mars 2015

Tips til hva du kan bake til pske!

Pskeferien er allerede godt i gang for mange, men endelig ferie for meg blir ikke fr p torsdag. Gleder meg! Tenkte dele litt inspirasjon til ulike ting du kan bake i psken - enten du er p hytten eller har bypske. Alltid koselig bake noe godt! Kos dere masse i pskeferien

1. Skoleboller med hjemmelaget vaniljekrem. Nytes best i solveggen med varm kakao!
http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169501_hjemmelaget_skoleboll.html

2. Scones med appelsin og mandler. Disse trenger ikke noe hevetid s lages p 1-2-3! St opp litt tidlig og lag ferske scones til frokost eller pskebrunch! http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167606_scones_med_appelsin_o.html

3. Sitronterte. Ah, dette er en av mine topp favoritt desserter! Stt og syrlig, s godt!
http://foodbyvictoria.blogg.no/1410165576_sitronterte.html

4.Pske cupcakes p 1-2-3
http://foodbyvictoria.blogg.no/1426171383_pske_cupcakes.html

5. Panna cotta med hjemmelaget appelsingele. Noe servere p pskeaften? Friskt og ser veldig smakfult ut!
http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169537_panna_cotta_med_hjemm.html

pning av det nye Glassmagasinet

I gr var jeg s heldig bli invitert p VIP kveld p det nye glassmagasinet. Det har blitt s utrolig fint og fresht der! Virkelig himmelen for meg som elsker kjkken og interir. De har ftt en eget Le Cruset avdeling, flere flotte design servise og interirmerker som Hay, Missoni, Jonatan Adler og mye mer. Hele underetasjen er nyoppusset med alt du trenger til kjkkenet. De har ogs pnet Agape brudesalong hvor du fr alt hjelp du trenger til planlegge bryllupet ditt. Egen te og bar salong og mye mer. Den offisielle pningen er idag, s anbefaler alle i Oslo til ta turen :) I tillegg frister glassmagasinet med flere gode tilbud!

Jeg hadde ikke med meg kamera igr, men slenger med en snap. Drmmeserviset fra Versace - er det ikke vakkert?



Vaffeldagen

I dag er den store vaffeldagen. Lagt ved to av mine litt sunnere vaffeloppskrifter. Kjenner jeg m komme med en tradisjonell oppskrift snart ogs, eller hva? Uansett dagen m feries. Rrene lages i en fei, inviter p vaffelfest. God onsdag

1. Havrevaffler. Oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1421269583_mettende_havrevaffler.html

2. Bananvafflerhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1426432668_banana_hearts.html

Water love

Jeg er p min tredje uke uten pepsi max. Juhu. Etter jeg har ftt meg kullsyremaskin har jeg kuttet ut pepsi max og begynt drikke masse vann. Godt for kroppen og lommeboken. Bruke drikke vannet med isbiter,sitron eller fryste br. Anbefales virkelig. Dagens tirsdagstips fra meg

Kullsyremaskin fes kjpt p Jernia, Clas Ohlson og ulike kjkkenforetninger. Kullsyreholdere kan enkelt byttes inn og f tak i nye. Selv har min vart siden Januar.

Taco friday, prv mine tacoboller

Det er fredag allerede, ukene bare flyr avgrde fler jeg. Tenkte dele oppskrift p tacoboller fr jeg stikker p seinvakt. Disse bollene er enkle lage og passerperfekt til fredagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grnnsalat til. Egner seg godt til frysing. Prv bytt ut den tradisjonelle tacoen. Disse blir garantert spist opp. God helg

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig:
50 gram gjr
5 dlvann
3 spiseskjeer olivenolje
1000 gram hvetemel + til utbaking.
1 ts salt
1 ts sukker

1.Ha gjr, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en strle. Elt i ca. 10 min fr du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel strrelse p et lunt sted. I mellomtiden kan du gjre klart fyllet.

Tacofyll:
400 gram kjttdeig, kylling, storfe ect.
1 pakke tacokrydder
1 rdlk
1 liten boks mais
2-3 never spinat
1 liten rdpaprika
1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.
1 nevne basilikum
Ost

2.Stek kjttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grnnsakene og bland godt sammen. Fyllet m avkjles fr det skal i deigen.

3.Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til smre ut p bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smr ut p bunnen.

4.Str fyllet og ost over.

5.Rull sammen deigen og skjr i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6.Str over ost og basilikum tilslutt.Stek p 200 grader i ca. 15-20 minutter.Osten skal vre gylden.

Server med en frisk salat, rmme, guccamole og salsa. Yum!

Stpotetnudler med kylling

h jeg er s glad. Ftt en ny bestevenn p kjkkenet en spiralizer. N skal det lages masse grnnsaksnudler, salater og masse annet godt. Denne er perfek bruke for spise mer grnnsaker i kosten og vre kreativ. Du kan spiralizer blandt annet squash, stpotet, rdbeter,potet, lk, klrabi, epler, pre, agurk osv. Kommer masse spennende oppskrifter framover. Dages middag ble stpotetnudler med kylling.

Oppskrift stpotetnudler:
1 medium stpotet
1 kyllingfilet
1 hndfull spinat
3 soltrket tomater finhakket(fra glass)
Pinkjerner
Smak til med salt, pepper, hvitlk ect.

1. En spiralizer er veldig enkel bruke. Kutt av endene p begge sider av stpotetn og snurr.

Stpotetnudler p et blunk. Det kommer med tre forskjellige blades, s du kan f tykkere eller skiver ogs.



2.Stek kyllingfileten frst og del i biter. Deretter varmer du en panne med litt olje. Ha i stpotet og spinaten. Etter ca. 6-7 minutter er stpoten myk. Ha i kylling og soltrkettomat. Husk rre jevnling.

Dryss over litt pinkjerner fr servering.

Jeg kjpte min spiralizer herhttp://www.sanabona.no/nettbutikk/utstyr-og-annet/145/49/kjkkenutstyr/spiralizer-detaljer.html




Fridag med sein frokost

De dagene jeg har fri fra jobb liker jeg lage en skikkelig god frokost. Elsker kunne st opp uten mtte stresse ut dren, men heller spise en lang frokost mens jeg drikker kaffe og leser nyhteter. Siden jeg ofte jobber helger, varierer det hvilke dager jeg har fri. Veldig deilig og f en fridag midt i uken! Dagens frokost ble en omelett laget av det jeg hadde tilgjengelig av grnnsaker servert sammen med en frisk feldonsalat - veldig god, og syns det ser s smakfult ut

Jeg har ftt helt dilla p lage forskjellige omeletter i det siste - sunt og veldig enkelt lage! Bruk det du har tilgjengelig av grnnsaker, eventuelle rester fra middagen kan ogs brukes. Bland det sammen og hell over eggeblanding! Neste uke kommer det ogs oppskrift p eggmuffins.

Oppskrift omelett:
3 egg
0.5 dl melk
50 gram bacon
En liten neve spinat
1/2 rdlk
1 neve frisk timian
Revet parmesan
Smak til med salt og pepper.

1. Stek bacon gyldent. Pisk sammen egg, salt, peper og melk. Hell over baconet. Dryss over rdlk, urter, spinat og parmesan. Skru p svak varme, ha over lokk til omeletten er gjennomstekt.



Server med salat og ristet brd



Nyt onsdagen dere

Banana hearts

Sunne og gode matpakker er et must i en travel hverdag for meg. Disse lager du p under 30 minutter, og er kjempefine fryse ned. Ha til frokost eller matpakke. Mett blir du lenge ogs. Min favoritt er med brunost prv dem da vel!

Bananvaffler ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal strrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn, havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan slyves)

1.Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.
2.Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.
3.Stek vaflene i jern til de er gyldene.

Liker spise mine med brunost og syltety. mmm.




Pske cupcakes

annonse

Psken er rett rundt hjrnet, og i den anledningen har jeg laget noen pske-inspirerte cupcakes. Jeg har inngtt et samarbeid med Regal hvor jeg skal prve ut noen av deres bakemikser til kake og muffins. Dette er et flott alternativ for de som ikke har flere timer til bruke p kjkkenet, og som kanskje i utgangspunktet ikke er s glad i bake, til likevel kunne lage morsomme og spennende kaker eller muffins. Kakemiks smaker nesten som hjemmelaget, og lages p 1-2-3. Alt du trenger gjre er tilsatte vann og olje, resten av ingrediensene er i miksen. Det er ogs supert bruke hvis du har litt drlig tid og vil slenge noe sammen i siste liten. Som konditor liker jeg selv lage ting fra bunnen av siden det er en del av jobben min, men jeg kan innrmme at jeg ofte har brukt kakemiks som en god nummer to et par ganger.

I denne oppskriften brukte Regal sin sjokoladekake miks til lage cupcakes. Jeg tilsatte appelsin zest i sjokoladerren for gi litt mer smak, sjokolade og appelsin er jo en perfekt kombinasjon! I kakemiksen flger det med en glasur som jeg mikset sammen med smr og melis til en luftig sjokoladefrosting! Toppet det hele med litt godteri som pynt! Veldig enkelt og lettvint oppskrift, men resultatet ser smakfult og godt ut! Regner med det er en del av dere som skal p hytten i psken s hper dette kan vre til inspirasjon. Ferie er jo ferie, og dette kan gjres p 1-2-3!

Oppskrift 12 stk pske cupcakes:
1 pakke regal sjokoladekake mikshttp://www.regal.no/produkter/kakemikser/sjokoladekake-500g/
200 gram smr
2 ss kakao
3 dl melis
Zest fra 2 appelsiner

1. Lag rren som anvist p pakken. Du trenger kun vann og olje som du tilsetter til kakemiksen. Bland inn appelsinzest. Jeg bruker et zestjern, men om du ikke har det kan du bruke et rivhjern.

2. Fordel rren i 12 muffinsformer. Jeg bruker en cookiescoop slik at jeg fr 12 circa like store cupcakes. Utrolig enkel og god jobbe med.
Stek p 170 grader i ca. 15 minutter

3. La muffinene avkjle seg. I mellomtiden kan du lage frostingen. Jeg brukte glasuren som fulgte med i miksen og blandet den ut med 2 ss vann eller kaffe.
Miks smr og melis sammen til det blir en fluffy konsistens. Tilsett s sjokoladeglasuren og kakao til blandingen. Miks alt sammen til du fr en luftig og fin frosting.
Ha glasuren i spryteposer. Jeg brukte en stjernetip som jeg dekorerte med, men du kan bruke den du liker best. Her er det bare bruke kreativiteten!
Jeg toppet cupcaksene med jellybeans som jeg kjpte med meg fra smgodthyllen, ser ut som sm ste pskeegg. Her kan du igjen bruke kreativiteten! Du kan for eksempel drysse litt appelsin-zest over for vise at det er zest i rren.

Lekre og fine pske cupcakes som du lager i en fei. Disse laget jeg p under en time, inkludert baketid!



Jeg gleder meg snn til pske. Sol, ski, hytten og familietid.

3 sunne og gode middager

En ny uke str for tur, s jeg tenkte sl til med 3 sunne og gode middagsretter som litt inspirasjon til hva du kan lage til middag denne uken. Jeg har planer om lage flere gode salater og litt bakst til psken neste uken. Vren er favorittrstiden min! Akkurat passe temperatur, og sol og vrluft gjr noe med humret :) Hper dere prver ut noen av rettene, og har en god start p uken! Happy Monday

1. Tunfisksalat. Godt p ristet landbrd eller i en god salat.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169559_tunfisksalat.html

2. Aubergine lasange. Lages p 1-2-3.http://foodbyvictoria.blogg.no/1421184900_aubergine_lasange.html

3. Kylling og kokossuppe. Yum!http://foodbyvictoria.blogg.no/1411987645_kylling_og_kokossuppe.html

Sunniva Supri - juice med frukt og grnnsaker!

Forrige uke var jeg p lansering av Sunnivas nye frukt og grnnsaksjuice "Sunniva Supri". De inviterte samtidig ogs til en yoga treningskt med Vibeke Klementsen. Jeg har alltid sett p yoga som noe ala tying og ikke helt en god treningskt, men s feil kan man ta. Det var faktisk veldig tungt og slitsomt, men gav definitivt mersmak! Veldig gy og lrerikt, og spesielt med en s flink instruktr.

Etterp ble vi servert iskald og deilig juice! Grnnsaksjuice er mer i vinden om dagen, og Sunniva har dermed lansert to splitter nye frukt og grnnsaksjuicer. Den rde inneholder eple, bringebr, rdbeter og stpotet - og den gule bestr av eple, gulrot, stpotet og pasjonsfrukt. Kjempegode! Et glass med juice dekker "5 om dagen", og er er en enkel mte dekke dette behovet p. Begge juicene er fulle av A og C vitaminer og calium. Spesielt bra alternativ for smbarn om du vil at de skal f i seg mer grnnsaker. I tillegg syns jeg det er et mye bedre og smakfult alternativ enn vanlig eple- eller appelsinjuice. Mer nringsrikt, og noe du kan unne deg med god samvittighet. Jeg fylte juicen i smflasker som jeg har med p trening eller i hnden p vei til jobb.



Syns begge juicene var veldig god og smakfull, men om jeg skulle velge vil jeg si den oransje er favoritten!

Granateple en leskende antioksidantbombe.

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten frti ganger mer enn et eple?Med andre ord, dette er frukten du br spise for styrke immunforsvaret. Jeg bruker skjre av toppen og bunnen, s dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjkkenvasken. Unngr du sle s mye. Hjelper mot stsuget i hverdagen ogs, og s er den s fin se p. Dagens tips fra meg, lp kjp!

Jeg bruker spise den naturell eller sammen med yoghurt. Denne hjelper mot stsuget i hverdagen ogs :)

3 super smoothies til frokost

Smoothies drikker jeg hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. For tiden er jeg inne i mye jobb, da er det perfekt st opp mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere p kjkkenet. De er s gode. nsker alle en herlig start p uke, make the best of it

1. Bringebr smoothie med kokosflak og granola. Yum!http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html

2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjr meg meg glad.http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html

3. Grnt er skjnt. Smoothie med spinat og appelsin.http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.html

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits