mars 2014

Skogsbær smoothie

Det er mandag, og jeg deler som fast frokost inspo. I dag er det en smakfull skogsbær smoothie som står på menyen. Tilsetter du litt ingefær får du en frisk og god smak. Topp gjerne med bær, eller havregryn for en mer mettende smoothie. Supert å lage kvelden før og ha med seg i farten. Håper det smaker :)

Oppskrift skogsbærsmoothie: 1 -2 porsjoner.
1 banan
2 never fryste skogsbær
1 dl juice
Frisk ingefær. Jeg hadde en liten bit i.

1. Miks alt sammen med en blender.

Server rett i glass. NYT. Tipser igjen om at Rema 1000 selger masse fryste bær til en billigpenge.

Happy Monday,

Love Victoria.

Hjemmelaget vaniljekrem

Vaniljekrem er utrolig godt og kjempeenkelt å lage. Er ikke lov å kjøpe, når du kan lage det så enkelt selv . Denne kremen smaker så mye mer enn den du får kjøpt ferdiglaget også.Vaniljekrem kan brukes til å lage så mase godt, som linser, skoleboller, napoleon, fruktterter, vannbakkels, hvetekringle, bløtekaker osv. Løft hjemmebaksten et hakk med hjemmelaget vaniljekrem :)

Vaniljestang fåes kjøpt på de fleste matbutikker/internationale markeder. Bruk gjerne noen ekstra kroner på en vaniljestang av god kvalitet. Tørk vaniljestangen etter bruk og lag vaniljesukker. Kjør vaniljestangen sammen med melis i blender/ food processor. Dagens tips :)

Oppskrift, Hjemmelaget vaniljekrem:
250 gram  fløte
650 gram h-melk
150 gram sukker
1 vaniljestang
90 gram eggeplomme(ca. 4 egg)
66 gram maizenna
100 gram h-melk

1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha fløte, sukker, 625 gram melk, vaniljestang + frø i en kjele. Kok til kokepunktet.
2. I en annen boller blander du eggeplomme, maizenna og 125 gram melk. Pisk godt sammen.
3. Hell 1-2 øser av den varme væsken i maizenna blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i kjelen. La det koke opp under omrøring. Viktig å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg i bunn. Kok kremen i c. 1 min. Til du ser den første boblen komme til overflaten. Da vet du at kremen er ferdig.
4. Sil blandigen. Dekk med plast/bakepapir helt ned til overflaten av kremen. Avkjøl.
6. Jeg laget vaniljekremen kvelden før jeg skulle bruke den. Du kan lage kremen samme dag og la den avkjøle noen timer i kjøleskapet eller i isbad.

7. Stavmiks kremen til du får en glatt og fin konsistens.

Deilig vaniljekrem som smaker supergodt. Ble noen skjeer for å si det sånn. Mye bedre enn piano sin.

Denne oppskriften gir en stor sprøytepose + en glass. Greit å ha klart om du skal lage skoleboller, linser eller ha i bløtekake. Oppskrift på brioche med vaniljekrem og bær kommer imorgen :)

God fredag :)

Love Victoria.

Verdens beste kanelsnurrer

Dette er min absolutte favoritt gjærdeig.Da jeg hadde friår etter vidergående. Jobbet jeg på Åpent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri!  De har de deiligste brød og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift på kanelsnurrer. Bollene blir utrolig luftig og gode. Følg hevetiden og etterheving på bollene. Da får du store og luftige kanelboller :)

Som Øyvind sa på Hele Norge baker. Det er vranglære å  løse opp gjær i væske når deigen skal eltes lenge med maskin. Det er fordi det oppstår så mye varme på grunn av friksjon ved elting, at deigen blir varm nok av seg selv. Derfor bland alltid gjæren med det tørre, og ha så i væske. Dagens baketips.

Oppskrift ca. 20 store kanelsnurrer:
1 kg hvetemel + til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker(kan sløyves)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær(smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.
2. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min, før du tilsetter smøret.
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca.90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden.

Ha deigen ut på en melete bord.

6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs.

7. Skjær deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

8. Tvin strimlene og lag knuter. La dem etterheve i 30- 60 minutter.

9. Pensle med egg og strø over perlesukker før steking. Stek på 200 grader i 10-15 min. De skal være gyldene på toppen.

Nystekte herligheter. Lukter såå godt i huset.

Server med kaffe, eller iskald melk. Min favoritt.

Jeg pakket disse kanelsnurrene med til en vennine. En fin kakeboks, litt cellofan og fint bånd. Har du fin gave å glede en god venn med. Ingenting som slår nystekte boller og kaffe :) Gled en venn!

God onsdag fine lesere,

Love  Victoria.

Avocado toast

 

Det er mandag og en ny herlige uke. Fra og med i dag begynner jeg med frokost inspo(egen kategori). Hvor jeg deler ulike frokoster, som du kan la deg inspirere av.

I dag skal jeg friste dere med en ny frokost favoritt hos meg. Jeg prøver å bli flinkere på å variere frokostene mine. Denne avocado toasten er supergod. Rist på grovt brød, og du får en mettende og næringsrik frokost. Avocado gir deg veldig mange helsefordeler. Den er proppfull av sunne næringsstoffer, er mettende og rik på vitaminer, fiber og sunt fett som er godt for både hjertet og kolestrolet. Vinn vinn med andre ord :)

Oppskrift avocado toast:

1 moden avocado

1-2 fedd hvitløk

Friske urter(kan sløyfes)

Smak til med salt og pepper

Brød

1. Ha alt i en bolle. Stavmiks lett. Har du ikke stavmikser kan du mose med en gaffel.

Herlig avocadokrem. Elsker den friske fargen.

2. Rist brødet og smør på avocadoen.

Deretter kan du nyte denne deilige toasten. Veldig godt med ananas juice til. Frokost er dagens viktigste måltid, make the best of it :)

Oppbevar avocadokremen med steinen, da blir den ikke brun.

Ønsker alle en herlig mandag og start på uken. På onsdag komme oppskrift på luftige kanelboller.

Love IV.

Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai er så utrolig godt og en meget enkel dessert å lage. Da jeg var lite pleide søstrene mine og de andre jentene i gaten vår, å plukke blåbær i skogen på sommerkveldene. Etterpå spleiset vi på en boks med vaniljeiskem, og laget smuldredeig fra mammas brune kokebok.Fine sommerminner.Denne er til deg som liker enkle oppskrifter! Server paien lun med en kule deilig iskrem. Da har du en snerten dessert å servere gjestene dine. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Smuldrepai  kan servers til hverdags eller fest.Rema 1000 selger 400 gram frosne blåbær til 6 kr fastpris. Løp å kjøp! Smuldrepai kan lages påforhånd og varmes rett før. Lykke til :)

Oppskrift Smuldrepai med blåbær: 4 mini paiformer eller en liten form.
150 gram kaldt smør i terninger
100 gram hvetemel
70 gram havregryn
100 gram sukker
400 gram fryste blåbær + et dryss sukker og potetmel/maizenna
Mandelfalk til strø

1. Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

2. Tilsett kalde smørterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal være biter igjen av smøret, så ikke overbland.

Ferdig smuldredeig.

3. Dryss over litt sukker og potetmel over de frosne bærene. Bland godt.

4. Ha bærene i ønsket form. Jeg bruker disse ildfaste formene fra Italia.

5. Strø over rikelig med smuldredeig og mandelflak.

6. Stek på 200 grader i 25-30 min. Toppen skal være gylden.

Ferdigstekt smuldrepaier.

Dryss over litt melis for ekstra touch.

Server smuldrepaien lun med iskrem eller varm vaniljesaus til. Supergodt.

Dette er en enkel, men utrolig god dessert. Passer til hverdag og til fest :) Noen ganger er det enkle ofte det beste.

 

Hjemmelaget lomper

For to uker siden ble jeg spurt om jeg kunne lage noen glutenfrie lomper til en event på jobb. Jeg tok utfordringen, selv om jeg egentlig ikke har bakt så mye glutenfritt. Jeg fant denne superenkle oppskriftet, og byttet ut melet med glutenfritt. Resultatet ble supergode lomper, som ser ut som ferdigkjøpte. Veldige gode på smak. Jeg har brukt potetmosmiks i lompene. Om du har ferdigekokte poteter til overs fra en middag, vet du hva du kan bruke dem til :) Jeg har laget lomper tre ganger på to uker. Gøy å lære noe nytt :) Nå blir det aldri mer kjøpelomper på meg. Fyll lompene med pølser, eller smør og sukker. Nam! Lykke til!!

Hjemmelaget lomper ca.12 stk:
2 pakker potetmos( jeg brukte mills). Du kan også bruke ferdigkokte poteter.
5 dl vann
1 teskjee salt
4-5 dl hevtemel/glutenfrittmel ++ til utbaking

1. Bland sammen potetmosmiksene, salt og vann. La det svelle noen minutter, før du vender inn melet. Form deigen til en rund bolle.

2. Kjvele deigen ut, så tynn som mulig. Husk å bruke en del mel på kjøkkenbenken,deigen kan sette seg fast. Jeg brukte et rundt plastlokk å trykket ut like store rundinger.

3. Legg lompene lagvis, med bakepapir imellom. Husk å dryss litt mel over. Da er det mye enklere når du skal steke.

4. Stek lompene i tørr stekepanne eller takke på middels varme. Snu lompene et par ganger, slik at de får lysebrune flekker på begge side.

5. Legg lompene oppå hverandre med et klede over, slik at de holder seg myke.

Her kan du imponerer med hjemmelaget lomper. Selvgjort er best :)

Jeg spiste lompene med pølse. Det er også veldig godt å fylle med smør og sukker. mmm, godt!

Disse egner seg godt til frysing. Frys i lag, som vist på bildene. Neste gang skal jeg prøve meg på en sunnere versjon, med søtpotet og speltmel. Hørtes det godt ut?

Happy Tuesday,

IV.

Italiensk pizza med parmaskinke

Det er helg allerede. Hva passer vel bedre med å dele oppskriften på en skikkelig god helge pizza? Dette er min favoritt pizzaoppskriften. Det er en meget enkel oppskrift og resultatet blir en deilig sprø italiensk pizza. Topp med ditt favoritt fyll og kos deg sammen med venner og familie. Pizzastein får du kjøpt til under 300 kr på traktøren eller andre kjøkkenbutikker. Gull verdt å ha på kjøkkenet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/tørrgjær

1. Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2. Løs gjæren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for tørr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan også bruke en eltekrok til dette.

3. Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut på kvelden.

Tomatsaus:

Oppskriften finner du her: http://foodbyvictoria.com/2014/02/24/min-hjemmelagde-tomatsaus/

Fyll:

Parmaskinke

ost

løk

Friske eller tørkede urter. Jeg brukte timian og oregano

Topp med ruccola etter steking

1. Sett ovene på 250-300 grader(høyeste som går) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm når du skal legge på deigen. Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen går det også å dra godt med.

2. Legg deigen på den varme pizzasteinen. Ha over tomtasaus og fyll.

3. Stek på 250-300 grader i ca. 10 -13min. Til osten er gylden og kantene er gyldende

Topp med ruccola etter steking. Server med en deilig salat og rømmedressing til :)

Italiensk pizza er noe det beste jeg vet. Den beste pizzaen lager du selv :) Pizzastein får du kjøpt til under 300 kr på traktøren eller andre kjøkkenbutikker. Gull verdt å ha på kjøkkenet.

Ønsker alle en superhelg :)

Love IV.

Mammas sjokoladekake

Jeg var 8 år da jeg fikk lov å bake denne sjokoladekaken aleine på kjøkkenet. Definitivt den siden med mest flekker i mammas brune kokebok. Herlige barndomsminner.Er utrolig glad for at mamma lot oss jentene bake i tidlig alder. Avtalen var at kjøkkenet måtte være strøkent etterpå. Lærte vi å bli skikkelige ordens menneske i samme sleng. haha. La barna slippe til på kjøkkenet :)

Dette er kaken som alle barna i gaten elsket. Den klassiske langpannekaken med kokos på toppen. En sikker vinner i hvert barneselskap. Denne er verdens enkleste oppskrift, her kan du ikke gjøre feil. En super oppskrift å begynne med, om du er ikke vant til å bake mye. Dobble oppskriften så får du langpannekake.

Oppskrift 1 rund kakeform 24 cm: Dobble oppskriften for langpanne.

2 egg

3 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

2 1/2 teskjee bakepulver

2 teskjeer vaniljesukker

2 spiseskjeer kakao

1 1/2 dl melk

150 gram smeltet smør

Glasur:

3.5 dl melis

4 spiseskjeer smeltetsmør

2 spiseskjeer kakao

4 spiseskjeer kaffe, event vann.

2 teskjeer vaniljesukker

Kokos eller annen kakepynt.

1. Smelt smøret. Bland smør, egg og sukker lett sammen.

2. Bland alt det tørre i et litermål. Slik at bakepulveret blir jevent fordelt.

3. Bland det sammen med smørblandingen.

4. Tilsett melken og rør godt sammen.

5. Smør formen med smeltet smør. Hell røren i. Stek på 180 grader i ca. 35-45 min. Avhenger av hvilken ovn du bruker. Bruk en pinne til å sjekke at kaken er ferdigstekt.

6. Mens kaken avkjøles. Lag glasuren. Smelt smøret i en kjele. Tilsett kaffen. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker. Tilsett mer melis om du ønsker en tykkere glasur. Hell glasuren over kaken. Dryss over kokos.

Deilig norsk sjokoladekake, slik ho mor laga den.

Til bursdag, er det fint å pynte med nonstop eller perler.

Nytes best med et glass kald melk. YUM!

Ønsker alle er superstart på uken! :)

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits