juni 2012

Cupcakes

Hei dere,

I dag har jeg bakt cupcakes til en bestilling! Oppskrift og angående bestilling hos meg kommer imorgen.

Ønsker alle en super dag!

LOVE

Yummy, vanilla chocolate cupcakes.

Finn oppskrifter på cupcakes her.

Ost og skinke sandwich

God Lørdag dere,

Dagen starter tidlig for min del i dag. Begynner på jobb kl.06:30 på bakeriet. I går laget jeg ost og skinke sandwich til lunsj. Var i Sverige tidligere denne uken, hvor jeg kjøpte skinkebiff. Denne sandwichen er god som lunsj, eller middag med f.eks potetbåter. Supergodt! :)

Oppskrift 1 sandwich:

50 g skinkebiff

2 strimler bacon

3 skiver agurk

1 skive ost

3 skiver tomat

2 blader hjertesalat

majones eller aioli til dresseing

1. Skjær brødet i to, jeg liker å varme det i ovnen, mens jeg steker kjøttet sammen med krydder.

2. Skjær agurk og tomatskiver. Dekorer sandwichen med grønnsakene, skinke og bacon.

Server sammen med et kaldt glass pepsi max.

Vil også gratulere verdens beste mamma med 49 år idag! :) love you!

Ønsker alle en flott lørdag videre! god helg

Love Ingrid Victoria.

Chocolatechip pancakes

Hei dere,

I dag ble det pancakeday friday. Deilige amerikanske pannekaker med chocolatechips, min absolutte favorittfrokost! Jeg bruker en mini stekepanne jeg kjøpte i USA, men vet de selger lignedne på Åhlens  http://www.ahlens.no/kjokken/kjeler-og-mat/stekpanna-mini-id-2224f67d3a43470bba4f79e8f1d536b9.html. Super søte, og pannekakene blir like runde og fine.

Pannekaker ca. 4-6 mini

120 g mel

2 spiseskjeer sukker

1 ts bakepulver

1 egg

1 dl mel

65 g smør

50 g chocolatechips

1. Pisk egg og sukker godt sammen.

2. Rør mel og bakepulver sammen i en bolle/litermål

3. Tilsett melet sammen med melk, og pisk videre.

4. Tilsett smeltet smøret, og rør alt godt sammen.

4. Tilsett chocolatechips tilslutt og rør sammen med en slikkepott.

5. Stek gylne i stekepanne. Bruker ca. 1 stor spiseskje i stekepannen.

I dag serverte jeg sammen med Hershey´s sjokoladesirup og ferskepresset juice.

Perfekt til en bedre frokost i helgen :)

Finn flere oppskrifter på pannekaker her.

Gresskarsuppe

Hei fine lesere,

Gresskar hører ikke bare halloween til, derfor laget jeg gresskarsuppe til middag i går. Veldig god suppe, og den tar ikke lang tid å lage i en travel hverdag. Suppen smaker fortreffelig sammen med deilig brød, som f.eks lyst surdeigsbrød fra Åpent Baker som jeg brukte til tilbehør idag :)

Gresskarsuppe 2 store porsjoner:

1 kg gresskar

1 liter vann

1-2 kyllingbuljongterninger

Smak til med krydder, jeg brukte salt, pepper, muskat, chili og timian.

1. Rens gresskaret for frø og skrell av skallet. (Gjøres på samme måte som med melon o.l)

2. Kutt gresskarkjøttet i biter.

3. Kok det mørt i buljonvannet i ca. 15-20 min.

4. Bruk en stavmikser eller blender til å mose gresskarkjøttet. Smak til med krydder etter behov :)

5. Serveres sammen med deilig brød.

Håper det smaker!

Love IV.

Grove blåbærmuffins

God Onsdag,

I dag skal jeg friste dere med noen deilige blåbærmuffins. Disse er bakt på halvparten grovt mel, perfekt som et mellommåltid, eller til etter trening :) Brukte store amerikanske blåbær. Friskt!

Oppskrift ca. 4 store blåbærmuffins
50 g romtempertert smør
0.5 dl sukker
1 egg
1 dl sammalthvete
0.5 dl hvetemel
1 dl ekstra lett melk/skummet melk
0.5 ts bakepulver
0.5 ts vaniljesukker

1. Miks smør og sukker fluffy sammen.

2. Tilsett egget, og miks godt videre.

3. Bland hvetemel, sammalthvete, bakepulver, og vaniljesukker godt i en bolle. Bruk en sil, og vend det forsiktig i røren.

4. Miks videre sammen med melken.

5. Tilsett blåbærene, og rør forsiktig med en slikkepott, slik at ikke røren blir blå.

6. Jeg bruker en cookie scoop til å lage kuler med røren. Brukte ca.1.5 kule i hver form. Stek muffinsene på 200 grader i ca. 15-20 min. Til de er gjennomstekt, steketid variere fra hvilken ovn du har.

Jeg pleier å drysse litt melis over, for pyntes skyld når jeg ikke lager frosting.

Smaker godt sammen med vaniljekesam. Bon appetit!

Blogges imorgen,

Ingrid Victoria.

Finn flere oppskrifter på muffins her.

Kylling i spinat og asparges

Hei dere,

I dag laget jeg en veldig enkel og sunn middag. Dette er en av mine raske favorittretter! Brukte frossene grønnsaker, greit å ha liggende når det bare er 10 kr pakken. Billig studentmat!! Ellers er det godt å bruke rå grønnsaker :)

Oppskrift 1 person:

100 g kyllingfilet i terninger

130 g frossen spinat

130 g asparges

Salt og pepper etter behov.

1. Stekt alt sammen i en wok panne. Bruk gjerne mer grønnsaker, eller pasta om du foretrekker det.

Serverte sammen med pinkjerner. Super godt!

Ha en fin dag videre, det skal iallefall jeg :)  Lillesøsteren min kommer på besøk fra Bergen. Bestevenn tid!

Cheers, IV.

Iskrem med sjokolade

Hei dere,

Nå i helgen laget jeg hjemmelaget iskrem med min favorittsmak: appelsin og krokran sjokolade. Dette er en enkel og god oppskrift, og det tar ikke lang tid før isen er ferdig. Denne oppskriften gir 1 liter yummy ice cream.

Oppskrift:

2 eggeplommer

1 helt egg

125 g melis

3 dl fløte

1 ss vaniljesukker

200 g appelsin og krokan sjokolade

1. Stivpisk kremfløten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Hakk sjokoladen i biter.

4. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle eller boks.

5. Sett i frys, rør etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Jeg kjøpte disse søte skålene på Traktøren for 39 kr stk. Merket er IB Laurens.

Pyntet med litt sjokoladesaus. Delicious!

Happy monday!

Ingrid Victoria.

Cookies with white chocolate and macadamia nuts

God lørdag lesere,

I dag skal jeg friste dere med deilig cookies. Jeg elsker hvit sjokolade, og laget dermed disse cookiesene med macadamia nøtter. Nøttene ble kjøpt på marked i gamlebyen i Jerusalem. Fun! Elsker å være på marked i utlandet å kjøpe deilig krydder, nøtter og andre bakevarer. Jeg pleier også å kjøpe masse kjøkkenutstyr i utlandet. Fant masse nytt utstyr i Israel, som kommer på bloggen snart :)

Oppskrift på cookies ca 10 - 12 stk.

1 dl brunt sukker

1 dl sukker

3 dl mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts vaniljesukker

100 g romtemperet smør

2 egg

200 g hvite sjokoladeknapper

100 g macadamia nøtter

1. Miks smøret og sukkeret godt sammen med en håndmikser, eller en kjøkkenmaskin.

2. Tilsett et egg om gangen, og miks sammen. Bruk slikkepott i kantene, slik at alt blir godt mikset sammen.

3. Bland mel, bakepulver, natron og vaniljesukker godt sammen i en bolle. Sikt blandingen inn i cookie røren.

4. Hakk nøttene i middels biter, og tilsett nøttene i røren sammen med sjokoladeknappene. Miks forsiktig videre, eller bruk slikkepotte.

5. Lag kuler med en cookiescoop. Fåes kjøpt på Clas Ohlson, eller kjøkkenbutikker.

6. Stek i ovnen på 200 grader, i 12-14 minutter.

Utmerket sammen med kald melk, eller til kaffekos :)

Enjoy!

Om du liker bloggen setter jeg stor pris på kommentarer og deling! :)

Ønsker alle en fin Lørdag!

Cheers Ingrid Victoria.

Minipizza

Hei fininger.

Nå er jeg tilbake solbrun fra ferie! Har vært herlig med strandliv i 2 uker, men deilig å komme hjem til kjøkkenet og hverdagen :)  I går laget jeg minipizza i cupcakebakeformen min fra Wilton. Supert å ha med som lunsj, eller som tilbehør til tapas. Jeg bakte disse med hvetemel og fullkornsmel slik at det skulle bli litt mer mat i dem.

Pizzadeig ca. 15-18 minipizzaer

3 ts pizzagjær (fra idun)

1 dl vann

2 dl fullkornsmel

2 dl hvetemel

1 ss olivenolje

0.5 ts salt

1. Bland ut gjæren sammen med lunket vann.

2. Tilsett mel, olivenolje, salt og bland sammen. Når jeg har blandet alt godt sammen, pleier jeg å ta ut deigen og elte den med hendene i ca. 5 min.

 3. Heves til dobbel størrelse

Mens deigen hevet laget jeg hvit pizzasaus og fyllet til pizzaene.

Hvit pizzasaus:

3 spiseskjeer creme fraiche

2 fedd hvitløk (kan bruke 1 om du ikke er så glad i hvitløk) press feddene i hvitløkspresser.

1 spiseskje olivenolje

1 spiseskje organo.

Bland alt sammen godt sammen i en bolle.

I dag fylte jeg pizzane med karbonadekjøttdeig blandet med tacokrydder. Yummy! Her det bare å bruke kreativiten med å velge ditt favoritttilbehør å fylle pizzane med, som f.eks kylling, parmaskine, og  pepperoni.

Fyll:

200 g karbonadekjøttdeig

1/2 pakke tacokrydder

1. Stek alt sammen i stekepanne.

4. Kjevle ut pizzadeigen, og bruk en litt stor kopp til å lage rundinger som du legger du former ned i hver cupcakeform.

5. Fyll pizzaene med pizzasaus, og fyllet. Brukte ca. 1 spiseskjee med kjøttdeig i hver form. Tilsett revet cheddar og mozzarellaost i hver form. Tilslutt dryss organo over.

6. Stek i ca. 15 min på 200 grader.

7. Servere sammen med rømme, og en frisk salat.

Perfekt til helgekos.

Ha en fin kveld videre! I morgen kommer delig cookies med hvit sjokolade.

Love Ingrid Victoria.

Grønn superdrikk

God morgen lesere,

Jeg  starter ofte dagen med en treningsøkt. Pleier ikke å ha så stor matlyst, tenke derfor å tipse dere med en grønn superdrikk jeg pleier å drikke om morgningen. Denne passer også godt som et mellommåltid.  Jeg liker best å bruke frossen spinat, men fersk spinat er også godt. Enkel og frisk juice som gir mye energi.

1 glass grønn juice:

2.5 dl ferskpresset appelsinjuice

5 puter frossen spinat

1. Miks alt i en blender.

I dag drakk jeg juicen sammen med vannmelon. Skjær melonen i biter, og spise med gaffel. Frisk start på dagen!

Kram Ingrid Victoria.

Ovnsbakte potetbåter

Hei kjære lesere,

Tidligere denne uken, laget jeg båtetpoter som grilltilbehør. Super godt, og smaker godt samme til all grillmat. Du kan enten steke det i folie på grillen, eller i ovnen. Jeg hadde gått tom for folie, så stekte det i ovnen denne gangen. Det er også godt å bake potene sammen med gullerøtter og broccoli.

Ovnsbakte poteter: til 3 personer

6-7 store nypoteter

1 purreløk

2 fedd hvitløk

olje, salt og pepper etter behov. Jeg pleier å bruke havsalt sammen med litt urter.

1. Vask og skjær potene i båter.

2. Finhakk purreløken og hvitløk. Jeg pleier å bruke hvitløspresser.

3. Bland alt sammmen i en bolle, sammen med olje og ønsket mengde krydder. Jeg pleier å olje underveis i stekingen slik at de blir gylne og sprøe.

4. Stek på 225 grader i ca.35-45 min.

Server sammen med ketchup, salat og nygrillet kyllinglår. Deilig sommerkos.

Ha en flott helg videre,

Love, IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits