juli 2013

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enklet lage, og det smaker utrolig godt! Pesto passer til dem meste, som tapas, pasta, salater og ha p skiven :) mmm! Lag gjern en dobbel porsjon, for den forsvinner fort! :) Reguler gjerne mengden p olivenolje, om du vil ha en tynn eller tykkere pesto.

Hjemmelaget pesto:

1 potte basilikum

2 hvitlksfedd

50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valntter, cashew ogs)

1 dl god olivenolje

100 gram revet parmesan

Smak til med salt og pepper

1. Rist pinkjernene i en trr panne, til de er gyldende. De skal ikke bli brent!

2. Ha alleindegrienser i en hy beholder/eller bolle.

Stavmiks. Du kan ogs bruke en hurtigmikser eller morter.

Ha dem sm beholdere eller glass. Min pesto forsvant p to dager, s god var den. Oppbevar i kjleskapet.

Kok opp fersk pasta og ha i pesto. Noe av det beste!

Passer ypperlig sammen med foccacia :)

Hper noen vil prve :)

IV.

Focaccia med soltrkede tomater og timian

Et lekkert og godt brd liker alle. Jeg laget dette gode brdet som tilbehr til grillmaten. Brdet lages av seg selv, og ble en hit blandt middagsgjestene mine. Fylte brdet med soltrkede tomater og timian. Resultatet ble et meget godt. Har du hjemmelaget aioli og pesto til, kan du regne med at alt blir spist opp :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(2232) eller rund form(24 cm):
400 gram hvetemel
1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt
1/2 trrgjr
3.6 dl vann
1/2 pakke soltrkede tomater fra Bama.
Maldonsalt, frisk timian og god olivenolje.

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

Tilsett vann og hakket soltrkede tomater.

2. Bland alt godt sammen med en slikkepott. Ha plast over. La den heve i 10-15 timer p kjkkenbenken.

3. Nr den er ferdig hevet ser den slik ut.Fult av sm luftbobler.Sett stekeovnen p 240 grader,og sett inn formen samtidig. Jeg brukte en rund paiform idag.

4.Nr ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme formen, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel p fingrene, og dra den utover til kantene. Pass p s du ikke brenner deg.

Dryss over timian, olivenolje og havsalt. Trykk ned hull med fingrene slik at olivenoljen fr spred seg.

5.Stek p 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal vre gylden.

Dette nystekte brdet lukter himmelsk.

Hjemmelaget brd er noe av det beste som finnes, spr du meg :) Eltefritt er superenkelt lage, og er noe alle kan lykkes med.

La brdet avkjle p rist, fr servering.

Server sammen med en god salat, og en god middagsrett.

Er kjempegodt servere med hjemmelaget pesto(oppskrift kommer til uken) :)

Hper det smaker :)

IV.

Sitron makron med iskrem

Nr jeg laget franske makroner p torsdag, ble jeg inspirert av desserten fotballfrue la ut p sin blogg. Nemlig en stor makron med iskrem og coulie til. Jeg laget derfor min egen variant. Sitron makron med vaniljeiskrem, servert med sitronkrem. Det var supergodt, og en perfekt dessert servere :) Syrlig og stt er en god kombinasjon. N som det er s fint sommervr, er det bare invitere gjestene p denne herlige fristelsen :)

Et par tips nr du skal lage franske makroner:

Eggehvitene m vre romtemperert. De skal helst ha ligget ute et dgn.

Miks marengsen p middel hastighet, slik at du fr jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle ml m vre nyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjp en makronmatte, fr du alle like store. Fes kjpt p kjkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift ca. 10 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

1.Bland mandelmel og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du fr vekk alle klumper.

2.Pisk eggehvitene p middelshastighet til de er stive.

Ha deretter i sukkeret og valgfri konditorfarge. Miks 2-3 minutter til du fr en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rr med slikkepott. Rr med et fast grep til alt er blandet godt.

Bruk et vanlig melkeglass og tegn sirkler p et bakepapir. Ha rren i en sprytepose og spryt ut sirkler. La dem trke p kjkkenbenken i 30-60 min. De skal f en trr overflate.Stek dem deretter p 150 grader i 14 minutter.

Sitronkrem:

1 egg

Skall fra en sitron

40 gram sitronsaft

50 gram sukker

35 gram smr(ca, en stor spiseskjee)

1.Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 min i en kasserolle. Rr godt. Avkjl blandingen. Tilsett deretter smret. Bruk en mikser for sitronkremen glatt og fin. Ha den i en sprytepose.

Nr makronene er ferdig avkjlt. Ha litt sitronkrem i bunnen, legg over en iskule, og litt mer sitronkrem og deretter toppen. Dryss litt melis over som pynt.

Utrolig fint se p, og det smakte fantastisk. En litt anderledes dessert servere middagsgjestene, som definitivt vil falle i smak :)

Fest i munnen. Hper noen ble fristet?

nsker alle en fin sndag :) Nyt sommeren!

IV.

Franske makroner

Jeg er i det franske hjrnet om dagen. Har ftt skikkelig dilla p lage franske makroner. Etter ha feilet to, tre ganger har jeg endelig begynt f det til. Ingenting er gyere enn det! Ikke nok med at de er superste se p, smaker de ogs himmelsk! :)

Et par tips nr du skal lage franske makroner:

Eggehvitene m vre romtemperert. De skal helst ha ligget ute et dgn.

Miks marengsen p middel hastighet, slik at du fr jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle ml m vre nyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjp en makronmatte, fr du alle like store. Fes kjpt p kjkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift 30 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

1. Bland mandelmel og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du fr vekk alle klumper.

2. Pisk eggehvitene p middelshastighet til de er stive.

Ha deretter i sukkeret og valgfri konditorfarge. Miks 2-3 minutter til du fr en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rr med slikkepott. Rr med et fast grep til alt er blandet godt.

4. Ha rren i sprytepose med tipp, og spryt ut i sirklene. Har du ikke makronmatte, kan du fint bruke en femkroning og tegne sirkler med.

La dem trke i 30-60 min p kjkkenbenken.

Stek p 150 grader i 14 minutter.

Jeg fylte de rosa/fersken makronene med sjokoladekrem, og de gule med sitronkrem. Fargene er s fine sammen, n som det er sommer. Skikkelige sommer makroner :)

Sjokoladekrem:

100 gram sjokolade

1/2 dl flte

1 stor spiseskjee smr

1. Smelt sjokoladen og flten p svak varme. Rr deretter inn smret. Bruk en stavmikser for f en glatt konsistens. Ha i sprytepose, og la den avkjles i kjleskapet.

Fyll makronene med kremen p en bunn, og ha den andre opp.

Sitronkrem:

1 egg

Skall fra en sitron

40 gram sitronsaft

50 gram sukker

35 gram smr(ca, en stor spiseskjee)

1.Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 min i en kasserolle. Rr godt. Avkjl blandingen. Tilsett deretter smret. Bruk en mikser for sitronkremen glatt og fin. Ha den i en sprytepose.

Makronene smaker best etter de har ftt satt seg litt i kjleskapet. De m ikke vre i kjleskapet mer enn 12 timer, for da blir de myke. Ha de heller i en boks og frys ned. De tiner veldig fort.

Velg en fin eske om du har tenkt gi dem vekk, eller bare kose deg med dem selv :)

Perfekte venninegave :) Alle blir glade av f en slik eske levert p dren.

Hper noen blir fristet til prve? :)

God fredag!

IV.

Creme brle

Sommersolen steker her i Oslo. Det er s deilig sitte lenge ut p kveld. Nyte god mat og nydelig solnedgang. Jeg har hatt middagsbesk, av mine gode venner Miriam og Jonas. Gjestene var s heldig f servert denne deilige creme bruleen. Creme brulee, eller brent krem som det heter p franskt. Er en tradisjonell fransk dessert, toppet med karamelisert sukker. Passer perfekt servere sammen med norske jordbr. Mmmm sier bare jeg! :)

Oppskrift 4 store former:

5 dl kremflte

2 egg

2 eggeplommer

120 gram sukker

1 vaniljestang

1. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle.

2. Del vaniljestangen p langs, og dra kniven bortover. P denne mten fr du med deg alle frene.

3. Bland vaniljefrene sammen med flten, og kok opp blandingen.

4. Hell flteblandingen over eggeblandingen og miks godt sammen. Sil blandingen fr du har den i et literml.

Jeg brukte disse fine leirkrukkene, som jeg kjpte for 1 euro p et supermarked i Spania. Passer perfekt for denne desserten. Slike ting er mye billigere i utlandet, s her kan du gjre kupp.

Legg formene i en liten langpanne, og fyll dem opp. Ha deretter vann i pannene, til det dekker 3/4 av formene.

Ha deretter vann i pannene, til det dekker 3/4 av formene. Stek p 95 grader i 50-60 min. Pass p sjekke underveis at vannet ikke begynner koke.

La dem deretter avkjle i romtemp, og sett dem deretter i kjleskapet fram til servering. La dem helst st i 3 timer!

Fr servering, ala minut ha over demerara sukker, og brenn med en brenner. Brenner kan du kjpe p Clas Ohlson for 199 kr. Eller s kan du grille dem gyldne noen minutter i ovnen. Slik at creme bruleen fr et karamelisertlokk.

Det smaker utrolig godt med norske jordbr til. N fr du norske jordbr for 19 kr kurven.

En herlig sommerdessert. Hper noen ble fristet til prve lage?

God torsdag,

IV.

Hjemmelaget aioli

I dag har jeg laget aioli for frste gang. Jammen var det enkelt, og mye bedre enn den du kjper p butikken. Her er det penger spare og en smakfull sak ha liggende i kjleskapet! Jeg laget denne aiolien som tilbehr til rekeaften hos meg selv. Aiolien lages p to minutter, dropper du hvitlken har du majones. Det beste er lage ting hjemme, s vet du akkurat hva du har i.

Oppskrift 1 skl:
1 eggeplomme(romtemp)
1 teskjee disjonsennep
1 teskjee hvitvinseddik
1 spiseskjee vann
2 fedd hvitlk eller 1/2 kinesisk hvitlk
1 dl solsikkeolje
1 klype salt
1 spiseskjee rmme(kan slyfes)

1. Ha alt i en small beholder, untatt oljen. Sett stavmikseren i bunn, og miks. Hell oljen forsiktig over. Det er viktig gjre det i denne rekkeflgen, slik at det ikke skiller seg.

2. Miks deretter i 1 minutt.

Volia, du har hjemmelaget aioli :) Om du dropper hvitlken, har du hjemmelaget majones. S godt, s enkelt!

Dagnes tips fra meg til dere. Jeg prvde meg p noen sm reke krasjoner. Legg seks reker p langs, litt opp hverandre. Form dem deretter rundt, ser nesten ut som en slags knute.

Veldig fine ha p mini snitter, om du skal ha en forettet, eller tapas.

Stikk ut sm rundinger med en utstikker.

Ha hjemmelaget aioli p loffen, og legg rekeknuten opp. Fine, ikke sant? Perfekt for tapas, eller snitte party.

Ha gjerne over en sitronskive. De var utsolgt for dill p butikken, s ha gjerne p det ogs :) Enkelt og delikat om du vil gjre noe ekstra neste gang du fr gjester.

nsker alle en fin onsdag :)

IV.

Yummy Omelett

Noen ganger frister det med en ekstra god frokost, eller lett lunsj. I dag laget jeg denne deilige omeletten. Den lages p 1-2-3, og passer perfekt om du har kjtt og grnnsaksrester liggende :) N som det er sommer, er det ekstra deilig sitte p terassen nyte morgensolen med en bedre frokost!

Omelett 1 stor:
3 egg
0.5 dl melk
3 skiver bacon
1/2 paprika
2 sm charlottlk
1 neve frisk basilikum
Smak til med salt og pepper.

1.Finhakk grnnsakene. Bruke gjerne det du har liggende. Skjr baconet opp i skiver.

2. Visp sammene egg og melk. Smak til med salt og pepper.

3. Stek baconet til det blir brunt.

Hell deretter over eggeblandingen. Dryss over grnnsakene og basilikum. Sett ned varmen p 3-4 og ha lokk over.

Stek til den er gjennomstekt ca. 5-10 min. Steketiden variere fra komfyr til komfyr.

Server sammen med godt brd/knekkebrd :) Dermed er det bare nyte en bedre frokost.

Denne er ogs god spise kald, om du skal ut p tur.

Happy monday,

IV.

Grnn kyllingsalat

I dag laget jeg en enkel og smakfull kyllingsalt til middag. Velger kalle den en grnn kyllingsalt, siden det var bare grnne grnnsaker i mitt kjleskap idag. Godt smakte det iallefall, derfor vil jeg dele den med dere :) Du kan selvflgelig bruke de grnnsakene du selv liker best, eller har liggende :) Dette er en middag som lages p 1-2 -3 :)

Grnn kyllingsalt:

1 kyllingfilet

2 strimler bacon

Feldonsalat

1 Avocado

Hvitlk

Salt, pepper, timian

1. Skjr kyllingfileten i strimler. Stek i pannen sammen med bacon. Smak til med salt og pepper. Kjempegodt ha litt timian i ogs.

2.I dag brukte jeg feldonsalat, supergod salat. Den er ogs dekorativ og fin se p. Jeg laget gugamole til salaten. Oppskriften ligger inne p bloggen.

3. Mos avokoadoen med en gaffel, smak til med hvitlk, salt og pepper. Raskt og smakfult :)

Nr kylling og baconet er ferdig stekt. Server alt sammen p en tallerken. Jeg koste meg med min salat p terassen, er s herlig sommervr i Oslo fortiden. Norsk sommer er noe av det fineste.

Ha gjerne over noen ntter og dressing. Enkel med smakfull middag/lunsj :)

Legg gjerne igjen en kommentar eller nsker om en oppskrift :)

God Torsdag!

IV.

Healthy banana pancakes

Ingenting er bedre enn noen sunne og gode pannekaker i hverdagen.Eller hva? Disse kan spises med god samvittighet, og passer fint til frokost, lunsj, og etter trening :) Jeg har prvd mange ulike oppskrifter p sunnere pannekaker, og disse er de beste jeg har laget s langt. Tar max 10 min lage! Prv dem! :)

Oppskrift banana pancakes 3 stk:

1 moden banan(mer moden, jo mer smak)

1 egg

1.5 spiseskjee Speltmel(eller annet grovt mel)

1.5 spiseskjee havregryn

0.5 teskjee bakepulver

Meierismr til steking.

1. Miks alt sammen med en hndmikser/stavmikser.

2.Stek pannekakene p middels varme til de er gyldene.

Server sammen med friske br, og NYT!

Disse metter lenge, og smaker samtidig godt. Anbefaler g p internationale butikker kjpe frukt og br. Her selger de ofte blbr til 10 kr kurven, og moreller til 6.90 hekto.

Ha gjerne mager vaniljekesam p.

Hper det vil smake :)

IV.

Spelt pizza med blmuggost

Tenkte dele enda en pizza oppskrift med dere.Denne helgen prvde jeg meg p oppskriften med speltmel. Litt sunnere og det smakte supergodt. Lag deigen fr du legger deg, s er den klar til brukes neste dag :) raskt og enkelt! Toppet pizzen med deilig tomatsaus, kylling, bacon og blmuggost. Fantastiske smaker!

Eltefri spelt pizza – 2 porsjonspizzaer.
400 g speltmel
1/2 teskjeer trrgjr
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen med en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 10-15 timer.

Ferdig hevet.

Siden pizzadeigen lages av seg selv. Trenger du bare tenke p lage tomatsaus og gjre klar fyllet, fr du kan nyte middagen. Begynn med dette ca. 45 min fr :)

Tomatsaus:
1 kinesisk hvitlk
1 boks grobvhakket tomater
Olivenolje
Timian og basilikum
Smak til med salt og pepper

1. Riv hvitlken med et rivjern. Finhakk timian og basilikum.

Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Nr blandingen har blitt blank, tilsett en boks hakkende tomater.

Bruk en stavmikser, eller en sil for f en jevn saus uten klumper. Smak til med salt og pepper og la suasen putre p svak varme.

Ferdig klar til pizza.

Fyll:
Jeg toppet min pizza med kyllingfilet som jeg har stekt lett i pannen. Bacon og vrlk.

Toppet 1 pizza med blmuggost og 1 med mozzarella.

Sett pizzasteien i oven, p 250 grader. Har du ikke en pizzastein kan du bruke stekebrett. Viktig at det er glovarmt, slik at du fr en spr bunn. I mellomtiden ha deigen p et bakepapir, med speltmel. Deigen er klissete, s pass p ha godt med mel p hendene. Form nsket form p pizzaen, og ha den p en pizzabrett, og vend den over p den varme pizzasteinen.

Ha over tomatsaus og fyllet.

Stek i 10- 15 min.

Voila, du har perfekt pizza :)

Topp med timian eller ruccola. Server sammen med salat.

Da er det bare nyte middagen.

Hper det smaker,
IV.

Taco mandag for 1

Har dere hatt en fin helg? Min ente p legevakten med dypt kutt i hnden. Ble et par sting, en stivkrampe og en sykemelding. Veldig kjedelig! Sitter skriver med venstre hnden n. Heldigvis har jeg oppskrifter klar p forhnd som jeg kan dele med dere. Det er mandag og Victorias mat for 1. Dagens oppskrift er deilig tacosalat, enkel lage. Perfekt mte bruke opp grnnsaksrester fra helgen p ogs. Spis som salat eller lage gode speltchips til. Yum! Et lite tips nr du er en, kjp en pakke kjttdeig og del den i 4 og frys resten. Har du tre middager til bruke kjttdeigen til. Smart!

Taco middag for 1 oppskrift:
100 gram karbonadedeig
1/4 pakke tacokrydder
1 kvart agurk
1/2 pose blandingssalat
1 neve revet ost
1 spiseskje salsa
1 spiseskjee rmme
1 monden avokado
1-2 hvitlkfedd
1 skvett lime
Smak til med salt og pepper
Oppskrift p guacamole og speltchips her http://foodbyvictoria.blogg.no/1431020433_speltlompechips_med_h.html

1. Stek kjttdeigen og ha i tacokrydder. Ha den p lav varme mens du lager guacamolen og speltchips.
2. Kutt opp salaten ha over kjttdeige, guacamole, rmme, salsa og revet ost. NYT!

Eltefritt foccacia med frisk rosmarin

bake eltefritt har har blitt min nye favoritt bakemetode. Jeg skal rlig innrmme at gjrbakts ikke er min favoritt, nr det kommer til baking. Etter jeg fikk yne opp for denne metoden, har alt blitt mye gyere. Deigen lager jeg kvelden fr jeg skal legge meg, tar typ 2 min rre sammen. Deigen skal heve i 12-18 timer, s neste dag kan du bake supergod foccacia til lunsj eller middag :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(22x32):

400 gram hvetemel

1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt

1/2 trrgjr

3.6 dl vann

Maldonsalt, frisk rosmarin og god olivenolje.

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen.

Jeg bruker en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 12-18 timer.

4. Nr deigen er ferdig hevet, ser den slik ut. Fult av sm luftbobler. Sett stekeovnen p 240 grader,og sett inn formen samtidig.

Rr lett med en slikkepott.

5. Nr ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme langpanne, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel p fingrene, og dra den utover til kantene. Pass p s du ikke brenner deg.

6. Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og frisk timian. Kiwi har denne uken alle urter for 15 kr. Halvpris,lp kjp!

7. Stek p 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal vre gylden.

Ferdigstekt, og det lukter himmelsk.

Avkjl foccacia p rist.

Skjr opp i biter, og nyt sammen med spekemat, frisk salat eller pesto/aioli. Supergodt! Skal du ha mange p besk, vil jeg anbefale doble oppskriften og bruke en strre form. Det er ogs godt ha p oliven eller soltrkede tomater.

Enjoy,

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits