mars 2013

Banankake med sjokolade

God søndag,

Nå er det en stund siden jeg har blogget. Dagene har gått i ett, og har ikke vært mye tid til blogg. Nesten hver søndag pleier jeg å bake eller lage mat. Søndag er jo hviledagen i uken. Er vel ingenting smaker vel bedre enn en god hjemmelaget middag, eller nybakt kake til kaffen? :)  I dag bakte jeg en veldig saftig og god banankake, siden jeg hadde noen veldig brune bananer liggende. Brune bananer gir også mest smak.

Oppskrift banankake i brødform:

3 modne bananer(normal størrelse)

2 egg

5 dl hevtemel

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1. 5 ts bakepulver

1.5 dl sukker

120 gram smør

100 g sjokoladeknapper

1. Sett ovnen på 180 grader. Miks smør og sukker luftig. Vend deretter inn et egg om gangen.

2. Tilsett bananene.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Sikt deretter inn blandingen, sammen med melken.

4. Vend inn sjokoladeknappene tilslutt. Rør med en slikkepott.

Hell blandingen i en brødform (eller springform, muffins former ect) Stek på 180 grader i ca 35-40 min.

Jeg synes kaken smaker best sammen med et glass iskaldt melk. Må prøves.

Nyt finværet, for det skal jeg :)

Klem fra IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits