juni 2014

Ferie

Hei dere,

Beklager fravr fra bloggen. Jeg er p ferie i Florida og storkoser meg. Kommer sterkt tilbake neste uke. Dagene gr til shopping, soling, lesing, trening, bading og total avslapping. Jeg elsker USA og alt det spennede de har av matvarer og kjkkenutstyr. Bodde selv i Boston for fem r siden. Elsker g i mat og kjkkenbutikker her nede, som den matnerden jeg er. Gleder meg masse til blogge med nye kjkkenutstyr, samt dele nye og spennede oppskrifter :) sjekk ut nettsiden til en av mine favoritt butikkerhttp://www.williams-sonoma.com/. De shipper til Norge ogs. Masse spennende utstyr. Feriens tips fra meg.

Jeg oppdater ofte p instragram, flg meg p @foodbyvictoriaa. Jeg vil ogs si takk til alle nye flgere og til dere som har laget iskrem oppskriften og lagt ut p insta. Super stas :)

Hper alle har en strlende sommerferie s langt, det har jeg :)

God Sommer. Love IV.

[gallery ids="3653,3652,3648,3649,3650,3651"]

Vinner av konkurranse

Tusen takk til alle som var med p konkurransen. Skal rlig innrmme av at jeg var litt nervs, for at ingen ville vre med. Dette var jo kjempegy, skal gjre p med flere konkurranser med kjkkenutstyr og diverse favoritter hos meg :) Takk for alle fine kommentarer dere la igjen, det varmer og gir motivasjon. Vinnerer ble trukket med hjelp av random.org, og ble Emelie. Gratulerer s mye, du har mottatt en mail av meg.

nsker alle en herlig sndag,

Love Ingrid Victoria.

Hjemmelaget timian og hvitlkssmr

Jeg elsker reker p fersk loff . Jeg hadde venninen min p reker og da laget jeg dette gode smret. Det tar seg ut p bordet og det smaker selvflgelig supergodt.Jeg har en del hvitlk i. Om du elsker hvitlk tilsett mer, om ikke ta 1-2 fedd mindre. Jeg var litt vimsete p butikken, s glemte kjpe fersk timian. Heldigvis hadde jeg trket hjemme. Tilsett andre urter ogs, som dill, koriander, gresslk ect.

Sommern er hysesong for reker, imponer gjestene med eget smr. Tenkte ogs gi et lite reke tips. Jeg bruker kjpe frossene reker. Ha dem i kjele med iskaldt vann, litt salt og sukker. Etter 45 min er de nesten tint. Hell av vannet og la rekene renne av p avispapir. Smaker som ferske, om ikke bedre :)

Oppskrift timian og hvitlksmr: 1 rull

200 gram mykt meierismr

3 fedd hvitlk

1 neve fersk timian( kun bladene)

Litt salt og pepper

1.Ha alt i en bolle og pisk mykt. Jeg river hvitlken p et rivjern.

2. Ha smret i plastfolie og rull til en plse.

Dette er ogs en fin vertinnegave gi bort. Bruk da cellofan og et fint bnd.

Enkelt og elegant. Veldig fint p bordet. Er ikke mer enn det som skal til.

Smret passer til alt. Enten det er en god biff eller toast til frokost.

God lrdag,

IV.

Konkurranse - Vinn ispinneformer

Hei dere,

Kjrer i gang med bloggens frste konkurranse. Hurra! N som sommeren har kommet for fullt. Tenkte jeg gi en av dere 1 sett med iskremformer fra Nicolas Vahe. Dette er mine favorittisformer. Du fr med 6 plastformer og 100 trepinner.

Her kan du lage masse god hjemmelaget is :) Del bloggen med venner. Legg igjen en kommentar med ditt navn. Vinneren trekkes sndag :) Legger ved noen bilder av is laget med disse fine formene.

Love IV.

Kaffeispinner dyppet i sjokolade.

Jeg har blitt hektet p denne mten lage iskrem p. Raskt, enkelt og smakskombinasjonene er uendelig. Dagens ispinner er kaffeis dyppet i sjokolade med knust daim. En skikkelig fest i munnen. Dypp gjerne i noe annet, som krokran, knust oreo, sjokoladebiter ect. Laget denne rren fr jeg la meg igr. Perfekt til dagen etterp. Neste runde skal jeg lage med br. Gled dere! :)

Oppskrift kaffeiskrem:
6 dl kremflte
1 boks stet kondensert melk(fes kjpt p internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
2 spiseskjeer kaffe/espressopulver. Eller brukt sjokoladepulver om du ikke liker kaffesmaken.
200 gram smeltet sjokolade
2 pakker knust daime

1.Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som nr du pisker eggehviter til marengs i ca. 10 minutter.
2. Hahalvparten av rren i en sprytepose og spytet formene fulle. Ha resten i en boks med lokk. Frys i 6 timer eller overnatten.
3. Ferdige kaffeispinner.

4. Jeg hadde daimen i en blender slik at den ble helt knust. Er ogs godt dypp isen i karameliserte ntter, sjokoladepulver, oreobiter. mmm.

5. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp nesten hele ispinnen i sjokolade. Jeg brukte en slikkepott til dra av litt sjokolade, slik at det ikke blir for tykt lag. Rull deretter isen i daim. Her m du jobbe fort. Sjokoladen stivner nesten med engang den kommer p isen.

Yummy!!

Nyt med engang, eller legg i frysen til gjester kommer.

Lover deg at disse faller i smak. En kombinasjon av noe det beste jeg vet om :)

N kan sommeren nytes for fullt.

Nyt onsdagen :)

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget vanilje ispinner

Jeg har hatt en herlig pinsehelg med fri og familebursdag. Elsker nr hele storfamilien er samlet. En god anledning til lage masse god mat. Is er selvsagt noe som mtte serveres. Med sm kusiner og sstre, er det stas med hjemmelaget is.

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift p en av mine favoritt matbloggerwww.matpaabordet.no. Isen lages p rundt 10 minutter. Her slipper du rre eller bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strssel eller sjokolade. En hit hos bde sm og store :)

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremflte
1 boks stet kondensert melk(fes kjpt p internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og pisk til en kremet konsistens.

2. Flyelskrem.

3. Jeg hadde halvparten av rren i en sprytepose og spytet formene fulle.

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 3-4timer.

Ha over litt fargerikt strssel p isen. Barna elsker dette.

3 glade kusiner som elsker is :)

Mammas mandelbunn

Mandelbunn er utrolig lett lage, og den er glutenfri. Mammas mandelbunn har vret en gjenganger i familiebeskene opp gjennom rene. Jeg synes det er s flott kunne fre oppskrifter videre. Gleder meg selv til f egne barn, som skal f bake videre p mine oppskrifter.

Denne bunnen er nesten kransekakeaktig. Toppet med krem/vaniljekrem med friske br, er den perfekt til sommern. Ha gjerne psjokolade og annet godt. Er jo ingenting som slr norske jordbr. Eller hur? Topp med dine favoritter :) Mandelbunn kan lages p forhnd og fryses ned. Alltid kjekt ha liggende om det kommer gjester :)

Oppskrift mandelbunn:
200 gram Mandelmel
200 gram Sukker
2 Egg
1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:
2 dl Pisket kremflte
1 dl hjemmelaget vaniljekrem
Br, brukte en blanding av jordbr.bringebr, moreller og blbr.

1. Bland alt i en bolle. Jeg rrte for hnden med en sleiv. Du kan ogs bruke en mikser.

2. Ha i en smurt form. Jeg brukte en 20 cm form. Bruk gjerne en 24 cm form. Press ned med hendene eller en palett.

3. Stek pstek p 150 grader i 30 min.

4. Avkjl p rist. Imellomtiden kan du piske kremen. Jeg hadde i litt vaniljekrem for en tykkere vaniljekrem. Utrolig godt. Passer fint for de som ikke er s glad i bare krem.

5. Ha p krem og br. Jeg brukte en blandig av moreller, jordbr, bringebr og blbr.

Pynt med sitronmelis og et lite dryss melis for prikken over ien.

En enkel og frisk kake servere. Perfekt n om sommern, nr vi har s masse gode br.

nsker alle en fantastisk start p uken. Make the best of it!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits