april 2016

Lett torskemiddag

Dette er en av torskemiddagene jeg spiser nr jeg har drlig tid. Denne er sunn og smakfull. Torsk er ogs en billig fisk kjpe! Jeg lager brokkoli eller blomklpure til. Jeg er s glad i ulike grnnsakspurer. Stpotetpure er ogs en favoritt. Husk spise 2-3 fiskemiddager i uken.

Lett torskemiddag for 1:
150 gram torsk
1/2 brokkoli
1/2 rdlk
1 teskjee smr
Smak til med salt, pepper og urter

1. Ha fisken i folie eller form. Ha over en glatt med smr, lk og dryss over litt salt og pepper. Bak i ovnen p 200 grader i ca. 10-15 minutter.
2. Kok opp vann. Ha i brokkoli. Kok den myk, tar ca. 5 minutter. Hell av vannet i sil.
3. Stavmiks brokkolien til en jevn pure. Smak til med salt og pepper. Jeg synes ogs det er godt tilsette et fedd hvitlk.

Server og nyt. Enkel og god middag p 1-2-3.


 

Greens for breakfast

P lrdagen er den store lpedagen for min del(Bergen halv maraton) og de siste ukene har jeg hatt litt ekstra fokus p forberede kroppen med gode nringsrike frokost og middager. Denne grnne frokostsklen gjr godt for mage og sjel. Jo mer du fyller kroppen med gode nringsstoffer, jo bedre fler du deg. Jeg merker iallefall en stor forskjell! Start alltid dagen med en sunn og god frokost. Det gir s bra energi utover dagen. P onsdag kommer det oppskrift p en supergod og rask torskemiddag. Titt innom da og ha en god start p uken enn s lenge.

Greenie med bringebr og kokosflak(oppskrift inspirert fra kamille puls):
1 moden avokado
1 moden banan. Supergodt ha i frossen banan.
2.5 dl appelsinjuice/eplejuice
100 gram spinat
saften fra 1 sitron
Friske bringebr(eller andre br) og kokosflak/ntter til topping.

1. Ha avokado,banan,spinat, sitron og appelsinjuice i en blender. Kjr til du fr en passe tykk konsistens.
2. Topp med friske bringebr og kokosflak. Denne gjr godt for magen.


 

Pavlova med granateple og br

Pavlova er en utrolig frisk og god kake. Jeg elsker nr marengsen er litt seig i midten, toppet med masse deilig vaniljekrem og br. Mmm. Denne kaken roper vr og sommer! Perfekt servere som en avslutning p en godt mltid. Topp med dine favoritt br og frukt. Personlig synes jeg denne varianten med granateple er frisk. God helg.

Pavlova med rde br:
4 eggehvitter
200 gram sukker
1 teskjee hvitvinsedikk
1.5 spiseskjee maizenna
5 dl flte + 2 spiseskjeer sukker
1 boks vaniljekrem
1 liten granteple
1 kurv bringebr
1 kurv jordbr
Melis og mynte til pynt

1. Pisk eggehvittene stive. Tilsett sukker litt etter litt. Husk det er viktig piske marengsen lenge for f en en pavolva som ikke sklir ut nr du steker. Jeg bruker piske i ca.20 minutter.
2. Rr inn maizennna og hvitvinseddik for hnd. Enten kan du lage en stor pavola eller to sm legge den opp hverandere. Jeg delte rren i to p et bakepapir. laget to like store sirkler.
3. Sett ovnen p 180 grader. Nr du setter inn marengsen sett ned temperaturen til 150. Stek i ca. 60 minutter. Ta av ovnen la den bli helt kaldt i ovnen fr du tar bunnen ut. Perfekt lage denne kvelden fr, kan det st over natten.

4. Pisk kremflten med sukker til krem. Ha i vaniljekremen. Ha krem p frste bunn. Ha over br. Legg p den andre marengstoppen. Ha godt p med krem og resten av brene. Jeg bruker ha mest br p toppen.

Pynt med en melisdryss. Jeg synes det er godt med frisk mynte ogs. Gjerne finhakk den.


 

Indisk daal

Jeg har laget indisk daal for frste gang. Det er en indisk linsegryte. Morsomt hvordan smakslkene forandrer seg gjennom rene. Fr var jeg verken glad i linser eller indisk mat. Gryten smaker utrolig godt og er veldig mettende. Godt for mage og kropp spise litt vegetarisk og variert. Jeg merker iallefall en liten forskjell. Server med varmt naan brd til. Mums.

Oppskrift Indisk daal: Top Chef vinner Renee Fagerhi(godt.no)
1 stor gul lk
2 fedd hvitlk
2 spiseskjeer rapsolje
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
1 boks rdelinser(175 g)(jeg brukte to bokser(go green) for f mer linser)
1 teskjee chiliflak
3 teskjeer garam masala
2 teskjeer spisskummen
1 teskjee gurkemeie
5 dl grnnsakssaft
Saften fra en halv sitron.
Smak til med salt, pepper og frisk koriander

1. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte/kjele. Finhakk lken og hvitlken. Bland dette godt sammen i oljen til det blir gyllent. Ha klar krydderblandingen i en skl og tilsett med lkblandingen. Bland godt.
2. Ha i grnnsakskraft, kokosmelk og tomater. Tilsett linsene. Disse m skylles godt i vann. Jeg bruker ta det i en sil. La det koke under lokk i ca. 30 minutter p svak varme. Ta av lokket de siste 10 minuttene, slik at suppen tykner. Nr linsene er myke er den klar for servering.
3. Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i suppen. Smak til med salt og pepper.

Topp suppen med rmme, friske koriander og naan brd. Supergodt. Dette er en suppe som passer fint lage om du skal ha mange p besk.


 

Solfrokost til vren

Det er skikkelig vr i luften og da passer det bra med en skikkelig solfrokost. Jeg er blitt veldig glad i skyr med smak av grnn te. Frisk og god p smak. Toppet den med appelsin, mango og kokosflak. Yum. Kjenner jeg gleder meg masse til det blir enda varmere i luften. Denne frokosten gjr deg glad og gir energi. God uke dere.

Oppskrift Solfrokost for 1:
1 beger skyr med smak av grnn te
1 halv mango
1 appelsin
1 liten neve kokosflak.

1. Kutt mangoen i biter og lag appelsinfileter av appelsinen(eller kutt i biter) topp med kokosflak. Nyt.



 

Fredagspizza med tomat og mozzarella

God fredag dere. Fredager gir meg alltid en god lykkeflelse. Jeg gleder meg alltid til ta helgens siste treningskt, handle inn god mat og drikke og ikke minst finne hvilepulsen. Det er en god flelse. Det er alltid lov unne seg noe ekstra nr det gr mot helg i mine yne. Selv er jeg veldig svak for pizza. Det er s godt! Dagens oppskrift er med cherry tomater, fersk mozzarella og basilikum. Yummi. Server med en frisk salat til. Hper alle fr en nydelig helg.

Pizzadeig 2 porsjoner:
250 gram mel
2 dl vann
1 teskjee salt
3 spiseskjeer olivenolje
1/4 pakke fersk/trrgjr

Rask pizzasaus:
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpure
2-3 fedd hvitlk
1/2 gul lk
1 klype salt og pepper
1 god neve friske urter f.eks basilikum eller timian

Topping:
1 pakke cherry tomater
1 pakke mini mozzarella
Frisk basilikum

1. Bland sammen salt og mel en bolle.
2. Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen i ca.15 minutter. La den heve til dobbel strrelse i ca. 60 min. Den kan ogs kaldheve over natten med plast om du skal bruke den neste dag.
3. Mens deigen hever lager du sausen. Dette er min raske saus jeg bruker om jeg spontant vil lage pizza. Det beste er jo selvflgelig la den putre et par timer p komfyren. Uansett dette er en god nr.2. Jeg kjrer alle ingrediensene i en foodprossor. Til det blir en glatt og fin saus. Det blir litt saus til overs, den kan oppbevares p glass i kjleskapet.

4. Nr deigen er ferdig hevet. Del den i to og kjevle den s tynn som mulig. Ha deigen over p pizzastein(om du har) bre over pizzasaus, cherrytomater, mozzarella og fersk basilikum. Stek p 275 grader i ca. 6-8 minutter.

Topp med litt fersk basilikum fr servering. Lag gjerne en god salat til. Jeg elsker nyte fredagskvelden med en ekstra god middag og noe godt i glasset. Denne er fin lage sammen med venner og toppe med ulike skinker, oster og grnnsaker.

Power smoothie med cottage cheese

Jeg er ikke s glad i spise cottage cheese aleine, men i smoothie synes jeg det smaker godt. Sammen med fryste jordbr,banan og juice blir det nesten som en sunnere milkshake. M virkelig testes ut. Denne holder deg mett i en god stund og full av gode proteiner. Et lite tips om du lager mye smoothies er kjpe et nett bananer. Skrelle og fryse dem ned i poser. Synes det smaker ekstra godt og du slipper ogs masse brune bananer. Nyt solen denne fine tirsdagen.

Power smoothie for 1:
100 gram cottage cheese
1 liten fryst banan
150 gram fryste jordbr.
1-1.5 dl skummet melk/juive Jeg liker min smoothie tykk, liker du den tynnere ha i mer vske. 

1. Miks alt sammen i en blender. Server og nyt.

Suksesskake til bursdag

Jeg skal rlig innrmme at selv om jeg er konditor er suksesskake en kake jeg slitt litt med lage. Enten har kremen blitt for hard, for rennende eller for myk. Fant denne supre oppskriften hos Kristine p Det ste liv. Denne kaken er bare supergod og perfekt servere i fest og bursdag. En slager p kakebordet.

Mandebunn: til form 24 cm.
3 eggehvitter
200 gram sukker
200 gram mandler
2 teskjeer bakepulver

Gul krem:
4 eggeplommer
0,75 dl kremflte
75 g sukker
1 teskjee vaniljesukker/eller fr fra en halv vaniljestang
125 gram smr(romtemp)

1. Begynn med lage den gule kremen kvelden fr du skal bruke den.
2. Varm opp eggeplommer, flte og sukker. Dette skal rres under stading omrring p middels varme og krem skal smkoke til en ganske s tykk krem. Her er det viktig rre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Ta av platen og rr inn smret. Sett kaldt til neste dag.
3. Bunnen kan ogs lage dagen fr. Pisk marengs av eggehvitter og tilsett sukker litt etter litt. Til du fr en stiv marengs.
4.Mal mandlene i blender. Bland sammen med bakepulver. Vend inn i den stive marengsen. Stek p 180 grader i ca.20 min. La bunnen avkjle helt i formen fr du tar p den gule kremen.
5. Smelt ca. 50 gram sjokolade over vannbad. Dekorer kaken.


Denne kaken blir med meg i bursdag. God helg.

 

Ovnsbakt paprika

Ovnsbakte grnnsaker er et supergodt alternativ nr du nsker en lettere middag. De aller fleste grnnsaker kan ovnsbakes med smakfult kjttfyll. Dagens oppskrift er med paprika. Jeg bruker lage en kjttsaus med de grnnsakene jeg har liggende. Har skrevet hva jeg har brukt i oppskriften, men bruk det du liker best eller har av rester. Husk finne store paprikaer nr du handler,slik at du fr fylt dem godt opp. Er du ikke s glad i paprika? er squash, aubergine eller poteter godt fylle. Ha en nydelig onsdag.

Oppskrift fylt paprika: 6 halve.
3 store paprika
200 gram karbonade/svinekjttdeig
150 gram spinat
1 liten gulrot finhakket
1 liten gul lk finhakket
2 fedd hvitlk
1/2 boks tomater p boks
4 spiseskjeer tacokrydder
Smak til med salt og pepper.
Revet mozzarella ost

1. Stek kjttdeigen, og tilsett tacokrydder. Sett til siden.
2. Finhakk alle grnnsakene. Stek det p svak varme og tilsett kjttet. Ha i tomatsausen og la det smputre.
3. Del paprikaen tvers over p midten. Rens ut frene og stilken. Vr litt forsiktig slik at du ikke fr hull.
4. Fyll paprikane med kjttblandingen.Dryss over mozzarella og topp med urter. Stek p 200 grader i ca. 25-30 min. De skal vre gyldende.




 

Nringsrik frokost

Havregrt er en av de billigste frokostene du kan lage og den er veldig nringsrik. Grten lager du p 1-2-3. Jeg liker toppe med br og frukt. Dagens grt ble toppet med skivet banan og et dryss kanel. Yum! Denne holder deg mett lenge og gir god energi til uken.

Oppskrift havegrt 1 porsjon:
2 dl melk
100 gram lettkokte havregryn
1 liten banen

1. Kok opp melken. Hell over havregrynene og la grynene svelle. Tar ca. 10 min.
2. Topp med f.eks kanel og banan. Supergod og nringsrikt.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits