juni 2013

Sjokoladekake med jordbærmousse

Da mamma hadde sin 50 års dag forrige helg, fikk jeg i oppgave å lage en enkel sjokoladekake som alle vil like. Jeg laget dermed Manuela sin " Devils food cake", saftig sjokoladekakebunner, med frisk jordbærmousse som fyll. Dette er en saftig og god sjokoladekake som faller i god smak hos alle :) Pynt med friske bær fra hagen.

Sjokoladekakebunn til to 20 cm former:
30 gram mørk sjokolade
65 gram kakaopulver
2 1/4 dl kokende vann
2 store egg, romtemperert
2 store eggplommer
1/2 dl rømme
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
225 gram mykt smør
215 gram mel
2 spiseskjeer maisenna
325 gram lyst sukker
1 ts natron

Forvarm stekeovnen til 175 grader

1. Bland sjokoladen, kakaopulver og kokende vann i en bolle. Rør godt sammen, og sett blandingen i kjøleskapet i minst 20 min.

2. Rør eggeplommer, rømme og vaniljesukker sammen i en bolle. Sett tilside.

3. Bland smør, sukker, maisenna, mel, natron og salt i en tredje bolle. Miks med en mikser.

Tilsett  eggeplomblandingen og bland godt. Deretter tilsetter du eggene, et og gangen og rør til den blir en luftig røre.

Bland inn sjokoladeblandingen tilslutt.

Ha røren i to 20 cm former. Ha bakepapir i kantene. Stek i 30-40 minutter.

Fine sjokoladebunner ferdigstekt.

La dem avkjøle litt i formene, før du legger dem på rist.

Jordbærmousse

350 gram jordbær

2 gelantinplater

2 dl kremfløte pisket

50 gram sukker

1. Bløtlegg gelantinen i kaldt vann.

2. Bland jordbær og sukker sammen, og varm på lav varme i en kassarolle.

3. Press deretter jordbærene gjennom en sil, slik at du får jordbærpure. Varm opp puren, og ta av platen. Tilsett gelantinen og rør til den har smeltet.

4.Sett i kjøleskapet og la den avkjøle.

5. Bland deretter med ferdigpisket krem.

Sett i kjøleskapet til den er blitt kaldt ca. 1-2 time.

Når moussen er klar, ha en kakebunn på bakepapir, og bre ut moussen med en palett. Du kan fint bruke en slikkepott også.

Ha over den andre kakebunnen. Du kan nesten ikke unngå å få litt mousse på selve sjokoladebunnen, men det går fint. Sjokoladekremen kommer til å dekke flekkene etterpå.

Ligner på en stor Oreo Cookie. YUM! Sett den i kjøleskapet.

Sjokolade ganache: Her gikk det litt fort i svingene, så jeg glemte å ta bilde!

300 gram mørk sjokolade, bruk en av god kvalitet.

300 gram fløte

1. Varm opp fløten, og ha den over sjokoladen. Miks med en stavmikser, slik at du får en glatt og fin konsistens. Her kan du velge å ha over ganachen med engang, eller å sette den kaldt i 1-2 timer. Deretter kan du piske den opp, å smøre den ut som en krem. Pass på å ikke piske for mye, da blir det smør.

Smør ut kremen med en palett. Du kan også bruke en sprøytepose og lage blomster. Jeg pyntet kaken med jordbær og blåbær. Godt og enkelt.

Håper det smaker,

IV.

Blåbær og hvitsjokolade muffins

Fredagmorgen laget jeg disse blåbærmuffinsene. Når det er helg liker jeg å lage noe ekstra godt til frokosten med familien. Disse muffinsene tar ikke lang tid å lage. Hvitsjokolade og blåbær smaker også fortreffelig sammen :) Oppskriften kan fint lages med andre bær som jordbær, rips eller bringebær. Er jo så mye gode bær i butikkene nå :)

Blåbær muffins ca. 12 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
150 gram blåbær
50 gram hvitesjokoladeknapper

Sett ovnen på 200 grader.

1. Miks smør og sukker mykt sammen.

2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn i røren. Tilsett melken.

4. Ha i blåbær og hvitsjokolade. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå. Supergod røre, må bare smake.

Jeg kjøpte disse fine papirformene på Clas Ohlson for 19 kr.

Fyll formene med røre ca.1.5 scoop med røre. Stek i ovnen i ca. 15 min. 

Jeg synes disse smaker best med et glass melk og kaffe. mmm. Muffins er også supre å fryse ned, slik at du har et lager om det kommer gjester, eller om du skal ut på tur :)

Lykke er god mat!!

Ønsker alle en super søndag i finværet

IV.

Nestle toll house cookies

Da er jeg endelig hjemme i Bergen hos familien. Mamma fyller 50 år denne helgen, så jeg og alle mine søstre er på plass for å feire. Kommer en supergode sjokoladekake oppskrift iløpet av helgen også. I dag bakte jeg deilige chocolatechip cookies. Da jeg var i Boston i mai, hamstret jeg med meg masse nestle chocolatechips. Yum! Jeg hadde en koffert med mat/baketing og en med treningstøy/klær med meg hjem. Er alltid gøy å kjøpe bakeutstyr i USA + det er MYE billigere!! :) Uansett, ingenting er bedre en en nybakt cookie med et glass melk, noe av det beste jeg kan få :) mmmm

Nestle tool house cookies:

315 gram mel

1 teskje natron

1 teeskje salt

220 gram mykt smør

150 gram sukker

150 gram brunt sukker

1 teskjee vanilje extract/vaniljesukker

2 store egg

350 gram semi-sweet nestle chocolate morsels/sjokoladeknapper

1. Sett oven på 190 grader.

2. Miks sukker, smør og vaniljesukker godt sammen.

3. Tilsett et  egg om gangen og miks til det er godt blandet. Vend inn vanilje extract. Bruk slikkepott i kantene når du mikser, slik at all deigen blir mikset.

4. Bland mel, bakepulver, salt og natron i en egen bolle. Vend blandingen inn i røren.

5. Tilsett sjokoladeknappene, og rør med en slikkepott.

YUM! er ikke cookie dough noe av det beste i verden? er er det også mulig å forme små kuler(la dem stivne i fryseren først), å blande sammen med vaniljeiskrem. Blir det cookie dough ice cream :)

6. Bruk en iskremskje(fåes kjøpt på Clas Ohlson/kjøkkenbutikker) og lag en scoop av røren. Denne er perfekt å bruke, for cookisene blir ca. like store.

Stek i 9- 11 minutter, til de er gull brune.

Server gjerne med et glass iskaldt melk. Noe av det beste synes jeg.

Er superkoselig å pakke inn cookies i cellofanposer med klistremerker. Disse " homemade" klistremerkene er fra Wilton. Prikken over ién.

Håper det smaker,

IV.

Sitronterte

Forrige uke laget jeg denne supergode sitronterten, eller tarte citron som det heter på fransk. Dette er en av mine favoritter. God og syrlig terte, toppet med brent marengs. Den perfekte dessert, etter en god middag :) Jeg har laget oppskriften til Pascal, fra hans kokebok. Elsker denne boken, nå er den på tilbud til 199 kr på Tanum. Verd å ha i kokeboksamlingen!! Jeg laget flere mindre sitronpaier, kan fint lage en stor pai også(23 cm). Tertedeigen varer lenge om du oppbevarer den i kjøleskapet. Fint å ha tilgjenglig nå som det er masse gode bær og rabarbra å plukke :)

Mørdeig - paiform 23 cm.
250 gram hvetemel
125 gram melis
5 gram maldonsalt
100 gram mandelmel
125 usaltet smør
2 egg

1.Bland hvetemel, melis, salt,  mandelmel og smør i en bolle, til det blir smuldrete. Vend deretterr inn eggeplommene.

2. Ha deigen i plast, og sett i kjøleskapet, helst over natten. Det er lurt å lage deigen kvelden før. Om du ikke har tid, kan du legge den i fryseren i ca. 30 min.

3. Kjevl deigen ut i 2 mm tykkelse. Pass på å ha godt med mel, når du kjevler ut, slik at deigen ikke setter seg fast. Ha deigen over paiform. La den hvile ca. 1 time i kjøeskapet.

4Sett ovnen på 180 grader. Prikk mange små hull med en gaffel, eller ha aluminiumsfolie over med tørkede erter. Stek i oven i ca. 20-25 min, til deigen er godt stekt. Avkjøl deretter.

Sitronkrem:
4 egg
Skall fra to sitroner
160 gram sitronsaft
200 gram sukker
135 gram smør

 

1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 - 2 min i en kasserolle. Rør godt. Avkjøl blandingen til ca 35-40 grader. Tilsett deretter smøret. Bruk en mikser for å sitronkremen glatt og fin. Legg på sitronkrem, og ha terten i frysen til kremen er stivfrossen. Jeg bruker å lage dobbelt opp med sitronkrem, og ha på glass. Kjempegodt å ha over friske bær, eller gi bort som vertinnegave :) Elsker den friske og syrlige smaken!

Marengs:
3 eggehviter
200 gram sukker

1. Pisk sukker og eggehviter i en bolle over vannbad, til den når 50 grader(bruk sukkertermometer, eller kjenn med fingeren, skal akkurat ikke brenne deg)
2.Ta bollen av, og pisk med mikser til romtemperatur.

3. Dypp terten ned i marengs. Bruk en spatula å lag en glatt overflate. Dypp terten i marengens en gang til, å lag fin topp. Du kan også bruke en sprøytepose. Brenn deretter med brenner( 199 kr på Clas Ohlson), eller på grill i ovnen. Til marengsen får en gylden farge.

Jeg drysset litt melis over som pynt. Er også fint å pynte med sitronskiver.

Ha sitronterten i kjøleskapet fram til servering.

En " fest i munnen" som Pascal sier. Denne må dere lage :) yummy!!

Jordbær i brent marengs

Hei,

Etter å ha lest på godt.no om jordbær i brent marengs, måtte jeg prøve det selv. Supergodt, og definitvit en hit hos barna :) Jeg kjøpte nettopp en liten gassbrenner på Clas Olson for 199 kr, et must å ha hjemme på kjøkkenet :)

Jordbær i brent marengs:

1o stk jordbær

130 gram sukker

2 eggehviter

1. Pisk sammen sukker og eggehviter i en glassbolle over vannbad.

2. Pisk til den når 60 grader. Ta deretter bollen av kjelen, og pisk med en håndmikser til marengsen er tykk. Du skal kunne løfte bollen opp-ned, og bollen skal være romtemperatur.

3. Ha marengsen i en sprøytepose med tipp, og sprøyt rundt jordbærene. Bruk deretter brenner og brenn marengsen gylden. Jeg hadde jordbærene på trepinner.

Disse jordbærene er supersøte, og fine til å server på grillfest i sommer :) Smaker som grillet marshmallows. Prøv dem!!

Legg gjerne igjen en kommentar :)

God helg,

Love IV.

Kylling fylt med urter og bacon

I dag tenkte jeg å dele en ny kylling favoritt hos meg. Kyllingfilet fylt med urtekremost, timian, hvitløk med bacon surret rundt. Kylling blir utrolig saftig! Denne kylling passer perfekt på grillen, eller skjært opp i biter med en frisk salat. Jeg laget også ovnsbakte amandine poteter og squash. Et lite tips, jeg liker å kjøpe amandin poteter i løsvekt på grønnsaksmarkeder, da kan du plukke de aller minste potene. De jeg liker best!

Kylling fylt med urter og bacon( beregn en kyllingfilet på hver person, er kyllingfileten stor, kan den deles på to)
Kyllingfilet
Urtekremost eller muggost
Bacon i strimler
Amandine poteter, squash og vårløk
Hvitløk, Timian, salt, pepper og koriander.( bruk gjerne andre urter også)

1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær potene og squash i tynne skiver. Ha det på bakepapir, og dryss over timian, salt, pepper og olivenolje. Bak i ovnen til dem er gyldende.

2. Slå kyllingfilten flat med en kjøtthammer. Legg urtekremost på midten, ha over revet hvitløk, timian, salt og pepper. Det er også godt å fylle kyllingen med brie, eller blåmuggost. Velg din favoritt. Rull deretter sammen kyllingfileten, og bind sammen med baconstrimler.

3. Stek kyllingen gylden på begge sider i en stekepanne, før du setter den i ovnen.

Ha kylling i en ildfastform. Jeg la kyllingen på en eng av finhakket vårløk og charlottløk. Stek sammen med potene i ca. 20 min, til den er helt gjennomstekt. Husk å snu underveis.

Jeg liker å steke potene ekstra lenge, så de blir crispy.

Serverte kylling med salat. Et herlig middagsmåltid :)

Vi blogges,

IV.

Speltlompe pizza, verdens raskeste hverdagspizza

Hei alle sammen,

Nå har jeg endelig fått nytt kamera og linse :) Hurra! Nå blir det mange fine og bedre bilder/blogg framover. Goodbye iphone pictures! Litt flaut å se nedover bloggen merker jeg, men men! Nå er det nye og bedre tider.

Titter innom for å dele dagens middagstips med dere. De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg elsker speltlompe pizza. Må være verdens raskeste pizza å smelle sammen, og den er også ganske så sunn. Kan dermed nytes med god samvittighet. Pizzaen kan toppes med ditt favoritt tilbehør :) Idag laget jeg med mager svinekjøttdeig.

Speltlompe pizza:

Speltlomper

Tomatpure

Ketchup

Mager svinekjøttdeig

Vårløk og cherrytomater

Ost

Hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper

1. Jeg bruker å lage en rask tomatsaus/pure, hvor jeg mikser sammen tomatpure, ketchup, olivenolje, salt, pepper, timian og masse hvitløk. Elsker hvitløk! Miks alt godt sammen.

2. Finhakk vårløk og cherrytomater.

3. Sett ovnen på 220 grader. Legg speltlompene på stekebrett, smør utover tomatpuren og legg på fyllet. Topp med ost og timian/organo. Stek på nederste rille i ca. 10 min. 

Server med frisk salat og kesam/rømme. Jeg har fått en ny favoritt salat. Feldsalat. Den smaker så godt, og så er den så fin å se på.

Supergodt! Herlig middag å nyte i en travel hverdag. Lages på max 30 min. Hjemmelaget middag er det beste som finnes, eller hva? :)

Vi blogges,

Love IV.

Eltefri spelt pizza

God lørdagsmorgen,

Tenkte å dele enda en pizza oppskrift med dere.Etter sist pizza jeg lage eltefritt, har jeg blitt hektet. I går prøvde jeg meg på oppskriften med speltmel. Litt sunnere og smakte supergodt. Jeg toppet min pizza med mine favoritt topping chorizo, spinat, hvitløk og vårløk. Herlige smaker.

Eltefri spelt pizza - 3 porsjonspizzaer.

400 g speltmel

1/2 teskjeer  tørrgjær

2 teskjeer salt

3 dl vann

1. Rør sammen det tørre først.

2.  Bland deretter inn vannet. Jeg bruker å røe med en slikkepott. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

3. Etter 10 timer, eller mer. Ser pizzadeigen slik ut. Masse bobler, og den er luftig og fin.

4. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Ha speltmel på et bakepapir, og hell deigen ut av bollen. Deigen er som sagt veldig klissete.. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Dette kan du gjøre i luften, strekke den ut. Det er bare å øve seg, jeg merker jeg har fått litt bedre teknikk siden sist gang jeg laget.  Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

5. Når pizzastein er ferdig varmet, ta den ut av ovnen og bre deigen over. Ha over fyllet du ønsker å bruke. Jeg hadde finhakket vårløk, chorizo, spinat, mozzarella og en frisk tomatsaus.

Denne tomatsausen rørte jeg fort sammen. Jeg hadde 3 store spiseskjeer tomatpure, 1 spiseskjee ketchup, frisk koriander og timian, masse hvitløk, salt og pepper og en dæsj olivenolje.

Stek på 250 grader i ca. 10 min. 

Server med en god hvitløksdressing og frisk salat.

God helg,

IV.

 

 

 

 

hits