mars 2014

Skogsbr smoothie

Det er mandag, og jeg deler som fast frokost inspo. I dag er det en smakfull skogsbr smoothie som str p menyen. Tilsetter du litt ingefr fr du en frisk og god smak. Topp gjerne med br, eller havregryn for en mer mettende smoothie. Supert lage kvelden fr og ha med seg i farten. Hper det smaker :)

Oppskrift skogsbrsmoothie: 1 -2 porsjoner.
1 banan
2 never fryste skogsbr
1 dl juice
Frisk ingefr. Jeg hadde en liten bit i.

1. Miks alt sammen med en blender.

Server rett i glass. NYT. Tipser igjen om at Rema 1000 selger masse fryste br til en billigpenge.

Happy Monday,

Love Victoria.

Hjemmelaget vaniljekrem

Vaniljekrem er utrolig godt og kjempeenkelt lage. Er ikke lov kjpe, nr du kan lage det s enkelt selv . Denne kremen smaker s mye mer enn den du fr kjpt ferdiglaget ogs.Vaniljekrem kan brukes til lage s mase godt, som linser, skoleboller, napoleon, fruktterter, vannbakkels, hvetekringle, bltekaker osv. Lft hjemmebaksten et hakk med hjemmelaget vaniljekrem :)

Vaniljestang fes kjpt p de fleste matbutikker/internationale markeder. Bruk gjerne noen ekstra kroner p en vaniljestang av god kvalitet. Trk vaniljestangen etter bruk og lag vaniljesukker. Kjr vaniljestangen sammen med melis i blender/ food processor. Dagens tips :)

Oppskrift, Hjemmelaget vaniljekrem:
250 gram flte
650 gram h-melk
150 gram sukker
1 vaniljestang
90 gram eggeplomme(ca. 4 egg)
66 gram maizenna
100 gram h-melk

1.Del vaniljestangen og skrap ut frene.Ha flte, sukker, 625 gram melk, vaniljestang + fr i en kjele. Kok til kokepunktet.
2. I en annen boller blander du eggeplomme, maizenna og 125 gram melk. Pisk godt sammen.
3. Hell 1-2 ser av den varme vsken i maizenna blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i kjelen. La det koke opp under omrring. Viktig rre hele tiden, slik at det ikke brenner seg i bunn. Kok kremen i c. 1 min. Til du ser den frste boblen komme til overflaten. Da vet du at kremen er ferdig.
4. Sil blandigen. Dekk med plast/bakepapir helt ned til overflaten av kremen. Avkjl.
6. Jeg laget vaniljekremen kvelden fr jeg skulle bruke den. Du kan lage kremen samme dag og la den avkjle noen timer i kjleskapet eller i isbad.

7.Stavmiks kremen til du fr en glatt og fin konsistens.

Deilig vaniljekrem som smaker supergodt. Ble noen skjeer for si det snn. Mye bedre enn piano sin.

Denne oppskriften gir en stor sprytepose + en glass. Greit ha klart om du skal lage skoleboller, linser eller ha i bltekake. Oppskrift p brioche med vaniljekrem og br kommer imorgen :)

God fredag :)

Love Victoria.

Verdens beste kanelsnurrer

Dette er min absolutte favoritt gjrdeig.Da jeg hadde frir etter vidergende. Jobbet jeg p pent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri! De har de deiligste brd og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift p kanelsnurrer. Bollene blir utrolig luftig og gode. Flg hevetiden og etterheving p bollene. Da fr du store og luftige kanelboller :)

Som yvind sa p Hele Norge baker. Det er vranglre 堠lse opp gjr i vske nr deigen skal eltes lenge med maskin. Det er fordi det oppstr s mye varme p grunn av friksjon ved elting, at deigen blir varm nok av seg selv. Derfor bland alltid gjren med det trre, og ha s i vske. Dagens baketips.

Oppskrift ca. 20 store kanelsnurrer:
1 kg hvetemel + til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjr
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smr, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smr til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker(kan slyves)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr(smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egget og start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.
2. Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. Nr all melken er tilsatt, k hastigheten. La den elte i 10 min, fr du tilsetter smret.
3. Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca.90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur imellomtiden.

Ha deigen ut p en melete bord.

6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha p godt med mykt smr, kanel og sukker p deigen.Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag p langs.

7. Skjrdeigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

8. Tvin strimlene og lag knuter. La dem etterheve i 30- 60 minutter.

9. Pensle med egg og str over perlesukker fr steking.Stek p 200 grader i 10-15 min. De skal vre gyldene p toppen.

Nystekte herligheter. Lukter s godt i huset.

Server med kaffe, eller iskald melk. Min favoritt.

Jeg pakket disse kanelsnurrene med til en vennine. En fin kakeboks, litt cellofan og fint bnd. Har du fin gave glede en god venn med. Ingenting som slr nystekte boller og kaffe :) Gled en venn!

God onsdag fine lesere,

Love Victoria.

Avocado toast

 

Det er mandag og en ny herlige uke. Fra og med i dag begynner jeg med frokost inspo(egen kategori). Hvor jeg deler ulike frokoster, som du kan la deg inspirere av.

I dag skal jeg friste dere med en ny frokost favoritt hos meg. Jeg prver bli flinkere p variere frokostene mine. Denne avocado toasten er supergod. Rist p grovt brd, og du fr en mettende og nringsrik frokost.Avocado gir deg veldig mange helsefordeler. Den er proppfull av sunne nringsstoffer, er mettende og rik p vitaminer, fiber og sunt fett som er godt for bde hjertet og kolestrolet. Vinn vinn med andre ord :)

Oppskrift avocado toast:

1 moden avocado

1-2 fedd hvitlk

Friske urter(kan slyfes)

Smak til med salt og pepper

Brd

1.Ha alt i en bolle. Stavmiks lett. Har du ikke stavmikser kan du mose med en gaffel.

Herlig avocadokrem. Elsker den friske fargen.

2. Rist brdet og smr p avocadoen.

Deretter kan du nyte denne deilige toasten. Veldig godt med ananas juice til. Frokost er dagens viktigste mltid, make the best of it :)

Oppbevar avocadokremen med steinen, da blir den ikke brun.

nsker alle en herlig mandag og start p uken. P onsdag komme oppskrift p luftige kanelboller.

Love IV.

Smuldrepai med blbr

Smuldrepai er s utrolig godt og en meget enkel dessert lage. Da jeg var lite pleide sstrene mine og de andre jentene i gaten vr, plukke blbr i skogen p sommerkveldene. Etterp spleiset vi p en boks med vaniljeiskem, og laget smuldredeig fra mammas brune kokebok.Fine sommerminner.Denne er til deg som liker enkle oppskrifter! Server paien lun med en kule deilig iskrem. Da har du en snerten dessert servere gjestene dine. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Smuldrepai kan servers til hverdags eller fest.Rema 1000 selger 400 gram frosne blbr til 6 kr fastpris. Lp kjp! Smuldrepai kan lages pforhnd og varmes rett fr. Lykke til :)

Oppskrift Smuldrepai med blbr: 4 mini paiformer eller en liten form.
150 gram kaldt smr i terninger
100 gram hvetemel
70 gram havregryn
100 gram sukker
400 gram fryste blbr + et dryss sukker og potetmel/maizenna
Mandelfalk til str

1.Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

2. Tilsett kalde smrterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal vre biter igjen av smret, s ikke overbland.

Ferdig smuldredeig.

3. Dryss over litt sukker og potetmel over de frosne brene. Bland godt.

4. Ha brene i nsket form. Jeg bruker disse ildfaste formene fra Italia.

5. Str over rikelig med smuldredeig og mandelflak.

6.Stek p 200 grader i 25-30 min.Toppen skal vre gylden.

Ferdigstekt smuldrepaier.

Dryss over litt melis for ekstra touch.

Server smuldrepaien lun med iskrem eller varm vaniljesaus til. Supergodt.

Dette er en enkel, men utrolig god dessert. Passer til hverdag og til fest :) Noen ganger er det enkle ofte det beste.

Hjemmelaget lomper

For to uker siden ble jeg spurt om jeg kunne lage noen glutenfrie lomper til en event p jobb. Jeg tok utfordringen, selv om jeg egentlig ikke har bakt s mye glutenfritt. Jeg fant denne superenkle oppskriftet, og byttet ut melet med glutenfritt. Resultatet ble supergode lomper, som ser ut som ferdigkjpte. Veldige gode p smak. Jeg har brukt potetmosmiks i lompene. Om du har ferdigekokte poteter til overs fra en middag, vet du hva du kan bruke dem til :) Jeg har laget lomper tre ganger p to uker. Gy lre noe nytt :) N blir det aldri mer kjpelomper p meg. Fyll lompene med plser, eller smr og sukker. Nam! Lykke til!!

Hjemmelaget lomper ca.12 stk:
2 pakker potetmos( jeg brukte mills). Du kan ogs bruke ferdigkokte poteter.
5 dl vann
1 teskjee salt
4-5 dl hevtemel/glutenfrittmel ++ til utbaking

1. Bland sammen potetmosmiksene, salt og vann. La det svelle noen minutter, fr du vender inn melet. Form deigen til en rund bolle.

2. Kjvele deigen ut, s tynn som mulig. Husk bruke en del mel p kjkkenbenken,deigen kan sette seg fast. Jeg brukte et rundt plastlokk trykket ut like store rundinger.

3. Legg lompene lagvis, med bakepapir imellom. Husk dryss litt mel over. Da er det mye enklere nr du skal steke.

4. Stek lompene i trr stekepanne eller takke p middels varme. Snu lompene et par ganger, slik at de fr lysebrune flekker p begge side.

5.Legg lompene opp hverandre med et klede over, slik at de holder seg myke.

Her kan du imponerer med hjemmelaget lomper. Selvgjort er best :)

Jeg spiste lompene med plse. Det er ogs veldig godt fylle med smr og sukker. mmm, godt!

Disse egner seg godt til frysing. Frys i lag, som vist p bildene. Neste gang skal jeg prve meg p en sunnere versjon, med stpotet og speltmel. Hrtes det godt ut?

Happy Tuesday,

IV.

Italiensk pizza med parmaskinke

Det er helg allerede. Hva passer vel bedre med dele oppskriften p en skikkelig god helge pizza? Dette er min favoritt pizzaoppskriften. Det er en meget enkel oppskrift og resultatet blir en deilig spr italiensk pizza. Topp med ditt favoritt fyll og kos deg sammen med venner og familie.Pizzastein fr du kjpt til under 300 kr p traktren eller andre kjkkenbutikker. Gull verdt ha p kjkkenet.

Pizzadeig 2 porsjoner:

250 gram pizzamel/hvetemel

2 dl vann

1 teskjee salt

1/2 teskjee sukker

2 spiseskjeer olivenolje

1/4 pakke fersk/trrgjr

1.Bland sammen salt, mel, sukker i en bolle.

2.Ls gjren ut i lunket vann. Bland inn i melet. Tilsett deretter olivenoljen. Om deigen blir for trr/klissete tilsett mer vann/mel. Elt deigen med hendene i ca. 5 min. Du kan ogs bruke en eltekrok til dette.

3.Ha deigen tilbake i bollen. Ha plast over og la den heve over natten. Eller lag den samme morgning, og bak ut p kvelden.

Tomatsaus:

Oppskriften finner du her:http://foodbyvictoria.com/2014/02/24/min-hjemmelagde-tomatsaus/

Fyll:

Parmaskinke

ost

lk

Friske eller trkede urter. Jeg brukte timian og oregano

Topp med ruccola etter steking

1.Sett ovene p 250-300 grader(hyeste som gr) med pizzasteinen inni. Har du ikke pizzastein sett inn bakebrett. Slik at brettet/steinen er glovarm nr du skal legge p deigen.Kjevle deigen rund og tynn. Denne deigen gr det ogs dra godt med.

2. Legg deigen p den varme pizzasteinen. Ha over tomtasaus og fyll.

3. Stek p 250-300 grader i ca. 10 -13min.Til osten er gylden og kantene er gyldende

Topp med ruccola etter steking. Server med en deilig salat og rmmedressing til :)

Italiensk pizza er noe det beste jeg vet. Den beste pizzaen lager du selv :) Pizzastein fr du kjpt til under 300 kr p traktren eller andre kjkkenbutikker. Gull verdt ha p kjkkenet.

nsker alle en superhelg :)

Love IV.

Mammas sjokoladekake

Jeg var 8 r da jeg fikk lov bake dennesjokoladekaken aleine p kjkkenet. Definitivt den siden med mest flekker i mammas brune kokebok. Herlige barndomsminner.Er utrolig glad for at mamma lot oss jentene bake i tidlig alder. Avtalen var at kjkkenet mtte vre strkent etterp. Lrte vi bli skikkelige ordens menneske i samme sleng. haha. La barna slippe til p kjkkenet :)

Dette er kaken som alle barna i gaten elsket. Den klassiske langpannekaken med kokos p toppen. En sikker vinner i hvert barneselskap. Denne er verdens enkleste oppskrift, her kan du ikke gjre feil. En super oppskrift begynne med, om du er ikke vant til bake mye. Dobble oppskriften s fr du langpannekake.

Oppskrift 1 rund kakeform 24 cm: Dobble oppskriften for langpanne.

2 egg

3 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

2 1/2 teskjee bakepulver

2 teskjeer vaniljesukker

2 spiseskjeer kakao

1 1/2 dl melk

150 gram smeltet smr

Glasur:

3.5 dl melis

4 spiseskjeer smeltetsmr

2 spiseskjeer kakao

4 spiseskjeer kaffe, event vann.

2 teskjeer vaniljesukker

Kokos eller annen kakepynt.

1. Smelt smret. Bland smr, egg og sukker lett sammen.

2. Bland alt det trre i et literml. Slik at bakepulveret blir jevent fordelt.

3. Bland det sammen med smrblandingen.

4. Tilsett melken og rr godt sammen.

5. Smr formen med smeltet smr. Hell rren i. Stek p 180 grader i ca. 35-45 min. Avhenger av hvilken ovn du bruker. Bruk en pinne til sjekke at kaken er ferdigstekt.

6. Mens kaken avkjles. Lag glasuren. Smelt smret i en kjele. Tilsett kaffen. Rr inn melis, kakao og vaniljesukker. Tilsett mer melis om du nsker en tykkere glasur. Hell glasuren over kaken. Dryss over kokos.

Deilig norsk sjokoladekake, slik ho mor laga den.

Til bursdag, er det fint pynte med nonstop eller perler.

Nytes best med et glass kald melk. YUM!

nsker alle er superstart p uken! :)

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits