april 2015

Brødmandag!

Det beste jeg vet om er å lage en god frokost eller lunsj er ulike typer brødmat. Etter å ha jobbet på Åpent Bakeri er det ingen brød eller bakevarer som kan sammenlignes med dem i mine øyne. Noe av det beste jeg vet er å ta meg en løpetur i nabolaget og kjøpe med meg nybakt fersk brød på vei hjem til frokost/lunsj. Skikkelig hverdagsluksus! Favoritten er valnøttbrød og lyst surdeig - må prøves om dere er innom! Forleden prøvde jeg også et nytt type brød, nemlig sports speltbrød. Kjempegodt! En litt sunnere variant du kan spise i ukedagene. Server med friskt pålegg og grønnsaker:) Et godt tips er fryse rester av brødet i skiver, ettersom det bare holder seg ferskt i et par dager. Ta ønsket mengde skiver opp av frysen kvelden før, og rist det enten i brødrister eller i ovnen i et par minutter for å varme det opp på morningen. Smaker nesten som nybakt!

Ønsker alle en fin mandag, og anbefaler dere til å ta turen innom Åpent Bakeri denne uken! 
Tusen takk til alle som legger igjen kommentarer. Det gjør meg så utrolig glad :)

Frisk vårsalat

Jeg laget en utrolig god salat forleden jeg tenkte jeg bare måtte dele med dere. En skikkelig lett og frisk salat nå som våren har kommet! Elsker jo min nye spiralizer, så da ble det en agurksalat med granateple, fetaost, mandelflarn og spinat. Mettende og godt for magen! Er du ekstra sulten kan du tilsette kylling for å gjøre den litt mer mettende. Flott tilbehør til grilmaten er det også:)

Oppskrift frisk vårsalat:
1/2 agurk
2 never spinatblader
1 god neve granateple
Dryss over fetaost og mandlerflarn før servering 

1. Skjær spinatblader i strimler. Har du ikke spiralizer kan du kutte agurken i tynne skiver (evt bruke en ostehøvel til å skjære tynne skiver)
Skrell granateple og dryss over. Dryss over ønsket mengde mandelflarn og fetaost. Yummi! Da er det bare å nyte:)
Ha en fin onsdag, halvveis til helg!


Mitt beste tilbehør til grillsesongen

Åh, det er virkelig sommer i luften i Oslo! Jeg gleder meg sånn til å grille dene uken, finnes det noe mer koselig? Idag skal jeg gi dere oppskrift på noen kjempegode hamburgerbrød - disse selger vi på Theatercafeen, og mye skal til for å slå dem. Etter å ha bakt disse kommer du ikke til å ville kjøpe igjen, de slår lett de ferdigkjøpte du får på daglivarehandelen. De kan fryses! Ta på deg bakeforkle og gjør frysen klar for grillsesongen :) 

Hjemmelaget burgerbrød. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169903_hjemmelaget_hamburger.html

 Jeg har også prøvd meg på hjemmelagde lomper - passer perfekt til grillsesongen! Prikken over i-en er jo å lage selv, så kan du imponere venner og familie, i tillegg til at det smaker enda bedre:)

Hjemmelaget lomper. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169133_hjemmelaget_lomper.html

Mine beste isoppskrifter

Is er noe av det beste jeg vet, og helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket is - uansett årstid. Spesielt nå som vår/sommer begynner å nærme seg passer det perfekt:) Jeg kjøpte disse fine isformene fra Nicolas Vahe ifjord og har brukt dem masse siden. Gradestokken stiger her i Oslo og neste uker skal det bli over 15 grader, så jeg tenkte det var perfekt å dele mine favoritt oppskrifter på is! Lag dem nå, så har du det klar i frysen! 

Du kan lage is av det meste - bruk din favorittoppskrift på smoothies og hell i isformer, eller lag kaffeispinner dyppet i sjokolade. Alt ettersom hva du liker best! Selv skal jeg ihvertfall finne frem isformene og prøve meg på ulike oppskrifter fremover. Mango og sitronis står først på listen. Kom gjerne med ideer og om du har noen selv! 

1. Smoothies isformer. Nytes i varmen. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169606_hjemmelaget_fruktispi.html

2. Sunnere kokosis med pasjonsfrukt. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170340_coconut_passion_ice_c.html

3. Hjemmelaget vaniljeispinner. Disse er superenkle å lage. Sikker vinner hos store og små. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170052_hjemmelaget_vanilje_i.html

4. Kaffeispinner med sjokoladetrekk dyppet i daim. Say no more! So yummy!

 http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170084_kaffeispinner_dyppet_.html

Blueberry monday

Blåbærmuffins er saftig og gode. Personlig liker jeg muffins bedre enn cupcakes. Toppet med en crunchy crumble av pistache og mandler er det en sikker vinner hos meg. Disse lages på 1-2-3. Har du en blå mandag i dag? hvorfor ikke lages disse. Om du ønsker en sunnere variant. Ha i grovere mel og mindre sukker :) Blueberry muffins ca. 12 stk:
200 gram mykt smør
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk/fløte
150 gram blåbær

1. Miks smør og sukker mykt sammen. 
2. Tilsett et egg om gangen, og miks to minutter mellom hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at all røre blir like godt blandet.
3.Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Sikt inn.
4. Tilsett melken og miks videre.
5. Ha i blåbær. Rør forsiktig med en slikkepott når du har vendt inn blåbærene, slik at du ikke farger røren blå.6. Bruk en cookiescopp, og ha ca. 1 scoop i hver form. Dryss over mandelflarn, eller hakkede nøtter tilslutt. Jeg hadde litt crumble igjen fra smuldrepai. Veldig godt å toppe med også. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1424994140_smuldrepai_med_pistac.htmStek på 200 grader i ca.15 minutter.


Mitt lille kaffehjørne

Påsken er over og jeg begynner å bli veldig klar for våren! Det er så mye enklere å stå opp når det er lysere ute på morningen. For min del er kaffe et must på morgenkvisten Jeg kjøper plastbeger som jeg bruker til både iskaffe og smoothies, og pappbegre til varm kaffe. Veldig smart, spesielt når jeg vil ta det med meg på vei ut døren! Jeg gikk til innkjøp av Nespresso maskin for noen år siden - love it! Perfekt å ha. Blir jo mye penger hvis du skal kjøpe kaffe ute hele tiden, så jeg syns det er en god investering! Min kommer også med melkesteamer som steamer både kald og varm melk. 

Plastbeger kjøper jeg på Pals på Bislett, pappbegrene er fra Clas Ohlson

Deilig iskaffe on the go!

Håper alle har en fin mandag :) Nå er påskeferien over, og det er deilig å komme tilbake i rutiner etter en ukes ferie!
 

5 gode påskefrokoster

Påsken inneholder ofte dager med lange og gode frokoster. Selv elsker å sitte lenge med frokostbordet å spise en god frokost, lese eller prate med resten av familien. Det er så koselig! Har lagt ved et par gode frokoster som er verdt å lage. Stå opp før de andre i huset og overrask med en god påskefrokost. Ønsker også alle en god påske videre.. Tar meg en liten bloggferie til mandag. Nyt ferien allesammen!

1. Franske pannekaker. Lages på 1-2-3. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169856_crepes_franske_pannek.html

2. Bagels. Finnes det noe bedre med cream cheese på?Spiste dette ofte da jeg bodde i USA. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167774_homemade_bagels.html

3. Scones med banan og sjokolade. Disse trenger ikke hevetid. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410193546_scones_med_banan_og_s.html

 

4. Croque madam muffins. Ostesmørbrød i muffinsformer med egg,ostesaus og skinke. Mums.http://foodbyvictoria.blogg.no/1416316046_croque_madam.html

5. Eltrefrie bygg og speltrundstykker. Her kreves det litt planlegging. Lag deigen kvelden før og hev over natten. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166917_bygg_og_speltrundstyk.html

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits