april 2014

Yoghurt med pasjonsfrukt

Det er frokostmandag, hvor jeg kommer med dages frokosttips. Hurra.Jeg har fått en ny frokost favoritt som smaker helt fantastisk. Nemlig kokos og vanilje  yoghurt med pasjonsfrukt. Smaker tropisk og sommerlig. Perfekt nå som vi er i varmere tider.

Pasjonsfrukten har en utrolig frisk og syrlig smak. Frukten blir kalt lideskapesfrukt på norsk, og er en stor favoritt i matbransjen. Jeg kjøpte min pasjonsfrukt for 6 kr stykke på grønnsakshandelen. Er ofte internationale butikker som selger pasjonsfrukt. Denne må dere prøve!

Yoghurt med pasjonsfrukt:
2 små beger yoghurt. Jeg bladet kokos og vanilje.
1 pasjonsfrukt.

1. Bland yoghurten sammen. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innematen med en skje.

2. Ha fyllet over yoghurten, så er det bare å NYTE denne herligheten. Denne frokosten gjør meg bare glad. Herlige og friske farger. Nyt hverdagen, det er den som teller. Jeg er en livsnyter. Er verdt å stå opp litt tidligere for å drikke en god kopp kaffe og spise deilig frokost. Det gjør dagen for min del.

Happy monday! Make the best of it!

- Ingrid Victoria.

Hjemmelaget fruktispinner

Det er sommervær i Oslo. I dag har jeg nytet solen og spist fruktispinner. Elsker disse iskremformene fra Nicolas Vahe. Her får du seks plastformer med 100 trepinner for 99 kr. Slikt blir det masse god hjemmelaget is av. Laget disse ispinnene på frosne bær og bananer. Sammen med litt appelsinjuice og kokosyoghurt. Friskt og godt.Ta den frukten du har tilgjengelig og lag din egen favoritt :) gleder meg til masse deilige is framover.

Hjemmelaget fruktispinner 6 stk:
Frossen frukt. Jeg brukte bananer, bringebær og jordbær.
Appelsinjuice
1 beger kokosyoghurt
Bled/stavmiks alt i en blender før du heller i formene.

1. Til 2 banan og kokospinner. Blandet jeg 1 stor frosen banan,1/2 beger kokosyoghurt og litt appelsinjuice.

2. 2 pinner bringebærpinner. 1 gode neve fryste bringebær, 1/2 banan og 1/2 beger kokosyoghurt.

3. 2 jordbærispinner. 2 never fryste jordbær og appelsinjuice.

4. Hell isen i formene og ha i trepinnene.

Elsker disse treispinnene. 100% homemade.

5.La dem stivne i frysere. Stivner fortere når du bruker frossen frukt. Jeg bruker å fryse bananer ned i poser.

Når isen er stivnet er det bare å nyte.

Dette er også gøy for de små og store å få lov å lage egen iskrem. Er selvsagt ikke sunt å spise fem is om dagen når varmen steker. Da er det fint å lage sunne versjoner på frukt og yoghurt. Fin måte å få i seg masse vitaminer.

Jeg er klar for en sommer full av spennende iskremer.

Nam. Bananis er min nye favoritt.

Tunfisksalat

Det er torsdag og solen skinner. I går laget jeg denne gode tunfisksalaten til lunsj, som jeg nøt ute i solen. Denne lages på max ti minutter. Server på ristet grovbrød eller i en deilig salat. Jeg har brukt mager kesam og lett majones, samt grønnsaker. Dette kan nytes med god samvittighet. Gir energi og næring på en travel hverdag. En perfekt måte å få i seg mer fisk på også. Røren kan oppbevares i kjøleskapet et par dager. Lag en deilig salat, grovblings, wraps å ha med i matpakke på jobb. Denne metter! :)

Oppskrift tunfiksrøre:
1 boks tunfisk i vann
1/2 rødløk
1 liten selleristang
1 halv paprika. Jeg brukte partypaprika, så om du bruker en stor, ville jeg sett an mengden.
2 fedd hvitløk revet
1 neve frisk basilikum
1 spiseskje lett majones
3 spiserskjeer mager kesam/lett cream fraiche
Smak til med salt og pepper.
Server på ønsket mengde salat. Jeg brukte en blanding av spinat og baby leaf mix.

1. Finhakk alle grønnsakene. Bland sammen i en skål.

2. Hell vannet av tunfisken. Bland sammen med grønnsakene, lett cream fraiche og majones. Jeg liker min tunfiskrøre passe fast. Tilsett gjerne mer eller mindre cream fraiche/majones. Smak og behag. Smak til med salt og pepper.

3. Tunfiskrøre klar til servering. Røren kan oppbevares i boks i kjøleskapet. Perfekt å ha på en grovblings, salat, wraps.

Jeg serverte tunfiskrøren på en salat bestående av, spinat, baby leafe mix og middelshavmiks. Noen cherrytomater og cashewnøtter. Et deilig og mettende måltid.

Happy Thursday,

-Ingrid Victoria

Panna cotta med hjemmelaget appelsingele

Panna cotta eller kokt krem som det heter på norsk, er en herlig italiensk dessert. Den er veldig enkel å lage, og kan smakes til med alt fra vanilje, til sjokolade til rom. Server i stilige glass eller fine former. Kan entes servers med en deilig bærsaus, gele eller friske bær. Siden vi er midt i påsken har jeg laget hjemmelaget appelsingele til. Legger du glassene på skrått med gele, får du et stilig look på panna cottaen. Passer perfekt til å servere etter påskelammet eller en annen god påskemiddag :)

 

Panna cotta 4 porsjoner:
1 vaniljestang
3 dl fløte
2 dl h-melk
1 dl sukker
3 plater gelantin

Hjemmelaget appelsingele:
3 dl ferskpresset appelsinjuice/appelsinsaft
3 gelantinplater
2 spiseskjeer sukker

1. Legg gelantinplatene i vann.

2. Varm opp appelsinjuicen med sukkerert. Klem ut vannet av gelantinplatene og tilsett i juiceblandinge. La den avkjøle til lunken temperatur.

3. For å gelen på skrått, legg glassene i f.eks en eggekartong på skrå. Hell i gelen og avkjøl til den har stivnet. Du kan også bruke dessertglass, skåler osv.  Tar opp til 2-3 timer til gelen av stivnet. Lurt å lage gelene dagen før.

4. Bløtlegg geleantinplatene i kaldt vann. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Varm opp melk, fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljestangen.

5. Tilsett gelantinen og la den avkjøle til den er lunken. Dette er ikke nødvendig, men da sprer vaniljefrøene seg rundt i panna cottaen, og ikke synker direkte på bunn. Hell deretter panna cottaen i glassene. La dem avkjøle til den har stivnet. 3-4 timer. 

Påske panna cotta klar til servering. Frisk hjemmelaget gele med søt vanilje panna cotta. Perfekt avslutning etter påskelammet :)

Server som de er, eller pynt med friskebær eller sitronmelis. Enkelt og elegant.

Ha en herlig påske :)

- Ingrid Victoria.

 

 

Eggehviteomelett

Å begynne dagen med en skikkelig frokost, er gull verdt. Frokost er dagens viktigste måltid, og gir energi til resten av dagen. Vet ikke hvordan det er med dere, men når jeg spiser en stor og skikkelig frokost. Småspiser jeg ikke i løpet av dagen og jeg har bedre kontroll på blodsukkeret. Jeg står opp gjerne i god tid, når jeg vet jeg kan lage en god smoothie, omelett, smørbrød, havregrøt ect. Unn deg selv en herlig morgenstart. Tenn lys og nyt en kopp kaffe i fred og ro. Hverdagsgleder er det jeg lever for iallefall :)

Denne eggehviteomletten er både sunn og god. Finhakk de grønnsakene du har liggende og sleng i litt bacon eller skinke. Server på ristet grovbrød med en deilig smoothie til. Eggeplommene kan du bruke til å lage vaniljekrem. Oppskrifter på deilige skoleboller kommer på fredag. Sunn hverdag og kos i helgen :) Håper det smaker.

Eggehviteomlett:
4 eggehviter
1 skvett skummet melk
Finhakket grønnskaker. Jeg brukte paprika, spinat og rødløk.
Bacon
Smakt til med salt og pepper.

1.Finhakk grønnsakene. Dere som har kest bliggen min en stund. Vet at jeg elsker spinat. det kan brukes til alt. Salat, smoothies, gryter, pasta ect. Pluss smaker så godt.

2. Bland eggehvitene med en skvett melk. Bland inn salt og pepper.

3. Fres bacon og grønnsakene i stekepannen. Til baconet blir gyldent og spinaten faller sammen.

4. Hell over eggehviteblandingen og sett temperaturen på svak varme. Jeg bruker å ha stekelokk over.

Yummy omelett.

Jeg serverte omeletten på ristet lavkarbobrød med salat. Med en frisk skogsbær smoothie til. Har du en deilig og energigivende måltid.

Start dagen med et skikkelig måltid. Har du energi til resten av dagen og du småspiser heller ikke. Du vet de sier at frokost er dagens viktigste måltid :)

Love Victoria.

Ovnsbakt pasta med chorizo

Jeg elsker pasta, rød pesto og chorizo. Laget dermed denne deilige gratinerte pastaen til middag forleden. Toppet med revet parmesan og mozzarella. Blir det et lite festmåltid. En mektig, men deilig middagsrett. Passer perfekt nå som det er helg, og lov å kose seg litt ekstra. Inviter venner, å bjuda på denne herlige pastaretten :) Jeg spiste restene i dag etter jobb. Lover at denne er god.

Oppskrift 2 porsjoner:

250 gram pasta. Jeg brukte tagliatelle

1.5 dl fløte

3 spiseskjeer cream fraiche

1/2 glass(3-4 spiseskjeer) rød pesto

1/2 paprika

1/2 løk

150 gram chorizo/bacon

2 fedd hvitløk

1-2 never basilikum/timian.

Topp med revet parmesan og mozzarella

1. Kok pastaen som anvist på pakken. I mellomtiden finhakker du grønnsakene.

2. Bland pastaen sammen med rød pesto, chorizo, grønnsakene, cream fraiche og matfløten. Rør sammen på svak varme.

3. Rør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

4. Ha pastaen i en ildfastform. Topp med revet mozzarella,parmesan og friske urter. Stek på 200 grader i ca. 20-25 min. Osten skal være gylden.

Server med en deilig salat og godt brød. Fest i munnen.

Ønsker alle en herlig helg, selv skal jeg jobbe..

Cheers, IV.

Brioche med skogsbær og vaniljekrem

Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smør og egg. Noe som gjør det utrolig luftig og saftig. Luksus gjærdeig med andre ord. Deilig! Jeg har laget en søt variant med vaniljekrem og skogsbær. Du kan også lage brioche i brødform. Passer utrolig godt sammen med foie gras(gåselever), en salat eller til ost. Enten du lager brioche i søt eller salt form, faller det i smak hos store og små :) Påsken er rett rundt hjørnet, hvorfor ikke diske opp med dette deilige bakeverket? Kan love et himmelsk resultat.

Oppskrift Brioch:

1000 gram mel + til utbaking

50 gram gjær

25 gram salt

50 gram sukker

500 gram egg(ca. 8-9 stk)

1 dl vann

500 gram meierismør romtemp

Vaniljekrem http://foodbyvictoria.com/2014/03/28/hjemmelaget-vaniljekrem/

Skogsbærblanding

1. Bland alt untatt smøret i en bolle med eltekrok.

2. La det elte i 10 minutter før du tilsetter smøret. Deigen skal være smidig. Tilsetter du smøret med engang blir det en klissete og vanskeligere deig å jobbe med.

3. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn. ca. 2 min.

4. La deigen heve i 60-90 minutter.

5. Ferdig hevet brioche deig.

6. Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen ut. Deigen er veldig fettete, og enkel å jobbe med.

7. Jeg bruker et stor lokk for å lage rundinger. Du kan bruke en rundt skål eller stor utstikker også.

8. Trykk ned i midten og etterhev i 30-40 minutter.

9. Oppskrift på vaniljekrem finner du her.http://foodbyvictoria.com/2014/03/28/hjemmelaget-vaniljekrem/

10. Fyll med vaniljekrem og ha over en liten neve skogsbærblanding. Pensle med egg. Stek på 180 grader i ca. 12-16 minutter.

Dette er skikkelig luksusboller.

Server dem lune med en godt kopp kaffe til.

Håper det smaker :)

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits