juni 2014

Ferie

Hei dere,

Beklager fravær fra bloggen. Jeg er på ferie i Florida og storkoser meg. Kommer sterkt tilbake neste uke. Dagene går til shopping, soling, lesing, trening, bading og total avslapping. Jeg elsker USA og alt det spennede de har av matvarer og kjøkkenutstyr. Bodde selv  i Boston for fem år siden. Elsker å gå i mat og kjøkkenbutikker her nede, som den matnerden jeg er. Gleder meg masse til å blogge med nye kjøkkenutstyr, samt dele nye og spennede oppskrifter :) sjekk ut nettsiden til en av mine favoritt butikker http://www.williams-sonoma.com/. De shipper til Norge også. Masse spennende utstyr. Feriens tips fra meg.

Jeg oppdater ofte på instragram, følg meg på @foodbyvictoriaa. Jeg vil også si takk til alle nye følgere og til dere som har laget iskrem oppskriften og lagt ut på insta. Super stas :)

Håper alle har en strålende sommerferie så langt, det har jeg :)

God Sommer. Love IV.

[gallery ids="3653,3652,3648,3649,3650,3651"]

Vinner av konkurranse

Tusen takk til alle som var med på konkurransen. Skal ærlig innrømme av at jeg var litt nervøs, for at ingen ville være med. Dette var jo kjempegøy, skal gjøre på med flere konkurranser med kjøkkenutstyr og diverse favoritter hos meg :) Takk for alle fine kommentarer dere la igjen, det varmer og gir motivasjon. Vinnerer ble trukket med hjelp av random.org, og ble Emelie. Gratulerer så mye, du har mottatt en mail av meg.

Ønsker alle en herlig søndag,

Love Ingrid Victoria.

Hjemmelaget timian og hvitløkssmør

Jeg elsker reker på fersk loff . Jeg hadde venninen min på reker og da laget jeg dette gode smøret. Det tar seg ut på bordet og det smaker selvfølgelig supergodt. Jeg har en del hvitløk i. Om du elsker hvitløk tilsett mer, om ikke ta 1-2 fedd mindre. Jeg var litt vimsete på butikken, så glemte å kjøpe fersk timian. Heldigvis hadde jeg tørket hjemme. Tilsett andre urter også, som dill, koriander, gressløk ect.

Sommern er høysesong for reker, imponer gjestene med eget smør. Tenkte også å gi et lite reke tips. Jeg bruker å kjøpe frossene reker. Ha dem i kjele med iskaldt vann, litt salt og sukker. Etter 45 min er de nesten tint. Hell av vannet og la rekene renne av på avispapir. Smaker som ferske, om ikke bedre :)

Oppskrift timian og hvitløksmør: 1 rull

200 gram mykt meierismør

3 fedd hvitløk

1 neve fersk timian( kun bladene)

Litt salt og pepper

1. Ha alt i en bolle og pisk mykt. Jeg river hvitløken på et rivjern.

2. Ha smøret i plastfolie og rull til en pølse.

Dette er også en fin vertinnegave å gi bort. Bruk da cellofan og et fint bånd.

Enkelt og elegant. Veldig fint på bordet. Er ikke mer enn det som skal til.

Smøret passer til alt. Enten det er en god biff eller toast til frokost.

God lørdag,

IV.

Konkurranse - Vinn ispinneformer

Hei dere,

Kjører i gang med bloggens første konkurranse. Hurra! Nå som sommeren har kommet for fullt. Tenkte jeg å gi en av dere 1 sett med iskremformer fra Nicolas Vahe. Dette er mine favorittisformer. Du får med 6 plastformer og 100 trepinner.

Her kan du lage masse god hjemmelaget is :) Del bloggen med venner. Legg igjen en kommentar med ditt navn. Vinneren trekkes søndag :) Legger ved noen bilder av is laget med disse fine formene.

Love IV.

Kaffeispinner dyppet i sjokolade.

Jeg har blitt hektet på denne måten å lage iskrem på. Raskt, enkelt og smakskombinasjonene er uendelig. Dagens ispinner er kaffeis dyppet i sjokolade med knust daim. En skikkelig fest i munnen. Dypp gjerne i noe annet, som krokran, knust oreo, sjokoladebiter ect. Laget denne røren før jeg la meg igår. Perfekt til dagen etterpå. Neste runde skal jeg lage med bær. Gled dere! :)

Oppskrift kaffeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
2 spiseskjeer kaffe/espressopulver. Eller brukt sjokoladepulver om du ikke liker kaffesmaken.
200 gram smeltet sjokolade
2 pakker knust daime

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som når du pisker eggehviter til marengs i ca. 10 minutter.
2. Ha halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle. Ha resten i en boks med lokk. Frys i 6 timer eller overnatten.
3. Ferdige kaffeispinner.

4. Jeg hadde daimen i en blender slik at den ble helt knust. Er også godt å dypp isen i karameliserte nøtter, sjokoladepulver, oreobiter. mmm.

5. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp nesten hele ispinnen i sjokolade. Jeg brukte en slikkepott til å dra av litt sjokolade, slik at det ikke blir for tykt lag. Rull deretter isen i daim. Her må du jobbe fort. Sjokoladen stivner nesten med engang den kommer på isen.

Yummy!!

Nyt med engang, eller legg i frysen til gjester kommer.

Lover deg at disse faller i smak. En kombinasjon av noe det beste jeg vet om :)

Nå kan sommeren nytes for fullt.

Nyt onsdagen :)

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget vanilje ispinner

Jeg har hatt en herlig pinsehelg med fri og familebursdag. Elsker når hele storfamilien er samlet. En god anledning til å lage masse god mat. Is er selvsagt noe som måtte serveres. Med små kusiner og søstre, er det stas med hjemmelaget is.

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift på en av mine favoritt matblogger www.matpaabordet.no. Isen lages på rundt 10 minutter. Her slipper du å røre eller å bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker å lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strøssel eller sjokolade. En hit hos både små og store :)

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og pisk til en kremet konsistens.

2. Fløyelskrem.

3. Jeg hadde halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle.

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 3-4timer.

Ha over litt fargerikt strøssel på isen. Barna elsker dette.

3 glade kusiner som elsker is :)

 

Mammas mandelbunn

Mandelbunn er utrolig lett å lage, og den er glutenfri. Mammas mandelbunn har været en gjenganger i familiebesøkene opp gjennom årene. Jeg synes det er så flott å kunne føre oppskrifter videre. Gleder meg selv til å få egne barn, som skal få bake videre på mine oppskrifter.

Denne bunnen er nesten kransekakeaktig. Toppet med krem/vaniljekrem med friske bær, er den perfekt til sommern. Ha gjerne på sjokolade og annet godt. Er jo ingenting som slår norske jordbær. Eller hur? Topp med dine favoritter :) Mandelbunn kan lages på forhånd og fryses ned. Alltid kjekt å ha liggende om det kommer gjester :)

Oppskrift mandelbunn:
200 gram Mandelmel
200 gram Sukker
2 Egg
1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:
2 dl Pisket kremfløte
1 dl hjemmelaget vaniljekrem
Bær, brukte en blanding av jordbær.bringebær, moreller og blåbær.

1. Bland alt i en bolle. Jeg rørte for hånden med en sleiv. Du kan også bruke en mikser.

2. Ha i en smurt form. Jeg brukte en 20 cm form. Bruk gjerne en 24 cm form. Press ned med hendene eller en palett.

3. Stek på stek på 150 grader i 30 min.

4. Avkjøl på rist. Imellomtiden kan du piske kremen. Jeg hadde i litt vaniljekrem for en tykkere vaniljekrem. Utrolig godt. Passer fint for de som ikke er så glad i bare krem.

5. Ha på krem og bær. Jeg brukte en blandig av moreller, jordbær, bringebær og blåbær.

Pynt med sitronmelis og et lite dryss melis for prikken over ien.

En enkel og frisk kake å servere. Perfekt nå om sommern, når vi har så masse gode bær.

Ønsker alle en fantastisk start på uken. Make the best of it!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits