april 2012

Aubergine Dip

Hei dere.

Igår laget jeg aubergine-dip, sammen med en mini kyllingsalat til middag. Jeg synes det er spennende å lage egen dipp som man kan ha som pålegg til brød, eller som tilbehør til grønnskaker. Veldig godt! Etter jobb idag, dro jeg på Grønnland frukt og grønnsakshandel for å kjøpte aubergine, salat og frisk frukt. Denne butikken har nesten halv pris på all frukt og grønt i forhold til de vanlie norske daglivarekjedene. Dessuten har de et mye større utvalg. Her finner du masse spennende frukt og grønnsaker! Jeg synes det er morsomt og gå på et "internasjonalt" marked!

Augbergine dipp:

1 Aubergine

50 g Pinkjerner

3 Spiseskjeer extra vergin olive oil

1-2 Fedd hvitløk

Salt og pepper ettter behov.

1. Del auberginen i 2 på langs, og pensle den med olje. Stek den i ovnen på 200 grader, med skallet opp i ca.15-20 min til den føles mør.

2. Rist pinnekjernene lett i ovnen.

3. Ta ut alt innholdet og miks i stavmikser, eller blend sammen med pinnekjerner, olje og presset hvitløk.

4. Smak til med olje, salt og pepper.

Serverte dippen på fransk landbrød eller noe tilsvarende brød du liker godt, sammen med f.eks. en enkel kyllingsalt. Dette er supergodt og frisk. Oppbevare dippen på glass i kjøleskapet, og bruk den som dressing på sandwich, eller som tilbehør til tapas.

Denne brune ildfaste formen kjøpte jeg i Italia. Slike er kjempe fine å bruke, dersom man vil lage en liten salat til en forrett, eller som tilbehør til middag. Formen passer perfekt til å lage pai i også.

Ha en fin mandag videre.

Hug Victoria.

Chocolate Chip Cookies

Happy sunday kjære lesere.

Jeg synes søndag er en perfekt dag å bake på. Søndag er som vanlig en rolig hjemmedag, hva er ikke bedre enn å bake noe godt til familien, venner? Jeg elsker cookies, mitt favoritt bakeverk. En god cookies, skal inneholde masse sjokolade. Det er bedre å spise en super god sjokolade cookies, enn å spise 3 dårlige med lite sjokolade. Synes iallefall jeg. I denne cookien har jeg hvit og mørk sjokolade. Beste som finnes! Jeg pleier å legge egg og smør ut dagen før jeg baker, slik at det er romtemperert. Gir best bakeresulat.

Oppskrift: ca. 12 cookies

200 g Mel

1/2 ts Bakepulver

1/2 ts Natron

1/2 ts Vaniljesukker

200 g Smør

1 Stort egg

100 g Hvit sjokolade

100 g Mørk sjokolade

100 g Brunt sukker

100 g Sukker

1. Sett oven på 200 grader.

2. Miks sukker, smør og vaniljesukker godt sammen.

3. Tilsett egget, og miks sammen. Bruk slikkepott i kantene, slik at all deigen blir mikset.

4. Bland mel, bakepulver og natron i en egen bolle. Sil blandingen inn i røren.

5. Tilsett sjokoladeknappene, og rør med en slikkepott.

6. Bruk en iskremskje(fåes kjøpt på Clas Ohlson) og lag en scoop av røren. Denne er perfekt å bruke, for cookisene blir ca. like store.

7. Stek i oven i ca. 12-15 min

Det beste jeg vet er å servere nybakt cookie, sammen med et iskaldt glass melk. mmm!

Cookies er en hyggelig hjemmebakt gave, å gi vekk til en du er glad i. Jeg pleier å legge cookiesene mine i cellofanposer, som prikken over ién setter jeg på en "homemade" stikker. Super cute!

Ha en fin søndag, og bak noe godt!

Love Victoria.

Scones med valnøtter og chocolatechips

God Lørdag dere!

Stikker innom med et tips til deilig frokost, før jeg drar på jobb som starter kl.08(yay). Scones  passer perfekt til helgefrokosten. Scones har sitt opphavn fra Storbritannia hvor det kalles "quick bread" fordi det ikke trenger å heve. Perfekt etter min mening. Dersom en vil ha en bedre frokost med et bakverk som ikke tar lang tid å lage. Du kan tilsette dine favorittnøtter, frukt, eller sjokolade dersom man ønsker det. Idag valgte jeg å lage scones med valnøtter og chocolatechips. My favorite!

Oppskrift som gir 8-10 store scones:

200 g Hvetemel

200 g Sammalthvetemel

2 dl Melk

200 g Smør(romtemperert)

75 g Sukker

15 g Bakepulver

100 g Valnøtter

100 g Chocolatechips

Saft og skall av en kvart appelsin og sitron(skal bli en sitrusblanding)

Mandelskiver til pynt

1. Bland mel og bakepulver i en eltebolle.

2. Rør sukker, melk, smør og sitrussaften godt sammen.

3. Bland inn melblandingen.

4.  Juster konsistensen til deigen om du trenger det. Deigen skal kunne stå av seg selv.

5. Del i to emner, som igjen deles til fire slik at man får åtte deler. Jeg liker å forme deigen som trekanter før steking.

6. Pensle med melk og strø mandelskiver over tilslutt.

7. Stektid: 17-20 min på 200 grader.

Serverte sconsene sammen med hjemmelaget jordbærsyltetøy(oppskrift kommer snart), smør og et kaldt glass melk.

Lykke til!

Love Victoria.

Yummy Cheeseburger

Kjære lesere.
Da nærmer helgen seg her, og jeg tenkte å friste dere med en supergod hamburger!  Dette er en av mine favorittmiddager, og smaker fantastisk. Nå som det endelig snart er helg, hva er vel da bedre enn å slå til med en deilig middag? Personlig synes jeg hambuerger er best på et deilig ferskt brød.  Et av mine favrittbrød, er fransk landbrød, så det var dette jeg brukte i dag. Det deilige ferske brøde gjør det hele fantastisk! For en stund tilbake kjøpte jeg en hamburgerpresse på Åhléns. Denne er perfekt til å lage hamburgere med, og koster kun 15 kroner. Et veldig bra kjøp.
Til 1 stor (eller 2 små) hamburger(e) trenger du:
150 g Karbonadekjøttdeig(34.90 nordfjord - rema 1000)
1 Landbrødrundstykke (17 kr på Åpent Bakeri)
 2-3 Blader hjertesalat
 3 Ringer rødløk
 2 Skiver tomat
 1 fedd hvitløk
 1 Spiseskje sprøstektløk
 3 Osteskiver med white cheddar cheese
 2 Strimler bacon
4 små mandelpoteter
1 Spiseskje potetmel (dette forhindrer at kjøttet krymper)
Oregano, salt og pepper brukes etter behov.
 1. Skjær potetene i skiver, strø havsalt og olje over. Stek i ovnen på 200 grader, i ca. 20 min.
 2. Bland kjøttet sammen med, finhakket hvitløk, sprøstekt løk, oregano, salt og pepper.(ikke kna for mye på kjøttet, dette kan føre til at det faller fra hverandre).
 3. Form en ball, og press med hamburgerpresseren.

5. 3 min før potetene er ferdig, legger du inn baconstrimlene sammen med brødet. Grunnen til det er at da slipper du å steke bacon i olje.
6. Dandér hamburgeren din etter ønske
7. Klar til servering! Yum!
Ønsker dere alle en fin helg fyllt med deilig mat(og trening)!
Love Victoria.

Rugbrød club sandwich

Hi Guys.
I dag hadde jeg noen rester igjen av kyllingslåret (gårsdagens middag).  Siden jeg jobber på Åpent bakeri, er jeg så heldig å få med meg gratis brød med hjem etter jobb. Dermed ble dagens matpakke en club sandwich laget med dansk rugbrød.
Sandwichen består av følgende ingredienser:
Kyllingrester fra igår ca. 50 g (her kan man også bruke kyllingpålegg, kyllingfilet osv)
Agurkskiver
1 cherrytomat
Ruccola
1 spiskekje mager kesam
1-2 Baconskiver
Hjemmelaget hummus(oppskriften ligger på bloggen under kategorien kveldsmat)
1. Stek kyllingen i en stekepanne, sammen med baconstrimlene.
2. Smør hummus på 2 tynne skiver rugbrød.
3. Dekorer lag på lag av salat og kylling, smør et glatt lag mager kesam på toppen.
Dette er godt som matpakka, eller til lunsj/kveldsmat.  For noen uker siden kjøpte jeg noe supersøte matpakkeposer på kremmerhuset (40 stk for 39 kr).
I mine øyne smaker lunsjen mye bedre når den er godt tilberedt og pakket pent inn.  Dette er et godt tips for dere som liker å gjøre det lille ekstra.
Løp å kjøp!
PS: Oppskriften til det aktuelle rugbrødet kommer ved en senere anledning.
Ha en fin onsdag videre!
Love IV

Blue Monday

Happy Monday lesere!

I går hadde jeg besøk av bestevenninnen min Charlotte på aftensmat. For anledningen ville jeg lage noe ekstra godt, og landet på deilige amerikanske pannekaker med friske blåbær. Jeg elsker amerikanske pannekaker! Det minner om tiden jeg bodde i Boston. Favoritten min er chocolatechip pancakes, men i går prøvde jeg meg på en ny vri, med amerikanske blåbær. Det ble super delicious, og perfekt til en ekstra god kvelds, eller frokost. Jeg steker alltid pannekakene mine, i min mini stekepanne fra USA, slik at de blir runde og fine!

Oppskrift: ca. 8 stk mini

240 g mel

2-3 spiseskjeer sukker

2 ts bakepulver

2 egg

2 dl melk

130 g smør

Blåbær

1. Smelt smøret

2. Pisk egg og sukker sammen, tilsett deretter mel, bakepulver og melk. Rør godt sammen.

3. Tilsett smøret, og rør alt godt sammen.

4. Tilsett blåbærene tilslutt, vend dem med en slikkepott, og rør forsiktig(røren kan bli farget av bærene)

5. Stek til de er gylne, og server.

Pyntet pannekakene med blåbær og litt melis som en ekstra finish. Er veldig godt å ha litt mager vanilje kesam, eller krem ved siden av.

Lykke til. Denne uken kommer det også flere enkle middagsoppskrifter!

Ingrid Victoria.

Italiensk pizza med hvit saus.

Idag skal jeg friste dere med deilig italiensk pizza. Det er noe de fleste liker, så dette er en sikker vinner hvis du skal ha besøk, eller bare lage noe godt til middag.  Jeg valgte å ha hvit saus, så om du er lei av rød tomatsau på pizza, da anbefaler jeg deg å prøve denne. Bunnen jeg bruker er veldig basic og grei å lage. Du kan bruke hva du vil som fyll- jeg brukte bacon og skinke idag etter ønske fra kjæresten. Min favoritt er kyllingfilet og bacon, men her er det bare å velge det du liker best. Du kan jo for eksempel dele deigen i flere deler, og lage flere mini-pizza hvor du varierer fyllet. Jeg bruker runde pizzaformer som jeg har kjøpt i Italia slik at jeg får en rund og fin pizza. Disse formene kan også kjøpes på Coop-butikker til 99 kroner stk.
Hvit grunnsaus: (rekker til 1 stor pizza, eller 3 mini)  Denne sausen må stå et par timer i kjøleskapet før den brukes, slik at det får satt seg.  Lag den gjerne dagen før.
3 dl creme fraiche

1- 2 fedd hvitløk

1 ss god olivenolje

2 ss organo (helst fersk)

salt + pepper (etter behov)

1. Rør alle ingredienser godt sammen

2. Sett sausen i kjøleskapet med lokk eller plast over

Pizzadeig:

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.5-10 min

5. Hev deigen i 30-60 min

Fyll:

ca. 80-100 g skinke (tilsett mer/mindre etter eget ønske)

100 g bacon

100-150 g revet mozzarella ost (tilsett mer/mindre etter eget ønske)

Strø over organo og timian tilsuttNår deigen er ferdig hevet baker du ut pizzaen på en bakebrett/pizzaform eller former den selv. Smør så grunnsausen over bunnen og tilsett skinke og bacon. Strø over ost og krydder til slutt.

Pizzaen stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Jeg pleier alltid å servere min pizza med ruccola, pinekjerner og litt kaldpresset olivenolje som en ekstra touch.

Lykke til :)

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar. Ønsker alle mine lesere en fin lørdag!

Love, Ingrid Victoria

Hummus ala Victoria

Hei dere.

Tenkte jeg skulle tipse dere om et pålegg jeg lagde til kveldsmat igår, nemlig hummus. Dette er ikke bare sunt og godt, men også veldig enkelt og raskt å lage.  For de som ikke vet hva hummus er så er det en kremet pure av kikerter som brukes som dip, tilbehør til tapas, smøreost på brød og så videre.  Jeg kjenner til dette fra når jeg bodde i Israel når jeg var liten, men begynte aldri å like det før jeg ble litt eldre. Nå derimot, syns jeg det er veldig godt. I går serverte jeg min hjemmelaget hummus på grovt surdeigsbrød som jeg hadde tatt med hjem fra jobb.  Pyntet med litt tomat og ruccola på toppen- super yum! Det er ekstra godt å bruke hummusen som en smøreost med kjøttpålegg over i en sandwich, eller i pitabrød sammen med grønnsaker og falafel.

Dette trenger du:

1 boks kikerter (fåes kjøpt i alle matbutikker)

1-2 fedd hvitløk (prøv deg frem)

0.5 dl olje

salt og pepper etter behov

1. Mos kikertene sammen med resten av ingrediensene i en blender eller med stavmikser til du får en kremet konsistens
2. Tilsett ønsket behov av krydder (lurt å smake underveis)

3. Oppbevar hummusen i en tett boks (syltetøyglass o.l)  i kjøleskapet

Lykke til! Iløpet av helgen kommer det  herlig pizza og oreo cheesecake oppskrift.  Stay tuned.

WOK med kokosmelk

Hi you all.

Idag har jeg laget wok til familien,før turen går hjem til Oslo.Wok er sunt og godt, og ikke minst super raskt å lage. Velg de grønnsakene du liker best, og fres sammen i pannen. Dette er kjempe enkelt og et sunt alternativ til alle på studenthyblene,som sverger til grandiosa og annen ferdigmat. Framover kommer det mange sunne, og enkle middagstips for oss som ikke lengre bor hjemme hos mor og far.

Idag brukte jeg:

gulrøtter

broccoli

blomkål

strimlet svinekjøtt

paprika

kokosmelk(santa maria)

Timian, rosmarin, havsalt og pepper, til å kryddre kjøttet

1.Brun kjøttet i pannen(ta å legg de til siden, når de er ferdig brunet)

2.Wok grønnsakene i pannen

3.Vend kjøttet tilbake i pannen,sammen med kokosmelken

4.Wok i 2-3 minuttter

5.Server

Ha en fin tirsdag videre.

Ingrid Victoria.

Vanilje cupcakes med deilig frosting

Hei dere

Takk til alle som har linket meg, og vært innom min blogg.

I dag har jeg hatt besøk av en god venninne av meg, Miriam. Hun studerer fotografi, og jeg har i den anledning bakt masse cupcakes som hun har brukt til en fotooppgave hun har på skolen. Det var veldig kjekt, og jeg håper det ble bra bilder. Kommer derfor mange bra oppskrifter ut på bloggen i nærmeste fremtid.

Laget blant annet vaniljecupcakes som jeg skal friste dere med i dag. Jeg bruker en basic oppskrift og denne bruker jeg som regel på alle cupcakene jeg lager. Det er en veldig grei basisoppskrift å bruke når du vil eksperimentere for å lage nye typer cupcakes.

Basic vanillacupcakes: ca.12 stk
100 g smør
1.5 dl sukker
2 store egg
1 ss vaniljeessens (fåes kjøpt på meny/cacas/kakebutikk)
1 ts bakepulver
1.5 dl hmelk eller fløte
150 g chocolate chips (kan sløyfes)
3 dl mel

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Pisk smør og sukker sammen til røren blir lett og fluffy
3. Tilsett et egg om gangen, pisk godt mellom hver gang (bruk slikkepott i kantene av bollen, slik at all røren blir pisket skikkelig)
4. Tilsett vaniljeessens
5. Sikt bakepulver og mel inn i røren
6. Tilsett melk/fløte og pisk videre
7. Tilsett chocolate chips, rør forsiktig videre med en slikkepott8. Fordel røren med en iskremskje, en scoop i hver form
8. Stek i ovnen 12-16 min, avkjøl videre på rist

I dag pyntet jeg cupcaksene mine med en god vaniljefrosting laget av hvit sjokolade og naturell kremost. Jeg lager alltid frostingen min med hvit sjokolade- syns det smaker best, og frostingen får en fin glød.

Vanillafrosting:
150 g smør
150g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
4-5 dl melis
1 skvett melk/fløte(etter behov)
3 spiseskjeer  philadelphia ost
valgfri wilton konditorfarge

Pisk først smør, melis og kremosten sammen, tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen,sammen med wilton konditorfarge.Videre tilsetter du melken etter behov. Frostingen skal være myk og luftig. Det gjelder å prøve seg fram på hvor mye melis og melk en skal ha, jo lengre du pisker jo luftigere blir røren. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.

Pynt med perler, eller annen kakepynt.

Lykke til!

Ingrid Victoria

Sunday Funday

Jeg er for tiden i  Bergen for å besøke familien.I dag har jeg  hatt middagsbesøk av farmor og farfar, og i den anledning laget jeg muffins til dessert. Pleier som regel alltid å lage cupcakes,men idag slo jeg til med muffins. For de som lurer kalles det en muffins når det er uten frosting,og cupcake med frosting. Laget en litt sunnere variant av muffins idag,siden min søster skal ro lettvekt til sommeren.

I disse muffinsene har jeg brukt jordbær,men alle bær kan brukes,så her er det bare å velge hva en liker best.

Dagens oppskrift: ca.12 muffins

100 g smør

1 dl sukker

1 dl sammalt hvete grovmalt

0.5 dl lettkokt havregryn

0,5 dl hvetemel

1 dl jordbær

2 egg

1 skvett melk

Sett ovnen på 175 grader.

Miks smør og sukker sammen,tilsett mel og havregryn og egg,pisk godt sammen.

Tilesett en skvett melk tilslutt(etter behov),og rør i jordbærene på slutten med en slikkepott.

Ikke bruk mikser etter jordbærene er tilsatt,for da blir røren rosa.

Stek i ovenen 15-20 min,avkjøl seinere på rist.

Steketiden variere fra ovn til ovn,for å se at muffinsen er ferdig stikk en trepinne inn i muffinsen,den er ikke ferdig om det kommer deig på pinnen.

Ha en fin søndag videre.

Love Victoria

Havregrøt

Havregrøt er en sunn og god frokost jeg pleier å starte dagen med. Det er også enkelt og raskt å lage, og ikke minst sunt.

Her er det bare å slenge på frukt,nøtter og annet godt en liker.

Jeg pleier å lage min havregrøt slik:

100 g lettkokte havregryn

3 dl vann

1 spiseskje kanel

1 spiseskje syltetøy

Kok havregryn,vann og kanel sammen i en skjele,når blandingen begynner å koke opp rører du i ca.1 min til den blir passe fast(smak og behag på konsistens). Jeg liker den best fast.

Hell grøten over i en bolle,legg på syltetøy eller frukt og nøtter.

Enjoy a healthy breakfast!

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits