mai 2013

Eltefri pizza med blåmuggost

Hei alle sammen,

Da er 17 mai over for denne gang. Hurra for det! neida, men jeg har hatt en av de travleste ukene på lenge. To dager med 12 timers jobb på rad, for å få alle kaker og annet klart til 17 mai. Selve dagen begynte jeg 06:00 på jobb! Det var en fin, men hektisk dag. Jeg hadde dekorert hatten min, og koste meg på jobb tross det var nasjonaldagen. :) Hadde egentlig planer om å bake masse denne uken, men det ble med tanken. Nå venter rolige tider, så da blir det mer bakst fra meg.

I går laget jeg eltefri pizza, noe jeg hadde gledet meg til å prøve ut. Jeg har tidligere laget eltefritt brød, så er ikke helt ukjent med prossesen, men nå er jeg frelst. Hvor herlig er det ikke å smelle sammen verdens enkleste pizzadeig kvelden før, og bake ut når du kommer hjem fra jobb neste dag? Jeg har lenge prøvd å få den perfekte pizzadeig, og dette er the perfect one! Jeg har også prøvd meg på ny ost på pizzaen, nemlig blåmuggost fra castello. Det smakte også supergodt, skal prøve flere varianter neste gang. Det er også bra å investere i en pizzadeig, det gjør deigen mye mer crispy. Jeg vet at traktøren selger pizzasteiner for rundt 200 kr. Løp å kjøp!

Pizzadeig 3 porsjonspizzaer:

5 dl hvetemel

1/2 ts tørrgjær

2 ts salt

3.5 dl vann

1. Rør sammen det tørre først. Bland deretter inn vannet. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

2. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Pizzadeigen skal være klissete når du tar ut deigen. Ha mel på en pizzaspade, eller bakepapir. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

3. Legg pizzadeigen på den glovarme steinovsplaten. Ha over fyll, og stek i ca. 10 min( kommer an på hvor stor størrelse du har på din pizza). Jeg fylte min pizza med strimlet kyllinfilet, bacon, frisk timian, pizzasaus og blåmuggost.

Enkel tomatsaus:

1 løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint presse det gjennom en sil. Da blir det klumpfritt!

Server med urtedressing og frisk salat.

Håper det smaker,

IV.

14.05.2013

 

 

 

Pizza med timian

God kveld fine lesere,

Jeg elsker helgefølelsen. Gjør ikke dere? Jeg bruker alltid å handle inn til helgen fredag/lørdag. Da kjøper jeg inn ekstra god mat og drikke, og lager masse god mat. Det beste :)  Jeg bruker å spise meget sunt  og trene i ukedagene. Heller bruke helgen til å skeie ut.

I dag laget jeg pizzadeig tilsatt med min favoritt urte timian. Ble utrolig smakfult. Jeg bruker å tilsette rømme, fetaost, urter, hvitløksolje alt hva jeg har hjemme. Det gir ekstra smak og fyldighet. Prøv noe nytt i din pizzadeig :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 små.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1 god neve fersk timian

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og timian.

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.10-15 min. Jeg bruker å slå deigen mot bordflaten, for å få ut all luft før heving.

5. Hev deigen til dobbel størrelse.

Enkel tomatsaus:

1 løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint røe det for hånd, bare pass på å finhakk skikkelig.

Jeg bakte denne pizzaen på steinovnsplate. Har du en steinovnsplate, pass på å legge den inn kald ovn, slik at det blir skikkelig oppvarmet. Kjevl pizzadeigen tynn. Ta ut steinovsplaten, og legg deigen på den. Legg deretter på fyllet. I dag brukte jeg karbonadekjøttdeig krydret med litt tacokrydder. Revet jarlsberg, skivet tomat og løk. En pizza som faller i smak hos store og små. Alle liker jo tacokjøtt :)

Stek på 250 grader i 10-15 min. Det kommer selvsagt an på størrelse, hvor lang tid.

Server sammen med en frisk salat og urte/hvitløksdresssing. Garantert suksses!

Prøve denne til lørdagskvelden? Legg gjerne igjen en kommentar :)

IV.

Matpakke

Hei dere,

I dag smeller jeg til med to innlegg. Er dere bare jeg som ikke liker flymat? Da jeg reiste til Boston sørget jeg for å lage en frisk og god matpakke. Speltlompe wrap er noe av det beste jeg vet om. Sunt og mettende måltid.

Speltlompe med pesto, kremost,ost, kyllingfilet og salat. Pakken wrapene inn i matpapir med en homemade sticker. Jeg elsker ekstra detaljer :) en liten matnerd er jeg nok, ingen sier nei til søt innpakning.

Hjemmelaget er best! Prøv det du også.

Nyt helgen som kommer,

IV.

Yummy supper

Hei dere,

Da sitter jeg å blogger kl.01:41. Har forsatt jetlag, selv om jeg holdt meg våken hele dagen, da jeg ankom Oslo fredag. Irriterende! Men hey her kommer et lite blogginnlegg om hva jeg har laget til aftens de siste to dagene. Imorgen poster jeg et innlegg fra Boston turen min, som var supergøy! Var herlig å se min kjære søster/bestevenn igjen :) :)

Økologiske speltknekkebrød(rema 1000 selger de billigst til 25 kr) med avokadokrem, kalkunfilet og agurk.

Mos en moden avokado med gaffel, sammen med ønsket mengde salt, pepper og masse hvitløk.  Supergodt, og ikke minst mettende. Dette har blitt min nye smørkrem på sandwicher, salater ect. Try it!

2. Steinovnsbakt speltrundstykke med kyllingfilet, avokadokrem, agurk, hjertesalat og tomat. 

I USA kjøpte jeg en kjøtthammer, supert å slå kyllingfilten tynnere med.Gni først kyllingstrimlene inn med 2-3 fedd hvitløk, salt, pepper og frisk timian. Stek kyllingstrimlene, til de er gylden og gjennomstekt.

Stek speltrundstykket som anvist på pakken. Smør på avokadokrem på bunnen, ha på din favoritt salat og grønnsaker. Topp med en kyllingfilet. En god og sunn kveldsmat.

Må prøves :)

Blogges IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits