mai 2012

Chocolatechip cookies with walnuts

Hei dere,

Ftt en del nye lesere,super gy!!Er bare kontakte meg om det er noen oppskrifter dere nsker jeg skal lage, ellerom sprsml :)setter jeg pris p. Er i Israel n. Sol og 30++ grader, lykke! Herlig f skikkelig brunfarge. Tenkte tipse dere om en deilig cookie oppskrift jeg pleier bake ofte. Perfekt lage nr en fr besk, og ingenting smaker bedre enn nybakte cookies sammen med et kaldt glass melk :) my favorite!

Oppskrift: ca.10-12stk.

100 g brunt sukker

100 g sukker

200 g mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts vaniljesukker

100 g smr

2 egg

200 g sjokoladeknapper

100 g valntter

1. Sett oven p 200 grader.

2. Miks sukker, smr og vaniljesukker godt sammen.

3. Tilsett egget, og miks sammen. Bruk slikkepott i kantene, slik at all deigen blir mikset.

4. Bland mel, bakepulver og natron i en egen bolle. Sil blandingen inn i rren.

5. Tilsett sjokoladeknappene, og hakket valntter inn i rren med en slikkepott.

6. Bruk en iskremskje(fes kjpt p Clas Ohlson) og lag en scoop av rren. Denne er perfekt bruke, for da blir cookisene ca. like store.

7. Stek i ovnen i ca.12-15 min.

Ha en flott dag videre,

Klemmer fra Ingrid Victoria.

summer mini cupcakes

Hei dere,

I gr var jeg dagens anbefaling i Lesernes VG, det var utrolig gy. Feiret dermed med lage noen mini cupcakes, med Nonstop. Yum! I dag reiser jeg ogs til Israel p ferie i 2 uker. Har tidligere bodd der, s gleder meg til komme tilbake. Kommer derfor ikke til bli blogging hver dag, siden vi skal vre en del p farten. Har derfor forhndsskrevet noen innlegg, s kommer noen oppskrifter framover til dere.Mini cupcakes passer fint om man er litt smsulten etter en heavy dinner. Eller som mini cakes til bursdager, eller til kaffekos :)

Vaniljecupcakes med Nonstop: ca.12-14 stk.

50 g smr (romtempertert)

50 sukker

1 egg

1.5 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

1 dl flte, eller h-melk.

2-3 never hakket nonstop

1. Miks smr og sukker, til det blir luftig.

2. Tilsett egget, og pisk videre i ca.2-3 min.

3. Sil inn bakepulver, vaniljesukker, og hvetemel inn i rren.

4. Tilsett flte/melk, og pisk videre.

5. Tilsett hakket nonstop, rr forsiktig med slikkepott, slik at ikke rren blir farget.

6. Fordel rren med en teskjee(ca.1.5 ts) i hver form. Stek p 200 g i ca.10-12 min. Avkjl p rist.

Vaniljefrosting:

50 g smr

3 dl melis

100 g hvit sjokolade, smeltet i vannbad.

1 ts vaniljesukker

1 ts white icing color from wilton.1. Miks smr og melis sammen.

1-2 spiseskjeer melk/flte

1. Tilsett sjokoladen, sammen med white icing color (dette gjr at frostingen blir hvit), og vaniljesukker.

2. Pisk alt sammen godt sammen, desto lengre du pisker, desto luftigere blir den. Om ikke frostingen er fast nok er det bare tilsette mer melis. Her er det bare prve seg fram.

Super gode, mums!

Spr gjerne om det er noe:) Ha en fin onsdag videre.

Shalom. Ingrid Victoria.

Blbrpai

Hei fininger,

N er det masse deilig br i butikkene. Ble derfor blbrpai til dessert igr. Servert sammen med vaniljeiskrem, smelter det i munnen. Bruk dine favorittbr, og lag en herlig pai til sommergjestene du fr p besk :) Idag brukte jeg noen mini bakeformer fra Italia, vet de selger lignende i Norge. Jeg elsker bake min egen lille kake, istedenfor lage en stor pai. Det er ogs mye lettere fryse ned, og ser mer smakfult ut.

Paibunn- ca. 4 miniformer

125 g hvetemel

65 g smr

1 egg

1 ts vaniljesukker

20 ml kaldt vann

2 spiseskjeer melis

Fyll:

250 g blbr. Idag brukte jeg amerikanske blbr, gode og saftige br.

2 spisekjeer sukker.

1. Miks sammen alt i en bolle med mikser, eller for hnd.

2. Sett i kjleskapet minst 1 time.

3. kjelv deigen ut i nsket tykkelse, og legg i formene. Prikk med en gaffel i deigen.

4. Stek bunnene i ca.15 min p 200 grader.

5. Fordel blbrfyllet i formene, og pynt gjerne med legg litt paideig i mnster p toppen. Pensle mnstere og kantene med egg, og stek videre i ca.10-15 min.

Serverte sammen med vaniljeiskrem. Pynt gjerne med legg litt paideig i mnster p toppen.

Ha en fin dag videre, kom gjerne med comments!

Love IV.

Laks i pesto pasta

God mandag lesere,

N har ferien startet for min del. Jeg reiser til Israel p onsdag, og det gleder jeg meg masse til. Sol og strand hver dag! Lykke!! Jeg ble spurt om jeg hadde en god oppskrift som inneholdt laks for noen dager siden, dermed laget jeg laks med pesto pasta til middag igr. En enkel, men supergod rett!

Oppskrift 2 personer:

250 g tagliatelle

4 spiseskjeer pesto (av merket barilla)

1/2 halv boks creme fraiche

2 fedd hvitlk

280 g fersk laksefilet

salt/pepper etter behov

1. Kok opp vannet med litt salt, og tilsett pastaen. Kok i 8-10 min. Hell av vannet, og tilsett 1-2 ss olje.

2. Skjr laksfileten i biter, og stek forsiktig p panne.(slik at ikke bitene deler seg)

3. Ta pastaen i f.eks en wok panne, sammen med pesto, creme fraiche og finhakket hvitlk. Wok p svak varme.

4. Tilsett laksen til slutt, og bland alt forsiktig. Jeg legger gjerne av noen laksebiter som jeg kan legge p toppen for syns skyld.

Serverte laksen sammen med hvitlksbrd. Yummy!

Ha en super dag videre,

<3 Ingrid Victoria.

Smoothie

God Lrdag,

Ftt ettersprsel p smoothie av kjre Amalie. Jeg pleier ofte lage smoothie om morningen fr jeg trener, eller som et mellommltid. N som det er sesong for br, og annen frisk frukt, er det bare dra fram blenderen. Min favoritt er er mango, banan og ananas smoothie. P Rema 1000, fr du 800 g mango, banan og ananas smoothie blanding for 29 kr. Et kupp spr du meg! P flyplassen i Madrid kjpte jeg en starbucks takeaway kopp,som er perfekt til kalde drikker. Vet at de selger slike enda, kjempe fint ha med seg p vei til trening. Jeg liker en litt tykk smoothie nr jeg lager det. Om du vil ha den tynnere, eller tykkere er det bare tilsette mer, eller mindre juice, eller youghurt. Prv deg frem:)

Smoothie:

100-200 g mango, banan og ananas blanding

2.5 dl ferskpresset juice

2 dl youhurt natruell

1. Miks alt sammen i en blender, eller med en stavmikser. Jeg pleier legge yoghurten i frysen i 30- 40 min fr jeg lager smoothie, slik at den blir ekstra kald.:)

Ha en strlende lrdag i finvret. Love, Ingrid Victoria.

Chicken sandwich

God fredag lesere,

I dag skal jeg friste dere med en deilig kylling sandwich. God og veldig mettende. Perfekt som lunsj i finvret. Om du er ekstra sulten, er det godt med hjemmelaget potetbter til.

Du trenger:

1 kyllingfilet

2 bacon strimler

2 tomatskiver

2 augurkskiver

1 osteskive

1 godt rundstykke

Smr, eller aioli til brdet.

1. Stek kyllingfilet i 3-4 strimler. Jeg krydret med kyllingkrydder.

2. Skjr opp brdet, og grnnsakene.

3 Stek baconskiver.

4. Dekorer sandwichen slik du nsker det:)

Vi ses,

Love IV.

Birthday

Hei fininger,

Fineste kjresten fylte 21 r idag, s har derfor ikke blitt noe blogging p meg. Kommer sterkt tilbake imorgen:) Legger ved et bilde av frokosten vi hadde. Har hatt en strlende feiring med kjresten, loveyou!

Blogges imorgen, Love IV.

Hjemmelaget vaniljeiskrem

God tirsdag,

N har sommeren kommet for fullt her i Oslo, i dag var det hele 27 grader. Strlende! I dag feiret jeg og min sstre med lage hjemmelaget vaniljeiskrem. Iskrem er det beste jeg vet om, og hva er ikke gyere enn lage den selv?. Du kan tilsette hva du vil, som daimkuler, nonstop og ntter. Prv deg fram :)

Hjemmelaget iskrem:

4 eggeplommer

2 hele egg

250 g melis

6 dl flte

3 ss vaniljesukker

200 g damimkuler, nonstop, sjokolade(kan slyfes)

1. Stivpisk kremflten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle, isboks.

4. Sett i frys, rr etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Perfekt dessert i sommersolen. Hyggelig om dere vil legge igjen en kommentar, eller nsker om hva dere vil at jeg skal lage p bloggen :)

Klem IV.

Chicken salad with garlic bread

Hei fine lesere,

Idag har jeg hatt en travel dag s dagens middag ble kyllingsalat - raskt og enkelt lage, men veldig godt :) Jeg elsker kylling, og spesielt bruke det i salater. Kyllingssalat kan lages p s mange mter. Jeg steker kyllingfileet i strimler, og hakker opp salat. Igr hadde jeg bare agurk, tomat og salat for hnden, men her er det bare ta de grnnsakene du liker best :) Jeg lagde ogs hjemmelaget hvitlkssmr som jeg hadde p brdet som tilbehr til maten. Himmelsk!

Hvitlkssmr (rekker til ca. 4-6 skiver)

50 g smr

2-3 fedd hvitlk (etter behov)

1-2 ss finhakket fersk persille

Salt og pepper etter behov.

1. Finhakk persillen og hvitlk, og tilsett det sammen med de andre indigriensene. Jeg bruker en mikser for da blir det mye bedre blandet sammen. Er ogs lurt legge ut smret pforhnd slik at det er mykt, det gjr det mye enklere mikse sammen.

2. Smr hvitlkssmret p skivene og stek i ovnen i 5-10 min.

Kram Ingrid Victoria

Tacoburger

Hei lesere,

Idag har jeg hatt en lang dag, bestende av trening og jobb. Alltid travelt p pent bakeri i helgene, og gy er det. Hadde besk av min bestevenninde Charlotte, og sammen laget vi tacoburger. yum! Brukte samme brd, som jeg bruke p cheeseburgeren min(ligger i arkivet) landbrd rundstykke. Hadde ikke tid til lage mine egne hambrugerbrd, men det kommer om ikke lenge. Anbefaler denne burgeren til alle dere som liker taco like godt som meg:)

Oppskrift til 2, 200 g burgere:

1 pose tacokrydder

1 pakke karbonadekjttdeig

2 stk landbrdrundstykker

3 spiseskjeer potetmel

1 spiseskjee olje

2 spiseskjeer sprstekt lk/r lk

2 skiver cheddarcheese

1 tomat

1 crispsalat

Tacosaus

Tortillachips

1. Bland tacokrydder, lk, kjttdeig, olje og potetmelet godt sammen i en bakebolle.

2. Form 2 runde hamburgere med skje, husk dyppe skjeen i varmt vann, da er det lettere forme hamburgere. Jeg bruker hamburgerpresser jeg kjpte p hlns, blir det perfekte runde hamburgere. Anbefaler kjpe en slik n som grillsesongen er rett rundt hjrne.

3. Stek i stekepanne, eller p grill. Etter 3-4 min, legg en skive med cheddarcheese p hver burger. Stek videre til de er gjennomstekt.

4. Varm brdene i ovnen, og dekorer sammen med salat, salsasaus, rmme og tortillachips.

Love Ingrid Victoria.

Oreo Osteiskake

God helg til dere,

Helgen begynner ikke fr dagens treningskt er unnagjort for min del. Tenkte tipse dere om en veldig god iskake fr jeg legger ut p bakkelp. Dette er en oppskrift jeg har ftt av min storesster Maria, og er veldig enkel lage.I den originale oppskriften brukers det bixit/digestive kjeks til bunn, men jeg byttet ut det med oreo kjeks siden jeg syns det smaker mye bedre. Denne oppskriften er for en stor iskake (vanlig rund bakeform), men jeg fordelte rren i muffinsformer slik at jeg kunne lage sm dessertkaker i stede. Supert fryse ned om du fr noen til overs,og ta opp om det skulle komme uventede gjester p besk:)

Oreo Osteiskake:

3 egg

2 dl sukker

2.5 dl kremflte

200 g philadelphiaost

ca. 1 pakke oreo kjeks (eller 15 bixit/digestive kjeks)

3-4 ss smeltet smr

200 g chocolatechips/daimkuler (her kan du ogs bruke nonstop, hakket sjokolade etc)

1. Smelt smret og knus oreo kjeksene i sm biter. Jeg pleier legge dem i en tykk plastpose, og knuse dem med en kjevle.

2. Trykk rren ut med en skje i nsket bakeform.

3. Pisk eggeplommer og sukker sammen.

4. Pisk kremflten, og tilsett deretter kremosten.

5. Stivpisk eggehviten, og vend den inn med resten av indegriensene.

6. Fordel rren i formen, og legg i frysen frem til servering. (Br tas opp ca.10 min fr servering slik at den tiner litt)

Jeg pyntet mini iskaken min med mini oreos og sjokoladesaus. mmmm!

Klem til alle.

Pavlova med iskrem

Hei kjre lesere,

Da nrmer det seg 17 mai. Hurra, Hurra! Dette er en av mine favorittdager , alltid deilig kunne spise s mye is og godt man bare vil. I gr laget jeg pavlova med iskrem og br. Kjempe god dessert, og passer perfekt n som det er vr/sommer. Gleder meg masse til i morgen, bestevenn og kjreste er p besk, og dagen skal feires med gode venner. Koselig!

Pavlova: 4 mini-porsjoner:
3 eggehviter
120 g sukker

1. Knus eggene, og del dem slikt at plommen og eggehviten kommer hver for seg. Pass p at det ikke kommer noe plomme i eggehviten, kan hindre at marengsen blir helt stiv.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret, til det er passe stivt.
3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til det er helt stivt. Tips er holde bollen opp ned, for sjekke at den er helt stiv.

4. Ta rren i en sprytepose, og lag rundinger. Jeg liker lage dem med litt hy kant, slik at det er plass til iskuler.

5. Stek p 120 grader varmluft. 50-60 min. Avkjl dem p rist.

Pynt pavlovaen med iskrem, og dine favorittbr. Det er ogs godt bruke vaniljekrem, og krem sammen med brene. Personlig synes jeg is og marengs er best sammen. Mums!

Gratulerer med dagen til alle sammen i morgen! Kose dere masse! Hurra for Norge!

Love, Ingrid Victoria.

Plse i brd

Hei dere,

I dag lagde jeg min egen vri p plse i brd. Dette passer ypperlig n som grillsesongen nrmer seg, og tar heller ikke lang tid lage. Denne oppskriften inneholder ogs fullkornsmel som gjr deg mettere enn ved vanlig mel. Oppskriften er bare justere, etter hvor mange plser du velger bruke.Jeg foretrekker bruke wienerplser, men grillplser funker ogs.

Oppskrift - 8-12 winerplser

25 g gjr

1.5 dl lunket vann

0.5 ts salt

2 ss olje

ca. 250 g fullkornsmel

ca.250 g hvetemel

egg + sesamfr til pensling.

225 grader i ca. 15-20 min(miderste rille)

1. Bland gjr og lunket vann sammen.

2. Bland inn salt og olje.

3. Tilsett melet og rr sammen. Kna deigen i ca.5 min fr du setter den til heving.

4. Bak ut, etter deigen er hevet til dobbel strrelse.

5. Kjevle ut deigen til en firkant, og del i strimler, og surr rundt plsen.

Pensle alle plsene med egg, og dryss sesamfr over. Stek i ovnen til 15-20 min(til de er gylne)

Server sammen med ketchup. Super godt!

Ha en fin dag videre. I morgen kommer kaketips til 17 mai.

Love IV

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits