mai 2014

Blueberry white chocolate muffins

Cupcakes har alltid vrt en favoritt hos meg. Noe av det frste jeg begynte bake masse av, med ulike smaker og frostinger. I seinere tid liker jeg egentlig best en naturell muffins fylt med blbr og hvitsjokolade. Utrolig godt og med blbrene blir de utrolig saftige. Bde bringebr og blbr egner seg godt. Disse slang jeg sammen i en bakebolle p under 30 minutter. Supert lage om du fr gjester eller om du vil unne deg noe godt til kaffen :)

Blueberry white chocolate muffins ca. 14 stk:
200 gram mykt smr
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk/flte
150 gram blbr
100 gram hvitesjokoladeknapper

1. Miks smr og sukker mykt sammen.2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all rre blir like godt blandet.3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Sikt inn.

4. Tilsett melken og miks videre.

5.Ha i blbr og hvitsjokolade. Rr forsiktig med en slikkepott nr du har vendt inn blbrene, slik at du ikke farger rren bl.

6. Bruk en cookiescopp, og ha ca. 1 scoop i hver form.

7. Dryss over mandelflarn, eller hakkede ntter tilslutt. Stek p 200 grader i ca.15 minutter.

Det beste med baking, er den gode lukten som fyller huset. mmm.

Enkle og smakfulle blbrmuffins.

Dryss over litt melis fr servering. For en ekstra touch.

Disse egner seg godt til frysing. Flott ha liggende om det kommer noen p besk, eller ha med i tursekken.

Squash spaghetti med pesto

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her fr du i den en ekstra grnnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut p tallerken. Grnt er skjnt :)




Oppskrift Squash spaghetti:

1 squash
2 spisekjeer pesto
salt

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjpte min for 129 kr p Jernia. Du kan ogs bruke en skreller. Riv til du kommer til frene.

2. Dryss over salt og la den renne godt av i et drslag. Jeg presset ut alt vannet i et kjkkenhndkle etterp. For f ut all vsken. Frste gang jeg lagde dette opplevde jeg at det ble litt suppete, siden jeg ikke hadde ftt ut alt vannet. Et lite tips. F ut alt vannet. 3.Stek p middelsvarme i ca.2 min, til squashen har blitt passe myk. Jeg hadde i 2 spiseskjeer pesto i min.

Dette m alle prve. Et kjempegodt tilbehr eller til middag. Ha gjerne p et godt kjttsaus, pesto ect.

Jeg har laget ogs en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

Ha en flott mandag,

IV.

Hjemmelaget hamburgerbrd

Sommerns grillsesong er rett rundt hjrnet. Jeg har allerede begynt forberede med lage hamburgerbrd. Disse brdene smaker ti ganger bedre enn,de brdene du fr kjpt p butikken. Perfekte fryse ned og ta opp nr grillen varmes opp. Dette er en enkel og smakfull oppskrift. Inviter venner p grillfest med hjemmelaget hamburgerbrd. De vil elske disse!

Oppskrift hamburgerbrd: ca. 20 stykker.
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjr
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann

Frblanding til str. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfr, linfr og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det trre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett vsken i det trre. La deigen elte i ca.15 minutter.

2. La deigen heve til deigen heve til dobbel strrelse.

3. Feridg hevet hamburgerdeig. Denne deigen er utrolig god jobbe med.

4. Ha litt mel p kjkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram. Da blir brdene ca like store. Jeg kjpte min vekt for 299 kr p Clas Ohlson. Et godt kjp og bra ha i huset.

5. Trill boller og bank dem flate med hndflaten.

6. La dem etterheve i 30 minutter.

7. La en frblanding til topping p brdene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfr og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.

8. Pensle bollene med egg og dryss over frblandingen. Stek p 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brdene skal vre gyldende.

Nybakte herligheter. Disse smaker ti ganger bedre enn de som fes kjpt p butikken.

Disse er ogs perfekt til frysing. Supert ha liggende n som vi er i grillsesong. Imponer venner og famile med hjemmelaget hamburgerbrd.

Happy Thursday,

Love Ingrid Victoria

Crepes franske pannekaker

Crepes, franske pannekaker passer perfekt til helgefrokosten. Eller til dessert etter middag. Disse er enkle og tar ikke lang tid lage. Fyll dem med br, krem eller syltety. Ingenting er som late morgninger i helgen, med god frokost. Gjr stas p noen du kjenner og lag deilige franske pannekaker.

Crepes ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.

2. Sikt inn melet.

3. Vips inn melken til du fr en klumpfrirre.

4. Stek p svak varme. Om du holder pannen p skr nr du ser rren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag rre. Stek til de er gyldene.

Jeg spiste mine med litt sukker, jordbr og blbr. Server gjerne med litt krem, eller is.

Supergode pannekaker. Disse faller i smak hos bde store og sm.

nsker alle en herlig 17mai feiring. Hipp Hurra!!

- Ingrid Victoria

Mormors ostekake

Mormor lager alltid denne ostekake nr det er fest og bursdag i familien. Den er utrolig god p smak og en av mine favorittkaker. Denne ostekaken kan lages 1-2 dager i forveien. Perfekt n som 17 mai er rundt hjrnet og det er nok av ting som skal gjres. Pynt med friske br og blomster. En sikker vinner p dessertbordet.

Mormors ostekake: form 23-26 cm.
Bunn:
200 gram digstivekjeks(eller annen st kjeks)
100 gram smeltet smr.

Fyll:
1 pakke sitrongele
200 gram philadelphia
1 boks rmme/seterrmme
100 gram melis
3 dl kremflte

Gelelokk:
1 pakke jordbrgele
Pynt med br og blomster.

1.Lag sitrongele p halv menge vann. 2.5 dl.Sett p avkjling i kjleskapet, til den er kald, ikke stiv. I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Jeg kjrte kjeksen i blender. Smelt smr i mikro og bland godt sammen.

2. Trykk kjeksmassen ned i formen. Prv f det jevnest mulig. Bruker du kakeform med pen bunn. Er det lurt ha aluminiumsfolieog bakepair under, slik at det holder seg i formen. Sett i kjleskapet til avkjling.

3.Bland philadelphia, rmme og melis godt sammen i en bolle.Pisk kremflte til krem. Pass p at den ikke blir overpisket.Bland inn den avkjlte sitrongelen i osteblandingen. Vend inn kremen tilslutt. Hell i formen.

4. Sett i kjleskapet til den har stivnet har stivnet.

4. Kok jordbrgelen som anvist p pakken.Avkjl i kjleskapet til den er kald. Hell over kaken. Jeg hadde litt rd konditorfarge i gelen, for f en ekstra rd farge. Avkjl i kjleskapet til gelen har stivnet.

Pynt kaken med friske br og blomster.

Jeg bruker trke vaniljestenger etter bruk. Er fint ha som pynt p kaker og desserter. Pensle dem med eggehvite og rull i melis. Gir en fin look synes jeg.

Denne kaken har god holdbarhet. Lag den gjerne 1-2 dager fr den skal serveres. Synes det blir enda bedre p smak 1-2 netter i kjleskapet.

Hipp hurra for 17 mai!!

- Ingrid Victoria

17 mai bltekake

Jeg forsetter dele tips til dessert og kaker til 17 mai. Dagens kake er bltekake med freia non stop i rdt, hvitt og bltt. En enkel og artig kake servere til fest og bursdag. Bltekake er en kake de aller fleste liker. Jeg fylte min med friske br og krem. Hjemmelaget sukkerbrd er noe alle fr til lage, og det smaker mye bedre enn den du kjper ferdig. Vr kreativ og lag en deilig bltekake til 17 mai! Hipp Hurra :)

Sukkerbrd til 20 cm form:
4 egg
120 gram sukker
120 gram mel
1 teskjee bakepulver

Fyll:
6 dl flte
Friske br. Jeg brukte blbr og jordbr
Jordbryltety
2 pakker freia nonstop i rdt,hvitt og bltt.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 15 minutter.

2. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Rrer du for hardt delegger du luftboblene.

3. Hell rren i smurt form. Stek p 190 grader i ca. 25-30 minutter. For sjekke at sukkerbrdet er ferdig, kan du trykke en finger p mindten, om kaken spretter opp igjen er den ferdig. Eller s kan du bruke en kakepinne.

4. La sukkerbrdet avkjle p rist. I mellomtiden kan du piske kremen og skjre jordbrene i tynne skiver.

5. Skjr sukkerbrdet i tre deler. Fyll lagvis med syltety, krem og friske br. Er ogs godt med sjokolade og ntter.

6. Har krem over hele kaken tilslutt.

7. Se s fine! Elsker dem, s flotte pynte med til bursdag og fest. Kjpte disse p nille. Vet at de kan kjpes p Kiwi og Coop.

Pynt med non stop over hele kaken. Jeg la rdt, hvitt og bltt etter hverandre.

En enkel og artig kake servere til bursdag og fest.

Love, Ingrid Victoria.

Butterdeigstopper med br og krem

Det er 17 mai om en uke. Hipp Hurra! Tenke dele noen 17 mai desserter framover mot den store dagen. Kanskje du blir inspirert til prve lage en ny dessert eller kake? :) Hper p det. Frste dessert ut er deilige butterdeigstopper med krem og friske br. Denne herligheten tar ikke lang tid lage. Den er bde frisk og st. Jeg har fylt med pisket krem. Her kan du ogs lage vaniljekrem, napoleonskrem og sitruskrem.

Oppskrift butterdeigstopper:
4 plater butterdeigsplater
2 dl kremflte+ sukker ca. 2 spiseskjeer
Ferske bringebr og blbr(bruk de brene du liker best)
Melis til dryssing

1.Jeg kjpte fryste butterdeigsplater. Legg dem ut p kjkkenbenken i ca. 5 minutter til de er tint. Kjevle dem s tynne som mulig ca. 1.5 -2 mm.

2. Prikk deigen med en gaffel.

3. Jeg la en ildfastform over deigen, slik at deigen presses ned. Butterdeign bruker heve, derfor er det lurt steke i presse. Om du liker litt tykkere butterdeig stek uten form over. Str over sukker om du nsker en karamelissert bunn. Stek p 200 grader i ca.20-25 min. Den skal vre gylden.

4. Ferdigstekt butterdeig. La den avkjle.

5. Bruk en rund utstikker, eller glass til stikke ut rundinger. Jeg fikk ca. 20 stk.

6. Pisken kremflten med sukker. Ha i sprytepose med stjernetyll.

7. Jeg brukte to butterdeigs rundinger per minikake. Spryt en lag krem p bunnen, og ha p ferske bringebr og blbr. Legg p lokk og dryss over melis.

En enkel og frisk dessert. Lag gjerne en vaniljekrem eller napoleonskrem til. Veldig godt. Her er det bare vre kreativ.

Med norgesflaggbnd til pynt, kan 17 mai komme!

nsker alle en herlig helg. Selv skal jeg lpe holmekollstafetten. Hurra!

Love, Ingrid Victoria

Posjert egg til frokost

Frokost mandag kommer bedre seint enn aldri. Hatt litt opplastningsproblemer med bloggen. P sndag laget jeg posjert egg til frokost. Enkelt og supergodt. posjere betyr egentlig koke uten koke. Dvs at man koker opp vannet/vsken og legger egget oppi, og lar den trekke svidt under kokepunktet til den er ferdig. Dagens tips fra meg, s n er det bare begynne posjere :) Hvorfor koke egg, nr du kan posjere egg med stil?!!

Posjert egg:
1 ferskt egg
1 liter vann
1 spiseskjee eddik
1 spiseskjee salt
1 visp eller skje.

1. Klekk egget ut i en liten skl. Kok opp vannet i en kjele sammen med salt og eddikt. Eddiken gjr at egget holder seg samlet i vannet.

2. Nr vannet er kokt opp, skru ned varmen til rett under kokepunktet(sm bobler skal komme opp). Bruk en visp eller spiseskjee til lage virvel. Slipp egget ned i virvelen. Slik at eggehviten binder seg rundt plommen. Jeg posjerte mitt egg i ca. 3 minutter. nsker du hardere plomme, posjer i 5-6 minutter.

3. La den renne av p kjkkenpapir fr du servere.

Spiste egget mitt p grovt brd med salat og bacon. Yummy!

En herlig frokost. Frokost er dagens viktigste mltid. Spis den med stil!

God tirsdag dere,

- Ingrid Victoria.

Taco boller

Det er fredag og langhelg for mange av dere. Jeg tenkte dele oppskrift p tacoboller, fr jeg stikker p seinvakt. Disse bollene er enkle lage, og passerperfekt til lrdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grnnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig:

50 gram gjr

5 dlvann

3 spiseskjeer olivenolje

1000 gram hvetemel + til utbaking.

1 ts salt

1 ts sukker

1. Ha gjr, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en strle. Elt i ca. 10 min fr du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel strrelse p et lunt sted. Imellomtiden kan du gjre klart fyllet.

Tacofyll:

400 gram kjttdeig, kylling, storfe ect.

1 pakke tacokrydder

1 rdlk

1 liten boks mais

2-3 never spinat

1 liten rdpaprika

1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.

1 nevne basilikum

Ost

2. Stek kjttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grnnsakene og bland godt sammen. Fyllet m avkjles fr det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til smre ut p bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smr ut p bunnen.

4. Str fyllet og ost over.

5. Rull sammen deigen og skjr i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Str over ost og basilikum tilslutt. Stek p 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal vre gylden.

Disse er perfekte til lrdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grnnsalat til. Egner seg godt til frysing.

nsker alle er fantastisk helg,

- Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits