er perfekt til smarbeid p kjkkenet. En god kniv er virkelig gull. Prisen ligger p 60 kr og er virkelig verdt pengene. En fin vertinnegave gi bort ogs! Et lite tips p en solfylt tirsdag.


Verdens kyssedag

Samarbeid med Regal

I dag er det hele verdens kyssedag. I den anleding har jeg laget et roseformet browniekake. En romantisk kake du kan overraske din kjre med. Jeg holder p med et samarbeid med regal og har da brukt deres brownie kakemiks. Jeg laget disse kakene p 30 minutter. Visste du at kakemiksen er laktose og glutenfri? Det er ikke for seint overraske kjresten med kake. Har du ikke roseform, bruk en hjerteform eller muffinsformer. Husk kysse masse p din kjre i dag♥

Oppskrift rosebrownie:
1 pakke regal brownie kakemiks
Rosa perler fra Wilton

1. Lag kaken som anvist p pakken. Du trenger kun vann og olje.
2. Stek i valgfri kakeform.

3. Kjpte denne roseformen i Israel. Vet den selges i Norge ogs. Hvor fin er ikke den til lage iskrem og mousse i?



Pyntet kaken med noen rosaperler fra Wilton. Enkelt og romantisk.



Server gjerne med iskrem til. God kyssedag alle lesere♥

Osteterte til 1 takk

Etter et par ukers ferie fra matlaging er det virkelig deilig vre tilbake p kjkkenet. Har ftt masse ny inspirasjon! I dag fikk jeg s lyst til prve meg p en osteterte, den smakte n y d e l i g! Du kan toppe med hva du vil, og den er ferdiglaget p 30 minutter. En fin appetizer serve gjester, eller ha til middag sammen med en frisk salat. Det gjorde jeg idag!Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rdlk
1 liten potet
1 hndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1.La butterdeigsplaten tine p kjkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt lken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er kjpe poteter i lsvekt p frukt og grntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel p kjkkenbenken kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha p ostekremen og topping. Stek p 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal vre gylden



Server med en frisk salat til. Mums!

Nyt sommervret videre!

Plse og hamburgerbrd til grillkosen

h jeg har virkelig den beste oppskriften til plse og hamburgerbrd. Disse er luftige og slr kjpebrdene ned i stvlene. Det koster noen kalorier ekstra lage dem selv, men til gjengjeld har du ekte vare. Hjemmelaget er det beste uten tvil! Inviter til sommerfest med denne oppskriften. Lag den fr du drar p stranden eller tar deg en lpetur.

Oppskrift hamburgerbrd/plsebrd
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjr
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann
Frblanding til str. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfr, linfr og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det trre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett vsken i det trre. La deigen elte i ca.15 minutter.
2. La deigen heve til deigen heve til dobbel strrelse.
3. Ha litt mel p kjkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram p hamburgerbrd og 50 gram p plsebrd. Da blir brdene ca like store. Jeg kjpte min vekt for 299 kr p Clas Ohlson. Et godt kjp og bra ha i huset. Trykk brdene flate etter du har mlt dem opp.
4. La dem heve ytterlig 30 minutter.
5. La en frblanding til topping p brdene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfr og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.
6.Pensle bollene med egg og dryss over frblandingen. Stek p 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brdene skal vre gyldende.



Brdene egner seg godt til frysing ogs.


Nyt sommeren♥

Forfriskende sukkerfrie ispinner

Jeg sitter i kbenhavn airport og venter p flyet til Oslo. Tenkte dele oppskriften p noen lekre sukkerfrie ispinner. Forfriskende i varmen med smak av sitron og lime. Yummi! Det er mange som spr hvor jeg kjper disse isformene, de er fra Nicolas Vahe. Selges p Ting, Bolia, Annen Etage og diverse interirbutikker.

De koster 100 kr og du fr med 100 ispinner. Jeg personelig elsker disse formene. Ser ut som kjpeis og er veldig enkle bruke. En fin venninegave er det ogs. Lag masse is i sommer. Flere is oppskrifter finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/iskrem.html

Oppskrift sukkerfrie ispinner:
Zero saft med smak av lime og sitron
Lime og sitronskiver. Eventuelt litt mynte om du har det liggende.

1. Lag saften som anvist p pakken. Tror jeg laget 2 dl til 6 former. Kutt tynne sitron og limeskiver. Legg i formene og hell over saften.
2. Sett p frys. Isen er klar etter ca. 3-4 timer.





, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits