juli 2012

Speltlompe Pizza

God tirsdag lesere,

Speltlompe pizza er en rask og en litt sunnere pizza på en travel hverdag. Fikk tipset denne av min lillesøster Birgitta Hildur. Tilsett ønsket fyll å stek i ovenen i 10 min. Dette er  av mine favoritt middager når jeg har det travelt på timeplanen. Bruk creme fraiche eller tomatpure som pizzasaus, og tilsett det du har av pålegg i kjøleskapet. I dag brukte jeg karbonadekjøttdeig. Rema 1000 selger den billigste karbonadekjøttdeigen jeg vet om, 34 kr for 500 gram(nordfjord) Sunnere alternativ!

2 Speltlompe pizza:

50 gram Karbonadekjøttdeig krydret med tacokrydder

1 spiseskjee Lett creme fraiche blandet sammen med 1 fedd revet hvitløk

Ønsket mengde revet ost + organo

1. Smør bunnen med creme fraiche blandet med revet hvitløk. Strø over kjøttet, ost og krydder. Stek på 200 grader- 8-10 min.

Server med kesam eller rømme.

såå godt!

Nyt Kvelden,

IV.

Apple Muffin

God fredag dere,

Helgen nærmer seg med stormskritt. Hva er ikke bedre med å starte den med yummy apple muffins? servert sammen med vaniljeiskrem? mmm.

Oppskrift 9 muffins:

75 gram Smeltet Smør

2 egg

100 gram Sukker

150 gram Mel

1 teskjee Vaniljesukker

1 teskjee Bakepulver

1.5 teskjee Kanel

2 Epler

1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

For å se om eggedosisen er ferdig, ta litt røre mellom to fingre, om du kjenner sukkerkornene, er den ikke ferdig.

2. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i bolle.

Tilsett melblanding sammen med smeltet smør, miks godt.

3. Skrell og skjær to epler i tynne skiver.

4. Fordel røren i muffinsformen. Jeg brukte  1 cookiescoop i hver form. Wilton sine cupcakebrett er non stick. Bakeverket setter derfor ikke fast, men smør likevel hver form med litt smeltet smør.

Legg 4-5 epleskiver i hver form. Strø over ønsket mengde av sukker og kanel. Stek på 180 grader - ca. 15-20 min. Bruk en stekepinne til å se om de er ferdig inni.

Server eplemuffinsene lunke sammen med vaniljevisp, pisket krem eller vaniljeiskrem. Smelter i munnen.

Disse muffinsene er også fine å fryse, og ha klar om du får uventede gjester på døren.

Nyt fredagen solstråler, for det skal iallefall jeg.

IV.

Finn flere oppskrifter på muffins her.

Spinat og Pesto Byggris

Hei kjære lesere,

Byggris er en fin erstatning til pasta, ris og poteter. Det passer fint som tilbehør ved kylling, kjøtt eller å blande i salater. Byggris i seg selv smaker ikke så veldig mye, jeg tilsatte spinat og pesto. Yum!

Oppskrift 2 porsjoner:

1 pose byggris

1/2 Broccoli

100 gram Spinat

100 gram Kyllingfilet

2 spiseskjeer Pesto

Salt og pepper etter behov.

1. Kok byggrisen etter anvisning på pakken. Tilsett salt i vannet.

2. Mens byggrisen koker, skjær kyllingfileten i terninger og stek. Jeg bruker å tilsette kyllinkrydder.

Når kyllingbitene er ferdig stek, la de renne av seg på et bakepapir.

3. Jeg brukte frossen spinat, som har tint. Husk å klemme ut alt vannet.

4. Bland byggris og spinat sammen på svak varme.

5. Tilsett pesto og bland videre.

6. Bland inn brokkolibuketter og kyllingterningen. Smak til med salt og pepper.

Eat and enjoy!

So healthy.mmm

Blogges imorgen,

Cheers IV.

Chicken Burger

God Onsdag,

Hamburger er en av mine favoritt middager om sommeren. I helgen laget jeg kyllingburgere til familien, servert sammen med landbrødrundstykke, smakte det fortreffelig.

Kyllinghamburgere ca. 8 stk.

800 gram kyllingkjøttdeig

1 stor løk

1-2 Spiseskjeer potetmel

2 Fedd revet hvitløk.

3 Spiseskjeer sprøstektløk

3-4 Spiseskjeer kyllingkrydder. Bruk gjerne tacokrydder, paprika krydder, eller hva du foretrekker.

8 Skiver ost

Salat + Tomat.

1. Hakk løken i små biter.

2. Bland løken sammen med kyllingkjøttdeigen i en kjøkkenbolle.

3. Tilsett kyllingkrydder, sprøstekt løk, revet hvitløk og bland godt sammen. Jeg pleier å bruke hendene, slik at alt blir blandet skikkelig.

4. Lag runde baller med en spiseskjee, legg ballen i en hamburgerpresser, og press burgere. Jeg kjøpte min presser på Åhlens. Grill burgerne til de er gjennomstekt og gylne.

Jeg synes det er ekstra godt når hamburger blir servert sammen med skikkelig brød. Landbrød, eller Valnøttrundstykke er veldig godt. Dekorer hamburgeren med salatblader, tomatskiver. Server sammen med  ovnsbakte potetbåter. Oppskrift finnes her http://foodbyvictoria.com/2012/06/03/ovnsbakte-potetbater/

Nyt sommerkvelden,

IV.

Blueberry Vanilla Dream

Hei dere,

Amerikanske blåbær er supergodt, jeg blandet det sammen med vaniljevisp. Fin og frisk dessert. Vaniljevisp kjøpte jeg i Sverige, det er nesten det samme som kremfløte. Du kan også bruke vaniljekesam.

Oppskrift 1 glass:

100 gram Amerikanske blåbær

1- 1.5 dl Vaniljevisp, kremfløte eller vaniljekesam

1. Skyll og rens blåbærene.

2. Legg lagvis blåbær og vaniljevisp.

Friskt og god dessert. Bruk gjerne andre bær som jordbær, bringebær og bjørnebær.

Enjoy,

IV.

Mango Strawberry smoothie

God mandag fininger,

Jeg hadde mer igjen av min frozen strawberry youghurt. Jeg blandet restene sammen med frossen mango og appelsin juice. Frisk og god smoothie. Jeg liker at smoothien skal være litt tykk, hvis du ikke liker det, tilsett mer juice. Har du ikke frozen strawberry yoghurt, tilsett frosne jordbær.

Oppskrift 1 start glass(eller to små)

2 dl ferskpresset appelsinjuice

2 dl frozen strawberry youghurt

1 dl frossen mango

1. Bland jordbær og mango sammen i en blender.

2. Tilsett juice og blend blandingen.

Server sammen med sugerør. Friskt og godt.

Happy Monday,

Love IV.

Delicious Brownie cookies

Happy Sunday lesere,

Solen og familien min fra Bergen har kommet til Oslo på besøk. Superkos! Ved den anledning bakte jeg deilig brownie cookies jeg fant på Donnahay.com.au. Perfekt sammen til kaffen, eller et stort glass kald melk. mmm. Jeg halverte oppskriften.

Oppskrift ca. 6-8 stk

160 gram Mørk sjokolade

20 gram Smør

1 Egg

75 Gram sukker

18 Gram mel

1/2 ts vaniljesukker

1/2 - 1/4 ts bakepulver

1. Ha smør og 100 gram av sjokoladen i en bolle, og smelt det over i vannbad.

Rør godt mens det smelter.

2. Miks egg, sukker og  vaniljesukkeret i ca. 10 min, til det blir en luftig eggedosis.

3. Vend forsiktig inn mel og bakepulver i blandingen, rør forsiktig.

4. Tilsett sjokoladeblandingen sammen med resten av chocolatechipcookisene. Sett blandingen på 10 min nedtelling slik at røren blir fastere.

5. Ta ca. 1 spiseskjee røre per kjeks, å legg på bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 8- 10 min. Avkjøl på rist.

Server sammen med kaffe eller melk. Er du glad i brownie? bake these!

Nyt søndagskvelden,

Love IV.

Eplekake

Hei dere,

Lørdag er en perfekt dag å bake noe smakfullt på. I dag skal jeg dele en god og enkel eplekakeoppskrift med dere. Denne grunnoppskriften kan du også bake andre kaker med som, blåbær, plomme og bringebær.

Oppskrift:

100 g Smeltet smør

 2 egg 

150 gram Sukker

120 gram mel

1.5 teskjee Bakepulver

1 teskjee Vaniljesukker

2 Skrellte epler i skiver

1-2 spiseskjee kanel + 1-2 spiseskjee sukker til dryss over eplene.

1. Pisk eggedosis av sukker og egg

2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.

3. Tilsett blandingen sammen med smeltet smør, å miks videre.

4. Skrell og skjær eplene i tynne båter.

5. Kle en 18x26 cm bakepanne med bakepapir, og hell røren oppi.

6. Legg epleskivene i rader oppå røren.

7. Stø over sukker og kanel. Stek i ovenen i ca. 30-35 min på 180 grader

Serverte sammen med creme brulee iskrem.

Nyt helgen dere,

IV.

Finn flere oppskrifter på eplekake her.

Chicken spinach pizza

God fredag dere,

Jeg kyllingrester fra den ovnsbakte kyllingen jeg laget på søndag, dermed laget jeg kylling og spinat pizza. Smakte fantastisk sammen med hvit pizzasaus, min nye favoritt. Om du er litt lei av den røde pizzasausen anbefaler jeg deg å prøve ut denne.

Oppskrift 6 mini pizza:

3 dl Vann

4-5 dl Mel

25 gram Fersk gjær

1 teskjee Salt

2 spiseskjeer Olivenolje

Oppskrift hvitgrunnsaus:

1.5 dl creme fraiche

2 Fedd revet hvitløk

1 håndfull Grovhakket basilikumblader

1 Spiseskjee olivenolje

Salt og pepper etter behov.

Pizzafyll:

200 g Kyllingfilet, eller kyllingkjøttdeig. Jeg blandet mitt kjøtt med kyllingblanding

100 g ost

100 g frossen spinat, som er tint.

Organo

1. Bland gjær og lunket vann sammen, rør godt.

2. Bland mel og salt godt sammen i en bolle, og bland inn sammen med gjærblandigen.

3. Tilsett oljen og bland videre. Om deigen er veldig klissete tilsett mer mel, og bruk hendene til å elte deigen.

4. Legg deigen på kjøkkenbenken, og elt den sammen med hendene i ca. 5- 10 min.

5. Rull deigen sammen som en pølse, og del den i 6 emner.

6. Lag små boller, og la den heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.

7. Mens pizzadeigen heves, bland sammen den hvite grunnsausen.

La den stå i kjøleskapet fram til bruk.

8. Når deigen er ferdighevet, skjelv ut små mini pizzaer.

9. Legg på pizzasaus, deretter kylling og spinat. Husk å klemme ut vannet av spinaten, om du bruker fryst spinat.

10. Legg på ost, og dryss over organo. Stek på 250 grader i ca. 6- 8 min.

Sever pizzaen sammen med salat og rømme.

Mums, bak pizza til helgekos.

Nyt fredagskvelden lesere,

IV.

Croque Monsieur

Hei dere,

Croque monsieur, eller parisertoast som den også kalles er et deilig varmt smørbrød som kommer fra Frankrike. Smørbrødet består av kokt skinke og ost, som stekes eller grilles i ovnen. Supergodt! Jeg laget to varianter en med soltørket og chevre, og den orginale med ost og skinke. Anbefaler å prøve ut begge to, passer godt til lunsje eller aftens.

Oppskrift 4 croque monsieur:

8 Skiver loff

4 Skiver kokt skinke

1 Spiseskjee creme fraiche

8 Soltørket tomanter delt i skiver

8 Skiver ost

60 Gram Chevreost

1. Skjær en loff i skiver

2. Fordel chevre og skivet  soltørket tomater på to skiver loff.

3. Smør creme fraiche på to skiver loff, legg to skinkebiter, og to ostebiter på hver skive.

4. Legg tilslutt en loffskive  og en osteskive over hver toast. Grill i ovnen i ca. 10-12 min.

Server sammen med et stort glass melk. Et herlig måltid!

Soltørkettomat og chevre er min favoritt, supergod!

Kommenter, eller send meg tips om det er noe dere vil jeg skal blogge om.

Love IV.

Frozen Strawberry Yoghurt

God Dag lesere,

I går prøvde jeg meg på en litt sunnere variant av iskrem. Naturell yoghurt blandet med rørt jordbærsyltetøy. En kan for eksempel bruke noras rørte syltetøy, den finner du i de fleste frysedisker, eller en kan varme opp frosne bær sammen med sukker.

Oppskrift:

4 dl Yoghurt naturell, bruk gjerne en annen smak om du foretrekker det.

2-3 dl Rørt hjemmelaget jordbærsyltetøy

0.5 dl Melis

1. Bland  jordbærsyltetøyet og yoghurten sammen i en bolle.

2. Rør godt sammen.

3. Tilsett melis og rør videre.

4. Legg isen i en boks, eller isboks. Jeg hadde iskrem i min søte cupcakeboks.

Legg i fryseren, å frys til den er ferdig. Jeg lot min stå til dagen etterpå.

Server isen i en skål, og nyt.

Frisk og godt.

Ønsker alle en fin dag videre,

IV.

Mini Omelett

Hi Guys,

Omelett passer perfekt til en bedre frokost, lunsj eller til aftensmat. Sleng sammen det du har av rester, og lag en herlig omelett. Jeg fant bacon, løk og ost i mitt kjøleskap idag.

2 Mini Omeletter:

4 egg

50 g Bacon

1 Kvart løk

1 dl Melk

2 Osteskiver

En neve hakket gressløk

Smak til med salt og pepper

1. Pisk eggene godt sammen i en bolle.

2. Smak til med salt, pepper og hakket gressløk.

3. Kutt bacon i terninger, og grovhakk løken.

4. Fres løken og baconet i mini stekepannen, før du tilsetter eggeblandingen. Jeg bruker en mini stekepanne jeg kjøpte i USA. Vet de selger lignende på Åhlens, og andre kjøkkenbutikker. Anbefaler å ha en slik i kjøkkensamlingen, slik at du kan lage perfekte runde omeletter og pannekaker.

5. Hell eggeblanding over, og ha over en 1 skive ost i biter.  Stek med stekelokk over, på svak varme( 1-2) i ca. 10 min.

Jeg serverte omeletten min på et valnøttrundstykke, sammen med salat.

mmmm.

Nyt dagene videre,

IV.

Baked cookies with strawberries

God søndag søtinger,

Cookie dough er noe av det beste jeg vet. Til dagens søndagsdessert lagde jeg bakt cookie dough sammen med pisket krem og friske norske jordbær. Yum! Dette sammen med en god kopp kaffe, er en perfekt dessert etter en god søndagsmiddag. Jeg brukte ildfaste former fra Åhlens, denne oppskriften passer til ca. 6-8 former.

Oppskrift ca. 6-8 former.

100 g smør

100 g sukker

100 g brunt sukker

200 g mel

1 stort egg

1/2 teskjee natron

1/2 tsskjee bakepulver

1 teskjee vaniljesukker

200 g valgfrie sjokoladeknapper, jeg brukte både hvit og mørk.

1. Miks smør og sukker sammen.

2. Tilsett egget.

3. Blandmel, bakepulver, natron og vaniljesukker i en egen bolle.

4. Tilsett blandingen med resten av røren og miks videre.

5. Tilsett sjokoladeknappene og miks forsiktig videre.

6. Fordel røren i formene, jeg brukte ca. 1.5 cookiescoops. Stek i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

Dekorer med friske jordbær og krem. Iskrem passer også godt til.

Smaker himmelsk, og passer ypperlig som dessert etter en bedre middag.

Disse formene er også fine til å bare servere jordbær i, sammen med litt pisket krem.

Ønsker alle en fin søndagskveld videre.

Love IV.

 

 

Blomkålsuppe i brød

Nå er blomkålsesongen i gang for fullt. Jeg bestemte meg derfor for å lage blomkålsuppe til middag igår. Er ikke mye sommervær her i Oslo for tiden. Derfor passet det perfekt med suppe :) Serverte suppen i brød, en spennende og smakfull vri :)

Blomkålsuppe 2 porsjoner:
1 Blomkålhode
1 Purreløk
1-2 Revet hvitløkfedd
1 Spiseskjee olje
6 dl vann
1 Kylling/grønnsakbuljongterning
100 g Bacontrerninger
1 rundstykke. Åpent bakeri sin landbrødrundstykker er veldig gode.
Blomkål og Brokkolibuktter til pynt
Smak til med salt, pepper og timian. Bruk gjerne andre krydder om du foretrekker det.

1. Kutt og rens blomkålhode og purreløken i biter.

2. Fres blomkålen, purreløken, revet hvitløk i en dyp panne( jeg brukte en wokpanne) sammen med litt olje.

3. Tilsett vannet sammen med buljongterningen, og kok blomkålen mør. Tar ca. 15 min

4. Bruk en blender til å mose blomkålblandingen til en kremet konsistens. En stavmikser fungere fint også.

5. Smak til med salt, pepper og timian.

6. Kutt bacon i terninger, og fres i pannen sammen med brokkoli og blomkålbuktter.

7. Mens jeg stekte baconet, gjorde jeg klart rundtsykket.

8. Skjær av toppen av rundstykket, og ta ut alt brød inni.

Server suppen i brødet. Pynt med brokkoli og blomkålbuketter. Jeg drysset over litt fersk gressløk også. Super godt :)

Passer perfekt som en bedre kveldsmat på kalde kvelder.  yummy!

Love Ingrid Victoria.

Rocky Road Brownie

God onsdag lesere,

Noe av det beste jeg vet er brownies, ingenting smaker bedre enn kake full av deilig sjokolade. Denne kakeoppskriften er fra USA selvfølgelig, en kake jeg ofte spiste da jeg bodde i Boston. Brownien inneholder mini marshmallows, valnøtter og chocolatechips. Yummy! Jeg halverte denne oppskrifen siden jeg laget den i 2 mini brødformer. Om du vil dobleroppskriften baker du den i en 18x26 cm panne. Oppskriften kan også bakes i små mini former som f.eks cupcakesformer :)

Oppskrift:

115 g smør

150 g chocolatechips

1 ts vaniljesukker

100 g sukker

100 g brunt sukker

2 egg

120 g hvetemel

100 g valnøtter

Topping:

100 g rosa og hvite marshmallows bites

30 g hakket valnøtter

30 g sjokoladeknapper

1. Smelt sjokoladen og smøret sammen på lav varme.

2. Bland alt godt sammen mens det smelter.

3. Tilsett sukkeret og vaniljesukker, og vips godt videre.

4. Tilsett eggene, og rør videre.

5. Sikt inn hvetemel og valnøtter, og rør godt videre til røren blir fyldig og tykk.

6. Fordel røren i formen. Jeg brukte mini brød/kake former fra Kitchen. Stek kaken på 180 g i ca. 30 min

7. Ta ut kaken, og tilsett marshmallowsknapper, hakket valnøtter og chocolateschips å stek videre i ca.10 min.( jeg glemte å ta bilde etter jeg tok sjokoladeknappene på,beklager dette)

Skjær kaken i fine firkanter å server, smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget vaniljeiskrem :)

Denne brownien er en sikkert vinner på kakebordet.

Love Ingrid Victoria.

Finn flere oppskrifter på brownie her.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits