mai 2014

Blueberry white chocolate muffins

Cupcakes har alltid vært en favoritt hos meg. Noe av det første jeg begynte å bake masse av, med ulike smaker og frostinger. I seinere tid liker jeg egentlig best en naturell muffins fylt med blåbær og hvitsjokolade. Utrolig godt og med blåbærene blir de utrolig saftige. Både bringebær og blåbær egner seg godt. Disse slang jeg sammen i en bakebolle på under 30 minutter. Supert å lage om du får gjester eller om du vil unne deg noe godt til kaffen :)

Blueberry white chocolate muffins ca. 14 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk/fløte
150 gram blåbær
100 gram hvitesjokoladeknapper

1. Miks smør og sukker mykt sammen. 2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet. 3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Sikt inn.

4. Tilsett melken og miks videre.

5. Ha i blåbær og hvitsjokolade. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå.

6. Bruk en cookiescopp, og ha ca. 1 scoop i hver form.

7. Dryss over mandelflarn, eller hakkede nøtter tilslutt. Stek på 200 grader i ca.15 minutter.

Det beste med baking, er den gode lukten som fyller huset. mmm.

Enkle og smakfulle blåbærmuffins.

Dryss over litt melis før servering. For en ekstra touch.

Disse egner seg godt til frysing. Flott å ha liggende om det kommer noen på besøk, eller å ha med i tursekken.

Squash spaghetti med pesto

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte å dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her får du i den en ekstra grønnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut på tallerken. Grønt er skjønt :)
Oppskrift Squash spaghetti:

1 squash
2 spisekjeer pesto 
salt

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjøpte min for 129 kr på Jernia. Du kan også bruke en skreller. Riv til du kommer til frøene.

2. Dryss over salt og la den renne godt av i et dørslag. Jeg presset ut alt vannet i et kjøkkenhåndkle etterpå. For å få ut all væsken. Første gang jeg lagde dette opplevde jeg at det ble litt suppete, siden jeg ikke hadde fått ut alt vannet. Et lite tips. Få ut alt vannet. 3. Stek på middelsvarme i ca.2 min, til squashen har blitt passe myk. Jeg hadde i 2 spiseskjeer pesto i min.

Dette må alle prøve. Et kjempegodt tilbehør eller til middag. Ha gjerne på et godt kjøttsaus, pesto ect.

Jeg har laget også en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

Ha en flott mandag,

IV.

Hjemmelaget hamburgerbrød

Sommerns grillsesong er rett rundt hjørnet. Jeg har allerede begynt å forberede med å lage hamburgerbrød. Disse brødene smaker ti ganger bedre enn,de brødene du får kjøpt på butikken. Perfekte å fryse ned og ta opp når grillen varmes opp. Dette er en enkel og smakfull oppskrift. Inviter venner på grillfest med hjemmelaget hamburgerbrød. De vil elske disse!

Oppskrift hamburgerbrød: ca. 20 stykker.
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjær
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann

Frøblanding til strø. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfrø, linfrø og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det tørre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett væsken i det tørre. La deigen elte i ca.15 minutter.

2. La deigen heve til deigen heve til dobbel størrelse.

3. Feridg hevet hamburgerdeig. Denne deigen er utrolig god å jobbe med.

4. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram. Da blir brødene ca like store. Jeg kjøpte min vekt  for 299 kr på Clas Ohlson. Et godt kjøp og bra å ha i huset.

5. Trill boller og bank dem flate med håndflaten.

6. La dem etterheve i 30 minutter.

7. La en frøblanding til topping på brødene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfrø og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.

8. Pensle bollene med egg og dryss over frøblandingen. Stek på 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brødene skal være gyldende.

Nybakte herligheter. Disse smaker ti ganger bedre enn de som fåes kjøpt på butikken.

Disse er  også perfekt til frysing. Supert å ha liggende nå som vi er i grillsesong. Imponer venner og famile med hjemmelaget hamburgerbrød.

Happy Thursday,

Love Ingrid Victoria

Crepes franske pannekaker

Crepes, franske pannekaker passer perfekt til helgefrokosten. Eller til dessert etter middag. Disse er enkle og tar ikke lang tid å lage. Fyll dem med bær, krem eller syltetøy. Ingenting er som late morgninger i helgen, med god frokost. Gjør stas på noen du kjenner og lag deilige franske pannekaker.

Crepes ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.

2. Sikt inn melet.

3. Vips inn melken til du får en klumpfrirøre.

4. Stek på svak varme. Om du holder pannen på skrå når du øser røren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag røre. Stek til de er gyldene.

Jeg spiste mine med litt sukker, jordbær og blåbær. Server gjerne med litt krem, eller is.

Supergode pannekaker. Disse faller i smak hos både store og små.

Ønsker alle en herlig 17mai feiring. Hipp Hurra!!

- Ingrid Victoria

Mormors ostekake

Mormor lager alltid denne ostekake når det er fest og bursdag i familien. Den er utrolig god på smak og en av mine favorittkaker. Denne ostekaken kan lages 1-2 dager i forveien. Perfekt nå som 17 mai er rundt hjørnet og det er nok av ting som skal gjøres. Pynt med friske bær og blomster. En sikker vinner på dessertbordet.

Mormors ostekake: form 23-26 cm.
Bunn:
200 gram digstivekjeks(eller annen søt kjeks)
100 gram smeltet smør.

Fyll:
1 pakke sitrongele
200 gram philadelphia
1 boks rømme/seterrømme
100 gram melis
3 dl kremfløte

Gelelokk:
1 pakke jordbærgele
Pynt med bær og blomster.

1. Lag sitrongele på halv menge vann. 2.5 dl. Sett på avkjøling i kjøleskapet, til den er kald, ikke stiv. I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Jeg kjørte kjeksen i blender. Smelt smør i mikro og bland godt sammen.

2. Trykk kjeksmassen ned i formen. Prøv å få det jevnest mulig. Bruker du kakeform med åpen bunn. Er det lurt å ha aluminiumsfolie og bakepair under, slik at det holder seg i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

3. Bland philadelphia, rømme og melis godt sammen i en bolle.Pisk kremfløte til krem. Pass på at den ikke blir overpisket. Bland inn den avkjølte sitrongeléen i osteblandingen. Vend inn kremen tilslutt. Hell i formen.

4. Sett i kjøleskapet til den har stivnet har stivnet.

4. Kok jordbærgelen som anvist på pakken.Avkjøl i kjøleskapet til den er kald. Hell over kaken. Jeg hadde litt rød konditorfarge i gelen, for å få en ekstra rød farge. Avkjøl i kjøleskapet til gelen har stivnet.

Pynt kaken med friske bær og blomster.

Jeg bruker å tørke vaniljestenger etter bruk. Er fint å ha som pynt på kaker og desserter. Pensle dem med eggehvite og rull i melis. Gir en fin look synes jeg.

Denne kaken har god holdbarhet. Lag den gjerne 1-2 dager før den skal serveres. Synes det blir enda bedre på smak 1-2 netter i kjøleskapet.

Hipp hurra for 17 mai!!

- Ingrid Victoria

17 mai bløtekake

Jeg forsetter å dele tips til dessert og kaker til 17 mai. Dagens kake er bløtekake med freia non stop i rødt, hvitt og blått. En enkel og artig kake å servere til fest og bursdag. Bløtekake er en kake de aller fleste liker. Jeg fylte min med friske bær og krem. Hjemmelaget sukkerbrød er noe alle får til å lage, og det smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig. Vær kreativ og lag en deilig bløtekake til 17 mai! Hipp Hurra :)

Sukkerbrød til 20 cm form:
4 egg
120 gram sukker
120 gram mel
1 teskjee bakepulver

Fyll:
6 dl fløte
Friske bær. Jeg brukte blåbær og jordbær
Jordbæryltetøy
2 pakker freia nonstop i rødt,hvitt og blått.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 15 minutter.

2. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Rører du for hardt ødelegger du luftboblene.

3. Hell røren i smurt form. Stek på 190 grader i ca. 25-30 minutter. For å sjekke at sukkerbrødet er ferdig, kan du trykke en finger på mindten, om kaken spretter opp igjen er den ferdig. Eller så kan du bruke en kakepinne.

4. La sukkerbrødet avkjøle på rist. I mellomtiden kan du piske kremen og skjære jordbærene i tynne skiver.

5. Skjær sukkerbrødet i tre deler. Fyll lagvis med syltetøy, krem og friske bær. Er også godt med sjokolade og nøtter.

6. Har krem over hele kaken tilslutt.

7. Se så fine! Elsker dem, så flotte å pynte med til bursdag og fest. Kjøpte disse på nille. Vet at de kan kjøpes på Kiwi og Coop.

Pynt med non stop over hele kaken. Jeg la rødt, hvitt og blått etter hverandre.

En enkel og artig kake å servere til bursdag og fest.

Love, Ingrid Victoria.

Butterdeigstopper med bær og krem

Det er 17 mai om en uke. Hipp Hurra! Tenke å dele noen 17 mai desserter framover mot den store dagen. Kanskje du blir inspirert til å prøve å lage en ny dessert eller kake? :) Håper på det. Første dessert ut er deilige butterdeigstopper med krem og friske bær. Denne herligheten tar ikke lang tid å lage. Den er både frisk og søt. Jeg har fylt med pisket krem. Her kan du også lage vaniljekrem, napoleonskrem og sitruskrem.

Oppskrift butterdeigstopper:
4 plater butterdeigsplater
2 dl kremfløte+ sukker ca. 2 spiseskjeer
Ferske bringebær og blåbær(bruk de bærene du liker best)
Melis til dryssing

1. Jeg kjøpte fryste butterdeigsplater. Legg dem ut på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter til de er tint. Kjevle dem så tynne som mulig ca. 1.5 -2 mm.

2. Prikk deigen med en gaffel.

3. Jeg la en ildfastform over deigen, slik at deigen presses ned. Butterdeign bruker å heve, derfor er det lurt å steke i presse. Om du liker litt tykkere butterdeig stek uten form over.  Strø over sukker om du ønsker en karamelissert bunn. Stek på 200 grader i ca.20-25 min. Den skal være gylden.

4. Ferdigstekt butterdeig. La den avkjøle.

5. Bruk en rund utstikker, eller glass til å stikke ut rundinger. Jeg fikk ca. 20 stk.

6. Pisken kremfløten med sukker. Ha i sprøytepose med stjernetyll.

7. Jeg brukte to butterdeigs rundinger per minikake. Sprøyt en lag krem på bunnen, og ha på ferske bringebær og blåbær. Legg på lokk og dryss over melis.

En enkel og frisk dessert. Lag gjerne en vaniljekrem eller napoleonskrem til. Veldig godt. Her er det bare å være kreativ.

Med norgesflaggbånd til pynt, kan 17 mai komme!

Ønsker alle en herlig helg. Selv skal jeg løpe holmekollstafetten. Hurra!

Love, Ingrid Victoria

Posjert egg til frokost

Frokost mandag kommer bedre seint enn aldri. Hatt litt opplastningsproblemer med bloggen. På søndag laget jeg posjert egg til frokost. Enkelt og supergodt. Å å posjere betyr egentlig å koke uten å koke. Dvs at man koker opp vannet/væsken og legger egget oppi, og lar den trekke såvidt under kokepunktet til den er ferdig. Dagens tips fra meg, så nå er det bare å begynne å posjere :) Hvorfor koke egg, når du kan posjere egg med stil?!!

Posjert egg:
1 ferskt egg
1 liter vann
1 spiseskjee eddik
1 spiseskjee salt
1 visp eller skje.

1. Klekk egget ut i en liten skål. Kok opp vannet i en kjele sammen med salt og eddikt. Eddiken gjør at egget holder seg samlet i vannet.

 2. Når vannet er kokt opp, skru ned varmen til rett under kokepunktet(små bobler skal komme opp). Bruk en visp eller spiseskjee til å lage virvel. Slipp egget ned i virvelen. Slik at eggehviten binder seg rundt plommen. Jeg posjerte mitt egg i ca. 3 minutter. Ønsker du hardere plomme, posjer  i 5-6 minutter.

3. La den renne av på kjøkkenpapir før du servere.

Spiste egget mitt på grovt brød med salat og bacon. Yummy!

En herlig frokost. Frokost er dagens viktigste måltid. Spis den med stil!

God tirsdag dere,

- Ingrid Victoria.

Taco boller

Det er fredag og langhelg for mange av dere. Jeg tenkte å dele oppskrift på tacoboller, før jeg stikker på seinvakt. Disse bollene er enkle å lage, og passer perfekt til lørdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig: 

50 gram gjær

5 dl vann

3 spiseskjeer olivenolje

1000 gram hvetemel + til utbaking.

1 ts salt

1 ts sukker

1. Ha gjær, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en stråle. Elt i ca. 10 min før du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Imellomtiden kan du gjøre klart fyllet.

Tacofyll:

400 gram kjøttdeig, kylling, storfe ect.

1 pakke tacokrydder

1 rødløk

1 liten boks mais

2-3 never spinat

1 liten rødpaprika

1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.

1 nevne basilikum

Ost

2. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grønnsakene og bland godt sammen. Fyllet må avkjøles før det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til å smøre ut på bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smør ut på bunnen.

4. Strø fyllet og ost over.

5. Rull sammen deigen og skjær i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Strø over ost og basilikum tilslutt. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal være gylden.

Disse er perfekte til lørdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Ønsker alle er fantastisk helg,

- Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits