mai 2012

Chocolatechip cookies with walnuts

Hei dere,

Fått en del nye lesere, super gøy!! Er bare å kontakte meg om det er noen oppskrifter dere ønsker jeg skal lage, eller om spørsmål :) setter jeg pris på. Er i Israel nå. Sol og 30++ grader, lykke!  Herlig å få skikkelig brunfarge. Tenkte å tipse dere om en deilig cookie oppskrift jeg pleier å bake ofte. Perfekt å lage når en får besøk, og ingenting smaker bedre enn nybakte cookies sammen med et kaldt glass melk :) my favorite!

Oppskrift: ca.10-12stk.

100 g brunt sukker

100 g sukker

200 g mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts vaniljesukker

100 g smør

2 egg

200 g sjokoladeknapper

100 g valnøtter

1. Sett oven på 200 grader.

2. Miks sukker, smør og vaniljesukker godt sammen.

3. Tilsett egget, og miks sammen. Bruk slikkepott i kantene, slik at all deigen blir mikset.

4. Bland mel, bakepulver og natron i en egen bolle. Sil blandingen inn i røren.

5. Tilsett sjokoladeknappene, og hakket valnøtter inn i røren med en slikkepott.

6. Bruk en iskremskje(fåes kjøpt på Clas Ohlson) og lag en scoop av røren. Denne er perfekt å bruke, for da blir cookisene ca. like store.

7. Stek i ovnen i ca.12-15 min.

Ha en flott dag videre,

Klemmer fra Ingrid Victoria.

summer mini cupcakes

Hei dere,

I går var jeg dagens anbefaling i Lesernes VG, det var utrolig gøy. Feiret dermed med å lage noen mini cupcakes, med Nonstop. Yum! I dag reiser jeg også til Israel på ferie i 2 uker. Har tidligere bodd der, så gleder meg til å komme tilbake. Kommer derfor ikke til å bli blogging hver dag, siden vi skal være en del på farten. Har derfor forhåndsskrevet noen innlegg, så kommer noen oppskrifter framover til dere. Mini cupcakes passer fint om man er litt småsulten etter en heavy dinner. Eller som mini cakes til bursdager, eller til kaffekos :)

Vaniljecupcakes med Nonstop: ca.12-14 stk.

50 g smør (romtempertert)

50 sukker

1 egg

1.5 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

1 dl fløte, eller h-melk.

2-3 never hakket nonstop

1. Miks smør og sukker, til det blir luftig.

2. Tilsett egget, og pisk videre i ca.2-3 min.

3. Sil inn bakepulver, vaniljesukker, og hvetemel inn i røren.

4. Tilsett fløte/melk, og pisk videre.

5. Tilsett hakket nonstop, rør forsiktig med slikkepott, slik at ikke røren blir farget.

6. Fordel røren med en teskjee(ca.1.5 ts) i hver form. Stek på 200 g i ca.10-12 min. Avkjøl på rist.

Vaniljefrosting:

50 g smør

3 dl melis

100 g hvit sjokolade, smeltet i vannbad.

1 ts vaniljesukker

1 ts white icing color from wilton.1. Miks smør og melis sammen.

1-2 spiseskjeer melk/fløte

1. Tilsett sjokoladen, sammen med white icing color (dette gjør at frostingen blir hvit), og vaniljesukker.

2. Pisk alt sammen godt sammen, desto lengre du pisker, desto luftigere blir den. Om ikke frostingen er fast nok er det bare å tilsette mer melis. Her er det bare å prøve seg fram.

Super gode, mums!

Spør gjerne om det er noe:) Ha en fin onsdag videre.

Shalom. Ingrid Victoria.

Blåbærpai

Hei fininger,

Nå er det masse deilig bær i butikkene. Ble derfor blåbærpai til dessert igår. Servert sammen med vaniljeiskrem, smelter det i munnen. Bruk dine favorittbær, og lag en herlig pai til sommergjestene du får på besøk :) Idag brukte jeg noen mini bakeformer fra Italia, vet de selger lignende i Norge. Jeg elsker å bake min egen lille kake, istedenfor å lage en stor pai. Det er også mye lettere å å fryse ned, og ser mer smakfult ut.

Paibunn- ca. 4 miniformer

125 g hvetemel

65 g smør

1 egg

1 ts vaniljesukker

20 ml kaldt vann

2 spiseskjeer melis

Fyll:

250 g blåbær. Idag brukte jeg amerikanske blåbær, gode og saftige bær.

2 spisekjeer sukker.

1. Miks sammen alt i en bolle med mikser, eller for hånd.

2. Sett i kjøleskapet minst 1 time.

3. kjelv deigen ut i ønsket tykkelse, og legg i formene. Prikk med en gaffel i deigen.

4. Stek bunnene i ca.15 min på 200 grader.

5. Fordel blåbærfyllet i formene, og pynt gjerne med å legg litt paideig i mønster på toppen. Pensle mønstere og kantene med egg, og stek videre i ca.10-15 min.

Serverte sammen med vaniljeiskrem. Pynt gjerne med å legg litt paideig i mønster på toppen.

Ha en fin dag videre, kom gjerne med comments!

Love IV.

Laks i pesto pasta

God mandag lesere,

Nå har ferien startet for min del. Jeg reiser til Israel på onsdag, og det gleder jeg meg masse til. Sol og strand hver dag! Lykke!! Jeg ble spurt om jeg hadde en god oppskrift som inneholdt laks for noen dager siden, dermed laget jeg laks med pesto pasta til middag igår. En enkel, men supergod rett!

Oppskrift 2 personer:

250 g tagliatelle

4 spiseskjeer pesto (av merket barilla)

1/2 halv boks creme fraiche

2 fedd hvitløk

280 g fersk laksefilet

salt/pepper etter behov

1. Kok opp vannet med litt salt, og tilsett pastaen. Kok i 8-10 min. Hell av vannet, og tilsett 1-2 ss olje.

2. Skjær laksfileten i biter, og stek forsiktig på panne.(slik at ikke bitene deler seg)

3. Ta pastaen i f.eks en wok panne, sammen med pesto, creme fraiche og finhakket hvitløk. Wok på svak varme.

4.  Tilsett laksen til slutt, og bland alt forsiktig.  Jeg legger gjerne av noen laksebiter som jeg kan legge på toppen for syns skyld.

Serverte laksen sammen med hvitløksbrød. Yummy!

Ha en super dag videre,

<3 Ingrid Victoria.

Smoothie

God Lørdag,

Fått etterspørsel på smoothie av kjære Amalie. Jeg pleier å ofte å lage smoothie om morningen før jeg trener, eller som et mellommåltid. Nå som det er sesong for bær, og annen frisk frukt, er det bare å dra fram blenderen. Min favoritt er er mango, banan og ananas smoothie. På Rema 1000, får du 800 g mango, banan og ananas smoothie blanding for 29 kr. Et kupp spør du meg! På flyplassen i Madrid kjøpte jeg en starbucks takeaway kopp,som er perfekt til kalde drikker. Vet at de selger slike enda, kjempe fint å ha med seg på vei til trening. Jeg liker en litt tykk smoothie når jeg lager det. Om du vil ha den tynnere, eller tykkere er det bare å tilsette mer, eller mindre juice, eller youghurt. Prøv deg frem:)

Smoothie:

100-200 g mango, banan og ananas blanding

2.5 dl ferskpresset juice

2 dl youhurt natruell

1. Miks alt sammen i en blender, eller med en stavmikser. Jeg pleier å legge yoghurten i frysen i 30- 40 min før jeg lager smoothie, slik at den blir ekstra kald.:)

Ha en strålende lørdag i finværet. Love, Ingrid Victoria.

Chicken sandwich

God fredag lesere,

I dag skal jeg friste dere med en deilig kylling sandwich. God og veldig mettende. Perfekt som lunsj i finværet. Om du er ekstra sulten, er det godt med hjemmelaget potetbåter til.

Du trenger:

1 kyllingfilet

2 bacon strimler

2 tomatskiver

2 augurkskiver

1 osteskive

1 godt rundstykke

Smør, eller aioli til brødet.

1. Stek kyllingfilet i 3-4 strimler. Jeg krydret med kyllingkrydder.

2. Skjær opp brødet, og grønnsakene.

3 Stek baconskiver.

4. Dekorer sandwichen slik du ønsker det:)

Vi ses,

Love IV.

Birthday

Hei fininger,

Fineste kjæresten fylte 21 år idag, så har derfor ikke blitt noe blogging på meg.  Kommer sterkt tilbake imorgen:) Legger ved et bilde av frokosten vi hadde. Har hatt en strålende feiring med kjæresten, loveyou!

Blogges imorgen, Love IV.

Hjemmelaget vaniljeiskrem

God tirsdag,

Nå har sommeren kommet for fullt her i Oslo, i dag var det hele 27 grader. Strålende! I dag feiret jeg og min søstre med å lage hjemmelaget vaniljeiskrem. Iskrem er det beste jeg vet om, og hva er ikke gøyere enn å lage den selv?. Du kan tilsette hva du vil, som daimkuler, nonstop og nøtter. Prøv deg fram :)

Hjemmelaget iskrem:

4 eggeplommer

2 hele egg

250 g melis

6 dl fløte

3 ss vaniljesukker

200 g damimkuler, nonstop, sjokolade(kan sløyfes)

1. Stivpisk kremfløten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle, isboks.

4. Sett i frys, rør etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Perfekt dessert i sommersolen. Hyggelig om dere vil legge igjen en kommentar, eller ønsker om hva dere vil at jeg skal lage på bloggen :)

Klem IV.

Chicken salad with garlic bread

Hei fine lesere,

Idag har jeg hatt en travel dag så dagens middag ble kyllingsalat - raskt og enkelt å lage, men veldig godt :) Jeg elsker kylling, og spesielt å bruke det i salater. Kyllingssalat kan lages på så mange måter. Jeg steker kyllingfileet i strimler, og hakker opp salat. Igår hadde jeg bare agurk, tomat og salat for hånden, men her er det bare å ta de grønnsakene du liker best :) Jeg lagde også hjemmelaget hvitløkssmør som jeg hadde på brødet som tilbehør til maten. Himmelsk!

Hvitløkssmør (rekker til ca. 4-6 skiver)

50 g smør

2-3 fedd hvitløk (etter behov)

1-2 ss finhakket fersk persille

Salt og pepper etter behov.

1. Finhakk persillen og hvitløk, og tilsett det sammen med de andre indigriensene. Jeg bruker en mikser for da blir det mye bedre blandet sammen. Er også lurt å legge ut smøret påforhånd slik at det er mykt, det gjør det mye enklere å mikse sammen.

2. Smør hvitløkssmøret på skivene og stek i ovnen i 5-10 min.

Kram Ingrid Victoria

Tacoburger

Hei lesere,

Idag har jeg hatt en lang dag, bestående av trening og jobb. Alltid travelt på åpent bakeri i helgene, og gøy er det. Hadde besøk av min bestevenninde Charlotte, og sammen laget vi tacoburger. yum! Brukte samme brød, som jeg bruke på cheeseburgeren min(ligger i arkivet) landbrød rundstykke. Hadde ikke tid til å lage mine egne hambrugerbrød, men det kommer om ikke lenge. Anbefaler denne burgeren til alle dere som liker taco like godt som meg:)

Oppskrift til 2, 200 g burgere:

1 pose tacokrydder

1 pakke karbonadekjøttdeig

2 stk landbrødrundstykker

3 spiseskjeer potetmel

1 spiseskjee olje

2 spiseskjeer sprøstekt løk/rå løk

2 skiver cheddarcheese

1 tomat

1 crispsalat

Tacosaus

Tortillachips

1. Bland tacokrydder, løk, kjøttdeig, olje og potetmelet godt sammen i en bakebolle.

2. Form 2 runde hamburgere med skje, husk å dyppe skjeen i varmt vann, da er det lettere å forme hamburgere. Jeg bruker hamburgerpresser jeg kjøpte på Åhléns, blir det perfekte runde hamburgere. Anbefaler å kjøpe en slik nå som grillsesongen er rett rundt hjørne.

3. Stek i stekepanne, eller på grill. Etter 3-4 min, legg en skive med cheddarcheese på hver burger. Stek videre til de er gjennomstekt.

4. Varm brødene i ovnen, og dekorer sammen med salat, salsasaus, rømme og tortillachips.

Love Ingrid Victoria.

Oreo Osteiskake

God helg til dere,

Helgen begynner ikke før dagens treningsøkt er unnagjort for min del. Tenkte å tipse dere om en veldig god iskake før jeg legger ut på bakkeløp. Dette er en oppskrift jeg har fått av min storesøster Maria, og er veldig enkel å lage. I den originale oppskriften brukers det bixit/digestive kjeks til bunn, men jeg byttet ut det med oreo kjeks siden jeg syns det smaker mye bedre. Denne oppskriften er for en stor iskake (vanlig rund bakeform), men jeg fordelte røren i muffinsformer slik at jeg kunne lage små dessertkaker i stede. Supert å fryse ned om du får noen til overs,og ta opp om det skulle komme uventede gjester på besøk:)

Oreo Osteiskake:

3 egg

2 dl sukker

2.5 dl kremfløte

200 g philadelphiaost

ca. 1 pakke oreo kjeks (eller 15 bixit/digestive kjeks)

3-4 ss smeltet smør

200 g chocolatechips/daimkuler  (her kan du også bruke nonstop, hakket sjokolade etc)

1.  Smelt smøret og knus oreo kjeksene i små biter. Jeg pleier å legge dem i en tykk plastpose, og knuse dem med en kjevle.

2. Trykk røren ut med en skje i ønsket bakeform.

3. Pisk eggeplommer og sukker sammen.

4. Pisk kremfløten, og tilsett deretter kremosten.

5. Stivpisk eggehviten, og vend den inn med resten av indegriensene.

6. Fordel røren i formen, og legg i frysen frem til servering. (Bør tas opp ca.10 min før servering slik at den tiner litt)

Jeg pyntet mini iskaken min med mini oreos og sjokoladesaus. mmmm!

Klem til alle.

Pavlova med iskrem

Hei kjære lesere,

Da nærmer det seg 17 mai. Hurra, Hurra! Dette er en av mine favorittdager , alltid deilig å kunne spise så mye is og godt man bare vil. I går laget jeg pavlova med iskrem og bær. Kjempe god dessert, og passer perfekt nå som det er vår/sommer. Gleder meg masse til i morgen, bestevenn og kjæreste er på besøk, og dagen skal feires med gode venner. Koselig!

Pavlova: 4 mini-porsjoner:
3 eggehviter
120 g sukker

1. Knus eggene, og del dem slikt at plommen og eggehviten kommer hver for seg. Pass på at det ikke kommer noe plomme i eggehviten, kan hindre at marengsen blir helt stiv.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret, til det er passe stivt.
3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til det er helt stivt. Tips er å holde bollen opp ned, for å sjekke at den er helt stiv.

4. Ta røren i en sprøytepose, og lag rundinger. Jeg liker å lage dem med litt høy kant, slik at det er plass til iskuler.

5. Stek på 120 grader varmluft. 50-60 min. Avkjøl dem på rist.

Pynt pavlovaen med iskrem, og dine favorittbær. Det er også godt å bruke vaniljekrem, og krem sammen med bærene. Personlig synes jeg is og marengs er best sammen. Mums!

Gratulerer med dagen til alle sammen i morgen! Kose dere masse! Hurra for Norge!

Love, Ingrid Victoria.

 

Pølse i brød

Hei dere,

I dag lagde jeg min egen vri på pølse i brød. Dette passer ypperlig nå som grillsesongen nærmer seg, og tar heller ikke lang tid å lage.  Denne oppskriften inneholder også fullkornsmel som gjør deg mettere enn ved vanlig mel. Oppskriften er bare å justere, etter hvor mange pølser du velger å bruke. Jeg foretrekker å bruke wienerpølser, men grillpølser funker også.

Oppskrift - 8-12 winerpølser

25 g gjær

1.5 dl lunket vann

0.5 ts salt

2 ss olje

ca. 250 g fullkornsmel

ca.250 g hvetemel

egg + sesamfrø til pensling.

225 grader i ca. 15-20 min(miderste rille)

1. Bland gjær og lunket vann sammen.

2. Bland inn salt og olje.

3. Tilsett melet og rør sammen. Kna deigen i ca.5 min før du setter den til heving.

4. Bak ut, etter deigen er hevet til dobbel størrelse.

5. Kjevle ut deigen til en firkant, og del i strimler, og surr rundt pølsen.

Pensle alle pølsene med egg, og dryss sesamfrø over. Stek i ovnen til 15-20 min(til de er gylne)

Server sammen med ketchup. Super godt!

Ha en fin dag videre. I morgen kommer kaketips til 17 mai.

Love IV

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits