mai 2013

Eltefri pizza med blmuggost

Hei alle sammen,

Da er 17 mai over for denne gang. Hurra for det! neida, men jeg har hatt en av de travleste ukene p lenge. To dager med 12 timers jobb p rad, for f alle kaker og annet klart til 17 mai. Selve dagen begynte jeg 06:00 p jobb! Det var en fin, men hektisk dag. Jeg hadde dekorert hatten min, og koste meg p jobb tross det var nasjonaldagen. :) Hadde egentlig planer om bake masse denne uken, men det ble med tanken. N venter rolige tider, s da blir det mer bakst fra meg.

I gr laget jeg eltefri pizza, noe jeg hadde gledet meg til prve ut. Jeg har tidligere laget eltefritt brd, s er ikke helt ukjent med prossesen, men n er jeg frelst. Hvor herlig er det ikke smelle sammen verdens enkleste pizzadeig kvelden fr, og bake ut nr du kommer hjem fra jobb neste dag? Jeg har lenge prvd f den perfekte pizzadeig, og dette er the perfect one! Jeg har ogs prvd meg p ny ost p pizzaen, nemlig blmuggost fra castello. Det smakte ogs supergodt, skal prve flere varianter neste gang. Det er ogs bra investere i en pizzadeig, det gjr deigen mye mer crispy. Jeg vet at traktren selger pizzasteiner for rundt 200 kr. Lp kjp!

Pizzadeig 3 porsjonspizzaer:

5 dl hvetemel

1/2 ts trrgjr

2 ts salt

3.5 dl vann

1. Rr sammen det trre frst. Bland deretter inn vannet. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

2. Sett inn pizzasteinen p den hyeste temperaturen p din stekeovn. Pizzadeigen skal vre klissete nr du tar ut deigen. Ha mel p en pizzaspade, eller bakepapir. Vend deigen p begge sider i melet, og form den rund. Se denne videoen for lre merhttp://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

3. Legg pizzadeigen p den glovarme steinovsplaten. Ha over fyll, og stek i ca. 10 min( kommer an p hvor stor strrelse du har p din pizza). Jeg fylte min pizza med strimlet kyllinfilet, bacon, frisk timian, pizzasaus og blmuggost.

Enkel tomatsaus:

1 lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint presse det gjennom en sil. Da blir det klumpfritt!

Server med urtedressing og frisk salat.

Hper det smaker,

IV.

14.05.2013

Pizza med timian

God kveld fine lesere,

Jeg elsker helgeflelsen. Gjr ikke dere? Jeg bruker alltid handle inn til helgen fredag/lrdag. Da kjper jeg inn ekstra god mat og drikke, og lager masse god mat. Det beste :) Jeg bruker spise meget sunt og trene i ukedagene. Heller bruke helgen til skeie ut.

I dag laget jeg pizzadeig tilsatt med min favoritt urte timian. Ble utrolig smakfult. Jeg bruker tilsette rmme, fetaost, urter, hvitlksolje alt hva jeg har hjemme. Det gir ekstra smak og fyldighet. Prv noe nytt i din pizzadeig :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 sm.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjr (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1 god neve fersk timian

1. Rr gjr og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om rren er klissete m du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og timian.

4. Elt deigen for hnd p hardt underlag i ca.10-15 min. Jeg bruker sl deigen mot bordflaten, for f ut all luft fr heving.

5. Hev deigen til dobbel strrelse.

Enkel tomatsaus:

1 lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint re det for hnd, bare pass p finhakk skikkelig.

Jeg bakte denne pizzaen p steinovnsplate. Har du en steinovnsplate, pass p legge den inn kald ovn, slik at det blir skikkelig oppvarmet. Kjevl pizzadeigen tynn. Ta ut steinovsplaten, og legg deigen p den. Legg deretter p fyllet. I dag brukte jeg karbonadekjttdeig krydret med litt tacokrydder. Revet jarlsberg, skivet tomat og lk. En pizza som faller i smak hos store og sm. Alle liker jo tacokjtt :)

Stek p 250 grader i 10-15 min. Det kommer selvsagt an p strrelse, hvor lang tid.

Server sammen med en frisk salat og urte/hvitlksdresssing. Garantert suksses!

Prve denne til lrdagskvelden? Legg gjerne igjen en kommentar :)

IV.

Matpakke

Hei dere,

I dag smeller jeg til med to innlegg. Er dere bare jeg som ikke liker flymat? Da jeg reiste til Boston srget jeg for lage en frisk og god matpakke. Speltlompe wrap er noe av det beste jeg vet om. Sunt og mettende mltid.

Speltlompe med pesto, kremost,ost, kyllingfilet og salat. Pakken wrapene inn i matpapir med en homemade sticker. Jeg elsker ekstra detaljer :) en liten matnerd er jeg nok, ingen sier nei til st innpakning.

Hjemmelaget er best! Prv det du ogs.

Nyt helgen som kommer,

IV.

Yummy supper

Hei dere,

Da sitter jeg blogger kl.01:41. Har forsatt jetlag, selv om jeg holdt meg vken hele dagen, da jeg ankom Oslo fredag. Irriterende! Men hey her kommer et lite blogginnlegg om hva jeg har laget til aftens de siste to dagene. Imorgen poster jeg et innlegg fra Boston turen min, som var supergy! Var herlig se min kjre sster/bestevenn igjen :) :)

kologiske speltknekkebrd(rema 1000 selger de billigst til 25 kr) med avokadokrem, kalkunfilet og agurk.

Mos en moden avokado med gaffel, sammen med nsket mengde salt, pepper og masse hvitlk. Supergodt, og ikke minst mettende. Dette har blitt min nye smrkrem p sandwicher, salater ect. Try it!

2. Steinovnsbakt speltrundstykke med kyllingfilet, avokadokrem, agurk, hjertesalat og tomat.

I USA kjpte jeg en kjtthammer, supert sl kyllingfilten tynnere med.Gni frst kyllingstrimlene inn med 2-3 fedd hvitlk, salt, pepper og frisk timian. Stek kyllingstrimlene, til de er gylden og gjennomstekt.

Stek speltrundstykket som anvist p pakken. Smr p avokadokrem p bunnen, ha p din favoritt salat og grnnsaker. Topp med en kyllingfilet. En god og sunn kveldsmat.

M prves :)

Blogges IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits