mars 2015

Tips til hva du kan bake til påske!

Påskeferien er allerede godt i gang for mange, men endelig ferie for meg blir ikke før på torsdag. Gleder meg! Tenkte å dele litt inspirasjon til ulike ting du kan bake i påsken - enten du er på hytten eller har bypåske. Alltid koselig å bake noe godt! Kos dere masse i påskeferien

1. Skoleboller med hjemmelaget vaniljekrem. Nytes best i solveggen med varm kakao!
http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169501_hjemmelaget_skoleboll.html

 

2. Scones med appelsin og mandler. Disse trenger ikke noe hevetid så lages på 1-2-3! Stå opp litt tidlig og lag ferske scones til frokost eller påskebrunch!  http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167606_scones_med_appelsin_o.html

3. Sitronterte. Ah, dette er en av mine topp favoritt desserter! Søtt og syrlig, såå godt!
 http://foodbyvictoria.blogg.no/1410165576_sitronterte.html

4.Påske cupcakes på 1-2-3
 http://foodbyvictoria.blogg.no/1426171383_pske_cupcakes.html

5. Panna cotta med hjemmelaget appelsingele. Noe å servere på påskeaften? Friskt og ser veldig smakfult ut!
http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169537_panna_cotta_med_hjemm.html

Åpning av det nye Glassmagasinet

I går var jeg så heldig å bli invitert på VIP kveld på det nye glassmagasinet. Det har blitt så utrolig fint og fresht der! Virkelig himmelen for meg som elsker kjøkken og interiør. De har fått en eget Le Cruset avdeling, flere flotte design servise og interiørmerker som Hay, Missoni, Jonatan Adler og mye mer. Hele underetasjen er nyoppusset med alt du trenger til kjøkkenet. De har også åpnet Agape brudesalong hvor du får alt hjelp du trenger til å planlegge bryllupet ditt. Egen te og bar salong og mye mer. Den offisielle åpningen er idag, så anbefaler alle i Oslo til å ta turen :) I tillegg frister glassmagasinet med flere gode tilbud! 

Jeg hadde ikke med meg kamera igår, men slenger med en snap. Drømmeserviset fra Versace - er det ikke vakkert?



Water love

Jeg er på min tredje uke uten pepsi max. Juhu. Etter jeg har fått meg kullsyremaskin har jeg kuttet ut pepsi max og begynt å drikke masse vann. Godt for kroppen og lommeboken. Bruke å drikke vannet med isbiter,sitron eller fryste bær. Anbefales virkelig.  Dagens tirsdagstips fra meg 

Kullsyremaskin fåes kjøpt på Jernia, Clas Ohlson og ulike kjøkkenforetninger. Kullsyreholdere kan enkelt byttes inn og få tak i nye. Selv har min vart siden Januar. 

Taco friday, prøv mine tacoboller

Det er fredag allerede, ukene bare flyr avgårde føler jeg. Tenkte å dele oppskrift på tacoboller før jeg stikker på seinvakt. Disse bollene er enkle å lage og passer perfekt til fredagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing. Prøv å bytt ut den tradisjonelle tacoen. Disse blir garantert spist opp. God helg 

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig: 
50 gram gjær
5 dl vann
3 spiseskjeer olivenolje
1000 gram hvetemel + til utbaking.
1 ts salt
1 ts sukker

1. Ha gjær, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en stråle. Elt i ca. 10 min før du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet.

Tacofyll:
400 gram kjøttdeig, kylling, storfe ect.
1 pakke tacokrydder
1 rødløk
1 liten boks mais
2-3 never spinat
1 liten rødpaprika
1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.
1 nevne basilikum
Ost

2. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grønnsakene og bland godt sammen. Fyllet må avkjøles før det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til å smøre ut på bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smør ut på bunnen.

4. Strø fyllet og ost over.

 

5. Rull sammen deigen og skjær i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Strø over ost og basilikum tilslutt. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal være gylden.

Server med en frisk salat, rømme, guccamole og salsa. Yum!

Søtpotetnudler med kylling

Åh jeg er så glad. Fått en ny bestevenn på kjøkkenet en spiralizer. Nå skal det lages masse grønnsaksnudler, salater og masse annet godt. Denne er perfek å bruke for å spise mer grønnsaker i kosten og være kreativ. Du kan spiralizer blandt annet squash, søtpotet, rødbeter,potet, løk, kålrabi, epler, pære, agurk osv. Kommer masse spennende oppskrifter framover. Dages middag ble søtpotetnudler med kylling. 

Oppskrift søtpotetnudler:
1 medium søtpotet
1 kyllingfilet
1 håndfull spinat 
3 soltørket tomater finhakket(fra glass) 
Pinkjerner
Smak til med salt, pepper, hvitløk ect. 

1. En spiralizer er veldig enkel å bruke. Kutt av endene på begge sider av søtpotetn og snurr.

Søtpotetnudler på et blunk. Det kommer med tre forskjellige blades, så du kan få tykkere eller skiver også.



2. Stek kyllingfileten først og del i biter. Deretter varmer du en panne med litt olje. Ha i søtpotet og spinaten. Etter ca. 6-7 minutter er søtpoten myk. Ha i kylling og soltørkettomat. Husk å røre jevnling.

Dryss over litt pinkjerner før servering. 

Jeg kjøpte min spiralizer her http://www.sanabona.no/nettbutikk/utstyr-og-annet/145/49/kjøkkenutstyr/spiralizer-detaljer.html




Fridag med sein frokost

De dagene jeg har fri fra jobb liker jeg å lage en skikkelig god frokost. Elsker å kunne stå opp uten å måtte stresse ut døren, men heller spise en lang frokost mens jeg drikker kaffe og leser nyhteter. Siden jeg ofte jobber helger, varierer det hvilke dager jeg har fri. Veldig deilig og få en fridag midt i uken! Dagens frokost ble en omelett laget av det jeg hadde tilgjengelig av grønnsaker servert sammen med en frisk feldonsalat - veldig god, og syns det ser så smakfult ut 

Jeg har fått helt dilla på å lage forskjellige omeletter i det siste - sunt og veldig enkelt å lage! Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, eventuelle rester fra middagen kan også brukes. Bland det sammen og hell over eggeblanding! Neste uke kommer det også oppskrift på eggmuffins. 

Oppskrift omelett:
3 egg
0.5 dl melk
50 gram bacon
En liten neve spinat
1/2 rødløk
1 neve frisk timian
Revet parmesan
Smak til med salt og pepper.

1. Stek bacon gyldent. Pisk sammen egg, salt, peper og melk. Hell over baconet. Dryss over rødløk, urter, spinat og parmesan. Skru på svak varme, ha over lokk til omeletten er gjennomstekt.



Server med salat og ristet brød



Nyt onsdagen dere 

Banana hearts

Sunne og gode matpakker er et must i en travel hverdag for meg. Disse lager du på under 30 minutter, og er kjempefine å fryse ned. Ha til frokost eller matpakke. Mett blir du lenge også. Min favoritt er med brunost  prøv dem da vel!

Bananvaffler ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal størrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn, havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan sløyves)

1. Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.
2. Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.
3. Stek vaflene i jern til de er gyldene. 

Liker å spise mine med brunost og syltetøy. mmm. 




 

Påske cupcakes

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      annonse

Påsken er rett rundt hjørnet, og i den anledningen har jeg laget noen påske-inspirerte cupcakes. Jeg har inngått et samarbeid med Regal hvor jeg skal prøve ut noen av deres bakemikser til kake og muffins. Dette er et flott alternativ for de som ikke har flere timer til å bruke på kjøkkenet, og som kanskje i utgangspunktet ikke er så glad i å bake, til å likevel kunne lage morsomme og spennende kaker eller muffins. Kakemiks smaker nesten som hjemmelaget, og lages på 1-2-3. Alt du trenger å gjøre er å tilsatte vann og olje, resten av ingrediensene er i miksen. Det er også supert å bruke hvis du har litt dårlig tid og vil slenge noe sammen i siste liten. Som konditor liker jeg selv å lage ting fra bunnen av siden det er en del av jobben min, men jeg kan innrømme at jeg ofte har brukt kakemiks som en god nummer to et par ganger.

I denne oppskriften brukte Regal sin sjokoladekake miks til å lage cupcakes. Jeg tilsatte appelsin zest i sjokoladerøren for å gi litt mer smak, sjokolade og appelsin er jo en perfekt kombinasjon! I kakemiksen følger det med en glasur som jeg mikset sammen med smør og melis til en luftig sjokoladefrosting! Toppet det hele med litt godteri som pynt! Veldig enkelt og lettvint oppskrift, men resultatet ser smakfult og godt ut! Regner med det er en del av dere som skal på hytten i påsken så håper dette kan være til inspirasjon. Ferie er jo ferie, og dette kan gjøres på 1-2-3! 

Oppskrift 12 stk påske cupcakes:
1 pakke regal sjokoladekake miks http://www.regal.no/produkter/kakemikser/sjokoladekake-500g/
200 gram smør
2 ss kakao
3 dl melis 
Zest fra 2 appelsiner 
 

1. Lag røren som anvist på pakken. Du trenger kun vann og olje som du tilsetter til kakemiksen. Bland inn appelsinzest. Jeg bruker et zestjern, men om du ikke har det kan du bruke et rivhjern.

2. Fordel røren i 12 muffinsformer. Jeg bruker en cookiescoop slik at jeg får 12 circa like store cupcakes. Utrolig enkel og god å jobbe med.
Stek på 170 grader i ca. 15 minutter

3. La muffinene avkjøle seg. I mellomtiden kan du lage frostingen. Jeg brukte glasuren som fulgte med i miksen og blandet den ut med 2 ss vann eller kaffe. 
Miks smør og melis sammen til det blir en fluffy konsistens. Tilsett så sjokoladeglasuren og kakao til blandingen. Miks alt sammen til du får en luftig og fin frosting. 
Ha glasuren i sprøyteposer. Jeg brukte en stjernetip som jeg dekorerte med, men du kan bruke den du liker best. Her er det bare å bruke kreativiteten!
Jeg toppet cupcaksene med jellybeans som jeg kjøpte med meg fra smågodthyllen, ser ut som små søte påskeegg. Her kan du igjen bruke kreativiteten! Du kan for eksempel drysse litt appelsin-zest over for å vise at det er zest i røren. 

Lekre og fine påske cupcakes som du lager i en fei. Disse laget jeg på under en time, inkludert baketid!



Jeg gleder meg sånn til påske. Sol, ski, hytten og familietid. 

3 sunne og gode middager

En ny uke står for tur, så jeg tenkte å slå til med 3 sunne og gode middagsretter som litt inspirasjon til hva du kan lage til middag denne uken. Jeg har planer om å lage flere gode salater og litt bakst til påsken neste uken. Våren er favorittårstiden min! Akkurat passe temperatur, og sol og vårluft gjør noe med humøret :) Håper dere prøver ut noen av rettene, og har en god start på uken! Happy Monday

1. Tunfisksalat. Godt på ristet landbrød eller i en god salat. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169559_tunfisksalat.html

2.  Aubergine lasange. Lages på 1-2-3. http://foodbyvictoria.blogg.no/1421184900_aubergine_lasange.html

3. Kylling og kokossuppe. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1411987645_kylling_og_kokossuppe.html

 

Sunniva Supri - juice med frukt og grønnsaker!

Forrige uke var jeg på lansering av Sunnivas nye frukt og grønnsaksjuice "Sunniva Supri". De inviterte samtidig også til en yoga treningsøkt med Vibeke Klementsen. Jeg har alltid sett på yoga som noe ala tøying og ikke helt en god treningsøkt, men så feil kan man ta. Det var faktisk veldig tungt og slitsomt, men gav definitivt mersmak! Veldig gøy og lærerikt, og spesielt med en så flink instruktør. 

Etterpå ble vi servert iskald og deilig juice! Grønnsaksjuice er mer i vinden om dagen, og Sunniva har dermed lansert to splitter nye frukt og grønnsaksjuicer. Den røde inneholder eple, bringebær, rødbeter og søtpotet - og den gule består av eple, gulrot, søtpotet og pasjonsfrukt. Kjempegode! Et glass med juice dekker "5 om dagen", og er er en enkel måte å dekke dette behovet på.  Begge juicene er fulle av A og C vitaminer og calium. Spesielt bra alternativ for småbarn om du vil at de skal få i seg mer grønnsaker. I tillegg syns jeg det er et mye bedre og smakfult alternativ enn vanlig eple- eller appelsinjuice. Mer næringsrikt, og noe du kan unne deg med god samvittighet. Jeg fylte juicen i småflasker som jeg har med på trening eller i hånden på vei til jobb. 



Syns begge juicene var veldig god og smakfull, men om jeg skulle velge vil jeg si den oransje er favoritten!

Granateple en leskende antioksidantbombe.

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple?Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret. Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjøkkenvasken. Unngår du å søle så mye. Hjelper mot søtsuget i hverdagen også, og så er den så fin å se på. Dagens tips fra meg, løp å kjøp! 

Jeg bruker å spise den naturell eller sammen med yoghurt. Denne hjelper mot søtsuget i hverdagen også :) 

3 super smoothies til frokost

Smoothies drikker jeg hver dag. Kjapt, sunt og enkelt. For tiden er jeg inne i mye jobb, da er det perfekt å stå opp å mikse sammen en deilig energibombe. Har samlet tre av mine gjengangere på kjøkkenet. De er så gode. Ønsker alle en herlig start på uke, make the best of it 

1. Bringebær smoothie med kokosflak og granola. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1421008492_smoothie_monday.html

2. Oransje super smoothie. Bare fargen gjør meg meg glad. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420560147_oransje_supersmoothie.html

3. Grønt er skjønt. Smoothie med spinat og appelsin. http://foodbyvictoria.blogg.no/1420145394_grnn_januar.html

hits